MOŢIUNEA DE CENZURĂ, ANALIZA UNUI EŞEC ANTICIPAT

Video de putinaemotie

De ce va cădea moţiunea?

Pentru că opoziţia se autosubminează indolent, chiar atunci când în mod normal ar avea toate şansele să preia puterea, pe când regimul Băsescu se consolidează eficient, chiar atunci când în mod normal n-ar mai avea nici o şansă.

1. Pentru că au un aparat de analiză, comunicare, prognoză politică şi propagandă performant. În sensul diabolic, dar asta se ştia. Sunt personaje care înţeleg profesion(al)ismul la modul cinissim. Nu contează decât eficienţa grupării pentru care lucrează, chiar dacă e o grupare infracţională şi chiar dacă politica ei înseamnă genocid, perseverenţă antinaţională. De unde şi decizia ca arcul puterii să nu participe la vot, pentru a face imposibilă completarea numărului necesar (având în vedere precedentul din vară, când doar 8 voturi au lipsit).

2. Pentru că opoziţia nu are profesionişti care să gândească strategic şi să aibă tot timpul pregătite proiecte de acţiune, în aşa fel încât să neutralizeze aparatul puterii, putere care, din cauza indolenţei opoziţiei, e mereu cu un pas înainte.

3. Dar nu în ultimul rând, pentru că poporul român a ajuns o populaţie distrusă, cu care se poate face orice, fără să se revolte (altfel decât fie parodic, fie ineficient sau inadecvat). Circumstanţa lipsei de lideri alimentează pretextul resemnării, iar pretextul lipsei de alternativă e otrava pe care regimul Băsescu a picurat-o convingător în urechea alegătorilor, în condiţiile în care opoziţia nu s-a preocupat să găsească antidotul.

Cu alte cuvinte, moţiunea va cădea pentru simplul fapt că nici nu a existat intenţia reală să treacă. Slăbiciunea opoziţiei face posibilă perpetuarea regimului antinaţional. E vorba, mai precis, de falsa opoziţie, jumătatea de sferă a FSN, care, fie din complicitate, fie din eroare de calcul, nu face decât să potenţeze cealaltă jumătate, aflată la putere, PD-L.

Regimul Băsescu ocupă ţara – probabil, până nu va mai avea ce ocupa – pentru  că nu există viziune strategică şi solidaritate naţională, prin care să fie răsturnat.

La sfârşitul verii, conducerea PSD a adoptat în unanimitate decizia absurdă conform căreia vrea doar să dea jos guvernul, nu şi să se angajeze la guvernare înainte de alegeri anticipate. O atitudine neserioasă, paralelă cu probabilitatea politică. N-a fost decât un mod de a-şi lua dorinţa drept realitate sau mai rău, de a se preface că-şi iau dorinţa drept realitate. Mulţi naivi au crezut, fiindcă baza şi electoratul PSD sunt de tip cazon: execută, nu discută. Sau se manifestă ca şi galeriile de fotbal, în raport cu electoratele celelalte, mai ales cu cel liberal – compus din alegătorii cei mai voluntari, care, spre deosebire de altele, trebuie să primească mereu o motivaţie, mai ales raţională.

Conducerea PSD a premeditat eşecul moţiunii. Ei n-au avut interesul să cadă guvernul Boc. Elimin ipoteza complicităţii cu puterea, pentru simplul fapt că Ponta, în fanfaronada lui, este chiar involuntar bufonul lui Băsescu şi ventrilocul lui Năstase. Adevăratul lider al PSD, Adrian Năstase, şi-a făcut un calcul eronat (şi fiindcă a muşcat o momeală estivală, dar despre asta, poate niciodată), anume că pe măsură ce trece timpul, PD-L se erodează, mai ales că deja începuse să fie căutat cu lupa în sondaje.

Cu o secundă mai lucid şi cu alt tip de inteligenţă, liderul PNL, Crin Antonescu, a făcut o analiză diferită de a conducerii PSD şi adecvată la realitate. A arătat că neasumarea guvernării cât mai repede ar însemna ca actuala opoziţie să ajungă să guverneze, la un moment dat, peste o ruină. Crin a pledat pentru acţiune pragmatică şi concertată, în aşa fel încât guvernul catastrofei naţionale să fie răsturnat mai înainte ca politica de distrugere să aibă efecte ireversibile.   

Mircea Geoană a susţinut o poziţie similară, motiv pentru care a fost ameninţat cu excluderea din partid şi a primit un embargo de 6 luni în privinţa declaraţiilor politice – decizie absurdă şi contraproductivă pentru opoziţie, având în vedere faptul că Geoană e al doilea om în stat, poziţie pe care PSD ar fi trebuit s-o speculeze la maximum. Dacă Ponta în loc de obrăznicie ar fi avut ceva minte şi-ar fi dat seama. Sau poate şi-a dat seama şi nu i-a convenit: politicuţă de baltă. Cert e că ulterior, liderii PSD care îl înfieraseră pe Geoană pentru că s-a abătut de la decizia unanimă, au adoptat în unanimitate poziţia lui Geoană, similară cu proiectul lui Crin. Şi asta doar pentru că Adrian Năstase s-a temut de impactul electoral al poziţiei lui Crin Antonescu, mai ales că e primul în sondaje la intenţia de vot pentru alegerile prezidenţiale. Atunci, Năstase a venit cu propunerea „guvernului de serviciu”, pe care îl avusese în vedere şi Crin. Liderul PNL, însă, a făcut în acel moment greşeala de a adopta obiectivul PSD privind alegerile anticipate. A făcut-o ca să lubrefieze negocierile. Dar a speriat vânatul.

În sensul că, vorba lui Andrei Chiliman, n-ai să vezi parlamentar care votează pentru alegeri anticipate. Cei din arcul puterii dispuşi să voteze moţiunea au primit un motiv de descurajare. La noi, când se gândeşte, se gândeşte doar pe termen scurt, de unde rezultă că încă doi ani de mandat parlamentar sunt singurii garantaţi.

Eroarea putea fi, însă, remediată pe parcurs, dacă s-ar fi urmărit controlul daunelor. PSD, în schimb, a procedat de parcă ar fi vizat accentuarea lor până la anularea şanselor moţiunii de cenzură. Ceea ce a reuşit. Iar acum procedează după aceeaşi propagandă stalinistă ca şi PD-L, anume îşi arogă meritele celuilalt şi îl blamează pentru propriile culpe.

Crin Antonescu a propus în mod repetat reiterarea proiectului Johannis, cu sau fără primarul din Sibiu. Adică să existe alternativa practică, nu doar teoretică. Anul trecut, moţiunea de cenzură a fost iniţiată de PNL şi a avut succes, pentru că liderul liberal, Crin Antonescu, a avut viziune strategică şi finalitate pragmatică. Liderul de atunci al PSD, Mircea Geoană, s-a comportat ca un om de stat şi a susţinut împreună cu PNL, UDMR şi minorităţile naţionale proiectul câştigător. Numai o strategie similară putea garanta succesul moţiunii actuale, în condiţiile în care, spre deosebire de anul trecut, ostilitatea populară faţă de regimul Băsescu este evidentă.

Condiţiile sociale nu se potrivesc, acum, cu aritmetica parlamentară. Fapt care, însă, putea fi de asemenea contracarat, printr-o concertare a acţiunii politice cu acţiunea sindicală, în jurul proiectului comun: nu doar contra regimului Băsescu, ci şi pentru alternativa cu chip şi nume.

Ce-a făcut, însă, PSD? A refuzat propunerea lui Crin privind formularea alternativei, prezentarea premierului de criză şi a dat suplimentar cu bâta-n baltă, bătându-se cu pumnul în piept că organizează mişcări de stradă, confiscând iniţiativa sindicală (oricum precară), după ce organizase un congres triumfalist penibil, un congres de dezbinare, prin care a bruscat electoratul de dreapta, fără să-l mobilizeze pe cel de stânga decât tot împotriva electoratului de dreapta şi a anexat, ostentativ, sindicatele. Mingi la fileul PD-L, care n-a ratat riposta. Plină de tupeu pe cât de nesimţit, pe atât de eficient.

Iar PSD dă, evident, vina pe PNL pentru propriile eşecuri. Păcat de atâţia oameni valoroşi din PSD! Dar realitatea e că liderii PSD au pus mai presus teama de procentele electorale ale lui Crin Antonescu decât interesul naţional de a-i adopta iniţiativa. E o ipocrizie să-i reproşezi lui Crin că nu a convins UDMR, în condiţiile în care UDMR are garantată legea educaţiei, printr-o angajare a răspunderii care va trece en fanfare, fiindcă parodia de opoziţie nu va risca o nouă moţiune de cenzură pasibilă să o facă mai mult decât ridicolă.

Singura modalitate de a reface majoritatea parlamentară de anul trecut era Guvernul Alternativ concret. Care trebuia pregătit încă din vară şi prezentat încă de la începutul toamnei. Ca să motiveze solidar mişcarea sindicală şi să solidarizeze, în acţiune, societatea. Tactica PD-L n-ar mai fi avut succes, fiindcă adulmecând succesul moţiunii, parlamentarii puterii nu doar că nu s-ar fi temut de excludere, ci ar fi plecat ei singuri dintr-un partid muribund. Proiectul solidar era de natură chiar să favorizeze o mişcare de stradă masivă, de milioane, în Bucureşti şi în toată ţara, fără să fie nevoie de grevă generală, o mişcare în care liderii opoziţiei politice ar fi ieşit împreună cu liderii sindicali şi ar fi convins populaţia revoltată că e momentul să redevină un popor motivat, cu finalitatea propriei demnităţi regăsite. În caz contrar, protestele de stradă rămân doar zbateri izolate.

Regimul Băsescu a şi mizat pe dezbinarea opoziţiei, de natură să descurajeze populaţia înfometată. Televiziunile „mogulilor” fac în plus jocul puterii, mai ales când, pentru a masca nevolnicia lui Ponta, arată cu degetul spre Antonescu şi preiau imbecilitatea lansată de PD-L privind refacerea alianţei cu PNL.

Video de hailarevolutie

PSD nu s-a pronunţat niciodată pentru dispariţia politică a PD-L, aşa cum a făcut PNL, prin liderul Crin Antonescu. Faptul că e primul în sondajele prezidenţiale în condiţiile actuale denotă că e forţă. Nu-i lipseşte decât un „siloz atomic” în spate.

Din păcate, nu îl are, iar România se va afunda, sub un regim de ocupaţie care se va consolida până la dictat de fier. O turmă de nulităţi arogante, un pretext pentru fiinţa umană ca Flutur şi o lezare a statutului de femeie ca Udrea, patronaţi de un psihopat decompensat, vor continua să conducă ţara spre dezastrul ireversibil, după ce vor fi furat tot ce mai e de furat şi vor fi amanetat tot ce-ar mai rămâne.

Regimul personal Băsescu, prin toate pârghiile puterii, se poate perpetua până la căderea recordului stabilit de Ceauşescu. Guvernul va fura fără absolut nici un pic de ruşine, va continua să fure totul şi va fura ostentativ alegerile, dovedit fiind că nu suportă consecinţele, va fura cu acelaşi tupeu grobian ca şi Borfeta. Şi mai înainte va mitui populaţia. Au înfometat-o şi au umilit-o ca să o remotiveze electoral, prin revocarea parţială a măsurilor criminale pe care le-au luat, fiindcă românul uită repede şi se mulţumeşte cu puţin: nici vorbă să-şi cunoască drepturile, necum să le exercite.

Cazul clinic de la Cotroceni declara, ieri, à la Hitler şi Stalin, că în anumite situaţii trebuie guvernat nu pentru popor, ci pentru ţară. Mătuşa mea, Olimpia, pensionară, fostă profesoară, are o întrebare: şi cine e ţara?!

Mai spunea, tot ieri, Băsescu privind greva foamei asumată de Cristiana Anghel (despre care singura lui remarcă a fost că nu e profesoară, ci învăţătoare): nu aşa se rezolvă lucrurile. Într-adevăr, nu aşa. Dar pentru asta trebuie bărbaţi.

30 răspunsuri to “MOŢIUNEA DE CENZURĂ, ANALIZA UNUI EŞEC ANTICIPAT”

 1. mihai444 Says:

  http://www.pesurse.ro/2010/10/26/preedintele-la-un-pas-de-a-institui-starea-de-ased.html 😮

 2. plano10 Says:

  Basescu si-a iesit din minti !

  Si ce-o sa faca o mana de jandarmi in fata puhoiului de populatie?
  Cladirea Parlamentuuil este o reduta accesibila pentru o mana de oameni nu pentru zeci de mii.
  Cine o sa-i opreasca? Jandarmii care si ei au salariile reduse cu 20-30%

  http://www.plano10.com/

 3. raduhumor Says:

  Chiar daca nu cade maine, mai sunt zile !
  Dar tot mai bine ar fi maine ….

 4. virgilvirgil Says:

  Ma rog , zile or mai fi … Si el mai are , dar noi …

 5. Sibilla Says:

  * Lupt, rezist, sunt anti PDL-ist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jos Guvernul Muc cel Mic, Jos Basescu de nimic !!! Huuuoooo… *
  DOAMNE AJUTĂ !!!

 6. mariusnyc Says:

  Cu doar cateva ore inainte sa treaca „dincolo”, caracatita Paul a prezis ca motiunea va intruni numarul minim necesar de voturi pentru extirparea guvernului Boc

 7. ghitabizonu Says:

  Plano

  nu este vorba de asaltu palatului de iarna (ca si atunci gubernu Kerenski a fost arestat fara asalt … ) ci sa se puna ceva presiune psihica pe palamentari. Ca s epare ca pisiscu colectiv al PDL s-a cam muiat de cand vazura manifestatiile di fata sediilor. Fiindca Boc vine si trece , da partidu ramane si odata cu el posibilitatea unor noi voturi care iseamna deputatii, senatorii, primarii , consilii si … buget !! Da daca electoratu incepe sa se uite la PDL cu cohi rau asta inseamna popozitie ….

 8. t1u1 Says:

  Soarta a 22 de milioane de oameni depinde de numere 2, 3, 4, 22 …mizerabila democratie, gestionata mizerabil.
  Caderea nanoooopocului ar echivala cu o victorie, ar fi inceputul pulverizarii teroarei, foametei si frigului.
  Ar fi un semna ca urmeaza bostanul sef si gaska mafiota.
  Sa ajute Dumnezeu, altfel teroarea va continua si mai abitir.
  In paralel cu dezintegrarea Romaniei.

  Maria S.(Timisoara)

  fb. analiza ta.
  De ce nu are si opozitia un aparat care sa gandeasca strategic, care sa prognozeze si sa alcatuiasca strategiile de lupta impotriva monstrilor perversi si cinici care dezintegreza tara. Pana cand se lasa dusi de val ?
  Pana atunci gaska mafiota jubileaza.
  Caravana trece ranjind cinic si actionand sadic. La cum se misca opozitia pot sta linistiti si teroriza populatia, dupa bunul lor plac ?
  Exterminarea populatiei romanesti si genocidul vesel continua. Vesel pentru bostani, tragic pentru romani.

 9. Marcus Says:

  Fi-v-ar Stana De Pustie, Nenorocitii Dracului!

  Pe model de BUCOVINA scris c-ovine sus pe deal,
  DICTATURA scris-a Flutur cu-alte oi de carnaval.
  Oile de la Putere, turma tampa si cuminte,
  Nu voteaza la Motiune, ordin de la presedinte.

  Generalu’ lu’ Izmana, Udrea si cumatru’ ungur
  Sunt platiti dulai de paza, maidanezi baciti de Flutur.
  Pentru ca nicio mioara, dobitoaca prin nascare
  Sa nu aiba vreo idee si sa iasa din tipare.

  De lup e tinut poporul, jigarit si vai de el,
  Flamanzit s-adus la groapa de nebunu’ marinel.
  Ce nu vrea sa se infrupte din oitele tampite
  Ci asteapta-o tresarire de la niste decrepite.

  Totu-i in zadar se pare, Parlamentul e o stana,
  Furnizor de legi furate de o fufa fosta zana.
  Jalnicele dobitoace avand gandul doar la iarba,
  Figuratie vor face dand romanului in barba.

  Cu-asa oi si-asa Putere infipt-adanc cu dintii-n jilt
  Am putea, cu mic cu mare, sa ne descheiem la slit
  Si-n diluviu de urina sa-necam acesti ratati
  Care zilnic ne trateaza ca pe niste retardati.

 10. ghitabizonu Says:

  t1u1

  hm …. in spatele astora sta si Soros . Care sta si in spatele baracii lu O’Laba.
  ciudat personaj Gyuri asta ….
  Eu personal crez ca el este de fapt figura scoasa la inaintare de o parte a CIA .. sa zic asa „privatizata” . Asa ca s-ar putea ca portocalele sa beneficieze de sfaturile unora specializati in razboi psihologic (nu ma refer la sarlatani gen Aliodor)… Si daca sunt tot pe aici pesemne ca succesul din Romania este modelul victoriei viitoare a lu Husein din coliba varuita .
  In sprijinul afirmatiei cam bizare de mai sus aduc modul in care cei sprijiniti de Soros cam castiga chiar atunci cand au sansa a 2a . Modul in care pe la noi se resuseste sa se impuna propaganda bashita . Ca nu este vorba doar de Base este cel mai bun comusnisto !(dupa cum ar trebui sa stii cine bine nu basheste este vandut Moscovei) ci de modul in care insi destui de normali la cap sunt convinsi ca totu e doar ura personala fata de Basolini , ca sa fim „impartiali”, ca sa nu mai zicem de Base ca doar Boc (de parca ar exista Boc) samd … sa voteze impotriva intereselor lor (un guvern competent) sau sa conteste realitatea Scuze da ca unu care a inghitit suficenta propaganda (normal doar sunt nascut in 52 si am invatat sa citesc si printre randuri !) pot zice ca ce se face acu este in buna masura ceva de nivel superior . Adica psihological warfare …

 11. t1u1 Says:

  Bizoane absolut posibil, ce spui despre soros, nu mi se pare, ca ar putea sa nu fie asa.

  Fiindca trebuie sa asteptam rezultatul motiunii, si este foarte nesigur,anexez o cauza de pe facebook, au semnat-o deja aproape 17.000 de oameni.
  http://www.causes.com/causes/487654

  M.S.(TM)

 12. Sibilla Says:

  Toti parlamentarii caraseni au primit cate 7 mailuri….
  Iata raspunsul oferit de Valentin Rusu :

  Delivery Status Notification (Failure)
  Wednesday, October 27, 2010 10:58 AM
  From:
  “postmaster@cdep.ro”
  Add sender to Contacts
  To:
  sibilla_poesis@yahoo.com
  Message contains attachments
  2 Files (6KB) | Download All

  * Message001.txtMessage001.txt
  * Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.emlFw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.eml

  Antivirus Logo
  Virus detected
  File: Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.eml What’s this?
  This is an automatically generated Delivery Status Notification.

  Delivery to the following recipients failed.

  valentin.rusu@cdep.ro

  Forwarded Message: Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!
  Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!
  Wednesday, October 27, 2010 10:50 AM
  From:
  “Sibilla Poesis”
  To:
  valentin.rusu@cdep.ro

  — On Wed, 10/27/10, Sibilla Poesis wrote:

  From: Sibilla Poesis
  Subject: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!
  To: valentin.rusu@cdep.ro
  Date: Wednesday, October 27, 2010, 10:46 AM

  Lupt, rezist, sunt anti PDL-ist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jos Guvernul Muc cel Mic, Jos Basescu de nimic !!! Huuuoooo…
  VOTATI MOTIUNEA MAJORITARA,MOTIUNEA POPULARA !! REFUZATI DICTATURA DE PARTID IMPUSA DE TRAIAN BASESCU !!

  SUNTETI FRICOSI, SANTAJABILI , VA TEMETI DE BASESCU ??? CARASENII TREBUIE SAII REPREZENTATI NICIDECUM SA-L SERVITI PE BASESCU !!

  VOTATI MOTIUNEA !!! NU CONTINUATI SA VA MANIFESTATI IMPOTRIVA NATIEI,IMPOTRIVA POPORULUI !

  NIMIC NU RAMENE NEPEDEPSIT …

  VOTATI PENTRU POPOR NU IMPOTRIVA POPORULUI ! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU ! AMIN !

  Va sa zica, lache Vali Rusu m-a virusat! Astfel trateaza ei carasenii ! Un fost ajutor de ospatar al carui singur merit e ca este finul ayatollahului Frunzaverde, alt tartor… Antivirusul a functionat !
  SUSTIN MOTIUNEA!!! DOAMNE AJUTA !!!

 13. plano10 Says:

  @ghita
  Numai ca bucurestenii dorm pe ei. Inca nu s-au trezit sa iasa in strada. Inseamna ca le place regimul Base.

 14. mgabim Says:

  Speram sa comentam Live motiunea! Inteleg ca esti scirbita precum multi alti, dar totusi o bruma de speranta trebuie sa fie…

  Speram ca bucurestenii sa se fi saturat sa „tot linga de la Basescu” si sa iasa in strada, dar nu a fost sa fie; concluzia, se pare ca le place si ca doar eu de aici vad ce canalie este guvernul marioneta Boc, de la Bucuresti viziunea releva perfectiunea acestui guvern :))

  Profesorii se rugau mai daunazi de acest om minunat Cristina Anghel sa renunte la greva foamei ca preiau ei stafeta protestului; de unde? din fata televizoruli? din plapuma? Doamna Cristina m-a facut sa fiu mindra de meseria mea, restul mi-au adus aminte cit de ipocriti putem fi.

 15. t1u1 Says:

  http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/61199/Discursul-lui-Crin-Antonescu-in-fata-Parlamentului/
  Discursul e fulminant,
  Motiunea a cazut.

  Maria.S.(Timisoara)
  Numarul 17 aduce ghinion.
  Asa se intampla cand soarta unei natiunisi a unui popor, depinde de un parlament fraudulos, corupt, coruptibil si uzurpator al valorilor democratice.
  Muriti bine, bravi romani !
  Nu vom muri si ii vom hacui.
  Ultima solutie, inca o revolutie.
  Vorbe, vorbe, vorbe.

 16. raduhumor Says:

  Nu credeam ca pana la urma basestii sunt atat de prosti !
  Pai, ceea ce au facut ei acum, inteligent exploatat de opozitie , poate duce la o cadere de guvern in toata regula !
  Un guvern care are zero sustinere in parlament, nu poate sa existe intr-o democratie, iar asemenea tactici, precum cea folosita de PD-Lepre si restul acolitilor, reprezinta grave incalcari a dreptului omului, precum si o forma clara de dictatura si nu pot fi admise nicaieri in lume ! Eu cred ca cei care au luat teapa stand ca momaile in banci, desi noi nu pentru asta i-am trimis acolo au luat p teapa de zile mari !
  Actuala situatie creata poate fi folosita de niste constitutionalisti inteligenti si poate duce daca nu la demiterea guvernului, cu siguranta la dizolvarea Parlamentului printr-o decizie perfect constitutionala 🙄

 17. mgabim Says:

  @raduhumor DA asa ar fi daca Romania ra fi o tara normala! Dar nu este!

 18. mihai444 Says:

  http://garciamuerte.blogspot.com/2010/10/idiotul-ponta.html 🙂

 19. mihai444 Says:

  altu: http://www.dorintudoran.com/2010/10/27/pilat-din-ponta/ :))) unde esti tu Geoana,Doamne 🙂

 20. mihai444 Says:

  Marica catre Ponta,acum la Realitatea,fata in fata:trebuie sa va spun ca multi dintre oamenii cu care vorbesc, nu va simt credibil 🙂

 21. joschilotii Says:

  „ANALIZA UNUI EȘEC ANTICIPAT”
  Știți voi de ce iubesc Evenimentul Zilei? Ei bine…
  Citiți în ziarul de azi al cotidianului sus amintit, articolul cu originalul titlu :
  „Cronica unui eșec anticipat”
  Roxana, ce tu ai scris s-a întâmplat mâine! 🙂

 22. plano10 Says:

  Ca sa se vindece putin B.U.B.A., ramasa in stadiu de infectie dupa motiunea de ieri, ar fi necesar ca PDL si PNL sa repuna pe picioare adormita ALIANTA DA si sa guverneze impreuna pana la alegerile din 2012.
  Incompatibilitatea de programe intre PNL si PSD e prea evidenta.
  Pe termen mediu ar castiga si Romania si PSD.

 23. t1u1 Says:

  Radu,
  Corect ce spui.
  Practic motiunea a avut 0 voturi sustinere din partea partidului care a format guvernul.
  Va face opozitia contestatie la CC ?
  Poate fi facuta aceasta contestatie.? Legea o permite ?
  Legea prevede acest lucru ?
  Neparticiparea la vot este tot o forma de frauda ?
  Bineinteles ca este.
  Si in acelasi timp o impiedecare a celor care faceau parte din coalitia rusinii nationale sa voteze contra guvernului.
  Machiavelica sau diabolica manevra.
  Si aseara la tv-uri se tot vorbea despre constinta parlamentarilor.
  Asa cum se vorbeste despre onoarea bostanilor cand li se cere sa isi dea demisia.
  Ilici spunea ca o motiune mai poate fi facuta in primavara si ar putea fi suspendat presedintele, daca….. Tra la la si tra la la.
  Ca si cum nu ar fi facut destule pana acum sa fie suspendat si parlamentarii nu misca de loc, pentru a initia procedura de suspendare.
  Sau procedura de suspendare o incepe strada si populatia infometata ?
  sigur este ca daca trecea motiunea aveam o bucurie si o mica luminita ca semn de Bunavestire.
  Asa dubiile persista, ca si nemultumirea.
  Sa vedem cum va rabufni.
  Maria S.(Timisoara)

 24. t1u1 Says:

  Daca trecea motiunea, nu mai puteau da ordonante de guvern si nu isi mai puteau asuma raspunderea unor legi ticaloase si tot era ceva.
  Show-ul merge mai departe si caravana ranjeste cinic.

  Sa nu uitam: tarfa de la dezvoltare face parte din cel mai onest guvern de la revolutie incoace. In mod sigur cel mai onest guvern din toate timpurile.
  In Romania, bineinteles.
  Aseara la emisiunea lui Mihai Gadea erau dezvoltate din greu ideile cuprinse in articolul tau.
  Maria S.(Timisoara)
  In mesajul meu anterior lipseste un ca inainte de sa fie suspendat.Fraza merge si asa dar e mai bine, cu acel micut si pretios ca.
  M.s.(Tm)

 25. Marcus Says:

  Fi-v-ar Stana De Pustie, Nenorocitii Dracului!

  Pe model de BUCOVINA scris cu-ovine sus pe deal,
  DICTATURA scris-a Flutur cu-alte oi de carnaval.
  Oile de la Putere, turma tampa si cuminte,
  Nu voteaza la Motiune, ordin de la presedinte.

  Generalu’ lu’ Izmana, Udrea si sogoru’ ungur
  Sunt platiti dulai de paza, maidanezi baciti de Flutur.
  Pentru ca nicio mioara, dobitoaca prin nascare
  Sa nu aiba vreo idee si sa iasa din tipare.

  De lup e tinut poporul, jigarit si vai de el,
  Flamanzit si-adus la groapa de nebunu’ marinel.
  Lup nevrand sa se infrupte din mioarele tampite
  Asteaptand doar o lucire de la oi pe post de vite.

  Totu-i in zadar se pare, Parlamentul e o stana,
  Furnizor de legi furate de o fufa, fosta zana.
  Jalnicele dobitoace avand gandul doar la iarba,
  Figuratie vor face dand romanului in barba.

  Cu-asa oi si-asa Putere infipt-adanc cu dintii-n jilt
  Am putea, cu mic cu mare, sa ne descheiem la slit
  Si-n diluviu de urina sa-necam acesti ratati
  Care zilnic ne trateaza ca pe niste retardati.

 26. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Vă mulţumesc pentru comentarii!

  @Horaţiu Buzatu. Bun venit!

 27. Marcus Says:

  Hai Cu Decembriada!

  Dupa consumarea ieri, in Parlamentul Romaniei, a celei mai sinistre farse posibile si a celei mai mari batai de joc la adresa poporului roman, soldate cu instaurarea cu drepturi depline a dictaturii basescului in tara noastra, paradoxul pe care il traim in momentul de fata consta in faptul ca singurul aliat care i-a mai ramas boboreanului in speranta ca va scapa de acest cosmar portocaliu, este de fapt dusmanul sau, si anume D-l General Iarna.
  Acesta, desi din punct de vedere al efectelor produse in casele romanilor a inceput sa-si faca simtita prezenta, decontul acestei prezente il vom achita incepand cu sfarsitul lui decembrie, cand Mos Gerila reinventat de chiombu’, ne va aduce la cutia postala, in loc de traditionalele felicitari de Craciun, facturile la incalzire.
  Acestea insotite de crivatul si pustietatea din frigiderele noastre, generate de scumpirea aberanta a alimentelor pe fondul ciomizarii veniturilor noastre, vor umple probabil paharul de venin guvernamentalo-basist si vor da nastere potiunii magice de decembriada, care ne-a scapat de un alt dictator care se credea nemuritor, dar care a incheiat lamentabil in fata zidului unei cazarmi din Tirgoviste.
  Cine mai crede astazi ca chiombu’ si regimul sau dictatorial mafiot mai poate fi indepartat prin mijloace democratice este ori tampit, ori rau intentionat, ori si una si alta.
  Dupa demonstratia de slugarnicie fara limite, nesimtire crasa si lasitate deplorabila facuta de alesii portocaliii in Parlament, este mai mult decat evident faptul ca baietii si mai ales fetitele oranj nu se dau dusi de la ciolanul din care se infrupta cu nerusinare, in timp ce poporul moare de foame, decat in duba, pe scut sau alungati cu pietre, varza si oua stricate.
  Acesti indivizi verosi si fara niciun Dumnezeu, ajunsi datorita naivitatii (eufemism) unor concetateni de-ai nostri, stapani vremelnici pe destinele natiei romane, nu au absolut niciun scrupul, atunci cand vine vorba de a-si insusi cu japca banu’ nemuncit de ei, dar trudit la greu de platitorul de taxe roman, adus de ‘mnealor la sapa de lemn.
  Pentru capii acestor mafioti iresponsabili, in frunte cu chiombu’, o debarcare de la Putere are perspective sumbre, soldate cu puscaria, motiv pentru care se tin cu dintii de fotolii, la adapostul unei imunitati fortate si false data de un sistem superticalosit.
  Recentele stenograme din Dosarul ALRO sunt doar o parte infima din maldarul de astfel de dovezi care atesta modul in care Basescu si gasca sa s-au bagat pana in varful beschetilor in butoiul cu miere al avutiei nationale, imbogatindu-se fara rusine in timp ce, pe de-o parte strigau din toti bojocii “hotii” si aratau catre altii, iar pe de alta parte saraceau poporul asa cum nici macar Ceausescu nu a facut-o.
  Nu stiu de ce ori de cate ori ma gandesc la aceste javre portocaliii, in minte imi vin imagini din filme pe scenarii istorice in care raufacatorii erau tavaliti prin catran si prin pene de zburatoare, iar apoi itinerati prin targ, subiect de flegme, oua si varza stricata pentru victimele lor, satisfacute ca s-a facut dreptate. Asta in timp ce pe Capo di tutti capi, Basescu Traian, mi-l imaginez sfarsind ca Baiazid, plimbat de-a lungul si de-a latul tarii, inlantuit intr-o cusca, subiect pentru acelasi tratament salivar ca si ciracii sai.
  Regretul meu consta in faptul ca datorita gaselnitei asteia cu “drepturile omului”, pe care tovarasul presedinte si derbedeii sai nu dau doi bani sau o ceapa degerata, tratandu-ne ca pe niste animale bune doar de sacrificiu, aceste metode punitive, inclusiv pedeapsa cu moartea, au fost eliminate din tratamentul aplicat unor astfel de personaje, ele fiind inlocuite cu caldura si mancarea oferite obliigatoriu de sistemul penitenciar din Romania.
  Si spun asta deoarece daca in apartamente, spitale si scoli acestea nu sunt o conditie sine qua non pentru un trai cat de cat decent, fiind considerate de chiomb si sleahta de la Putere, un simplu moft, in inchisori ele sunt litera de lege si respectate ca atare.
  Daca nici D-l General Iarna nu va reusi sa scoata romanii in strada in vederea sarbatoririi prin “munca specifica” a 21 de ani de la caderea regimului Ceausescu, inseamna ca intr-adevar ne meritam si soarta si pe cei care au ajuns sa fie stapani pe destinele noastre.

 28. raduhumor Says:

  @ Marcus
  Salut si stima, ca adevar si drept graiesti !
  Din pacate asta-i solutia finala :mrgreen:
  Cea legala a murit in fasa !
  Urmeaza zile grele si pentruu noi, dar mai ales pentru ei !
  Tinem aproape !

 29. raduhumor Says:

  @ Maria
  S-ar putea ca din nou voi sa fiti fruncea 🙄
  Oricum tot de pe-acolo va incepe despaducherea de capusele astea , pentru ca de la politicieni, slaba nadejde :
  Care ar vrea sa faca ceva pentru tara lor sunt din pacate in UDMR, iar ceilalti vor doar sa sa treaca timpul si stau cu ochii pe urmatoarea barca in care sa sara.
  pana nu se schimba actuala clasa politica in ansamblul ei , de la ei nu putem astepta nimic bun!
  Niste gasti de profitori ai naivitatii celor multi !
  Pana la urma isi va intoarce Dumnezeu fatza de la ei si vor trebui sa raspunda pentru tot jaful din tara asta !
  Doamne ajuta !

 30. mihai444 Says:

  http://casastirilor.wordpress.com/2010/10/28/care-e-mai-bun-ponta-ca-i-a-facut-de-ras-sau-geoana-ca-i-a-bagat-la-guvernare/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: