OPRESCU: PASAJUL BASARAB VA FI GATA ÎN TOAMNĂ

Foto: Ziarul Ring

Invitat al lui Victor Ciutacu la „Vorbe grele”, primarul general, Sorin Oprescu, a spus aseară că Pasajul Basarab e construit în proporţie de 75% – ceea ce bucureştenii pot confirma, finalizarea lui urmând să se producă în octombrie, pentru ca în noiembrie să se poată circula. Deja singura problemă e ce culoare să aibă. Ce ziceţi de gri-argintiu?

La doi ani de la inaugurarea mandatului  de la Primăria Capitalei, Stadionul internaţional „Lia Manoliu” e aproape gata de finalizare şi arată chiar spectaculos. Doctorul a mai spus şi că a mutat Lupoaica în Lipscani, acolo unde i-a fost iniţial locul ales de donatorii de la Roma, iar ambasadorul Italiei a salutat mutarea.

Sorin Oprescu vrea să mute înapoi şi (copia după) statuia lui Carol I, în Piaţa Palatului, ceea ce ar fi o restituţie istorică. Şi reabilitarea centrului istoric a avansat şi e de salutat faptul că primarul general a interzis ţigănia pe la cârciumile din zonă şi a dispus amplasarea unui mobilier adecvat prestigiului zonei.

În ce priveşte problemele cu asfaltatorii, constructorii şi „scheleţii din dulapuri”, a rămas cum am stabilit, diferenţa fiind că Primăria Generală are câteva procese pentru rezilieri de contracte. Sorin Oprescu a precizat că împricinatul Căşuneanu nu are vreo lucrare cu edilul Capitalei.

Norocul Doctorului e că e simpatic. Şi a realizat în doi ani cam cât predecesorii lui în 20. Că ne place sau că nu ne place de el. Data viitoare e de aşteptat ca Victor chiar să-l ia la forfecat pentru nerealizări, printre care scheleţii lăsaţi prin dulapuri. Sau poate de-aia l-a decorat Băsescu, cu „Serviciu credincios”? Ca să fiu rea.

10 răspunsuri to “OPRESCU: PASAJUL BASARAB VA FI GATA ÎN TOAMNĂ”

 1. rhorvath Says:

  UN DOCUMENT TERIFIANT PENTRU CETATENII LUMII !

  INVITAT LA ANTENA 3 VOI PREZENTA UN DOCUMENT UNIC : BASESCU A VANDUT URANIUM PENTRU BEN – LANDEN IN VEDEREA PRODUCERII UNEI BOMBE ATOMICE MINIATURALE ! OBAMA VREA SA FACA LUMINA IN ACEASTA AFACERE ACOPERITA SE ADMINISTRATIA
  BUSH !
  PANA ATUNCI CITITI UN DOCUMENT CIA.

  „MINISTRUL TRANSPORTURILOR TRAIAN BASESCU A CORDONAT TRANSPORTURILE CATRE SADDAM. SEMNATURA SA APARE PE TOATE CONTRACTELE SEMNATE. AVIOANELE AU PORNIT DE PE AEROPORTUL OTOPENI.”
  PRESEDINTELE ROMAN VA AJUNGE IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL.
  DOCUMENT CIA :
  TEHNOLOGIE NUCLEARA SI RACHETE PENTRU IRAK.
  Materialul CIA arată că “magneţii – asamblaţi de irakieni cu ajutor din partea românilor – puteau fi folosiţi la sisteme de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului”. Raportul arată că suma totală a contractului încheiat cu Uzinexport a fost de 4.607.546 de dolari, plătiţi cu bani-gheaţă, scrisori de credit, petrol şi materii prime. În plus, agenţia americană a publicat cazul unui agent al serviciilor secrete irakiene, Walid al-Rawi, staţionat în România, care a fost implicat într-o operaţiune de trafic de arme şi echipament militar al serviciilor de informaţii irakiene, în martie 1998. De asemenea, “o sursă românească a furnizat Irakului echipament de analiză şi testare pentru giroscoape de tancuri SG-4 şi giroscoape pentru aplicaţii cu rachete la sfârşitul anilor ‘90″, arată documentul CIA. În februarie 1995, Irakul a restabilit relaţiile comerciale cu firma românească Aerofina. Două sau trei delegaţii irakiene şi româneşti au discutat pe tema trimiterii de experţi români pentru a asista în construirea rachetei al-Samud şi au negociat furnizarea de componente de rachete şi materii prime. Până în august 1995, mai multe contracte ar fi fost semnate, arată documentul CIA, iar în noiembrie 1995, partea irakiană a solicitat Aerofina încetarea livrărilor de piese de schimb pentru rachete “din cauza îngrijorărilor privind calitatea bunurilor”. Guvernul român a recunoscut, în 1998, că Aerofina a vândut Irakului componente militare în 1995, printr-o companie intermediară iordaniană, se arată în raport.
  RAPORTUL CIA PECETLUESTE SFARSITUL CARIEREI POLITICE AL PRESEDINTELUI ROMANIEI ( FOST MINISTRU AL TRANSPORTUTILOR 1995- 2000 )
  Robert Horvath Cineast New York
  SPECIAL FOR NIPON PRESS INTERNETIONAL
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 2. OPRESCU: PASAJUL BASARAB VA FI GATA ÎN TOAMNĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 April 2010 – Blog « INCEPEM! […]

 3. atitudini Says:

  Off topic: daca intereseaza. La sectorul 6, primarul (Poteras, portocaliu) incepe din aprilie acordarea de „suplimente salariale” la tot aparatul primariei. Procente intre 0 si 60%. Motivatie? Pusca si cureaua lata….

 4. Marcus Says:

  Un Fierbinte Omagiu Carmaciului, De 1 Mai Muncitoresc

  Multumim tata Traiane, pentru viata ce traim
  Azi uniti in fapt si cuget sanatate iti dorim.
  Din cocioaba de la tara pana’n vila lu’ Videanu
  Manelistu’ mandru este, i se zice basescianu’.

  Circ ne dai pe’ndestulate, gaguri si burlesc politic
  Sustinut esti de La Famiglia si de’un premier pitic.
  N-avem paine, ciorba-n oala, ne lipsim de sanatate
  Dar avem un presedinte mare iubitor de-o carte.

  De la Decebal sau Stefan, de la Mircea sau Mihai
  Intregit-ai panoplia de cand te-ai urcat pe cai.
  Ne esti far si calauza, ne esti mos ereditar
  Decretat de blonda Udrea, la moment aniversar.

  Ciuruitu’i mandru’n ceruri de urmas tovarasesc
  Cand serbeaza cu Lenuta 1 Mai Muncitoresc.
  Pentru toata fericirea, pentru traiu’ndestulat
  Noi iti multumim, Traiane, sa fii vesnic la palat.

 5. Ciprian Says:

  Bravo lui. A reusit ce nu au putut Lis si Basescu la un loc.
  Dar sper ca la finalul constructiei sa nu ii treaca prin cap sa demoleze pasajul pentru a reface adevarul istoric. Zic si eu, ca si el cam face ce viseaza la amiaza.

 6. mariusnyc Says:

  Doctore lasa shtourile … Am mai luat o tzeapa , parca ar fi ultima. Oricum sper ca Oprescu nu va avea tupeul sa candideze la un al doilea mandat. Sau poate da, sa se faca de rahat definitiv escrocimea.

 7. motrauxdesarsaylles Says:

  Mama cat am mai urcat pe podul vechi Basarab…sinistru definitiv,toata zona dealtfel….din Gara Basarab am luat trenul spre Severin la armata,cu valiza de lemn din dotare.

 8. victorciutacu Says:

  E nevoie de-o zi si-o noapte pentru un bilant serios, Roxana. Iar eu, spre deosebire de Dan Diaconescu, n-am timp la dispozitie dupa puterea sufletelului meu

 9. dlnimeni Says:

  Poate va mai amintiti de scandalul cu Basescu si cele 30M euro pentru studiul referitor la pasaj. Constructia ingroapa aceasta poveste si aici este poate explicatia decoratiei.

 10. Domnule Oprescu, cand e gata pasajul Basarab ? « Masini si preturi bune. Says:

  […] Un site imi spune precis ca in toamna lui 2010 . Uite aici : https://roxanaiordache.wordpress.com/2010/04/30/oprescu-pasajul-basarab-va-fi-gata-in-toamna/ Alt site imi spune ca va fi gata in ianuarie […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: