CATASTROFĂ. BLESTEMUL KATYN. PREŞEDINTELE POLONIEI, LECH KACZINSKY ŞI CEI 132 DE MEMBRI AI DELEGAŢIEI CARE ÎL ÎNSOŢEA AU MURIT, DUPĂ CE AVIONUL PREZIDENŢIAL S-A PRĂBUŞIT ÎN RUSIA. POLONIA, ÎN DOLIU

Foto: www.telegraph.co.uk

O  veste extrem de tristă ne-a îndoliat dimineaţa: s-a prăbuşit avionul prezidenţial polonez, un Tupolev 184, cu 87 de persoane, delegaţie condusă de preşedintele Poloniei, Lech Kaczinsky, un om admirabil pentru ţara lui şi pentru comunitatea internaţională, conservator devotat valorilor creştine şi principiilor democraţiei.

Şeful statului polonez zbura către Smolensk, unde urma să se comemoreze împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde, la ordinul lui Stalin, armata roşie de sânge nevinovat a masacrat elita Armatei Poloniei, zeci de mii de ofiţeri. Masacrul nu a fost recunoscut de urmaşii URSS.

Anul acesta era prima oară când un înalt oficial rus ar fi participat la comemorare, asumându-şi, implicit sau explicit, trecutul asasin, însuşi premierul Vladimir Putin, cel care şi-a asumat tocmai continuitatea cu Rusia stalinistă, promovând nostalgia trufaşă pentru imperiul sovietic.

Moartea preşedintelui Poloniei – şi a fratelui său geamăn, fostul premier Jaroslav Kaczinsky, împreună cu o parte din guvernul ţării, este tragică nu doar pentru că e vorba de înalţi oficiali, ci mai ales prin încărcătura simbolică, de natură să confere acestei catastrofe o aură de martiriu pentru ţara lor: faptul că s-a petrecut chiar întru comemorarea a 70 de ani de la Katyn. Şi tot într-o pădure.

În delegaţie se aflau numeroase oficialităţi poloneze, printre care şi doi lideri de partide.

Foto: Kacper Pempel – Reuters

O ţară demnă, un popor vertical, reprezentat cu cinste de demnitari, care, indiferent de culoarea lor, au apărat mereu interesele Poloniei şi ale Europei foste comuniste, în tratativele euro-atlantice.

Polonia, ca şi România, a fost răstignită între puterea comunistă şi cea nazistă. Polonia este un model de ţară luptătoare.

Tradiţia creştină spune că morţii din Săptămâna Luminată sunt iubiţi de Dumnezeu şi merg direct în Rai, fiindu-le iertate toate lumeştile păcate.

Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească!

Inima mea plânge împreună cu Polonia.

Foto: Mediafax

UPDATE. O veste minunată: Jaroslaw Kaczinsky nu a mai participat la călătorie. Trăieşte, din fericire şi va fi, probabil, viitorul preşedinte al Poloniei.

UPDATE 2. Preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a dispus constituirea unei comisii de anchetă conduse de premierul Putin. Comisia vehiculează o nouă dată privind numărul victimelor: 132.

UPDATE 3. Hai să fim un popor frumos şi să mergem cu o floare şi o lumânare la Ambasada Poloniei! Cu toată dragostea.

UPDATE 4. Surse poloneze preluate de Antena 3 au relatat că Jaroslaw Kaczinsky a fost salvat de mama lui, în sensul că n-a mai plecat pentru a avea grijă de ea, fiind internată în spital.

UPDATE 5. Oraşele poloneze sunt pline de flori şi candele. Oamenii plâng pe străzi.

UPDATE 6. În Polonia va fi doliu naţional vreme de o săptămână.

UPDATE 7. La catedrala din Cracovia are loc o slujbă în memoria preşedintelui Kaczinsky şi a celorlalte victime.

UPDATE 8. Duminică. Varşovia, mesă în aer liber şi o mare de oameni care îşi poartă durerea în tăcere.

UPDATE 9. Un film excepţional cu portretele victimelor, pe blogul lui Romulus Cristea.

48 răspunsuri to “CATASTROFĂ. BLESTEMUL KATYN. PREŞEDINTELE POLONIEI, LECH KACZINSKY ŞI CEI 132 DE MEMBRI AI DELEGAŢIEI CARE ÎL ÎNSOŢEA AU MURIT, DUPĂ CE AVIONUL PREZIDENŢIAL S-A PRĂBUŞIT ÎN RUSIA. POLONIA, ÎN DOLIU”

 1. CATASTROFĂ. BLESTEMUL KATYN. PREŞEDINTELE POLONIEI A MURIT, DUPĂ CE AVIONUL PREZIDENŢIAL S-A PRĂBUŞIT ÎN RUSIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 10 April 2010 – Blog « Link-uri interesante de Business si Travel (III) […]

 2. Romulus Cristea Says:

  Televiziunea poloneză confirma cifra de 133 de morti in catastrofa aviatica.
  TVN 24 a publicat si lista demnitarilor polonezi din avion.

 3. t1u1 Says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca !

  Maria S.(Timisoara)

  Eroare umana, aparat defect (nu puteau folosi unul american, francez, englez, chiar un Tupolev), atentat ? Ghinion ? soarta ?
  Orice intrebare e legitima.
  O lovitura napraznica.
  Polonia mergea spre bine(anul trecut a realizat un minimum de sub un procent de eficienta, dar cu plus, in timp ce toate celelalte tari din estul Europei erau pe minus), asta chiar e o tragedie.
  Nu stiu ca in istoria recenta sa mai fi existat un asemenea accident aviatic, in care sa moara presedintele vreunei tari.
  Nu pot defini starea sufleteasca pe care o am.
  Ba da.
  Linistea dinaintea furtunii.
  Azi eram pusa pe sotii, voiam sa glumesc, sa rad, eram pregatita sa va scriu niste prostioare, poftim razi, daca mai poti.
  Am mai scris o fraza, am sters-o, era ceva ce nu trebuia spus aici. Am copiat-o, la o alta postare, tot o scriu.

 4. motrauxdesarsaylles Says:

  noi nu ?…tot la altii,bleaaah

 5. octavpelin Says:

  DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA !,pe toti cei 132 de morti in urma accidentul aviatic din regiunea Smolensk,ZI DE DOLIU NATIONAL pentru POLONIA dar si pentru statele membre UE,trist ,BLESTEMUL KATYN se repeta dupa 70 de ani!

 6. t1u1 Says:

 7. mihai444 Says:

  De ce nu la noi ,Doamne,de ce nu la noi?of!

 8. olimpiu65 Says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca. ma rog alaturi de polonezi pe care-i respect din tot sufletul!

 9. mariusnyc Says:

  Un om politic care stia sa spuna NU cand interesele tarii sale o cereau, D-zeu sa-i odihneasca!

  Cred ca Basescu vine inapoi de la Praga cu cercul.

 10. mariusnyc Says:

  Roxana, ai nostrii reactioneaza de fiecare data tardiv. Flori si o lumanare puteau sa depuna si la ambasada Rusiei in memoria victimelor atacului terorist de la Moscova. N-am auzit sa se fi deranjat cineva.Nici macar din Opozitie.

 11. mariusnyc Says:

  Potrivit unor surse din Rusia, se pare că pilotul avionului ar fi fost sfătuit să nu încerce aterizarea la Smolensk ci la Minsk, din cauza condiţiilor meteo. Pilotul a avut trei tentative eşuate de aterizare. La a patra, avionul a atins vârfurile copacilor cu aripa stângă şi s-a prăbuşit în pădure, îzbucnind în flăcări.

 12. mariusnyc Says:

  Eurosceptici, fratii Kaczynski au amanat pe termen nelimitat perspectiva aderarii la zona euro.

  In cadrul UE, ei au dat nastere la nenumarate frictiuni. Au blocat negocierile dintre UE si Rusia pentru un vast acord economic, iar la summitul din iunie si-au exasperat toti partenerii opunandu-se noului tratat al Uniunii. Jaroslaw Kaczynski a preferat sa il trimita pe fratele sau, dar nu i-a lasat nicio marja de manevra, obligandu-i pe liderii europeni sa negocieze cu el prin telefon.

  Chiar si dupa ce Jaroslaw a fost nevoit sa demisioneze din functia de premier, Lech a tinut Europa in sah, amenintand mult timp ca nu va semna Tratatul de la Lisabona, considerat de catre multi o aberatie.

 13. t1u1 Says:

  mihai444, ideea pe care ai scris-o tu era continuta in fraza, pe care eu nu am trecut-o in mesajul meu.
  Formularea era alta.
  Imi doresc sa vina pe bata sau pe matura nichipercea. seful bostanilor de la noi.
  Sau sa ramana la Praga, in vreo crama.
  Maria s.(TM)

 14. mariusnyc Says:

  http://mariusmina.blogspot.com/2010/04/lech-kaczynski-conspiratie-sau-accident.html

 15. ElZap Says:

  În 1943, Generalul Wladyslaw Sikorski, şeful guvernului polonez în exil, moare într-un accident de avion în Gibraltar. Mulţi polonezi crd că el a murit din cauză că a ţinut să dezvălui adevărul despre masacrul de la Katyn.

  Cei care scriu istoria se răzbună!

  Ar fi multe de spus despre Katyn, despre Gibraltar şi depre Sikorski.

 16. shuwitzvankelie Says:

  vrem si noi in doliu…prezidential

 17. CATASTROFĂ. BLESTEMUL KATYN. PREŞEDINTELE POLONIEI, LECH KACZINSKY ŞI CEI 132 DE MEMBRI AI DELEGAŢIEI CARE ÎL ÎNSOŢEA AU MURIT, DUPĂ CE AVIONUL PREZIDENŢIAL S-A PRĂBUŞIT ÎN RUSIA. POLONIA, ÎN DOLIU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 10 April 2010 – Blog « Link-uri interesante de Business si Travel (III) […]

 18. rhorvath Says:

  TRAGEDIA POLONA – TRAGEDIA ROMANA.

  CEAUSESCU- BASESCU- CEAUSESCU
  ( BIOGRAFII DIFERITE – ACELAS DRAMATIC DESTIN )

  DEZVALUIRI SENZATIONALE !
  CEUSESCU VORBESTE DESPRE BOMBA ATOMOCA ROMANEASCA. CINEASTUL ROBERT HORVATH TRIMITE MATERIALUL FILMAT IN SECRET, IN OCCIDENT. ESTE ARESTAT SI ACUZAT DE INALTA TRADARE. O SCRISOARE A PRESEDINTELUI AMERICAN CARTER OPRESTE EXECUTIA IN ULTIMUL MOMENT.
  CITITI PE BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/ FRAGMENTE DIN CARTEA SCRIITORULUI
  VICTOR NICOLAE
  DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII (II)

  SCORNICEŞTI, 1975
  ROBERT: Deci… era într-o vineri din septembrie, pe la ora 17, când au apărut cele 6 maşini negre ale convoiului prezidenţial. Toată echipa televiziunii s-a adunat la ordin pentru a-l întâmpina pe secretarul general al partidului, cel mai iubit fiu scornit vreodată de Scorniceşti……… Ea abia de-a întins mâna, fără să privească înainte. Dacă el mai părea oarecum a intelectual, deşi provenit dintr-un ţărănete, totuşi plăcut la prima vedere, ea m-a uimit printr-o urâţenie îngrozitoare. Ce atracţie sexuală? O matracucă. Era vânătă, ca ieşită de prin catacombe, urâtă rău, mult mai urâtă decât se credea. Noaptea am şi avut coşmare. Ţărănetele Ceauşescu se purta firesc, simplu în aparenţă. Mişcările i se dezlânau, nebalansate. Mâinile, gâtul, picioarele i se mişcau dezordonat, ca la coborârea dintr-o maşină în care ai stat vreme îndelungată înghesuit, cobori şi nu-ţi mai revii din amorţeală. Ceauşescu venea bucuros la Scorniceşti, se simţea bine, de, ca acasă. Chiar îi plăcea printre ţăranii de-acolo, care îi vorbeau simplu şi direct. Tot atunci s-a întâmplat să fie şi-o nuntă. Nu ştiu ce legătură era între Ceauşeşti şi miri. Nunta se petrecea într-o curte mare, nu departe de cea a Ceauşeştilor. Vremea se făcuse frumoasă. Cred că a fost chemat şi un preot, nu l-am văzut în timpul serviciului său religios. Ceauşeştii au venit şi ei, au felicitat mirii, au sărutat mireasa, s-au prins în horă. Se vorbea că ar fi dat un porc, darul lor de nuntă. Nouă ni se spusese să nu fim leneşi, să filmăm de zor, să fotografiem. Aveam dezlegare să ne mişcăm liber. Pe Ceauşescu, îl filmam tot timpul… patru operatori, cu tot atâtea camere. Nu trebuia să deranjăm în căutarea cadrelor noastre. Nicolae se obişnuise cu forfota din jur. Eu ţineam morţiş să înregistrez ceva special, ca amintire, numai pentru mine, când s-ar fi ivit prilejul cel norocos. Ceauşescu s-a aşezat la o masă, la una din cele obişnuite, aranjate în curte, făcute din lemn, cu hârtie pusă pe deasupra în locul feţelor de masă. Îl însoţeau şi vreo trei-patru indivizi, nu-i recunoşteam, se îmbrăcaseră lejer, în pulovere. Al lui Ceauşescu era gri, purta şi şapcă, una subţire, de vară. Discutau tot felul de fleacuri, au mâncat sarmale şi friptură, au băut vin, cot la cot cu nuntaşii. Nu li se servea ceva anume, numai pentru ei, fiinţe simandicoase. Cam plictiseală, trecuseră vreo două ore. Mă plimbam cu camera după mine, încărcată cu o casetă nouă. Întrebasem pe mai mulţi dintre securişti dacă puteam să-l filmez pe conducător şi în momentele lui de relaxare. „Poţi să filmezi orice, că tot se taie la protocol…” mi s-a răspuns cu un anume amuzament. Cum naiba de nu reuşeam să ‘trag’ şi eu ceva doar pentru liniştirea sufletului meu? . Nicolae ciocnea paharul şi bea fără să se cherchelească. Era cu chef. Discuţia se aprinsese. Restul se îmbătase deja. Aceeaşi ţărancă de la începutul petrecerii aducea cele trebuincioase. Căutam să mă apropii mai tare de Ceauşescu, încercam să aud ce se vorbea. Îmi ţineam camera pregătită, ca pe o armă, în dreptul şoldului. Mă deplasam dinspre dreapta mesei, avându-l pe Ceauşescu în cadru: gât-spate. Trebuia să avansez astfel încât să-i prind faţa, gura. Acum era perfect încadrat, prim plan! Imaginea căpătase claritate şi… aud cuvintele cheie: „bomba atomică”!  Părul mi s-a zbârlit de satisfacţie. M-am aruncat ca uliul asupra prăzii. Asta îmi era prada: „bomba atomică”! (va urma)      
  PS CITITI DEASEMENEA PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE ” DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU”.

 19. virgilvirgil Says:

  De ma Mariusule , vezi ce se poate intimpla cind te pune dracul sa te pui de-a curpiazisul si sa mai si iesi din criza far de sa faci si tu acolo un imprumut la FMI ?
  Ca iote ce bine o duc unii care l-au facut deja si se mai si angajeaza la inca unul , n’asa?
  Ca ce , pina la urma il platea el ?
  Dumnezeu sa-i odihneasca !

 20. Ovidiu Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca.
  vezi o poza cu Elena Ceausescu inedita…

 21. virgilvirgil Says:

  Pai cind te pune dracul sa fii Gica-Contra , sa mai si iesi din criza , ba chiar sa fii pe plus , far de sa faci si tu un imprumut cit de cit la FMI , la ce poti sa te astepti ?!
  Ca iote ce bine se simt altii care se imprumuta , ba mai cer si pe deasupra , cind inca nici nu au inceput sa plateasca la primul papat deja …
  Ca ca , pina la urma il platea el ?!
  Pacat , mare pacat ! Un mare patriot polonez si un om de mare isprava …
  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 22. virgilvirgil Says:

  Ce dracu se intimpla de nu apar asa destepte ravase pe care ma tot chinui sa le scotz din deshte de am facut bataturi de pomana ?!

 23. virgilvirgil Says:

  ….

 24. virgilvirgil Says:

  Pai la ce te poti astepta cind te pune dracul sa iesi din criza , ba chiar sa fii pe plus , far de sa faci si tu acolo un imprumut cit de cit la FMI ?!
  Ca iote ce bine mersi sunt altii care se imprumuta la greu , nici nu apuca sa dea indarat paralele de la primul si il cer pe al doilea , n’asa?
  Dumenezeu sa-l odihneasca !

 25. virgilvirgil Says:

  …?!?!?!

 26. virgilvirgil Says:

  Nu se poate , cum scriu ceva nu iese …

 27. razvanrc Says:

  Polonezii sunt un popor ghinionist.

 28. Ghinionul de a fi polonezi « Adevarul e dincolo de noi Says:

  […] invazii majore. De trei ori in istoria sa Polonia a disparut pur si simlu ca stat. Napoleon I sau Frederic cel Mare au fost cei care au contribuit din plin la descompunerea Poloniei. S-au creat in schimb  Ducatul […]

 29. razvanrc Says:

  Daca ajungeti pe la Ambasada Poloniei, depuneti o floare si o lumanare si din partea.

 30. Romulus Cristea Says:

  TVN 24 a dat lista finala: 96 de persoane in avion (din care 7 membri ai echipajului). Fratele geaman al pressedintelui nu se afla in avion.
  Lista completa si alte date la:
  http://www.tvn24.pl/-1,1651566,0,1,para-prezydencka-nie-zyje,wiadomosc.html

 31. rhorvath Says:

  DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
  ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL. PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA I MILION DE EVREI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
  PUBLICA. DESCHIDETI

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#
  DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL DAR CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.

 32. Sibilla Says:

  Dumnezeu să-i hodinească !

 33. juliapost Says:

  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca. Ce tragedie.

 34. ghitabizonu Says:

  Accidentul in sine este tragic . Faptul ca este vorba de sefi il face doar mai spectaculos.
  Insa cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit !

  Si Polonia…. Polonia care a supravietuit la 4 impartiri , masacrelor ordonate de Hitler si Stalin nu va muri din atata (scuzati) fleacu.
  Cum este imnul polonez ? Polonia va trai cat noi vom trai ?

  Si cate milioane de polonezi traiesc ?

 35. Ovidiu Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca

  VALENTIN CEAUSESCU LA O PETRECERE CU IORDANA BORILA – NU RATA ! INEDIT</strong

 36. ghitabizonu Says:

  Moduri de resuscitare a mortului. Pardon doream sa zic a socialismului .

  Sa ne intelegem : eu consider ca socialismul a crapat conform postulatelor marxiste si de acu e bun de ingropat – eventual unele piese anatomice pot fi puse in fromol , la muzeu !
  Insa observ ca plumiferele ( adica acei scarta scarta pe hartie zisi intelectuali mai interesati sa manipuleze realitatea conform ideilor lor decat sa-si adpateze ideile realitatii ) incearca sa resucciteze cadavru deescompus .
  Citeam acu vreo 3 saptamani ( am gresit ca nu am salvat ) delirul unui deficient mintal profesor de facultate – cum unde ? In America ! – care sustinea ca nu este adevarat ca sistemu socialist era cam neperformant si zicea ca cei 70 de ani dovedeau succesu ( Io zic succesu in domeniu productiei de tancuri ! Insa e cam greu ca o cocoana sa urce cu pantofi cu tocuri cui in tanc! Si sa iasa cu ciorapii intregi !).
  Altii se pare ca se repliaza pe alt aliniament : popoare needucate, ortodoxe, taramnesti ce sa te astepti de la ele ?!
  Si de aici nu teoria era usor cam defecta ab initio – sau ca dera nitel depasita deja la data aplicarii ei – ci di vina e unu ca Tito, un tradator ca Ceausescu ( care oricum a intinat nobilelel idealuri ale comunismului . De parca nobilele idealuri ar fi buune de altaceva !).
  Si mira-m-as de nu ar pune botu si unii dintre giunii nostri ce spumega furios ca “comunistii” s-au imbogatit ….

 37. Romania pierde cioara de pe gard pe mana lui Videanu « Hai ca se poate! Says:

  […] Specialistii Ministerului Economiei, spuneau acum doua luni, ca statul roman va castiga 540 de milioane de euro daca South Stream va tranzita Romania. […]

 38. rhorvath Says:

  DOAMNA ROXANA IORDACHE
  Va multumesc pentru minunata lectie de istorie oferita in cateva randuri. Trebue oprita creiarea unei istorii aservita intereselor politice sau economice. Daca sunteti de acord va rog plin de respect sa publicati acest comentariu. Gestul dumneavoastra va da curaj si altora/

  DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?

  TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA INTERESELOR
  POLITICE SI ECONOMICE.

  ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA DEPLANGE SUFERINTELE EVREILOR ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.
  PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
  PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK.
  DESCHIDETI

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

  DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,
  EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
  . EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE. CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI . ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA ACEST
  FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
  SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII..
  DESCHDETI
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 39. raduhumor Says:

  O adevarata tragedie nationala!
  Poporul polonez, greu incercat de Dumnezeu de-alungul existentei sale , va iesi cu siguranta intarit din aceasta incercare a sortii.
  Sufletul meu este alaturi de acesti minunati oameni , dintre care am avut ocazia sa cunosc cativa deosebiti.
  Dumnezeu sa-i ierte pe cei disparuti in acest tragic si oarecum inexplicabil accident !
  Cu siguranta cei ramasi vor stii sa-si respecte si pomeneasca fostii conducatori !
  Nu toate neamurile au sansa de a avea alesi decare sa nu le fie rusine de-alungul istoriei ….

 40. ghitabizonu Says:

  Ma Deva omule asta e „adevarul” de azi . Miklos Horthy si Ungaria a salvat juam din evrei lor ( insa tind sa ni-i paseze pe aia din Ardealul de Nord !) si noi am masacrt juma . Si din comisia viteleasca am inteles ca e oaresce sucar ca noi romanii din prea mult nationalism gaunos nu am facut apel la specialistiii SS si apoi am dat dovada d lipsa de caracter din 1943.
  Apropos sa stii ca i-am deportara si dupa 1947- pe unii in Israel , pe aaltii in SUA. Ii ducecam trarandu0i de guler si dandu-le sutiri in tuhasuri ars ba de aici intimo ce ei tipau : nu ! vreau sa construiesc socialismu in Romanika !! Si acum trebui .. ei da trebuie sa platim !
  Nu crezi amanuntele cu deportatrile in Israel ? Ma rog arhibvele Ziua sunt greu de accesat da cauta pe unu Lahovary …. Sau mai simplu ia vezi matale raporcu Timsmana (se zice ca pe greceste insemana ceva potivit perosnajului !) … unde emigrarea este tratata ca un act de pruificare etnica .
  A , sa nu uit. Numa pervesitatea noastra ne-a facut sa-i deportam si pe sasi in RFG … ca si ei doreau sa construiasca socialismu .

 41. plano10 Says:

  Presedintele Poloniei vedeta cinema la 12 ani intr-un film pentru copii, impreuna cu fratele sau geaman…..

 42. Roxana Iordache Says:

  Mulţumesc tuturor.

 43. blogideologic Says:

  Dumnezeu să-i odihnească !

 44. Cosmin Ştefanescu Says:

  Dumnezeu să îi odihnească!
  O zi deosebit de tristă pentru polonezi. Mare păcat că necazurile acestea îi doboară doar pe oamenii de calibru iar pe cei care merita să treacă dincolo… îi lasă pe pământ să ne manânce zilele…

 45. Cornel Says:

  Am vazut ca unii ar dori ca presedintele nostru sa pateasca ceva asemanator… Si eu sunt impotriva lui, dar nu ar trebui sa privim un presedinte sau orice alt politician ca pe un obiect, ar trebui sa ii privim ca pe niste oameni (in unele cazuri, nu prea dau dovada, dar…). Oare voi chiar nu aveti niciun dusman? Credeti ca presedintele Poloniei era iubit de toti polonezii? Va inselati. Pt. a inlatura un presedinte de la putere exista si alte variante care nu implica violenta. Ce facem noi impotriva lui Basescu si a guvernului? Unii dintre noi mai scriem pe bloguri (eu am inceput sa-i ignor…), altii stau in diferite baruri…, altii prefera sa se uite la tv, sa asculte muzica, s.a.m.d. Deci, ce facem pt. noi? NIMIC. Ce ziceti daca am promova, prin intermediul blogosferei si a mass-mediei, o campanie de iesire in strada pe data de 1 mai? Cati dintre noi ar renunta la o bere si un mic pt a iesi in strada?

  Dumnezeu sa ii ierte si sa-i odihneasca in pace!

 46. ghitabizonu Says:

  Cornel ,
  poti a scoti un milion sa zica nu basescu si el tot ramane.
  Insa am putea face ceva : sa ticam marunt da marunt imbecilitatile , situatia din tara , s-l luam la misto , sa-i atacam „slabiciunile” ( desi unele au ceva masa ! ) pana la a=-l dicredita definitv . Stii cestia aia cu nu dori moartea sefului tau, fa-l sa si-o doreasca singur ?
  Si sa nu uit. Discreditarea sustinatorilor. Uice cica vrea constitutie sistem francez ca sa poa dizolva parlamentu. Insa sub acest aspect constitutia noastra este calchiata dupa cea franceza . Nu trebuie sa le zici ca sunt imbecili ori mincinosi ci odr sa-i intrebi daca au citit si ce au citit . Si mai ales sa perseverezi !
  E mai usor sa tipi lozinci si sa iesi la manifestatii gen nu te mai vrem !
  El va zice vedeti cat ma urasc furstatii astia ca am condamnat comunismu?
  Vrei 1 mai ? Bun ! Atunci 1 mai pe bune : ba boc nu ne mai ajung banii !
  Vrem slujbe nu ilustratie ! Unde is banii de la FMI ? Esti presedintele Romaniei sau a lu Erste ?! Revendicari !

 47. plano10 Says:

  @Cornele
  Pai.. de 1 Mai iesim in strada pentru un mic si o bere.
  Vedem noi ce mai strigam dupa 3-4 halbe… 🙂

 48. Cornel Says:

  @ghitabizonu: Ai dreptate, dar sa nu uitam ca si in campania electorala a fost clipuletul in care… „jur ca nu am lovit acel copil cu pumnul in fata”.. Cati isi mai amintesc de el? Vorbele vin, trec si se uita; faptele raman. Noi romanii suntem atat de mari idioti.. de ex. cerem salarii mai mari si le si primim, dar in acelasi timp primim preturi cu mult mai mari. Suntem multumiti dupa? Nu. Ar trebui sa cerem putere de cumparare… In legatura cu banii de la FMI: oficial s-au dus pe pensii si salarii, neoficial s-au dus la cei peste 150.000 de someri care au ajuns sa nu mai aiba o afacere din cauza legilor date marii „academicieni” romani care ne conduc. Eu oricum sunt impotriva fmi-ului si cred ca ei ne-au adus unde suntem azi si o sa ajungem la fel ca Grecia daca il mai lasam pe „academicianu'” basescu sa faca ce vrea. Ar fi multe de spus, dar lipsa de timp, incalcarea spatiului altcuiva, lipsa de chef…

  @plano10: Ai dreptate si tu, numai ca pt. consumul de alcool pe strada o sa te amendeze 😀 Vezi sa nu strigi, dupa ce bei: hai academicianu’ sau base, dictatorul meu mult iubit :)) Sa va spun o poezie: Mai am un singur dor/ Sa-l vad pe Base chior (si mai chior)/ Tras de un picior/ Si dus la abator

  @Roxana: Scuze pt ca ti-am incalcat spatiul privat cu astfel de comentarii. Imi plac comentariile tale de pe blog. Eu nu prea am timp sa intru pe blogguri, dar pe la tine trec cam des 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: