MAREA DEFULARE DIN PIAŢA VICTORIEI. ŞI ATÂT

Foto: Adriana Neagoe, Mediafax

Mitingul din Piaţa Victoriei nu e a fost decât o defulare, o răcorire controlată de putere.

Băieţii lui Băsescu obţin ce vor, populaţia e mani-pulabilă cu uşurinţă, în frunte cu sindicatele şi liderii lor eterni. Presa mogulilor, de asemenea, face servicii puterii. Ca să nu mai vorbim de mogulii înşişi.

De fapt, toată nemulţumirea de până la revoltă a populaţiei e administrată în folos guvernamental. Prin agitaţia propagandistică de zilele trecute, puterea a reuşit să prevină revolta, avertizând că va fi violenţă provocată în scop politic de PSD.

Cele două părţi ale FSN se potenţează reciproc. Ca dovadă şi prezenţa secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, la manifestaţie. N-au lăsat oamenii în pace, i-au inhibat prin simplul fapt că i-au obligat să se delimiteze. Iar manevra asta au făcut-o deopotrivă PD-L şi PSD.

Revolta ori e revoltă ori nu e deloc. Un miting de frecţie, cum anticipam. Atunci când ai de-a face cu un regim de ocupaţie, cu o guvernare care calcă în picioare statul de drept şi legile ţării, dacă vrei să scapi de ea, o calci în picioare. Dacă nu, te calcă ea pe cap.

Bieţii oameni revoltaţi au fost aduşi în Bucureşti ca să-şi verse bojocii în huiduieli. Şi atât.

Ca fraierii, manifestanţii s-au apucat să se jure că nu sunt manipulaţi şi n-au treabă cu partidele – de parcă ar fi o infracţiune. Mentalitate reziduală din 1990, Piaţa Universităţii, când urlam ca proştii: „Nu suntem partide”. Iar (cei ca) ăştia care azi se jură că nu sunt partide nu ne credeau.

În mod demenţial, a apărut Hoară, care a debitat la Antena 3 tot felul de texte paralele cu realitatea. Să trimiţi în mijlocul unor oameni revoltaţi chiar cea mai notorie flaşnetă portocalie e incitare la violenţă. Care nu s-a produs, deşi băiatul de la secţia agitaţi ar fi meritat. După care s-a retras peste drum, la guvern şi a privit cu tupeu cum se dezumfla manifestaţia.

26 răspunsuri to “MAREA DEFULARE DIN PIAŢA VICTORIEI. ŞI ATÂT”

 1. ghitabizonu Says:

  Uf… revolta si rivolutie … mai lasati-ma-ti!
  mai bine intrebati-va-ti ce-i face pe consiglierii prezidentiali sa fie asa nelinistiti ?
  raspunsul este dat de insasi Ba’Securitatea sa TYran I ul in discursul de o inestimabila valoare teoretica si praftica tinut cu ocazia luarii masurilor alea :
  2012 !
  Fiindca toata putoarea portocalie se bazeaza pe mitul Iubirii ce o poarta poporu ptr Marele Carmaci v2 . Daca se dovedeste ca populatia prefera buzunarul propriu jertfei eroice ptr bunastarea Lor se duce dracului sandramaua … si isi poa face loc tradarea .. panica … si atunci canci posturi caldute … canci contracte cu dedicatie si Berta lu Anastase este un precedent nasol rau ….
  Caci problema lor asta iaste – sa ramana conectati la bujet si sa poa sa exercite control asupra inJustitiei .
  Ori asta inseamna sa domine pisicu popular: Noi suntem cei mai buni si fiindca suntem buni si frumosi ne urasc cei rai. Cu subintelesul noi avem puterea si cine nu e cu noi …. In

 2. mariusnyc Says:

  Fleasca din Piata Victoriei sau Marea Handraleala a Puterii pe ritm de salsa sindicala . Cu Hossu si Costin(sa mai bem un vin) la razbel inainte .In dosare sa ne luptam sau in ciorapi sa ne mirosim?

 3. ghitabizonu Says:

  Uf… revolta si rivolutie … mai lasati-ma-ti! cu amintiri din astea de la cum trebe sa fim rivolutioneri samd
  mai bine intrebati-va-ti ce-i face pe consiglierii prezidentiali sa fie asa nelinistiti ?
  raspunsul este dat de insasi Ba’Securitatea sa TYran I ul in discursul de o inestimabila valoare teoretica si praftica tinut cu ocazia luarii masurilor alea : 2012 !
  Fiindca toata putoarea portocalie se bazeaza pe mitul Iubirii ce o poarta poporu ptr Marele Carmaci v2 . Daca se dovedeste ca populatia prefera buzunarul propriu jertfei eroice ptr bunastarea Lor se duce dracului sandramaua … si isi poa face loc tradarea .. panica … si atunci canci posturi caldute … canci contracte cu dedicatie si Berta lu Anastase este un precedent nasol rau ….
  Caci problema lor asta iaste – sa ramana conectati la bujet si sa poa sa exercite control asupra inJustitiei .
  Ori asta inseamna sa domine pisicu popular: Noi suntem cei mai buni si fiindca suntem buni si frumosi ne urasc cei rai. Cu subintelesul noi avem puterea si cine nu e cu noi …. In

 4. ghitabizonu Says:

  Asa la mica barfa de ce in 90 va ascundeati simpatiile politice ?! ca era voie !!
  Si nu sti de ce un mesaj tot ajunge la spam …

 5. ghitabizonu Says:

  verificare. Oare de ce ajunge la spam ? Am voie sa zic : insasi Ba’Securitatea sa TYran I si Marele Carmaci v2 ?

 6. dorut Says:

  Foarte bine punctat! Pe de alta parte, nici nu are cum sa fie altfel, cei ce acum „protesteaza „in piata, multi dintre ei,votau cu cateva luni urma pentru actuala puterii de frica venirii comunistilor :)). In 2008 au ales promisiunile si minciunile in locul ratiunii,respectului si bunului simt. Iar despre pensionari….cu parere de rau, dar multi isi merita soarta…multi dintre ei scandau in anii 90…Noi nu gandim, noi muncim….In tara asta nu se va schimba nimic cu adevarat atata timp cat e locuita de un „popor” numit roman!

 7. olimpiu65 Says:

  ai uitat piata universitatii?? cum era acolo??/ nu strigam obstinant: nu suntem partide??? s-a schimbat ceva de 200 ani??? mai calm otara!

 8. mariusnyc Says:

  Agenti sub acoperire SRi in mijlocul protestatarilor, decizia a fost luata in urma unei sedinte care a avut loc ieri dimineata la Palatul Cotroceni.. Basescu stresat le-a cerut sefilor serviciilor secrete sa isi ia toate masurile pentru a impiedica orice miscare turbulenta . In mod special , Basescu le-a rdonat sefilor serviciilor speciale sa stea cu ochii pe liderii de sindicate, in conditiile in care ii suspecteaza pe acestia ca ar fi influentati in luarea anumitor decizii de catre opozitie.

 9. MAREA DEFULARE DIN PIAŢA VICTORIEI. ŞI ATÂT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 19 May 2010 – Blog « Expo 2010 Shanghai (China) by Cristina Teaca (II) […]

 10. ghitabizonu Says:

  In 1982 , prin noiembrie conducerea RSR a luat masuri de restrangere a consumului populatiei – cresteri de preturi si masuri administrative ( ratii, intreruperi de curent electric samd ). Rezultatul a fost o scadere continua a Produsului National .Ma rog organili tineau capacu pe oala …pana cand .. dec 1989. Da cred ca li se urase si organilor .
  Acum , conducerea actuala ia acelasi gen de masuri . Cu diferenta ca acum nu mai avem productie interna ( minus Dacia care provoaca reactii siterice de ura la fiecare lansare a unui model nou ) , importam in draci ( pana si usturoi! ma intreb ce fac taranii de la Copalau? la Copalau agricultura insemna usturoi …l-am „testat” in armata ; poligonu era langa Copalu si …).
  Cheltuielile inutile prospera ca de obicei ( cu diferenta ca Centrele Civice isi mai gasesc o utilitate si azi da peste 10 ani masinile de lux si birotica vor fi cam uzate !) ….
  Eu am niste dubii ca rezulatele vor fi mai bune azi decat in urma cu 30 de ani ..
  Cu diferenta ca atunci ne-am paltit datoria si am avut un plus insa azi ne inglodam in datorii …

 11. mariusnyc Says:

  Frectii publicitare: Legea i-lustraţiei, adoptată de deputaţi. Actualii demnitari, cu trecut comunist, nu sunt afectaţi ;-))

  Sunt curios sa aflu cine sunt „patriotii” care au votat spalarea la cur a lui basescu.

 12. mihai444 Says:

  http://craciunvflorin.blogspot.com/2010/05/spanzurati-ne.html

 13. Chat Noir Says:

  Frecție la picior de lemn … n-avem sânge în instalație ! Unde au fost liberalii ? Mi-e dor de Coposu și de sula în coaste !

 14. Marcus Says:

  Un Protest Inutil?

  De nenumarate ori m-am declarat mai mult decat sceptic in ceea ce priveste debarcarea Basescului de la Putere, altfel decat prin mijloace legale, democratice si acest lucru printr-o majoritate electorala care sa nu lase loc de manevre basesciene de falsificare a rezultatului votarii, asa cum s-a intamplat la ultimile alegeri, cand chiombu’ stia inainte ca ultimile sectii de votare din strainatate sa se inchida (diferenta de fus orar) ca a “castigat” la o diferenta infima de 70.000 de voturi si asta in ciuda faptului ca Mircea Geoana castigase alegerile la nivel national.
  Am mai spus ca in Romania nu cred ca au mai ramas rezerve pentru o lovitura de stat, sau de inlaturare a sa ca urmare a presiunii violente a maselor populare, ca in cazul lui Ceausescu. Pana acum, in Istoria Moderna si Contemporana a Romaniei de dictatori am scapat fie prin abdicarea si exilarea lor (vezi Carol II), fie prin lovitura de stat, arestarea si impuscarea lor (vezi Antonescu), fie la presiunea si furia maselor a caror cota de suportabilitate a depasit masa critica (vezi Ceausescu). In opinia mea acest lucru nu se mai poate repeta si singura cale de a scapa de el ramane suspendarea sa de catre alta majoritate parlamentara, responsabila si neobedienta pana la dementa pohtelor sale dictatoriale.
  In aceste conditii se impune intrebarea daca astfel de manifestari de protest ca cea de astazi servesc la ceva sau sunt complet inutile.
  Pana astazi chiombu’ a prestat in adunari mari de oameni, doar pe post de maimuta semnatara de autografe, multimile respective fiind fie aduse ca pe vremea ciuruitului de catre politrucii portocaliii, fie aflati la vreun concert sau alta manifestare artistica in timpul guvernarii tariceniste, cand buzunarele le permiteau astfel de “aventuri” ce presupuneau cheltuieli materiale. De aceea senzatia lui, intarita de pupincuristii stransi ca ciupercile dupa ploaie in jurul lui, exact ca si in cazul defunctului ,a fost ca este iubit de popor care vede in el un Mesia.
  Ei bine, incepand de acum cateva zile, cand o mana de pensionari l-au facut sa se cace pur si simplu de frica pe el si sa se ascunda ca ultimul borfas las dupa draperiiile de la Cotroceni, aparat de plutoanele de jandarmi si continuand cu mitingul de astazi, cand nu a putut sa manipuleze masele in folosul lui, sa le aduca la o violenta pe care apoi s-o justifice prin implicarea partidelor politice in generarea ei, pe modelul “agenturilii” sustinut de plumbuit, chiombu’ a auzit pentru prima data strigat din zeci de mii de guri “Jos Basescu !”.
  In sensul celor de mai sus referitoare la posibile manifestari de violenta, macar o palma de ar fi incasat Hoara, ce-ar fi mai fost la gura chiombului si a celor care il sustin imbecil si neconditionat, parca vad titluri de prima pagina la EZ si Romania Libera: “Ilescu si minerii l-au batut pe Hoara”, “Criminalul Iliescu si psd-ul au lovit din nou”, “Pensionarii, instigati de psd, l-au “carjuit” pe Hoara” etc.
  Si este clar ca acesta este doar inceputul. Grosul se va desfasura abia in momentul cand postasul va aduce pensiile dijmuite la destinatie sau cand salariatul isi va lua salariul ce-i va ajunge doar pentru plata incalzirii nesubventionate.
  Atunci sa te tii, romane !
  In concluzie mitingul de astazi nu a fost nicidecum inutil, chit ca lasul national, atata timp cat este aparat de un asemenea aparat represiv, se simte in siguranta si nu da doi bani pe tragedia pe care o traieste poporul caruia el i-a promis ca va trai bine.
  Daca chiombu’ ar avea si altceva in cap, in afara de putere absoluta si jaf din banul public cat cuprinde, pentru a-si salva pielea, ar demite actualul guvern, ar lasa sa se formeze o alta majoritate parlamentara, care sa vina cu un guvern competent si cu masuri viabile de iesire din criza, altfel decat printr-un genocid, care oricum nu va avea alt efect decat asupra controlului dermografic prin imputinarea fortata a populatiei.
  Din pacate nu are!

 15. olimpiu65 Says:

  intelectualii vor revolutia visata de ei si facuta de proletariat!
  nu mai comentez…in situatia de azi suntem gratie multor intelectuali..cand te gandesti ca in 1990 strigam, student fiind, Liiceanu presedinte?????!!!!!!!!!

 16. 20 mai 2010 Says:

  […] | No Basescu&Boc day | La ce va duce angajarea raspunderii guvernului? | Nu este si nu va fi | Marea defulare. Si atat | 8 cm plus o fila | window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: […]

 17. motrauxdesarsaylles Says:

  Marcus are dreptate…l-au invitat Antena dar de ce i-au permis sefii din Modrogan ? Evident pentru a-si lua intre ochi oua,pumni,flegme…se interpreta in fel si chip in favoarea Chiombului…Hoara era acolo agentul provocator prin simpla lui prezenta…

 18. shuwitzvankelie Says:

  Ia nu le mai cautati atat in coarne ! Sa si-o ia frate,sa simta mai intai foamea printre dinti,sa fie evacuati in strada,sa ajunga sa mearga la babe pt lecuirea bolilor daca au pus botu la vrajeala lui Basescu.Cred ca nici el nu se astepta sa iasa presedinte fiind surprins dar si ingrijorat in acelasi timp de cat de multi prosti are in tara…Acum este bine,se anunta o viata imposibila dar ea inca nu a venit…Sa vina,s-o simta si dupa aia n-o sa-i mai poti opri…se duc dupa Hoara peste el in casa,in minister oriunde s-ar gasi…mai asteptati 6 luni !

 19. mariusnyc Says:

 20. haituitintaramea Says:

  Hoara a fost iepurasul, ca sa stie Zeus cit e de iubit!

 21. mihai444 Says:

  gunoiul!

 22. ghitabizonu Says:

  Atunci de ce „maestrul” HRP se screme despre Platon si Soacra pe EvZ ca sa demonstreze ca noi toti de aici suntem manipulati de Antene ?!

 23. Ce-i de făcut? « Gabriela Savitsky Says:

  […] al Blogosferei; Madi; Mirela Pete, Răzvanrc; Cristian Lisandru; Supravieţuitor; Ioan Usca; Roxana Iordache; Noaptebunăcopii; Simion Cristian; Gabriela Elena, Cristian Dima, Nea […]

 24. rhorvath Says:

  APEL CATRE INTREGUL BLOG ROMANESC !
  ACEST COMENTARIU MERITA SA FIE PUBLICAT. EL OFERA O ALTERNATIVA
  PENTRU ROMANIA SI ASIGURA TRIMITEREA IN PUSCARIE PANA LA SFARSITUL VIETII PENTRU TRAIAN BASESCU.

  REVOLUTIA BLOGURILOR ANTI BASESCU !

  BLOGUL A DEVENIT O ARMA POLITICA EXTRAORDINARA. Blogul si forma lui scurta Twiterul a fost elementul principal in miscatiile revolutionare din
  Moldova ……pana in Tibet. Blogul este la ales presedinte pe OBAMA si poate duce pe BASESCU LA PUSCARIE.
  Falsa modestie nu-si are locul in acest moment. Singur si fara nici un ajutor am deslantuit scandalul
  ICR New York. Chemarea politiei americana la expozitia la pornografica, antisemita si anti crestina a avut un inpact psihologic extraordinar. Cu tot riscul am ” spamat ” in premiera intregul blog romanesc, trimitind spre sute de bloguri un eveniment extraordinar : Atacul in miez de noapte a in forta a politiei si declansarea primei manifestatii spontane Anti Basescu pe teritoriul SUA Cititi si vedeti fotografii.
  PREZENTA POLITIEI AMERICANE LA EXPOZITIA ICR NEW YORK
  ( articolul ” Expozitia ICR este deschisa dupa doi ani de la deschidere.” )
  FRIDAY. JANUARY 29, 201O http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html

  Am luat intregul blog politic prin surprindere. Zeci de blogheri m-au injurat, cei obisnuiti cu suete si eterne frectii ” la un picior de lemn ” au fost deranjati si au protestat ,in timp ce majoritatea a aplaudat si a preluat mesajul. Rezultatul a fost un fel de revolutie
  a blogurilor care a intrat in atentia parlamentului. Se vorbea la un moment dat de posibilitatea ca Basescu sa cada cu Patapievici cu tot. In acest fel scopul meu a fost atins. PROPUN O NOUA REVOLUTIE A BLOGURILOR. De data aceasta poate fi victorioasa si terminala. Desvaluirile mele in legatura cu CRIMA BASESCU DELA ROUEN sunt serioase si documentate. Trebue folosit un moment unic extrem de favorabil- REDESCHIDEREA DE CATRE AUTORITATILE FRANCEZE A CRIMEI BASESCU DE LA ROUEN .- INCENDIEREA A 47 DE VASE SI FALSIFICAREA PROBELOR. Inregistrare AUDIO :
  http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. Am remis autoritatilor si presedintelui Sarkozi acest document
  extraordinar. Pentru ca desvaluirile unui ziarist de investigatie sa zdruncine sistemul sistemul sunt necesare 3 elemente. 1. Desvaluirile sa fie extrem de grave si de natura criminala. – In cazul deschiderii procesului este asigurata puscaria pe viata. 2 Presiune externa.- Cazul incepe sa patrunda
  in media franceza si internationala. 3 Sprijinul opiniei publice. Acest ultimul
  capitol depinde de blogul romanesc. IN ROMANIA SUNT 5 MILIONE DE POSESORI DE COMPIUTER SI UN URIAS NUMAR DE BLOGURI. BLOGUL ESTE SPAIMA TUTUROR DICTATORILOR SI POATE ANUNTA SFARSITUL DICTATURII BASESCU. REVOLUTIA BLOGURILOR ESTE O POSIBILITATE SI DEVINE O NECESITATE. Adaugati gandurile dumneavoastra venind cu sugestii si noi desvaluiri. Trimiteti pe intregul blog acest mesaj si victoria va apartine.
  CITITI SERIALUL CRIMA SI PEDEAPSA – AU APARUT PRIMELE 4 ARTICOLE
  Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo

http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

 25. shuwitzvankelie Says:

  Ce declara FMI despre masurile luate de Boc :

  „Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Ca urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus : vom taia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus NU : dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul : Guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, Guvernul român le-a ales”, a declarat Dominique Strauss Kahn.

 26. raduhumor Says:

  Pensionarii isi merita soarta, ca de altfel si bugetarii !
  Guvernul Tariceanu le-a dublat ambelor categorii veniturile in mandatul sau, iar dobitocii astia in loc sa voteze in masa liberalii sau macar varianta cu Johannis , s-au dus sa-l voteze pe Antichrist !
  Acum n-au decat sa suporte, sau sa iasa singuri, neadusi de sindicate, dupa cum cred ei ca-i mai bine, deoarece aproape toti liderii joaca la doua capete.
  Puneti mana pe pari si indreptati ce-ati facut dobitocilor, sau resemnati-va si asteptati noile restrictii :mrgreen:

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: