TOT DESPRE COPOSU. CĂŢEI, PISICI ŞI MÂINE, PARASTASUL

Foto: Pascal Ilie Virgil

Încep cu anunţul potrivit căruia mâine, începând cu ora 11:30, familia organizează, la Biserica „Sfânta Tereza” din apropierea cimitirului Bellu catolic, slujba de comemorare a 15 ani de când Corneliu Coposu a plecat la Dumnezeu. Pomenirea continuă la mormânt.

Acum vă povestesc, pe scurt, despre Patrocle, căţelul care l-a iubit la infinit. Era un maidanez superb, care, atunci când cel pe care îl considera stăpânul lui a stat mai multe luni în Germania, pentru tratament, îl aştepta în fiecare zi în faţa casei. Surorile îl hrăneau şi îl mângîiau.

Când s-a întors – vă amintiţi, atunci când a declarat pe Otopeni că vine să dea jos guvernul – Patrocle a venit în faţa maşinii care oprise în faţa uşii casei şi s-a dat, la propriu, peste cap. După care, când Seniorul a coborât, s-a plecat la picioarele lui şi pe urmă s-a urcat pe pieptu-i, ca să fie mângâiat. Şi a fost.

După câteva luni, a urmat calvarul. Suferinţa Seniorului acasă, înainte de internarea pe ultima sută de metri. Aveau o pisicuţă, un pui care s-a îmbolnăvit şi a suferit cumplit. Plângea. Îi rupea inima. Aşa slăbit cum era, se ridica din pat şi venea la pisică, iar surorilor le zicea: Faceţi ceva pentru mâţu’ ăsta!

La un moment dat, pisoiul a murit. În scurt timp, Corneliu Coposu l-a urmat. Aşa s-a întâmplat şi la noi. S-a dus Piki, pe urmă unchiul meu. S-a dus Gogu, pe urmă, mama. Probabil că n-aş fi crezut asta dacă n-aş fi văzut. Mâţa e avocat pe lângă îngeri.

Şi căţelul. După ce Corneliu Coposu n-a mai fost, Patrocle s-a ascuns să moară.

P.S. Cât priveşte poza, am spus când am postat-o anii trecuţi că e exclusivitate, după care am adăugat că preluarea se cuvine făcută cu menţionarea autorului, Pascal Ilie Virgil. Eu am scris, eu am auzit. Oricum, ce scrie Seniorul pe spatele fotografiei n-aveţi cum să ştiţi.

4 răspunsuri to “TOT DESPRE COPOSU. CĂŢEI, PISICI ŞI MÂINE, PARASTASUL”

 1. motrauxdesarsaylles Says:

  Un gand bun pentru Senior dar la pachet si pentru animalutele la care a tinut. 🙂

 2. Claudiu Cristea Says:

  Am reparat! http://www.claudiucristea.ro/2010/11/a-muri-inseamna-a-pleca-un-pic-mircea-dinescu

 3. Roxana Iordache Says:

  Sarsa, da! 🙂

  @Claudiu Cristea. Bun venit! Şi bun regăsit!

 4. Ultimul act « Daurel’s Blog Says:

  […] recomand articolul Roxanei Iordache despre Corneliu Coposu, la 15 ani de când ne-a parasit. Seniorul era iubitor de câini si pisici; animalele  apropiate […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: