PONTA, PREŞEDINTELE PSD. RĂZBUNAREA LUI ILICI

Victor Ponta a câştigat, strâns, cu 856-771, funcţia de preşedinte al PSD. Primul telefon l-a primit de la Ion Iliescu, care l-a felicitat şi căruia i-a mulţumit pentru tot ce a făcut, cu precizarea că „a contat enorm” şi cu promisiunea că „de luni, ne apucăm de treabă”.

Era după două noaptea sau dimineaţa şi Victor Ponta, triumfător, n-a făcut un pas fără sfatul lui Adrian Năstase, mentorul lui politic şi autor major al acestei victorii. Este, de fapt, în principal, revanşa cumulată a frustrărilor lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

PSD e divizat aproape simetric şi riscă o reîntoarcere la trecutul extrem-stângist, sub faţa tânără a schimbării. Adevăraţii lideri ai partidului sunt, de fapt, Adrian Năstase şi Ion Iliescu.

Fostul preşedinte, Mircea Geoană, a pierdut elegant şi a fost aplaudat pentru modul în care a salutat victoria lui Victor Ponta, precizând că nu va proceda precum cei care au pierdut în faţa lui în urmă cu 5 ani, zicând :”aveţi grijă pe mâna cui lăsaţi partidul”, ci spune: „Aveţi pe mâna cui lăsa partidul”.

Geoană i-a urat succes lui Ponta şi să-i meargă bine. El a mulţumit susţinătorilor lui şi le-a cerut să aibă încredere în noua conducere şi să-i acorde tot sprijinul lui Victor Ponta, cu speranţa ca „întreaga demonizare” (a organizaţiei Bucureşti) din partid va înceta, iar PSD va câştiga alegerile parlamentare din 2012.

Victor Ponta i-a mulţumit lui Mircea Geoană pentru tot ce a făcut în partid şi a spus că îşi doreşte să păstreze unitatea partidului. Noul preşedinte a adăugat că nu va pleca acasă până nu va afla echipa de conducere şi nu şi-a ascuns dorinţa de a lucra cu Liviu Dragnea ca secretar general. Noul preşedinte al PSD şi-a exprimat speranţa că Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană îl vor ajuta.

Ponta a reiterat avertismentul din discursul de alegeri, că PSD va fi cel mai puternic adversar deopotrivă al PD-L şi al PNL.

UPDATE. Liviu Dragnea a fost ales secretar general, cu 866 de voturi, mai multe decât a primit preşedintele.

26 răspunsuri to “PONTA, PREŞEDINTELE PSD. RĂZBUNAREA LUI ILICI”

 1. gabimihaela Says:

  Rox, buna dimineata. Citeva observatii:
  1. Parerea mea este ca Geoana a pierdut si presedentia Romaniei si pe cea a partidului datorita propriei stupiditati. Din nefericire stupiditatea lui afecteaza intreaga Romanie. E adevarat ca PD-L-ul a furat la alegeri (probabil) cu pumnul, dar daca Geoana ar fi abordat diferit perioada intre cele doua tururi, chiar si cu furtul organizat al PD-L-ului, el si implicit Romania ar fi cistigat.
  2. De acord, discursul lui Geoana din dimineata asta a fost de exceptie, dar cum se spune „too lttle too late”…
  3. Geoana ar fi fost intotdeauna vioara a doua in opozitie, tot asa cum a fost vioara doi la guvernare. Nu a avut curajul sa recunosca oficial sprijinul acordat PNL-ului din timpul guvernarii Tariceanu. Mai mult sa nu uitam fara motiv i-a casunat cu motiunea de genzura impotriva guvernului Tariceanu. Sa nu uitam ca fara Iliescu si Nastase Tariceanu cadea si inca de atunci Basescu ar fi facut legea. Ai uitat cit de furios a fost atunci Geoana ca nu i-a trecut motiunea? Si in in 2008 ii vine ideea „magistrala” sa intre la guvernare cu PD-L-ul! De pe pozitie de invingator? Nu, pozitia umilitoare de a executa tot ce dicta Basescu de la Cotroceni!

  Si acum concluzia mea, cu Geoana mi se pare evident ca Antonescu si chiar orice lider PD-L ar fi avut un drum simplu. Antonescu lider al opozitiei, PD-L la guvernare, si PSD-ul pe undeva in decor. Sincer cred ca Ponta daca stie sa-si joace cartea bine, va aduce PSD-ul unde trebuie sa-i fie locul, un partid de stinga puternic cu o ideologie bine conturata. Un partid consecvent, nu unul care azi e colo miine dincolo…
  Acum cred ca se poate realiza ceea ce si Antonescu spunea, Romania are nevoie de un partid de stinga puternic, si de unul de dreapta autentic la fel de puternic.

  O zi buna!

 2. olimpiu65 Says:

  vom vedea cum va evolua si micutul Titulescu adept al parlamentului unicameral si al sistemului electoral agreat de Basescu

 3. spedy Says:

  este vreme de schimbare,sper ca la PSDacestea sa duca la o intoarcere a liderilor noi ai partidului cu fata spre oameni,spre indatoririle unui partid autentic de stanga.Implicit intoarcerea la probleme ce exced cadrul strict de orientare politica .tara trebuie guvernata .Singuri nu vor putea ,inca dar,astept o conlucrare cu PNL-ullui Crin ,acesta din urma fiind motorul cu care se va urni spre vara ,tara.Sa le uram activitate indelungata si rodnica si sa asteptam cu incredere noua conducere liberala.se pare ca in ciuda faptului ca-s la antipozii vietii politice dpdv doctrinar,vor fi obligati sa colaboreze pentru a curata temeinic mediul politic de aventurieri pusi doar pe capatuiala.Repet ,SUNT OBLIGATI.Doamne-ajuta!!

  spedy/21/02/2010

 4. virgilvirgil Says:

  Batrina sandrama stalinista nu uita nici cind este cu un picior in groapa …
  Nenica Ilici a decontat acum cele patite cu Geoana in 2005 . Este fericit . Si Nastase jubileaza …
  Nu a putut direct , poate prin interpusi . Macar sa tina el luminarea , n’asa?
  Mitrea poate si el sa raporteze de indeplinirea misiunii incredintate de Cotroceni .
  Baselu cred ca a tras un chef de pomina pe care o sa-l continuue si astazi .
  Se incheie astfel era celor 20 de ani prorociti de cumatrul Brucan .
  Ce o sa se intimple dupa , cumatru nu ne-a spus , dar nu-i greu deloc de prevazut .
  Ponta o sa fie nevoit sa contabilizeze oarece „succesuri” pentru a-si putea consolida pozitia nou cistigata .
  Este greu de crezut ca o sa apuce calea grea si nu o sa curga precum apa pe unde este mai usor .
  Las la o parte firele care-l leaga de Cotroceni si care totusi nu sunt de lepadat .
  Calea usoara spune ca PSD poate creste nu pe seama PD-L ci pe seama PNL .
  De altminteri Ponta a si anuntat acest lucru .
  Procedeul este simplu , acceptarea votului uninominal in urma caruia invingatorul ia totul .
  PNL paraseste Parlamentul si viata politica , PSD creste fara niciun efort .
  Noi ?…
  Noi o sa avem de ales intre FSN si … Si FSN , n’asa?
  Cel putin stim dracului o socoteala si nu ne mai incurcam la votare .
  Rotim cadrele din patru in patru ani .
  Poate cineva sa zica ca nu-i democratie in Romanica ?

 5. ghitabizonu Says:

  Si cu ramane cu sampania de la 3 Coceni ? S-a varsat ?
  Eu cred ca Baselu va iesi in curand din hibernare. Adica va fi nevoit
  Sper ca Ponta nu va mai accepta agenda publica a lu Baselu …si cred ca este prima infrangere a lu Baselu …

 6. gabimihaela Says:

  2ghitabizonu: eu personal sint convinsa ca nici la poarta lui basescu dar nici in curtea PNL e liniste. Ponta nu va accepta sa fie vioara a doua.

 7. theodora0303 Says:

  Avem un NOU presedinte.
  Avem un presedinte tanar.
  De data asta am reusit sa fiu de partea castigatorului.
  Nu stiu cum naiba s-a intamplat dar in ultimul timp nimeream doar in tabara celor care pierdeau.
  Am recunoscut aici si pe alte bloguri ca eram invidioasa IN SENSUL POZITIV AL CUVANTULUI pe simpatizantii PNL pentru ca aveau un lider puternic si cu o verticalitate morala de invidiat.
  Sper din tot sufletul ca si Ponta va reusi sa fie la fel.
  O zi buna tuturor!

 8. ghitabizonu Says:

  gabimihaela ,
  am si eu aceiasi impresie . Insa desi trepiedul este cel mai stabil cand e vorba de scaune nu acelasi lucru e valabil in politica . Insa de acum PDL risca sa intre la „moara” lucrat si de PNL si PSD . cred ca aceste 2 partide ar trebui sa se „menajeze” chiar daca isi exprima deschis dezacordurile .
  Oricum suntem departe de situatia ca un partid sa poa face guvernu singur .
  Culmea ca daca iesea Geoana al nostru Conducator geonial ar fi calarit putoare linistit . Contrar la unele sustineri de pe aici ca Ponta ar fi fost favoritu basesc eu cred ca de iesea Geoana … PSD ar fi incercat o reapropiere de PNL ….Caz in care Baselu ar fi oftat : eu as fi vrut cu PNL …
  Ma rog gasea motive sa nu dea nimic lu Jeoana insa mai radea cativa parlamentari . In timpu asta poa se ofilea si Crinu sub presiunea interna : ma aia merg cu PSD , noi ramanem mofluzi ?! Si ii juca astfel si toata lumea intelegea ca PDL viitoru tarii e !! Si in 2012 poa PDl reusea un gubern monocolor ….

 9. olimpiu65 Says:

  au psdistii niste vicepresedinti sa le traiasca in frunte cu Van-Ghelie si Oprisan rasul lumii!!!

 10. virgilvirgil Says:

  Batrina sandrama stalinista nu uita si nu iarta !…
  Nenica i-a platit lui Geoana pentru congresul din 2005 . Pina aici , treaba dinsilor , doi neispraviti si nimic mai mult , dar …
  Dar lucrusorul o sa aibe urmari .
  Prima urmare e ca la Cotroceni cheful o sa tina trei zile incheiate asa cum se si cuvine dupa un asa succes gratuit .
  Ce , e putin lucru sa afli ca singurul dusman de unde-ti poate veni pieirea e impachetat si dus la groapa ? Pai nu e , n’asa?
  Seful poate sa-si astearna deja pentru un somn linistit . Mai are un mic hop , dar nu cred sa se impiedice prea tare acum . Lui Geoana i se pregateste farasul si la Senat .
  Vivat Basescu Magnus , primul intre parintii Patriei !
  A doua urmare e la PNL . Aici tre sa se fi pus pe bocete .
  Junului Ponta ii sunt necesare oarece succesuri si cel mai facil drum de a le obtine este sa faca jocul lui Baselu .
  Parlament unicameral si vot uninominal dupa principiul „invingatorul ia tot” .
  PSD creste mai ceva ca o piine neagra pusa la dospit si asta far de efort si far de sa cheltuiasca un leutz , n’asa?
  Daca asteapta frumos cu gura cascata poate chiar sa se trezeasca cu para malaiata a guvernarii picata pe gratis .
  PNL ?…
  PNL se duce dracului , ca si asa toca frunza la ciini de pomana si incurca treaba .
  Treaba feseneilor evident , fie ei pedei , fie pesedei …
  Si iata asa , batrina sandrama stalinista , nenica Ilici lasa PCR-ul mai puternic decit l-a preluat .
  Divizat ce-i drept , da numa asa de ochii prostimii .
  Prostime care traiaste intr-o democratie cu adevarat originala , dar orice s-ar spune democratie , n’asa?
  Traim intr-o tara libera , avem drept de vot ?
  Avem …
  Pai atunci ce mai tura-vura , rotim cadrele din patru in patru ani prin …
  Prin alegeri libere si democratice .
  Poate cineva sa spuna ca nu-i asa ?

 11. virgilvirgil Says:

  Roxana , ce dracu se intimpla de comentarele mele cele mai pline de o intelighentie debordabila nu apar aici ?!

 12. Deceneu Says:

  Cu alegerea lui Victor Ponta ca presedinte PSD, se va prabusi mitul diparitiei coruptiei politice ca efect al schimbarii generatiei, ca tot asta auzeam, ca schimbarea de generatie o sa rezolve problema coruptiei.

 13. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2010/02/21/go-victor-go/

 14. ALM Says:

  Timpul a dovedit premonitia celui care a spus ”aveţi grijă pe mâna cui lăsaţi partidul”. Lipsa de dinamica (sange, cum zic unii) si de fermitate politica a PSD-ului, in mare parte si rodul menuetului de salon practicat de Geoana, a dus pierderea consecutiva a tuturor obiectivelor politice din 2005 si pana astazi. Nu-mi pun mari sperante in Ponta. Sper doar la o trezire din amorteala pe baza vanturarii sacului cu soareci. Nu de alta dar pedeleii au depasit de mult pragul nesimtirii maxime si au incalecat tot ce se putea incaleca …

 15. [D][S][N] Says:

  Al dracu’ Dragnea !…

 16. radovan79 Says:

  Eu spun ca pentru dreapta(PNL) e mai bine cu Ponta decat cu neputinciosul gentelmen Geoana. Destructurarea PD-ului, pe care o flutura Crin, pare un deziderat mai credibil alaturi de un „baiat cu sange”. Nu mai zic despre clarificarea ideologica, pana la urma PSD e de social-democrat, nu social-liberal. Pe centru si dreapta ar trebui sa ramana numai PNL si (Doamne ajuta!) PNT.

 17. octavpelin Says:

  A castigat omul lui Basescu-Udrea-Cucos,o duminica minunata !

 18. mariusnyc Says:

  In primul rand va incerca sa refaca puntea de legatura dintre Basescu si PSD, in al doilea, Ponta va marsa catre o ruptura cu PNL in opozitie pentru a-si marca teritoriul .
  Sa le fie de bine, daca Iliescu si Nastase cautau o solutie mai buna sa arunce PSD ul in ograda lui Basescu, nu gaseau.

 19. analfabetul Says:

  bravo Ponta. sper sa poata face ceva.

 20. Cosmin Chiriac Says:

  Nici nu stiu cum sa iau aceasta victorie a lui Ponta, sincer! Pe de o parte, cred ca este un nou inceput, pe de alta parte cred ca jocurile murdare si ascunse vor continua pentru ca Ponta va avea sprijinul lui Nastase si Mitrea.

 21. mariusnyc Says:

  Alegerea vicepreședinților prin votul ”la grămadă”, este oprima pierdere masiva inregistrat de congresul PSD de ieri. Transilvania,nu prea este reprezentată în conducerea centrala a PSD de numai doi vicepresedinti Constantin Niti și Titus Corlatean, 15 județe transilvane, cca.40% din România, nu au nici măcar un singur om în conducerea centrală.

  Cel mai puternic reprezentată este zona cea mai săracă a României, Oltenia plus Teleromanul, adică oltenii și teleoltenii, cum se zice în popor. Această regiune dă nu mai puțin de șapte lideri, respectiv președintele Victor Ponta, secretarul general Liviu Dragnea și vicepreședinții Ion Toma, Valeriu Zgonea, Ioan Câlea, Ioan Prioteasa și Robert Negoiță, la care se adaugă Mircea Geoană, ca președinte al Senatului. Foarte puternic reprezentat este și Bucureștiul, prin vicepreședinții Marian Vanghelie, Ecaterina Adronescu, Rodica Nassar și Adrian Severin plus Adrian Năstase, ca lider al Consiliului Național. Moldova are doar patru reprezentanți, vicepreședinții Marian Oprișan, Dan Nica, Gheorghe Nichita și Ioan Chelaru, ultimul fiind un lider cvasi-anonim și cu performanțe mediocre, avînd doar calitatea de avocat și prieten al lui Sorin Vîntu. Modul în care s-a decupat harta conducerii partidului creează, deci, un dezechilibru grav.

 22. CornelT Says:

  echipa lui peste..pardon ponta…mitrea, nastase, mazare, cameleonul vanghelie, hrebenciuc si nu in ultimul rand iliescu….cu voia dumneavoastra

 23. mariusnyc Says:

  Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, susţine că îl va sprijini pe Victor Ponta dacă acesta va demonstra că el este adevăratul lider al PSD şi că va face opoziţie autentică faţă de Traian Băsescu, transmite
  Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, susţine, duminică, într-un comunicat de presă, că îi transmite noului lider central al PSD: „Ponta, sper să ştii cât de mare ai vrut să fii”.
  „Îl felicit pe Victor Ponta pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al PSD. Îl voi sprijini pe Victor Ponta şi proiectul său «România Corectă» atâta vreme cât ne va demonstra, zi de zi, că el este adevăratul lider al PSD, că vom face o opoziţie autentică faţă de Traian Băsescu şi PDL şi că vrea să fim stânga alternativă, nu stânga decorativă”, arată Lazăr.
  Preşedintele PSD Arad afirmă că a votat cu Mircea Geoana pentru că a crezut că la acest moment „filmul în PSD nu trebuia dat nici pe prea repede înainte, nici pe prea mult înapoi”.
  Lazăr susţine că PSD trebuie să înveţe să trăiască politic şi fără Ion Iliescu şi „fără apelul nostalgic la buna guvernare al lui Adrian Năstase”.
  „PSD este acum un partid fracturat în două. Sper ca Victor Ponta să găsească acel echilibru necesar înaintării. Am ridicat ziduri între noi, social-democraţii, în ultima perioadă. Nu avem altă soluţie mai bună decât să reînvăţăm să fim împreună”, se arată în comunicat.
  Liderul PSD Arad susţine că va demisiona din PSD „dacă noua conducere nu va respecta votul jumătăţii de partid pentru Geoană şi nu va proteja poziţia acestuia de şef al Senatului”. (Mediafax)

 24. ghitabizonu Says:

  mariusnyc ,
  am asa o mica intrebare : era cazul ca celebrisimul grup de la Sluj Napoca sa primeasca ceva ( ma rog eu as usgera un sut in dos si un mereti ba la PDL !! ). Rezultatele submediocre ale PSD in Ardeal mi se pare ca nu se datoreaza atata unei diferente economice cat mai mult noncombatului practicat de „preacisntitii” ardeleni memebri ai PSD . Asa ca de aici si dezechilibrul . Au fost alesi cei care mai meritau … V si drcalariile aradene cu parasirea partidului . Ocium ca orice bun „intelectuia” vorbeste in plus – doar la congres s-a zis ca pozitia de sef al Senatului va fi mentinuta !
  cat despre cum se va preda Ponta lu Baselu … iti mai aduci aminte de ce facea Geoana ?!

 25. plano10 Says:

  Ma bucuram mai mult daca pierdea functia prin demisie. Demisia constitutionala pentru ca ajungea Predesinte la Cotroceni!
  Castiga si PSD castiga si tara prin pierderea lui Basescu!
  Asa… a castigat doar Ponta. 🙂

 26. virgilvirgil Says:

  Interesant , nu ma asteptm ca taman aici s anu poata omul spune ce are de spus …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: