A DOUA ZI DE CRĂCIUN. SOBORUL MAICII DOMNULUI

În această lună, în ziua a douăzeci şi şasea, Soborul Preasfintei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu.

Despre fuga în Egipt a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu:

După ce Irod a dat poruncă să fie tăiaţi toţi pruncii din Betleem, îngerul Domnului s-a arătat în vis lui Iosif, zicând: „Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi fugi în Egipt”. Şi a fugit în Egipt Născătoarea de Dumnezeu cu Pruncul şi cu Iosif, pentru două pricini: întâi ca să se plinească ceea ce s-a zis prin proorocul: „Din Egipt am chemat pe Fiul Meu”; a doua, ca să se închidă gura ereticilor. Dacă Maica Domnului n-ar fi fugit cu Pruncul în Egipt şi ar fi fost prins Pruncul şi ucis, atunci s-ar fi împiedicat mântuirea oamenilor; iar dacă ar fi rămas în Palestina şi n-ar fi fost ucis de Irod, şi ar fi scăpat tocmai pentru ca să poată împlini mântuirea oamenilor, atunci mulţi ar fi socotit că a purtat o nălucă de trup şi nu trup adevărat, iar ereticii fără de Dumnezeu ar fi îndrăznit să zică: „Dacă ar fi purtat trup, ar fi fost ucis de sabie; dar dacă n-a fost ucis, înseamnă că nălucire este naşterea Lui”. Pentru aceasta a fugit în Egipt, ca sa sfarâme idolii de acolo şi să mântuiască toată lumea în vremea mântuitoarei Răstigniri şi învieri.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie26.htm

13 răspunsuri to “A DOUA ZI DE CRĂCIUN. SOBORUL MAICII DOMNULUI”

 1. Maria S.(Timisoara) Says:

  http://www.proarad.ro/athos-meteora/meteora.html
  Cat e pace si senin sa ne bucuram, pentru ca se anunta vremuri grele.Sa-i multumim Domnului Dumnezeu, pentru ziua de azi si sa ne inchinam Lui, pentru tot ce ne da si tot ce ne ia.
  Maine este Sarbatoarea Intaiului apostol Stefan. La multi ani, tuturor celor care poarta acest nume, si sa ne bucuram impreuna cu ei, cu drag, Maria S.

 2. A DOUA ZI DE CRĂCIUN. SOBORUL MAICII DOMNULUI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 26 December 2009 – Blog « Cartea ruşinilor […]

 3. Ruxandra Lungu Says:

  Sarbatori fericite si La Multi Ani!

 4. Buddy Says:

  @ Toti,
  Cine vrea sa vada filmul AVATAR subtitrat in roomaneste, dute aici

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/12/25/film-artistic-avatar-subtitrare-in-limba-romana-o-mega-productie-sf-ce-promoveaza-pe-fata-reala-noua-ordine-mondiala/

 5. octavpelin Says:

  Craciun Fericit!,La Multi Ani!
  p.s.Rox,am postat pe blog filmul facut de TV Al Jazeera,despre implinirea a 20 de ani de la Revolutia din decembrie 1989 si comenteaza ca romanii nu au scapat de spectrul Dictaturii.

 6. instalatorul Says:

  Doamna Iordache, inca o data La Multi Ani! O fi facut Maica Domnului ce o fi facut, treaba ei, numai ca Craciunul (Mos Craciun) este o sarbatoare mult mai veche, precrestina – si pe care eu as numi-o prima sarbatoare de tip liberal pe care o putem identifica in istoria acestor meleaguri. Este, mai inainte de a fi confiscata de crestinism, o sarbatoare a proprietatii legitime – devenita sfinta prin asocierea cu o zeitate locala, specifica sud-estului european, Craciun – a initiativei, a muncii si a belsugului rezultat din toate aceastea.

 7. Traian Basescu Says:

  De ce am imprumutat peste 80 de miliarde de euro de la FMI si banci private externe?

 8. gelu Says:

  Imprumutam zeci de miliarde de dolari ca, sa platim de 4-6 ori mai mult cu dobinzi cu tot. De aceea am si fost cumparati de cei ce sunt maestrii in a face purcoaie de banet pe spinare scalvilor altor natii. De cei care nu dau cu sapa, nu lucreaza in mine sau la strung.

 9. Traian Basescu Says:


 10. evergreenstory Says:

  Sărbători frumoase şi multă fericire şi linişte

 11. Claudiu Iordache Says:

  Roxana, îţi doresc un Crăciun Fericit, luminat de bucurie şi pace, totodată un an nou care trebuie întâmpinat cu speranţă! Există mereu un recurs, în aşteptarea căruia trebuie să fim pregătiţi. Îţi mulţumesc pentru tot ce faci în numele unei schimbări care nu mai poate întârzia mult!

  Sărbători Fericite!

  Sărut mâna,
  Claudiu

 12. ela Says:

  „Ce reprezintă cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos?

  Întrebare: Ce reprezintă cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos?

  Răspuns: Cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos este speranţa credincioşilor că Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor, că El este credincios promisiunilor şi profeţiilor din Cuvântul Său.

  La prima Sa venire, Iisus Hristos a venit pe pământ ca prunc într-o iesle din Betleem, întocmai cum s-a profeţit. Iisus a împlinit multe dintre profeţiile cu privire la Mesia prin naşterea, viaţa, lucrarea, moartea şi învierea Sa. Totuşi, există încă unele profeţii cu privire la Mesia pe care Iisus Hristos nu le-a împlinit încă.

  Cea de-a doua venire a lui Hristos va consta în întoarcerea lui Hristos pentru a împlini profeţiile care au rămas încă neîmplinite. La prima Sa venire, Iisus a fost Slujitorul care a suferit.

  La cea de-a doua Sa venire, Iisus va fi Împăratul care va cuceri şi va domni. La prima Sa venire, Iisus a venit pe pământ în cele mai umile condiţii, în timp ce la cea de-a doua venire Iisus va fi înconjurat de armatele Cerului de partea Sa.

  Profeţii Vechiului Testament nu au făcut această distincţie între cele două veniri ale lui Mesia. Aceasta însă poate fi observată în Sfintele Scripturi în versete precum Isaia 7:14; 9:6-7 şi Zaharia 14:4. Ca rezultat al profeţiilor care păreau să vorbească despre două persoane, mulţi dintre învăţaţii evrei au crezut că vor exista atât un Mesia care va suferi cât şi un Mesia care va fi cuceritor.

  Ceea ce nu au înţeles ei era că acelaşi Mesia urma să împlinească ambele roluri. Iisus a împlinit deja rolul de slujitor care a suferit (Isaia, capitolul 53) la prima Sa venire. La cea de-a doua Sa venire, Iisus va împlini rolul de Eliberator al poporului Israel şi Împărat. Zaharia 12:10 şi Apocalipsa 1:7, care descriu cea de-a doua venire, arată că trupul lui Iisus poartă urmele străpungerii pe cruce. Poporul Israel şi întreaga lume vor deplânge faptul că nu L-au acceptat pe Mesia de la prima Sa venire.

  După ce Iisus S-a înălţat la Cer, îngerii au spus apostolilor: “Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer?
  Acest Iisus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer” (Faptele Apostolilor 1:11). Zaharia 14:4 arată că locul celei de-a doua veniri este Muntele Măslinilor. Matei 24:30 declară: “Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă”. Tit 2:13 descrie cea de-a doua venire ca fiind o apariţie glorioasă.

  Cea de-a doua venire este descrisă în detalii în Apocalipsa 19:11-16: „Apoi am văzut cerul deschis, şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă „Cel credincios” şi „Cel adevărat”, şi El judecă şi Se luptă cu dreptate.
  Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteşti, şi purta un nume scris, pe care nimeni nu-l ştie, decât numai El singur. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu”.
  Oştile din cer Îl urmau călări pe cai albi, îmbrăcate cu in subţire, alb şi curat. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită, ca să lovească Neamurile cu ea, pe care le va cârmui cu un toiag de fier. Şi va călca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu. Pe haină şi pe coapsă avea scris numele acesta: „Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor.””

  legatura
  http://www.gotquestions.org/Romana/doua-venire.html

 13. simona_ionescu Says:

  Sarbatori fericite, Roxana! Poate vor veni vremuri mai bune…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: