STRAUSS-KAHN, GO HOME! FUCK IMF! UNDE SUNT BANII?!

Am promis că am să repet întrebarea: ce-au făcut cu banii de la FMI? Şi alta: ce vor face cu noul împrumut preconizat de la FMI? De ce a zis Băsescu că vrea să păstreze acordul şi după ce trece criza?

Şi mai ales: de ce tace opoziţia?

De PSD nu mă mir, sunt băgaţi în acelaşi rahat, erau la guvernare, nu doar că au girat acordul cu FMI, ci chiar au pledat pentru el, inclusiv Adrian Năstase (care a zis şi că Tăriceanu a greşit când nu l-a prelungit).

De UDMR, iar nu mă mai mir, că ei mai nou susţin ceea ce au combătut chiar prin strângere de semnături.

Dar PNL? De ce tace? Crin a fost singurul care în campania electorală a pus întrebarea privind banii de la FMI. Din păcate, însă, nu şi-a făcut o temă de campanie din ea. Cu care îl putea termina pe Băsescu.

Iar acum, liberalii dorm pe ei, în loc să facă opoziţie. Inclusiv să determine constituirea unei comisii de anchetă privind parandărăturile cu banii de la FMI. Ca să facă ei temele zilei. Nu jegurile de la putere. Bolnavi după avere.

Când l-am văzut pe şeful FMI, Strauss-Kahn, vorbind în faţa plenului Parlamentului României, ca pentru supuşii unei ţări coloniale, m-am înfuriat din nou de atâta degradare la care regimul Băsescu a putut aduce nefericita noastră ţară. Populată cu proşti.

Inclusiv cu fraieri votanţi ai opoziţiei care, în loc să organizeze revolte, fac proteste de catifea. Violete pentru fete.

18 răspunsuri to “STRAUSS-KAHN, GO HOME! FUCK IMF! UNDE SUNT BANII?!”

 1. STRAUSS-KAHN, GO HOME! FUCK IMF! UNDE SUNT BANII?! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 March 2010 – Blog « Interesat(a) de un team-building? […]

 2. S-au gasit vinovatii « Hai ca se poate! Says:

  […] Cine naiba este la guvernare? […]

 3. olimpiu65 Says:

  Mr Strauss-Kahn a spus simplu: am venit chemati fiind , nu din proprie initiativa. iar tov Basescu vrea un acord pe termen lung.
  nu avem opozitie! cand le va ajunge cutitul la os ,,romanii” lui Base vor tipa ca din gura de sarpe. FMI dixit: criza va continua, redresarea se va petrece incet si somajul va creste. le doresc romanilor somn usor, audiere placuta la manele si vizionare placuta a circului basist

 4. raduhumor Says:

  Suntem un popor de kkt !
  cu asemenea conducatori vanduti, n-avem decat o singura sansa :
  Sa-i strangem de ooa, pana nu ne strang ei de gat :mrgreen:

  Am ajuns mai rau ca animalele in obor cand vine cate-un negustor sa cumpere o turma !
  Asta-i Romania :
  O turma indreptata spre taiere !

 5. raduhumor Says:

  Astia ne indatoreaza pana n-o sa ramana al nostru nici locul de veci, fi-le-ar
  sfarsitul cat mai aproape !

 6. shuwitzvankelie Says:

  Sintem bagati deja in rahat pana in gat,bagati de Basescu anul trecut ca sa-i iasa lui pasienta cu plata pensiilor si salariilor in an electoral.Acum cred ca avem nevoie mare de imprumut odata ce economia a fost pusa pe butuci de Basescu si Boc,pur si simplu am devenit dependenti de astfel de imprumuturi altfel Colaps Total…La scadenta n-or sa mai fie Boc si Basescu ci unul dintre cei care acum sint in Opozitie.Asa ca ce rost mai are sa te opui,dependenta s-a instalat in toate ramane sa ne asteptam sfarsitul.Antonescu va incerca peste ani sa mai dreaga situatia dar pentru asta o sa aiba nevoie de bunavointa Lor si-atunci de ce sa le sari la beregata acum ? Ca sa-ti bati cuie in talpa ? Evident ca nici populatiei nu-i convine dar o intrerupere a imprumutului ar panica lumea.Oricum nu e bine,Basescu a dat peste cap o tara intreaga doar ca sa se scoata el si gasca lui…De imputzitzi,na ca n-am putut sa ma cenzurez.

 7. mariusnyc Says:

  Basescu si-a indeplinit misiunea fata de FMI, acum sunteti la mana lor si numai a lor. or sa va cumpere si vanda la snop.

 8. mariusnyc Says:

  Unde sunt banii de la FMI? Raspunsul lui Basescu inspirat din clipul de mai jos…

 9. Acolo este ţara mea… « Dispecer Blogosferă Says:

  […] also: Ada, Cristian, Gabriela, Jurnal, Dramo, Nea Costache,Roxana, Teo, Transildania, Manuel, Vania, […]

 10. mariusnyc Says:

 11. dorut Says:

  Roxana,
  ai avut impresia candva ca exista opozitie cu adevarat in tara asta?! 🙂
  Acum ceva vreme vorbeam intr-un comentariu despre procesul de „occidentalizare” prin care trece Romania. Continua, nu s-a schimbat nimic. Poate unii isi schimba iluziile… nu mai idolatriza occidentul, ca e putred ambalajul este doar altul.
  Cat despre Crin…remember..” ne va dezamagi ca toti ceilalti”. Profund! Vorba ta!

 12. ALM Says:

  Stimata Roxana,

  Mai tineti minte cand ati pus la indoiala ceva ce spuneam despre Voicu si Oprea? Maine o sa vedeti in Catavencu „docomente”!

  http://www.catavencu.ro/video/viata_opera_si_banii_generalului_oprea-15440.html

 13. virgilvirgil Says:

  De … ca care opozitie vorbesti Roxana ?!

 14. t1u1 Says:

  Asta este opozitia noastra.
  Se trezeste dupa trei luni,cand se trezeste, ca trebuia sa faca sau sa spuna ceea ce trebuia s-o faca inaintea tuturor.
  Timpul trece, indemnizatia vine, noi voiosi pactizam cu dusmanul pentru supravietuire.
  Ca prostii sunt buni de plata. Si ei si urmasii lor.
  Asa avem, asta iubim.
  Maria S.(TM)

 15. ghitabizonu Says:

  Deocamdata Duminica Stroaca le-a cam dat peste nas bocilor basiti .
  Adica zis-a ca
  – nu am iesit din criza ( cum guita portocalimea in plin extaz )
  – ca trebuie mai multa rsponsabilitate ( de inteles la nivelul gubernului nu numa la opinca )
  – ca mint cand dau vina pe FMI. De fapt nasuliile de care este acuzat FMI ul sunt solutiile propuse de bocii bashiti.

  Ma rog nu a zis ca fara sa ne imprumute FMI nu trecea pe profit …
  Si cum ce au facut cu banii ? Nu ti-a zis tov Serbanescu ( mare anticomunist reformist decoart de toc Ceasca ) ca banii au fost dati la bancile din Romania ( cu capital strain ! ) ca sa aiba de unde sa se imprumute gubernu ?!

 16. ghitabizonu Says:

  Scuze ma dau dastept cad in narcisism si ma autocitez :

  Concluzie finala si personala

  Sub aspect economic Romania este ramasa in urma fata de alte tari din cauze geografice si circumstante politice.

  Romania a depins de un circuit economic – Drumul Chihlimbarului – de importanta tot mai scazuta si banii erau tot mai putini . La un moment dat Tara Romaneasca si Moldova au fost practic excluse din punctele privilegiate ale circuitului economic (orasele portuare) si reduse la situatia de stricta furnizare a produselor primare agricole . Mai mult comertul lor a fost dirijat cavsi total catre Imperiul Otoman , devenind periferia unei periferii. Propriu zis tarile Romane au au mai avut piata ….
  Aceste conditii economice mizere au dus la o acentuata stare de saracire a populatiei majoritare, la niveluri cvasiafricane si o sudezvolatree sociala extrema . Intrzuziunea unor numeroase elemente alogene in patura conducatoare a dus la o si mai mare stare de subdezvolatare .

  Sustin ca populatia majoritara era mentinutantr-o stare coloniala cu putin mai fericita decat a populatiilor indigene din Indiile spaniole. Marturie sta insusi apleativul de „ruman” care definea taranul aservit.

  Inserarea tarii Romanesti si Moldovei in Sistemul Mondial s-a facut tarziu pornind de pe ultima treapta si avand un nivel de capitalizare extrem de scazut . Aceasta intrare a corespuns si cu sfarsitul oranduililor feudale in Tarile Romane si aparitia pirmeor elemente capitaliste .
  Insa aceasta evolutie a dus la inceput la o inrautatire a situatiei taranului dependent care a cunoscut ultima si cea mai tarzie a doua serbie (cf Braudel ). In paralel cu aceasta incepe un „import” masiv de elemente alogene aflate in slujba capitalului austriac si pe urma german , care import alogen capitalizeaza in favoarea lui buna parte din noile disponibilitati monetare si intra in concurenta maltusiana cu populatia locala si aceasta fara a asista la o imbunatatire a tehnicilor agricole si a randamentului agricol .
  Totusi si in aceste conditii Romania incepe un drum ascendent sub auspiciile Partidului Liberal care lupta pentru emanciparea economica prin comert, sistem bancar si nu in ultimul rand prin inceperea unei industrii.
  In perioada interbelica dezvoltarea se continua , Romania cunoscand o mai mare dezvolatare industriala , ramand totusi in pozitie periferica in cadrul Sistemului Mondial dar tinzand prin industria petroliera spre o pozitie semiperiferica .
  Paralel cu aceasta situatia populatiei taranesti se amelioreaza atat sub aspect economic cat si social si se emancipeaza politic. Este o perioada cand statutul nu mai este colonial si nici semicolonial .

  Imediat dupa al doilea razboi mondial RPR a fost o „colonie de facto” a URSS , situatie care in conjunctie cu pierderile provocate de razboi cat si despagubiirle de razboi a dus la restabilirea [starii coloniale si incetinirea dezvoltarii . Insa desfiintarea SOVROM urilor si retragerea unitatilor RKKA a imbunatatit situatia , stare ce as numi-o semicoloniala . Dupa respingerea tentativei politice- teoretice , dar se putea ajunge si la o stare de fapt – de a tranforma RPR intr-o colonie in condominium a CAER prin Planul Valeev Romania incearca si reuseste sa reduca subordonarea fata de URSS si restabileste legaturile cu Sistemul Mondial . Insa apartenenta obligatorie la CAER impune constrangeri care impiedica o dezvoltare mai rapida .
  La aceasta de adauga derapaje ideologice si administrativ birocratice , combinate cu diverse influente ale mentalitatii conservator-agrariene , care limiteaza efectul de dezvolatare.
  In final proasta gestionare a crizei provocata de criza petrolului din anii 70 ai secolului trecut duc la dificultati de plati si fac ca regimul sa adopte masuri de fortare a platii datoriei externe . Aceste masuri , administraive si economic-adminisrative , duc la o oprire brutala a dezvoltarii exact in epoca in care „centrul ” schimba tehnologiile..
  Totusi la nivelul anilor 70-80 RSR se insera in randul tarilor semiperiferice Liga I a …

  Dupa 1990 insa cuprinsi de o frenezie a consumului de marfuri importate si a libertatii am ratat sansa de a ne repune pe picioare industria incepand cu cea de bunuri de consum. Sub pretextul ineficentei proprietatii de stat si al privatizarilor s-a dezlantuit marele jaf national la care au participat toti – muncitorii furau cu pisica, contabilul cu pixul si directorul cu SRL eul. Rezultatul a fost prabusirea industriei , devenita tinta a”intreprinzatorilor” vanzatori de fier vechi si a speculantilor imobiliari si cresterea importurilor. In paralel am asitat la o degradare a agriculturii si azi importam 70 % din produsele alimentare, cvasitotalitatea celor industriale , marile magazine sunt ale unor firme straine si bancile inca romanesti au o pondere insignifianta (insa statul roman capitalizeaza bancile straine !!) .
  Ca sa zic asa ne-am reintors la o situatie coloniala care are corolarul in exportul de mana de lucru ieftina (circa 2 milioane de cetateni ) si oligantorpie . Acestea si utilizarea cel putin criticabila a noilor imprumuturi contracte cu FMI ma fac sa cred ca o redresare nu va mai fi posibila .
  Fiindca trebuie sa alergi iute ca sa stai pe loc !

  Deci situatia de inapoiere economica a Romaniei se explica prin accesul redus la sistemul international de schimburi (Sistamul Mondial) sau chiar lipsa unei piete solvabile , situatia coloniala , intarziata trecere la capitalism . Aparteneta la sistemul socialist isi are importanta ei in aceasta intazriere dar nu este hotaratoare , fiindca trebuie sa observam ca exceptand Cehia si fosta RDG restul statelor socialiste europene fusesera si ele state semiperiferice sau periferice , intarziate in dezvoltare.

  Consideratii personale si generale

  Eu cred ca istoria este supusa unor hazarduri ale geografiei si ale istoriei . Nici o explicatie rationala nu poate motiva sa zicem prabusirea Imperiului Roman si a celui Persan in fata hoardelor din stepa . Sau mai rau oculteaza – de exemplu teoria marxista cu sperioritatea civlilizationala devine de-a dreptul hilara daca comparam nivelul triburilor germanice cu cel al Imperiului Roman. Triburile germanice nu au adus nimic superior nici ca organizare sociala si nici ca mod de productie minus ceva maiestrie in plus la arta ferariei (si aceasta cu aplicatie stricta la spadele folosite) pe larg compensata prin superstitii , barbarie si jeg . Sau virulenta asaltului timurid care a spulberat Orientul Mijlociu reducandu-l la trista ruina de azi . Si nici stricta necesitate nu explica avantul Flandrei sau ridicarea Florentei ori a Genovei .
  insa orice intamplare are urmarile ei logice care mai tarziu oculteaza hazardul …. si urmeaza explicatiile autovalozizatoare gen virtute, cultura , morala, aparteneta la o religie sau chiar suprematia rasiala .

  Romania de azi este cuprinsa intr-o zona in care miscarile de populatii din Vest se ciocnesc cu miscarile din stepa si Asia Mica . Deci asaltata din 3 parti , stabilitatea ei politica si economica este compromisa din start .
  In epoca de constituire a popoarelor moderne – adica dupa prabusirea Imperiului Roman de Apus si relativa retragere a celui de Rasarit – zona a ramas calcata de diversele popoare venite din stepa si a suferit de pe urma infiltrarii slave , inregistrand astfel o prima intarziere fata de fostele zone ale Impeiului Roman de Apus . In apus aceata este epoca constituirii constituirea unor nuclee statale gote ,france, longobarde , saxone din care vor rezulta Spania , Franta, Italia si Anglia . Acesta intraziere a facut ca zona romanica de est sa nu aiba o forta militara care sa -i asigure protectia in fata exteriorului si sa constituie o prima etapa de dezvoltare. Si in cele din urma o forta suficienta sa-si proiecteze influenta in zonele invecinate .
  Zona aceasta impune doua alternative – cea pe care o vedem si azi din Slovacia pana in Bulgaria , regiuni relativ ramase in urma , intrate in semiperiferie cu greu sau tinzand sa ramana periferice – sau una de mare putere.
  Consituirea unui stat suficent de puternic pentru a proteja resursele zonei ( inclusiv a controla in interes propriu porturile principale ) ar fi dat posibilitatea unei extinderi ulterioare la fel de influenta cum a fost Polonia sec XV-XVII sau Ungaria in epoca ei de glorie (cu adaugirea ca atunci Ungaria ar fi riscat sa nu existe ). Reusrsele naturale si comertul folosit pentru dezvolatre ar fi adus zona la o capaciate militara care ar fi iradiat pana departe , fiind posibila crearea unui imperiu propriu ,
  Ca o ipoteza proprie si poate hazardata , daca unirea facuta plontonereste cu sabia de Mihai ar fi reusit sa dainuie poate ca Tarile Romane sa se fi constituit ca o replica sudica a Prusiei . Insa actiunea concertata imperialo-polona si apoi turca au anulat in nucce aceasta virtualitate . Prusia a avut norocul ca primii sai vecini sa nu fie chiar atat de puternici si decisi – si auxiliar in moartea Ecaterinei celei Mari , dar observ ca a fost destul de puternica sa reziste ceva timp atacului concomitent a 2 imperii,

  Cred ca zarurile au fost aruncate undeva intre anii 800 si 1000 . Si undeva are un rol si Bizantul – cei din zona preferau sa se considere supusi nominali ai imparatului bizantin caruia nu trebuiau sa-i plateasca impozit …. si substratul tracic al dezbinarii (care a facut si pe Asanesti sa rateze un inceput formidabil)

 17. rhorvath Says:

  FUCK VOLODYA !
  CIA IA POZITIE OFICIALA IMPOTRIVA UNEI CARTI SCRISE DE AGENTII
  TISMANEANU- PACEPA !
  Intr-o luare de pozitie fara precedent si definitorie, Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite ale Americii se spala pe maini de asa-zisul agent CIA Ion Mihai Pacepa, fostul adjunct al DIE considerat agent pe deplin conspirat al KGB.
  Clarificarea se face pe site-ul oficial al CIA, prin intermediul unei cronici la ultima carte a celui care semneaza sub numele de Pacepa, banuit a fi de fapt Vladimir Ilici Tismaneanu. Este vorbaProgramat sa Ucida: Lee Harvey Oswald, KGB, si Asasinarea lui Kennedy”, prin care Pacepa/Tismaneanu incearcasa acrediteze ideea imbecila ca Lee Harvey Oswald ar fi fost agent KGB. Tismaneanu, ca orice nu stie nici macar faptul ca desecretizarea unor documente ale CIA si US SS din dosarul asasinarii lui Kennedy au dovedit deja ca bietul Oswald era agent al ONI, CIA si FBI trimis in URSS cu misiune. Volodya considera pe coperta volumului lui Pacepa ca aceasta „fascinanta si provocatoare” carte „va schimba definitiv intelegerea noastra despre unul dintre cele mai tulburatoare episoade ale secolului al XX-lea”. Nu aceeasi este si parerea CIA.
  Traduc din comentariul CIA despre aceasta imbecilitate marca Tismaneanu – Pacepa „Programat sa Ucida prezinta o explicatie imaginara a asasinarii lui Kennedy, dar care este de asemenea neverosimila. Pacepa nu a conectat puncte, ci a adaugat altele noi. Un avertisment de sănătate se justifică.”
  Deci duetul tembel este trimis la analiza psihiatrica sau la casa de nebuni.
  Cititi articolul complect care face parte din serialul de 12 articole ” DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY.
  Deasemenea pe acelasi blog cititi : ATAC BANDITESC IMPOTRIVA ANTENA3 ( BASESCU ANCHETAT DE FBI )
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/vol52no2/intelligence-in-recent-public-literature.html

 18. Felix-Gabriel Lefter Says:

  Curat colonial…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: