REPORTAJ SUPERB DESPRE CAI ŞI PROSTIA ROMÂNEASCĂ

Foto: Virgil Ilie

„Hipodromul este pentru cai ceea ce e scena pentru actori”, spune Cristian Ţopescu.

Antena 3 a difuzat o splendoare de reportaj realizat de Carmen Moise, împreună cu echipa de sunet şi lumină a emisiunii „Reporter special”.

Despre cai. O bogăţie a României, pe care nu o punem în valoare. Magnifice creaturi ţinute în izolare.

Reportera spunea că avem cele mai pure rase de cai perpetuate în herghelii, dar în zadar, în sensul că deşi au competitivitate maximă, nu sunt introduşi în circuitul internaţional, din cauza lipsei de condiţii necesare pentru organizarea competiţiilor în ţară, de natură să acomodeze caii cu atmosfera de concurs. Iar dacă depăşesc 3 ani, la trăpaşi şi nu intră în circuit, sunt pierduţi pentru performanţă.

Hipodromul din Ploieşti e în paragină din 2005. La Bucureşti, nimeni nu s-a gândit să relanseze România în rândul granzilor lumii, prin reconstrucţia hipodromului. Evident că fiecare face ce crede cu banii lui, dar poate Dinu Patriciu se gândeşte să-l reclădească, măcar pentru că simbolul partidului pe care l-a rupt din PNL era calul.

Caii noştri performanţi şi uitaţi sunt însăşi imaginea României care se ignoră ca valoare. Imaginea României maculate de ticăloşie şi impostură. A ţării călărite de fundul grobian al unei ministre hoaţe. Toţi nemernicii au furat, 20 de ani, din banii ţării şi au parvenit dizgraţios, în timp ce valorile au fost descurajate. Şi fie au plecat din ţară, fie se pierd în sărăcie. Iar imaginea ţării este de corupţie.

În privinţa cailor, se alocă fonduri pentru creşterea şi îngrijirea lor, dar cheltuielile nu se acoperă cu profit din pricina neincluderii în circuitul internaţional. E un cerc vicios. Iar crescătorii particulari nu pot suplini absenţa hipodromului, mai ales a celui central şi riscă să-şi vadă opera ajunsă cal de povară. Îl rog pe ţărănistul Virgil Ilie, crescător de cai, să ne povestească ce ştie despre povestea cailor din România.

În zorii comunismului, caii au fost masacraţi. Nobleţe la abator.

În vremea României regale, România era campioană mondială la echitaţie. Din echipa de aur făcea parte şi tatăl domnului Cristian Ţopescu, marele campion şi iubitor de cai, Felix Ţopescu. Dragostea de cai s-a transmis din generaţie în generaţie. Şi Cristina ştie, chiar acrobaţie, manej, călărie artistică. Din pasiune. Şi poate că Sebi va deveni ceea ce a fost bunicul lui.

Dar pentru asta ar trebui să plece din ţară. Sau poate, printr-o minune, cineva construieşte un hipodrom. În Capitală. Cine ştie, poate că în paralel cu autostrada suspendată. Ba nu se supără Doctoru’ pe mine, mai degrabă se gândeşte la o soluţie. Sunt sigură că iubeşte caii.

Nu se poate să fii om şi să nu iubeşti caii.

UPDATE. Uitasem întrebarea de baraj, care n-a intrat în reportaj, pentru că încă nu se ouase a nu ştiu câta clonă a guvernului Boc. Dacă prin HG a premierului Adrian Năstase, Regia Cai de Rasă s-a desfiinţat şi a devenit direcţie a Romsilva, iar prin reorganizarea guvernului Boc, pădurile au trecut la Mediu, rezultă că şi caii?!  😯

70 răspunsuri to “REPORTAJ SUPERB DESPRE CAI ŞI PROSTIA ROMÂNEASCĂ”

 1. Ion Beuca Says:

  http://beuca.wordpress.com/2009/12/27/declaratie-apel-pentru-sprijinirea-taranilor/

 2. REPORTAJ SUPERB DESPRE CAI ŞI PROSTIA ROMÂNEASCĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 December 2009 – Blog « CRIN, ASEARĂ, LA REALITATEA TV […]

 3. Ghita Bizonu' Says:

  Costa ….
  Si pe terenurile alea … merg bine niste dezvoltari imobiliare . Care aduc multi bani. Iute . Aici este problema .

 4. Amerika « Mihnea Georgescu Says:

  […] Se dedică această frumoasă melodie distinsei jurnaliste Roxana Iordache, Om de Dreapta, şi Prieten al Lumii Libere. Mai jos, puteţi admira doi Republikani: Arnie Schwarzenegger şi distinsul artist austriac […]

 5. teonegura Says:

  Probabil ca hergheliile romanesti nu sunt atat de rentabile, cand vine vorba de incasat comisioane. la Alba Iulia, de pilda, s-a restaurat, cam de 2 ani, Traseul celor 3 fortificatii, simbol al romanismului medieval. Doar caii… caii au fost adusi tocmai din Olanda. E drept, ei au acces la fonduri, fiind aici un important pion din PD-L. Ma rog…

 6. olimpiu Says:

  ,,Pt Moldova caii sunt osteni si nu sunt de vanzare” ar fi spus Alexandru Lapusneanu fostul voievod. poate e legenda poate nu dar e trist sa tratam asa animalele care au scris istorie alaturi de ostenii nostrii in epoca medievala si chiar cea moderna… a se vedea sarja de la Robanesti
  poate coana Udrea are placerile Mariei Tereza si atunci ma gandesc ca frumoasele vietati patrupede sunt pe maini bune

 7. Marius Mina Says:

  Intr-o tara in care cetatenii sunt tratati ca niste caini comunitari de catre o administratie corupta si bolnava, ce pretentii sa mai aiba saracii cai? Cat despre doctorul Oparescu, prefer sa ma rezum in a spune clar ca este primul si ultimul sau mandat la PMB. Atat de sensibil si dibace incat si-an dat spoiala portocalie pe fatza. S-a apucat sa demonteze oraselul copiilor de pe Aviatorilor cu 3 zile inainte de Craciun, in ciuda tuturor aprobarilor pe care Primarul sect.1 le obtinuse in prealabil. Oprescule te-a papat si pe tine Basescu. De fapt erai papat inca dinaintea campaniei electorale .

  Ce naste din pisica, ochi albastrii are…

 8. octavpelin Says:

  Rox,pe timpul Romaniei Regale, hergheliile de cai de rasa erau ocrotite de lege si erau O MANDRIE NATIONALA!
  Pe cand acum aceste herghelii au disparut sau apar in posturi jalnice pe cate un cal „consoartele”fripuristilor si oportunistilor” de dupa revolutie ,ca sa dea bine in ochiul FRAERULUI ROMAN,o zi minunata 🙂

 9. Marius Mina Says:

  Alegeri din nou, in Colegiul # 1

  Dec 28, 2009

  Colegiul 1 Bucuresti, ramas vacant in urma unor artificii financiar contabile, se pregateste pentru competitia din 17 ianuarie 2010. Prigoanele au pus ochii pe el. Dupa lupte intestine in PDL , intre Murgeanu si Boci , omul secolului pentru colegiul 1 este …Hormonius Prigoana jr.
  Viorel Tudorache , omul cu parul si portbagajul din campania lui Basescu, se vede ramas in afara jocului .Si zau ca n-am motive sa nu cred ca seful de la 1 i-a facut cadou de Craciun filfizonuluicu pretentii de interlop, un mare arici. Gunoier Jr, a revenit in patrie dupa experientele vitrege din America unde nu a reusit sa se impuna lider de facto-loco al PDL .
  Cei de la Chicago l-au prigonit pe Hilarious , acolo fitzele de Bamboo sunt tratate cu diazepam si suturi in noada. La Colegiul 1, inca sufla vantul si va sufla si dupa 17 ianuarie cand PDL va ocoli tinta la mare distanta . Odrasla gunoierului n-are nicio sansa.
  In ciuda sumelor pe care Prigoanele intentioneaza sa le cheltuie pentru ungerea fiului ratacitor ca deputat in Parlamentul Romaniei ,sansele de reusita ii revin de aceasta data candidatului PNL , Radu Stroe. PSD nu are candidat la Colegiul 1 dar il va il sustine pe Radu Stroe.

 10. alex.dumitrascu Says:

  Imbecilutule:
  „drag_queen_geoana spune:

  luni 28 decembrie 2009 la 12:14:21 am
  pt deontoloaga si culta lu peshte ( care peshte, nu stim):
  cand oi termina…de visat la crin cel irepresibil si care nu termina prea usor, poate bagi matale un oki aici ( ca prin cultura generala…de unde??), si vezi ca notiune si concept sunt sinomine:

  http://dexonline.ro/search.php?cuv=notiune

  Sa stii de la mine ca google si DEX-ul ajuta ca lumanrea la capul mortului, adica lumineaza dar nu desteapta. Stiu ca Basescu al tau cand intalneste un cuvant necunoscut se uita in DEX, sau pe google sa vada daca nu l-a injurat careva.
  Da cu filozofia asta care se practica in exces in invatamantul romanesc in dauna tinichigeriei merge mai greu.
  Exista insa un derbedeu comunist si antibasescian pe nume Aristotel, care intr-o lucrare plictisitoare numita ‘CATEGORII” lamureste problema asta cu sinonimele:
  ‘se numesc sinonime, cele la care deopotriva, numele este comun, si ratiunea de a fi, potrivita cu numele, e aceeasi, de exemplu, vietuitoare sunt si omul si boul. Intradevar, omul si boul sunt desemnati cu numele comun de vietuitor,iar ratiunea de a fi este aceeasi. Daca ar reda cineva pentru ratiunea fiecaruia, care este si la unul si la altul firea de vietuitor, ar reda aceeasi ratiune.”

  Asa ca, draga prostacule, daca nu te indoiesti de faptul ca atat tu cat si boul sunteti vietuitoare, atunci sa fii sigur ca sunteti sinonime, denumiti acelasi lucru, adica vietuiti.

 11. Marius Mina Says:

  Dupa petrecerea de la „Cabana Schiorilor”,in cinstea Elenei Udrea, gasca Basescu & Co. s-au retras la vila „Foisor”, la un chef privat, care a durat pana dimineata. Interesant este ca Emil Boc a fost in compania sotiei legitime, Oana Boc, amanta Liliana Calin fiind lasata la Bucuresti.Boc a primit indicatii de la Basescu sa nu se mai afiseze cu Liliana si chiar sa renunte la aceasta relatie, prentru a crea o imagine favorabila la populatie si sa nu mai fie in atentia ziarelor de scandal in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. Liliana ar urma sa primeasca apartamentul din Calea Victoriei 103-105, precum si o renta asiguratorie.

 12. Marius Mina Says:

  Fratilor , vine si Oprescu !

  Consiliul General al PMB ,a votat „cu tupeu” pentru marirea taxelor si impozitelor locale cu 15%, incepand din 2010. Adica de peste doua saptamani. Primarul Sorin Oprescu si gasca de consilieri, majoritari ai PDL, iesiti acum din campanie electorala, si-a facut din nou datoria impotriva bucurestenilor care i-au ales. Practic aceasta decizie pune in practica Hotararea Guvernului Emil Boc nr. 956/2009 din 19 august. Potrivit acesteia, din 2010 se majoreaza impozitele si taxele locale cu pana la 20%.

  Trebuie spus ca in Bucuresti impozitele pe cladiri si terenuri sunt diferentiate in functie de zona, vechime sau materialele din care este facuta constructia. La garsoniere, cresterea este de 10-12%, la apartamentele cu patru camere, peste 10%, la terenuri intravilane impozitul va fi mai mare cu 8-14%. Cel mai mare salt se inregistreaza la impozitele auto unde cresterea este de 14-20% in functie de tipul masinii.
  Locuitorii Capitalei care isi achita darile, asa marite, beneficiaza de o reducere de 7%, adica platesc si in aceste conditii cu 7% mai mult fata de anul trecut pentru „privilegiul” de a locui intr-o metropola cenusie, cu drumuri blocate de zapezi, plina de gunoaie, fara spatii verzi si cu o poluarea care depaseste cu mult normele admise.

 13. Ovidiu Says:

  La Multi Ani Roxana,
  despre fotografia cu Iliescu.. i-am trimis lui Ion Iliescu copia, dar vad ca dansu nu da semn de viata, i-am zis sa comenteze poza si sa-mi zica daca poza din 1938 pe care am publicat-o la mine, este Maricica Toma sau Marita (mama adoptiva) ? inca astept raspunsul.

  PS. cred ca mass-media il va intreba.

 14. Gina Says:

  Marius Mina

  Tu esti doar un biet scelerat batran care habar n-are de nimic dar scrie mereu ineptii!
  De-aia ti-a dat nevasta-ta flit?

 15. Buddy Says:

  @ Roxana,
  Interesant thread… imi aduc aminte cind locuiam in Bucuresti linga piata rosetii si mergeam la tuns cu tata, alaturi de frizerie era o agentie Hipodrom si batrinul juca mereu acolo…imi povestea si de hipodromul de la casa scinteii, nu mai tin bine aminte… dar pe vremuri era o afacere mare
  In zona unde locuiesc in Ontario pe la marginea orasiului sint crescatorii de cai de rasa atit ptr cursele de sulky cit si marile derbiuri americane…si am discutat cindva cu un tip care se ocupa de asa ceva si mi-a jis ca inca este o afacere rentabila…rentabilitatea venind si de la pariurile elctronice practicate in toata america….
  Dece nu ar fi si la noi…
  un cal de rasa costa pe aici 1 mil. dolari si poate mai mult (cei care cistiga derbiuri).
  S-ar dezvolta o intreaga industrie…
  Poa ii dai lu Tante Nutica o idee sa il scuteasca de niste taxe pe Patriciu trabuc, doar o investi intr-un hipodrom undeva inafara Bucurestiului…
  In felul asta o vedem si noi mai des calarind cai albi pe meleaguri dimbovitene….

 16. Ovidiu Says:

  Elena Udrea zice ca nu s-a pozat in lenjerie intima dar asta ce ?
  http://storage2.peteava.ro/serve/image/44924

 17. ela Says:

  @ Roxana
  „Caii noştri performanţi şi uitaţi sunt însăşi imaginea României care se ignoră ca valoare. Imaginea României maculate de ticăloşie şi impostură.
  A ţării călărite de fundul grobian al unei ministre hoaţe.

  Toţi nemernicii au furat, 20 de ani, din banii ţării şi au parvenit dizgraţios, în timp ce valorile au fost descurajate. Şi fie au plecat din ţară, fie se pierd în sărăcie. Iar imaginea ţării este de corupţie.”
  …………………………………

  Trist dar adevarat 😦

  cine stie/poate sa faca un top 5, ai celor mai mari hotzi din „banii tarii”?
  As vrea sa stiu cine e pe locul unu ?

 18. virgil Says:

  ROXI …

  Regret , dar nu pot vorbi despre cai . Sunt blocat total de faptul ca iata , suntem contemporanii unui nou Mesia .
  Fara gluma …
  Acuma … Io de felul meu sunt un om credincios .
  Cred in Dumnezeu si in orice lucrusor faptuit de Dinsul .
  Pacatosul de mine am avut oarece indoieli cu privire la unele dintre minunile faptuite , cum ar fi despartirea apelor , invierea lui Lazar , transformarea apei in vin …
  Ma rog asta ultima aproape i-a reusit si unuia Stefanescu oarecum mai contemporan cu noi …
  Ei bine iata ca a venit altuia rindul sa se puie pe minuni .
  Domnului Basescu in persoana .
  Da , da , domnul Basescu a trecut la faptuirea de minuni si alte alea minunatii .
  Adica sa vii tu pe 23 decembrie si sa multumesti melitiei pentru ca a recuperat armele …
  Atentie !
  Ca le-a recuperat deja , cind astea urmau de fapt sa fie recuperate abia peste trei zile , adica pe 26 decembrie .
  Ce invierea lui Lazar , ce transfirmarea apei in vin , ce despartirea apelor … Rahat cu perje …
  Atotputernicul de la Cotroceni STIE SIGUR cu trei zile inainte , nu numai unde sunt armele cu pricina , dar si ca viteaza sa melitie o sa le recupereze .
  Puteti sa va inchipuiti ce fata o fi facut onorabilul Blaga cind primea multamiri in direct si la ceas de maxima audienta , pentru ceea ce habar nu avea ca o sa faca ca si cind ar fi facut ?
  Mare e Gradina Lui Dumnezeu !!!

 19. virgil Says:

  Hai sa zicem ceva si despre subiect …
  Pe scurt …

  Hipodromul din Ploiesti .

  Afacere imobiliara . Mai intii a fost vaduvit usurel de hectarele aferente cultivate cu lucerna si care asigurau si pasunatul cailor .
  Acum se da ultimul asalt pentru transformarea si a ceea ce a ramas in teren pentru constructii .

  Situatia hergheliilor romanesti .

  Pline de cai care nu au absolut nicio valoare , dar daca vrei sa cumperi un cal de aici o sa ti se ceara preturi care depasesc uneori pe cele din occident .
  Caii se inmultesc anapoda fara nicio regula . Sefii de herghelie se multumesc cu atestarea cailor ca armasari de monta publica sau iepe mama , lucrusor usor de obtinut de la comisiile de omologare , primesc subventii care se ridica uneori la 100 de milioane lei anual pentru un armasar de monta publica . Acesti armasari sunt oferiti asa numiteloir „statii de monta publica” , de fapt sunt dati spre a fi munciti de catre diversi cetateni , evintindu-se costurile intretinerii . Sunt readusi peste iarna in herghelii ca acestea sa poate incasa subventia .
  Caii imbatriniti , cu defecte sau bolnavi sunt vinduti ca si carne de abator .
  In rest zac in turme , se salbaticesc si inmultesc necontrolat , nu folosesc la nimic .
  Hergheliile de stat ar trebui desfiintate .
  Crescatorii particulari nu au primit pina in urma cu doi ani nicio subventie .
  Unii nu primesc nici acum pentru ca rasele lor de cai nu sunt omologate in Romania .
  Eu sunt unul dintre ei . Am 6 cai de o rara frumusete , cai care in Germania si Olanda au fost onorati cu premii , dar care pentru statul roman nu valoreaza nici cit o ceapa degerata .

 20. ela Says:

  Asa zice Cotidianul de Iasi.

  „Tunurile date de Basescu au saracit Romania
  19:36 (joi 03 Dec 2009)

  Imbogatirea clanului Basescu, pentru ca i se poate spune asa acestei familii al carei lider a jurat romanilor ca va starpi coruptia, a inceput inca de cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor, a continuat in epoca sefiei la Primaria Capitalei si, mai apoi, in cea a mandatului de la Cotroceni. Acum, Basescu este disperat sa-i pacaleasca pe romani si sa mai obtina un mandat de cinci ani de presedinte. Ar fi exact perioada in care s-ar implini termenul de prescriptie pentru eventualele infractiuni legate de derularea multor afaceri. Una din cele mai mari afaceri in care este implicat un membru al familiei Basescu este mega-escrocheria Desinco / Afacerea Babeni, o afacere cu armament. Practic, fratele presedintelui, Mircea Basescu, s-a asociat cu Maria Cazacu, chiar la o luna dupa ce CSAT a discutat despre modernizarea fregatelor romanesti. Maria Cazacu mai era actionar si al societatii Technical Management Consulting alaturi de contraamiralul in rezerva Ion Alexandru Plaviciosu si Dan Mihail Tuta. Aceasta firma se ocupa cu importul si exportul de tehnica militara. Aceeasi Maria Cazacu este partenera si cu Alexandru Dumitrescu, actionar al Sunoil Company SA, cu care a dat cateva tunuri rafinariei Petrobrazi in valoare de 60 miliarde de lei vechi. Conform rechizitoriului instrumentat in Prahova, actionarul majoritar al Sunoil Company SA, Liviu Nita, a recunoscut ca a dat 200.000 de dolari pe la niste parlamentari PD-L� printre care il gasim si pe Radu Berceanu. Asocierea lui Mircea Basescu in Desinco nu a fost intamplatoare. Unul dintre asociati, Cristian Geamanu, a afirmat ca a avut afaceri cu Traian Basescu la nivelul ministerului Transporturilor. Mai grav este, insa, ca Geamanu este suspectat de FBI de trafic cu armament. De altfel, pe 20 august, la emisiunea „Biz-Bazar”, Moise Guran declara ca fratele presedintelui e implicat intr-o afacere cu armament. Tot atunci, Aurel Cazacu a spus clar: „Numele lui Mircea Basescu este o garantie in aceasta afacere. Cineva vrea sa ajunga la Cotroceni. OK. Mircea Basescu are ocazia sa-l duca acolo”. Pe 25 august, dupa ce in Romania au ajuns 105 containere cu munitie de iluminare, proiectile explozive, proiectile cumulative, proiectile perforante si grenade venite din Bulgaria, Mircea Basescu se retrage din firma Desinco la presiunile fratelui sau. Totusi, pe 2 septembrie, ziarul Ziua prezinta cronologia unei anchete care a blocat un tun urias pus la cale de PD-L-isti, sub umbrela „Strict Secret”. Este vorba despre achizitionarea sistemului antiaerian SHORAD, prin care s-ar fi reusit deversarea a 80 milioane de euro catre firma MBDA din Franta. In prealabil afacerea fusese aprobata de CSAT si de Guvern dupa ce fusese discutata si de Basescu cu omologul sau francez. Pe 8 septembrie, apare in presa stirea ca nepoata presedintelui, Raluca Basescu, este actionar la firma�Ice Age care s-a ocupat de depozitarea containarelor in Portul Constanta. Urmeaza alte articole referitoare la importarea de munitie radioactiva din Taiwan si de comisioane pentru cumpararea de avioane F 16 de la americani.

  Prescriere, dar nu nevinovatie in „Afacerea Flota”

  Chiar daca in ultima perioada s-a vorbit mai putin de „Afacerea Flota”, aceasta nu a fost uitata. Basescu sustine ca rezolutia Parchetului General prevede neinceperea urmaririi penale impotriva sa. Totusi, potrivit rechizitoriului din august 2004, lucrurile stau cu totul altfel si arata ca Basescu este vinovat de un sir de infractiuni pentru care nu a putut fi cercetat si trimis in judecata intrucat se implinise termenul de prescriptie a raspunderii penale. Potrivit rezolutiei Parchetului General, Basescu ar fi trebuit judecat si condamnat pentru mai multe infractiune: abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual in forma continuata, luare de mita, delapidare, cu consecinte deosebit de grave. „Fapta invinuitului Basescu Traian, care, in perioada 1991 – 2000, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in mod repetat, in calitate de subsecretar de stat la Departamentul Transporturi Navale din MLPTAT si, apoi, de ministru al Ministerului Transporturilor, cu stiinta, a actionat in mod defectuos in realizarea sarcinilor de serviciu, initiind si controland apoi asocierea dintre CNM Petromin SA si firma norvegiana Klaveness, prin care a cauzat o paguba insemnata, soldata cu consecinte deosebit de grave in dauna CNM Petromin SA si, implicit, a statului roman, precum si o perturbare grava, concretizata in pierderea flotei de nave mineralier de catre CNM Petromin SA, constituie infractiune continuata de abuz in serviciu in forma calificata”, se arata in rezolutia procurorilor. Acestia mai vorbesc in documente si de alte fapte: „Fapta aceluiasi invinuit, care in perioada 1991 – 2000, in baza aceleeasi rezolutii infractionale, in mod repetat, a emis mai multe acte de decizie in calitate de subsecretar de stat si de ministru al Transporturilor, atat prin arestarea unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului, cat si prin omisiunea cu stiinta a inserarii unor date sau imprejurari referitoare la navele CNM Petronim SA, constituie infractiunea de fals intelectual in forma continuata. Fapta aceluiasi invinuit, care in calitate de subsecretar de stat la Departamentul transporturi navale MLPTAT, in perioada 7 – 12 aprilie 1991, in timp ce se afla la Oslo (Norvegia) si negocia asocierea CNM Petromin SA cu firma norvegiana Klaveness, prin incalcarea atributiunilor de serviciu, fara a avea abilitatea legala in acest sens, de a primi un folos material concretizat in plata cazarii, mesei si convorbirilor telefonice, in cuantum total de 8.638 coroane norvegiene (1.344 USD) de la firma privata Klaveness Group, in scopul de a favoriza partea norvegiana, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita”. Procurorii mai arata ca Basescu a fost acuzat de inselaciune intrucat, cand s-a intors de la Oslo, a cerut decontarea cheltuielilor de masa, cazare si convorbiri telefonice, desi in realitate acestea fusesera acoperite de firma norvegiana: „In raport de data savarsirii faptei, 12.04.1991, se constata ca raspunderea penala fata de invinuitul Basescu Traian pentru savirsirea acestei infractiuni s-a prescris (…). In consecinta, potrivit disp. art. 10 lit. g C.p.p., exista impedimentul de incepere a urmaririi si punere in miscare a actiunii penale (…)”.”

 21. renata Says:

  Roxana…
  Treci pe o şosea, rulând sub o sută, că e prost drumul, că începe un sat…
  Câmpia e obositoare privirii. Şi undeva, deodată, vezi un cal. Paşte. Sau, nu ştiu… Stă acolo, aproape nemişcat, adulmecând văzduhul.
  Care e primul sentiment?
  Că acolo, în zare, e un cal. Şi tu eşti un om, într-o maşină.
  Preţ de o secundă măcar, ţi se instalează în creier un sentiment de bine. Ăla e un cal. Tu eşti un om. Asta e lumea. Râul timpului curge înainte, firesc.
  Dacă n-ar exista calul acela, n-ai putea fi sigur că eşti om.
  Există specii care ne certifică, prin simpla lor prezenţă pe lume.
  Măcar pentru asta ar trebui să le luăm în seamă.

 22. Nea Costache Says:

  Pacat ca se iroseste aceasta perspectiva de a ne face cunoscuti! Oare coconita sumentionata ce-si plimba augusta-i poponeata pe armasarul acela, nu ar puta face nimic de la inaltimea fonctiei sale in acest sens?

 23. alex.dumitrascu Says:

  Pai bine Nea Costache, ai ajuns sa speri de la madam Udrea?
  Te rogi de ea sa ‘faca ceva”?
  E regina mama sau ce e de-i zici augusta?
  E ministr in tara ta sau a ei?

 24. Marius Mina Says:

  In timp ce alte specimene democrat imbecile s-au pus pe recoltatul mustangilor din zonele salbatice ale Americutei

  Wild horse roundup begins in Nevada amid protest
  Las Vegas » A two-month capture of about 2,500 wild horses from public and private lands in northern Nevada began Monday amid protests that the roundups are unnecessary and inhumane.
  http://www.sltrib.com/Nation%20and%20World/ci_14080788

 25. Marius Mina Says:

  No Church going Christmas for the Obama Family 😉

 26. virgil Says:

  MULTUMESC PENTRU RECLAMA ROXANA !!!

  Calul din fotografie este o iapa din rasa frizian , se numeste Hiltsje si are 8 ani .
  A cistigat doua premii se frumusete si este inscrisa in Germania si Olanda ca iapa mama .
  Daca nu o transportam aici in Romanica noastra , in Germania as fi primit subventii pentru ea . La noi nu …
  Marea ei calitate … Puii pe care ii face . Superbi , o intrec cu mult in frumusete si valoare .

 27. Ghita Bizonu' Says:

  Romania va rămane o tara subdezvoltata, fara putere externa

  Spuneti-mi care este poporul care nu face greseli! Dar, in cazul Romaniei, mi se pare ca elitele cred totdeauna ca sunt mai smechere decat orice popor… Si la urma-urmei, ele sunt orbite de interesul lor imediat.

  De ce s-ar implica tarile din Vest daca tarile din Est, „foste comuniste“, s-au purtat frumos, ca niste bune slugi, fara contestatii?… Platind bine cateva elite bine imblanzite, ca niste caini de circ… totul era cum voia Vestul.

  Pacatele capitalismului romanesc sunt pacatele capitalismului in general, adica un Weltanschauung care este unul singur: profitul. Dar specificul capitalismului romanesc este urmatorul: in acest capitalism cetateanul n-are nici o protectie legislativa.

  Nu exista nici o salvare, nici un adapost nicaieri… Romania va ramane o tara subdezvoltata, fara putere externa, buna pentru manopera sa de calitate si extrem de ieftina…. Asta a vrut Vestul. Bineinteles, veti avea cativa papagali care se pretind intelectuali care canta in slujba capitalismului si a liberalismului de balta la comanda stapanilor lor… E adevarat ca intelighentia romana are de demult un sens al slugarniciei exceptional de bine dezvoltat, in afara de scoala de la Cluj si prietenii sai, cu multe nuante teoretico-practice in jurul revistei „Idea“…

  Puterea in Romania a devenit, datorita stilului Basescu (si consilierilor lui), o putere de tip peronist… Experienta mea din lumea a treia m-a invatat ca libertatea este un cuvant abstract si gol daca n-ai nimic in burta. Toata istoria moderna, si nu numai, arata ca omul se lupta in primul rand pentru o supravietuire fizica, si ca aceasta lupta poate sa aiba mai multe referinte: religioase, institutionale, ideologice. Credeti ca o parte din taranimea ruseasca s-a ridicat impotriva regimului autocratic tarist fiindca il citise pe Lenin sau pe Plehanov? Nu, s-a ridicat fiindca nu mai puteau de saracie si din cauza pierderii razboiului… Adevarul esentei umane a fost dezvaluit, de demult, de un autor latin – Plautus si reluat de Machiavelli, mai tarziu de Hobbes, cu buna dreptate: „Homo homini lupus“. Asta e esenta cea mai pura a speciei umane… Dar, cu toate acestea, se pot face din cand in cand lucruri exceptionale in domeniul artei…

  NTZ. Nu sunt io …
  Insa sunt de acord. Si as d]aduaga ca avem aici la rubrica noastra ilustraarea cea mai reusita a celor de sus : daca eram in .. NU SUNTETI!
  Mai lasati naibii jmceheria cu ca acolo cand ptr majoritatea nici acolo nu e ca acolo ….

 28. Bibicu Says:

  Mai exactă ar fi cugetarea :
  „Orice cal iubeşte măcar un om ! „

 29. Ovidiu Says:

  Ghita Bizonu’

  Dictatura pedelista va dura inca 10 ani.

 30. mgabim Says:

  @buddy @m unde ati disparut? Faceti campanie pentru pubela mostenitoare? Ati ajuns de risul lumii! Dar deh,domnul basina-pardon Basescu trebue sa se rescumpere pentru serviciile primite, si cum altfel decit sa-l promoveze pe gunoi junior! (doar tatusau a fost cu banul gros..) Voi chiar nu va uitati ce se intimpla? Dupa mister bordura care a garantat 10 ani sosele impecabile si nici dupa 2 ani au ajuns sa se scufunde oamenii cu masinile in gropi (asta fiind „prea curatul si cinstitul” Videanu daca nu-l stiati) Madam Mita Baston (Udrea – aia despre care mai toate jurnalele britanice ne spun cum este posibil ca pe mina unei jivine asupra careia plutesc speculatii de coruptie sa primeasca cel mai mare amount bugetar!) isi sarbatoreste ziua „privat” dar face poze cu turistii si alta centurista EBA la Sinaia… si nu uitati ce este mai important mai sint „n” ore si „m” minute de cind se va intimpla marele EVENIMENT se va duce nea Ogica, pardon Basescu la OTV! Mama,mama ce eveniment!!!!!!!!!
  Dar by the way, lighioane pupincuriste, nu mi-ati raspuns la intrebarea ce am pus-o de mai bine de o saptamina (desi sa va ocupati de culoarea parului meu ati avut timp). Deci sa repetem postarea ca poate ati avut minte scurta:
  „inca o data o data unde sint cele 3 minime argumente ca Basina al vostru este ceea ce ii trebue Romaniei acum (de a trebuit sa se fure ca in codru!)! Vad ca la intrebarea asta nici tu si nici hermafroditul M nu doriti sa raspundeti! Ma intreb si eu ca orice “blonda” DE CE?”

 31. mgabim Says:

  @Rox, trebue sa-mi cer scuze in numele universitatii unde predau de aproape 10 ani. Nu stiu cum dar se pare ca si scursurile gen gunoi junior se mai strecoara. Ce pot insa sa spun este ca tipul nu a primit nici o bursa de merit (cum a latrat pubela la televizor!), noi nu acordam burse, si vreau sa-ti spun ca sintem chiar printre cele mai scumpe universitati! Un curs de un quarter (noi nu lucram pe semestre) costa cam $4000, deci a platit tatsau din greu! Nu l-am avut student pentruca individul nu a luat nici un curs de fizica, a luat insa pentru cerinta de graduare un curs de chimie pe care l-a „pasat” cu c-, ultima posibilitate sa-i fie considerat credit! Ce este insa revoltator aceasta pubela s-a amestecat cu organizatiile studentesti de la noi. Noi teoretic vorbind catolici fiind fondurile se duc la republicani, insa traditional studentii + profesorii sint cu democratii. Gunoierul a profitat, s-a amestecat cu organizatiile studentesti de la noi si a ajuns sa tine discurs in senatul din Illinois unde l-a lins in cur pe Obama! (sa fimi clari eu nu ma dezic in ceea ce cred, dar am o limita in ceea ce inseamna admiratie)
  Ce poate spune un lingau Bascian:
  http://www.youtube.com/watch?v=igpTfY5adzs

 32. mgabim Says:

  @Rox, din nefericire sintem in vacanta, dar promit ca luni cind incepem scoala trimit si la PNL sector 1 si la PSD (am inteles ca ei vor fi activi in campanie) tot ce se poate despre gunoiul junior. De nota de la chimie am aflat deoarece am prieteni in departament. Din minimele informatii ce am reusit sa la optin de la „Phi Theta Kappa ” unde am studenti, si tipul a fost membru toti imi raspund ca a fost un ” serpalau”.
  Promit ca vin cu tot ce se poate mai important. De mult nu am mai avut un asa proiect!

 33. Ghita Bizonu' Says:

  octavpelin ,
  iti atrag atentia ( si nu numai tie ) ca pe vremea regalitatii romane caii erau echipament militar absolut necesar . Hergheliile de varf erau material strategic si tratate ca atare . Si o inofrmatie mai putin cunoscuta : hipodromurile au fost create si cu ajutorul ( transparent ori nu ) al armatelor sec XIX ( ala de la Tokio a fost pe fata facut de armata imperiala) care isi selectionau astfel materialul genetic . Nu intamplator in problele sportive ( nu curse ! ) militarii au fost compnenta majora a tituror echipleor nationale …
  Asa ca azi … in intreaga lume hipodomurile sunt privite cu pofta crunta de dezvioltatori . Ce-i drept in alte tari li se da peste gheeare – bogatasii care au pofta de hipodrom sunt un lobby eficient si daca e nevoie si cate o familie mafiota „specializata” in curse intervine si ea ( ala de la Tokio se pare ca este giuvaerul Yakuzei si ar curge sange ). La noi fortele banului si ale hotiei dunt de partea dezvoltatorilor .

 34. Ghita Bizonu' Says:

  Omidel ,
  am inteles ca tie iti place dictatura si tatucu. Insa „teligentule” in interviul ala – dat de un compatriot al lui Durandin ( nu Durand cun scriai tu ! ) Base este marginal. Cestia cu subdezvoltarea si rolul secund se vor accentua. Da cat timp tu vei trai mai bine decat majoritatea cetatenilor tarii noastre va fi bine da? Chiar daca vei trai la nivelul unui magrebian ce aranjeaza in rafturile unui supermarket din RFG ….

 35. mgabim Says:

  @Rox, trebuia sa ma culc de mult, dar „proiectul pubela” ma tine activa si in verva! First, pozitia de deputat din sectorul 1 era a PNL-ului, eu iti promit ca va ramine a PNL-ului! Pina saptamina viitoare aflu si ce minca la diner gunoierul jr.! Crede-me eu m-am purtat cu studentii mei precum „diriguta” (asa mi-au spus toti elevii mei de la Sincai- 4 generatii!), si multi din ei au fost colegi cu pubela sau s-au intersectat intr-un fel sau altul. Foaia matricola evident nu este o problema…
  Sti cum zicea Basescu cu dosarul -cind a fost fost vorba de Norica la justitie? – ? asa o sa pun eu pe tava „dosarul” gunoierului jr. Tipul chiar ca a avut ghinion ca a facut colegiul la noi! (dar noi sintem si printre cei putini care primim pe bani (grei!) international students)

 36. blogideologic Says:

  @ Ghita Bizonu
  Deci Yakuza joacă şi un rol pozitiv ?

 37. Ghita Bizonu' Says:

  blogideologic, depinde de ce parte te afli …
  As observa ca cele mai traditionale mafii din lume au si mici roluri sociale . De ex in vecinatatea unui mare stab mafiot lumea este politicoasa si nu ai scandal pe strada . Cica la Palermo marile bijuterii sunt pe aceiasi strada . Nici un hot de buzunare si nici un talhar m springar . Patronii nu se intreaba speriati daca au inchis bine usile . Ei platesc ptr protectie si o au .
  Nu fac elogiul organizatiilor criminale . Observ ca ele acopera unele cereri ale societatii ( droguri, jocuri de noroc si ocazional protectie ).

 38. octaaa Says:

  Un pic pe langa subiect, dar tot despre caii nostri.
  In tot evul mediu, chiar si evul mediu tarziu, caii principatelor romane erau cai foarte buni. Cai apreciati.
  Desi nu erau de talie foarte mare, caii din principate inarmau armata prusaca sau chiar austriaca si tarista. Deci aveau mare cautare. Toti calatorii straini se mirau de rezistenta cailor nostri. Erau putin pretentiosi si trageau foarte bine.

  O dovada in plus pentru cautarea cailor din tarile romane e faptul ca otomanii, in primul tribut pe care ni l-au cerut(si care nu era foarte mare) ne-au cerut inclusiv armasari.

  PS : Era o emisiune pe Realitatea despre hipodromurile de altadata. E ceva mai veche, dar foarte buna. Promit sa o caut si sa ii dau link-ul. Sper sa o gasesc 🙂

 39. m Says:

  gabi,
  nu exista 2,3 sau 10 argumente…sunt ‘n’ motive si toate se invart in jurul ideii de reformare a statului roman ! intelegi ?
  cat priveste pe fiul lui prigoana : este timpul sa intelegi si tu ca un copil de bani gata poate face performanta.la fel cum o tanara femeie politician poate fi frumoasa,inteligenta si bogata…
  revenind la honorius,el este doar un candidat.ramane de vazut ce va face in campanie…ultimul cuvant il au alegatorii !
  sunt totusi curioasa sa vad dezvaluirile tale…
  PS : gabi,vorbesti de parca nu ai trai in USA de atatatia ani…cazuri ca prigoana jr sunt zeci in america.at least…
  keep in touch.

 40. m Says:

  Inca ceva : de Daciana Sarbu ai auzit ?

 41. diaconu stefan Says:

  Daca in Bucuresti sau Ploiesti hipodromul este in paragina sau uitat de lume,te informez ca in Piatra Neamt este un hipodrom in care oamenii de acolo sunt preocupati de cai si chiar participa la concursuri.
  Oricum,trebuie sa intelegi ca nu e chiar asa usor,in Romania o astfel de investitie inseamna faliment pentru orice bisnitar sau afacerist,profitul vine dupa multi ani,ceea ce este un dezavantaj(asta se urmareste in orice afacere-profitul,cat mai rapid,cat mai usor,cat mai consistent).
  O astfel de ocupatie la noi nu o poate avea oricine,este un hobby destul de costisitor si nu toti cei cu bani privesc aceste animale asa cum le-ai descris tu,avem putini nobili cu bani,suntem saraci(nu din punct de vedere material),marea majoritate a noastra suntem saraci spiritual,nu stim sa pretuim.
  Daca iti plac asa mult caii,si vrei sa faci ceva in privinta asta,de ce nu te sacrifici tu?
  Eu am avut un calutz(locuiesc la tara) si sa stii ca ne era foarte greu sa avem grija de el,cel putin vara ma ocupam eu,in restul timpului insa nu mai stiam nimic de dansul,si e pacat sa chinui un animal…..

 42. Radu Humor Says:

  @ Roxana
  Superba pledoaria ta pentru aceste animale, ajunse si ele in situatia disperata in care se afla din pacate si o multime de oameni, care spre deosebire de cai, isi merita soarta 😉

  @Virgile
  La multi ani !
  tie, celor dragi tie,
  si sa-ti traiasca superbele creaturi ale lui Dumnezeu cu care-ti imparti atat de galanton, priceperea, bunatatea si avutia !

 43. Radu Humor Says:

  Din pacate despre unele marimi politice ale Romaniei de azi nu poti vorbi fara
  ca gandul sa nu te duca la lumea animala.
  Iar comparatiile facute cu unele dintre ele (iepe, armasari, boi, vaci, magari si hiene) nu sunt totdeauna in favoarea primilor 😉

 44. diaconu stefan Says:

  In legatura cu Honorius Prigoana,se vede de la o posta ca-i cu vaca rau:(scuzati-mi limbajul de taran prost educat)
  1-Cat de prost poti sa fii ca sa termini o facultate si sa-ti citesti discursul de pe foaie?(in cazul de fata tre sa fii la fel de idiot ca si Honorius Prigoana-cu conditia ca tat’tu sa aiba la fel de multi bani ca si tat’su).
  2-Are un vocabular de pupincurist,citez „Sunt sute de mii de descendenti ai poporului roman in Illinois”(oare asa sa fie?sute de mii?mai sa fie…..ma mir,in judetul Iasi sunt vreo 8 sute de mii de oameni,oare in Illinois sunt cam tot atatia?)
  3-Eseul sau poate fi facut la fel de bine si de un elev de clasa a 8-a din Romania.
  4-Oare ce masina conduce?

 45. Radu Humor Says:

  @Roxana
  Ce ma bucur ca un personaj ca Topescu este liberal 💡
  Iar unul ca Prigoana- pedelepra :mrgreen:

  Valabil si pentru „aschii „(Cristina si Hororius) 🙄

 46. Radu Humor Says:

  @m
  Daca stiam din timp ca esti femeie,
  iti inchideam gura cu ceva mai placut tie 😉
  Hai, pa tu !

 47. FunBase Says:

  @m,
  Ce ma frapeaza la blonda mgabim este ca face dezvaluiri sub numele ei si nu ar trebui…absolut toate datele personale (aici intrind si calificativele ) sint confidentiale, nu te poti tu duce sa intrebi de asa ceva… dar mai sti blonda noastra face parte dintr-un cuib comi de acolo si ptr ei nu e nimic interzis. Eu dc vreau sa ma duc la facultate si sa intreb de calificativele lui fiimiu, nu pot sunt confidentiale….
  Ma mai mira ceva, pustiul asta care a luat si note mai proaste dar nu a facut cine stie ce e injurat de blonda noastra decit un criminal, dar tot ptr blonda noastra repetentul si chiulangiul parlamentului e bun…. deh blonda,
  In legatura cu argumentele care le vrea blonda, ea nu le vede nu le va intelege nici dc. ii explicc… ma bate la cap cu pedehotii..
  Eu vreau sa-i spun un lucru, cei pe care ii vede ea hoti si ii numara nu au la un loc averea hotului sef Patriciu trabuc… eminenta cenusie a PNL, ca sa nu mai zic de Voiculescu conservatorul ?!.
  Base e singurul care a inteles ca tara nu poate ramine la mina unor moguli care influenteaza prin mas-media lor cum vor ei….
  Reforma statului va fi f gre dar trebuie facuta….
  Crin si/sau Geoana nu vor si nici nu pot s-o faca PERIOD…..

 48. mgabim Says:

  1. FunBase pedehotii vostri conduc Romania, Patriciu NU!
  2. m argumentele „n” cu reformarea statului sint de-a dreptul amuzante (este drept ca si drumul spre dictatura este o „reforma”). Ideea reducerii numarului de camere este reformaare a statului, si Ceausescu avea marea adunare nationala tot cu o singura camera.
  3. Datele pe care le am despre gunoi junior le am de la colegii de-ai lui.
  4. Si daca fac afirmatii cu numele meu o fac deoarece nu am nimic de ascuns si-mi asum responsabilitatea a ceea ce spun.

  Si nu uitati ca peste 3 ore va vine idolul la ogica OTV si sa nu-l pierdeti!

 49. Marius Mina Says:

  Gabi Mihaela, trimite-mi mie pe email toate detaliile cocalarului hormonius prigoana . Am si eu ceva date personale destul de exotice din scurta rezidenta a progeniturii gunoierului in zona chicago. droguri, fete si scandaluri extraconjugale, cu nevestele unor gushteri din zona obamei.

 50. Marius Mina Says:

 51. Traian Basescu Says:

  Fan Base , M & Gina bashina sugatoarea , toti la pachet , va doresc un sfarsit de an in genunchi si un 2010 cu gura plina de handeluri basescoide.

  Voua , curvoiului Elena Udrei, drogatei agramate Eba si tot neamului bashestilor , un camion de UE , din fonduri ieuropene.

  Rezervam o portie si prostituatei de lux Maria Handy Basescu .

  Vine potopul peste voi in curand parazitilor !
  O sa va rupem capul , muste de kkt ce sunteti.

 52. Marius Mina Says:

  Motivele asasinarii lui JFK

 53. Marius Mina Says:

 54. m Says:

  mgabim,care dictatura ? Romania este membra NATO si UE…crezi ca aceste organizatii ar tolera o dictatura,fara sa reactioneze ?
  Apoi,cele mai multe din tarile Uniunii au parlamente unicamerale…la noi se justifica din cel putin doua motive : intrarea Romaniei in UE si faptul ca Senatul si Camera deputatilor au in prezent aceleasi atributii,ceea ce ingreuneaza fara rost procesul legislativ.Ca sa nu mai vorbesc de economiile care s-ar face la buget…Princepi,Gabi ?
  Incearca sa gandesti singura…asta dupa ce in prealabil,te informezi din mai multe surse,nu doar citind impresiile de pe bloage.Nu de alta,insa stand de ani si ani departe de tara,exista riscul de a te insela…
  PS : de la colegi de-ai lui ? slab…pai nu spuneai ca de la profesori ?
  Anyway,astept ‘dezvaluirile-ti’…

 55. m Says:

  Bei Traian Basescu,
  eu iti doresc un an mai bun,cu sanatate si impliniri ! OK ?
  Si sa nu uit : LMA…

 56. Valentina Says:

  Domnule NASTASE,

  „Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”

  Nos opinions peuvent varier.
  Vouloir à tout pris garder les siens contre l’évidence est un signe de bêtise. On utilise ce proverbe pour souligner qu’un entêtement orgueilleux confine à la stupidité mais aussi pour justifier un changement d’opinion.

  „Il n’est pire sourd que celui qui ne veut pas entendre.”

  Il est inutile de chercher à convaincre quelqu’un qui ne veut pas entendre raison. Le thème de l’obstination est ici associé à une condamnation morale.

  Existe aussi sous la forme : « il n’est pire aveugle que celui qui ne veut pas voir ».

  Domnule NASTASE,

  Uitati perioadele trecute, evoluati cu timpul altfel veti termina precum, Erich Honecker, le dernier communiste allemand.

  Bonne Année 2010

  Cordialement

 57. ela Says:

  Roxana 🙂

  unde ne dam cu parerea despre prigonel si Radu Stroe 😆

 58. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2009/12/29/presedintele-ion-iliescu-confirma/
  Ion Iliescu a confirmat ca poza care am publicat-o la mine pe blog cu parintii sai din 1938, este autentica.

 59. Buddy Says:

  @m,
  blonda noastra s-a simtit cu musca pe caciula is-a intorso
  Pe aici colegii nu prea stiu unii de altii decit la general, lumea din america de nord e o lume de individualitati unde nimaniu nu-i pasa de celalalt ci numai de punga propie….
  Blonda noastra traieste in america unde sunt 2 camere c.R. si senatul si unde fie3care camera are atributii diferitesenatorii reprezinta mai mult statul din care sunt, c.r. comunitatea de unde sunt alesi…
  situatia e total deiferita de Ro.
  America 300+ mil locuitori, Ro-22 mil loc.
  sunt de acor ca prin reducerea numarului de camere se creaza un sistem care in anumite perioade poate duce la o conducere totalitara, ar fi mai bine sa ramina 2 camere dar in total cu un nr de pina la 300, alegerile sa se faca separat si intercalat tocmai spre a se evita eventualele elemente totalitare….
  ramine de vazut….

 60. Marius Mina Says:

  Ovidel nici de sarbatori nu ne ierti?

 61. Marius Mina Says:

  Politica economica a lui O’Bama arunca America in haos total, 2010 va fi un an „negru”

 62. Marius Mina Says:

  Siderat de aparitia, acum vreo cateva zile, a lui Honorius Prigoana la talk-show in care nu spunea nimic, dar avea pareri despre orice, incepand cu economia si terminand cu productia sosetelor de Sibiu, un amic m-a sunat sa ma intrebe „care-i faza cu asta?”

  Nu m-a dus mintea decat ca e perioada concediilor, si realizatorii au dificultati sa aduca in platou vorbitori, si atunci invita carti de identitate.

  De-abia intoarcerea lui Emil Boc la administrarea tarii, ca sa-l roage pe un nene sa nu-si mai doreasca postul de deputat ramas vacant dupa descalecarea lui Bogdan Olteanu la BNR, deoarece trebuie sprijiniti tinerii, m-a luminat.

  Pai nu spuneam noi ca generatia care vine puternic din spate, absolventa prin tari unde institutiile democratiei erau exersate fara jena in timp ce altii dormeau, trebuie sa-si asume constructia natiunii?

  Asa s-a ivit EBA, deci a venit si randul juniorului Prigoana. Se incalzesc pe margine Codin Maticiuc zis „Poponet” si Bogdan Ionescu zis „Sida” (asta din urma are un pic de avans, deoarece a abandonat pentru o perioada cluburile de fite ca sa presteze consilier la cabinetul Ancai Boagiu, pe cand era ministrul Integrarii, iar maica-sa a fost asociata cu Videanu).

  Daca se scobesc prin buletine, liderii PD-L descopera ca viitorul tarii este asigurat. Decat sa investeasca incredere in spirite care o iau la goana de cate ori nu sunt de acord cu tezele conducerii de partid si de stat, sau li se strange burtica de trebuie sa sarute de prea multe ori ghiulurile inghitite odata cu carnati de Plescoi, ca sa fie recuperate pe cale naturala, mai bine sa deprinda puisorii de mici calea, adevarul si viata.

  Urmeaza vremuri grele, locomotiva nu va mai putea trage vagoanele deoarece i se termina mandatele, si pentru situatii speciale trebuie adaptate realitatile.

  Desi in PD-L exista urme de democratie, deci domnisorul Prigoana putea sa-si scoata aptitudinile la concurs si ar fi cucerit in unanimitate impresia buna, iata ca modestia l-a impiedicat sa revendice postul in gura mare. Nu-i nimic, a venit Emil Boc si a convins partidul ca in Romania tocmai se contureaza democratia.

  Deci ar fi bine sa ne maturizam ca in America, sa se nasca familii de barbati si femei de stat. Daca la aia a fost clanul Kennedy, noi, ca suntem mai la inceput, avansam familia Eba, familia Prigoana si ce s-o mai incalzi pe margine. Cum avem si traditie, dupa linia Maniu-Mihalache infiintam dunga Bah-Muteanu.

  Liderii progresisti si liber-schimbisti ai PD-L se chinuie deja sa invalideze impresia ca e vorba despre un nepotism de manual. Se vor convinge intre ei, ca in partid, disciplina e de aur. Insa pe fraierii care viseaza, pe bancile facultatilor, sa puna osul in slujba tarii, nu-i vor avea de clienti. Le vor da argumente sa-si liciteze mintea pe alte meridiane.

 63. alex.dumitrascu Says:

  @
  m
  1-Tu chiar cunosti care sunt atributiile senatului si aole camerei deputatilor?
  2-Ai numarat tu cate tari au cabinet unicameral in afara de Rusia si Belarus?
  3 Ne crezi tembeli de votanti de ai vostrii sa latrati orice mizerie si sa va credem?
  4 DE ce-ti pierzi vremea pe aici ? ai [rimit dispozitie de la voi de la partid sa ne „lamuresti”??
  5- Stiai ca tot asa facea si PMR in anii 50? Si tot cu oameni de calitatea voastra?

 64. alex.dumitrascu Says:

  PS:
  Am uitat sa-ti propun, ca sa ne dai exemplu personal:
  Daca ai doua testicole. chestie de care ma indoiesc, taie-ti unu’ ca au functii identice nu numai asemanatoare.
  Si in definitiv poti sa ti-l tai si pe al doilea fiindca la voi la pedele se poarta gay.

 65. m Says:

  @ Buddy,
  asa e : Romania nu este stat federal…asta e inca un argument.
  Apoi,legat de controlul reciproc al celor doua camere,ultimii 20 de ani au dovedit ca acesta este doar un mod de prelungire anormala a procesului legislativ.si atat.
  Oricum,proiectele de legi trec prin comisii,iar verificarea legalitatii actelor normative se face de catre CC…asa ca,nu cred ca e cazul sa vorbim despre pericolul unor ‘elemente totalitare’…
  Pana la urma,forta institutiei Parlamentului nu sta in numarul camerelor,ci in rezultate.
  Inca ceva : astept ca Parlamentul Romaniei sa aiba cu adevarat initiative legislative…si sa nu mai permita Guvernului sa legifereze prin ordonante.
  Un exemplu de ‘eficienta’ a parlamentului bicameral : a fost nevoie de asumarea raspunderii Guvernului pentru adoptarea C.civil,in 2009…si de 20 de ani pentru neadoptarea Codurilor de procedura,civil si penal…in conditiile in care proiectele lor sunt depuse la parlament de cel putin 8 ani…

 66. m Says:

  @ alex.dumitrascu
  Pai citeste si tu pe net : 14 din 27 de state au parlament unicameral…
  http://www.realitatea.net/in-uniunea-europeana–14-state-au-un-sistem-parlamentar-unicameral_623927.html
  In rest : daca esti dornic de numarat…intra pe blogul lui nastase.ok ?

 67. Buddy Says:

  @m,
  personal inclin spre 2 camere cu alegeri in ptr fiecare intercalate si alegeri de tip „first over the post” adica cine are cele mai multe voturi ala e , de asemenea 1 singur tur nu 2 caci incep jocurile….
  Sunt total impotriva ordonantelor de guvern cu putere de lege….
  In U.E. nr statelor cu parlament un unicameral este aproape acelasi ca al celor cu 2 camere… deci se discuta la noi.

 68. alex.dumitrascu Says:

  Evident, Romania, fiind un stat mic si de mana a treia, va iesi din compania statelor cu parlament bicameral, cu democratii consolidate, precum Anglia, Franta, Germania, Italia, Spania si va trebui sa mearga acolo unde e locul babuinilor nou veniti, Bulgaria, Cipru, Grecia Letonia, etc.(cele 14 ca numar fac mai putin decat suprafata Frantei).
  E un argument de bun simt desigur, suntem o tara mica, corupta si cu un regim democratic precar, nu avem ce sa cautam in ranul democratiilor consolidate, trebuie sa ne uitam istoria, ca nu cumva sa o consideram model.
  In afara de pleava Europei, ai mai fi cu regim unicameral Rusia, Belarus, si desigur Mongolia, cu Marele Hural Popular.
  Daca ar fi sa modificam constitutia dupa ideile comandantului vostru suprem, am obtine o chestie aproape identica cu constitutia RPR din 49.
  Iar vestita ‘reducere” a numarului de parlamentari este un popolism gretos si in contradictie flagranta cu „uninominalul” inventat tot de voi.
  Pai daca mariti norma de reprezentare, cum sa-si mai cunoasca electorii candidatul? Si cum sa-i reprezinte?
  O sa-l numiti de la centru ca pe honorica asta al vostru si o sa-l alegeti prin decret prezidential ca noi nu va bagam in seama la vot.

  Toata povestea asta cu desfiintarea regimului parlamentar nu este altceva decat primitivism politic al lui Basescu care se razbuna pe „cei 322″ care l-au suspendat.
  Primitivismul asta a fost preluat cu entuziasm de intelectualul vostru constitutionalist din preajma Clujului, care in marlania lui desavarsita, si-a cumparat un bici la iarmaroc, si a declarat ca ‘vrea sa-l puna pe parlamentari”.
  Asa ca astea va sunt intentiile fiti buni si lasati-ne cu convingerile noastre.
  Nu aveti nici tinuta morala nici putere de judecata sa nu le schimbati pe ale noastre.
  Aveti tara voastra, Romania pedelista, spalti-va cu ea pe cap. Fara noi.

 69. alex.dumitrascu Says:

  ps
  Am uitat sa te instiintez ca din punctul meu de vedere de acum vorbesti singur. Nu ma lungesc la conversatie cu tine, nu vreau sa-ti schimb convingerile si nici nu am ce sa invat de la tine.

 70. Sa ramanem in picioare ca un popor mandru « Alexandru Marin-Jurnal de bord Says:

  […] presa ( “tiganca imputita” , “gaozar”, “nesimtitule” etc. ) .Roxana Iordache a ramas fara servici dupa ce Vantu a reactionat in secunda doi la rugamintea […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: