30 DECEMBRIE ’47, ACTUL DE DECES AL ROMÂNIEI RE(G)ALE

Foto: Marius Baragan

Băsescu a condamnat din gură comunismul şi a beneficiat de consecinţele lui. Republica, măreaţa vatră de hoţie şi subdezvoltare a atins cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres. Poporul român îşi merită soarta pentru că şi-a dat cu piciorul norocului. Ştiu că vor urma înjurături cu spume în loc de argumente, inexistente contra revenirii la monarhia constituţională încă de acum 21 de ani sau măcar acum, dar asta nu face decât să confirme gradul de imbecilizare a populaţiei. Iar cei care ar fi trebuit s-o lumineze n-au reuşit. Este, probabil, cel mai trist eşec al acestor 21 de ani.

Fără monarhie nici nu exista România ca stat naţional. Toată România modernă este fundamentată şi clădită de monarhie. Să ai un Rege ca Mihai I şi să nu-l readuci pe tron denotă prostie sinucigaşă ca popor.

În loc să înjuraţi, furajaţi cu propagandă antinaţională, mai bine citiţi Mesajul Regelui de Crăciun şi comparaţi cu ura şi dezbinarea smintită care ne guvernează. Unde am fi azi ca monarhie constituţională?

Video de romaniaazi

Mesajul Majestăţii Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2010

          Români,

          Pentru câteva minute, vă spun bun găsit din liniştea căminului nostru de la Săvârşin. Am trecut cu toţii printr-un an greu, cu destule suferinţe şi nemulţumiri. Dar, în viaţa multora dintre noi au existat şi motive de bucurie şi speranţă.

          Felicit pe cei care au reuşit performanţe economice, mai ales micii întreprinzători şi companiile mijlocii. Felicit pe tineri şi pe profesorii din universităţi, licee şi şcoli, care au continuat munca lor importantă, în ciuda greutăţilor. Felicitări celor din agricultură, care au reuşit să meargă mai departe, deşi rămaşi fără resurse şi încurajare. Felicit funcţionarii publici, diplomaţii, militarii, oamenii de artă, pentru stăruinţa lor de a-şi face datoria, deşi puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional.

          Sunt mâhnit pentru toate momentele prin care mamele, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă.

          România are nevoie de infrastructura şi de instituţii respectate. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este o piatră de temelie a societăţii. Universităţile răspund administrativ faţă de guvernare, dar au nevoie să fie libere din punct de vedere organizatoric şi ştiinţific.

Video de kamasis

          Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, am mers în oraşele şi comunele ţării, încurajând profesii, iniţiative, organizaţii şi instituţii. Am făcut în anul care se încheie multe vizite internaţionale, în care am susţinut interesele fundamentale ale României.

          Suntem cu gândul la militarii români din teatrele de operaţii. Sunt mândru de sutele de mii de români aflaţi la lucru în străinătate, pentru o viaţă mai bună şi mai demnă. Ei ajută mult familiile lor şi România.

         Toate guvernele europene au acum greutăţi. Criza economică obligă la măsuri impopulare. Totuşi, există multe feluri de a micşora asprimea consecinţelor pentru populaţie. 2011 va fi poate ceva mai bun, dar vor exista dificultăţi, drept pentru care ţara trebuie să fie protejată.

         Sper ca anul viitor să aducă respect şi etică în instituţii, simţ al datoriei şi altruism în viaţa publică. Valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor publice şi în regulile lor!

          Aşa să ne ajute Dumnezeu!

          Mihai R

32 răspunsuri to “30 DECEMBRIE ’47, ACTUL DE DECES AL ROMÂNIEI RE(G)ALE”

 1. mariusnyc Says:

  PNTCD ii cere Patriarhului sa condamne abdicarea Regelui Mihai

  http://news.corect.com/politics/intern/pntcd-ii-cere-patriarhului-sa-condamne-abdicarea-regelui-mihai

 2. Popescu Ionel - Costel Says:

 3. Maria S.(Timisoara) Says:

  Uzurpatorul din Cotroceni, sigur dement, cum rezulta dintr-o postare anterioara, si unde il numesti elegant dezaxat, nu are gura.
  Orificiul prin care emite sunete, articulate bezmetic, se numeste c…

  Articolul este f.b.
  Deci, orice adaugire nu isi are rostul.
  O diadema de articole, cum am mai scris la o alta postare.
  Ca pentru o zi de doliu. National.
  Multumesc.

 4. Lilick Says:

  Multumim, Roxana. Nu vreau sa comentez, ci doar sa adaug atat: maine, la 18:00, cine vrea si poate sa vina la statuia lui Carol. O sa impartim niste fluturasi cu informatii legate de ziua de 30 decembrie 1947.

 5. Maria S.(Timisoara) Says:

  Mesajul Regelui Mihai va fi studiat candva, si „bagat la cap”, chiar si de cei care astazi il contesta, pe regele legitim al romanilor.
  Despre legitimitatea morhaiei ar trebui discutat si ar trebui „lamuriti” (odios cuvant, in acceptiunea data de tovarasi) cei care o contesta.
  Daca mai exista cineva care poate contesta ceva, cand se vorbeste despre regalitate, despre Familia regala, despre legitimitatea monarhiei in Romania si toate celelalte lucruri in legatura cu acest subiect atat de dureros al istoriei noastre.
  Traiasca REGELE ! Traiasca Patria!
  Din motive lesne de inteles inteles pe care totusi le precizez, este vorba de cateva secunde (sase, daca nu ma insel), timp in care se canta cuvintele „in tara Romana” (in gramatica romana, adjectivele care defineau popoare se scriau cu litera mare, este vorba de gramatica interbelica, comunistii au modificat si acest lucru, iarasi usor de inteles de ce au facut si mizeria asta).

 6. Maria S.(Timisoara) Says:

  Trăiască Regele
  În pace şi onor
  De ţară iubitor
  Şi-apărător de ţară.

  Fie Domn glorios
  Fie peste noi,
  Fie-n veci norocos
  În război.

  O! Doamne Sfinte,
  Ceresc părinte,
  Susţine cu a Ta mână
  Coroana Română!
  Trăiască Patria
  Cât soarele ceresc,
  Rai vesel pământesc
  Cu mare, falnic nume.

  Fie-n veci el ferit
  De nevoi,
  Fie-n veci locuit
  De eroi.

  O! Doamne Sfinte,
  Ceresc Părinte,
  Întinde a Ta mână
  Pe Ţara Română!

 7. mariusnyc Says:

 8. Julia Says:

  De ce oare natia romana adinc si in majoritate crestina, refuza regalitatea?
  De ce oare e atit de greu de inteles ca NU EXISTA alta speranta decit Regele?
  De ce oare romanii se auto-distrug prin refuzul oricarei valori reale si acceptul oricarei non-valori, daruindu-si admiratia nemernicilor, hotilor, excrocilor, scursurilor vremii, inghitind pe nemestecate laturile oricarui dobitoc cu gura mare?
  De ce se copiaza tot ce e mai josnic, mai abject, tot ce alte societati deja arunca la gunoi din alte tari?

  De ce si cum e posibil sa te intorci impotirva semenului tau care reuseszte in viata si in loc sa-l admiri, nu faci decit sa-l spurci cum poti mai bine?
  De ce nu exista solidaritate, auto-respect, demnitate si responsabilitate, sau daca exista de ce sint denigrate, scuipate si calomniate ca diamantele arucnate in noroi?

  De ce?…………

  Roxana, poate ca ai dreptate; poate ca NU e prea tirziu si dupa ce se ajunge la fundul gropii, si dupa ce se mai sapa citiva kilometri, paote constiinta poporului se va trezi si va intelege. Oare mai exista oamenii aceia care stiau cum sa respecte pe altii si pe sine? Trebuie sa mai existe……….speranta moare ultima……….

  PS Am spus cindva ca virtualul nu poate fi un loc in care sa cauti si sa formezi prietenii adevarate, pentru ca nu ai cum sa cunosti oamenii, scrisul e prea sarac, caci nimic nu-i ca privitul in adincul ochilor interlocutorilor, acolo unde se cuibareste sufletul nostru, ca sa intelegi daca esti sau nu pe aceeasi lungime de unda cu el/ea. Dar cred ca am gresit. Cred ca pina la urma virtualul e la fel de informativ ca realitatea, caci ai ocazia sa vezi sufletul cuiva…….si asa, poti sa-ti gasesti suflete pereche……..cit traiesti, inveti.

  Sa-l tina Dumnezeu pe Maria Sa Regele!

 9. Ghita Bizonu' Says:

  Va cam imbatati cu apa rece …
  Intr-o societate ca a noastra – cam bezmetica si incoerenta – monarhia poa fi solutia cea mai rea. Sa zicem ca poimarti se restabileste monarhia, si ca premier devine base. Orice critica adusa lu base si a guvernarii sale va fi automat considerata o ofensa la adresa lu rexi , carele este si unsu lu dumnezeu si are mandatau cerului si deci cine nu aplauda a nspea curba de sacrifitz devine automat dusmanu lu Al de sus.
  Nu va place Base? Bun luati alt exemplu de personaj politic. Situatia va fi aceiasi dai in mine dai in Al de sus !! Rugu !!!
  Ziceti ca va pune premier un personaj de vlaoare?
  Care ? Pe giner-su ? Pe Liiceanu? Patapievici ? Plesu ?!Ma faceti sa raz – astia is buni la eseuri si atat. Si fara sprijin parlamentar.
  De fapt sunteti afectati de boala comuna : ziceti constitutionala dar ganditi la Alb Imparat din basme care musai e mai intelept decat inteleptii si in fiecare seara primeste un telefon de la Sf Petru cu ce trebe sa faca a doua zi (Sf Petre primind indicatiile de la Pantocartor).
  Asta este hiba sociatetii noastre … nu reuseste sa se maturizeze si sa iasa din povestea cu Imparatu cel Bun si explicatia ptr care am ajuns la cultu lu Incultu’ si acu elita pupinbaseste in draci (totusi sir Nae ii era superior lu Base voda ).
  Si voi ziceti constitutionala dar constitutia voastra e una gen Domitian si ar fi fost si p-e placu lu Nicolae 1 Impilatoru’: Imparatu conduce in numele lu Dumnezeu si face ce vrea El !
  Apopos v-ati gandit ca Misu are 92 de ani ? (sa fie sanatos .. dar totusi..)
  Si inainte sa-mi ziceti ca m-a prostit comunismu va zic ca is der aceiasi parere cu unu Voltaire (servitortii is ai mei cat ii platesc , da de ce sa fie al meu vecinu meu ? Sau eu al lui ?!) si va mai aduc aminte ce a zis odat o muiere remarcabila :cine a cunoscut purpura trebuie sa moara in purpura !!!
  Maturizati-va-ti …

 10. sabina Says:

  Intot deauna au existat si vor exista mereu niste nefericiti lipsiti de credinta care, zic ei, au logica. O asa zisa logica otravita care le invenineaza zilele si improsca cu ura lor totul in jur. Nu fac decat sa ispire mila. Sa ne rugam pentru iertarea pacatelor lor.
  Sper din tot sufletul sa-l avem inca multi ani printre noi pe Majestatea Sa Regele si Regina. Stim sigur ca Ei ne iubesc, ne respecta si au incredere in noi. Pacat ca monarhia nu a fost reinstaurata in Romania. Pacat pentru noi. Si pentru copiii nostri.

 11. Sibilla Says:

  !!!

  Simplu şi pe româneşte Puterea actuală ne anunţă de la Cotroceni prin vocea unui consilier prezidenţial că anul 2011 va fi anul în care va da atacul asupra presei şi asupra mediului virtual – blogurilor şi a celor care îndrăznesc să critice Puterea pe site-urile de socializare.
  http://stareanatiunii.com/desfiintarea-unor-posturi-tv-si-a-unor-emisiuni.html#more-6490

 12. virusverbalis Says:

  De azi,incep pregatirile pentru revelion,daca n-or fi inceput de ieri…Adica,cu ce sa ma-mbrac ,fataaa? Pai,cu alea bune,din camera cu gutui,une nu umbla nima…Sa vezi probe , ca unii (unele) s-au ingrasat de anu’ trecut si le plesneste pe cur…Chinu reac…Da’ ,o merge asta,daca ma fac de ras? Auzi,Georgele ,ia uita-te ,cum imi sta?Cade bine rochia la spate,da’ sa nu ma minti? Urmeaza pantofii..S-or asorta cu asta? Si nu in ultimu’ rand,coafatu’…Aranjatul parului,nu pubian,al de sus…Aci, e de belea…Cu coc(cu sclipici) ,invartosat, cu bucle vaporoase sau lins.Si vopsitu’,fataaa…Bai,ma luai cu vorba si , iete, trecu timpu ‘..Ia, sa ma uit io in debara, ce reac de cravata-mi pun…Urat mi-a fost…

 13. olimpiu Says:

  nu exista alta Romanie decat Regatul Romaniei, restul sunt urmarea unor acte nule juridic!
  eu nu sunt monarhist, m-am nascut odata cu ,,epoca de aur”, dar nu vad o alta solutie pt tara mea decat Monarhia Constitutionala… probabil si Casa Regala se pregateste si il pregateste pe principele Nicolae

 14. Ghita Bizonu' Says:

  olimpiu

  daca ai avea si alte informatii decat alea din iepoca de rama coclita ai stii ca succesiunea ar trebui sa fie o afacere constitutionala nationala .
  Cf constititiei din 1921 mostenirea coroanei Romaniei se defera pe linie masculina si primogenitura. Primogenitura „legala” (adica in cadrul casatoriei.. derja avem mica incurcatura cu Mircea). In cazul in care nu se egzista un urmas patentat , atunci se hotaraste de comn acord (adica si un consiliu format din cei mai reprezentativi ) care este solutia (ce crezi ca Carol I a zis sa fie Nando ? Ntz. A stat la sfat cu sefii politici cei mai importanti !).
  Apropos care „principe Nicolae”? Tat-su cine este ?! Auz ?!

 15. Aliosa Says:

  @ ROXANA ,
  Fie ca ANUL NOU ce sta să vină, să-ti implinească toate dorintele, să-ti aducă doar bucurii, sănătate si iubire !
  LA MULTI ,ANI !
  Cu respect, Alioșa.

 16. Bilant « Omnia mea mecum porto Says:

  […] final, va urez voua: Alex, Diana, Cristina, Blogatu, Gabi Mogos , Gabriela Savitsky, Mika, Roxana Iordache, Theo, Vania, Corina, Solitaire, Bataiosu, Cookie, Mirela –  Un An Nou mai bun decat cel care a […]

 17. Julia Says:

  Ghita, acum ce vrei sa spui, ca toti care isi pun sperantele in Monarhia constitutionala sint ‘mici copii’? De ce? Vezi tu alta solutie pentru Romania si pentru romani? NIMENI in Romania nu mai poate fi corect, detasat de trecutul comunist, incoruptibil, respectat, iubit, ales conducator de majoritate si urmat si de minoritate; NIMENI!

  La 21 de ani de la Revolutie, coruptia a inghitit tara. Cei care nu ar fi corupti vor fi compromisi de catre cei corupti; cei care vor sa fie corecti cu orice pret, vor si ucisi ‘accidental’ cum erau jurnalitii de la Europa Libera; ce sa mai vorbim? Poporul roman a ajuns la saturatie cu ingretzosharea! E ingretosat, scribit, total neincrezator, gata sa se inventeze conspiratii daca nu exista nici una, refuza ORICE e frumos, curat, imaculat; idealurile sint mai indepartate de romani decit erau pe timpul lui Ceausescu! Ideologia si maturitatea politica nu mai exista nici ca umbre in politica romana; de ce/de nece nu mai conteaza acum; ce conteaza e ce vine in viitor si NIMIC BUN nu poate veni in viitor daca nu are o baza buna. Singura BAZA buna, solida, de necontestat e Regalitatea. Si chiar daca ce spui tu are sens, sint sigura ca se pot gasi si alte modalitati ale Regalitatii care sa nu includa un Basescu BLEAH! ……Ce? Doar Romania e tara tuturor posibilitatilor si „capitalismul romanesc” e o Orinduire aparte, o orinduire in sine la care nici Marx, Engels si Lenin nu s-au gindit! Nu-i asa? Nimeni in lume asta nu a putut sa imagineze o astfel de orinduire inceputa de criminalul Iliescu si continuata de excrocul betiv Basescu. De ce nu si o regalitate originala, cu o constituie NOUA nu cea inventata de Iliescu ca sa-si apere magnatii, nu poporul.

  Romania are nevoie de o Constitutie NOUA care sa apere Persoana, nu Comunitatea! Poporul, nu pe conducatorii lui! Sa dea liber oamenilor sa critice, sa se iopuna cu toate mijloacele legale unui guvern mamut care sa ii impuna de sus legile lui aiuristice! ……stai asa; cred ca si la noi in America e nevoie de asta! 😦

 18. sandman Says:

  La multi ani si sanatate! An nou fericit!

 19. Arogantu' Says:

  @Ghita Bizonu’
  Bizoane – OK, esti republicanez. N-am o problema cu asta.
  De ce trebuie sa fii si mitocan ? Cu asta chiar AM o problema.
  Cum sa devina, ma ametitule, ‘base’ premier intr-o monarhie constitutionala ?
  Ma – tu n-ai beut gaz !
  Ai beut direct CHINOROZ !

  PS Iti amintesc, ca mare iubitoriu de istorie ce esti, ca la 30 Decembrie a fost violata ‘constitutia’, iar in 1948 … violul a fost declarat ‘legal’ de un „Parlament” ILEGITIM.

  PS suplimentar, de dragul bizonului basarabean: LA MULTI ANI !

 20. Arogantu' Says:

  Adica, Ghita, Nenea Iancu ESTE (nu A FOST) un GENIU !
  Ei, da – Conu’ Iancu qantimonarhistu’ !
  Da’ el avea voie – ESTE (era) GENIU !

  … vine dumnealui gol pușcă și bea până se face tun, și pe urmă, dacă am vrut să chem vardistul, dumnealui zice că mă sulemenește cu chinoroz și vrea s-o tulească, ș-a căzut peste tarabă și s-a făcut praf. Jud.: Ce s-a făcut … fost zugrav de case român, domn’ judecător… Dac-am văzut că mă omoară concurența străinilor, am deschis tombolă cu obiecte la Moși. Jud.: Da’ de chinoroz cum a venit vorba? Prev.: Am vrut numai s-o speriu c-o stric (face cu ochiul) pardon, la ficsonomia obrazului…

 21. octaaa Says:

  La multi ani! Un an nou cat mai fericit!

 22. virgil Says:

  La multi , multi ani !

 23. Ovidiu Says:

  Generalul Guse: In fata mea n-au vorbit. In fata mea s-a solicitat sa cerem ajutorul. Mie mi s-a solicitat sa cerem ajutorul si eu nu am fost de acord. Cei care au solicitat era grupul de care v-am spus. Personal, si afirm cu toata raspunderea, nu ne era teama de unguri, ci de rusi, care erau si in Ungaria, erau si la est. Nu ma refer la trupele unguresti. Ma refer la trupele rusesti care stationau in Ungaria si care oricand puteau sa faca o „Praga”, avand in vedere ca toate trupele armatei romane erau imprastiate in fel de fel de orase si de misiuni, faramitare pe obiective. Ori, in aceasta situatie, orice militar gandeste ca poate avea loc foarte usor o agresiune impotriva unei tari. Gandindu-ma la treaba (….) VEZI DOCUMENTE !!!!

 24. plano10 Says:

  La multi ani sa uram REPUBLICII ROMANIA!
  Acum Romania este REPUBLICA noastra constitutionala.
  Regalitatea, cu multele ei parti bune, este istorie.

  La multi ani si sanatate se cuvine sa uram si fostului Rege Mihai I.
  La multi ani tuturor cititorilor acestui blog!

 25. Radu Humor Says:

  Da !
  Avem un Rege !
  Si ne batem joc, nu numai de El , ci si de viata noastra !
  Peste ani vom realiza ca am dat cu piciorul unicei sanse de a supravietui ca popor, dar atunci cei ce vor conduce ce a mai ramas din Romania, vor purta niste cipilici (kipe), in loc de Coroana Regala prin care Dumnezeu a vrut sa ne ridice cu fata spre EL !
  Sanatate, Majestate !
  Si iertati-ne ca nu v-am binemeritat !

 26. Corina Cretu Says:

  La mulţi ani şi un An Nou Fericit cu sanatate şi împliniri!

 27. julia Says:

  La multi ani!!

  2011 cu sanatate si realizari!

  Rox, sa ne traiesti si sa scrii!
  si sa critici
  si sa tai in carne vie
  si sa nu te lasi amutita
  si sa nu te dai batuta
  si sa nu te prinda disperarea
  si sa nu te lasi coplesita de dureri, dezamagiri, atacuri mirsave la libera exprimare!
  Si daca toate astea se intimpla totusi, fa-le sa fie trecatoare, nu le fa permanente! 🙂
  Dar mai ales sa nu-ti pierzi speranta! Sint sigura ca undeva, acolo, desi noi nu o vedem, sau poate o vedem dar nu o pricepem, exista SOLUTIA! Si daca Solutia este Monarhia constitutuionala, sa dea Domnul sa se implementeze odata!

  La Multi Ani, Maria Ta! 🙂

 28. mihai444 Says:

  O sa-l mai avem odata,Rege,Radule 🙂 inca putin,un an,doi… 🙂

 29. Radu Humor Says:

  Da, Doamne !
  Ar fi cea mai mare realizare a Romanilor din ultima jumatate si ceva de secol !
  Iti dorsc sa ti se implineasca aceasta dorinta (si a multora dintre romani) inca in acest an, spre a ne bucura si noi de Monarhie !
  Intotdeauna i-am invidiat pe cei care au norocul sa traiasca intr-o astfel de lume binecuvantata de Dumnezeu !

 30. Radu Humor Says:

  Postarea de mai sus era pentru cel ce poarta acelasi nume ca al Majestatii sale !
  Mihai !
  Nu stiu de ce si al 444-lea ?!

 31. J o h n s o n Says:

  http://www.dcnews.ro/2010/12/30-decembrie-1947-republica-instaurata-ilegal-de-un-parlament-ilegitim-intr-o-sedinta-fara-cvorum

 32. mihai444 Says:

  pt. ca Mihai4 era „luat” 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: