PARFUM DE CRIN, PREA TARE PENTRU CEI SLABI. PNL, CONGRESUL EXTRAORDINAR. MAREŞALUL ANTONESCU, MISIUNE DE LUPTĂ CONTRA REGIMULUI DE OCUPAŢIE BĂSESCU. DAR, OARE, MERITĂ? ŞANSA DE SCHIMBARE

Foto: Răzvan Chiriţă, Mediafax

Crin Antonescu a obţinut un vot copleşitor de aprobare a sistemului cu listă susţinătoare de moţiune. După o dispută aprinsă, caustică, dar elevată, tipic liberală, cu Ludovic şi Călin. Toţi aplaudaţi. Chiar aclamaţi. E regretabil că Ludovic şi Călin nu au acceptat oferta lui Crin de a-i susţine moţiunea. În situaţii excepţionale se impun măsuri excepţionale. Asta înseamnă adecvare la realitate. Chiar sau mai ales atunci când vrei să schimbi situaţia. Dacă nu liberalii, atunci cine?

Congresul extraordinar al PNL a început cu un bruiaj puternic din partea preşedintelui ilegitim Băsescu. Pentru că n-a mai putut convoca CSAT, boala de preşedinte a participat la bilanţul M.Ap.N., în care a lansat un atac psihopat contra guvernării liberale, pe seama căreia a pus împrumutul la FMI şi a justificat, anticipat, un nou împrumut. Fără să spună ce au făcut cu banii de la FMI, cât au consumat pe campania lui prezidenţială şi cât au furat. Şi fără să-şi pună problema ce s-ar fi întâmplat dacă PNL ar fi continuat să fie la putere şi ar fi aplicat planul anticriză anunţat de premierul Tăriceanu din toamna anului 2008.

Partea cea mai proastă este, însă, că Tăriceanu, Orban şi alţi foşti luptători admirabili împotriva regimului Băsescu, în loc să-şi apere guvernarea, din păcate, riscă să fie suspectaţi de politicianism şi îi fac, chiar şi involuntar, jocul preşedintelui ilegitim al ţării. Intervenţia lui Băsescu, cu intenţia flagrantă de la abate atenţia de la congresul PNL, n-a făcut decât să justifice poziţia preşedintelui Crin Antonescu. Singurul lider major care arată că înţelege despre ce e vorba în ţara asta şi ce se întâmplă cu ea. Singurul care înţelege că rostul unui partid este acela de a reprezenta, adecvat, aspiraţiile alegătorilor lui şi de a convinge alegătorii dezamăgiţi de clasa politică. Iar Crin reprezintă un bazin electoral mult mai larg decât al PNL. Care ar putea deveni al PNL. Cu potenţial de extindere.

Călin Tăriceanu, Ludovic Orban şi alţi liberali se comportă, regretabil, de parcă ne-am afla în vremuri normale, cu o putere normală şi o opoziţie normală. Din păcate, Călin şi Ludovic par că privesc doar din interior viaţa de partid, au o atitudine politicianistă. Cu atât mai tristă cu cât e vorba de liberali cu potenţial de luptă politică. Şi o canalizează asupra colegului lor, Crin Antonescu, care este cel mai reprezentativ exponent al PNL, în loc să-şi dirijeze energia demolatoare la adresa adversarului. Frizează prostia politică a  invoca democraţia în condiţiile în care regimul Băsescu calcă în picioare democraţia şi statul de drept, mizând pe faptul că adversarii vor juca democratic şi vor pierde.

PD-L nu-i un partid, ci o grupare infracţională. Statul actual nu-i un stat de drept, ci un regim de ocupaţie, cu aspect de catifea. Ca să se păstreze aparenţele democraţiei, se urmăreşte folosirea opoziţiei pe post de girant decorativ. Cu atât mai lamentabilă este pledoaria unora pentru colaboraţionism, pe care o pun, fariseic, sub comanamentul „interesului naţional”. Stupid la culme e să validezi apartenenţa de dreapta a imposturii de dreapta, în loc să faci totul ca să o spulberi din peisaj.

E clar că un regim de ocupaţie necesită o opoziţie dură. Ca o armată. Fiţele democratice sunt bune pentru altădată. Când vor fi domnii contestatari ai lui Crin Antonescu în stare să instituie un regim democratic în România, să reaşeze statul de drept în legitimitatea lui.

Îi mulţumesc lui Crin Antonescu, şi îmi pare cu atât mai rău (fiindcă a durut) că l-am atacat extrem de dur şi cu atât mai bine (pentru că, poate, a contribuit la conştiinţa necesităţii reprezentativităţii), în perioada în care părea să se plafoneze în suficienţă. Proiectul lui nu-i perfect, evident – pentru că e liberal, e un om, e real. Dar tocmai asta-i şi conferă credibilitatea. Esenţial e angajamentul total pentru aplicarea unei politici a reprezentativităţii. Şi a responsabilităţii naţionale. Nu doar declarativ. Ci efectiv. Mărturisesc, în plus, că e şi o chestiune de afinitate: Crin e un liberal conservator sau un conservator liberal, la fel ca şi mine. Şi mă bucur că asta-i linia pe care o imprimă PNL. Aspect de natură să contribuie la unitatea dreptei veritabile – celălalt partid de dreapta fiind PNŢCD. Restul e impostură.

Mă bucur şi îi mulţumesc lui Crin şi pentru faptul că a validat politic expresia privind impostura de dreapta, termen pe care îl foloseşte ca atare. Adică spune lucrurilor pe nume. PD-L nu-i un partid, e un pericol la adresa ideii de partid. PD-L nu e de dreapta, e un pericol la adresa ideii de dreapta. O substituie ca să o compromită.

Bătălia în care Crin – un om, ca şi mine, mai degrabă comod – a ales să se angajeze energic e extrem de dură. Pe măsura potenţialului lui irepresibil. Egoist vorbind, mă bucur mult pentru asta. Dar realist gândind mă întreb dacă are rost să se sacrifice, ştiind că e inutil. Inutil, pentru că niciodată în ţara asta distrusă nu se va putea face nimic. Cu un popor distrus, degradat la nivel de populaţie. În care două milioane de cetăţeni vor fi mereu insuficienţi ca să schimbe ceva fundamental. Niciodată noi, cei care încă au conştiinţa României ante(/anti)comuniste nu vom avea câştig de cauză în ţara asta. Mereu puterea şi opoziţia se vor distribui în cadrul FSN, urmaşul PCR. Şi atunci, la ce bun?

Dar dacă, având conştiinţa imposibilităţii de a schimba România, cel puţin pe căile folosite până acum, Crin alege, totuşi, să lupte ireductibil pentru a impune schimbarea, are şi va avea toată susţinerea mea. Atât cât contează.

P.S. Cine vrea să plece de ce-ar rămâne? Salut declaraţia primarului Chiliman: aş vrea să plece cât mai repede cei care vor să plece, n-avem nevoie de păduchi în blană.

Precizare: am vrut să postez acest text ieri, dar am avut o problemă cu computerul. Dar până la urmă tot public eu, aşa că băieţii se chinuie degeaba.

19 răspunsuri to “PARFUM DE CRIN, PREA TARE PENTRU CEI SLABI. PNL, CONGRESUL EXTRAORDINAR. MAREŞALUL ANTONESCU, MISIUNE DE LUPTĂ CONTRA REGIMULUI DE OCUPAŢIE BĂSESCU. DAR, OARE, MERITĂ? ŞANSA DE SCHIMBARE”

 1. instalatorul Says:

  Stimata doamna Iordache, am rugamintea sa ma scoteti din blogroll, mi-am inchis blogul. In rest, congresul PNL merge dupa inima mea, in sfirsit, dupa atitia ani: Orban out, bine ar fi Cataracta afara din partid, pina la urma dlui Triceanu ii sade mai bine pe podiumul de prezentare de moda, numai Quintus nu vrea sa moara odata, ca sa pot bea sticla de sampanie pe care o am pusa de multi ani de o parte pentru superbul moment in care va fi la doi metri sub pamint si il vor minca viermii. Dle Quintus, nu vreti sa muriti odata, ca sa imi faceti si mie o mare bucurie?

 2. PARFUM DE CRIN, PREA TARE PENTRU CEI SLABI. PNL, CONGRESUL EXTRAORDINAR. MAREŞALUL ANTONESCU, MISIUNE DE LUPTĂ CONTRA REGIMULUI DE OCUPAŢIE BĂSESCU. DAR, OARE, MERITĂ? ŞANSA DE SCHIMBARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 06 March 2010 – Blog « Un muncitor a murit vineri dimineata la Sun Plaza […]

 3. olimpiu65 Says:

  echipa de echipa la Crin: Norica, Fenechiu…. de doctrina ce sa mai zicem?? facem un mic ghiveci liberalo-conservator si crestin-democrat ca tot nu intelege boborul manelist
  vom vedea la alegerile locale cum echipa vesela se va mobiliza, iar daca va iesi prost ne va explica Vosganian cam in acelasi mod in care a facut-o cu taxa de prima inmatriculare auto
  l-am criticat pe Ludovic pt multe dar e cunoscator in ale doctrinei si managementului de partid, l-am criticat si il critic pe Tariceanu mai ales pt apropierea de PD-L, dar ii da clasa lui Crin in multe mai ales in probleme economice
  vom trai si vom vedea!

 4. tiberiu2009 Says:

  Din retorica demagogica caracteristica discursurilor , platformelor, motiunilor,programelor,etc tuturor fruntasilor politici si tuturor partidelor si institutiilor politice lipseste asumarea responsabilitatii.
  In opinia mea asumarea responsabilitatii trebuie sa implice:
  1. asumarea explicita a unor criterii cuantificate privind performanta autoimpusa
  2. asumarea explicita a sanctiunii pe care o va suporta cel care si-a asumat acele criterii in cazul in care rateaza performanta autoimpusa

  Toate discursurile abunda in notiuni cu un grad mare de relativitate: bun simt,morala,bine,puternic,mare, corect,etc, etc, dar in cvasiinfinit de putine cazuri se face referire la notiuni masurabile si deloc nu se face referire la sanctiunea imperativa(obligatorie) pe care o va suporta conducatorul in cazul in care rateaza performanta la care se obliga. Responsabilitatea trebuie sa fie individuala.

  Lipsa de asumare a responsabilitatii efective este masura micimii acestor conducatori. Si fara conducatori responsabili ratacim.Apelul tuturor fruntasilor politici la criterii care tin de morala in loc de apelul la responsabilitate este contraproductiv si inselator.

  Daca Antonescu nu isi autoimpune aceasta modalitate de asumare a responsabilitatii si nu impune fruntasilor din partid si filialelor aceasta modalitate de asumare aresponsabilitatii doar crede ca este un lider puternic.

 5. plano10 Says:

  Maresalul Antonescu a glasuit:
  Liberali, va ordon treceti granita Cotroceni- Modrogan-Palatul Victoriei- Casa Poporului!
  De peste mari si tari, in loc de nemti, nu are ca aliat decat pe social-democratul Victor Ponta. Aliat, un fel de a spune; mai mult un competitor, dornic si el sa puna steagul victoriei pe palatele din Cotroceni si Piata Victoriei. Cativa generali din oastea sa ar dori sa treaca granita cu pasaport de la Basescu… nu prin lupta.
  Viitoarele alegeri locale si parlamentare sa fie Stalingradul carierei lui Antonescu Crin?
  Tariceanu, un fel de Mihai I liberal, abia asteapta sa dea o lovitura de partid- un soi de 23 August 1944.
  Ce regim vom avea dupa aceea? Depinde care trupe straine vor ocupa mai intai Bucurestiul… 🙄

 6. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2010/03/06/sunt-maiorul-aurel-david-din-directia-a-v-a-am-fost-arestat-in-ziua-de-24-decembrie-1989/
  NU RATATI DOCUMENT ISTORIC

 7. theodora0303 Says:

  De ce nu mai vor/pot sa lucreze impreuna Orban si Antonescu?

 8. virgilvirgil Says:

  theodora0303 …

  Antonescu si Orban nu mai vor/pot sa lucreze impreuna pentru aceleasi motive pentru care Ponta nu mai vrea/poate sa lucreze cu Geoana , sau ma rog , il … lucreaza pe Geoana .

 9. t1u1 Says:

  Suntem mai mult de doua milioane.
  Eludati frauda, spunand ca suntem doar atati.

  Merita sa lupte pentru cati suntem si pentru tembelii care au judecat gresit si pentru cei care nu au drept sa isi manifeste optiunea.
  Nu lupta doar pentru oameni, o fac si pentru idei, pentru tara pentru viitorul nostru.

  Sa speram ca o vor face. mai degraba ca vor sti cum s-o faca.

  Apoi liberalii trebuie sa lupte si pentru supravietuire, pentru ca bostanii ii vor distrusi.
  Nu exista niciodata, acum exista doar Acum ori niciodata.
  Constatarile dumneavoastra sunt adevarate, si tocmai pentru ca sunt adevarate, liberalii trebuie sa-l urmeze pe Antonescu, noi vom face la fel.
  Ce vor face ilegitimii este important de contracarat si desfiintat.
  Si apoi urmeaza anihilarea si disolutia lor.
  Dumnezeu cu noi.
  si cu Romania.
  Maria S.

 10. atitudini Says:

  Legat de partea cu democratia si dictatura.

  Cine se uita pe votul filialelor si adauga imaginea votului (desfasurat deschis, filiala dupa filiala, cu mana sus, in fata tuturor) poate vedea ce inseamna democratie interna.

  Au fost multe filiale unde doar 1-2 au votat impotriva (si viceversa). Si nimanui nu ii e frica de sanctiuni sau repecusiuni.

  ASTA ESTE DEMOCRATIE INTERNA!

 11. tiberiu2009 Says:

  @atitudini
  Dupa mine votul deschis-prin ridicare de maini-este o bataie de joc si nu democratie interna.
  Desi Antonescu probabil castiga si daca se vota secret zilele trecute cred ca rezultatele voturilor erau altele si mai aproape de realitate.

 12. plano10 Says:

  Vezi@atitudini
  Ca sa se intoarca si liberalii la democratie au trecut in final la votul secret 🙂
  Asa aleg listele….

 13. tomegea Says:

  Buna ziua. Vot prin ridicarea mâinii, deci vot deschis, înseamnă asumarea unei opţiuni, înseamnă resposabilitate. Vor pe liste înseamnă acordarea încrederii unei echipe susţinând un anume proiect, nu dictatură. Era necesar după atâta tevatură mediatică fără sens. Aşa se întâmplă în majoritatea partidelor politice puternice din Occident. Niciodată dictatura nu intră pe uşa din faţă!

 14. raduhumor Says:

  @Roxana
  Se vede ca stau cu ochii pe blogul tau ca pe butelie:
  Nici eu nu m-am mai putut loga un timp.
  In fineeu ce-am avut de spus am postat la una din precedentele si vad ca
  se intampla exact cum am prevazut !
  Se aude ca Ludovic ar fi fost zarit pe la Cotroceni (despre Calin se stia mai dinainte ca-i santajat), dar impresia mea e ca se vor impaca din nou :
  Intre liberali ca ei nu e loc de asemenea dispute marunte, dar de acum primul pas in directia asta ( nu mai stiu a cata, ca am ramas la a 5-a 😆 )
  trebuie sa-l faca cu siguranta Crin.
  Pesimismul tau mi se pare nejustificat, deoarece liberalii au dovedit o forta partinica ce i-a speriat pe pupincuristii de serviciu, iar personalitatea de acum incontestabila a liderului ( care trebuie sa se manifeste mai mult in exterior, decat in interiorul PNL-ului ), creeaza premisele unui aspirator natural de adepti ai liniei antiportocalii.
  PNL ramane singurul loc curat din politica romaneasca ( atat cat permite aceasta discutabila, dar inca profitabila indeletnicire, din pacate prea mult interferata cu cea mai veche 😉 ), singura alternativa credibila pentru cei atat de dezamagiti de destructurarea statului de drept in Romania.
  Cred ca in lipsa Monarhiei din prim planul vietii publice romanesti, fara acest PNL ce are sansa de a-l avea la randu-i pe cel mai bun produs al politicii romanesti post decembriste, sperantele noastre de revenire la normal ar fi ramas mult timp in expectativa.
  De acum,vorba aia, avem cu cine, avem cu ce, si nu ne ramane decat sa constientizam, ca e mult mai mult decat acel 50% din bancul cunoscut :
  Noi suntem cei legitimati de o ideologie, si confirmati de o realitate care nu mai poate fi ignorata 🙄
  Asadar, sa-i lasam pe altii sa se intristeze/lamenteze

 15. raduhumor Says:

  Nostim titlul :
  Parfum de Crin si
  Fum din Base 😆

 16. Roxana Iordache Says:

  @instalatorul. Nu vă scot. Rămâneţi măcar cu numele. 🙂 În rest, odios ce aţi scris despre d-l Quintus. 😯

  @olimpiu. Ludovic şi Crin vor face echipă în continuare. La fel şi Călin. Pentru PNL. E un partid mare, un congres elegant, competiţie superbă. Îi iubesc pe toţi. 🙂

  @tiberiu. Crin şi-a asumat mai mult decât ar fi meritat să-şi asume, În locul lui, îmi luam fetiţa şi o duceam cât mai departe de ţara asta nenorocită.

  @plano. Ştiu că eşti simpatic, dar iar aberezi. 😀

  @Ovidiu. Vin să văd.

  @theodora. De amorul competiţiei. După, vor lucra. Sunt liberali de marcă, amândoi.

  @virgil. Eşti nedrept cu amicul tău. Ştii că n-ar face asta niciodată. Îmi e foarte drag, la fel cum foarte dragi îmi sunt cei care au acceptat să fie pe lista lui, pentru ca el să poată candida. Să nu se supere, e un dulce. Şi ai să vezi ce echipă superbă va face cu Crin în continuare. Să crape duşmanii. 😀

  @Maria S din Timişoara. V-am rugat să nu mai folosiţi persoana a doua plural în adresarea faţă de mine. Dacă o faceţi, o fac şi eu. 🙂

  P.S. Mulţumesc pt Baniciu, la 11 ani eram îndrăgostită de el. 😀

  @atitutini. Nu, democraţia internă se vede azi, la votul secret. S-ar putea să ia chiar mai mult Crin. La fel ar fi luat şi cu Ludovic pe listă. 🙂

  @tomegea. Sigur că e vorba de un proiect. Iar el e votat secret.

  @Radu Humor. Nici eu n-am putut posta ieri. 😯 Nu, nu-i drept să pleci urechea la zvonuri stupide în legătură cu Ludovic. E un scump şi e liberal pur sânge. Cu echipa lui, de oameni devotaţi. Mai devotaţi decât cei de pe lista lui Crin. Şi tocmai de aceea, PNL va fi un partid unit.

  @Radu Humor. Crin poate lejer să scoată fum din Băsea, dar trebuie să-şi pună prezervativ, de la bordelurile-alea de duzină precis a luat sifilis. :mrgreen:

 17. instalatorul Says:

  Doamna Iordache, odios a fost ca am scris asta pe blogul dumneavoastra si imi pare rau. Dincolo de asta, ginduri si cuvinte pe care le cred potrivite pentru destinatarul lor. Va doresc un sfirsit placut de saptamina.

 18. atitudini Says:

  @Tiberiu @Plano
  Cand nu e bine nici deschis nici secret, problema e in alta parte… Si in niciun caz la PNL.

  Si daca cineva spune ca nu e democratie, sa explice de exemplu de ce la filiala mea, din 36 de delagati, 2 au votat intr-un fel si 34 in alt fel. Deschis, cu mana sus. Iar cei 2 nu risca absolut nimic.

 19. razvanrc Says:

  Ma bucur foarte mult ca domnul Crin este in continuare presedintele PNL. Aceasta alegere demonstreaza inca odata ca partidul are ceea ce PSD lipseste: coerenta si stabilitate. De acum incolo va trebui sa muncim insa mult mai mult pentru a ajunge la cele 30 de procente pe care le dorim cu totii, nu doar Crin Antonescu. Dar eu personal cred ca putem si mai mult.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: