PONTA PLUS VADIM EGAL LOVE. TRIBALISM REDIVIVUS

Cine-a spus că Ion Iliescu a fost nedrept cu Mircea Geoană când l-a numit Prostănac a avut azi o nouă dovadă, urmărindu-l pe Victor Ponta la Topliţa.

Unde a pus-o de-o „antiregionalizare” cu însuşi Vadim, aclamat şi ovaţionat pentru textele lui tribale, însuşite jenant şi de junele preşedinte al PSD.

Mereu ţara asta va fi doar o tarabă electorală, în care politicienii de bâlci se vor întrece în exhibiţionisme stupide. Şi gustate de o populaţie tot mai idiotizată.

Opoziţia lui Crin rămâne doar o manevră de resuscitare într-o mare Reanimare în care majoritatea pacienţilor preferă să moară. Proşti.

35 răspunsuri to “PONTA PLUS VADIM EGAL LOVE. TRIBALISM REDIVIVUS”

 1. Sibilla Says:

  Roxana,
  Nu reusesc sa-ti trimit mail. Poate trimiti tu unul, ai adresa mea, apoi iti scriu .
  respecte,
  Sibilla

 2. PONTA PLUS VADIM EGAL LOVE. TRIBALISM REDIVIVUS » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 20 March 2010 – Blog « Efectul razelor Voicu asupra mucegaiului! […]

 3. mariusnyc Says:

  Te asteptai la ceva mai bun din partea lui Ponta? Stai sa vezi unde-i duce pe pesedei , ii feliaza dupa reteta lui Basescu pina-i transforma in firimituri. Ponta e un Trabant politic cu motor in doi timpi , de Mobra. Nimic mai mult. L-au schimbat pe Geoana cu ce? Mai discutam in 6 luni maxim un an.

 4. plano10 Says:

  @Roxana
  Ce ti s-o fi parand tribal in spusele lui Ponta la Toplita?

  „”Niciodata PSD nu va accepta modificarea Constitutiei care ar prevede in Romania ca o alta limba decat limba romana va fi limba oficiala. Niciodata nu vom accepta ca in Romania sa existe autonomie pe criterii etnice”, a mentionat Ponta, adaungand ca nici macar nu are sens sa se refere la propunerea unui consilier prezidential privind renuntarea la formula de stat national unitar.”
  „”Imi iau acest angajament (…) in Camera Deputatilor, vicepresedintele Camerei, singurul deputat din aceasta regiune, Mircea Dusa, are de la noi sarcina de a veghea ca aceasta lege care prevede regiunea Harghita – Covasna – Mures sa nu fie niciodata votata de Camera Deputatilor”, a subliniat el.
  Crin Antonescu are un discurs national asemanator!
  Iar te dai bine cu cele UDMR-eu?

 5. Roxana Iordache Says:

  @Sibilla. Comis.

  @Marius NYC. 😀 Nasol.

  @Plano. Iar eşti prostănac? 😀

 6. mariusnyc Says:

  Si eu zic la fel, n-aveam nevoie de un PSD facut franjuri acum.

 7. plano10 Says:

  @Roxana
  La congresul social-democratilor nu am mai tinut cu Geoana…
  Vad ca tu, de la un timp, il regreti pe „alintatul” lui Iliescu. 🙂
  Nu-i asa ca Mirciulica -prostulica( in politica) era mai comod pentru infloriturile Crinului?
  Multam pentru vizita pe blog!

 8. ghitabizonu Says:

  Hm .. mai tribal decat 2 regi ai Romaniei ? Decat liberalii interbelici ? Decat premierul maresal Averescu ? Ca si aia tot langa cu limba romana lb oficiala ( unica ) si judete erau ….
  Si aia care ii dau cu Petofy si Talpra Mogyor nu-s tribali ? A nu ei este europeni ca vorbesc o limba uralo-altaica !!

 9. ghitabizonu Says:

  Roxana hai sa ne lamurim .
  Tu – in calitate de taranista presupun – esti ptr
  – Regiunea Mures Autonoma Maghiara ca pe vremurile lu Ghita Dej
  – esti ptr statutul ungarei de limba oficiala in Romania .
  Adicatelea ce era de neacceptat ptr unguri – invatarea lb oficale a tarii – sa fie legalizat, Cu corolarul ca romanii din zona sa fie obligati de facto sa invete lb ungara si sa o foloseasca de cate ori merg la primarie ori politie …

  Nu cumva esti si pentru autonomie pana la desparatirea de statul imperialist roman ?!

 10. Ovidiu Says:

  ALM,
  habar n-am avut ca-l sustii pe domnul Iliescu.

  Stii cine a publicat la Realitatea TV, acest titlu („PROFESORUL”)? Marius Oprea un om care a suferit de pe urma securitatii. Marius Oprea se bazeaza pe stenograme, promit ca le voi publica.

  Daca pentru tine Marius Oprea nu este un om credibil e problema ta, nu a mea.

  Eu am incredere in cea ce sustine Oprea despre Iliescu, el a fost singurul om care a avut curajul sa-l cerceteze pe Iliescu si sa ne spuna ce rele a facut acest om.

  Inca ceva pe care nu l-ai observat la fiecare postare pe care o public adaug ori o Bibliografie ori extrag prin foto. Asadar nu numai ca am pus sursa dar sus am pus un exstras foto de la REALITATEA.

  Degeaba incerci sa-mi dezcrititezi blogul pentru ca totul este argumentat si documentat.

  Degeaba mergi inainte nu cu spatele daca nu esti in stare sa analizezi trecutul in mod obiectiv.

 11. Sibilla Says:

  Roxana,
  Trimis !

 12. Ovidiu Says:

  mgabim spune:

  sâmbătă 20 martie 2010 la 7:25:00 am
  @Ovidiu, cind am facut comentariul pe blogul tau am sperat ca esti doar naiv si nu pupincurist! Esti doar o unealta angajata su nu doar voluntara. Si Ceausescu pe care il plingi si-a facut pupincurismul initial tot prin voluntarism!
  Sa traiesti bine! Sincer mi-e scirba te indivizi ca tine.
  –––––––––––––––
  Eu nu sunt naiv Roxana Iordache stie foarte bine.

  Dar stau si ma intreb cine este instabil si inconsecvent tu sau eu ? eu zic ca tu, stii de ce ? ca la o postare la mine pe blog ai declarat ca esti penelista. draga Mihaela. Tu il ridici si-l glorifici pe Iliescu chiar pe blogul lui.

  Trebuie sa decizi sa te hotaresti de ce parte esti.

  Eu nu-l plang pe Iliescu eu plang nedreptatea care s-a facut cu poporul roman si de felul cu prietenul tau Iliescu l-a ucis pe Iliescu (si manevrele mincinoase prin teroristii invizibili ca sa dea o contrarevolutie comunista si de-a confisca revolutia dar mai grav Iliescu este responsabil direct pentru mortii de dupa fuga lui Ceausescu).

  Daca esti oarba si nu vrei sa te confruti cu adevarul istoric si sa deviezi de la un partid la alta asta inseamna instabilitate morala.

  Eu nu te voi jigni pentru ca esti femeie.

 13. Ovidiu Says:

  mgabim

  Eu nu sunt naiv Roxana Iordache stie foarte bine.

  Dar stau si ma intreb cine este instabil si inconsecvent tu sau eu ? eu zic ca tu, stii de ce ? ca la o postare la mine pe blog ai declarat ca esti penelista. draga Mihaela. Tu il ridici si-l glorifici pe Iliescu chiar pe blogul lui.

  Trebuie sa decizi sa te hotaresti de ce parte esti.

  Eu nu-l plang pe Ceausescu, eu plang nedreptatea care s-a facut cu poporul roman si de felul cu prietenul tau Iliescu l-a ucis pe Ceausescu (si manevrele mincinoase prin asa-zisii teroristi invizibili ca sa dea o contrarevolutie comunista si de-a confisca revolutia dar mai grav Iliescu este responsabil direct pentru mortii de dupa fuga lui Ceausescu).

  Daca esti oarba si nu vrei sa te confruti cu adevarul istoric si sa deviezi de la un partid la alta asta inseamna instabilitate morala.

  Eu nu te voi jigni pentru ca esti femeie.

 14. chrysthyan Says:

  Ne certam ca boii pe net si astia ne omoara cu zile. Eu sunt , eu am fost, voi fi… reveniti-va!

 15. virgilvirgil Says:

  He-he-heeee !
  Ai trait prea mult la PNTCD Roxana …
  Din pacate PNTCD nu mai e.
  Ce te face sa crezi ca intre Ponta , Vadim si Baselu ar fi fro diferenta semnificativa ?!
  In curind o sa ai dovezi , daca inca ti se pare ca nu ai avut destule pina acum , ca nici de capul liberalilor nu-i nicio isprava . Al treilea FSN si nimic mai mult …
  Jumatate dintre ei sunt gata sa o puna cu pedeii , jumatate cu pesedeii , alta jumatate ar pune-o cu oricine numai sa o puna si ei , iar ultima jumatate este capabila sa-i vinda si sa-i cumpere pe toti ceilalti .
  Sunt prea multe jumatati ?!
  Pai la cite luntre sa umble astia cu curul in cite doua o data e si normal sa-mi dea peste norma , n’asa?

 16. ALM Says:

  @ Ovidiu (sâmbătă 20 martie 2010 la 6:39:01 pm)

  Discreditezi, prietene, discreditezi si nu „dezcrititezi” (?!).

  Domnule, eu pot sa citesc orice dar nu inghit pe nemestecate nimic, chiar daca acel nimic este livrat de Marius Oprea. Pur si simplu ma gandesc: ce sa caute un membru al CC al PCR sa tine cursuri la o scoala a Securitatii? Dar prelegeri si seminarii erau tinute peste tot si nu numai de membrii marcanti ai PCR. Apoi, astfel de prelegeri se tineau si strungarilor de la 23 August. Nu vad care ar fi relevanta informatiei. Chiar daca nu va vine sa credeti, secretarii de partid nu aveau treaba cu listele Securitatii decat in cazuri exceptionale, respectiv cand vreun membru important de partid ajungea in vizorul Securitatii si trebuia un aviz (cam cum e cu parlamentarii ajunsi la DNA).

  De la aceste afirmatii si pana la al sustine pe Iliescu, de parca de sustinerea mea ar avea nevoie, e cale lunga. Cam tot atat de lunga ca intre afirmatiile de pe blogul dvs si realitate …

 17. Ovidiu Says:

  ALM
  Nu trebuie sa te gandesti ca sa-l aperi pe Ion Iliescu.
  ALM spune:
  sâmbătă 20 martie 2010 la 7:59:19 pm
  „decat in cazuri exceptionale”
  HA-HA-HA-HA
  Nu il sustii dar ii dai dreptate!
  HA-HA-HA
  ––––––––––––––––––––––––

  Istoricul Marius Oprea susţine că Ion Iliescu a ţinut cursuri de perfecţionare la o şcoală a Securităţii. Oprea îţi argumentează afirmaţiile printr-o stenogramă pe care a găsit-o directorul Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului.

  Istoricul Marius Oprea a declarat pentru Europa FM că, înainte de 1989, pe când era prim-secretar al PCR, Ion Iliescu dădea aprobări pentru ca fosta Securitate să îşi poată racola informatori din rândul membrilor de partid. Marius Oprea spune că, în acea perioadă, membrii PCR puteau fi racolaţi de Securitate doar cu avizul primului secretar, care avea inclusiv autoritatea să aprobe instalarea de microfoane în astfel de situaţii. În perioada 1971-1979, Ion Iliescu a fost prim-secretar PCR în judeţele

 18. Roxana Iordache Says:

  @crysthyan. Care noi? Că sunt ei peste tot.

  @plano. Dacă tu nu pricepi despre ce-i vorba, din partea mea, n-aveţi decât să vă sinucideţi frenetic. :mrgreen:

  @virgil la pătrat. N-am trăit la nici un PNŢCD. Au fost doi ani în care am încercat să-i ajut să nu se sinucidă, dar voinţa lor a fost mai tare. Mă mir de tine că idealizezi ceea ce cunoşti prea bine. N-au fost în stare decât să se autodistrugă.

  @Ovidiu. Într-adevăr, oricât de polemici am fi, e corect să ne păstrăm în limitele civilizaţiei.

  @ALM. Sincer, nu vă înţeleg poziţia de apărător al lui Iliescu. Se ştie foarte clar că prim-secretarii erau şefii filialelor judeţene ale Securităţii. Pe Marius Oprea chiar merită să-l creditaţi, e un istoric onest, tenace şi extrem de aplicat.

 19. Ovidiu Says:

  ALM,
  Imi pare tare rau sa constat ca dumneavoastra de-fapt incercati sa manipulati opiniea publica.
  –––––––––––-

  Romania Libera

  In 1975 Iliescu a aprobat nota “strict secret” 0049 prin care Securitatea se angaja sa supravegheze informativ elementele dusmanoase si strainii veniti in concediu. Pana la finalul anului

  Securitatea ii promitea lui Ion Iliescu ca “vor fi luate masuri de acoperire a tuturor locurilor si mediilor pretabile savarsirii de infractiuni cu retea capabila sa descopere din timp elementele antisociale”.

  Elementele antisociale sau dusmanoase erau, desigur, cei care nu agreau regimul comunist. “La fiecare inceput sau sfarsit de sezon estival se va analiza modul in care s-a organizat si efectuat supravegherea informativa generala in randul cetatenilor straini veniti pe raza judetului”, ii propunea Securitatea prim-secretarului Iliescu. Sugestiile Securitatii au fost aprobate in sedinta Comitetului judetean PCR Iasi din data de 26 mai 1975.

  DA CLICK – CITESTE STIREA

 20. olimpiu65 Says:

  Iliescu e istorie! daca nu am fost capabili sa dezvoltam institutii sa-l judece, ne suparam unii pe altii degeaba. problema e ca are prozeliti. unul din ei e micutzul Titulescu
  oare Bratienii astia, famelie mare, remuneratie dupa buget mare, cultura si educatie cat cuprinde, cum naiba nu au decat epigonii in Romania de azi. multi s-au grabit sa-l injure pe Lazaroiu pt ce a spus despre Crin. eu unul cu toata sila pe care mi-o provoaca camarila lui Base ii dau dreptate si imi propun sa critic doar PNL pt ca imi doresc cele 30% procente in 2012. PSD, PD-L si UDMR nu ma intereseaza
  si apoi Ponta in loc sa-l salte pe AN ca fost procuror ce e face dizertatii juridice cu privire la un teritoriu din Romania… daca exista sau tinutul Secuiesc..Hamlet al Romaniei nu alta. i-as da o veste proasta! acel tinut exista cum exista Moldova, Banat etc.

 21. tiberiu2009 Says:

  „o populaţie tot mai idiotizată.”
  „majoritatea pacienţilor preferă să moară. Proşti

  O fi adevarat. Dar nu cred ca daca spui unui prost ca e prost sau daca spui unui idiot ca e idiot dai dovada de inteligenta,desteptaciune sau intelepciune.

 22. ALM Says:

  @ Roxana, Ovidiu

  Nu-l apar pe Iliescu! Apar un principiu! Eu de ce n-as fi onest si extrem de aplicat?

  Daca istoricul Marius Oprea a facut afirmatiile din postarea lui Ovidiu si ele sunt adevarate (microfoanele), atunci suntem in fata unor abuzuri grosolane chiar si fata de Constitutia RSR. Securitatea nu avea nevoie de avizul primului secretar in ceea ce priveste racolarea. Membrii de partid erau obligati sa acorde „sprijin” organelor de Securitate, acestea fiind „bratul inarmat al partidului” si actiunea lor reprezentand un demers in „apararea cuceririlor revolutionare”. Daca nu as fi excesiv de politicos as spune ca incercati sa vindeti castraveti gradinarului …

 23. ghitabizonu Says:

  omidutza

  ma tu stii ce era un prim secretar de giudet ? ma in primul rand era primul secretar al PCR judetean. Adica al fortei politice ( si unice ) conducatoare .
  Si cam toti de la sef de serviciu in sus erau membri PCR … asa ca vezi mataputza …
  Apoi el era Presedintele Consilului Judetean sau cum ii mai zicea. Adica era conducerea locala . In mod uficial. Si lui i se subordonau pe plan loca toate cele ce tineau de adminsitratia de stat : si budele publice , si scolile, si fabricile si unitatile MI si MAPN . Asa ca lui i se trimioteau spre aprobare si planurile de scolarizare cat si rapoartele caraliilor si ale sicoritatii. In plus de prin 68 coana Sicoritate fusese pusa la asculatrea PCR ( cestie ce nu i-a placut !). Asa ca in mod normal o sa gasesti semnatura unui fost secretar judetean pe o multime de hartii inclus pe planu de igenizare a sistemului de cacastori publice , daca s-a facut vreunu.
  Apoi ma baiete unu din asta era mai ceva ca un ministru . Si un ministru – sa zicem al industriei alimentare – daca dorea sa inspecteze o fabroca din subordine dintr-un giudet anunta primul secretar .
  Si crezi ca unu ca asta isi pierdea timpul cu ce? Cu tinutu de lectii la o scoala de securisti ?!@Trebe sa fii tampit sa crezi asa ceva . A , da cteoadat in calitatea sa de prim secretar putea sa tina o precuvantare la zisa scoala … sau daca se considera necesar chiaer si la un curs de asitente : tovarse va pregatiti pentru o activiatte in care veti indeplini matretele sarcini ale sporirii septelului uman conform pretiaselor indicacatiuni ale …. bah . Da asta nu insemna ca este lector la scoala de asistente.
  Ba voi sunteti de pe alta lume , habar nu aveti despre ce vorbiti si veniti la fiecare juma de ora sa anunati mirati ca la robinetu cu rosu curge apa calda ….Poa tu ai o scuza ca esti ceausel … insa aia mai purii nu au nici o scuza ca sunt tampiti . Da nice tu nu esti departe .

 24. CornelT Says:

  macar astia zic ceva….portocalii tac ca miros ca kkt….

 25. plano10 Says:

  @Ovidiule…. naivule 🙂 🙂
  Dupa mintisoara ta, acum, in regimul Basescu, care sunt elementele antisociale si dusmanoase la adresa regimului?
  Cei ca tine n-au a se teme…
  Prim secretarilor li s-a schimbat doar numele. Acum li se zice prefecti.

  Din documentele „istoricului intr-ale securitatii” rezulta ca securitatea cerea aprobarea sa-i urmareasca pe unii demnitari.
  Acum… DNA si serviciile primesc ordin de la Camaradul cel mare si de la prefecti sa urmareasca discutiile telefonice si nu numai…
  Este o deosebire, nu? Asa am involuat…

 26. Ovidiu Says:

  Plano10,
  Basescu il copiaza pe Ceausescu.
  Dar pe undeva are dreptate in ceea ce priveste „sistemul ticalosit”
  Cineva trebuie sa faca ordine dar nu cum o face Basescu pentru mine PD-L=PSD
  Nu vad nicio diferenta.

 27. plano10 Says:

  @Ovidiu
  Uite, cand o cadea regimul Basescu am sa ma laud si eu ca am fost un luptator impotriva regimului ticalos :mrgreen:
  Vezi vreo diferenta?

 28. luciancomunistu Says:

  Interesant unghiul de vedere: Ponta plus Vadim egal love…
  Dpdv personal eu cred ca dragostea de tara exprimata intre acesti doi barbati nu are decit o nuanta foarte nobila si nu tribalism…pot sa-l numesc tribalism digital crescut in creierul tau european…
  Consider trebuinta necesara timpului tau de pierdut, in eterul digital nefolositor, directionata in scopul nobil al cresterii simtamintului de neam romanesc, mult mai bine cheltuit.
  Ti-am zis-o mai demult…EU a zis gata ! Aparitia independentilor nu e degeaba, ei cred ca scapa de pe listele de executare trimise de la bruxelles…te inseli fetitzo…urmeaza si george, acolo sub lumina lui ca(p)sunelu…si alte povesti urmeaza in masina de tocat mafia romana…
  Este timpul ca tura lui iliescu si ai lui circotaci care sint in tot spectrul politic sa fie epurati…explicatia e ca au furat destul si nu prea mai sint bani…
  Rearanjeaza bitzii in capul tau pentru ca va fi greu sa intelegi ce va urma !

 29. plano10 Says:

  @lucian c
  Frumoasele simtaminte nationale iti sunt puse in umbra, ba chiar si ecranate, de alte simtaminte portocaliu necivilizate…
  In tura lui Basescu nu se baga aia de la Bruxelles? Acolo sa vezi ce munci se dau… 🙂

 30. mgabim Says:

  @Ovidiu
  Tu faci si cu mine exact cum faci cu chestiile pe care le copii de prin adevarul sau nu stiu ce alte publicatii!
  1. nu am spus nici o data ca as fi PNL-ista!Cum nu am spus nici ca as fi PSD-ista sau de alta culoare. Sint insa prin firea mea mai de stinga. Si cum ce a facut stinga prin 2008 m-a dezamagit cumplit, l-a alegerile din toamna trecuta am simpatizat cu PNL-ul si Antonescu. De cind am plecat din tara, adica de prin ’92 NU AM VOTAT cu nimeni, cu exceptia presidentialelor din decembrie 09 si asta doar pnetru motivul ca Basescu este un criminal care ucide Romania si bruma de democtratie greu cistigata picatura cu picatura.
  2. Nu am ascuns nici o data (i-a la rind postarile mele de pe blogul Roxanei si ai sa vezi asta) ca am votat cu Iliescu sin 90 si in 92.
  3. Ca ai o obsesie cu Ceausescu nu am nici cea mai micuta indoiala. Si cred ca ca orice om normal va avea aceeasi reactie daca iti deschide site-ul si-ti citeste articolele.
  4. Cit priveste ura ta indreptata impotriva lui Iliescu, sa o porti sanatos, pur si simplu nu ma intereseaza. Daca ai citit atent nu am facut absolut nici un comentariu pro sau contra la ceea ce ai scris. Am corectat o aluzie mincinoasa, vila pe care o prezinti drept casa lui Ilescu reprezinta doar locul unde isi are de fapt apartamentul. Si am amendat ca nu este totusi un apartament gen Balta Alba.
  5. Daca asta tu consideri jigniri, probabil ca am uitat eu limba Romana!

 31. rhorvath Says:

  CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE SPRIJIN LUI ION ILIESCU IN ACTIUNEA DE DESCONSPIRARE A AGENTULUI ROSU VALENTIN TISMANEANU.
  Domnule Presedinte.
  Fara sa fiu vreun prieten politic ci dimpotriva , urmarit cu interes aparitia dumneavoastra la Antena 3. Am realizat fara prea mare surpriza faptul ca opiniile mele, coincid cu cele ale dumneavoastra in privinta lui Vladimir Tismaneanu.
  Toate incercarile mele de a prezenta documente confidentiale ca si rapaoarte declasificate ale CIA, agentiilor speciale englez si francez ,despre agentul Voldya au fost refuzate de autoritatiile romane. Memoriul meu catre presedintele Basescu a fost respins fara vreo explicatie.
  De asemenea memoriile mele adresate serviciului extern si intern au ramas fara raspuns ,impotriva prevederilor legale punand in primejdie siguranta nationala.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante confidentiale reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
  Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
  Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a face lumina in acest caz de impotranta deosebita. Poate este ultima sansa ca prin dumneavoastra romanii sa afle adevarul.
  Va rog pe dumneavoastra si pe cei interesati sa citeasca pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SPIONULUI VLADYMIR TISMANETKY !
  Scrisoarea in intregime adresata lui Ion Iliescu BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/
  Robert Horvath Deva New York
  Date personale de contact http://www.devagallery.com/
  PS Fragment din memoriul adresat Presedintelui Basescu
  Presedintele Romaniei Traian Basescu.
  Excelenta
  Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
  sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.

  „Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -„Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  ………..Ajuns vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile.
  Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela, dupa ce i s-a refuzat initial viza de intrare in SUA. De abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. Pentru a intra in SUA agentului Volodya i sa creiat o noua biografie i sa dat un nou nume si un nou pasaport. PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA FIT NEW YORK. DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.”

 32. stejarul Says:

  Roxana ma scuzi ca iti folosesc blogul dar n-am alta solutie.

  De vreo 2 zile imi este imposibil sa accesez blogul lui lilick :
  http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/03/o-scrisoare-de-la-baia-mare-tot-despre.html. (intru pe blog si in f scurt timp imi apare ceva de genul „an error… IE will close now..etc)

  Foarte ciudat. E voie sa fim paranoici pentru ca paranoia „keeps us safe”. Da? lol Eu cred ca securistii lui basina tiran blocheaza cumva site-ul. Nu-s expert in computere deci pot vorbi mari prostii.
  As fi vrut sa-i scriu lui Hendrix (l-am intalnit la lilick pe blog) ca poate ce nu ar fi o idee rea sa faca un blog al lui Cristian Anghel in care sa scrie toata tarsenia. Ar putea pune poze cu el, ar putea posta evaluarea cladirii, etc. Blogul ar putea fi bilingv (romana / engleza). Daca au nevoie ii pot ajuta cu engleza.
  Avand un blog, ar putea fi trimis linkul peste tot. Amnesty International, CEDO, comisia de justitie a UE,samd. Trebuie facut valuri mari cu cazul asta pentru ca basina a calcat stramb. A facut o greseala capitala: ales un om cinstit sa-i faca „dosar”. Daca i s-a intamplat lui Anghel, se poate intampla oricui !

 33. ghitabizonu Says:

  Inca ceav omidel ( si nu numai)
  Romania Libera

  In 1975 Iliescu a aprobat nota “strict secret” 0049 prin care Securitatea se angaja sa supravegheze informativ elementele dusmanoase si strainii veniti in concediu. Pana la finalul anului

  Se pare ca si Romania Libera vrea sa fie o foaie a vitelor de pripas pe modelul Adevarului …
  Securitatea nu se putea angaja la asa ceva . Ntz. Securitatea avea obligatia prin lege ca sa informativ elementele dusmanoase si strainii . Pe toti strainii indiferent daca in concediu, in ambasade sau in interes de afaceri. Asat era scopul ei . Nu isi putea luia angajementu. E ca si cand un bucatar de resrtaurant si-ar lua angajementul sa .. gateasca !
  Intelege nu iti poti lua angajamentul sa faci ce scrie in fisa postului .
  Ba voi habar nu aveti pe ce lume traiti !

 34. stejarul Says:

  Da, funny!
  Inainte de toate doresc sa las un mesaj pentru Domnul Presedinte al Romaniei Traian Basescu : Could you please kiss my big fat A$$! (ii traduce Eba)

  Am reusit sa intru pe blog la lilick DAR NUMAI FOLOSIND PROXY! Ce parere aveti?

  Nu pot posta acolo pentru ca trebuie sa fiu „subscriber” ca sa pot posta cu proxy , ceea ce nu voi fi (n-am de ce)
  Oriscat, e mai mult decat evident ca baietii lui betivu’ sunt activi pe net.. si EU SUNT INAMICUL NUMARUL UNU AL BOBORULUI! Nu pot decat sa ma umflu in pene si sa astept ca basescu sa faca ce l-am rugat.
  Pentru Lilick: poate ca ar fi indicat sa-ti schimbi mai des passwordul de la blog…
  Un expert in computere ne-ar putea explica toata tarasenia asta. Avem pe cineva pe aici?
  Este ceva incredibil. Romania este o cloaca in care se cheltuiesc 1 miliard de euro in 2010 pentru SRI, in timp ce copiii la maternitate stau cate doi intr-un incubator. (de aia au ajuns sa fie arsi de vii) Betivanul nu are limite si nici rusine. Ma, alalalt nu a fost nici pe jumate cat asta si l-au impuscat.

  Scuze din nou Roxana. Mersi de gazduire.

 35. Marcus Says:

  @Ovidiu: chiombu’ nu-i in stare sa-l copieze pe Ceausecu, din doua motive, este hot si distructiv. Bune rele, milioane de romani se adapostesc astazi sub la fel de multe aoperisuri, construite pe vremea ciuruitului, acoperisuri cu care „criminalul” Iliescu i-a impropritarit la preturi modice. Chiombu’ a distrus si distruge in continuare tot ce s-a construit pe vremea respectiva, asta atunci cand nu poate fura. Modelul lui nu este Ceausescu, ci Putin, dar nu reuseste sa fie eventual decat mascariciul de la curtea lui Putin, motiv pentru care isi si revarsa dejectiile, chipurile nationlist antirusesti, catre rasarit. El nu cu rusii are ce are, ci cu Putin si cu neputinta lui e a se ridia la nivelul acestuia. Tu inca nu ti-ai dat seama cu cine te „polimizezi” pe acest forum si la Adrian Nasase. discursul tau tine in adunari de manelisti, copile, nu in discutii cu oameni cu scaunla cap.
  sa fii iubit
  marcus
  @Roxana: asta-i acum, e rau Ponta ca le da peste bot boanghinelor si ca s-a „inhaitat” cu Vadim (culmea este ca de data asta, Vadim a avut un discurs foarte echilibrat „netusat” de excesele cu care ne-a obisnuit). Imi place ca tu faci opozitie la opozitie, nu m-ar surprnde niste osanale la adresa lui Oprea. Iarta-ma, da’ nu e bine ce faci !
  sa fii iubita
  marcus
  http://marcus64.wordpress.com/2010/03/21/da-mama-cu-biciun-mine/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: