A TREIA ZI DE CRĂCIUN. SFÂNTUL ŞTEFAN, PRIMUL MARTIR

Sfântul StefanS-a făcut odată întrebarea între iudei, saduchei, farisei şi elini despre Domnul nostru Iisus Hristos. Unii spuneau că este prooroc, alţii că este înşelător, iar alţii că e Fiul lui Dumnezeu. Atunci Ştefan a stat pe loc înalt şi a binevestit tuturor pe Domnul nostru Iisus Hristos, zicând: „Bărbaţi fraţi, pentru ce s-au înmulţit răutăţile voastre şi s-a tulburat tot Ierusalimul? Fericit este omul care nu s-a îndoit în Hristos. El este Cel ce a plecat cerurile şi S-a pogorât pentru păcatele noastre şi S-a născut din Sfânta şi curata Fecioara, cea aleasă înainte de întemeierea lumii. El a luat neputinţele noastre şi a purtat slăbiciunile noastre. Pe orbi i-a luminat, pe leproşi i-a curăţit, pe demoni i-a izgonit”. Când l-au auzit grăind aşa, l-au dus în sinedriu la arhierei, că nu puteau să stea împotriva înţelepciunii şi duhului cu care grăia.

Intrând înăuntru au adus nişte bărbaţi care au zis: „L-am auzit că a grăit cuvinte de hulă împotriva locului celui sfânt şi a Legii” şi alte cuvinte, aşa precum se scrie în Faptele Apostolilor. Şi când s-au uitat la el au văzut faţa lui ca faţa de înger. N-au mai putut răbda ruşinea biruinţei; l-au lovit cu pietre şi l-au omorât. Iar sfântul se ruga pentru ei zicând: „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta!”. Dumnezeiescul şi întâiul mucenic Ştefan, prin aşa socotita lui cădere, a doborât pe împotrivă-luptătorul diavol şi s-a odihnit cu somnul cel dulce, arătând minunate moaştele sale. Nişte bărbaţi evlavioşi au luat acele sfinte moaşte, le-au pus într-o raclă făcută din lemn de Persia, l-au acoperit şi l-au aşezat alături de templu. Gamaliel, învăţătorul de Lege, şi Avelvus, fiul lui, crezând în Hristos, au fost botezaţi de apostoli.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie27.htm

Purtătorilor sfântului nume, La mulţi ani!

4 răspunsuri to “A TREIA ZI DE CRĂCIUN. SFÂNTUL ŞTEFAN, PRIMUL MARTIR”

 1. octavpelin Says:

  Rox,Dumnezeu sa te ocrotesca si intreaga familie pe care o iubesti mai presus de tine,geniala aceasta postare,Sarbatori fericite,cu pretuire Tavi 🙂
  p.s.ai primit felicitarea?!

 2. Plano Says:

  Sa speram ca, totusi, democratia va trimfa in Romania bantuita temporar de populismul submediocru al arhiereilor portocaliu- traienii, fara a fi nevoie de martirajul vreunui Stefan!

 3. Marius Mina Says:

  Daca e Duminca atunci e Sunday Times

  Sunday Times, despre numirea lui Udrea: 4 miliarde de euro, daţi pe mâna unui ministru care pozează în lenjerie intimă. „Da, doamnă ministru, aveţi portofoliu mare!” Este titlul unui articol despre Elena Udrea publicat de Sunday Times. Jurnaliştii britanici critică decizia prin care ea a fost numită ministru pentru dezvoltare regională la Bucureşti.

 4. Marius Mina Says:

  „Bugetul Europei de aproape 4 miliarde de euro destinat dezvoltării României, una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene, a fost dat pe mâna unui ministru care pozează în lenjerie intimă pentru reviste glossy”, scrie Sunday Times despre Elena Udrea.

  Parlamentar la 36 de ani, ea este căsătorită cu un om de afaceri controversat pe plan local, notează jurnaliştii britanici. Udrea a ieşit în evidenţă ca protejată a preşedintelui Traian Băsescu, relatează publicaţia.

  Ziariştii britanici îşi susţin acuzaţiile cu o declaraţie a Alinei Mungiu Pippidi, care spune că „este revoltător să-i încredinţezi ei controlul asupra unei părţi importante din fondurile UE pentru România” pentru că Udrea „are o relaţie specială cu preşedintele. Companiile soţului ei şi-au sporit profiturile sub actuala administraţie”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: