GUVER-NUL. MOŢIUNE DE CENZURĂ ANUNŢATĂ DE PNL

Din păcate, a fost aşa cum am anticipat. Din fericire, tot răul, spre bine. Discursul lui Crin a avut un pic de balast, dar îi poate fi trecut cu vederea fiindcă substanţa letală a compensat. Boc nici n-a rezistat, îi venea să plângă şi l-a tăiat plecarea. Până la urmă Crin Antonescu va conduce ţara asta şi se va face dreptate. Regimul de ocupaţie va sucomba ca beţivii care mor înecaţi cu propria lor vomă.

Impresionant de mulţi oameni pentru vremea rece şi ploiasă de ieri. Au umplut până la refuz Piaţa Victoriei. Nu s-a mai întâmplat de când cu mitingul anticomunist din 28 ianuarie 1990. Igaş a dat alarmă de gradul 1, pentru ca poliţiştii să fie consemnaţi trei sferturi la serviciu şi un sfert la domiciliiu. Un abuz care ar trebui să-l coste demisia. Opoziţia ar trebui să-l facă bucăţi şi să-l dea la căţei. 3000 de poliţişti au fost prezenţi la manifestaţie, în ciuda alarmei. Şi în uniforme.

În interior, SPP-iştii au percheziţionat parlamentari şi celor fără notorietate nici nu le-au drumul să intre, decât cu intervenţii. Abuz totalitar fără precedent, ostentativ, dar, din păcate,  televiziunile „mogulilor” ratează esenţialul. Ulterior, Ruşanu a fost împins de un sepepist când conducea la balcon doi invitaţi. Caz de o gravitate care, în mod sigur, va rămâne fără consecinţe, dacă ar fi să o lăsăm pe seama „opiniei publice”. Inexistente. Şi a „societăţii civice” sublime prin absenţă. Cu excepţia unui balcon în care câţiva tineri au întins o pânză imensă cu penala Borfeta (pipiţa grasă şi proastă), balcoanele au fost pline cu aplaudaci ai regimului Băsescu, în timp ce mulţimea de afară cerea să cadă guvernul. Crin avea să observe similitudinea cu realitatea paralelă a aplaudacilor regimului Ceauşescu. A avut un discurs dur, 95% perfect. A spus lucurilor pe nume. Mircea Badea a zis aseară la Sinteză că a fost cel mai bun discurs din ultimii 20 de ani. The best is yet to come. 🙂

Video de AllyMusicful

Discursul lui Crin n-a fost transmis la TVR, iar coloneleasa Culcer n-are nici măcar sânge să recunoască. Tot timpul TVR a transmis dezbaterile parlamentare la moţiuni de cenzură şi alte evenimente parlamentare importante integral. Acum, în afară de prezentarea moţiunii făcută de Dan Şova, televiziunea publică n-a transmis decât intervenţiile puterii. În rest, era ceaţă. Bine că l-au auzit pe Crin cei din piaţă. Dar abuzul conducerii TVR nu trebuie să rămână fără consecinţe. O incalificabilă ca Culcer şi adunătura ei de pupincurişti cenzurează viitorul ţării, pe banii contribuabililor. Când Crin va veni la putere, devertebratele ca ea se vor prosterna, oferindu-şi serviciile.

În rest, i-am iubit pe acei oameni care au plecat tăcuţi şi trişti, cu capul în pământ, după anunţul că nu guvernul, ci moţiunea a căzut. Oameni care merită tot respectul şi toată solidaritatea. Tot ceea ce le lipseşte ca să reuşească să fie milioane în stradă este motivaţia. Dacă moţiunea de cenzură a lui Crin nu va trece, atunci să treacă opoziţia în stradă. Iar dacă parlamentarii PNL vor avea, cu toţii, demnitatea fără precedent de a demisiona din Parlament, cum a propus liderul lor şi reprezentantul nostru, atunci cu adevărat va fi revoluţie. În sensul cel mai demn cu putinţă. Fiindcă oamenii care sunt atât de hăituiţi în ţara lor, oamenii supuşi la umilinţe şi la genocid, nici măcar nu mai speră că ar putea cineva din clasa politică să manifeste generozitate. Responsabilitate. Reprezentativitate. Cei care ar avea curajul să demisioneze din Parlament ar avea în mod sigur voturile unor oameni care ar avea şi ei, poate pentru prima dată, motivaţia de a-i vota. Încrederea nu se mai poate câştiga decât prin acte tranşante.

E cazul ca noua moţiune de cenzură să fie şi ocazia constituirii unei majorităţi serioase, cu program alternativ şi cu un premier anticipat. Cu sânge şi fără fiţe. În aşa fel încât UDMR şi minorităţile să-şi reconstituie coloana vertebrală.

Nu faptul că micii unguri vor învăţa în limba maternă e problema fărădelegii lipsei de educaţie. Ci prevederile totalitare, cum este tentativa de legiferare a încălcării autonomiei universitare. Iar faptul că adunătura de nulităţi care nu merită nici numele de sfertodocţi rămâne blocată în proiectul unei nelegiuri antinaţionale, pentru care nu mai poate invoca nici pretextul FMI, denotă adânca frustrare răzbunătoare care îi mână în lupta de clasă pe parveniţii de la putere. Ceauşescu i-ar decora.

P.S. Poate că noua moţiune de cenzură va fi de natură să o determine pe doamna Cristiana Anghel să iasă din greva foamei. Un buchet de crini pentru ea.

11 răspunsuri to “GUVER-NUL. MOŢIUNE DE CENZURĂ ANUNŢATĂ DE PNL”

 1. ghitabizonu Says:

  Scuze da iedea aia cu greva parlamentara si demisia in bloc este buna doar in societatile in care se respecta regulilile .. Nu la noi !
  La noi „aia” o sa zica ca popozitia doreste sa nu munceasca, sa nu participe ci sa darame . Si vor vota ce vor ei linsititi , fara ca macar sa trebuiasca sa mai mituiasca pe unu de-a lor !!
  Nerpezentarea la urmatoarele alegeri ..ha !! ha ! Idee „geniala” si originala. Adica exact ce ii trebuie lu Oprea sa isi perpetueze „partidul” . Riscam sa avem un parlament compus din PDL, UNPER si DDTV , plus UDMR cu vreo 15% mandate .
  Ntz. Ramane daor cestia clasica lupta zilnica …. in loc de sarja de cavalerie noroiul transeii din Flandra …
  Dar te rog – care is amauntele cu Rusanu ?Daca inteleg bine in incinta parlamentului un SPPist oaresicare a bruscat un parlamentar ?!?
  Daca este pe asa vezi tu greva aia e tot ce isi poate dori bashina Rex al nostru prezidel – in numele mafiei ruse !

 2. GUVER-NUL. MOŢIUNE DE CENZURĂ ANUNŢATĂ DE PNL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 October 2010 – Blog « Cine sunt magnatii care detin 1.000 ha la nord de Bucuresti […]

 3. motrauxdesarsaylles Says:

  Le-a dat Crin una mica bucata Perversa de pe Tg.Bocna ! 🙂

 4. virgilvirgil Says:

  Valeu !… Valeleu !… Dupa asa discursuri magistrale , pline de invatamnte politico-ideologice , de o nepretuita valoare teoretica ca in paftica a facut fisss , deja Boc sta sa faca stop cardio-respirator iar Baselu sa dea in icter mecanic … Cu asa natarai la cirma opozitiei …, ca care opozitie ?!…, nu mai avem nici o sansa sa ne vedem scapati de neispravitii de la putere . Ma rog … Ar fi una , daaa … In fine , cea ca in 2012 vine sfirsitul Lumii … Pai daca vine , atunci musai sa ne scapam si de Boc si de Baselu , n’asa?

 5. raduhumor Says:

  @ Virgil
  S-a ajuns atat de departecu nesimtirea si aroganta astora de la guvernare incat prin mijloace legale nu mai pot fi dati jos :mrgreen:
  Sunt sigur ca si daca trecea motiunea, astia ar fi gasit o chichita ceva care sa le permita perpetuarea ca specie portocalie !
  Insistenta cu care se apeleaza la motiune sufera de faptul ca nu este ales momentul potrivit si mai apoi ca deocamdata un guvern corupt pana-n maduva oaselor inca mai are ce oferi unor puslamale politice, ca sa-i tina in lesa.
  Opozitia ar trebui sa inceapa sa lupte incercand sa inlature invelisul acestei formatiuni, incepand sa atace si-n exterior , anumite aranjamente vadit de gashca !
  De exemplu amestecul nesimtit in treburile tarii ( a inceput sa ne fie rusine de vorbe mari ?!) a unor persoane oficiale , ca acset Gitenstein care-si permite sa dea cecuri in alb unei guvernari ce mai are vreo 10% sustinere, trebuia exploatata la maximum, deoarece ar fi trezit niste reactii pe care altii de abia asteapta sa le preia si sa le dezvolte.
  Dar daca opozitia se cramponeaza in motiuni si tot iese infranta din ele, ce incredere sa mai aiba strainii ( ca doar ei fac cartile) ca ai nostri sunt mai buni ca ai lor ( ce-ti mai fac caii? )i . Pana la urma daca nu reusim sa ne impunem singuri, in lumea asta mizerabila, vom continua sa fim slugi :
  Noi in tara si tara-n lume :mrgreen:

 6. mihai444 Says:

  http://casastirilor.wordpress.com/2010/10/28/care-e-mai-bun-ponta-ca-i-a-facut-de-ras-sau-geoana-ca-i-a-bagat-la-guvernare/ 🙂

 7. virgilvirgil Says:

  Din pacate Radule onorabila noastra opozitie danseaza fara gres exact dupa partitura lui Ba’secu . Daca i-ar pune el cu mina si nu ar juca exact cum isi doreste neispravitul . Traim un teatru ieftin in care actorii scenei politice actioneaza impotriva logicii , al elementarului bun simt chiar … De douazeci de ani Romania mimeaza democratia si isi iroseste energiile in faptuirea unor vesnice reforme fara fond care nu au alta finalitate decit vopsitul gardului , inauntru vietuind acelasi vesnic leopard . Mecanismul mimat al democratiei se invirte dement , fara noima , ne aduna , ne imprastie , ne invirte intr-un malaxor din care sunt scoase la vedere perpetuue crize juridice , religioase , administrative , economice , politice si mai stiu eu de ce natura . Statul in integralitatea sa este prabusit , destructurat total . Anarhia si nici pe departe democratia este in Romania la ea acasa … Extinctia fizica a adevaratei elite romanesti in anii comunismului si inlocuirea acesteia cu cei peste douasute de mii de consilieri adusi aici de sovietici care si-au luat nume romanesti si au mimat obiceiurile si traditiile romanesti , acaparind si ocupind toate pirghiile de comanda ale statului in absolut orice domeniu , de la cel politic , juridic , administrativ la cel cultural si chiar religios , a aruncat tara intr-o criza totala si profunda ale carei repercursiuni le simtim astazi mai pregnant ca oricind . Natiunea a disparut , bietul popor s-a transformat intr-o populatie usor de manipulat si condus , care este plimbata cu un covrig la girla de catre copii si nepotii celor despre care-ti spuneam ca au fost adusi aici de catre rusi , dar care nu au legatura etnica cu rusii ci mai degraba cu acel Gitenstein de care spuneai Radule , si despre care eu iti spuneam ca ne-au copiat numele , ne mimeaza traditiile si obiceiurile si iata astazi putem jura cu mina pe cruce ca sunt urmasii Brincoveanului sau ai lui Stefen cel Mare … Ii gasesti peste tot si peste tot au in mina pirghiile de comanda . Parintii lor ne-au omorit bunicii si parintii nostri , i-au virit in puscarii , i-au stapinit . Copii lor ne stapinesc pe noi , nepotii lor vor stapini copii nostri … Isi transmit din tata in fiu pirghiile si scaunele de comanda in absolut toate domeniile . Institutiile statului au devenit afaceri de familie , comanda lor este in mina acestor neispraviti si se transmite intre rude . Totul , absolut totul , pina si universitatile au devenit afaceri de familie . Traim in haos , nu stim de unde venim si ne indreptam spre nicaieri … Pina si speranta a disparut . Speranta care moare ultima … Ce e de facut ?… Nu stiu … De aici nu putem iesi fara sa depasim mai intii profunda criza morala care ne-a patruns . Clamam specialisti care sa ne scoata la liman cind de fapt noi nu de specialisti ducem lipsa , acestia chiar lipsa daca sunt , pot fi importati , cumparati de pe piata libera . Ne lipsesc caracterele Radule . Avem nevoie acuta de caractere si nu avem de unde sa le luam . Astea se formeaza si cresc nu de pe io zi pe alta ci spre deosebire de specialistii pe care-i putem obtine in citiva ani , in multe generatii si numai daca au un mediu propice , care mediu lipseste cu desavirsire , ba chiar este profund nociv pentru cultivarea si cresterea unor caractere . Ne prabusim si tare-mi este teama ca nu vom putea decit sa asistam la o si mai accelerata prabusire in anii urmatori . Statul este in disolutie totala , natiunea si-a pierdut caracteristicile , poporul s-a transformat intr-o populatie , urmeaza in ordine destructurarea teritoriala . Sa nu uitam ca de curind in Europa s-au trasat noi granite , chiar si pasnic , Cehoslovacia …

 8. ghitabizonu Says:

  ULTIMATUM DE LA FMI: Schimbaţi ordonanţa creditelor dacă mai vreţi bani

 9. joschilotii Says:

  @Roxana
  Încearcă să nu ne mai dezinformezi! Clucer a fost înaintată la gradul de general!!!

 10. Marcus Says:

  Un Prost Pentru Linistea Romanilor

  Prostia omeneasca a cunoscut de regula aceeasi parametri si caracteristici de-a lungul timpului, indiferent de stadiul de dezvoltare sau nivelul civilizatiei in care s-a manifestat, motiv pentru care ea a fost taxata fie de constinta populara, fie de interpretari mai elaborate, sub forma de proverbe, zicatori, maxime etc.
  De la “prostul nu e prost destul pana nu e si fudul”, trecand prin “daca taceai, filozof ramaneai” si ajungand la “este de preferat sa taci si sa dai impresia ca esti inteligent, decat sa vorbesti si sa confirmi contrariul” ea, prostia, a parcurs un drum lung pana in zilele noastre, moment in care o gasim cantonata cu arme si bagaje in tartacuta primului ministru al Romaniei, d-l Emil Boc.
  Nu doresc in cele ce urmeaza sa ma refer la modul in care acesta conduce, sau mai bine zis nu conduce Guvernul Romaniei, deoarece la acest capitol orice roman, atins salbatic la buzunare de performantele individului in materie, isi poate da seama ca acesta nu numai ca intareste zicerile respective despre prostia omeneasca, dar numele sau ar putea fi patentat drept denumire pentru unitatea de masura a acesteia, daca asa ceva este posibil.
  Nu, in cele ce urmeaza vreau doar sa analizez un picut modul in care distinsul nostru premier a sarit precum fata mare la invartosatu’ circumcizat, sau, cum ar zice un roman mai hatru, raţa la muci si a pus-o de un oral in registru acuzator inchizitorial sau bolsevic, strigand de l-au auzit si gastele Romei ca Victor Ponta a indraznit sa mituiasca parlamentarii Puterii, ba mai mult a si recunoscut asta public, motiv urgent de autodenunt al numitului, altufelu’, “pac cu el la Rasboiu’”.
  Acum, faptul ca asertiunea respectiva a d-lui Ponta poate da loc la intepretari de nuanta clamata de Boc cel Mic si Far’ de Minte este drept, insa daca Boc-ul ar fi avut putinica rabdare si ar fi asteptat cumintel si continuarea cu subiect si predicat a spuselor cam in dodii ale lui Victoras, nu “s-ar fi riscat” sa se faca de tot rahatul, pe motiv ca de fapt mita, ca forma de cumparare de voturi de ovine (de creiere sau constiinta nici nu poate fi vorba), a fost practicata chiar de el, motiv pentru care portocaliii care ar fi fost dispusi sa voteze pentru Motiune, la stimulul zornaitor sau datator de functii in asa-zisul partid de guvernamant, si-au retras cuvantul precum magaru’ falusu’, taman la momentul climaxului.
  Dar nu, Boc a tinut neaparat sa ne anunte ca are probleme de mancarimi cauzate de oxiuri si s-a dedat urgent la acuzatii proletare prin care a incercat sa ne faca sa credem ca dusmanu’ de clasa, Victor Ponta, a incercat sa senzibilizeze mioritele oranj, falfaindu-le pe la boticuri teancuri, teancuri de bistari sau oarece alte foloase materiale.
  Numai ca stratagema prostului n-a tinut decat pana cand d-l Ponta a inceput sa dea din casa si sa ne spuna cum a cumparat pedeleu’ pozitia de mort in papusoi a preaumililor sai supusi.
  Ori, comparand cele doua pozitii, este clar pentru oricine ca varianta Ponta este cea reala, iar varianta Boc nu este altceva decat o noua imbecilitate recitata de Boc in speranta ca va mai reusi sa-i abureasca pe romani.
  Iote ca de data asta n-a tinut, ba mai mult l-a afundat si mai mult pe distinsu’ premier in butoiu’ de rahat in care ii place sa se balacesca la ceas de declaratii publice.

 11. t1u1 Says:

  N.C. perfect articolul.
  Maria s.(Timisoara)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: