NU VĂ REVOLTĂ CA ROMÂNIA SĂ FIE PATRONATĂ DE FMI?

Au venit ăia de la FMI, le-au făcut program idioţilor de guvernanţi, după care au tras o conferinţă de presă în care ne-au tratat ca pe retardaţii abia coborâţi din copaci. Umflatul de la FMI şi împăiata de la CE se rupeau în figuri dând indicaţii cu privire la ce trebuie şi ce nu trebuie să facem noi, de parcă erau pe moşiile mamei lor de închipuiţi.

Mă revoltă şi mă dezgustă când văd slugărnicia guvernanţilor României faţă de misiunea mixtă a FMI şi a Comisiei Europene. Dar mai ales faţă de FMI, Fondul Moşmoandelor Internaţionale, care şi-a găsit în nefericita noastră ţară colacul de salvare. Pe mâna unor hoţi şi suflete de slugă, care fac orice pentru putere şi avere.

FMI e numele eşecului oneros. Nemernicii de la putere au angajat un împrumut astronomic care amanetează viitorul României, deci şi al următoarei generaţii. Tinerii de valoare fie vor pleca masiv din ţară, fie vor fi o nouă generaţie de sacrificiu. Noi suntem vinovaţi că-i suportăm pe guvernanţi. Nu mai departe de Ungaria, ar fi fost de mult rejectaţi cu şuturi în cur. La noi, au fost realeşi.

Am să întreb până când tema va deveni una a dezbaterii parlamentare şi obiect de lucru al unei comisii de anchetă: ce au făcut jigodiile de la putere cu banii de la FMI? Unde s-au dus? Concret! Cu date şi cu fapte. Aceeaşi întrebare şi cu privire la tranşele viitoare. Să nu-mi spuneţi că 10-15 miliarde de euro s-au dus în pensii şi salarii bugetare pe un an că râd şi curcile! Iar dacă s-au dus la bănci, de ce trebuie să plătim noi parandărăturile unei guvernări sinistre?

Brucan când a zis de stupid people ştia ce ştia. Că doar a fost şeful propagandei aduse cu tancurile sovietice. Din poporul român a rămas o populaţie de mutanţi.

Şi-atunci, de ce să ies eu în stradă? Pentru proşti? Nu ţine să ziceţi că pentru mine şi ai mei. Putem ieşi ca să răbdăm de frig, poate să o luăm pe cocoaşă sau poate chiar să nici nu fim băgaţi în seamă. În timp ce ei îşi văd de nemerniciile lor profitabile. Asta apropo de leapşa dintr-o postare anterioară. Dar şi referitor la editorialul lui Ciutacu din Jurnalul de azi.

Îmi amintesc ce spunea înţeleptul Ţuţea, după răscoala anticomunistă din decembrie 1989, cum îi plăcea lui să o numească. Zicea aşa, ăştia nu sunt politici, sunt de drept comun, pe-ăştia nu-i daţi jos decât cu parul.

Pentru asta, pentru asta da, aş ieşi în stradă. :mrgreen:

P.S. PSD are partea lui de vină masivă pentru situaţia actuală. Iar Adrian Năstase chiar dă vina pe Guvernul Tăriceanu că a sistat acordul lui FMI! O puneţi de-un amor cu Băsescu?

21 răspunsuri to “NU VĂ REVOLTĂ CA ROMÂNIA SĂ FIE PATRONATĂ DE FMI?”

 1. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2010/01/28/Tam Tarnava, Tam Paris

 2. Revizorul tehnic Says:

  Ecartament de cale ferată

  Definit ca distanţă dintre feţele interioare ale celor două şine de cale ferată, ecartamentul (E) este o dimensiune fundamentală care din punct de vedere tehnic asigură ghidarea vehiculului în cale. Ecartamentul normal E=1435 mm îl practică majoritatea căilor ferate (inclusiv CFR), moştenit de la Anglia primelor linii de cale ferată. În Europa, pe lângă ecartamentul normal, mai există şi altele, cum ar fi : ecartamentul larg E=1524 mm din Republica Moldova (practicat de toate ţările fostei URSS) şi E=1670 mm practicat de Spania şi Portugalia ; ecartamentul îngust folosit pentru scopuri industriale şi relief accidentat cu trafic redus ( ex. E=1000 mm şi E=760 mm la CFR ).
  Trecerea vagoanelor de pe ecartament normal pe ecartament larg şi invers se face anevoie şi în timp lung ; între căile ferate româneşti şi moldoveneşti se realizează prin transpunerea vagoanelor de ecartament larg proprietatea fostelor ţări ale URSS (ridicarea vagoanelor şi înlocuirea boghiurilor cu cele compatibile din rezerva staţiei de transpunere).
  …………………………………………………………………………………………………
  Problema este de interes mjor, aflându-se pe lista priorităţilor ce se abordează între cei doi Preşi, Băsescu şi Ghimpu, la vizita din Kabul. Gurile rele care acuză că recunoştinţa de 100 milioane euro (în 4 rate anuale) acordată de Traian basarabenilor care i-au asigurat voturile realegerii sale, se vor închide când vor afla adevărata destinaţie. Da, infami pesedişti, penelişti şi cei 5,3 milioane care i-aţi dat o lecţie lui Băsescu, aşa cum singur recunoaşte, cei 100 milioane euro sunt destinaţi unui proiect grandios care să rezolve istoric problema ecartamentului diferit dintre mamă şi fiică.
  În principiu este vorba de montarea pe fiecare osie de la vagoanele basarabene de ecartament larg a unei a treia roţi poziţionată în toleranţe la cota ecartamentul normal, astfel ca trecerea de pe un ecartament pe altul să se facă fără risipă materială şi de timp, indiferent de sensul şi intensitatea vânturilor politice.
  Ar mai fi totuşi o problemă ! Pe care roată din cele trei să încalec eu după ce v-am spus povestea toată ?
  – Întotdeauna pe cea liberă.
  Am zis !

 3. razvanrc Says:

  Ba da, ma revolta dar simt ca orice am face cu totii ar fi degeaba. In tara asta nu mai exista miscare sindicala adevarata, precum in Occident. La noi marsurile de protest sunt niste plimbari duminicale pe strazile Capitalei.

 4. Cârcotaşu Says:

  @ Revizorul tehnic,
  😆
  Soluţia de care vorbeşti e aşa de abracadabrantă, că pare a fi „opera” vreunui consilier cu mintea „blocată” de Aliodor, ceva ce i-ar putea trece prin cap doar lu’ duduia Nuţi în nopţile de post…
  Altfel şi cel mai ageamiu injiner tot a auzit de noţiunea de „centru de greutate”, care la orice vehicul trebuie să fie situat cât mai jos şi, MUSAI, pi şentru bre! Trenu’ ista s-ar răsturna la prima curbă din România.

 5. Cârcotaşu Says:

  PS – Aşa că sfatul meu e să nu te-ncumeţi să încaleci pe vreo roată, mai bine găseşte o coadă de mătură. 😆

 6. Pentru ce as iesi in strada « Adevarul e dincolo de noi Says:

  […] Pentru ce as iesi in strada ianuarie 28, 2010 razvanrc Lasă un comentariu Mergi la comentarii. As iesi in strada pentru ca: […]

 7. Ghita Bizonu' Says:

  Apoi cestia cu FMI ul este urmarea liberalismului bocciu ( si nu numa )

  Liberalismul lor este doar frunza de vita cu care se mascheaza impostura si incompetenta .
  Ca orice director nou numit – fie al dinozar comunist fie june MBAist de prin vestake – are 2 griji : sa –si traga masina noua si sa-si schimbe secretara ( se pare ca sinistrii la fel. Pe astia cu secretarele ii inteleg, insa ce au cu masinile ? ). Si dupa ce agita nitel apele ajunge la inteleapta concluzie liberaloida – ba io va creez conditii sa munciti, aduceti voi contractele, gasiti voi benficiarii samd ORI incepem plivitu’ schemei !!
  Sa privim acum putoarea actuala . Dupa o prima etapa de epurari pe motiv de prezumata infideliate – nitel cam ilegala – a gasit iute solutia : acord cu FMI ! Nu stiu care era situatia finaciar-economica a tarii dar am impresia ca nici ei ( saracu Jeona e absolut inocent in toata sensurile mai ales injurioase ), inclus Boc
  Insa acordul acu FMI are marel avantaj ( ptyr puroi )j ca ofera un set de solutii prefabricate , „expertiza”FMI, directivele FMI , scuza cu FMI . Adica un fel de noi FMI im (liberalizam , europenizam ) nu gandim ( muncim ). Si ne schimbam masinile, promovam pe ai nostri si voi aduceti bani la bujet !! Comod ? Cel mai comod e sa fii misntru sau macar director ….
  Si in acelasi fel procedeaza si privatizata Romtelecom (mon amour de toujours !) , si apa data unuia den Franta , si supermarketul occidental : maresc preturile asteptand ca noi sa ne descurcam ca ei sa traiasca bine .
  Asta este liberalismul Romaniei de la 1997 incoace liberalitai ptr sefi si mai ales libertatea de a nu gandi !!!

 8. tibi Says:

  Aveti dreptate ca Tariceanu a facut bine ca a rupt acordul cu FMI.
  Este drept ca acolo unde FMI a intrat s-a ajuns la o situatie si mai proasta decat inainte. Dar asta nu din cauza FMI ci din cauza guvernelor care au folosit banii in alt scop decat cel corect.

 9. ALM Says:

  @Revizorul tehnic (joi 28 ianuarie 2010 la 11:36:30 am)

  Superba solutia tehnica! Cu toate ca, la macazuri, boghiurile s-ar putea sa aleaga … a treia cale!

  Numai ca eu auzisem de alta propunere: cica trenurile moldovinesti ar trebui sa aiba boghiuri model URSS jos si model britanic pe acoperis. Astfel, la frontiera, vagoanele sunt doar rasturnate si se rezolva doua treburi: problema ecartamentului si adaptarea la viata din Romania, unde toate sunt cu susul in jos …

  Solutia asta rezolva si dilema dvs: nu mai trebuia sa alegeti vreo roata ci, pur si simplu, faceti o tumba …

 10. Maria S.(Timisoara) Says:

  Nu numai ca ne revolta, situatia actuala (de fapt din ultimii douzeci de ani) ne duce la disperare.
  Si lipseste legatura dintre revoltati si lideri.
  Cand exista lideri.
  Nu comunicam, nu actionam, ci doar aflam de la „stiri” sau pe alte cai, ce se intampla, fie ca ne place sau nu, ce vedem.
  FMI este noul imperiu (mondial nu regional), care nu patroneaza ci subjuga, inrobeste, ne transforma in sclavi si chiar marionete, prin intermediul actualei puteri(aceeasi si eterna) si nu putem face nimic.
  E evident ca imprumuturile repetate sunt un esec.
  Ati auzit vreodata ca Romaniei sa-i fie stearsa vreo datorie.Sa fie ajutata sa faca schimbarea monetara, sa o ducem putin altfel, nu mai bine ca de bine nu este loc.
  Poloniei, prin anii 1990 i s-a sters o datorie de patruzeci de miliarde de dolari.
  Pentru ei de ce s-a putut.
  Nu suntem stupid people (cei care nu suntem e clar ca suntem impartiri) ci suntem prostit people si mai grav impotent people – popor neputincios (cei care am vrea sa facem ceva si stim cum s-o facem ).
  Acum (in prezent), mandarinele sunt cele care(intermediarii si instrumentele) ne subjuga pentru foloase materiale, pentru a nu da socoteala pentru cat au furat si pentru o maladiva sete de putere.(As inlocui sete cu ceva si nu imi vine cuvantul).Ne inrobesc (puneti ce sinonim vreti) pentru interesul lor si pentru al altora (prin intermediul FMI – si el este un intermediar, asa cred).
  Jugul (subordonarea, aservirea) este dublu. Ca in toata istoria noastra.
  Si romanul este bun de plata.
  Pentru tot ce fac si au facut rau (jafuri, imoralitatea si coruptia lor,aservirea romanilor, inclusiv fraudarea scandaloasa si evidenta a alegerilor etc.) mandarinele nu dau socoteala nimanui.
  Nu exista institutie a statului care sa ii verifice, sa-i controleze si apoi sa explice oamenilor ce s-a intamplat, unde s-au dus, banii si tot ce au facut indivizii acestea.
  Totusi adevarul despre ce fac bravii guvernanti ajunge la suprafata.
  Dar degeaba ajunge, pentru ca repet suntem neputinciosi.
  Exista pentru cine si pentru ce sa iesim in strada.
  Lipsesc liderii care sa ne dinamizeze. Si cand nu lipsesc si au carisma sunt izolati sau se izoleaza ei insisi.
  Totusi, fara miscari de strada, fara mitinguri, fara exprimarea nemultumiri suntem pierduti de tot.
  Da, sunt de drept (sau de nedrept ?) penal si trebuie goniti cu parul, exilati in Groapa Marianelor, altfel iarasi ar aparea printre noi.
  Parul este singura democratie de care ei stiu.
  Blandetea golanilor ii serveste si e luata drept prostie.
  De ce sa iesim in strada? ca sa ne plimbam, ca sa fim multumiti ca respiram si ca traim. Si atat.
  Pentru ca nemultumirile,miscarile de strada, mitingurile, grevele, cand sunt le urmarim la televizor.
  Ar mai fiu multe de spus, s-o face ceilalti vizitatori, cei care gandesc si care stiu s-o faca. Daca vor.
  Cu drag si disperare de multe ori, Maria S.

 11. ALM Says:

  Stimata Roxana,

  Nu inteleg de ce va suparati pe FMI si CE? Au venit de capul lor? Au intrat cu tancurile precum Armata Rosie? Nu, au fost chemati, dar ce zic eu chemati, au fost implorati sa puna genunchiul pe ceafa noastra pentru urmatorii 50 de ani (am fost prea optimist?)!

  Poate, daca nu eram un popor cu 50.33% idioti (intre ei il includ si pe Geoana), mai aveam o sansa ca sa reducem gradul de indatorare. Dar asa, n-avem ce face! Poa’ sa fie FMI-ul locul de adunare al handicapatilor mintali, am ravnit la banii lor, acum trebuie sa jucam cum ne dicteaza, mai ales ca solutia lor nu pare mai proasta decat cea aleasa de guvernul portocaliu, usor inverzit pe ici, pe colo.

  Sigur ca la suparare mai spune omu’ si prostii. Sa zicem ca iesim in strada, ca reusim sa tinem piept organelor doar usor atinse de criza si ca dam jos guvernul Bok 4. Ei si? Dupa alegeri vine guvernul Bok 5, fiindca aia 50.33% raman in viata!

 12. Plano Says:

  Nu avem cum sa ne facem bine!
  Cum sa ne redreesam tara daca jumatate din electoratul activ are mentalitate de infractor. Voteaza corupti ca Basescu si Gutau si apoi tot aia striga jos coruptia!

 13. balbeck Says:

  Nu avem ce face.Ne convine nu ne convine asta e.Cel mai bun partid din nefericire e pe locul 3 in preferintele electoratului.Sigur ca si acolo sunt lepre,dar nu ca la ceilalti.
  Basescu face ce vrea.Trebuie sa il suportam aproape 5 ani.

 14. Ghita Bizonu' Says:

  Mariei ot Timisoara

  Poloniei si Ungariei li s-au iertat j de miliarde datorii in 90 din motive politice. Adica daca ii puneau sa plateasca datoriile riscau ca zisii sa iasa in strada cu steagu rosu si sa faca revolutie comunsita pe bune (nu glumesc .)
  Noi insa ne platisem datoria si facusem o revolutie sau asa ceva . Si ii dadeam tare cu lupa cu comunismu.. ptr ce sa ne firtiriseasca daca o faceam pe nasturi ?!
  Mai adug ca in Polonia s-au mai scurs niste fonduri si ca se pare ca bancheru ala de s-a ( l-au ? ) sinucis prin spanzurare daduse faliment si fiindca deturnase banii insre Solidaritatea ( ca doar nu era sa fie sustinuta din banii publici ai SUA , nu ?! 1 ca dadea rau politic , doi da de ce din banii lor ?!! )

 15. Rangă Says:

  Urât din partea lor

  Pe trupul îngheţat al unuia din cei 40 români plecaţi dincolo ( Sfinţii Mucenici din Se-va-st(i)a mult timp cu capul plecat) s-a găsit un bilet scris cu majuscule : “ Sunt interesat de un ajutor dezinteresat “. Băsescu – prompt – l-a îmbrăcat în cherestea de răşinoase din import, plângând a doua zi, şi pentru el, la Ţiganca din Afganistan.
  D-le Boc ăştia s-au dus fără a plăti imprumutul FMI şi fără a evalua izolarea termică a gropilor-locuinţe conform indicaţiilor d-nei Udrea. Urât din partea lor !

 16. Revizorul tehnic Says:

  @ Carcotasu
  din 28 ianuarie la 13 fără ceva

  Nu trebuie, nici în glumă, „suptestimată” gândirea superfluă
  de contrainginer a domului Preş. Băsescu .
  Am zis !

 17. gazetarul Says:

  Normal ca ma revolta faptul ca baietii de la F.M.I.au venit la noi in tara sa ne faca un program de guvernare, fiindca mutantii astia de bolsevici portocalii nu-s in stare de nimic, doar sa fure. 🙂 Asta fiindca asa au vrut cei aproape 50,33% de stupid people(in mare parte) din Romania.Noi am fost mereu cobaii favoriti ai celor de la F.M.I. datorita coruptilor si tampitilor nostrii de guvernanti.Ca sa-i dai jos cu parul si sa-i spanzuri de plopii patriei pentru asta as iesi in strada.Problema este: cati am fi dispusi sa iesim in strada pentru acest lucru?

 18. liviu Says:

  Acum isi fac de cap aici mai mult decat oricand.In restul lumii li se inchid usi.Vezi ce se intampla in america latina.Au profitat de ‘criza'(cu ce e diferita criza asta fata de starea normala de criza in care traim mereu nu stiu)ca sa ne mai bage un imprumut pe gat.Si ce imprumut.
  Nu stiu cat timp ne va lua sa ne dam seama de parsivitatea si indivizilor astia.Nu-s conspirationist dar sunt aproape sigur ca pe langa acordul public intre guvern si organism,exista si un acord secret,iar in cel secret trebuie sa existe o clauza care sa spuna ca invatamantul trebuie distrus.Cum altfel sa-ti explici gradul de idiotenie si ignoranta in care-s tinuti romanii?E deliberat.Oamenii prosti sunt….usor de prostit.Oare ce ar mai fi de ciordit in Romania?ce ar mai fi de privatizat?Doua trei porturi,posta,armata si….guvernul….Ah.Pardon.Scuzati.Ala e privat de mult.

 19. R.L. Says:

  Rox,
  Astea nu sunt vremuri de iesit in strada. Vei fi impuscata, cu acte in regula, in numele „democratiei”, al apararii „statului de drept” si a „ordinii constitutionale”. In numele acestor „idealuri”care trebuie aparate cu orice pret, aparatul represiv-coercitiv se intareste pe zi ce trece, e bine platit ca sa nu mai fraternizeze cu populatia si isi va face „datoria” eliminand insurgentii. Asta se pregateste, dar suntem prea orbi sa vedem adevarul.

 20. aurelie Says:

  Sunt cu totul de acord cu voi ,Roxana si ,,gazetarul ‘! avea base nevoie de bani pentru pomeni electorale,pentru slugoii din presa si din diaspora ,pentru sefii sai de la Anvers… doar n-au asudat de pomana in campanie, pentru ochiul lui frumos!??

 21. charly Says:

  Ghita Bizonu.Gresesti,ungariei nu i-sa sters datoria defel,numai poloniei,acei 25 de miliarde de dolari.Si ungaria este sub cizma evreilor dela FMI.Si ei sunt andatorati cu cca. 70 de miliarde euro.Ceeace este foarte mult avand an vedere caci ei sunt pe jumatate ca numar de populatie.Ati spune ceva acest cuvant:globalizare?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: