CRISTI DIACONESCU, DESPRE MIZERIA DIN ROMÂNIA

Uneori, e un preţ de plătit atunci când nu urli cu haita„.

La „Sinteza zilei”, 24 feb.

48 răspunsuri to “CRISTI DIACONESCU, DESPRE MIZERIA DIN ROMÂNIA”

 1. CRISTI DIACONESCU, DESPRE MIZERIA DIN ROMÂNIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 February 2010 – Blog « Swift Finance: Sunt banci dispuse sa finanteze proiecte imobiliare cu 60% din investitie […]

 2. domnulsix Says:

  E posibil ca daca incepe sa urle de adevaratelea cu noua haita, a lui Oprea, Diaconescu sa-si compromita aura pe care inca o mai poarta si sa fie bagat in oala cu fripturisti: http://domnulsix.wordpress.com/2010/02/25/cu-psd-s-a-rezolvat-urmeaza-pnl/
  Dar si sa faci pe independentu inca trei ani ar fi o mare pierdere de timp.

 3. Ovidiu Says:

  Pai cred ca PSD-ul mai are de trait in cel mai bun caz un an dupa-aia PNL-ul devine al doilea partid la putere ca marime

 4. mariusnyc Says:

  Diaconescu, marea speranta ratata a ajuns in haremul lui Basescu . Baietii si serviciile lor minunate…
  Credeam ca-l duce capul mai mult, s-a facut de kko definitiv dar ce conteaza, minister sa iasa.

  Mizeria din Romania este compusa din oameni ca Diaconescu, loseri cu pretentii de winners. Niste rebuturi umane .

 5. mariusnyc Says:

  Daca Diaconescu ar fi candidat , Victor Ponta ar fi intrat cu Mircea Geoana in turul doi unde rezultatul ar fi fost cu totul altul. Intrebarea cheie este, cine l-a sfatuit pe Diaconescu sa se retraga si in folosul cui? Urmeaza vendeta impotriva oamenilor ramasi in conducerea PSD din garnitura veche. Ei vor fi transformati in tapi ispasitori si cel mai probabil exclusi din partid cu concursul „autoritatilor” statului .

  „A fost vorba de trecerea sa încă de la început, de acum 3 luni, dar se pare că acum s-a decis în sfârşit. Nu ştiu mai multe, dar puteţi să îl întrebaţi pe domnul Oprea!” a declarat unul dintre „independenti.

 6. mariusnyc Says:

  Diaconescu va avea o functie de conducere in viitoarea constructie politica la care Basescu viseaza de mult.

 7. virgilvirgil Says:

  Ha-ha-ha … Hahalera asta patentata s-a dovedit a fi si dinsul un tovaras de nadejde al feseneilor pesedei si pedei si nimic mai mult .
  Dinsul vorbeste despre mizeria din Romanica ?!
  Interesant ca nu vede ca este unul dintre cei care fac mizeria din Romanica , n’asa?
  Onorabilul Cristi , face si dinsul parte din jocul care o sa-l lase pe Geoana , singurul pesedel care nu mai putea cadea la intelegere cu Baselu , far de fonctia de la Senat .
  Ajutorul neprecupetit dat lui Geoana exact cind nu ar fi avut nevoie de el , l-a propulsat pe junele Ponta in fruntea PSD -ului .
  Daca onorabilul Cristi si-ar fi pastrat candidatura , se organiza un tur II si cum multi dintre sustinatorii junelui Ponta se aflau sforaind in autocarele ce-i ducea spre casa , Geoana si-ar fi pastrat locul in capul PSD si al Senatului .
  Acum Cristi al nostru , monumentul de profesionalism si moralitate face jocuri de glezna de mama focului , aruncind pisici moarte exact in curtea prietenului de 16 ani , Geoana .
  Spectacolul oferit de aceasta hahalera patentata , induce ideea ca Geoana ar fi fost de fapt dorinta , alegerea lui Baselu pentru presedentia PSD .
  Nimic mai fals , Geoana este de la alegerile prezidentiale cosmarul lui Baselu si inca o sa-i dea tulburari grave de somn cit va fi in fruntea Senatului .
  Dar va mai fi mult ?
  Cristi a batut unul din cuiele mari la cosciugul lui Geoana .

 8. ALM Says:

  Daca nu vrei sa urlii cu haita, atunci te abtii sa intri intr-un partid! Ma mira ca nu stie ca tocmai partidele reprezinta haitele umane … Sau se refera la haitele din haite?

 9. spedy Says:

  @ALM
  Corect.Pare mai mult o copilarie sau,in orice caz s-a suparat ca vacarul pe sat.Asta in cazul in care nu este altceva in spate ,ce putea sa-i produca daune infinit mai mari.Orice bostanarie isi are cartitele ei!!!N-o sa fie niciodata un alfa….

  spedy/25/02/2010

 10. ghitabizonu Says:

  Hm .. si in numele moralei pleaca la endependentii. Adica la depedentii de Baselu’. Asta dupa ce la- sustinut pre geoana logodnica lu Baselu. Uneori lucurrile sunt ceva mai simple. Oamenii lu baselu si sprijinu societatii in civil vor pune de un partid a 3a cale, nou „european” dupa modelul APR . Mai tine careva minte ?
  Daca catinda samd . Nu cred ca el dorea sa catindeze ( mie mi s-a parut ca este cam neconvins, fara vlaga , o stralucire obosita ca a soarelui de toamna adanca , lumina aia blanda pe care faci poze color misto da trebe sa pui fular ) ci doar sa faca joc de glezne in favoarea lu Geonelu. Si-a dat votul si voturile cu anticipatie lu Geoana sperand ca influeneta sa ( supraestimata ) va conta si va ieisi geoana. Aduceti-va-ti aminte la ora 1:30 Geoana estima ca are 200 voturi avans fara de Ponta .. se baza si pe Cristi .

 11. ghitabizonu Says:

  Virgile ia zi cum e cu Geonelu singuru care nu putea cadea la intelegere ?
  Pai asta a urmarit cu limba scoasa ! imediat dupa referendumu cu suspendarea s-a dus la 3 Coceni si a acceptat al;egeri anticipate. Cui ar fi folosit ? Imdeaita dupa alegerile parlamentare s-a repzit sa pupe poala Marelui Carmaci si a inghitit tot : retragerea lu Stolo si pe Pitiboc .. …apelu disperat la FMI, sa nu aiba habar ce isi asuma gubernu fata de FMI …. Sa nu uitam ca a aveita sa-l faulteze pe Baselu in campoanie. SI pe ultimul sfert de ora cand a pierdut ….
  1) cand il intrba ce ai cautat la vantu se putea raspunde – informatii despre cum si cati bani ai luata de la FNI !!!!
  2)cand Baselu a jurat ca nu a dat cu pumnu trebuia sa -i zica sperjur . Fiindca a fost intrebat daca nu a lovit nu daca nu a dat cu pumnu !!
  Sa nu zic ca putea sa-l atace la violet d’a capo acuzandu-l pe baselu ca umbal cu vrajitori scump platiti din bugetu lu staulului ….

 12. olimpiu65 Says:

  clar mizerie , as spune tipic pt PSD! dar sa te duci la Oprea cand ai primit tel si de la Crin??? sigur Crin nu-i poate da externele deocamdata dar ar fi putut face parte din echipa de conducere PNL. astia sunt politicienii nostriii. ar face bine domnul Diaconescu sa fie doar tehnocrat

 13. virgilvirgil Says:

  Ghita …
  Geonelu a fost ajutat de Baselu sa ii ia fata lui nenica Ilici si a avut destule fire , firisoare si sforisoare la Cotroceni , dar ultimele alegeri prezidentiale i-au pus pe Geoana si Basescu in pozitii ireconciliabile definitiv si irevocabil .
  Geoana este inca cosmarul lui Baselu in caz de suspendare .
  Tot ce a construit Baselu in anii astia pentru sporirea puterii lui si a pedelicilor se poate narui ca un simplu castel din carti de joc in cazul unei eventuale suspendari a lui Basescu . Fie ea si neincununata de succes in urma opgarnizarii referendumului . Geoana , in pozitie de interimar la Cotroceni , poate aproba desemnarea si instalarea unui alt premier deci Boc .
  De basei se alege praful si pulberea , n’asa?

 14. ghitabizonu Says:

  Virgile ,
  sezi bland si bea un pahar de apa rece. Si apoi cujeta .
  Geoana , cosmaru lu Baselu ? De ce?
  Ca iaste presu Senatului. Ce vrea baselu ? Sa schimbe presu de la senat.
  Buon . Si de ce crezi matale ca Ponta ar vrea sa-l schimbe ? Ponta zic ca nu Nastase zice ca ar fi prostie. Toti zic asta. … Tu insa zici altfel . Esti cumva confesorul lor ?
  Apoi Presedintele unei camer nu poate fi schimbat !! Decat daca isi da el demisia. Nastase si-a dat demisia , si in urma prostiei lu Prostanaku. Lectie cred ca bine insusita de toti ( ma rog Geonana vazand violet nu granatez ca … )
  Suspendare …. pentru ce ?????????????! Nu ai nici u motiv.
  Insa Baselu are majoritatea sau asa ceva in parlament. Are PDL si independentii…. Asta cam inseamna ca chair daca cade meteoritu, trasnetul , crapa pamantu si inghite pre stii tu cine , il suprasolicita vreo blonda sau 2 sticle de Chivas … gubernu ramane !
  Fiindca gubernu se schimba ori prin demisia Primului Ministru fie prin peiderea majoritatii parlamentare . Iti atrag atentia ca Constitutia interzice express ca presu sa schimbe gubernu ….( asa dorea si Coposu … daca nu ai uitat ).
  Si ai cumva impresia ca Boc cel Mai Mic de Sfat decat de Stat va demisona ? NU !!!
  Ai vreo sansa cu o motiune de neincredere ?! „Independentii” sunt dependenti de Baselu …. se vopr bate sa ramana Boc .
  Asa ca o eventuala suspendare nu ar produce schimbarea gubernului .. ci instarirea lui.
  Si Base ar reveni pe cai mari … si poa ar obtine dziolvarea camerelor si alegeri anticpate ( pe care Pedelastii le doresc !!! ) cu un PSD macinat ( asta stiu ca ti-ar place ! ) si un PNL acuzat ca penal el iaste si ca Crin este monomaniac ….. si poporul asmutit dati-mi parlamentul ca astia sunt netrebnici si nu vor sa respecte vointa poporului aratata prin referendum , ca noi in criza si ne luptam cu ea si astia nu vin cu nimic constructiv ci numa distructiv …. si cu inca un partid al „endependentilor: cica de stanga ( asta ti-ar place insa partidul asta ar avea ca pct forte noi pupinbasim !! ) …
  Scenariul asta cu suspendarea sa zicem pe numele lui voiculescu ar fi fost bun dupa alegerile parlamentare. Insa Traian a manevrat rapid ca TGV ul si Ge onania a pus botu’ si s-a inhaitat cu toti boccii ….
  Si asa intre noi – de ce crezi tu ca l-ar da jos pe Prostanak din fotoliu ? Ca asa a zis un anal ist cu fire dde telecomanda de l;a 3 Coceni ? Cand orice calcul si numaroatoare iti indica ca postul respectiv ar fi luat de alt partid ( mai precis de Ancuta fata lu Tatelu’ ) ? Ar trebui sa fii absolut tampit sa renunti la o functie numa de dragu sa transmiti oamenilor tai mesajul noi sunte,m prosti, nu stim ce facem si pierdem pe toata linia . Dupa un asa „succes” vei pierde si mai multi parlamentari si oameni din teritorii . Nu uita te rog ca declinul PNTcd a inceput si fiindca nu si-a prootejat functiile , adica a micsorat numarul de posturi care puteau atata combativitatea cadrelor !!
  Ntz. Geonelu ramane saprin partenerul favorit al baselului care il poa juca , il stie … stie cum sa-l manevreze . Ponta e nou, trebuie sa i se faca „fisa” sa i se gaseasca pctele slabe asta cere timp si nu promite succesuri. V atacu hazliu cu porcuroru comunist – gagii nu au ce sa zica !! Si s-ar putea ca formatia de procuror sa fie nasoala , ca o fi invatat cum sa se poarte cu ei ….. e o functie mai „agresiva” .

 15. Ovidiu Says:

  Vad ca nu se mai scrie, de ce ?

 16. atitudini Says:

  Mizerie, mizerie… dar se duce la independentii lui Oprea. Oare e obligatorie acea destinatie pentru toti cei cu dosare si santajabili?

  Din punctul asta de vedere s-a compromis in mod evident!

 17. mariusnyc Says:

  PD-L Junior” are, in sfarsit, o fata: Cristian Diaconescu

  Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu 😉

 18. mariusnyc Says:

  „Cristian Diaconescu este dornic de functii, arivist, las si oportunist”
  Toate calitatile sub acoperire 😉

 19. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2010/02/25/si-apele-limpezi-au-funduri-mocirloase/

 20. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2010/02/25/basecianism-sau-basinism/

 21. plano10 Says:

  Bine ca aseara a demontat asertiunile lui Gusa ca in timpul Congresului ar fi fost santajat de Iliescu, Nastase, Mitrea sau Hrebenciuc.
  A mai recunoscut ca a fost rugat de Geoana, in prezenta mai multor colegi, sa-si retraga candidatura si sa-l sprijine.
  A fost rugat, nu santajat.
  Stau si ma intreb cum dracu cei care l-au filat pe Cristi si i-au dat documentele Florianei Jucan au stat de lemn Tanase zece zile si nu s-au ingrijorat ca deontoloaga nu le-a publicat, desi aproape ca se cam terminase congresul cand s-a hotarat ea sa apara la o emisiune televizata si sa puna presiune pe delegatii care mai urmau doar sa voteze, victimizandu-l pe sustinatorul lui Geoana..
  Nu trebuia s-o zoreasca pe Floriana sa-si faca meseria sau sa plaseze mizeria altui deontolog?
  Sa intelegem ca Diaconescu si-a retras candidatura fara sa stie de urmarirea compromitatoare?
  Sau zarva s-a creat doar pentru a-l sicana pe Cristi in asa masura incat sa ia o hotarare, amanata de atata timp, de a trece in tabara bese-n bocilor?

 22. shadowabroad Says:

  @ghitza

  e ceva adevarat in ceea ce spune Gili :-). Ai uitat de cine a fost propus si ales geoana la conducerea psd? De grupul de la Cluj, grupul „basesc” de la cluj. Cei care sunt mana in mana cu pdlistii si cu afacerile si cu „orientarea asa zis vizionara”. Tu de ce crezi ca la Cluj pdl-ul a castigat alegerile cu brio? Pt ca sunt Ardeleni? Nope. Pt ca psd-ul a facut „non combat”. Daca te uiti cati l-au votat din Cluj pe Antonescu o sa te prinzi si de „non combatul” psd la alegerile locale.
  Daca te uiti si cine facea statisticile pt alegeri, locale si nationale in zona cluj iar o sa ai surprize. Aceleasi nulitati care in guvernul nastase au ocupat posturi. dancu, rus, etc.

  Acum Gili mai spune ca geoana e „cosmarul lui basecu”. Asta nu e adevarat in opinia mea. geoana este „propriul sau cosmar”, atat. A fost si ramane o paiata azi aruncata la cos de psd-isti e drept. Asa cum la cos or sa fie „aruncati” de catre psd-isti toti smecherasii din liga probaseaca de la cluj(asta daca nu aleg ei sa treaca brusc si cuprinzator la pdl direct sau indirect prin oprea. Ponta a castigat doar pt ca psdeii nu il credeau pe geoana capabil sa le inchida „gura” celor de la cluj. Cei care jucau „anti psd” la alegeri. Si ei cu „trese” pe „vestoane” si eventuala „vipusca” rosie de mare valoare.

 23. Roxana Iordache Says:

  Nu credeţi că-i cereţi prea mult unui om? Să-şi sacrifice demnitatea, potenţialul profesional, poate chiar viaţa personală, pentru ce? Şi pentru cine? Pentru o ţară definitiv dusă şi pentru un popor distrus?

 24. plano10 Says:

  @roxana
  Daaa… de langa base-n boci va lucra pentru refacerea tarii distruse 🙂
  A dat sacrificiul pe compromitere !

 25. ghitabizonu Says:

  da .. ultima stire : se pare ca geonelu renunta singur singurel la jiltu de la Senat . Cica isi depune mandatau la partid sa faca ei ce vor cu el.. Asa ezice . Insa parca imi vine sa zic ca il pune la dispozitia celei de-a treia fete a lu Sefu’ ( la mica barfa Ancuta ii este aproape ca o fica … ca a crescut o practic sub ochii sai …uneori cestia asta te leaga mai tare ca rudenia)

 26. ghitabizonu Says:

  Roxana, Diaconsescu de abia acu s-a sacrificat . Ptr ce ?!

 27. teonegura Says:

  Roxana, o fi poporul dus si tara distrusa, dar era necesar sa isi aduca si Diaconescu aportul? Chiar sunt curios in ce luntre politica il vom vedea in doua luni. Daca va trece la PD-L sau va ramane in barca lui Oprea iti vei pastra aceleasi convingeri in ce-l priveste? Eu unul, chiar daca ar intra in PNL (ceea ce nu-mi doresc, sa fie clar), nu-l pot „iubi”. Se contrazice, e visceral si e putin labil, nu doar inteligent.

 28. virgilvirgil Says:

  Ghita …
  Sa facem un exercitiu de imaginatie .
  Criza dupa cum banui ca stii abia urmeaza sa traverseze scumpa si frumoasa noastra patrie . Mai spre toamna asa ca acuma au tot suit-o la deal cu paralele imprumutate de peste tot si far de masura , n’asa?
  Ei bine , s-ar putea ca o buna parte dintre parlamentari sa se rupa de actuala putoare si sa revina la intentii mai bune fata de tarisoara asta amarita .
  In ast caz , fotelul lui Baselu se poate clatina si batut de vintul unor prezumtive miscari de strada , lovit si de crivatul unor misculatii politicienesti , usoar se poate ajunge la ideea ca mascariciul ar trebui suspendat o leaca .
  In cazul suspendarii automat Geoana ii ia locul la Cotroceni .
  Majoritatea care il suspenda depune o motiune de cenzura care , incununata de succes , ii da lui Geoana posibilitatea de a desemna un candidat pentru fonctia lui Boc cel darimat definitiv de data asta , n’asa?
  Asta inseamna ca , chiar daca ar reveni la Cotroceni , Baselu este pus in situatia de a convietui cu un premier opozant lui , asa cum a fost nevoit sa-l suporte pe Tariceanu de un par ezamplu .
  Iata de ce spun ca Geoana este cosmarul lui Baselu …
  Oricare alt opozant al lui Baselu , in fotelul de la Senat i-ar da cosmaruri . Baselu o sa doarma linistit cind aici o sa fie omul lui , n’asa?

  PS

  Presedintele unei camere poate fi inlocuit in urma decesului , in urma demisiei sau in urma votului camerei in cauza daca propunerea de inlocuire vine de la grupul parlamentar care l-a propus pentru fonctie . In cazul lui Geoana , grupul PSD .

 29. ghitabizonu Says:

  Virgile cine iti garanteaza tie ca Ponta e omu lu Baselu’? Pare a fi mascul alfa …. ori astia vor locul de sef ptr ei nu ptr altii … Din pozitia de acu Ponta nu poa tinti decat 3 Coceniu ( caz in care i-as sugera sa-si schimbe numele de famelie intr-unu terminat cu … escu . Se pare ca e o conditie necesara !)

 30. theodora0303 Says:

  Regret draga Roxana, dar de aceasta data nu sunt de aceeasi parere cu tine.
  Eu cred ca domnul Diaconescu nu stie sa piarda.
  Domnul Cristian Diaconescu s-a inscris in grupul „independentilor” lui Gabriel Oprea viitorul partid „Uniunea pentru Progres”.
  Uniunea pentru Progresul cui?
  Pentru progresul Romaniei?
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/25/ce-a-vrut-sa-spuna-cristian-diaconescu/

 31. theodora0303 Says:

  Nici domnul Geoana nu stie sa piarda.
  De ce ataca domnul Geoana noua conducere PSD?
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/25/de-ce-ataca-mircea-geoana-noua-conducere-psd/

 32. virgilvirgil Says:

  Ghita …
  Eu nu spun ca Ponta ar fi omul lui Baselu . Nu am inca suficiente dovezi pentru asta , dar …
  Dar pot sa fiu sigur ca Ponta a fost agreat de Baselu in detrimentul lui Geoana . Este sufisant sa amintim sprijinul dat lui Ponta de catre Mitrea , n’asa?
  Sa nu uitam ca tinta lui Baselu nu-i sefia PSD , ci sefia Senatului .
  Orice atac la adresa lui Geoana este benefic pentru dinsul , darimarea din scaunul de la partid ii poate aduce lui Geoana si pierderea scaunului de la Senat .
  Acuma , Ponta asta se afla si el sub diverse influiente si banui ca nu te duci cu gindul ca asta ar fi jupinul de necontestat al PSD .
  Davada la cit este de neispravit si pina unde il poate duce capul , este propunerea pe care i-a facut-o lui Diaconescu , alta mare hahalera arondata la tzitza lui Baselu , de a ocupa scaunul lui Geoana de la Senat .
  Deci pe domnisorul Ponta nici in spate nu-l doare ca PSD poate pierde scaunul de la Senat in urma unei asa prepuneri , important este pentru dinsul este scaunul presedintelui de partid , propria putere , n’asa?
  Iarasi este de stiut ca in PSD se manifesta mai multe curente …
  Unul este pro Baselu total , alt corent zice ca nu ar strica o colaborare cu Baselu pentru a participa alaturi de dinsul la concursul national „Cine fura mai mult” , altul este impotriva lui Ponta si pro Geoana , altul pro Nastase , altul pro nenica Ilici , s.a.m.d. …
  Multe si diverse enterese …
  Ponta , junele ales acum , trebuie pe termen scurt sa-si consolideze pozitia , scaunul , spre a nu se trezi far de el la sfirsitul toamnei cind urmeaza congresul ordinar al PSD .
  Iata de ce , cel putin intr-o prima faza , Ponta asta nu are nevoie de presiuni si din afara partidului , in concluzie nu o sa deschida un conflict decit cel mult de fatada cu Baselu . Are cum spuneam nevoie de liniste sprea a-si consolida pozitia nou cistigata .
  Ce concesii este capabil sa faca Ponta lui Baselu spre a avea liniste din partea dinsului ?
  Vom trai si vom vedea , dar daca ne uitam la prepunerea facuta lui Diaconescu , rezulta clar ca Ponta este capabil de orice spre a-si consilida pozitia . Baselu stie asta si o sa forteze nota . Ca asa procedeaza ne-o demonstreaza plecarea lui Diaconescu si anuntata plecare a lui Sirbu Marian . Astea nu sunt altceva decit mesaje adresate de Baselu lui Ponta .
  Ramine ca junele sa bage la cap si sa se conformeze , n’asa Ghita ?

 33. mariusnyc Says:

  Uite ca Geoana stie sa si piarda elegant

  Si-a pus mandatul la dispozitia PSD
  Sutu spune ca i s-ar fi oferit deja o functie mare undeva afara pe care Geoana ar fi tentat sa o accepte si sa lase Romania in grija „dreptilor”

  Mircea Geoană, negociază chiar în aceste zile o funcţie de mare importanţă undeva în afara ţării, funcţie care nu-i mai permite să rămînă în Senatului României, nici măcar ca simplu membru, cu atît mai puţin ca preşedinte. De altfel, Mircea Geoană este plecat în aceste zile din ţară, tocmai pentru a negocia contractul pe care-l va semna în viitorul apropiat. (Cristi Sutu)

 34. plano10 Says:

  Sa-i uram succes lui Geoana in negocierea contractului in exterior.
  Parca in 2005 mai venise cineva la Basescu sa ceara referinte despre el ( asa se lauda Base) dar nu a mai putut sa plece pentru ca a fost ales presedinte de partid.
  Acum e liber de povara functiei!
  Asa va ajunge probabil Diaconescu sef de Senat… dar nu ca i-a propus Ponta, ci „independentii” dependenti de Basescu.
  Ce mica e lumea!!! 🙂

 35. olimpiu65 Says:

  Mircea Toader deputat PD_L acum cateva minute: ,,Romania este o tara de asistati sociali!” Superb!!! Zeus al lui spusese ca sunt pensionarii… Papagalii astia simt nevoia sa pluseze???

 36. Octavian Radu Says:

  Cristian Diaconescu nu a fost niciodata politicianul meu preferat.
  Are(sau a avut) mereu o imagine buna. Dar hai sa fim seriosi. Sa vedem si adevaratele motive.

  In primul rand e atat de popular pentru ca nu avut niciodata responsabilitate deosebit de mare. Asta cel putin in ochii publicului. Nu a fost ministru prea decident pentru viata noastra de zi cu zi. Nu a fost injurat pentru pensiile mici, pentru lipsa infrastructurii sau pentru nedreptatile din justitie, desi a fost ministru pentru cateva luni la Justitie. Dar nu s-a pus niciodata nimic in carca lui.

  Cristian Diaconescu a fost…ministru de externe bun. Dar haideti sa fim seriosi, nu cumva mai toti ministri de externe au imagini bune? De la Roman, Severin, Melescanu, Plesu pana la …. Mircea Geoana.
  Nu stiu de ce, dar in Romania, ministri de externe par mai curatei… Asta pana dobandesc si alte functii. Imediat intra in jocurile murdare. Cel mai locvent exemplu este cel al lui Geoana…

  Plus de asta, inca o asemanare intre cei 2. Ambii au avut un esec, transformat in avantaj in ochii electoratului. Dezastru de la candidaturile la primaria Bucurestiului. Au parut mereu impinsi de la spate de “dinozauri”.

  Ma rog, Diaconescu,in afara de o imagine buna in randul opiniei publice nu m-a impresionat niciodata cu nimic.

 37. virgilvirgil Says:

  Ce spuneam io ?… Incepe sa se cristalizeze climatul … Vorba lui ninica Ilici .
  Din ce in ce mai multe surse il dau pe acest monument de profesionalism si moralitate , pe domnul Cristi D , drept succesor al lui Geoana la presedentia Senatului .
  Sforile si aranjamentele se trag si se fac la virful feseneilor pedelici si pesedici . Cum fum far de foc nu se poate …

 38. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2010/02/26/securisti-si-mafioti-din-toata-tara-uniti-va/

 39. Marcus Says:

  Si Apele Limpezi Au Funduri Mocirloase

  Aseara am urmarit cu atentie prestatia d-lui Cristian Diaconescu, la emisiunea “Sinteza Zilei”, in incercarea de a intelege pe cat posibil gestul sau, nu de a parasi PSD-ul, ci de a trece cu arme si bagaje in tabara chiombului. Spun acest lucru, deoarece intr-o tara in care Basescu a oficializat si intitutionalizat prostitutia politica, dand continut material zicerii ca “orice om isi are pretul sau”, schimbarea brusca de drum a lui Diaconescu mi s-a parut totusi de neinteles.
  Pana ieri il considerm pe acesta printre foarte putinii politicieni cu adevarat verticali de la noi, o Rara Avis, care confirma pe post de exceptie regula de functionare a oborului de vite reprezentat de politicienii damboviteni. Marturisesc ca pana la un punct pozitia si argumentatia domniei sale, desi fortate pe alocuri si dovedind un idealism confundabil cu naivitatea, in ceea ce priveste parerea sa despre colegii de partid, m-au convins de faptul ca gestul de a demisiona din PSD s-a datorat dezgustului resimtit de el fata de impasibilitatea camarazilor sai, vis-a-vis de o actiune intr-adevar scandaloasa, in urma careia atat el cat si familia sa au fost supusi unui filaj ordinar in scopul obtinerii unor eventuale date compromitatoare cu care sa poata fi santajat la o adica.
  Chit ca si in acest caz d-l Diaconescu dovedeste o naivitate greu de inteles, atata timp cat Basescu a transformat statul de drept intr-un stat politienesc, sustinut de dosarele pe care i le furnizeaza Serviciile si Parchetul cu adresa la adversarii politici si nu numai si care ii servesec drept “argumente” forte in practicarea itariilor imunde cu care se mentine la putere, am fost tentat sa-l cred pe d-l Diaconescu fara niciun fel de rezerva.

 40. Marcus Says:

  Nedumerirea si as spune dezamagirea mea (evit sa folosesc cuvantul “dezgust”) constau in continuarea actiunii sale, concretizata in inscrierea fara sovaiala si cu celeritate maxima in grupul senatorilor independenti, cumparati la kila de Basescu, in vederea realizarii unei majoritati parlamentare puturos mirositoare, grup condus (spre umilirea Armatei Romane) de un general instelat mai abitir decat Calea Lactee, la scoala militara de soldatei de plumb cu cursuri la fara frecventa a Cotroceni-ului. Si pentru ca tacamul sa fie complet anuntul public mediatizat al acestei optiuni nu a fost facut de cel in cauza, respectiv d-l Diaconescu, ci de generalul Izmana, bucuros nevoie mare de o asa tradare majora. In aceste conditii nu m-a mai surprins nici raspunsul venit pe final de emisiune al distinsului, dar dezgustatului politician Cristian Diaconescu, la o intrebare pusa de gazda emisiunii. Acest raspuns pe de-o parte a daramat cu un bobarnac tot esafodajul argumetativ al demisiei din PSD, iar pe de alta parte ne-a confirmat “pretul corect” al domnului Cristian Diaconescu, care ne-a spus fara nici urma de ezitare (macar de impresie artistica) faptul ca daca Basescu i-ar propune fotoliul de Ministru de Externe ar reflecta pozitiv la un asemenea demers “onorabil si onorant”. Putem fi siguri insa ca nu va accepta postul de ambasador, asa ca in aceasta privinta ne-am linistit.
  Este jalnic sa constati ca anumiti idoli sunt facuti din lutul de cea mai proasta calitate, ei fiind doar poleiti cu un strat lavabil care se duce cu ocazia primei averse mai serioase.
  Pana si apele aparent limpezi cristal se dovedesc a avea funduri mocirloase, care isi fac simtita prezenta la prima piatra care le tulbura.
  Pacat!

 41. Marcus Says:

  Basescianism Sau Basinism ?

  Aceasta-i intrebarea!
  Timp de mai bine de cinci ani de zile m-am dat de ceasul mortii sa descopar un lucru, o fapta cat de mica ar fi, cu conotatie pozitiv-constructiva, care sa justifice entuziasmul pupinbasistilor maneslisti in privinta idolului lor, insa se pare ca nu am stiut unde sa caut.
  Noroc cu Cotoiu’ voinesc care, sedus de gandirea profund si filozofic reformatoare a Conducatorului iubit, vine si ne arata Calea. Si nu numai ca ne-o arata, dar o si naseste, botezand-o “basescianism”, inscriind-o cu aceasta ocazie in galeria gandirilor filozofice care au influentat devenirea istorica a Umanitatii, incepand cu confuciansmul, trecand prin marxism-leninism si hitlersim si culminand cu acest nou concept filozofic descoperit de el, si nebagat inca in seama, la justa lui valoare, de catre camarazii portocaliii intru doctrina politica.
  Asadar, conform teoriei lansate de ilustru’ Cotoi, fondul lexical al frumoasei noastre limbi, dupa ce a cunoscut modernizari revolutionare aduse de firma Basescu & Fiica, fie prin anglicizarea unor denumiri geografice (vezi “Sulaina Cenal”), fie prin impunerea unor noi forme de plural (vezi “succesuri”), mai adauga o nestemata de emanatie sulfuros-basesciana si anume “basescianismul”.
  La o analiza mai profunda a propunerii felinei domestice cotoizate, vom descoperi de fapt, nu doar un cuvant ci o familie intreaga de cuvinte cu aceeasi radacina comuna.

 42. Marcus Says:

  Cuvinte precum “basescianism”, “basescian”, “basescist”, “pupinbasist” etc, au intrat deja in limbajul comun, facand deliciul pupincuristilor basescieni si nu mai asteapta decat o confirmare academica pentru inscrierea lor in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane.
  Academicienii au insa o problema.
  Avand in vedere forma radacinii acestei familii, cat si tendinta de simplificare catre colocvial a limbilor moderne, ei sunt pusi in fata dilemei ca, in loc de “basescianism” sa fie adoptat cuvantul “basinism”, in loc de “basescieni” cuvantul “basiti” etc. Si asta cu atat mai mult cu cat varianta a doua, pe langa avantajul simplificarii noilor cuvinte, mai poate induce subliminal si o stare de beatitudine utilizatorilor prin aroma specifica degajata la pronuntarea cuvintelor respective.
  Oricum ar fi putem fi siguri de un lucru: Prezenta “basita” a preaiubitului in fruntea statului, pentru doua raite prezidentiale consecutive, va lasa fara indoiala o mostenire lexicala valoroasa frumoasei noastre limbi de sorginte latina, completand cu brio transformarea unui popor dintr-unul normal intr-unul, in proportie de 99% manelizat si 25% pidosnic in materie de orientare sexuala.

  Nota: i se recomanda Cotoiului responsabil cu igienizarea prin tucare a curului basit, sa fie atent cand incearca fetisizarea sefului, atat timp cat acesta este “intitulat” Basescu, ca io-te ce se poate intampla, la cat de hatru ie boboreanu nevotant Basescu, iasa mai mare dandanaua si in loc de un fetis basescian ne vom alege cu un fetis basit, flatulent (sic!) mirositor.

 43. olimpiu65 Says:

  @ marcus
  daca n-as avea simtul umorului, as face atac de apoplexie vazand ce se intampla la 20 de ani dupa caderea comunismului
  un sfertodoct, betiv, curvar negru la suflet a intrat in limbajul popular cu tot felul de cretinisme gen iarna nu-i ca vara, iar oameni de la care ai pretentii umbla cu limbile scoase dupa curul infect al basescistului!!!!

 44. t1u1 Says:

  Roxana, nu ne dati alternativa deci, scriu aici, si n-as fi vrut.
  Individul nu ma inspira.
  Individul din fotografie a trecut la portocaliii ?
  Atunci care e problema ?
  Duca-se, invartindu-se !
  Prosotvanul pleaca si el. Are, se zice, un loc la soare, cald si fara grijile partidului.
  Sa vedem daca ii va sta cumva Romania in carca, cu portocaliii cu tot.
  Astia cantaresc cel mai greu.Doar au si ceva parai si aia sunt si grei, mai ales daca sunt dubloni.
  Si acum alt zvon, de-ar fi adevar ar fi suuuuuuuuuuuuuuuper.
  Iar va zice cineva, que soy mala(ca sunt rea)
  Si eu zic, nu ca sunt rea, sunt mult mai mult decat rea.
  Sunt malefica.
  Deci zvonul.
  E bolnav sau nu e bolnav portocaliul sef ?
  Portocaliu ca si caraliu. Caraliu ca portocaliu(fara precum, ca asa suna si este corect romaneste)
  Asta da, subiect de discutie si de luat in seama.
  Sa nu-si termine mandatul pe caz de boala.
  Sa nu faca reforma.
  Sa lase camerele in pace.
  Sa nu mai fure mandarinele.
  Sa nu mai sicaneze, santajeze, ameninte, terorizeze si toate celelalte, multe multe.
  Sa pocneasca mandarinele……
  Uuuah !
  Sa fie pace.
  Sa vina Martisorul, adus de un porumbel alb in cioc.
  Sa fiti iubiti si iubite de Matisor.
  Maria S.(TM)

 45. t1u1 Says:

  Voiam sa scriu altceva si uite ce-a iesit..
  Daca iti trec prin cap zvonuri si zvoane (asta NU INSEAMNA NIMIC, L-AM INVENTAT EU, AD-HOC,)
  VOIAM SA VA SPUN CA SUNT MAI MULT DECAT BUCUROASA CA EXISTA ALTE LUCRURI, DECAT POLITICA, PE CARE AM DETESTAT-O INTOTDEAUNA.
  DE PILDA MEXICUL, ISTORIA, MUZICA,FOTOGRAFIILE, COPIII, FLORILE, ANIMALELE, AMINTITRILE SI NETUL.
  LE-AM SCOS DE LA CUTIE, APROAPE,LA INTAMPLARE.
  SI MULTE ALTELE, CINE MAI STA SA LE AMINTEASCA SI ENUMERE PE TOATE.
  Ascult muzica, nu-mi pasa ca exista politicieni, care mint, insela, fura si tot ce stiu sa faca urat .
  Si ca maine, sa zicem, nu am ce pune pe masa (ce e mai bun sau ce imi doresc sau asa cum imi doresc))
  Sau ca trebuie sa ducem carul mai departe.
  Basta cu vorbaria.
  Trimit ceva frumos, din ultimele sapaturi.
  Maria S.(TM)

 46. t1u1 Says:

  Am uitat LITERATURA, PRIETENIA, BUCURIA, UMOR, IUBIREA, CADOURILE
  sI multe altele.
  ACESTEA INSA TREBUIE AMINTTITE.
  http://www.vrbrasov.ro/turism/turismromania/valeaprahovei_muntiibucegi/index.html
  In manastire, veti putea vedea, crescand in stanca, o floare violet.
  Asta da detaliu, de observat si de fotografiat.Oare o fi facut-o cineva, dintre norocosii care au intratin acel spatiu magic.
  http://www.carpati.org/galerie/cauta/_+_40_+_/1/

  Juan Gabriel, este unul dintre cei mai mari compozitori si textieri ai Mexicului. A scris sute de cantece minunate. Fara sa aiba prea multa scoala.
  A primit cadou o chitara, daca nu ma insel. Asta a fost inceputul.
  Are o viata pasionanata, Nu gasesc alt epitet pentru a nuanta cat de interesanta este biografia lui.
  Voiam sa va trimit ” Con un poco de tu amor”.
  Dar in interpretarea lui nu este asa de reusita (clipul gasit pe youtube)ca in cea a Luchei Villa.
  Si pe Youtube n-am gasit-o cu Lucha Villa.
  Si Hasta que te conoci (Pana te-am cunoscut) e faina. asta pentru inceput, restul ramane de descoperit.
  Sa fiti iubiti, nu numai de Martisor.
  Maria S.(TM)
  Despre Albi si alte animalute, maine.

 47. virgilvirgil Says:

 48. Marcus Says:

  @Olimpiu: tot ce-i val, ca valu’ trece, amice ! trebuie totusi sa recunoastem ca prezenta lui in spatiul public a adus si ceva nou. Fara cretinismele lui, de care sa putem sa facem misto la greu, am fi fost poate mai tristi 🙂
  sa fii iubit
  marcus

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: