1989-2010. DROJDIA REGIMULUI COMUNIST LA PUTERE

Foto: AFP via filiera.fr

Vă gândeaţi atunci că după 21 de ani vom avea în ţară un regim care să reprezinte triumful „omului nou”, tot ce a lăsat moştenire mai odios comunismul în ultimele lui eşaloane? „Şoimii patriei” erau îmbrăcaţi în portocaliu. Alături de secretari UTC şi tineri activişti PCR, unii „şoimi” sunt acum automate de debitat aberaţii pline de tupeu, la toate televiziunile, care n-au altă viziune decât promovarea nulităţilor sub aparenţa criticii.

„Dirigintele” lor este din cei 2000 de privilegiaţi care constituiau nomenclatura şi care ar fi trebuit exterminaţi în decembrie 1989. Atunci ar fi fost cu adevărat liberă calea spre schimbare veritabilă.

În toţi aceşti 21 de ani, numai foştii (utecişti-şefi, uasecerişti, comunişti, securişti represivi) au avut puterea în România, fiindcă nici n-au pierdut-o vreodată. Au căpuşat ţara şi au furat-o, en gros şi en detaille. Când au făcut o pauză, ca să nu ajungă România în colaps, ci în NATO şi UE, cei care nu proveneau din sistem, de exemplu, Victor Ciorbea, au fost victime sigure. Iar preşedintele Constantinescu a fost excelent în politica externă – nu doar prin prestanţa lui, şi din păcate, cu decizie insuficientă şi adesea greşit orientată în politica internă (îl putea strivi din faşă pe Băsescu şi asta prin metode democratice). Singurul accident în continuitatea sistemului l-a constituit Guvernul Tăriceanu, cel eliberat de PD. A fost, de altfel şi singura perioadă în care românii au trăit bine, bunăstare pe care nemernicii de azi dau vina, după ce au distrus-o ca să se ghiftuiască ei.

Foto: life.com

Am avut şansa anul trecut să punem capăt continuităţii bolşevice şi să prevenim catastrofa previzibilă spre care se îndrepta România prin menţinerea psihopatului la putere.

El, infractorii şi prostituatele lor au ocupat ţara şi îşi bat joc de ea, cu ură. Tot ceea ce fac este pentru distrugerea oamenilor.

Ultimul obstacol în calea acestui regim totalitar îl reprezintă Justiţia. Ca dovadă şi spumele cu care o atacă cel care a coborât în mocirlă instituţia preşedintelui ţării. Iar PD-L a călcat în picioare principiul separaţiei puterilor în stat, când a încercat să intervină în treburile Justiţiei, refuzând să valideze componenţa CSM. Eşecul lor este, probabil, singurul succes veritabil al opoziţiei, care, altfel, este umbra a ceea ce ar trebui să fie, un fel de corp-ansamblu, figuraţie de domnişoare, în condiţiile regimului actual.

Regimul Băsescu a făcut ţara de râs. În calitate de reprezentant al statului român, acum Băsescu se zborşeşte la Franţa şi Germania, nesfârşit de ridicol, pentru scrisoarea contra aderării României la spaţiul Schengen. Zice că „nu va admite” „discriminarea”. Adică, o să-i pună, probabil, o pioneză pe scaun doamnei Merkel şi o piedică lui Sarko, la vreo fotografie de grup. Fiindcă s-au prins cu cine au de-a face şi că PD-L e în PPE doar fiindcă plăteşte din gros. Din banii cui? Asta, apropo de corupţie. În rest, mai bine ar face mucles, decât să-şi arate muşchii de carton, când ştie bine că nimeni n-are chef să populăm spaţiul Schengen cu ţigănie, cetăţeni ai UE la mâna a doua şi crimă organizată, patronată chiar de şefii şi şefuleţii locali şi centrali ai PD-L.

Asta e realitatea. Iar motivul pentru care Băsescu înjură Justiţia şi vrea s-o subordoneze instituţional este fiindcă e singura care i se opune efectiv. Şi dacă n-ar fi slugile de la DNA, toată şleahta lor infracţională ar fi acum după gratii. În frunte cu clanul Băsescu şi famiglia Udrea. Faţă de care Ridzi e mic copil.

Sincer, vă gândeaţi că ar fi posibil să ne găsim în situaţia-asta, după 21 de ani?

52 răspunsuri to “1989-2010. DROJDIA REGIMULUI COMUNIST LA PUTERE”

 1. 1989-2010. DROJDIA REGIMULUI COMUNIST LA PUTERE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 22 December 2010 – Blog « Strainii nu vor putea cumpara terenuri in Ungaria inca trei ani […]

 2. virusverbalis Says:

  Un Craciun fericit ,alaturi de cei dragi…!

 3. J o h n s o n Says:

  Nota 10…ce-mi mai plac editorialele astea care ţintesc exact unde trebuie.

  😀

 4. George Serban Says:

  Roxana, presedintele Constantinescu a fost prezent atat in politica externa, cat si in cea interna. In politica externa, si-a putut aplica proiectele pentru ca avea atributii constitutionale si nu l-a deranjat nimic. Dimpotriva, toti ministri de externe l-au sprijinit. In politica interna, desi nu apartinuse unui partid, s-a bazat pe sustinerea PNTCD si, pana cand Valeriu Stoica a schimbat macazul, pe PNL. In PNTCD s-a creat foarte repede un curent nefavorabil presedintelui pentru ca nu le-a acceptat magariile. Multi dintre cei la care ma refer, printre care si Radu Vasile, pactizasera cu Basescu pentru interese fara nici o legatura cu guvernarea. De altfel, azi sunt membri PD sau cartite in ceea ce a ramas in asa zisul PNTCD-Milut.
  Lucrurile astea nu le stiu din auzite. Am participat direct, fiind alaturi de presedinte.
  Comportamentul fata de Basescu a fost acelasi ca in toate imprejurarile. Cel constitutional. Daca vrei, intr-un alt limbaj, l-a lasat „fezandat” din punct de vedere judiciar guvernarii PSD. Rezultatul s-a vazut. Cinstit vorbind, prezenta in fruntea tarii a gunoiului portocaliu si, in mod special, a lui Basescu, se „datoreaza” noua PNL-ului pentru ca ne-am folosit de el, cunoscand exact dimensiunile canaliei si, apoi, „inteligentei” lui Geoana care a dus PSD timp de aproape un an in bratele lui Basescu, micsorandu-si potentialul electoral la prezidentiale.
  Cand eu cu tine comentam aceste lucruri, cu un an jumatate in urma, unora le pareau speculatii iar altora fantezii. Azi, vorbim despre realitati.
  Iti doresc, cu multa prietenie, sarbatori fericite, un Craciun frumos si un An Nou care sa-ti aduca bucurii si zile frumoase.

 5. Alianta Social-Liberala – “Fata Morgana” visata de Dan “Felix” Voiculescu « Omnia mea mecum porto Says:

  […] Alianta Social-Liberala ar fi o idee buna, dar nu stiu in ce sens ar fi un real pol politic de centru-dreapta care sa fie capabila sa lupte cu PD-L in 2012. Domnul Felix a inteles ca in 2012 s-ar putea ca PC sa nu mai intre in vederile lui Victor Ponta pentru o alianta. PSD probabil va prefera sa mearga singur in alegeri deoarece PC nu are foarte multi simpatizanti sau membri. In afara de domnul Voiculescu, care e senator, conservatorii mai au doi deputati. Si cam atat. In plus, in afara de Antene, conservatorii nu mi se par foarte activi in plan social-politic si sincer, nici nu stiu cine le este presedinte. Dan Voiculescu stiu ca e presedinte fondator, dar functia de presedinte al partidului este exercitata… […]

 6. Radu Humor Says:

  @ Roxana
  Atata timp cat tu o stai departe de politica, sa nu te astepti ca altii sa formeze acel nucleu de baza a unei opozitii adevarate !
  Eu te-am rugat sa intri inapoi in massmedia si n-ai facut-o, asa ca ma indoiesc ca o sa te bagi in politica, dar atunci macar nu mai invarti inutil cutitul in rana, prin asemenea postari care arata bine si atat 🙄 !

  P.S. Nu cred ca n-ar exista oameni cu ceva resurse financiare care sa nu investeasca in oameni ca tine , George Serban , Claudiu Iordache, Dorin Tudoran, Marius Mina , @Marcus, @Maria, @Gabriela, @Lillick, @Johnson, @Julia si multi, multi altii, pe care de frica sa nu uit vreun nume ma opresc aici, dar promit ca , daca intereseaza o sa mai revin !

 7. Radu Humor Says:

  M-am intors doar sa-i amintesc si pe @Sibilla, @Virgil, Marius Ghilezan, @Sartmareaanca si din fericire mai sunt dar o sa-i aduc mai tarziu 🙄

 8. J o h n s o n Says:

  @ Radu Humor….nici eu nu inteleg pana la capat raţionamentul ei de a-si menaja „clientela” si a nu iesi pe micul ecran sa dea cu ei de pămant… macar sa-i vad ca ies cu o taxa de protecţie,un bax de Kit Kat pe saptamana pentru blanoasele din cartier 😀 …

  @ Roxana…Serios acum cat te mai asteptam pe micul ecran ? Nu vezi ca Basescu se dezvolta in zona media fara jena ? Trebuie sa miscam si noi cumva,sa aducem intariri sa le dai un impuls. 😡

 9. Radu Humor Says:

  Scuze @Theodora !

 10. Plano10 Says:

  @Radu Humor
  Crezi ca ar fi mai putin extremist decat nomenclaturistii vechiului regim un anticomunist „felin” care poate sa spuna acum : “Dirigintele” lor este din cei 2000 de privilegiaţi care constituiau nomenclatura şi care ar fi trebuit exterminaţi în decembrie 1989.”?
  Are dreptate George Serban cand spune ca ascensiunea politica a lui Basescu s-a datorat PNL-ului. As adauga eu ca PNL a dorit sa se foloseasca de el pentru a lovi in PSD, desi stia bine ca se aliaza cu un mare corupt. A admis prima mare incalcare a Constitutiei numai pentru a-l avea pe Tariceanu premier. Abia mai tarziu a realizat ca neocomunismul s-a conservat perfect in PD-ul de tip basescian.

 11. Franklin Says:

  Problema nu e Basescu si ciuma portocalie al carei lider e, problema e sistemul politic actual bazat pe valori ale fostei securitati. Aceste valori nu includ nimic din valorile traditionale ale democratiei. Pentru sistem, de fapt pentru noi toti, intr-un fel, Traian Basescu isi indeplineste abia acum singura menire a sa, aceea de a atrage de partea sa toate nemultumirile si antipatiile romanilor la cote cat mai inalte cu putinta. Si asta pentru a nu ucide sperantele romanilor in mai bine, in schimbare, in noul lider ce se pregateste, probabil, indata ce criza noastra originala va fi trecut. Cum ar fi fost cu Geoana sau Crin presedinte acum? Totul nu a fost decat o decalare a datei schimbarii, parea ca insusi base e nefericit de succes, poate nu va mai aduceti aminte.

 12. Motraux Says:

  Cred ca PD(FSN) intotdeauna au fost de centru stg. Faptul ca au clonat PNL ca sa se apropie de zona dreptei reprezinta o manevra din incheietura mainii folosita de jmekeri la alba-neagra…Ei bine ei la asta exceleaza.De acord joaca alba – neagra unde vrei tu daca nu te prinde poliţia dar nu avea pretenţia ca in asemenea condiţii trebuie sa stapanesti o ţara si sa asupresti un popor.

 13. Boz Bishop Says:

  Ia uite-i ce saraci sint :

  http://www.puterea.ro/news13679/EXCLUSIV-Statul-se-pregateste-sa-cheltuiasca-peste-210-milioane-de-euro-la-sfarsit-de-an-.htm

 14. Ghita Bizonu' Says:

  tentativa de sinucidere in Parlament in timpul dezbaterii motiunii de cenzura .
  careva s-a aruncat de la balconu presei dupa ce a strigat : ati luat mancarea de la copii ! Purta un tricou cu ne-ati ucis speranta,Se asteapta ambulanta. Se pare ca era angajat la RTV
  Boc to9cmai isi incepea discursul

 15. Ghita Bizonu' Says:

  Da ai putea pune si o poza cu Gigi Tufis in vizita la 3coceni cu oczia aderarii la NATO . Purta o cravata rosie …. (o nunata cam prea deschisa ptr gustu meu)

 16. Ghita Bizonu' Says:

  Atunci stateam in frig ca faceau aia economie – azi inchidem noi caloriferele ca nu putem plati caldura.
  Atunci stateam la cozi si nu prindeam. Azi nu stma la cozi ca nu avem cu ce sa cumparam.
  Atunci nu puteam pleca in strainatate. Azi duntem fortati.
  Actunci erau 2 ore la TV si te uitai la bugari. Azi lasi deschis temebizoru da nu prea ai la ce te uita!!!(oricum sa vezi a 7a oara Arma Mortala e cam plictisitor!)
  Atunci sefii traiau ceva mai bine deact noi. Azi multi dintre ei traiesc mult mai in lux decat Ceausescu. Noi la fel… de stramtorati !
  Atunci strangeai bani sa iti iei o pereche de blugi prespalati (2000 lei! Levy’s ca altfel tuseai!!). Azi destui au probleme sa isi cumpere o pereche de turcesti de la Obor .
  Atunci injurai ca trebuie sa te multumesti cu pantofi Romarta (piele, talpa de piele) in loc de Puma. Azi #### Puma zici mersi de o pereche oricare ieftina din China!
  Atunci te certai cu directoru. Azi iti tremura curu cand il vezi !(somaju e in floare)
  Atunci erau multi securisti. Azi in servicii is de trei ori mai multi!
  Atunci te poate asculta Securitaea. Azi t6e asculta sigur SRI ul!
  Actunci te „salta” daca fluierai in biserica. Azi injuri pana ragusesti ca tot degeaba !!
  Atunci ciobanii , bisnitazrii , samd erau .. cam nefrecventabili. Azi sunt mandria astei natii !!
  Atunci Tovarsau era Geniul Nationale. Azi Presu este Providential si Zeus.ro
  Ca cam asa arata cuceririle dermocratiei ei de viata !!
  Restu continuati voi .

  http://vremea.forumgratuit.ro/t241-la-21-de-ani-dupa-ce-o-fi-fost-niste-comparatii#560

 17. Ghita Bizonu' Says:

  George Serban

  si ati fi avut o excelenta ocazie sa tocati nitel PD ul … Ati fi preluat niste oameni de primplan (ma rog pana la urma au ajuns la PNL) , mai mult de juma din membrii si votacii PD .. M arog nu pun mana in foc ptr guvern in 2004 (mai degraba nu!) insa ati fi fost al doilea partid care conta. Sau primu. Ca oricum numa 2 contau !

 18. Boz Bishop Says:

  Poporu ce face ? Se uita la televizor…

 19. virusverbalis Says:

  Foaie verde de alun,
  Fac sarmale de Craciun…
  Le cladesc,le bag,la oala
  Sa bag virusii in boala..
  Doar din porc,nu pun de vaci
  Mai plusez cu doi,trei raci(ardei)
  Cu orez si toate cele,
  Sfanta ceapa bag in ele…
  Cimbru mult,pe vino-ncoace,
  Ca chimenu’ nu imi place..

  Cu pasta(tomate) e fix de fix,
  Nu ai pus,ai dat-o chix..
  Dupa ce e ambalata
  Si frumos asezonata,
  Mai pun din aia tocata(varza,bre)…
  Orice-ati spune ,e de vis,
  Manci si esti in..paradis…
  PS/Sunt faine ardelenesti,
  Da’ ,mai bune..oltenesti.. :))

 20. Felix-Gabriel Lefter Says:

  Un Crăciun Fericit îţi doresc, dragă Roxy – dacă vom mai putea, după ce s-a întâmplat azi…

 21. Maria S.(Timisoara) Says:

  Acum 21 de ani, speram mai mult decat ne era ingaduit.
  Asa se pare.
  Tovarasii s-au repliat si inca vreo douazeci de ani, daca nu o suta vor fi tot ei si urmasii lor, la ciolan.
  Un ciolan numit Romania.
  Gustos si suculent, pentru mafiotii orchestrati si dirijati de politici de drept comun.
  Talhari, violatori, criminali cu imunitate.
  Erau mult mai multi decat 2000 de privilegiati, si atunci increngatura mafiota functiona.

  Impresionant gestul lui Adrian Sobaru.
  Gest extrem, disperare absoluta.
  De ce nu a cazut peste nanooopoc sa-i franga gatul ?

  Aveam un alt Craciun, stiind ca una din uneltele diabolicului s-a dus.
  Daca isi alegea o tinta, actiunea lui de kamikaze ar fi avut o finalitate.
  Si ceilalti sobolani portocalii ar fi stiut ce ii asteapta.

  As fi vrut ca zilele Craciunlui sa fie armonioase si curate.
  E imposibil.
  Am spus bine acum cateva zile.
  E o incrancenare si suferinta in noi de nebanuit.
  Mocnesc si cineva disperat atentioneaza.

  Atentie bostani, treziti-va !

 22. Sibilla Says:

  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului: “Aţi luat mâncarea de la copii!”
  S-a aruncat in gol din disperarea de a nu-si putea ajuta fiul autist
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Ipocrita, panarama blondă din dotarea mârlanului de la Cotroceni, e interesată de cum dă pesticlă, de * politizare *, nicidecum de gradul de disperare , de insuportabilitate al românilor,al celor mulţi !
  Teatrul ieftin al duduii Udrea în faţa camerelor nu face decât să ne sporească scârba faţă de ipocrizia acestei impostoare! Atentă la gesturi, buchetul de flori şi poşeta pe care bag seama că nu le-a scăpat din mână din pricina * afectării *, Nutzi-emblema guvernării Băsescu, care să NU uităm a abandonat cu luni în urmă dosarul unui copilaş autist pe băncuţa unui parc , şi-a continuat de ale sale * îndeletniciri *, să dea telefoane.
  * AŢI LUAT MÂNCAREA DE LA COPII ! *
  * NE-AŢI UCIS VIITORUL *
  * LIBERTATE ! *
  PRESA INTERNAŢIONALĂ RELATEAZĂ, TVR-SLUGA băsescului şi a jagardelei sale ipocrite… ei bine TVR a apelat la calupuri de publicitate, apoi la scuze şi explicaţii, nimic demn, nimic în favoarea angajatului lor !
  De ipocrizie dă dovadă şi duduia Crişu :
  Pentru un părinte care află că are un copil cu autism este foarte important să depăşească şocul. Însă domnul Sobaru nu a reuşit să facă acest lucru, era foarte afectat. L-am cunoscut acum câţiva ani şi atunci mi-a părut labil psihic, un om care putea uşor să cadă într-o extremă”, spune, pentru romanialibera.ro, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism (ANCAA), Georgeta Crişu.
  Dovada de * profesionalism * al duduii Crişu arată limpede că în România NU se acordănicio atenţie unui aspect extrem de important, cel mai important, anume: părintele unui copil autist depăşeşte şocul DACĂ e consiliat, ajutat, deoarece nu doar copilul autist trebuie să beneficieze de terapie ci ŞI părintele trebuie acompaniat cu maximă atenţie şi profesionalism ca să reuşească în demersurile ce decurg după stabilirea diagnosticului!!

  BLESTEMAŢI FIE : BĂSESCU, NUTZI UDREA ,BOC !!!
  Potrivit colegilor din TVR, Sobaru are doi copii, iar unul dintre ei suferă de autism şi face terapie la un cabinet psihologic de patru ori pe săptămână, informeaza realitatea.net. Până de curând, spun colegii, tratamentul ar fi fost plătit din ajutorul primit de la stat pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, însă prin intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative Sobaru ar fi fost exclus de la aceste drepturi. Suma pe care Sobaru ar trebui să o plătească pentru tratamentul copilului său ar fi de 800 de lei pe săptămână, spun colegii.
  Colegii mai spun că Adrian Sobaru avea de plătit rate bancare şi că banii pe care îi câştigă nu sunt suficienţi şi pentru tratamentul copilului său.
  CNA, altă slugă a ticălosului dictator Băsescu, e chitit pe televiziunile care au difuzat imaginile incidentului, chipurile ca să protejeze minorii care minori oare nu trebuie să ştie cine sunt cei care i-au condamnat la sărăcie, le-au ciuruit părinţii şi le ucid bunicii, oare nu trebuie să ştie că mafia PDL le-a amanetat viitorul, că neruşinata blondă din dotarea Satanei de la Cotroceni a fost întotdeauna pusă deasupra intereselor copiilor românilor, oare nu trebuie să ştie că pentru copii guvernul premierului Băsescu NU are bani pentru copii în schimb are mereu pentru impertinenta Nutzi … ???
  TREZEŞTE-TE NAŢIE ROMÂNĂ!!!
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND….
  RUŞINE NESIMŢIŢILOR INDIFERENŢI PROSTOCALII * PARLAMENTARI * !!!SĂ NU ÎI IERTE DUMNEZEU !! JAVRE ORDINARE LA ORDINUL JAVREI ORDINARE DE LA COTROCENI !!
  Basescu & Udrea , PDL, UDMR, Minoritatile Nationale si scursorile de la UNPR, va vom judeca si condamna, pentru : GENOCID , Subminarea premeditata a economiei si nu in ultmul rand pentru INALTA TRADARE !
  “Cum nu vii tu Tepes, Doamne/ Ca punand mana pe ei/ Sa-i imparti in doua cete/ In nebuni si in misei?….”
  ADRIAN SOBARU… NU este suferind psihic cum afirmă slugile Cotroceniului, NU ESTE ADEVĂRAT !!! E doar unul din părinţii, unul din românii disperaţi sătui de ticăloşiile gubernului Băsescu-Udrea-Boc! În situaţii asemănătoare acestui ROMÂN CARE A STRIGAT * LIBERTATE ! * ŞI PENTRU NOI mai sunt alte milioane!!
  DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

 23. Felix-Gabriel Lefter Says:

  @Sibilla

  Nu am nimic de adaugat. Exceptand doar faptul ca nu avem dreptul, macar noi, bloggerii, sa-i lasam acum sa se indoape de Craciun, razand, petrecand, ca si cum nu s-a intamplat nimic. Gestul acelui om disperat, emblema noastra, inca nu i-a atins la milioanele din conturi, furate din sudoarea amarastenilor.
  Trebuie sa-i atingem rau de tot. Sa-i usture! Eu ii vreau dupa gratii pe toti!

 24. olimpiu65 Says:

  la ultima intrebare: m-am gandit din ianuraie 1990, ma mir ca am reusit sa ne taram pana aici basca NATO si UE

 25. Camelia Tabacu Says:

  Excelent! Ca altceva nu stiu ce sa zic la posturile tale, Roxana!

 26. Zamfir POP Says:

  Toate s-au lămurit. A rămas doar „banala” întrebare: de ce au murit fraierii aceia la Marea Aglomeraţie din Decembrie?!

 27. Radu Humor Says:

  Ma intreb acum peste ani, cine l-ar fi crezut pe Ceausescu atunci ?
  -Cand la Plenara din 14 aprilie anunta ca :
  „Romania si-a platit toate datoriile si de acum poate si ea sa dea credute in valuta altor tari !”
  -Sau cand la al XIV Congres recita din „Doina” lui Eminescu :
  ” Cine-a indragi strainii
  Manca-i-ar inima cainii,
  Manca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia !”
  – Sau cand , in Sfanta zi de Craciun ’89 inainte de a fi impuscat ca un caine de niste asasini ce faceau jocuri bine invatate, ne spunea „ca-i mana unor agenturi straine care au reusit sa cumpere niste cozi de topor romane !”
  Se pare ca nimeni !
  Eu in nici-un caz !
  In schimb astazi, cand stim adevarul si ne traim soarta scrisa de altii, ne dam seama incaodata, ca nefericitul acela, macar inaintea mortii a fost sincer si a incercat sa ne deschida ochii !

 28. Boz Bishop Says:

  Ministru francez: Aderarea României la Schengen poate fi amânată şi cu 3 ani

 29. ElZap Says:

  @Radu Humor

  „Voi nu vedeţi că nu putem dormi?
  Voi nu vedeţi că ţara nu mai doarme?
  Din zori de seară pînă-n zori de zi,
  Strigoiul lui aleargă prin cazarme.”

 30. Motraux Says:

  Zici ca Sarkozache isi ţine respiraţia sa nu-i mai simtă duhoarea ăstuia din Romania…aburii de mahoarcă iată ca lovesc in plin 😐

 31. Ghita Bizonu' Says:

  Radu Humor

  eu l-am crezut in privinta platii creditelor si pentru asta m-am bucurat cand l-am vazut ciuruit, Unicu regret ca nu am tras si io ! Si azi dupa 21 de ani …. n-as ezita nici o clipa !!
  Ma rog de acord ca nu merita impuscat. I-ar fi stat mai bine spanzurat !!!

 32. julia Says:

  Roxana, ai spus adevarul-adevarat! Si desi poantele tale m-au facut sa si rid, imi dau seama de amaraciunea cu care sint scrise…….of!…………..Ca sa raspund intrebarii tale: NU! Nu m-am gindit ca ar fi posibil……dar stii care e CULMEA? Am intuit! De ce? Dumnezeu doar, stie! Cind sotia unui coleg era speriata de moarte, si tremura efectiv de frica pentru viata ei, imediat dupa 25 Dec, ’89, (fusese mare activist de partid-pe undeva-habar nu am unde) eu am vrut sa o incurajez…..si vorbele mele au iesit singure, dintr-un fel de intuitie sau premonitie, nu stiu sigur……i-am spus: stai linistita mai draga! O sa se aseze apele, o sa se linisteasca lumea, si o sa uite totul….si ai sa vezi ca ai sa poti sa te intorci linistita la ce faceai si inainte……nu pentru aceeasi conducatori, dar pentru altii…..cum de am intuit? poate cunosc firea romanului………mai stii? ….Caragiale saracul, ca il stiam pe de rost! 🙂

  *********************************

  Mai draga Ghita, vreau sa spun ca „mi-ai luat vorbele din gura” cum se spune! 🙂 Sint de acord cu tine 100%. Singurul regret ca nu am fost eu in plutonul de executie…….

  Radu, acum cind ne stim soarta si tot votam un nemernic, poti explica „de ce?”

  Se spune ca „puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut!” Am impresia ca poporul roman confirma regula asta peste masura de bine. Asta e motivul pt care nu l-am vrut pe Nastase cind a candidat, ca sa nu-i dau „puterea absoluta”…..basescu a primit „puterea absoluta” cind a fost votat a doua oara, dupa ce dovedise fara umbra de tagada ca nu merita sa fie Presedinte……..

  Desi cred ca uneori Sibilla e prea patetica, are totusi dreptate. Si pina la urma, in situatii atit de extreme, ar trebui ca mai multi romani sa fie patetici, macar atrag atentie cui trebuie. Iar gestul patetic si tragic al tatalui care s-a aruncat de la balcon, va fi denaturat de media si nu va primi atentia si valoarea pe care le merita.

 33. balbeck Says:

  Guvernul Tariceanu a fost cel mai bun.E adevarat si pot confirma asta.Si firmele au functionat mult mai bine.Nu trebuia schimbat Tariceanu in frumtea pnl-ului.Cred ca e greseala mare.Imi pare rau ca l-am injurat pe Tariceanu la vremea respectiva.Credeam ca era cel mai rau,dar de fapt era cel mai bine.
  Basescu e un no name afara.Ne face de ras.Si Baconschi nu e deloc meserias.

 34. balbeck Says:

  Trebuia sa fie seful pnl-ului in continuare.Crin nu imi place deloc.

 35. Julia Says:

  Merry Christmas, Rox! 🙂

 36. Julia Says:

  Radu, DA! 🙂

 37. alex.dumitrascu Says:

  Sa gandesti atunci cand cineva face un gest extrem, cum ar fi o tentativa de suiccid, ca respectivul a vrut sa-si rezolve o „problema personala” este o mentalitate de paduche.
  Paduchelita intelectuala care „comenteaza” gestul de azi din parlament al lui Sobaru isi dovedeste pe deplic decrepitudinea si decaderea morala.
  Absolut toti „intelectulaii astia” ii apreciaza starea materiala, ii numara salariul, il compatimesc pentru boala copilului, ca si cum astea ar fi singurele cauze posibile ale gestului.
  Nu i-a trecut niciunui tembel-media prin cap ca intre sinucidere si rezolvarea unei probleme de viata este o contraditie in adjecto.
  Omul si-a riscat viata degeaba. A facut-o in semn de protest si pentru demnitatea lui si a altora. Cretinii isi inchipuie ca a vrut sa obtina ceva.
  O intelectualitate mai putin imbecilizata s-ar fi gandit in mod fresc ca este un gest de eroism, un gest de protest civic extrem.
  Tentativa a fost la un pas de reusita, faptul ca a scapat e o minune.
  .Da’ ce sa-i faci. Gastele media sunt obisnuite cu tiganii care se suie pe stalpi de telegraf si ameninta ca se arunca de acolo daca nu le da Vanghelie casa.

 38. mihai444 Says:

  Craciun fericit,Roxi! 🙂 http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Regele_le_scrie_romanilor_0_395360920.html

 39. Minciuna are picioare scurte | Blogul meu Says:

  […] Siblondelegandesc, Raluxa, Roxana, Grapefruit, Andressa,  Ina Todoran, Roxana Iordache, Cristina TM, Oana Dobre, Oana Stoica […]

 40. Bordelezu Says:

  @Roxana

  Nu.
  Sărbători fericite! Să fii sănătoasă şi iubită!

 41. virusverbalis Says:

 42. barracuda Says:

 43. mgabim2009 Says:

  Un Craciun fericit si linistit. Sper din suflet sa ai parte de momente de alinare. Stiu ce inseamna sa petreci primul Craciun fara cel apropiat, dar trebuie sa ai putere. Vad ca te lasi coplesita, Rox crede-ma, este mult mai bine sa privesti spre viitor (stiu arata ca naiba, dar acolo departe exista o raza de lumina!).
  Te-am citit inca din anii ’90 cind erai (tinerica de la Romania Libera). Nu am fost de acord cu ce scriai, dar am recunoscut valoarea jurnalistica. Si pina la urma asta a fost scopul iesirii pe strazi in decembrie.
  te-am citit si apreciat ani dupa aceea. De pe barigade opuse. Dar am apreciat jurnalistul adevarat din tine!
  @Rox, stiu ce inseamna sa-ti pierzi un parinte (am trecut prin asta si crede-ma tinind cont de circumstante, am indoieli ca mai sint intreaga la minte). dar oricit ne-ar marca, nu putem sa ne schimbam pentru ce sintem facuti.
  O vreau pe Rox back! (si daca nu intelegi ce spun, citeste ce scriai acum un an).
  Nu ca ti-ai fi schimbat ideile, dar ti-ai schimbat tonul si suflul.
  Eu iti doresc ca acest Craciun sa ni te aduca inapui (cel putin pentru mine)

  LA MULTI ANI!!!

 44. barracuda Says:

 45. Maria S.(Timisoara) Says:

  ttp://www.youtube.com/watch?v=ABgxE0uza_8&feature=related

 46. sandman Says:

  Craciun Fericit si multa sanatate!

 47. Radu Humor Says:

  De cand e lumea,
  De-i razboi sau pace
  Iisus se naste ,
  In sufletele noastre!

  Craciun cu de toate cele trupesti , dar mai ales sufletesti, va doresc tuturor !
  Doamne-ajuta !

 48. Maria S.(Timisoara) Says:

  SARBATORI LUMINATE !  Expedierea anterioara e o colinda, trimisa de Florina.
  Sa fiti iubiti, masa sa va fie imbelsugata, gandurile curate si in jurul bradului sa ii aveti pe toti cei care va sunt dragi.

 49. mariusnyc Says:

  Craciun linistit Roxana !

 50. J o h n s o n Says:

  Craciun Fericit !

 51. mihai444 Says:

  Craciun fericit,Roxi!

 52. Julia Says:

  Craciun fericit!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: