DE CE ŢI-E FRICĂ, PĂSĂRICĂ? DE DIMENSIUNEA LUI CRIN

BASESCU PASARICA

Băsescu e laş. N-are curajul confruntării cu Crin Antonescu. Şi Geoană e laş. A lansat invitaţii la confruntare doar cu Băsescu, nu şi cu Crin, ca să consolideze imaginea mincinoasă a finalei manipulate din sondaje. N-au curaj nici cu Sorin.

Campaniile celor doi sunt greţoase. Un pic mai decentă e campania lui Geoană, dar doar comparativ cu Băsescu. În rest, afişe, mash-uri, banere până la refuz. Din metru-n metru. Şi demagogie, şi populism, tâmpenii comunistoide la Geoană, bolşevice, la Băsescu.

Ultimul are un PR slab de tot. Resursele de imaginaţie şi creativitate le-au secat consultanţilor portocalii. Cea mai penibilă campanie a unui preşedinte în exerciţiu. Ca dovadă că e disperat, ţinta lui Băsescu e aproape în exclusivitate propriu-i electorat.

De când cu Johannis, chiar şi o parte din electoratul fidel tinde să îl părăsească. Orice popor are tâmpiţii lui, dar eu cred că idioţii României sunt, totuşi, sub 30%. Media democraţiilor e de cam 15% cretini electorali. De ce-am bate noi recordul?

Cert e că Băsescu face campanie doar pentru a nu-şi pierde electoratul. Clişeele imbecile pe care le vehiculează nu prind la alte categorii. De exemplu, cretinismul cu Iliescu (asupra căruia voi reveni separat). Sperietoarea cu corupţia (care e în curtea lui, cât cuprinde). Doar demagogia cu Parlamentul unicameral ar mai putea prinde şi la alţi manipulaţi, în plus faţă de captivii portocalii. Dar şi asta poate fi uşor demontată (inutilitate, costuri mari, etc.).

Băsescu vizează o dublă ţintă, singura care l-ar mai putea duce la realegere: motivarea fanatismului propriului electorat şi descurajarea până la absenteism a electoratului schimbării, mai precis, a electoratelor lui Crin şi Sorin (alt aspect asupra căruia voi reveni separat). În condiţiile absenteismului, nici nu mai e nevoie să fure cine ştie ce. E suficientă frauda morală.

Cât e de penibilă campania lui Băsescu se vede şi din clipuri, şi din propaganda pentru retardaţi pe care o are pe blogu-şi.

1. După 20 de ani de la împuşcarea lui Ceauşescu şi a sinistrei, nu se mai votează de frică. Oamenii au văzut că se poate şi fără să-şi dea viaţa. E suficient să-şi dea votul. Contra.

2. Trebuie să fii redus mintal ca să-ţi placă un PR atât de jos – sau facil sau penibil. De exemplu, cretinismele cu dimensiunea care contează şi parodia ieftină cu Badea, Gâdea şi Valentin Stan. Dacă ar avea sânge-n el, Băsescu ar participa la emisiuni cu ei sau măcar cu unul din ei sau cu Ciutacu, dar avem în fruntea ţării un căcăcios care se dă macho în absenţa preopinentului.

3. But not least. Cel mai căcăcios e Băsescu fiindcă face în pantaloni doar la gândul că ar putea sta faţă-n faţă cu Crin sau cu Sorin. Cu Geoană se joacă, e 5-0 la pauză, vorba lui Sorin Oprescu. Dar cu Crin şi cu Sorin e terminat. Îl fac băieţii una cu asfaltul care îl sponsorizează.

Mai ales de Crin îl e frică lui Băsescu şi nici chiar vreo 2-3 sticle de whisky înainte nu l-ar ajuta. Decât să-şi dea în petic şi mai tare. Eu zic aşa şi cred că toţi care vrem să scăpăm ţara de Băsescu trebuie să o zicem cu fiecare ocazie (blog, mail, telefon, întâlniri, cunoştinţe, prieteni, adversari): Traian Băsescu e laş. Lui îi e frică de confruntare. Se dă mare de la distanţă, face mişto patetic, cum ar fi prostia cu dimensiunea.

De ce-i e frică lui Băsescu să constate dimensiunea lui Crin?  Nu trebuie să răspundeţi, trebuie doar să puneţi la rândul vostru întrebarea asta. Masiv.

232 răspunsuri to “DE CE ŢI-E FRICĂ, PĂSĂRICĂ? DE DIMENSIUNEA LUI CRIN”

 1. DE CE ŢI-E FRICĂ, PĂSĂRICĂ? DE DIMENSIUNEA LUI CRIN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 12 November 2009 – Blog « Cum a evoluat datoria externa a Romaniei in ultimul an […]

 2. J o h n s o n Says:

  Deocamdata lui Basescu-i este frica de Bugetul pe 2010.L-au prins !!! Ahaaaa ! Deci tzara avea nevoie de buget dar nu putea iesi pt ca nu avea Guvern ! Deci nu pupam transa de la FMI,daaa ? Si de aici santajul cu pensiile si salariile,da ? OK ! Ia buget,guvernul Boc poate de azi sa dea buget tarii ! Oooops ! Offside Chiorule ? Naspa cu Buget este ? Ahaaa !!! „Vede prostii” ce tzepe le-ai pregatit pentru 2010 n’asa ?

 3. Darius cel Tulbure Says:

  Nu sunt atât de sigur că Geoană ar pierde în faţa lui băsescu. Băsescu e terminat oricum.

  Antonescu e bun de gură. Sunt sigur că la asta îl termină pe băsescu. Dar parcă confruntările electorale ar trebui să fie despre altceva.

  În primul tur nu pot să votez nici cu Geoană nici cu Crin. Voi vota cu altcineva. În turul doi voi vota împotriva lui băsescu.

 4. [D][S][N] Says:

  Ce titlu… „deontologic” ai ales ! 😀
  Cum ar spune emil boc, daca erati studenta mea in facultate, nu mai ajungeati sa profesati… 🙂
  Altfel, de unde stii ca pasarica nu are apucaturi de nimfomana ?!

 5. virgil Says:

  Plano …

  Mi-ai trimis urmatorul ravas :

  „@virgil
  Daca reusea razmerita din 13 iunie crezi ca nu se instaura dictatura unei minoritati?
  Majoritatea era in Parlamentul nou ales in 1990.”

  In contextul in care discutam despre impunerea de catre Ba’secu a dictatului unei minoritati .

  Dragule , am serioase indoieli ca ai cunostinta cit de cit despre evenimentele din 13 iunie 1990 , atunci cind „legionarii au scos stegul verde” in Piata Universitatii .
  Vad acum , la douazeci de ani de la evenimentele cu pricina , ca exista inca oameni care gindesc exact in termenii folositi atunci de Iliescu spre asmutirea minerilor impotriva unei demonstratii de protest , simbol as putea spune nu numai pentru Romania , dar si pentru alte tari care s-au zbatut si se mai zbat inca sa scape de sub tutela daca nu a comunismului , atunci a leprelor care au populat aceste regimuri si care vai , inca-si fac memdrele inclusiv la noi …
  Dar , daca totusi ai trait aici si inca mai traiesti , am si serioase indoieli ca ai fi intreg la minte , atunci cind afirmi ca acea demonstratie a foist „o rezmerita a minoritatii impotriva majoritatii ” , care in 13 iunie a incercat , dupa mintea matale , o lovitura de stat pesemne la adresa regimului lui Iliescu .
  Atit ca si asa am pierdut destul timp cu tine …

  PS

  Am siguranta ca la vremea aceea erai unul din sustinatorii lui Ilici , asa cum astazi esti unul dintre sustinatorii mascariciului de Ba’secu , n’asa?

 6. J o h n s o n Says:

  @ Plano vrei sa ma faci sa ma razgandesc ? credeam ca esti om serios,bun…accept ca esti PSD-ist si ca vrei si tu ca noi majoritatea celor de aici sa-l vedem cazut in cap pe Chiomb dar hai sa ne oprim aici si sa nu incercam sa justificam azi anumite evenimente din 90 pentru ca atunci Iliescu a furat Revolutia prin instrumentul FSN deci o minoritate a confiscat o Revolutie,de aici mai departe ce sa mai discutam.Nu mai asimila tu situatia de atunci cu cea de azi ca judeci stramb….

 7. vali plesca Says:

  hai, roxana, nu ne mai fierbe, cand ne vorbesti despre prietenul tau, s.(r.)s.?

 8. virgil Says:

  vali plesca …

  Mai rabda … Rabda pina ispravim cu … neispravitul .

  PS

  Sper ca stii cine e neispravitul si nu tre sa-ti fac desen cu el .

 9. rusnac Says:

  Ma tot gandeam, de ce are Basescu nucleul asta dur de aprox. 30%, care ar merge cu el si pe Marte daca asa ar suna directivele. Si privind in urma, constat ca si cei mai absurzi dictatori au avut totusi baza lor electorala, ca sa o numesc astfel. De exemplu, daca in 89 Ceausescu ar fi acceptat niste alegeri libere, cred ca lua si el tot in jurul a 30%. Desi atunci intreaga tara parea a fi impotriva lui. Dar erau multi si atunci care profitau din greu de pe urma regimului si aveau tot interesul ca el sa continue… chiar si pana pe Marte. Erau activistii, securistii si turnatorii care orice ar fi fost, ar fi mers cu nea Nicu. Deci se pare ca baza electorala a dictatorilor nu scade sub un anumit nivel, oricate aiureli ar face respectivii. Persoanele legate de ei prin interes direct nu vor putea in niciun caz sa schimbe tabara. Asta este de fapt drama lor cea mai mare.

 10. Marcus Says:

  Balada lui T. Ryan

  Base chiombu’ cel zbanghiu,
  Dovedit ca fiind diliu,
  A ajuns de rasu’ curcii
  De cand se lupta cu turcii.

  Turcii-i sunt badea Ion,
  Fost un mare campion,
  Insa azi distins tataie
  Ce nu-i arde de bataie.

  Locul doi in ast’ sondaj
  Si cu sanse la baraj
  Vin din spate cu elan
  Gadea, Badea si cu Stan.

  Ar mai fi si nea Dinescu
  Surogat pentru Oprescu
  De e Mircea revoltat
  La bulgari e exilat.

  Si precum in nenea Iancu
  Chiombu’si incordeaza arcu’
  Da-i si lupta sa-i doboare
  Pe cei patru sa-i omoare!

  Clipuri tampe, grea tirada
  Base are-n loc de spada
  Si-i ataca pe cei patru
  Parca-i posedat de dracu’.

  Lumea sta si-si spune-n gand:
  -Traienel, tu esti boland!
  Mircea, Crin si chiar Sorin
  Din ras nu se mai abtin.

  Ca furat de ura chiombu’
  Baga’n draci intreg norodu’
  Si-ncurcandu-si adversaru’
  Soarbe acuma tot amaru’.

  Geaba-i striga-n cor amicii
  Ca-si confunda inamicii,
  Mori de vant in capul sau
  Don Quijote de dudau.

  L-asa meci finalu-i unu
  Imbarcat va fi nebunu’,
  Girofar, nasturi la spate,
  La spital te du nepoate!

 11. vali plesca Says:

  salutare, virgil. eu ma pot gandi si la neispravitii tai si la ai mei in acelasi timp. asa ca se pot face mai multe in acelasi timp…

 12. Bordelezu Says:

  “Dacă pui mîna pe furnică, nu te păsărică, însă dacă pui mîna pe păsărică, atunci te furnică!”

  Padurarul, care are partea lui de la cei ce fura din padure si vand, il va vota, daca se schimba ceva… nu-si pierde castigul? Dar cei care fura din padure, daca le spune padurarul cum sa voteze, vor face altfel?
  Buticarul care vinde bauturi, baute in curtea unde nici WC nu are, deci in legalitatea lui canci … pe cine va vota? Toata clientela ce bea pe datorie ce va face? Dar cei care traiesc din ajutorul luat de la primarie… il vor refuza pe cel ce le da banii, luna de luna, chiar daca nu e de la el?
  Politistul lui Blaga nu e si el om, n-are si el prieteni, “clienti”, “fetitze”, gura lui nu trebuie sa manance si maine?
  Nu merg cu intrebarile mai departe, mai sus, ma rezum la aceste doua, trei exemple minore.

  Asa ca, ce sa fac si eu, merg mai departe si fredonez:
  “Pasaricaaaa, muta-ti cuuuibul… si te duuu”…
  Asta doar pana la Mos Nicolae…

  Sa nu mancati singuri! 🙂

 13. virgil Says:

  vali plesca …

  Sa nu crezi ca io nu ma gindesc la neispravitii mei …
  Numa ca , acum la putere sunt neispravitii tai in frunte cu cel mai mare neispravit pe care l-a data tara asta pina la prezent . Si fac rau . Mult rau …
  Misia noastra este sa-i dam jos , sa nu se instapineasca prea tare si cind o sa dam de alti neispraviti procedam la fel , fie ca sunt ai tai , fie ca sunt ai mei …

 14. Ghita Bizonu' Says:

  Pao nopi avem 30 la suta si din cauza ca avem si idioto indteresati. De ex „domnul” Orascu , care azi are un articol „interesant” si=i da cu constitutia franceza de parca i=a interzis secutitatea sa afle de „coabitare”. Sau HRP de a cauiu inteligenta si cunostinte nu este cazul sa ma indoiesc . Sau Liiceanu ala obositu care nu mai doreste sa ne avertizeze ca votu democrat la adus si pe Adolf la pitere .. Sau revista 22 a GDS ului … Si toti atia fin de du fin a intelectualitatii romesti il sustin pe Zeus.ro …asa ca procentu e mai mare .

 15. Bordelezu Says:

  Pardon! 🙂

  „banii” = banul

 16. Bordelezu Says:

  Roxana,

  Cei despre care-ti povestesc, cei care vor fi folositi pentru a pune votul pe „pasarica” nu se uita la tembelizor decat pe zi, rareori, iar atunci in niciun caz nu se uita la Mircea Badea, la Ciutacu, la Gadea si Stan… sau la Realitatea. Nici macar la TVR, ca-i oboseste si mai tare… 🙂

 17. vali plesca Says:

  uite, virgil, ce mi-e groaza e ca, oricum am lua-o, tot niste neispraviti ajung la putere. iar marea problema e ca istoria ultimelor 20 de ani a dovedit ca definitia celui mai mare neispravit e neispravitul aflat la putere.

 18. Ghita Bizonu' Says:

  Virgil & Johnson ,
  ciocu mic. Baselu este creatia voastra . El este produsul final al incurcatzelei din 13 iunie … votat de voi cu entuziasm . Sustinut in incalcarea cutumelor europene ( desemnarea lu Tariceanu, desi alegerea presedintilor camerelor arata clar care este majoritatea ) .. Acum lasati ce dracu a fost atunci. Ca daca iese Zeus.ro pe langa faptul ca se va institui un control mai riguros decat cel practicat de PSD in 2004 va mai trebui sa inghititi ca sunteti urmasii Josniciei Sale si ca de 2000 de ani e cel mai tare , inclus fata de ceasca gebiul ce se naste odat la 500 ani …Sa ne concentram pe alegerea altuia. Si ambii Crin si Mircea au aceiasi hiba de-i face buni : pe astia nu-i urmeaza nici nevestele !! Deci nu au stofa de Sefi , Genii , Eroi eponimi samd .
  J o h n s o n – nu avea ce sa confiste . Fiindca nu a fost o revolutie . A fost o ceva fara forma si ajungea ca un ins sa fie accepatat . Pun pariu ca daca Nicolaescu se prezenta ca sef si cerea subordonarea organelor de forta era Nicolaescu . Poate stii vorba aia ca revolutiile inabusinte se numesc rascoale iar rascoalele victorioase revolutie … Revolutia a urmat ( pluripartidism , privatizare samd).
  Virgile – de acord ca nea nelui a dat-o-n bara cu legionarii ( chit ca poe acolo s-a facut si propaganda legionara .. 2 cunoscuti s-au cam „inverzit” la sufletel frecventand piata si brusc au inceput sa „jidaneasca” toti cei care aveau alta parere). Insa io zic ca a fost o manifestare anrho-trotzhcista … asa sa fie mai bi8ne recep0tata in V unde anarhistii si trotzchistii is pe toate drumurile ( in zona noastra Stalin ne-a scutit de astia … )

 19. virgil Says:

  vali plesca …

  Sigur , tocmai de aceea nu trebuie sa-i lasam la putere …

 20. olimpiu Says:

  subscriu in totalitate!!!!
  doar ca din pacate in decembrie noul presedinte va fi tot un cacacios fsnist! iar eu il voi vota pe Geoana in turul doi , dupa un betiv dezaxat merge si un prostanac

 21. Marcus Says:

  @Roxana: n-ai obosit sa repeti chestia cu meciul in care chiombu’ il bate cu 5-0 pe Geoana? Pana una alta, daca ar fi fost asa, numai de amorul artei si tot a fi acceptat uratu’ un meci de inclzire in care sa-l faca praf pe adversarul sau numarul unu (nu cred in sondaje, dar Mirciulica se pare ca l-a luat). Numai asa de curiozitate cu ce-ar putea sa-l bata, cu fantoma lui Ilescu, cu mustata lui Sta, cu ochelarii lui Gadea, cu gantera lui Badea, sau poate cu cunotiiontele lui in materie de sisteme politice constitutionale? Iar Geoana, prostanac asa cum il tot ctalogati voi (cu toate ca cv-ul si relizarile sale personale si ca dimplomat si ca ministru de externe, plus studiile facute, sunt mai numeroae decat vacantele Basescului si, cu tot respectul si simpatia fata de d-l Antonescu, ale sale la un loc, are cel putin la acest moment un program cu care l-ar baga sub masa pe chiomb.
  ma oprescu aici
  sa fii iubita
  marcus

 22. vali plesca Says:

  sigur, virgil, tocmai de aia trebuie sa aducem pe altii la putere, nu-i asa?

 23. Plano Says:

  Subscriu @marcus.
  Sper ca Geoana sa-si pastreze bunul simt si sa nu raspunda atacurilor lui Antonescu si Oprescu. De altfel… atacuri justificate intr-o batalie electorala.
  Si-ar demonstra inca o data calitatile de diplomat!

  Nu stiu de ce se acrediteaza ideea ca Basescu s-ar bate doar cu Antonescu, Geoana sau Oprescu?
  Basescu se bate cu acestia dar, mai ales, cu electoratul celor trei. Electoratul lui Geoana e mai numeros. Asta e!
  Electoratul celor trei si-a luat rolul in serios si nu-l va ierta pe Basescu!

 24. virgil Says:

  vali plesca …

  Nu , nu numai d’aia , chiar daca cel si cei de acum au depast orice inchipuire .
  Numai ca tre sa cascam ochii bine , chiar daca la moment de exemplu pe gustul meu nu sunt nici unii nici altii , nu pot sa cred ca cineva ar putea sa-i depaseasca pe cei de acum in nemernicii .
  Acuma , totusi chestiunea este simplificata . Alegem doar presedintele .
  Si Ba’secu nu mai trebuie ales sub nicio forma …

 25. [D][S][N] Says:

  Of ce ti’e si cu spamul asta ! 🙂

 26. ALM Says:

  Cosmarul unui alegator din Romania

  Se facea ca am murit … Prin nu stiu ce noroc am ajuns in fata Sf. Petru care, m-a luat de mana si mi-a zis:
  – Fiule azi e zi mare la noi in Rai si, in cinstea acestei zile, ne-am gandit sa nu-ti mai cantarim pacatele si sa te lasam sa alegi singur: Iadul sau Raiul! Hai, plimba-te putin prin Iad si apoi vino inapoi in Rai …

  Am coborat in imparatia lui Hades si am ramas surprins: ce peisaje mirifice, ce de femei frumoase care intindeau mainile dupa mine, ce muzica antrenanta, ce mancaruri si bauturi, mai ceva decat in turbinca lui Ivan.

  Hmm, daca in Iad e asa, cum o fi in Rai? Si, n-am apucat sa gandesc bina ca m-am trezit in Rai. O muzica anosta in surdina, niste fiinte diafane care nici nu ma bagau in seama, pe ici pe colo niste chestii care aminteau de alimentele dietetice …

  Am ramas pleostit, visator la frumusetile Iadului, asteptand sa treaca ziua acordata pentru optiune …

  A trecut si m-am pomenit iar in fata Sfantului Petru:
  –Te-ai gandit?
  –M-am gandit Sfinte, am fost si sunt un pacatos (sanchi), locul meu este in Iad!

  Si n-am terminat gandul si m-am prabusit in ceva care semana cu un crater de vulcan, urat mirositor, excesiv de fierbinte, in lava caruia se zbateau niste foste fiinte omenesti … Iata si dracusorul care trebuie sa ma ia in primire, caruia ma adresez:
  –Intunecimea ta, am fost si ieri aici si m-au intampinat toate minunatiile care pot trece prin capul unui om, ce s-a intamplat?
  –Mda, ieri am fost in campanie, azi ai ales …

 27. Plano Says:

  CONSULTANTA GRATUITA pentru stafful lui Crin! 🙂 😦

  Crin ar fi avut o sansa sa treaca de turul I daca producea o prabusire in sondaje a lui Basescu, pana la 20-22%, prin scoaterea electoratului de dreapta – ala care a mai ramas acolo – in mrejele propagandei portocalii.
  Inca nu e prea tarziu!
  De ce nu face apel la fostul electorat al ALIANTEI DA !
  De ce nu subliniaza ca este reprezentantul autentic al ALIANTEI DA!
  De ce nu vrea sa vorbeasca electoratului ca vrea sa fie un continuator al politicii fostei Aliante DA.
  ALIANTA DA a fost un brend castigator!
  Ar urca in sondaje in detrimentul lui Basescu.
  Nu are sanse sa-l depaseasca pe Geoana, reprezentant al stangii.

 28. J o h n s o n Says:

  Plano…de ce te agitzi ? 🙄 Parca al tau era pe primul loc inaintea lui Basescu sau in orice caz cu vreo 10 procente peste Antonescu,lasa-ne sa ne prabusim,de ce nu ne lasi ? 😯

 29. Plano Says:

  @Jonhson
  Pai… ma gandeam ca ar trebui sa puna si Crin umarul ca sa-l debarcam pe Basescu din primul tur…
  Ce zici?

 30. J o h n s o n Says:

  Pai asta si face…senil,alea alea… 😕 In fond daca da si in Geoana care este problema ? Doar e campanie,se uita electoratul PSD in gura lui Antonescu ? Evident ca nu ! eventual ataca o tema abordata de Basescu si asta ar putea sa-i ia aluia din procente in felul acesta… Vezi ? 😉

 31. Bordelezu Says:

  @ALM

  Fain! 🙂

 32. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Mulţumesc pt comentarii şi nu vă supăraţi dacă de data asta nu vă răspund decât pe sărite (mai ales că v-aţi mai răspuns între voi – 🙂 )

  @Plano, @Marcus. Ce nu vreţi voi să pricepeţi e că dacă i-l trimiteţi pe Geoană în finală, îl realegeţi pe Băsescu. Sau poate asta vreţi.

  @vali plesca. Ai o problemă? Rezolvă-ţi-o!

 33. J o h n s o n Says:

  Interviu cu regizorul Cristian Mungiu(partea finala) :

  Sunteţi de stânga, de dreapta sau de centru?

  Nu este atât de simplu. În orice caz, mai degrabă de dreapta.

  Social-democrat, conservator, creştin-democrat sau liberal?
  Mă depăşeşte întrebarea. În orice caz, în România, până şi noţiunile astea şi-au pierdut sensul, majoritatea politicienilor voaiajând fără nicio jenă de la un partid la altul, arătând în esenţă că nu sunt decât nişte oportunişti.

  Preferaţi un anumit partid din România?

  Aş vrea să votez un partid format din inşi care se gândesc întâi la oameni şi pe urmă la ei şi la gaşca lor, dar astăzi cam toate partidele care au şanse să intre în parlament sunt o apă şi-un pământ: câţiva oameni care ar vrea să facă ceva, sufocaţi de o mare de şmecheri, incompetenţi sau hoţi.

  Există politicieni români pe care îi apreciaţi?

  Corneliu Coposu. Nu ştiu dacă atât ca politician, dar ca om. Era demn şi principial.

  Mergeţi la vot de obicei?
  Da.

  Veţi merge şi la alegerile prezidenţiale?
  Da.

  La ambele tururi de scrutin?
  Da.

  Cu cine veţi vota?
  În primul tur, voi vota cu candidatul care mi se va părea cel mai onest, indiferent dacă are şanse să iasă preşedinte sau nu, iar în turul doi, cu candidatul care pare să aibă cele mai mari şanse să ia măsuri şi pentru ţara asta, nu numai pentru grupul care îl susţine.

  Care ar trebui să fie primele lucruri pe care ar trebui să le facă viitorul preşedinte?

  Să determine alegerea unui guvern stabil, care să aibă puterea să ia măsurile de care este nevoie, chiar şi nepopulare – guvern reprezentând o coaliţie, care să înţeleagă că politica e mai mult decât împărţeala de posturi pentru căpătuiala membrilor de partid şi a apropiaţilor lor.

 34. neinfectat de comunism Says:

  mie mi-au placut acele filmulete in care erau parodiati diversi „tonomatzi”…dovada ca pr-ul lui basescu este mai inteligent decat al altora…

  va astept la mine pe blog unde discutam cum O blogeritza de stanga ne roaga sa nu votam cu Basescu ca ne condamnam la moarte copiii…

 35. George Serban Says:

  In seara asta, am aflat care a fost cea mai inalta forma de invatamant absolvita de Basescu. El stie ca „profesoarele” se platesc cu … ora si, evident, cu banii inainte.

 36. Ghita Bizonu' Says:

  Ptr Roxana ..
  deci voi cei de „dreapta” sunteti pana la urma cu basescu. Rotomontadele din blog sunt doar in sprin\jinul „istoricielor” si numa ptr ciolan. Principiile – de ex parlamentarism , Europa , democratie si altye rahaturi din astea nu sunt de scarba fata de „genii” conducatoare ci strict conjuncturale . Daca finala va fi Geoana – Basescu dvboastra veti schimba foaia si va veti arunca in luopta ptr Conducatorul Perfect … urmasiul Pietei Universitatii . Adevarul este ca nicodata nu ati dorit democratia si ca de fapt ce v-a aminat este o combinatie de trotchism, anarhism si paseism agrarian ( ce numea Zeletin reactiunea agrara ) in virtutea careia o „elita” autonumita si narcisista cere conducerea. Fie si cu pretul ca sa pupinbaseasca si sa ridice un nou cuolt al personalitatii .
  Motivatia celor mai de sus este observatia dvoastra inisnuant si mincinoasa :
  @Plano, @Marcus. Ce nu vreţi voi să pricepeţi e că dacă i-l trimiteţi pe Geoană în finală, îl realegeţi pe Băsescu. Sau poate asta vreţi.

  Ii cunosc pe cei 2 de ceva timp … va asigr ca nu=l doresc pe basesc si nici eu . Pana acu ma gandam sa votez pe Antonescu .. incep sa am rezerve . Va felicit !!

 37. Roxana Iordache Says:

  @Ghiţă Bizonu. Votează-l, drăguţă, pe Geoană, adică pe Băsescu. Mai foloseşte-ţi, naibii şi neuronii, nu doar hormonii!

 38. ALM Says:

  @ George Serban (joi 12 noiembrie 2009 la 10:43:19 pm)

  Nu-i asa ca-i ciudat ca nu stie cat „castiga” un profesor pe ora? Tocmai el, „profesoru’ lu’ Hayssam”! Inseamna ca in perioada „aventurilor din Bagdad” inca nu semnase niciun stat de salarii?

 39. Ţara lu’ Canci… « Dispecer Blogosferă Says:

  […] prin intermediul presei. Care presă e aservită adevărului, până la interesele patronatului. Între timp, la oficiul braţelor de muncă, se fac rezervări până după alegeri, pentru luarea în […]

 40. George Says:

  Baselu se duce naibii din primul tur dar va fi o lovitura pentru servicii care nu vor renunta fara macar incercarea de a manipula urmatorii candidati si electoratul, desi e clar ca treaba nu si-au facuto dat fiind ca ne confruntam cu acte grave de tradare care vrem ori nu se regasesc in starea grava de saracire a populatiei si nu vad cine ar mai inghiti vreo promisiune. Cred ca va fi o chestie de manipulare cum a fost intotdeauna caci nimeni nu mai crede nimic! Indiferent ca e Crin, Oprescu sau Geoana care e un perdant fiindca inca mai are de platit relele PSD-ului fata de tara asta!Basescu dispare rapid iar aici ai dreptate, e mort politic!

 41. mihai 4 Says:

  Basescu vorbind ACUM despre patriotism la Nasul[b 1tv]––CHHHHHH….PUTE….

 42. mihai 4 Says:

  Wowwwww…si se da exemplu pe el!!!

 43. George Says:

  lasa sa se dea da de Biruinta nu zice nimic?

 44. mihai 4 Says:

  Tace chitic,George.Prostu nu stie,dar ar putea sa se laude cu faptul ca a dat foc la vapor[vapoare] in tinerete.De ce nu? a invartit deasupra capului si sabia[a lui Stefan cel Mare,probabil].

 45. furiouswordpressripper Says:

  Nu va fie frica. Toata aceasta buluceala va fi rezolvata inca din primul tur. Dupa aceea vom avea liniste. Cu totii.

 46. George Serban Says:

  @Alm 🙂 ))))))

 47. pitapata Says:

  Nici un candidat nu-mi place.
  N-au substanta, nu par a avea idee de un traseu pe care Romania trebuie sa mearga. Nici unul.
  Tot ce par a face e ca merg dupa cum bate vintul.
  Ca unul e putin mai de colea ca altul, nu e suficient pentru un politician, lider..
  Laolalta sint o gramada de vorbe goale. Toti.

 48. Plano Says:

  Victoria lui Geoana… cea mai probabila. Astazi au pus toti tunurile pe el.
  Oare de ce?
  * *
  *
  Cine ii tot da ca o moara stricata … chestia cu sondajele masluite, este un novice in estimari sociologice comparative… Pornind de la trendurile fiecarui institut de sondaj… de la ultimele alegeri, poti sa ai o imagine apropiata de ce va fi la alegerile de peste o saptamana.
  Nu stiu de ce se mira unii ca Geoana si Basescu au fiecare in jur de 30%, atat cat au obtinut si partidele lor la ultimele alegeri electorale.
  Accesul lui Geoana in finala a decis-o sustinerea sa de catre Iliescu si Nastase. N-au lasat ca voturile social-democratilor sa fie atrase de candidatura pirat a Dr Oprescu!
  Liberalii nu l-au ajutat pe Crin sa ia mai multe voturi din zona de dreapta a electoratului, ramasa inca fidela lui Basescu.
  Un timp si-au irosit energiile in dispute interne paguboase de genul … Tariceanu ar fi fost un presedinte de partid mai bun si un candidat mai performant in batalia electorala.
  Parerea mea este ca, in conditiile crizei de dupa guvernarea liberala, Tariceanu ar fi fost mai vulnerabil la atacurile lui Basescu si nici n-ar fi fost menajat de social-democrati… asa cum este Antonescu.

 49. J o h n s o n Says:

  @pitipata Unul va iesi ca-ti plac sau nu,filozofia eternului nemultumit…de fapt cine nu si-a dat inca seama care este raul cel mai mare,candidatul de nesuportat pentru urmatorii 5 ani are optiunea politica bine determinata doar ca ne serveste o mica diversiune poate ne transmiti si noua asa zisa ta indecizie….Vezi-ti de drum amice,astea-s rasuflate deja

 50. pitapata Says:

  @johnson
  du-te si plimba-mi ciinele..yawn,,,ooo

 51. J o h n s o n Says:

  Vezi ca te-am ghicit ca esti o hoara nesimtita din anturajul bahicului ?

 52. Franklin Says:

  Geoana il bate le Basescu de-i suna lichidul ascitic in el, bineinteles, daca marinelul fara flota apuca finala.

  Gasiti-va alte subiecte si nu mai pierdeti vremea in discutii sterile precum bizantinii in timpul asediului Constantinopolelui.
  Purceaua e moarta deja, iar daca nu pute e pentru ca usa cotetului e inca inchisa. Se cauta fraieri pentru functia de prim ministru. Bietul Johannis ar fi fost perfect. Prostovanul de Base e singurul care n-a vrut sa inteleaga toata chestia, desi i s-a explicat si pe intelesul lui. Si se mai considera om de stat (asta e pentru Pitipata si altii ca ea (el).

 53. pitapata Says:

  @Johnson, spala-ti gura cu sapun..
  Putina cultura, putina politete, nu costa..
  cind le inveti? 🙄

  Tot in anturajul DER-bedeilor ai ramas, omule needucat!! ha,ha
  *down boy! Sit and be quiet* 😀

 54. Felix-Gabriel Lefter Says:

  Cu Basescu, daca e sa pice, pica si Geoana si altii. Pica toata mafia. Sunt atat de multi incat nu-i stim. Cu totii au o singura tinta: Crin. Nu-l au la mana cu nimic pentru ca n-a inotat in ape murdare. De aia le e frica. La fel le e frica de Johannis sau de Regalitate. Le-ar strica furaciunile si viata cladita pe ele. Si stiu foarte bine, ei, ca ori conduc, ori infunda puscaria.

 55. dracu Says:

  2 vesti:
  oh, cat de trist.. se pare ca nu intra Crinutu in turu 2. asta e vestea proasta (pentru voi) si buna (pentru mine). pt ca ar avea mai multe sanse decat Prostanacu.

  vestea buna pentru voi e ca se pare ca ar pierde Base in turul 2, chiar si in fata Prostanacului.

  cre ca tre sa incepem sa luam in consideratie si ideea ca urmatorul presedinte va fi un Prostanac.

  sansa lui Base ar si sa traga tare pe vizita prostanacului la moska. din pacate, nu are presa ca sa bata toba pe chestia asta, mogulii lucreaza eficient, asa ca functioneaza perfect regula lui „Mucles” la antene si irealitatea.

  deci, vedem.

 56. J o h n s o n Says:

  Patapizda proasta semeni la muian cu parasuta de Patras cred ca esti chiar ea asa ca nu mai are rost sa discutam,te-a pedepsit suficient de mult natura si se face suficient de mult misto de tine in media ca sa mai fac si eu aici…Vai de mama ta ametito !

 57. dracu Says:

  @Johnson
  asta apropo de „romania bunului simt” a liberalilor :))

 58. gaboanta Says:

  Raspunsurile cititorilor sunt mai colorate decat articolul :)))
  http://gaboanta.wordpress.com

 59. ela Says:

  George Serban spune:
  joi 12 noiembrie 2009 la 10:43:19 pm
  ………………………………….

  Baselu a pus intrebarea cat castiga pe ora profa, pt ca vroia sa scoata ca este platita bine pentru orele prestate efectiv.
  Femeiea, profa, n-a stiut sa-i zica ca norma de lucru este de 168 sau 176 ore/saptamana din care atatea la catedra, atatea pt corectat lucrari, teze, atatea ore pentru pregatirea pentru ora, atatea ore pentru studii noi aparitii in domeniu.
  Baselu, nu prea le-a avut cu scoala, eba nici atata,el si-a schimbat fata la alta scoala cand i s-a spus ca nu invata.

 60. Roxana Iordache Says:

  Dracu şi Piţipoanca. Pregătiţi-vă flaconul de rudotel pentru 22 noiembrie.

 61. pitapata Says:

  @John-son, linisteste-te! Vrei atentie!? Der-BIDEU! ca sa iti speli gura, full of .. down in Bideu!! ha,ha
  Vulgarule!-marsh! ..unu-doi,unu-doi……ma indoiesc ca sti sa numeri totusi 🙄 😀

 62. pitapata Says:

  Nu ma afecteaza 22 noiembrie!
  Ma intereseaza doar ! aww dear..

 63. pitapata Says:

  Roxana Iordache
  Pitapata!

  Imi pare bine de cunostinta 🙂
  Cred ca ma adresez numelui tau , corect,da!?
  Dicutii,maniere…da!?

 64. alex.dumitrascu Says:

  In decembrie 89′ prima figura pe care au vazut-o romanii la televizor dupa fuga lui Ceausescu a fost a lui Mircea Dinescu. Nu demult, Basescu a declarat ca „lui Dinescu ii miroase gura a petrol”.
  In replica, il intreb pe Basescu, ce a facut el in decembrie 89″? A stat ascuns sub calorifer sa nu-l gaseasca revolutionarii? De ce? Fiindca se stia cu musca pe chelie si fiindca revolutionarii ii cautau pe fostii nomenclaturisti, pe imbuibatii regimului Ceausescu?
  Ce ai facut domnule Basescu pe 21-22-23 decembrie 89?
  De partea cui erai?
  A revolutiei, sau a cui?

 65. alex.dumitrascu Says:

  nu-ti mai e frica?

 66. pitapata Says:

  Alex Dumitrascu, nu trebuie sa il intrebi nimic pe Basescu!
  Trebuie sa intrebi oamenii care l-au ales si au de gind sa-l aleaga, unde le-a fost/este mintea? Au vre-un pic ??
  Ce e asa de greu de inteles ca Basescu nu e potrivit!!

 67. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2009/11/13/de-la-erevan-news-pentru-pupinbasisti/

 68. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2009/11/13/cui-ii-este-frica-de-cacacila-voda/

 69. dracu Says:

  @roxana
  io sunt convins ca o sa supravietuiesc, si o sa traiesc bine, indiferent cine iese presedinte. chiar daca, prin absurd, ar iesi sclavul lui Patriciu, de exemplu (ma rog, unul din multii sclavi, temporar desemnat presedinte al PNL). fin’ca nu mai sunt in Romania 🙂

  dupa cum ti-am spus, e foarte posibil sa piarda atat favoritul tau (din primul tur), cat si al meu (in a 2-lea).

  intrebarea e:
  cum te-ai simti cu Marean ca prim ministru? 🙂
  pentru ca banui ca in turul 2 ai sa votezi cu prostanacul (asta daca te duci la vot).

  avand in vedere ca te oftici atat de mult pe subiectul asta (eu unul imi permit sa ma amuz), cred ca mai degraba ar trebui sa te dotezi tu cu ceva rudotel, just in case 😀

  pariem ca nu intra Crin in turul 2?
  o naveta de bere neagra.

  daca io castig, o dai la portocalii.
  da tu castigi, o dau cui vrei tu.
  deal?

 70. alex.dumitrascu Says:

  Cum se face ca de cate ori am ceva de spus intervine o jigodie?

  De data asta insa continui:
  http://www.ft.com/cms/s/0/05215b68-cd40-11de-a748-00144feabdc0,dwp_uuid=5725f986-bc9d-11de-a7ec-00144feab49a.html?nclick_check=1

  Dupa cum vedeti suntem reprezentati de un figurant fara nume nicidecum de un leader. De la revolutia in direct la mizeria anonimitatii. Romania nu mai are nici nume, nici reprezentata nu mai este. Este trecuta sub tacere.

  Si inca o intrebarea incomoda pentru domnul Basescu.
  A fost vazut asemenea altora inchinandu-se la hramuri si la intronizari de episcopi. Imi inchippui ca in anii 49- 50, parintii dumnealui , l-au luat in brate pe inserat si au mers la biserica din Basarabi sa-l fie botezat.
  Asta presupunand bineinteles ca in localitate exista vreo biserica pe vremea aia.
  Dar….un certificat de botez poseda?

 71. dracu Says:

  ps
  apropo de titlu
  e asa de vestit Crinutu pentru dimensiune???
  cine poate certifica sau depune marturie?

  nu puneti un nou slogan, ceva de genul:
  „Terente, salvarea femeilor din Romania”?

  😀

 72. alex.dumitrascu Says:

  @pitpata
  Le spun ce sa-l intrebe acum

 73. alex.dumitrascu Says:

  Daca lui Basescu ii pui un prezervativ pe cap, poate fi folosit foarte bine pe post de vibrator.

 74. pitapata Says:

  @ Alex Dumitrascu, nu stiu la cine referinta cu jigodia..
  daca este nivelul la care se discuta pe blogul asta, poate am sa ignor sa contribui..

  Ideea mea nu era de repros pentru postul tau sau pentru orice comentariu..ci o idee generala, ca Basescu nu este omul si nu a fost omul, potrivit de a conduce. Asta-i tot! Dar sint oameni care l-au ales..deci aceea sint raspunzatori cumva, zic eu..
  oricum..cred ca am lucruri mai bune de facut , decit dialog pe tonul de aici..

 75. dracu Says:

  @pitapata
  te lamuresc eu:
  alex e un retardat care are o problema personala cu mine (desi nu-mi amintesc sa fi avut de-a face cu sotia lui, de exemplu, ca sa ii dau motive). si care a dat peste mine aici din intamplare.

  deci cerseste si el putina atentie la chestia cu „jigodia”. pe care n-am de gand sa i-o acord.

  da, daca nu esti contra lui Base, si nu presari din cand in cand blesteme si injuraturi la adresa lui, asta e nivelul discutiei 😀

  pentru mine e o forma de amuzament (fin’ca io votez cu Base).

 76. J o h n s o n Says:

  Patapizdo hotaraste-te ori i-o sugi lui Bashila ori ba ! daca vrei o muie in batista incearca in parcari n-are rost sa intri aici sa dai cu banu’ vad ca ma tot incerci,ai bucurii,esti masochista dai comenzi gen Mars, esti kinky ti-o pui cu hamuri si lanturi inrosite,ti-o pui cu mamelucii cu IQ pe minus…hotaraste-te rapandula tatii ca n-am timp sa mi-o trag cu toate rapandulele,auzi ce zice colegu’ au aparut vibratoarele cu tzestul lui Basescu,baga…baga…baga… 🙂

 77. alex.dumitrascu Says:

  http://new.ablog.ro/2008-04-16/completare-la-campania-omorati-fiecare-cate-5-caini-vagabonzi.html

  Asta-i jigodia, neam de tigani hingheri care-l voteaza pe hingherul fost primar al Bucurestilor.

 78. J o h n s o n Says:

  Patapasarica tatii am inteles esti in misiune sa faci aici bagabontzeala ! Chiar si blonda asa nu reusesti au mai intrat malachiste de parada si-au luat cuvenita muie si s-au topit satisfacute.Mai vrei ? Da ce nesatula esti,vezi ca pe soselele tarii circula niste TIR-uri,poate pe segmentul asta de populatie te scoti…

 79. Plano Says:

  SARUTAM MANA DOAMNA PROFESOARA !!!

  Felicitari acelei d-ne profesoare. Nici nu stim cum o cheama. Desi… ar fi cazul.
  A aratat unei sali pline de cadre didactice si intregii tari ca
  „regele Base e gol”
  Daca prin curajul sau de a-l infrunta pe Basescu… acesta a mai scazut cateva procente in sondaje… efortul nu a fost zadarnic.
  Noi nu putem decat sa facem cunoscut gestul sau.
  Sarutam mana DOAMNA!!!!

 80. J o h n s o n Says:

  Scrisoare deschisă către preşedintele CE: România în pericol!

  Stimate domnule José Manuel Barroso! Procesul electoral din România evoluează ameninţător! O ţară care, în mai puţin de 10 luni, a angajat credite de 20 de miliarde de euro se epuizează doar în discuţii despre diminuarea Parlamentului! Un mandat prezidenţial plin de scandaluri şi proiecte eşuate este astfel mascat de o consultare a electoratului pe un cu totul alt subiect. Şeful statului desfăşoară o campanie furibundă împotriva principalei puteri democratice, Parlamentul, încercând ca prin minimalizarea acestuia să câştige încă un mandat de preşedinte.

  Guvernul risipeşte banul public, dar economiseşte colile de hârtie pe care se va ţine evidenţa participării la alegerile din 22 noiembrie. Pe o jumătate semnăm pentru alegerile prezidenţiale, pe cealaltă jumătate, pentru prezenţa la Referendum! Nimeni nu va şti niciodată cu exactitate câţi şi pentru cine şi ce am votat! Mai mult, informarea publicului este părtinitoare şi a încăput pe mâna celor care aparţin actualei structuri a Executivului.

  Toată România este împodobită cu ameninţări la adresa parlamentarilor şi a celor care cred că varianta prezidenţială include riscuri majore pentru democraţie. O copleşitoare maşină de propagandă condusă de un singur partid şi plătită de clientela economică a acestuia îmbracă România într-o ţinută monocromă.
  Publicitate
  Click Here

  Portocalie şi populistă! Ţara nu are guvern stabil, nu are buget pentru 2010, iar instituţiile funcţionează chinuitor. Şi mai întotdeauna împotriva opoziţiei! Semnele de preocupare ale Justiţiei în cazurile care îi implică pe Traian Băsescu, pe câţiva dintre miniştrii Cabinetului sprijinit de preşedinte sunt ca şi inexistente! Dezbaterile despre calitatea democraţiei, despre ieşirea din criza economică, despre corupţie nu sunt decât arii de operetă politică, interpretate pe tonuri grave de toate părţile aflate într-un conflict devastator. Dar primul solist român al fanfaronadei politice este cel pe care l-aţi primit cordial la Bruxelles: preşedintele Traian Băsescu, principalul autor al climatului de derută, confuzie şi neîncredere în viitorul ţării!

  Domnule preşedinte Barroso! La marginea Uniunii Europene regulile democraţiei şi arhitectura statului de drept sunt diferite şi ameninţătoare pentru cetăţean. Un stat bugetofag, sprijinit pe zeci de mii de oameni din servicii secrete şi Parchete, cu o economie (chiar şi cu o politică) dirijată de o mare parte din fiii şi nepoţii conducerii comuniste, inclusiv de acoperiţii fostei Securităţi comuniste, sufocă economia, instituţiile şi libertăţile. Deruta este totală! Preşedintele Traian Băsescu dă semnele unei ambiţii de administrator vetust al României. Un putinism grosier se instalează cu fiecare zi, timp în care oamenii mor cu miile pe drumurile proaste, devenite doar pretexte pentru devalizarea bugetului, în spitalele cu o dotare modestă, murdare şi subfinanţate. Calitatea vieţii este în picaj, mediul înconjurător e viciat şi te întâmpină cu poluare la fiecare kilometru, minoritatea romă este abandonată într-o sărăcie din care rezultă şi portretul unui eventual ţap ispăşitor. Domnule preşedinte José Manuel Durão Barroso, nu vă cerem nimic! Ne facem doar o datorie de conştiinţă din a vă spune că din interior România lui Traian Băsescu arată mai rău decât din datele Comisiei şi traversează zile de mare derută, premergătoare unei perioade mai cumplite decât cea de acum.

  Domnule preşedinte Barroso, la Bucureşti adie vântul unui putinism românesc periculos pentru calitatea democraţiei din marginea Uniunii Europene!

  Redacţia ziarului Cotidianul
  Cornel Nistorescu, Director editorial
  Oana Stănciulescu, Redactor-şef

 81. J o h n s o n Says:

  pentru intoxicatii portocalii cu aere pretzioase de oameni „de dreapta” :

  Petre Roman a declarat ca Basescu a venit in guvernul FSN in mai 1990,ca secretar de stat in ministerul transporturilor,fiind adus pentru a inabusi o greva crancena(exprsia ii apartine lui Roman)la CFR,condusa de seful regionalei CFR Constanta, Siromascenco.In iunie 1990 [Citeste] a organizat aducerea minerilor in capitala pe calea ferata,directorii regionalelor CFR,care s-au opus,au fost destituiti,cazul de la Craiova.In guvernul Roman,Basescu a facut parte din comitetul de criza,unde a avut cele mai dure comentarii,la adresa participantilor la manifestatia din piata universitatii.Stenogramele comitetului de criza stau marturie. Basescu incearca incaodata sa scape de raspundere,dar este la fel de vinovat ca si Iliescu….

 82. dracu Says:

  @roxana
  sa inteleg sa n-ai curaj sa pui pariul pe o lada de bere? 😀

  ok, poate stai mai prost cu banii ca nah, va tine Baselu in criza:
  accept in locul lazii de bere sa publici o postare numita „Dracu a avut avut dreptate, Crinutu n-a intrat in turul 2”.
  asta nu te costa nimic.

  tii pariul?
  io dau tot naveta de bere.

 83. J o h n s o n Says:

  Tot pentru fandositii de dreapta din Modrogan :

  LA FILAJ

  In slujba Securitatii din 1986

  Gigi Netoiu (48 de ani) a fost angajat al Ministerului de Interne in 1983, iar din 1986 a fost trecut la unitatea de Contrainformatii a Securitatii, ca ofiter, unde se ocupa de siguranta traseelor pe care circula Nicolae Ceausescu. In aceasta perioada, cel mai probabil retrogradat, l-a filat pe disidentul Mircea Dinescu.

  Dupa 1990, fostul actionar al lui Dinamo a fost cooptat in schema celebrei UM 0215. In 1994 s-a retras din structurile Ministerului de Interne pentru a se apuca de afaceri, iar in septembrie 1997 devine unul dintre cei trei membri ai Consiliului de Administratie al lui Dinamo care erau din afara Ministerului de Interne. Netoiu s-a aflat si printre cei citati la audierile din dosarul represiunii din 13-15 iunie 1990 din Piata Universitatii.

  URMARITUL

  Deconspirator de securisti din 2000

  Poet, publicist, afacerist si „mosier”, Mircea Dinescu (57 de ani) a studiat ziaristica la facultatea de profil a Academiei „Stefan Gheorghiu” fiind considerat din tinerete un poet de perspectiva. In 1989 a fost concediat de la „Romania Literara” din cauza unui interviu acordat ziarului francez „Liberation” in care-l critica pe Nicolae Ceausescu si a fost arestat la domiciliu, fiind pus sub supraveghere permanenta. Unul dintre cei care-l filau atunci era Gigi Netoiu.

  I se interzice contactul cu orice persoana in afara de familie, iar in strainatate incepe o intensa campanie de solidaritate cu poetul persecutat. Dupa Revolutie a fost ales presedinte al Uniunii Scriitorilor

  Azi Netoiu defileaza la brat si se pupa pe scena cu Basescu iar lui Mircea Dinescu i se interzice luarea cuvantului si este amenintat direct cu expulzarea…Mai creiere spalate sustinatoare de Basescu,asta e presedinte de dreapta ? Sau securist ordinar care s-a regasit peste ani cu anume confrati de dinainte de 89 ? Si daca tot s-au regasit au reluat si apucaturile tematice din Baneasa.

 84. Ovidiu Says:

  VEZI UN SITE DE NU SE MAI VAZUT !!!

  http://nicolae-ceausescu.yolasite.com/

 85. pitapata Says:

  Johnson, are stilul lui Vadim..
  holere..

 86. ALM Says:

  Ce chestii interesante se intampla in zilele acestea pe bloguri! De bine, de rau, se infiripa cate o discutie pe tema postata de gazda. Toate bune si frumoase pana apar fundamentalistii (khmerii multicolori dar, mai ales, cu nuante portocalii).

  Ma uitam la replica prietenului meu „dracu'”: „e asa de vestit Crinutu pentru dimensiune??? cine poate certifica sau depune marturie?” Intr-un fel, a repetat intrebarea pusa de catolici lui Francisco de Goya, in legatura cu tabloul La maya desnuda. Raspunsul lui Goya s-ar potrivi si aici: „Lascive sunt numai gandurile voastre!”

  Probabil ca niciunul dintre candidati nu acopera standardele pretentiilor noastre. Evident, cu conditia sa nu facem vreo introspectie in propriile noastre comportamente. Totusi, avem cateva repere, dintre care unul major: afara de Basescu, despre ceilalti nu putem decat presupune cum se vor comporta ca presedinti de republica. Sigur ca sunt multi care-l apreciaza pe Basescu. Nici o problema: masochisti au fost, sunt si vor mai fi. Dar, de ce fac masochistii prozelitism? De ce trebuie sa ma convinga ca, pentru a atinge un scop, trebuie sa sparg ziduri cu capul, cand tot omul cu scaun la cap le ocoleste?

  Stim ca fiecare candidat are tarele lui. Oameni sunt si, daca am suportat cinci ani un om care din prima zi a pus sticla la gura, de ce nu am vedea si alte comportamente? Deocamdata, dintre cei cu sanse la calificare, numai Crin Antonescu are un slogan linistitor: „Romania bunului simt”. Basescu ne vorbeste de frica, Geoana ne cheama la lupta, Oprescu se trezeste pe stadion! Dupa parerea mea, chiar daca sunt de stanga, optiunea de a pune stampila pe Antonescu imi pare justificata. Poate si datorita „dimensiunii” sale …

 87. mihai 4 Says:

  http://www.trilulilu.ro/hailarevolutie/f72b5fcb1a6184

 88. dracu Says:

  @ALM
  constat ca ti se poate aplica la fel de bine rationamentul tau 🙂

  adica ai „citit” doar ceea ce ti-a convenit, si ce ti-a dat apa la moara din comentariile mele.

  faptul ca ii explicam roxanei ca exista posibilitatea reala ca atat candidatul preferat de ea, cat si candidatul preferat de mine, sa piarda, „ti-a scapat”.

  intrebarea explicita despre cum s-ar simti liberalii cu Vanghelie ca Prim Ministru (e vr-un secret pentru cineva ca Geoana executa prompt ordinele lui Vanghelie??? vezi numire ministrului de interne de la PSD) este trecuta lejer cu vederea.

  la fel si intrebarea implicita despre cine cred liberalii ca ar fi votabil in turul 2 dintre Basescu si Geoana.

  pentru ca toate datele pana acum ne duc spre concluzia asta; ma rog, mai putin declaratia lui Antonescu, care e dispus sa puna un pariu. pariu pe care sunt dispus sa il tin si eu, ba chiar fara sa ii coste nimic pe simpatizantii liberali, in afara de recunoasterea unui fapt care va fi evident: daca intra sau nu in turul 2 Antonescu.

  reinoiesc propunerea, nu doar spre Roxana, ci catre oricare dintre simpatizanti liberali: eu dau o naveta de bere daca pierd si intra Crin in turul 2 (ca sa puteti sarbatori victoria cum trebuie), simpatizantul liberal se obliga sa posteze pe blogul propriu o postare cu titlul „Dracu a avut dreptate, Crin nu a intrat in turul 2” daca nu intra Crin in turul 2.

  liberalul nu risca nimic, eu risc sa pierd contravaloarea unei lazi de bere.

  chiar nu are nimeni curaj??? asa de multa incredere aveti in liderul vostru??

  :))

 89. dracu Says:

  aia cu
  „numai tiganii, alcoolicii si prostituatele il voteaza pe Basescu” este un exemplu concludent despre cum se va pune in practica „romania bunului simt” 😀

  la fel de bine cu:
  „Sigur ca sunt multi care-l apreciaza pe Basescu. Nici o problema: masochisti au fost, sunt si vor mai fi.”

  si cu
  „Patapizdo hotaraste-te ori i-o sugi lui Bashila ori ba ! daca vrei o muie in batista incearca in parcari n-are rost sa intri aici sa dai cu banu’ vad ca ma tot incerci,ai bucurii,esti masochista dai comenzi gen Mars, esti kinky ti-o pui cu hamuri si lanturi inrosite,ti-o pui cu mamelucii cu IQ pe minus…hotaraste-te rapandula tatii ca n-am timp sa mi-o trag cu toate rapandulele,auzi ce zice colegu’ au aparut vibratoarele cu tzestul lui Basescu,baga…baga…baga…”

  e clar, asta e „bunul simt” propus de liberali. 😀

  ziceati cumva ca va supara ca Basescu e badaran si necioplit???
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  cred ca nu se ridica la nivelul pretentiilor voastre, de fapt.

 90. alex.dumitrascu Says:

  @ALM
  In materie de presedinti si de prezidentiabili eu nu am preferinte, am insa adversitati, ingrijorari, si mi-o manifest pe cea mai intemeiata.
  Candidatul acceptabil pentru mine este ‘FOCA DE LA CIRC” iar candidatul imposibil este Basescu.

  Presidentia ca institutie este poarta prin care se poate reveni la dictatura, si din motivul asta o detest..

 91. dracu Says:

  @alex,
  daca crezi ca poti sa sustii o discutie civilizata, te-as intreba urmatoarele:

  * prin ce mecanisme ar putea un presedinte impune dictatura?

  sa mentionam ca asta ar insemna, printre altele, lipsa libertatii de exprimare, cenzurarea sau / si intemnitarea / impuscarea acelor ziaristi care comenteaza impotriva presedintelui, desfiintarea parlamentului (poate), judecatori care sa execute prompt ordine ale presedintelui (desi sunt independenti), desfiintarea unor institutii de presa (sau macar „cumintirea” lor).

  ce ar putea impiedica Parlamentul sa suspende un astfel de presedinte, iar pe romani sa il dea jos cu ocazia unui referendum?

  * propui desfiintarea institutiei presedintiei, pentru a se elimina riscul unei dictaturi prezidentiale?
  esti constient ca asta se poate face doar prin modificarea Constitutiei, si un referendum care sa aprobe aceasta modificare, nu? pe care sa-l aprobe 50% + 1 din cetatenii cu drept de vot.

 92. Alfred Says:

  „PNL nu îl va susţine pe candidatul PSD la preşedinţie Mircea Geoană, în al doilea tur de scrutin, în situaţia în care prezidenţiabilul liberal Crin Antonescu nu se califică în finală. ”

  Declaraţia a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Liderul liberal consideră că Mircea Geoană nu reprezintă o alternativă reală la Traian Băsescu.

 93. dracu Says:

  hmmm..
  pe de alta parte, Antonescu spunea ca l-ar vota si pe Becali ori Vadim, numai sa nu iasa Basescu.

  cred ca ar trebui sa se lamureasca intre ei mai intai, ca altfel exista riscul sa-si confuzeze membrii si simpatizantii, si sa nu mai stie bietii de ei cu cine sa voteze.

 94. Alfred Says:

  Vad ca acest blog a ramas la fel de vulgar, daca nu chiar si mai… Incepand cu titlurile si continuand cu comentariile aferente.

 95. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/
  LE FIGARO DESPRE ION ILIESCU ETC! CITESTE !!!!!

 96. dracu Says:

  @Alfred

  te rog frumos sa-ti corectezi imediat atitudinea.

  ia seama ca te afli pe un blog unde se aduna o gramada de membri si simpatizanti ai PNL (io reprezentand oaia neagra, rusine familei, si pe moment, necenzurat), partid care vine in campania prezidentiala cu sloganul „Romania bunului simt”.

  cum iti permiti, impertinentule???

  😀

 97. Plano Says:

  Raspunsul lui Geoana la atacul murdar al lui CRIN Antonescu pe tema vizitei la Moscova, in aprilie 2007, a candidatului Mircea Geoana”

  -„Avem o relaţie practic congelată cu Federaţia Rusă, normalizarea dialogului a fost principalul meu scop”,
  -„Rusia lui Medvedev nu mai este URSS-ul lui Stalin”.

  „Modul penibil în care se încearcă specularea unui astfel de moment îl condamn, pentru că numai jucătorii mici şi care nu cunosc regula jocului internaţional pot să aducă în campanie un astfel de argument. Seamănă într-un fel cu atacul lui Băsescu din 2004 care a spus că premierul francez a venit la Bucureşti să-şi ia tainul, este exact acelaşi mod primitiv, needucat şi contraproductiv pe care actualul preşedinte îl aduce în politica externă”.
  De ce nu-l ataca Antonescu si pentru ca a vizitat SUA si China?

 98. Alfred Says:

  Crin este perdantul Nr1

  S-a manjit in ultimul hal cu PSD, l-a ridicat in slavi pe Iliescu, s-a facut partas la alianta GRIVCO si se pare ca, acum, Orban incearca sa dreaga busuicul, incercand o apropiere de PDL si de Basescu, in ceasul al 12-lea.

  Crin nu mai poate da inapoi. Soarta lui politica este pecetluita. Daca acum cedeaza isi pierde si bruma de credibilitate pe care (inca) o mai are, asa ca l-a pus pe Orban sa faca apropierea cu PDL.

  Nu cred ca va iesi mare lucru de-aici pt ca electoratul PNL oricum voteaza cu Basescu in turul 2. Faptul ca Antonescu a inceput sa linga dosul lui Iliescu, mai mult i-a ofensat pe PNL-isti decat sa le directioneze voturile spre PSD.
  Dupa alegeri, Antonescu va fi mazilit asa cum a fost mazilit Tariceanu. Orban e cel care incearca acum sa profite de situatie, sperand ca dupa prezidentiale va fi ales sef al PNL. In maximum 30 de zile Antonescu va reprezenta istoria trista a PNL alaturi de Tariceanu.

 99. dracu Says:

  @Plano
  ia fa o vizita la Tbilisi si zi-le si georgienilor:
  „Rusia lui Medvedev nu mai este URSS-ul lui Stalin”.

  si o intrebare nevinovata:
  de ce a tinut secret Geoana lucrul asta???

  n-ar fi fost normal, in calitate de candidat la presedintie, sa se mandreasca cu tentativa lui de a imbunatati relatiile cu URSS? si de ce vizita neoficiala? ca parlamentar, putea sa se duca in vizita oficiala. Antonescu, asa cum a declarat, l-ar fi sustinut.

  deci, de ce vizita secreta, pana la urma, si nu oficiala???

 100. Ghita Bizonu' Says:

  @ Roxana
  Pesemne ca folosirea neuronilor te va face ca la o adica sa votezi Basescu , nu?
  Pesemne folosirea neuronilor il face pe Orban sa zica ca in turul 2 „drepata” nu o sa sprijine , EVENTUAL, pe Geoana .. ci adica se va acomoda cu Basescu … Ma rog la unii neuronii functioneaza pe baze ciudate . Aisa i la vie , nu ?! Oricum iti aduc aminte ca fara sprijinul PSD , Basescu tica marunt pe PeNaLi in aplauzele „intelectualitatii” . SI ca baseescu nu a fost demis din cauza acelorasi defectiuni ….
  Oricum multumesc ptr gazduire …

 101. Lilick.. Says:

 102. Alfred Says:

  @dracu

  Ideea lui Geoana asta a fost sa mearga pe ascuns la Moscova si sa obtina oarece avantaje pt România. Interesul lui a fost pe undeva patriotic. Toate bune pana aici.
  Insa moscovitii i-au spus clar ca n-au cum sa discute cu el pt ca n-are nicio sansa la presedintie.
  Ca atare, Geoana n-a afacut altceva decat sa bea un ceai cu un secretar de la Kremlin si sa inghita cu noduri faptul ca Moscova nu are ce sa discute cu un viitor fost candidat la presedintie.

  Ca atare, datorita faptului ca vizita lui la Moscova a fost un esec pe toata linia, Geoana n-a mai avut niciun interes s-o faca publica.
  Asta este adevarul. Simplu .

 103. ALM Says:

  @ dracu (vineri 13 noiembrie 2009 la 2:35:06 pm)

  Prietene, nu mi-a scapat nimic! Nu prea imi plac derapajele de limbaj si „am batut si eu saua ca sa priceapa iapa”! De fapt, tot ce-mi reprosezi este continut intr-o propozitie: „Stim ca fiecare candidat are tarele lui”. Din nou suntem in situatia de a alege raul cel mai mic sau preferintele fiecaruia. Mai mult, sunt convins ca daca ar fi candidat Maica Thereza sau Iisus Hristos, tot nu erau buni pentru toata lumea.

  Am observat si acutizarea discursului lui Antonescu. Nu-mi place dar cred ca are circumstante atenuante: cand principalii candidati au pus bazooka pe umar nu mai poti sa le ti piept cu floreta! Stiam ca va fi o campanie excesiv de murdara dar a intrecut toate asteptarile! Cu riscul sa fiu injurat, tonul l-a dat Basescu! Incepand cu lozinca fascista la adresa Parlamentului Romaniei. Dar si el are circumstante: joaca totul pe o carte si, culmea, este nevoit sa joace la cacealma! Nu are nici macar deschiderea in mana! Pentru el este libertatea in joc!!!

  Pentru Alfred cel sensibil: va rog sa vizitati site-urile ziarelor de scandal ca sa va mai faceti muschi! Politica nu este materie de pension …

 104. alex.dumitrascu Says:

  @
  dracu’
  Nu stau de vorba cu degenerati ca tine. Despre nici un subiect.
  Daca Roxana iti permite sa-i imbalezi blogul in continuare o priveste.

 105. Plano Says:

  @aghiuta
  Ai tu idee ce eforturi se fac pentru a relua o relatie inghetata de declaratii iresponsabile ale unui sef de stat ca Basescu?
  Un prim rezultat al vizitei din aprilie este invitarea oficiala la Moscova a presedinteluii Senatului.
  Ce a fost secret daca a plecat la Moscova cu stiinta Ministerului de Externe?
  Probabil ca nici partenerii externi nu s-au simtit deranjati ca Basescu a fost ignorat in acel demers!

 106. virgil Says:

  Ma Ghita ,

  Ce dracu ma , te stiam de baiat destept . Da-l dracului de prostanac , daca nu iese Antonescu asta in turul doi , evident ca votam cu el .
  Io dau votul si magarului mitropoliei , numa lui Ba’secu nu .

  BA’SECU TRE SA-SI IA TALPASITA VERICULE DI POLITICHIA ROMANEASCA , n’asa?

  Evident ca dupa aia si Geoana , da asta-i pe mai tirziu …

  Acuma , stii tu ce as fi io curios ?
  Sa vaz pe Antonescu si cu Geoana in turul doi , si sa vaz ce zice Ba’secu ma …

  PS

  La’s ma ca si Roxana o sa-l voteze pe prostanac daca nu iese altul .
  Si mai termina dracului cu dreapta aia … Ca care dreapta ?!

 107. alex.dumitrascu Says:

  Dreapta lu Basescu. Aia cu care tine clondirul si cu care o scarpina pe Udrea.

 108. Alfred Says:

  Geoana si Antonescu sunt constienti deja ca au pierdut alegerile. Pe amandoi ii asteapta mazilirea in randul partidelor pe care (inca) le conduc.
  Asa ca, mai incearca si ei sa faca valuri, cat le mai permite pozitia de candidati. Oprescu deja s-a ratoit clar la Geoana, Orban l-a bagat in derizoriu pe Crin.
  Urmeaza scena finala.

 109. alex.dumitrascu Says:

  -Dreapta cu activisti ‘de la sector” care organizeaza „manifestari”.
  -Drepta viitoarei prime doamne a tarii, viitor academician si pr. drd. Elena Udrea.
  -Dreapta Marii Adunari Nationale cu care vrea sa ne procopseasca spre „reforma statului”.
  -Dreapta guvernelor caraghiase de marionete in slujba comandantului suprem.
  -Dreapta interceptarilor ilegale si a incalcarii drepturilor cetatenesti.
  – Dreapta dusman al judecatorilor
  – Dreapta dusman declarat al presei
  -Dreapta dusman al partidelor.
  DREAPTA TOTALITARA , DREAPTA DE LEMN SI OCHIUL DE STICLA AL LUI BASESCU

 110. dracu Says:

  @ALM
  n-am contestat niciodata faptul ca Basescu are un limbaj care lasa de dorit (ca sa fiu bland, sa nu uitam ca is sustinator) in anumite imprejurari oficiale.
  in imprejurarile particulare, una la mana, nu ma intereseaza, si a 2-a la mana, as fi extrem de nepotrivit sa arunc cu pietre chiar eu 🙂

  iti dau dreptate la chestia ca fiecare candidat are anumite lipsuri, din punctul de vedere al fiecaruia, si cu siguranta punctele astea de vedere sunt diferite de la o persoana la alta. mai exact, nu va exista vreodata un candidat care sa multumeasca pe deplin nici macar pe proprii sustinatori, d-apai pe toata lumea.

  dar mi se pare de extrem de prost gust ca membrii de vaza ai unui partid care vin cu sloganul „romania bunului simt” sa aiba astfel de comportament.
  daca vor sa fie la fel de porci ca ceilalti, e in regula, dar ar fi mai nimerit un slogan care sa puna accentul pe altceva, si nu pe bunul simt. pentru ca in felul asta nu fac altceva decat sa dea apa la moara unor cusurgii ca mine, care au ocazia astfel sa arate cu degetul, si sa faca misto de nepotrivirea dintre slogan si realitate.
  nu crezi???

  in alta ordine de idei, vad ca nici tu, nici alti simpatizanti liberali, nu raspund ce ar alege intr-o situatie posibila (si care devine din ce in ce mai probabila): finala intre Basescu si Geoana.

  eu, sincer sa fiu, daca ar fi o finala intre Geoana si Antonescu, as vota pentru Antonescu. strangand din dinti, si cu speranta ca va pastra macar un minim de independenta de seful lui, dar as prefera sa-l votez pe el, in locul lui Geoana.
  deh, intre sclavul lui Patriciu si servitorul lui Geoana, l-as alege pe primul. macar Patriciu e mai scuturat.

  @Plano si Alfred
  traiesc in spatiul ex-sovietic de vreo 5 ani.
  sa va spun o mica traditie din tarile ex-sovietice:
  inainte de alegerile prezidentiale, candidatul face o vizita „de curtoazie” la Moscova. in mare, ca sa spuna „cine suntem si ce vrem”. daca acel candidat are sanse reale de succes, si este dorit de URSS (ups, mi-a scapat, ma scuzati), are o intalnire cu lideri de importanta (chiar Putin sau Medvedev, pentru cei cu adevarat importanti), eventual e primit si in Duma de Stat.
  daca nu este dorit, i se asigura primirea de catre femeia de serviciu de la Kremlin. asta in cazul in care mai ajunge pana la Moscova.

  „intamplator”, de obicei respectivul candidat are succes in alegeri.
  ca un exemplu concret si recent: Moldova. Unde Lupu a fost primit, iar Voronin a fost trimis la plimbare.

  vizita lui Geoana la Moscova mi se pare croita fix pe calapodul asta, ceea ce are darul de a ma indispune destul de tare. si de a ajunge la concluzia ca mai degraba il votez pe puscariasul Nati Meir decat pe Geoana. ca-s satul de 50 de ani de binefaceri de la poporul rus, care bunastarea ne-o adus.

  sigur, as putea sa ma insel. sau nu. 😀

  p.s. si cu pariul cum ramane???
  chiar nici un simpatizant liberal nu crede in sinea lui ca Crin va ajunge in turul 2? nimeni nu are curajul sa tina un pariu din care nu pierde nici un leu, dar poate castiga niste beri (plus a-i trage o palma morala unui sustinator al lui Basescu).

  dezamagitor, pe cuvant.

 111. Alfred Says:

  „E bine ca oamenii să ştie că cei doi mincinoşi, Traian Băsescu şi Mircea Geoană sunt cei care au impus această amputare din veniturile şi salariile oamenilor, a declarat Antonescu”

  Antonescu uita ca a fost partas la absolut toate hotararile luate de PSD, atat in vremea lui Tariceanu cat si in vremea in care PSD a guvernat alaturi de PDL. Acum, dintr-o data Crin are tupeul sa-i acuze de minciuni pe PSD-isti. De unde i-o fi venit ideea asta ? Si de ce abia acum?

  Dar intrebarile de mai sus nu-l impiedica pe Antonescu sa se alieze, el personal si totodata si intreg PNL-ul, trup si suflet, cu mincinosul Geoana – PSD. Pe Crin nu-l deranjeaza absolut deloc acest lucru. Electoratul insa este din ce in ce mai bulversat de echilibristica scabroasa practicata de sarmanul repetent chiulangiu.

  Crin Antonescu a dovedit ca PNL poate sa cada mult mai jos decat a facut-o pe vremea lui Tariceanu!

 112. dracu Says:

  erata
  * intre sclavul lui Patriciu si servitorul lui VAN GHELIE, l-as alege pe primul.

 113. Plano Says:

  @aghiuta
  Ai curajul sa pariezi cu un sustinator al lui Geoana? Pe o palma fizica…. 😦

 114. dracu Says:

  @Plano
  ca Crin nu intra in turul 2?

  Sigur. si pe un sut in oo, daca te tine.
  sper ca ai facut deja copii, pentru ca am de gand sa dau cu sete 😀

 115. J o h n s o n Says:

  Domnilor purtatori de ifose „de dreapta” de aia v-am dat povestea cu Base,netoiu si Dinescu…Sa vedeti si sa judecati singuri cam ce hram poarta Idolul vostru care pe zi ce trece e luat la sictir de tot mai multa lume si care arata din ce in ce mai mult cu un hoit puturos uitat in spatiu deschis

 116. dracu Says:

  @johnson
  scuza-mi impertinenta, dar dupa ce am vazut cateva exemple din „discutiile” pe care le porti cu ceilalti comentatori (si ma refer la aia care is de alta parere decat matale), nu m-am mai deranjat sa citesc.

  personal n-am nimic impotriva limbajului porcesc, dar:
  * sunt pe blogul unei domnisoare, asa ca ma abtin
  * prefer ca limbajul porcesc sa insoteasca sau sublinieze o idee, si nu sa o inlocuiasca.

 117. J o h n s o n Says:

  @ Sarsaila – Drace,e bine asa,ai maniere…vezi ca o sa iti cer si-un autograf.Lasa domnule(doamna)ca am mai avut discutii in contradictoriu dar bazate pe argumente si nu pe invective.Ia mai citeste o data materia poate ca nu este chiar asa cum ti se pare la prima vedere.oricum cei care ma cunosc,colegii vechi de blog au si uitat incidentul si eu la randu-mi le multumesc pentru asta.

 118. ALM Says:

  @ dracu (vineri 13 noiembrie 2009 la 4:03:57 pm)

  Nu stiu daca ai apucat sa-l cunosti pe Grigore Moisil, academicianul Moisil. Era un matematician fascinant si, atunci cand era matematician, avea cel mai elevat limbaj. Ei bine, atunci cand nu mai era matematician, respectiv devenea omul obisnuit, nu gaseai un pilangiu si un om cu limbaj mai colorat decat el. Si toata lumea il iubea, chiar si studentii care-i picau examenele. Era un OM.

  Nu stiu daca Orban este si el un OM. Dar, are si momente de mare finete si momente (politice) cand nu dai doi bani pe ce spune. Momente si momente. Nu aceiasi este situatia lui Basescu si a ciracilor lui. Ei au doar momente. Vorbesc elevat doar cand vor sa te abureasca, sa te minta cu zambetul pe buze. Aia care pot, ca altii, precum Solomon, Hoara si …

  Sunt convins ca Antonescu este mai bun decat Geoana sau Oprescu. Si este si destul de tanar pentru un politician. El este mai aproape de prezent decat un Oprescu si mai cinstit decat un Geoana. Macar din ce se vede la public …

  Eu am o varsta la care distanta spre „output” este muuult mai mica decat distanta de la „input”. Si nu dau doi bani pe cei din generatia mea, care n-au inteles ca este timpul tinerilor, pe cand ei nu mai au decat amintiri si nostalgii …

 119. J o h n s o n Says:

  Un chirurg moare, ajunge la poarta Raiului si se aseaza la coada.
  Imediat il observa Sf. Petru si zice
  -Furnizorii, poftiti pe usa din spate, va rog!

 120. Julia Says:

  ALM, L-ai cunoscut pe Domnul Grigore Moisil????? Te invidiez!

  O legenda pt mine. In studentie El era cel mai discutat si povestit personaj……iar eu am facut o adevarata pasiune pt o minte atit de luminata. Idolul meu. L-am avut pe Flondor la Analiza, si el un Mamut de cunostinte….se vorbea ca a fost legionar si de aceea nu l-au lasat sa avanseze. Flondor, Buzdugan, Moncea, Diaconu, Panaitescu….etc……ce mult e de-atunci! ….un secol…….
  *************************

  La subiect: imi este clar cu cine o sa votez…… dar nu imi este clar ce se intimpla cu referendumurile. Rox, nu poti sa-mi dai „The Reader’s Digest version” ca sa pot si eu sa fac o alegere educata? (The Reader’s Digest version: versiunea „pe scurt” a unei povesti, carti, unui film, unui email lung, unei explicatii elaborate….cred ca spuneam ‘rezumatul’……parca)

 121. Julia Says:

  crap!…….Rox, mesaj la ‘cutiutza’….. of! 😦

 122. J o h n s o n Says:

  1. Acum 3 ani, conform calendarului chinezesc a fost anul vacii … si a fost vaca nebuna
  2. Acum 2 ani a fost anul pasarii … si a fost gripa aviara
  3. Anul acesta este anul porcului … si a venit gripa porcina
  Anul viitor este anul cocosului … Ar trebui sa fim oare un pic ingrijorati?!!!!

 123. dracu Says:

  @Johnson, si alti simpatizanti liberali
  ceea ce va e voua greu sa pricepeti (sau poate pur si simplu refuzati) este ca nu e obligatoriu ca, daca cineva voteaza cu altcineva decat vreit voi, e musai dobitoc, curva, alcoolic, etc. si nici ca il vede pe cel caruia a hotarat sa ii dea votul ca pe un „idol”.

  da, stiu foarte bine ca Basescu are o gramada de defecte.
  are tendinte autoritariste, datorita tipului de job practicat (uite, Marcus seamana binisor la apucaturi), dar, din fericire, nu le poate pune in practica. are destule pete pe chelie, si cea mai mare, din punctul meu de vedere, e cea cu casa din Maihaileni. stiu ca fiica-sa s-a bagat ca musca in curu calului la europarlamentare, si aia de la PD-L n-au avut suficient tupeu sa o trimita la plimbare, facandu-i si ei, si lu tac’su, un rau de fapt. stiu ca a scris rapoarte catre Secu, in calitate de comandanat de nava, si ca lucrator pe la Anvers. si mai sunt si altele.

  dar, in ciuda tutoror belelor, decizia mea e sa il votez pe el, pentru ca mi se pare cel mai potrivit candidat. MIE mi se pare, da? nu-i musai sa fie toata lumea de acord cu mine.

  motivele principale:

  * a spart „omerta”.
  pana sa fie el presedinte, nu l-am vazut pe Bombonel dand cu subsemantul pe la Parchet, n-am vazut ministri la TV luand spaga tuica si carnati, banuiam, dar nu era confirmat, ca inalti politicieni fac presiuni asupra justitiei pentru stapani.
  in loc sa fure cu totii, penelisti de mana cu pesedisti, udemeresiti cu peremisti, acu multi is dau la gioale si se toarna unii pe altii. nu toti, da multi.
  deci eu NU VREAU liniste, vreau sa se dea in gat in continuare, unii pe altii. chiar daca Justitia nu le face nimic (vezi cazul carnatilor), macar datorita presiunii publice sunt zburati de la ciolani, si aruncati la gunoi.

  nu e mult, mi-as dori sa ii vad dupa gratii, dar e mai mult decat nimicul care a fost pana sa ajunga el presedinte.

  * coalitia nemaintalnita pana acum a celor mai importante mijloace de presa impotriva lui. TVR, Irealitatea, Antenele, aproape toate ziarele, toti dau vina pe Base pentru orice.
  chestie care ma inerveaza la culme, si ma face sa am impresia ca dobitoacele din presa ma cred chiar atat de prost. las-o dracu de treaba, Base e vinovat si de criza mondiala, si de salariile mici, si de criza din sanataet, si d-aia in invatamant, si de maririle nesabuit de pensii si salarii date de Tariceanu, si de cutremurele din Japonia, si de tzunami, si ca ploua, si ca ninge, si ca-i cald, si ca-i soare.

  voua poate vi se pare ceva normal, mie nu. si e o dovada suficient de clara pentru mine ca Base deranjeaza pe multi, si imi doresc sa-i deranjeze in continuare.

  @ALM
  nu l-am cunoscut, am auzit de el doar.
  din punctul meu de vedere, Antonescu este mai bun decat Oprescu (care-i doar o gura sloboda si atat), si sper ca e mai bun decat Geoana. in orice caz, am spus, intre stapanul lui Antonescu si cel al lui Geoana, il prefer pe primul. si sper ca semnele alea palide de razvratire impotriva stapanului ar fi pe bune, si nu doar un joc de scena pentru fraieri.

 124. mgabim2009 Says:

  Hi all,
  Intreb de unde mai aveti atita energie sa va certati! Nu cred ca am vazut (sa-mi fie iertat) candidati mai patetici ca cei din aceasta toamna. Mi-am pus mari sperante (probabil ca foarte multa lume) in Antonescu si ieri mi-a dovedit ca si el nu face atceva decit cinta pe aceasi struna intinsa de Basescu: cind zice Basescu sari si el nu face altceva decit intreba cit de sus maria ta! Asa a fost atacul furibund la dresa lui Geoana pe tema Moscova! Ati vazut cit de tare saliva Boureanu la Realitatea, cind spunea ca si el ca si Domnul Antonescu ii este teama ca Geoana a concesionat Romania pe urmatorii 5 ani!!!!, sau pe Basescu spunind tot aseara ca auzind de „vizita” asat s-a bucurat ca Geoana nu mai face parte din consiliul de aparare…Dar lui Antonescu chiar nu i-a trecut prin biluta (in care am fost convinsa ca are creieri si nu praf!) ca toate aceste informatii legate de aceasta vizita (aparute evident in timpul campaniei) sint venite de la „serviciile” lui Basescu! Eu nu zic ca Antonescu sa nu-l atace pe Geoana, dar chestia cu Moscova este la fel de patetic precum marea nu este lac Rusesc a lui Basescu (daca nu chiar mai rau).
  Chestia asta + faptul ca Basescu nu-l ataca pe Antonescu absolut de loc, nu numai ca nu-l va duce pe Antonescu in turul 2 dar ii asigura cu usurinta betivului 5 ani confortabili la Cotroceni. Si DACA AM DREPTATE (adica toate aceste greseli il vor realege pe idiot), pune cineva pariu cu mine ca vom vedea un guvern PD-L – PNL din ianuarie?
  De ce cred asta? Simplu, cine il voteaza pe Geoana in turul 2 in afara PSD-ului? Dreapta lui Antonescu? hai sa fim seriosi, PNL-ul va sta acasa cumintel, asteptind osisoarele pe care le va arunca Basescu. In fond facind guvern cu PD-Lul da mai bine decit sa faci guvern cu PSD-ul.

  Un singur lucru decent am vazut in campania asta, interviul de alartaieri cu Tariceanu. Cita clasa, cita eleganta! A raspuns la toate intrebarile (comode sau incomode) cu o eleganta rar intilnita in politica Romaneasca. Remarcabil, dar in acelsi timp ma depaseste sa inteleg, cum au putut PNL-istii sa lase un asemnea OM, un asemenea POLITICIAN, sa intre pe linia moarta?

 125. mgabim2009 Says:

  Vad ca si eu am aterizat pe la cutiuta cu cei rai….poate ma recuperezi Rox

 126. mgabim2009 Says:

  @Rox, sa vad daca ma „recuperez” singura, daca trece asta uita de primul mesaj (este oricum la fel)…daca nu trece si se duce tot la cutiuta, recupereaza doar unul din ele (oricum cer scuze pentru trouble).

  Hi all,
  Intreb de unde mai aveti atita energie sa va certati! Nu cred ca am vazut (sa-mi fie iertat) candidati mai patetici ca cei din aceasta toamna. Mi-am pus mari sperante (probabil ca foarte multa lume) in Antonescu si ieri mi-a dovedit ca si el nu face atceva decit cinta pe aceasi struna intinsa de Basescu: cind zice Basescu sari si el nu face altceva decit intreba cit de sus maria ta! Asa a fost atacul furibund la dresa lui Geoana pe tema Moscova! Ati vazut cit de tare saliva Boureanu la Realitatea, cind spunea ca si el ca si Domnul Antonescu ii este teama ca Geoana a concesionat Romania pe urmatorii 5 ani!!!!, sau pe Basescu spunind tot aseara ca auzind de “vizita” asat s-a bucurat ca Geoana nu mai face parte din consiliul de aparare…Dar lui Antonescu chiar nu i-a trecut prin biluta (in care am fost convinsa ca are creieri si nu praf!) ca toate aceste informatii legate de aceasta vizita (aparute evident in timpul campaniei) sint venite de la “serviciile” lui Basescu! Eu nu zic ca Antonescu sa nu-l atace pe Geoana, dar chestia cu Moscova este la fel de patetic precum marea nu este lac Rusesc a lui Basescu (daca nu chiar mai rau).
  Chestia asta + faptul ca Basescu nu-l ataca pe Antonescu absolut de loc, nu numai ca nu-l va duce pe Antonescu in turul 2 dar ii asigura cu usurinta betivului 5 ani confortabili la Cotroceni. Si DACA AM DREPTATE (adica toate aceste greseli il vor realege pe idiot), pune cineva pariu cu mine ca vom vedea un guvern PD-L – PNL din ianuarie?
  De ce cred asta? Simplu, cine il voteaza pe Geoana in turul 2 in afara PSD-ului? Dreapta lui Antonescu? hai sa fim seriosi, PNL-ul va sta acasa cumintel, asteptind osisoarele pe care le va arunca Basescu. In fond facind guvern cu PD-Lul da mai bine decit sa faci guvern cu PSD-ul.

  Un singur lucru decent am vazut in campania asta, interviul de alartaieri cu Tariceanu. Cita clasa, cita eleganta! A raspuns la toate intrebarile (comode sau incomode) cu o eleganta rar intilnita in politica Romaneasca. Remarcabil, dar in acelsi timp ma depaseste sa inteleg, cum au putut PNL-istii sa lase un asemnea OM, un asemenea POLITICIAN, sa intre pe linia moarta?

 127. olimpiu Says:

  uratilor in portocaliu! nu intelegi ca aveti o clepsidra in fata???? iar in ea mai e fff putin nisip??? puteti sa-i cantati osanale lui Base nopti si zile si ar fi bine s-o faceti si dupa, caci va fi teribil de neconsolat. locul vostru pe scena politica va fi luat de un partid cu adevarat de dreapta crestin-democrat, iar liderilor vostrii le sunt rezervate celule alaturi de interlopi si teroristi…prietenii vostrii!!!

 128. teonegura Says:

  Lui Geoana ii e frica, iar lui Basescu ii e groaza. Pentru ca niciunul nu are ce spune, n-au argumente, si tot discursul lor e invelit intr-o spoiala de minciuni. Sunt mult prea multe raspunsuri la intrebari prea grele, pe care-ar trebui sa le ofere, iar Crin si cu Sorin mai stiu si sa intrebe, nu ca manjitii nebarbieriti sau muti. Sunt primele alegeri fara o confruntare directa intre principalii candidati, si numai lucrul asta ar trebui sa fie de ajuns pentru-a ne pune pe ganduri. Cata mizerie au de ascuns sub pres tovarasii?…
  Si da, mai e putin pana la vot, si nu sunt toti din jur cretini si trepanati, asa ca luati de maini rude, prieteni si vecini si duceti-i la vot, sa nu ne fure bunul simt si ziua fara nori ce va veni.

 129. geotax Says:

  Nu înjur, nu scuip, nu mănânc seminţe, nu joc table şi eructez când dau duble, selectez gunoiul întotdeauna, trec strada numai pe culoarea verde a semaforului, mă tratez gramatical cu diacritica, încerc să mănânc doar produse româneşti, îmi place muzica bună, nu înţeleg manelele sub opt beri, am o singură scăpare: înţeleg opinia ca pe un drept. E un defect?

 130. virgil Says:

  geotax …

  E cum sa fie un defect . Dreptul tau …
  Da , acuma daca tot te-ai pus pe confesiuni , ia spune-ne tu noua cuuuu …, cu Ba’secu asta cum stai ?
  Ca de aciulea putem sa vedem mintenas daca esti defect sau nu .
  Conform printzipului … Zi ma cu cine te aduni , ca sa-ti spui cine esti , n’asa?
  Da nu-i bai , in caz de nevoie te putem repara .
  Trag nadejdi …

 131. ALM Says:

  In opera lui Mark Twain , Aventurile lui Huckleberry Finn, este un pasaj cu doi plutasi buni de gura, care mimau o bataie barbateasca si care au fost „scuturati” ca niste pisoi de un al treilea, care nu promitea prin „dimensiune”.

  Ce mi-a venit? Pai, dupa ce am asistat la o bataie cocoseasca intre Dragnea si Cotoi la Realitatea TV, pe tema unei intalniri „face to face”, propusa la „mishto” de Geoana si acceptata de „sanchi” de Basescu, in niste conditii ca de la „gentilom” la „lacheu”, a intrat „micutul” Crin in direct: accept o confruntare oriunde, oricand si oricum! Imediat Cotoiu’ si Dragnea au schimbat foaia: pai stai ca nu merge!

  Cineva zicea pe aici ca doar Crin n-ar fi fesenist, ceilalti doi jucand o sarba in jurul alegatorilor slabi de inger, pe care nu-i acuz fiindca au si ei drepturi. Dar nu pot nici sa-i scuz 100% atunci cand votul lor imi afecteaza viata mea si a familiei mele. Cunosc regula de aur a democratiei dar nu-mi convine sa ma mai chinui intr-o Romanie condusa haotic de Basescu, numai fiindca numarul celor „slabi de inger” este mai mare decat al celorlalti. Poate ar fi cazul ca cei cu opinia ca Basescu este miezul din dodoashca sa se gandeasca si la cei care-l vad gaura de la covrig …

 132. Hendrix Says:

  @ALM Am vazut si eu emisiunea de la Irealitatea. Sunt convins ca asazisa intalnire dintre ba-secu si geoana nu va avea loc, a fost doar o noua portie de circ ieftin. Sarmanul cotoi a ramas interzis cand Crin a spus raspicat ca accepta oricand o infruntare directa, la orice ora, oriunde! In final, nemaiputand sa evite un raspuns la intrebarea transanta a lui Dumitrescu in privinta unei infruntari maine la ora 16 intre Crin si ba-secu, a acceptat!!!
  Intrebare: chiar crezi ca va avea loc maine duelul? Eu unul sunt absolut convins ca va gasi ba-secu o ,,solutie” sa evite…inevitabilul! Tu ce crezi?

 133. ALM Says:

  @ Hendrix

  Pai … si eu cred la fel. Dar s-ar putea sa avem un „refren” de tip Dinescu? Tu ce crezi?

  Roy Orbison 😆

 134. Hendrix Says:

  @ALM Banuiam ca si tu te astepti ca securistul de la Anvers sa dribleze intalnirea de maine. Ramane de vazut ce motiv penibil va invoca, de ce pretext se va agata. Unlucru este insa sigur: nu va participa!
  N-am inteles prea bine chestiunea cu<>! Am incercat sa fac o legatura cu panarama facuta de ba-secu la Cetate…dar n-a mers. Ce-ai vrut sa spui?

 135. Hendrix Says:

  @ALM Intre semnele au disparut cuvintele:un “refren” de tip Dinescu! Sper ca acum sa intelegi la ce m-am referit.

 136. basescu Says:

  Sistemul nesimtit tine Romania in criza!
  Sistemul nesimtit vrea sa fure alegerile!
  Sistemul nesimtit pariaza pe indiferenta ta!
  Sistemul nesimtit te vrea nesimtitor la ceea ce se intampla!
  Arata-le ce simti!
  Arata-le ca ai bun-simt!
  Hai la Revolutie!
  Inscrie-te in blogosfera bunului-simt si cheama-i si pe ai tai…
  http://www.hailarevolutie.ro

 137. ALM Says:

  @ Hendrix

  Jimi draga, m-am gandit ca n-ar fi imposibil sa asistam la o repetare a „fenomenului” Cetate. De ce n-ar merge? Daca vin iar „moderatorii” de la Timisoara si se inscriu la cuvant Basescu, Tru, Boc (in calitate de fost primar) si Apostu (in calitate de actual primar), se face noapte si pleaca spontanii.

  Am zis refren, ca fraza muzicala care se repeta, in cinstea pseudonimului tau.

 138. Hendrix Says:

  @ALM Vad ca tu iei in calcul ipoteticul scenariu al participarii lui ba-secu la duel. Dar parca noi convenisem ca ba-secu nu va avea sange in instalatie sa se prezinte, n’asa?
  In varianta in care totusi va avea loc duelul, te anunt ca nu va fi un miting la care sa participe pedeleprele amintite de tine! Este lesne de inteles ca cel care va modera dezbaterea va trebui sa fie neutru si agreat de cei doi. Adica nu unul gen Radu Oralu, care sa faca matanii in fata lui ba-secu, care sa ridici mingi la fileu fara incetare.

 139. gazetarul Says:

  Sper ca Basescu sa piarda alegerile astea,a lasat in urma o tara dezbinata, indatorata pana-n gat,condusa de coruptii sai portocalii iar el si-a cam incheiat mandatul sfidand o majoritate de 65% in Parlament.Sper ca-n 22.11.2009 si-n 06.12.2009 sa vina si rasplata pentru idiotul asta portocaliu!!

 140. ALM Says:

  @ Hendrix

  Draga Jimi, de cand cu Basescu iau in calcul toate variantele posibile si imposibile. In ceea ce priveste moderatorul, Crin s-a legat la gard: „oriunde, oricand si oricum”! M-as mira ca Basescu sa scape asa o pleasca si sa nu-l puna pe Hoara moderator, asta in caz ca va vrea sa simuleze o confruntare. La fel este posibil ca, atunci cand ajunge si Crin sa puna mana pe microfon, sa fie anuntat sa timpul a expirat (ca in Ziaristii lui Baranga)!!! Ceea ce suntem de acord, este ca nu va fi o confruntare serioasa, Basescu anuntand temele: invatamant si nu-mi mai amintesc ce alta nazbatie care n-are legatura cu presedintia.

 141. virgil Says:

  gazetarul…

  Da de ce sa asteptam pin ape 6 decembrie ?!
  Ce cusur ar avea ma rog frumos , daca ne-am scapa de dinsul pe 22 noiembrie ?!
  Sau mai stii , Dumnezeu e sus … si vede … Poate sa ne dea o mina de ajutoar in trebusoara asta , ca pina la urma vorbaProstanacului cela la tevereuri :

  Geoana : Trebuie sa scapam tara de Ba’secu !

  Moderatorul : Prin alegeri democratice !

  Geoana : Prin alegeri democratice , dac altfel nu se poate !

 142. Franklin Says:

  Poate ca cel mai ghinionist numar dintre toate (o spun intr-o zi de vineri, 13) este numarul 11. O extindere sumbra a imperfectului numar 2. sterp si discordant. Numarul 11 depaseste perfectiunea zecimala fara sa atinga atat de perfectul numar apostolic 12. Din pacate, data primului tur al alegerilor este cat se poate de proasta din punct de vedere numerologic. Numarul 22 este de doua ori 11, noiembrie este luna a 11-a iar 2009 este tot un numar de 11, prin reducere „teozofica”.

  Este posibil ca Crin Antonescu sa rateze finala iar puterea sa treaca fara convulsii majore in miinile lui Geoana. Mai mult ca sigur ca acesta i-a si promis marinarului siguranta sa si a familiei sale. Este si motivul pentru care cei doi se ataca atat de vartos, de sanchi, sa-i faca pe bizoni sa creada ca decid ei presedintele.

  Daca doctorul Oprescu este ceea ce pretinde ca e si nu o simpla unealta a fesenistilor, are ocazia sa ne-o si arate, retragandu-se si recomandand simpatizantilor sai sa voteze cu „prietenul” sau, Crin. Altminter, baietii desteptii iar ne-o trag si nu ne va ramane decat sa speram ca Geoana sa fie un fesenist luminat.

 143. Hendrix Says:

  @ALM Crin a zis ca se va confrunta cu ba-secu oricand, la orice ora si oriunde! Eu unul n-am auzit sa fi zis ,,ORICUM”!!! L-ai auzit spunand asta? Eu nu! Fii sigur ca orice dezbatere electorala are loc dupa negocierea unui moderator neutru, acceptat de ambii combatanti. Nu ti se pare corect? Se subintelege faptul ca Antonescu vrea un duel corect si nu cu tzucalar portocaliu.
  N-are rost sa faci shtocareala pe baza participarii unor specimene ca hoara sau sa faci fel de fel de speculatii despre cum va decurge ipotetica confruntare. Spun ipotetica pentru ca eu sunt convins ca ba-secu nu va participa, fiind un LAS. Parca si tu imi spuneai ca ba-secu nu se va prezenta, n’asa? Sau am inteles gresit?

 144. Radu Humor Says:

  „Base e vinovat si de criza mondiala, si de salariile mici, si de criza din sanataet, si d-aia in invatamant, si de maririle nesabuit de pensii si salarii date de Tariceanu, si de cutremurele din Japonia, si de tzunami, si ca ploua, si ca ninge, si ca-i cald, si ca-i soare.”

  Are el alte vini, printre care, ca s-au ivit aratari ca tine, colorate cand negru , cand portocaliu, ivite din neagra si intunecata ratiune a unor forte malefice ce s-au abatut asupra acestei tari ( dovada si „numele” tau spurcat, cu care ne obligi sa dialogam.
  Piei !
  Cu tot cu cel pe care-l servesti si la propriu si la figurat :mrgreen:

 145. ALM Says:

  @ Hendrix

  Stai ca s-au aiurit treburile. UBB a anuntat organizarea unei intalniri miercuri, intre … Geoana si Hunor! Pentru maine este liniste …

  Eu cred ca am acordat prea multa importanta „evenimentului” …

 146. Hendrix Says:

  @Franklin Trec peste speculatiile tale numerologice pentru simplul fapt ca nu cred in asa ceva. Fiind un tip inteligent, rational, chibzuit in vorba si argumentat in tot ce spui, ma mira intr-un fel cele afirmate de tine. Chiar m-a sperait un pic concluzia ta, aceea ca Crin ar putea rata finala! N-ai explicat asta numerologic, dar nici n-as vrea sa stiu.
  De acord cu tine in privinta falsei lupte intre ba-secu si geoana. Ma tem ca asistam la o uriasa punere in scena de tip securistic, care are ca scop finala mult dorita de sistemul securisto-comunist dintre geoana si ba-secu. Indiferent cine ar iesi este OK pentru ei. Pentru ca ambii sunt SANTAJABILI! Doar Crin nu este santajabil, de aceea este lucrat perfect de sistem. Cum? In primul prin sondaje. In al doilea rand prin mediatizarea excesiva a lui ba-secu si geoana. Prin inocularea ideii ca finala mult dorita este inevitabila. Televiziunlie de stiri, mult hulitele Irealitatea TV si Antena3, fac totul pentru asta.
  Sa nu uitam ca in 2000 sistemul securisto-comunist a facut tot posibilul pentru finala ilici-vadim. Si le-a reusit! Singura data cand sistemul a suferit un esec a fost in 1996, cand a iesit Constantinescu. Dar au avut ei grija sa-l lucreze bine de tot mediatic. Si politic, evident.
  Jocurile in privinta lui Crin nu sunt facute. Inca. Sondajul Gallup, dat publicitatii pe 3 noiembrie, dadea egalitate perfecta intre Crin si geoana, cu 21,5%! Mai stiu ca Crin este primul in sondaje in Bucuresti, luru recunoscut si de ba-secu! Si mai stiu ca in marile orase Crin este in frunte! Trendul crescator pe care se afla Crin ma face sa fiu optimist. Am o singura ingrijorare: OARE CAT VOR FURA FESENISTII??? Atat cat sa intre ambii in finala? Vom muri si vom vedea, vorba marelui OM Paul Goma. Ceva imi spune ca se va repeta istoria din 1996, situatia fiind mult mai albastra in tara decat atunci.

 147. Hendrix Says:

  @ALM Toata lumea l-a auzit pe cotoi cum a acceptat duelul de maine! La ora 16! Cum Crin a zis ca accepta acest duel, sa vedem cum va muta ba-secu! El este acum la mutare, n’asa? Sa vedem pe unde va scoate camasa securistul de la Anvers fara sa se faca de ras! Abia astept o noua mostra de lasitate din partea celui care se crede cel mai iubit fiu al poporului.

 148. J o h n s o n Says:

  Stati fratilor nu va aprindeti.Nu e atat de prost Basescu sa se ofere pe tava unuia ca Antonescu.O sa puna conditii.Sa se raspunda pe rand doar la intrebarile prestabilite si doar in prezenta unui moderator.Sa vedem ce moderator va fi acceptat de catre ambele tabere.Sa vedem daca se admit intrebarile directe intre protagonisti si daca se accepta refuzul de a raspunde.Sa vedem daca se accepta intrebarile despre viata personala,despre familie si despre averile si modul de dobandire…Toate aceste zone vulnerabile pentru Basescu s-ar putea sa fie respinse la dezbatere.Asadar o sa fie un simulacru si nu o dezbatere clasica tocmai pentru ca Basescu este cu pantalonii in vine si i-e frica sa apara expus unei astfel de situatii mai ales uneia cu liberalul Crin cel care nu a impartit guvernarea dezastruoasa cu el in 2009.Geoana ar fi mult mai comod pentru ca nu poate deschide subiecte economice decat pe cele aparute dupa demiterea Guvernului Boc 1….Complicat,echipa lui Crin trebuie sa lucreze mult pentru a putea sa-i deschida acestuia fronturi de atac la intalnirea care se profileaza pentru maine sau pentru alta zi.Momeala a fost muscata de Cotoi,sa vedem mai departe cum evolueaza lucrurile.

 149. Hendrix Says:

  @Johnson Si eu am zis la fel: urmeaza mutarea lui ba-secu! Indiferent cum ar muta tot prost iese pentru el. Plec de la ideea ca el nu va accepta duelul, din varii motive, unul mai penibil ca celalalt. Tocmai aceste ,,motive” de neprezentare vor da adevarata fata a acestui LAS, care prefera sa fie intervievat de slugi precum Radu Oralu de la binecunoscuta televiziune portocalie LABE1!
  Daca va accepta totusi sa apara in fata lui Crin este pierdut! Nu vad cum va rezista la intrebarile stanjenitoare privind dezastruosul sau mandat. Crin n-are cum sa fie atacat, este curat ca un crin! Sunt 100% convins ca ba-secu va evita…inevitabilul! Spun asta pentru ca in turul doi tot va trebui sa se infrunte cu Crin! Si nu oriunde, ci cel putin si la TVR, in vazul intregii tari! Sa vada si el cum va fi cand va auzi ceva in genul:,,base, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!” Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

 150. dorin.ilea Says:

  daca nu il stii, fain:
  http://www.happyfish.ro/vrem_alta_romanie/iarna_nu_i_ca_che_guevara_

 151. George Says:

  Am postat si aseara insa nu inteleg de ce nu purtati macar pe alocuri un limbaj decent. Si va spun asta nu pentru ca cineva este prea patimas in respectarea decentei asa cum nu sunt nici un fan inrait al liberalilor de astazi- Rox, aici ma scuzi…..!
  Insa a murit bunul simt demult, dupa parerea mea, lucru pe care il traim astazi!
  Afirm ca traim intr-o astfel de tara saracit de 50 de ani de comunism iar produsele acelor vremuri ne conduc acum.
  Studiati, va rog, surse nu va dau si o sa vedeti ca tot ce v-a condus este produsul FSN, indiferent ca e vorba de Iliescu, Roman, Basescu, Hrebenciuc,mai nou Oprescu care e pregatit tacit de PSD sa il darame pe Geoana.
  Dar o sa avem surprize. O sa iasa pe firmament Daciana Sarbu, micul da foarte,foarte micul Victor Ponta pe rolul unui mare om al carui nume nu poate fi pronuntat oriunde! Iar despre altii?
  Dinescu? Nu il cunoasteti insa este exact elementul ideal utilizat pentru coruperea si manipularea maselor si este mare scula la CNSAS???????????? e PUTRED DE BOGAT SI UN MARE POET! Bleahhhhhh!

 152. George Says:

  Te rog Rox, mi-a placut blogul tau dar te rog las-o mai moale cu Crin ar trebui sa fii macar impartiala!
  Daca esti jurnalist adevarat!
  Trateaza-i pe toti la fel fiindca viitorul nu suna bine deloc, din pacate indiferent ce presedinte am avea adu-ti aminte de separatiunea puterilor in stat!
  Ca daca aflu ca prinzi ciolan ma lecui vesnic de trait in Romania!

 153. Plano Says:

  Ce mi-e Base, ce mi-e Crin!

  Antonescu a inghitit pe nemestecate diversiunea aruncata in stil securist pe Hotnews de Ba secu.
  Asa a ajuns, din nou, Rusia un subiect stanjenitor de campanie. Se vede ca la noi multi au ramas cu mintea in perioada razboiului rece.
  El, Antonescu, poate face ceva, un gest, un demers pentru reluarea relatiilor economice si politice inghetate de declaratiile iresponsabile ale lui Basescu la adresa Federatiei Ruse?
  Crede ca poate sa recupereze ceva in sondaje? Si daca ar castiga ar fi multumit daca ar face-o cu sacrificarea relatiilor cu Rusia pe inca 5 ani?
  Schroder al Germaniei este angajat la GAZPROM si liberalul Crin Antonescu insinueaza ca Geoana ar vinde tara rusilor… in timp ce noi platim deja un pret dublu la gazul rusesc, comparativ cu aliatii nostri occidentali.
  Antonescu a dovedit ca nu merita sa fie presedinte!
  Nu are cultura necasara reprezentarii eficiente a Romaniei in relatiile externe.
  Si era cat p-aci sa-l votez!
  Un diletant!!!

 154. ELMMAR Says:

  Rox,

  Am promit ceva adevarat depsre betivanu neamului, pe un fundal muzical binecunoscut (Hasta siempre, comandante) dar cu niste vorbe foarte potrivite pentru al’ pe care speram sa il gonim de la Cotroceni cu votul.
  Vizionare placuta!

  http://www.nenealars.com/2009/11/11/comandante-ai-futut-tara/

 155. mgabim Says:

  @Rox, Deci nu m-ai recuperat. Nici o problema, nu ca as fi emis chestii memorabile, dar mi-ar fi placut sa fac parte din conversatie. Poate alta data o sa am mai mult noroc.
  Un weekend placut tie, familiei si tuturor celor ce te viziteaza.

  @Julia, sper din suflet ca nu ai pus la suflet conversatia de saptamina trecuta, sincer daca nu ai fi o partenera reala evident ca nu as provoca, sau raspunde. Daca consideri ca am sarit peste cal, sincer scuze, nu am avut nici o secunda ideea sa fie un atac personal!. Dar cred ca fanul sta tocmai in faptul ca judecam de pe pozitii si cu concepte diferite. De „da, ai dreptate” sint satula, imi place cind cineva mai zice si stop, nu ai dreptate. Weeken placut!

 156. blogideologic Says:

  +Poate ca cel mai ghinionist numar dintre toate (o spun intr-o zi de vineri, 13) este numarul 11. O extindere sumbra a imperfectului numar 2. sterp si discordant. Numarul 11 depaseste perfectiunea zecimala fara sa atinga atat de perfectul numar apostolic 12. Din pacate, data primului tur al alegerilor este cat se poate de proasta din punct de vedere numerologic. Numarul 22 este de doua ori 11, noiembrie este luna a 11-a iar 2009 este tot un numar de 11, prin reducere “teozofica”.+
  Nu cred în numerologie şi cabalistică, dar textul este deosebit de inteligent. Şi neobişnuit ca discurs românesc.

 157. mgabim Says:

  ceva definitiv nu este OK . ori blogul tau are virusi, ori pur si simplu ai ceva cu uni din vizitatori. Cum acum o saptamina nu am avut nici o problema, ma intreb ce este diferit acum?

 158. mgabim Says:

  3 cuvinte mesaj trece, unul mai lung se duce la gunoi! Nu tin la „cuvantarile mele” dar totusi, este open discutia si chaiar mi-ar fi placut sa aut comentariile pro si contra. Pacat

 159. mgabim Says:

  OK. Incep sa cred ca ai pus un ‘ban’ pe mine, tinand cont ca doar magbim2009 nu trec. De cite ori pun ceva se duce la “gunoi” asa ca incerc sub un nume nou.
  Deci in rezumat la ce spuneamnu ca in ceea ce s-a dus la cosul de gunoi al Roxanei (si nu e vina ei!, este o prostie al wordpress-ului);Spuneam ca :
  *nu am vazut o campanie elctorala mai patetica ca cea din acest an
  *ca si eu mi-am pus o speranta in Antonecu. Dar ca ce a facut el joi ma face sa cred ca ca si el nu are dect praf in biluta care totusi eu credeam ca are creieri: ma refeream la chestia cu vizita misterioasa a lui Geoana la Moscova. Aici Antonescu a facut saritura exact cit de sus a dictat Basescu! Basescu a plantat, Antonescu a cules… si l-am vazut pe Boureanu (udand..) salivind “la fel ca si Domnul Antonescu ne intrebam daca Domnul Geoana nu a concesionat Romania pe 5 ani”‘ sau pe Basescu ‘ si m-am bucurat ca nu mai este membru la consiliul de aparare…’ si Antonescu INSISTA VINERI pe aceasi tema, si…mi s-a facut greata!!!!!!!!!!!!!11

  Si ca sa adaug la ce (inca) nu vedeti: inca o data “jump” “cit de sus” Antonescu a ‘acceptat” o confruntrare cu Basescu, pentru ca “maria sa a decis ca e “MOMENTUL”” nu conteaza ca el stie (cel putin asa a afirmat cu o zi doua in urma, unde sint contracandidatii lui) – ei duca-se pe pusti au cerut intilnirea cu IMPARATUL? IMPARATUL a decis “cutu, cutu, acum …)
  Geoana era din toate punctel de vedere ultimul pe care l-as fi votat, si cine ma stie cu adevarat chiar intelege de ce, dar ce face Antonescu in ultima vreme este doar sa-i mature covorul rosu lui Basescu sau sa ajute la dorinta imparatului: guvern PD-L – PNL din ianuarie ( si sa fim realisti, cu o asemenea OFERTA cine va vota Geoana in turul 2! }

  Oricum este doar observatia unui spectator, nu votez in primul tur! dar definitiv am sa vootez in turul 2!

 160. mgabim Says:

  )K asta este o chestie absolut noua, si trebuie sa-ti verifici set-ingurile, sa inteleg ca nu accepti mai nou mesajele mai lungi, ca limitezi numarul de caractere?
  Nu ma crezi uite moster:

 161. mgabim Says:

  Part 1
  OK. Incep sa cred ca ai pus un ‘ban’ pe mine, tinand cont ca doar magbim2009 nu trec. De cite ori pun ceva se duce la “gunoi” asa ca incerc sub un nume nou.
  Deci in rezumat la ce spuneamnu ca in ceea ce s-a dus la cosul de gunoi al Roxanei (si nu e vina ei!, este o prostie al wordpress-ului);Spuneam ca :
  *nu am vazut o campanie elctorala mai patetica ca cea din acest an

 162. mgabim Says:

  Part 2
  $*ca si eu mi-am pus o speranta in Antonecu. Dar ca ce a facut el joi ma face sa cred ca ca si el nu are dect praf in biluta care totusi eu credeam ca are creieri: ma refeream la chestia cu vizita misterioasa a lui Geoana la Moscova. Aici Antonescu a facut saritura exact cit de sus a dictat Basescu! Basescu a plantat, Antonescu a cules… si l-am vazut pe Boureanu (udand..) salivind “la fel ca si Domnul Antonescu ne intrebam daca Domnul Geoana nu a concesionat Romania pe 5 ani”‘ sau pe Basescu ‘ si m-am bucurat ca nu mai este membru la consiliul de aparare…’ si Antonescu INSISTA VINERI pe aceasi tema, si…mi s-a facut greata!!!!!!!!!!!!!11

 163. mgabim Says:

  Part 3
  sus” Antonescu a ‘acceptat” o confruntrare cu Basescu, pentru ca “maria sa a decis ca e “MOMENTUL”” nu conteaza ca el stie (cel putin asa a afirmat cu o zi doua in urma, unde sint contracandidatii lui) – ei duca-se pe pusti au cerut intilnirea cu IMPARATUL? IMPARATUL a decis “cutu, cutu, acum …)

 164. gabi Says:

  $part 3
  Si ca sa adaug la ce (inca) nu vedeti: inca o data “jump” “cit de sus” Antonescu a ‘acceptat” o confruntrare cu Basescu, pentru ca “maria sa a decis ca e “MOMENTUL”” nu conteaza ca el stie (cel putin asa a afirmat cu o zi doua in urma, unde sint contracandidatii lui) – ei duca-se pe pusti au cerut intilnirea cu IMPARATUL? IMPARATUL a decis “cutu, cutu, acum …)

 165. gabi Says:

  OK sistemul tau de filtrare m-a daramat! Roxi dear incep sa cred ca in afara de Mihai 4 care paoate sa poste zeci de mesaje, restul sintem trimisi la gunoi precum hirtia igienica. repet, nu am emis nimic memorabil, dar mi-ar fi placut sa fiu si eu parte din discutie, Nu te obosi sa ma recuperezi de la gunoaie, oricum subiectul va fi uitat.

 166. capitanul_valvartej Says:

  LAND AHOY !!!

  Pe 6 XII seara, un Prostanac se va smiorcai alaturi de loserul de serviciu penelist.

 167. Bordelezu Says:

  Ce mai aflaram?
  N-am aflat daca Videanu, Berceanu si Blaga au “mancat singuri” sau au impartit cu Basescu, dar am aflat ca publicarea stenogramelor de la Snagov se pare ca l-au convins pe Macovei, cu draga lui ANI, s-o spele de toate pacatele pe Elena Udrea, ca deee, incepe postul Craciunului si era pacat sa nu intre si ea in el mai curata, mai frumoasa si mai grasa, cum i-ar fi stat bine, normal.
  Am mai aflat ca Blaga nu poate intra in postul Craciunului, desi s-a mai ingrasat si s-a mai rumenit la obraji, in postura de ministru de interne, caci votul parlamentului prin care guvernul a fost demis n-a putut sa-l faca din ministru interimar ministru legitim, ori interimarul, legal, si-a trait traiul, si-a mancat malaiul, acum e bun de taiat de pe lista…
  Mai aflai, dar nu va spusei, ca economia mondiala a trecut pe crestere, insa economia noastra tot se va mai rostogoli in criza, ca si dracu de-ar veni la guvernare tot i-ar fi necesar 3-4 ani ca sa ne-o scoata din groapa in care a fost bagata de guvernul Basescu –Boc, in acest an.
  Auzii, ca si voi, ca presedintele, intr-o intalnire scurta, a acceptat sa-i verifice dimensiunea lui Crin, la Cluj.
  Cum insa Crin e un baiat cu bun simt, scurta intalnire cred ca nu va multumi pe toata lumea, cred ca va fi un fel de 68, in care Presedintele isi va termina prestatia… iar Crin ii va ramane dator.
  Despre Geoana nu aflai nimic.

  Sa auzim de bine!

 168. Bordelezu Says:

  Erata:
  …”dar am aflat ca prin publicarea stenogramelor de la Snagov”…

 169. dracu Says:

  „Da, domnule Mircea Geoana, va raspund pozitiv, accept invitatia unei dezbateri pe temele propuse. Maine sunt la Cluj, dar nu putem discuta despre educatie si economie fara candidatul PNL. Trebuie extinsa aria invitatilor. Eu, daca as organiza o astfel de dezbatere, as chema toti candidatii.”

  avand in vedere ca Base e „fricos si las” mi se pare ca reactia lui va cam inchide gura.
  ati zis ca-i las si nu accepta confruntarea cu marele Chucky. acu aveti coloana vertebrala sa spuneti:

  „ia te uita, domnule, am gresit, Base ARE curaj sa se dea utza cu Chucky’ul nostru!”???

  just curious!

  asta e una din rarele ocazii cand regret ca n-am acces la tembeliziunile romanesti. am io asa un feeling ca as fi ras copios 😀

 170. mgabim Says:

  in aceasta seara am fost la Bisreica Romaneasca din Aurora (Illinois, US) si un subiect de discutie evident a fost alegerile prezidentiale din Romania. Si multi au spus acelasi lucru, si daca Geoana trece in turul 2, cine il voteaza?

 171. mgabim Says:

  incerc mesaje scurte, ca altfel nu trec. Evident ca Antonescu forteaza intrarea in turul 2, dar o face cu metode care ii pun presul rosu lui Basescu in turul 2. Cine din PNL il va voata (evident daca va fi cazul!) pe Geoana in turul 2?( tinind cont ca acum dupa ce spune Antonescu Geoana a „concesionat” Romania pnetru 5 ani la Rusi”?

 172. dracu Says:

  @mgabim
  aparent, o mare parte din cititorii acestui blog l-ar vota mai degraba pe Stalin sau Hitler, decat pe Basescu. 😀

 173. vali plesca Says:

  din nou, amuzant, basescu intoarce directia desfasurarii evenimentelor in favoarea sa. fix in momentul in care crin incepe sa-l atace pe mircea, traian il invita si pe el la dezbateri, mimand corectitudinea. ca mircea baga coada intre picioare, nici nu mai conteaza, de vreme ce acum are pe toata lumea impotriva…

 174. vali plesca Says:

  a, roxana, te felicit. nu/s de acord cu green care spune ca miscarea lui traian ti-a inchis gura. din contra, poate fi un semn ca cineva din echipa lui te citeste.

 175. mgabim Says:

  @Dracu, si bine fac! Hitler si Satlin sint/au fost mici copii pe linga ce paotre sa puta mintea lui Basescu!
  Nu am fost nu sint fun Geoana, dar nu pot sa nu-mi pun intrebarea, daca sondajele sint adevarate si Geoana va fi in turul 2 cu Basescu, ca se va intampla? ce va face dreapta lui Antonescu (e drept el. a spus ca-l va vota si pe vadim sau becali dar asta este un eufeism!), ce vor vota? Eu zic ca dupa campania dusa de Antonescu (Romania concesioanata 5 ani la Moscova…) PNLl-isti stam acasa! sau unii mai activi votam Basescu ca el deh (Rusia lac rusesc)

 176. mgabim Says:

  erata: marea negra lac Rusesc!

 177. Bordelezu Says:

  Hai sa facem o socoteala si sa vedem cine-l va vota pe actualul prezident, exceptandu-i pe cei care au fost miluiti, prin guvernul sau, cu functii banoase, contracte grase sau cu alte peschesuri, cestia il vor vota, e dreptul lor.

  – Cei din invatamant nu-l vor vota, doar n-or fi prosti, ca prea si-a batut joc de ei…
  – Cei din sanatate nici atat, astia au invatat carte, nu-s tinichigii auto…
  – Sculer-matriterii si fierar-betonistii din mediul privat nici atat, ei sunt meseriasi care stiu cat au suferit in ultimul an, si ca ei toti din industria privata, de la femeia de serviciu pana la patroni;
  – Sa-l voteze oare intelectualii, ceilalti nepomeniti, adica cine, “gaozarii” de ziaristi si “filozofii”? Mira-m-as!
  – Pensionarii? Ash! Si-aduc aminte si acum de cat s-a opus marinarul cand Tariceanu, cu sprijinul PSD, le-a crescut pensia!
  – Cei din justitie si familiile lor? Nici pomeneala, au fost calcati in picioare de matroz!
  – Taranii? Cum dracu sa-l voteze cand guvernul Basescu-Boc le-a oprit subventia data de UE, cand stau si se uita la pamantul nearat pentru ca n-au banii cu care trebuia sa plateasca aratul, cand se uita la animalele care se tin pe picioare pentru ca pot manca in continuare pe fanete, dar se intreaba cu frica ce vor face cand va da zapada? Taranii or fi inculti, dar nu-s prosti!
  – Tinichigii auto si ospatarii? Nu!!! Pentru ca anul asta le-a saracit aproape toata clientela!

  Si-atunci cine ramane?
  Vorba unei batrane…
  “Sa-l voteze dracu, maica!”

 178. Romeo Tarhon, Mi.R.A. Says:

  MISCAREA ROMANIA ALTFEL, prescurtat Mi.R.A., este unica organizatie militanta avand scopul de a transforma in program national conceptul „Romania Altfel” si proiectul „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Familia Regala, prezenta activ si constant in viata publica, propune un parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, social, mediatic – pentru reintoarcerea la principiile si valorile autentice si morale, pentru dezvoltarea durabila a Romaniei, ca stat si natiune. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

  – Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.

  – Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii Romaniei.
  http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

 179. dracu Says:

  @mgabim
  o doza buna de realitate poate v-ar prinde bine.
  tu chiar citesti ce scrii?

  inteleg antipatia pentru diverse personaje politice, nimanui nu-i sunt simpatici toti politicienii, dar sunt sincer ingrijorat cand vad chestii precum: „Hitler si Stalin sint/au fost mici copii pe linga ce paotre sa puta mintea lui Basescu!”

  da-mi voie sa iti pun o intrebare nevinovata: cate milioane de oameni a omorat pana acum „dictatorul” Basescu. in Siberia, la Canal, sau in lagare de exterminare in masa?

  cate milioane de oameni au fost arestati pentru ca il injura pe Basescu?
  ooops, stai putin, sa vezi dictatura dracului, acum stam de vorba despre „dictatorul” Basescu pe un blog apartinand unei persoane care traieste in Romania. s-ar putea ca Roxana sa fi fost torturata si asasinata intre timp de „servicii” si noi sa nu stim.

  aoleo, bate cineva la usa. ma duc sa ma arunc pe geam, sa nu ma prinda „serviciile” de viu. sa va recomand si voua acelasi lucru???

  la dracu, de ce imi pierd timpul cu „discutii” cu oameni care pot spune asa ceva??? Stalin si Hitler, mici copii pe langa Basescu… asemenea afirmatii merita cel mult un hohot zdravan de ras, si o recomandare calduroasa la pilule, dusuri reci si socuri electrice autorului.

 180. J o h n s o n Says:

  Drace iar te dai fin analist.Normal ca „in trei” si in acest moment i-ar conveni o ” confruntare ” schelalaiciului national.de ce ? Simplu : niciunul dintre cei doi cu atat mai mult Antonescu nu vor pune tunurile pe el ci se vor duela intre ei pentru a fi siguri ca prind finala.Basescu se va transforma in consecinta intr-un veritabil chibitz.In plus de asta invitatia este si otravita pentru a le citi mai bine tactica in confruntare si a fi cat mai pregatit sa o contracareze la adevarata confruntare pentru el si ai lui,cea dintre turul 1 si turul 2,poate vor fi chiar mai multe.Sa recapitulezi ca sa intelegi tu si trupa ta de portocalii repartizati pe blogul asta de la centru.Aceasta confruntare intre Basescu IN TREI nu reprezinta niciun pericol.Daca era barbat accepta cate o intalnire cu fiecare dintre ei,intalnire in doi in care sa fie el cel pus in situatia sa raspunda unui sir de intrebari puse de catre celalalt.Asa ca nu mai brava de pomana,Basescu a ramas acelasi personaj domjn Goe care se simte in siguranta doar in spatele fustelor lui Mamitzica.

 181. virgil Says:

  Presedintele daunator …

  Tintele principale pe care le anunta domnul Basescu la inceputul mandatului sau si anume , lupta impotriva sistemului ticalosit , lupta impotriva coruptiei si ridicarea nivelului de trai , s-au dovedit a fi nu numai intangibile , dar vai , regimul domnului Basescu ne lasa in situatia de a privi aceste obiective drept „un pod mult prea indepartat” pentru lunga vreme de aici inainte .

  Asta pentru ca , in obsesia sa electorala , obsesie care i-a caracterizat si strabatut intregul mandat precum un fir rosu , domnul Basescu ne-a pus in fata unor precedente de care-mi este teama ca se vor folosi si cei care il vor urma .

  Transformarea Legii Fundamentale a statului , prin citirea dupa ureche proprie si ascunsul dupa virgule , si nu in spiritul si litera ei cum ar fi fost normal si corect , ne pune in situatia de a constata ca proasta Constitutie a lui Iliescu , a devenit chiar profund nociva , o simpla hirtie de sters pentru domnia sa , dar vai , cine ne poate asigura ca urmasii dinsului la Cotroceni nu se vor folosi de ea in acelasi mod ?

  Lupta impotriva coruptiei s-a dovedit a fi pina la urma un spectacol de sunet si lumini avind ca actor principal institutia Parchetului subordonata direct , nemijlocit si total presedintelui daunator , spectacol de circ in care hotii sunt anuntati prin intermediul televiziunii ca vor fi arestati , sunt plimbati prin fata camerelor de luat vederea prostilor si apoi scosi pe usa din dos spre deplina libertate .
  Nu exista vai , nici macar un singur hot mai de Doamne ajuta , prins si incatusat care sa nu fie liber si ferice acum dupa cinci ani de mandat .

  In ultimul an , avind posibilitatea exercitatii fara oprelisti a puterii si vointei proprii , presedintele daunator , in fruntea guvernului pe care l-a visat si poftit , a impus tarii inglodarea in datorii fara margini , fara folos si cu urmari ce incep sa se dovedeasca extrem de paguboase pe ternem lung .
  Fiecare roman , de la al cu barba sura pina la al cu tzitza in gura , a fost indatorat peste limita de suportabilitate si multe generatii vor avea de asudat zdravan pentru gaurile fara fund in care banii imprumutati s-au dus fara niciun folos .

  Regimul presedintelui daunator a intors Romania din greul drum al democratizarii , acum dupa ce ne-am mindrit si laudat a fi membri ai NATO si UE , la inceputul anilor ’90 , dar daca atunci traiam cu speranta unei imbunatatiri a situatiei economice , sociale si politice , astazi suntem nevoiti sa constatam ca drumul trasat tarii de catre domnia sa duce intr-o fundatura de unde nimeni nu stie si nici macar nu poate sa prevada , cind , cum , cu ce costuri si in ce conditii vom putea iesi .

  Asta daca vom mai putea iesi vreodata …

 182. dracu Says:

  @Johnson
  Clar, Basescu n-are sapca :))
  daca nu accepta, e las. daca accepta, e invitatie otravita.

  presupun ca de fapt Basescu ar trebui sa se sinucida de fapt, si atunci v-ati declara multumiti. sau nu, si v-ati plange ca nenorocitul ar fi trebuit sa se si tortureze nitel inainte de a se sinucide 😀

  pai coane, atat Antonescu cat si Geoana, fac parte din majoritatea aia de 65%, nu-i asa? au un obiectiv comun, un singur vis umed, impreuna: „Jos Basescu”

  deci iata cum Base, in marinimia lui, le da o sansa inamicilor sa se coalizeze impotriva lui.
  daca ar da urme de inteligenta cei 2, Geoana si Antonescu, ar putea profita de o asemenea intalnire in 3, pentru a se coaliza impotriva lui Basescu.

 183. vali plesca Says:

  mgabim, imi cer scuze, de obicei nu imi bag nasul in discutiile altora, dar acum nu ma pot abtine. daca tu spui ca hitler sau stalin ar fi mai buni decat basescu, nu-ti pot dori decat sa traiesti sub un regim politic ca cel instaurat de ei.

 184. Bordelezu Says:

  @virgil
  sâmbătă 14 noiembrie 2009 la 9:45:51 am

  :)) :))

  „In ultimul an , avind posibilitatea exercitatii fara oprelisti a puterii si vointei proprii , presedintele daunator , in fruntea guvernului pe care l-a visat si poftit , a impus tarii inglodarea in datorii fara margini , fara folos si cu urmari ce incep sa se dovedeasca extrem de paguboase pe ternem lung .
  Fiecare roman , de la al cu barba sura pina la al cu tzitza in gura , a fost indatorat peste limita de suportabilitate si multe generatii vor avea de asudat zdravan pentru gaurile fara fund in care banii imprumutati s-au dus fara niciun folos .”

  Si dracu ce zicea?
  – Foarte bine, foarte bine! Daca sunteti prosti si va lasati pacaliti!

  🙂 🙂

 185. Radu Humor Says:

  Cat e de disperat Piratu’ accepta orice confruntare acum , doar ,doar va mai putea drege ceva pe ultima suta de metri.
  Intai spunea ca nu intra in dezbateri decat in turul II, dar acum ca a simtit ca s-ar putea sa nu-l mai prinda, sta de vorba si cu Vadim ( ce-ar mai matura asta pe jos cu el, mai ceva ca Prigoana 😆 ).
  Apropos, ati vazut ce schimbare la asta(Prigoana), nu-i prost deloc 🙄

 186. mgabim Says:

  @Dracu,
  Ok. Base’cu n-a omarat inca milioane de romani ca Stalin.
  Asta e ce astepti ?

 187. dracu Says:

  @Johnson
  uite, Base parca iti citeste gandurile, si iti face pe plac.

  Prostanacu a facut putin in pantaloni, asa ca nu va participa la dezbaterea la care l-a provocat pe Base :))))))))

  asa ca intalnirea de azi va fi doar intre Base si Antonescu.

  acu inteleg ca o sa fiti nemultumiti si acum si, ca sa fie infruntarea dreapta, o sa cereti ca Base se se duca legat la ochi, cu un calus in gura, cu urechile astupate si cu mainile legate la confruntarea cu Antonescu.

  ca sa aiba si Antonescu o sansa.

 188. Radu Humor Says:

  Si cu ce-i mai bun unul care omoara mai putini oameni,
  decat unul care omoara mai multi 🙄
  Cat despre ce-ar fi urmat dupa inca un mandat de-al jucatorului,
  cred ca n-ar mai fi putut sa va povesteasca unul ca mine ,
  decat dupa ce si-ar fi ispasit pedeapsa :mrgreen:
  Ingrijorator este ca Romania incepe sa fie privita chioras( naa..) de tot mai multe state cu care inainte aveam relatii destul de bune.
  Si totul pentru ca am defilat 5 ani cu un steag avand ca emblema chipul
  acestui personaj malefic….

 189. mgabim Says:

  @vali pleasca, ce spun eu este ca Basecu DEPASESTE ce au facut Hitler, Stalin si sleata lor! Basescu este mult mai diabolic!

 190. dracu Says:

  @mgabim
  astept sa vad si eu macar o (una) dovada ca Base e dictator.

  un ziarist impuscat in cap, dupa scrierea unor dezvaluiri despre Base, de exemplu.

  sau niste oameni arestati, pentru ca au scris ceva naspa de Base (uuups, asta era acu vreo 5 ani, si era vorba de Bombo. da ala nu era dictator, era om de bine).

  hai, accept si ceva ziaristi sau simpli cetateni trimisi la parnaie pentru ca au zis un banc cu Base. sau l-au injurat.

  vreo televiziune inchisa pentru ca il injura pe Base non-stop?

  ceva inamici politici aruncati in inchisoare la ordinele lui, si schingiuiti (cu dovezi, daca nu cer prea mult).

  o desfiintare ilegala (la ordinul lui Base) a unei institutii potrivnice (uuups, asta era Tariceanu, cand a desfiintat si reinfiintat peste noapte o institutie, cu numele putin schimbat, ca sa nu aplice o hotarare judecatoreasca definitiva).

  un gulag, baragan, delta, canal sau macar o inchisoare, unde sunt trimisi inamicii politici ai lui Base.

  un decret prezidential care prin aplicare, sa ii bage bani in buzunar lui Base. cum era taxa de inmatriculare a lu nea Citroen.

  o hotarare a Curtii Constitutionale care sa declare „Basescu a incalcat articolul tz din Constitutie”.

  cand o sa vad fie si una din cele de mai sus, sau vreo alta trasatura definitorie majora a unei dictaturi, o sa incep sa-mi fac griji.

 191. mgabim Says:

  PUPINCURISTI BASCIENI!
  Nu sint cu Geoana nu sint cu Antonescu, dar 100% sint impotriva lui Base. Si orice Roman cu cit de cit ceva creier in bibilica trebue sa fie la fel!

 192. vali plesca Says:

  mgabim, un curs scurt de istorie nu-ti strica. chiar cursul scurt al pcus. sa vezi acolo minte diabolica. asta pe de o parte. pe de alta parte, maniheismul tau e patologic. ai grija ca lumea nu e doar in alb si negru si gandeste-te si la varianta ca esti om, ca poti si tu gresi si ca albul tau nu e asa de alb. observ ca toti desteptii sunt impotriva lui basescu si doar prostii il mai sprijina. si restul lumii unde e?
  m-as bucura daca as vedea mai multa modestie intelectuala… pana una alta vad doar aroganta.

 193. dracu Says:

  @magabim
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  clar, astea iti sunt dovezile ca Basescu e dictator. injuraturile.

  cum era vorba aia: cand un dobitoc nu are argumente, trece la injuraturi.

  MANELISTULE!

  de fapt, ce pretentii de discutie cu argumente logice si de bun simt poti avea cu unul care spune „Basecu DEPASESTE ce au facut Hitler, Stalin si sleata lor! Basescu este mult mai diabolic!”

  deci, ramane cum am stabilit:
  pastile, dusuri reci, si socuri electrice.

  iti doresc multa sanatate, omule. ai nevoie.

 194. mgabim Says:

  @dracu, tu chiar esti for real? Tu chiar nu depasesti dimensiunea intelectuala a lui Boureanu?
  „astept sa vad si eu macar o (una) dovada ca Base e dictator.” – faptul ca doreste un prim ministru fara sustinere parlamentara ti se pare „act” normal

  un ziarist impuscat in cap, dupa scrierea unor dezvaluiri despre Base, de exemplu.

  sau niste oameni arestati, pentru ca au scris ceva naspa de Base (uuups, asta era acu vreo 5 ani, si era vorba de Bombo. da ala nu era dictator, era om de bine).

  hai, accept si ceva ziaristi sau simpli cetateni trimisi la parnaie pentru ca au zis un banc cu Base. sau l-au injurat.

  vreo televiziune inchisa pentru ca il injura pe Base non-stop?- Vorbesti incoeren, dar eu sant dispusa sa pun pariu ca daca Basescu castiga alegerile Antenele si rRalitatea vor fi inchise pentru securitate nationalaQ!

  ceva inamici politici aruncati in inchisoare la ordinele lui, si schingiuiti (cu dovezi, daca nu cer prea mult). Din fericire. nu inca, dar stai sa vezi dupa 7 Decembrie

  o desfiintare ilegala (la ordinul lui Base) a unei institutii potrivnice (uuups, asta era Tariceanu, cand a desfiintat si reinfiintat peste noapte o institutie, cu numele putin schimbat, ca sa nu aplice o hotarare judecatoreasca definitiva).Nu poate saracu! dar sa vezi cum va fi cu antenele si realitatea dupa 7 decembrie

  un gulag, baragan, delta, canal sau macar o inchisoare, unde sunt trimisi inamicii politici ai lui Base. Esti for real?

  un decret prezidential care prin aplicare, sa ii bage bani in buzunar lui Base. cum era taxa de inmatriculare a lu nea Citroen.
  Aici ai dat rau in bara, de ce nune explici matale cum a capatat basescu casa din Mihaileanu, sau cum capra lui cea mare a capatat casa de aproape un milion „din vinzari anterioare”
  o hotarare a Curtii Constitutionale care sa declare “Basescu a incalcat articolul tz din Constitutie”. Adica nu a incalcat prea tare constitutia, adica a violat pe jumatate…

  cand o sa vad fie si una din cele de mai sus, sau vreo alta trasatura definitorie majora a unei dictaturi, o sa incep sa-mi fac griji. Dracusor, daca ai inca dorinta asteptaraii pai iubitel pupal in cur pe Base si zi SINT FERICIT!!!!!!!!!!!

 195. atitudini Says:

  Ei bine Roxana, uite ca se intampla!

  Si nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste.

  Ma bucur pentru intoarcerea de situatie si nu am niciun dubiu referitor la capacitatea lui Crin a face fata oricarui adversar, pe orice teren.

  Ar fi fost OK si o discutie in 3.

  Deocamadata va fi in 2.

  Astept si o confruntare a lui Crin cu Geoana! De fapt cred ca o astept mai mult decat cea cu Base…

 196. dracu Says:

  @mgabim
  clar, vorbesc „incoeren” 😀

  ok, sunt dispus sa tin cu tine pariul pe care l-ai propus:
  daca Base inchide, pentru orice motiv, Irealitatea sau antenili, dau o lada de bere.

  tu ce pierzi daca NU se intampla asa ceva?
  propunere:
  te intorci pe blogul asta, si recunosti ca esti sub tratament medical cu electro-socuri, dar acum te simti mai bine, si ti-ai dat seama cat de dus erai cu capul. si iti ceri scuze tuturor in stilul Postelnicu „am fost un dobitoc”. ca blog se pare ca n-ai.
  deal?

  in rest:
  „Din fericire. nu inca, dar stai sa vezi dupa 7 Decembrie”
  „dar sa vezi cum va fi cu antenele si realitatea dupa 7 decembrie”

  casa din Mihaileanu a capatat-o inainte de a fi presedinte, daca nu ma inseala memoria. si asta poate dovedi cel mult ca Base, ca si restul politicienilor, e un hot. sa-ti explic faptul ca exista diferente intre „hot” si „dictator”??
  fiicele lui Base sunt majore si responsabile in fata legii pentru eventualele infractiuni. Insist ELE sunt responsabile daca au incalcat legea, si nu tatal lor.
  ti-ar conveni sa faci TU puscarie daca taica’tu ar omori pe cineva?

  „Adica nu a incalcat prea tare constitutia, adica a violat pe jumatate…”
  repet, se pare ca n-ai inteles intrebarea:
  hotarerea CC in care scrie ca „presedintele a incalcat articolul x din Constitutie este……..”????

  ca sa concluzionam, argumentele tale ca Basescu este dictator ar fi:

  * o sa vezi tu ce se intampla dupa 7 decembrie.
  de unde trag concluzia ca esti un mic Nostradamus, ai vazut tu in globu de cristal cum Base inchide televiziuni si oameni sunt aruncati dupa gratii la ordinele lui

  * Basescu e un hot
  chestie pe care n-o contest, da inseamna ca 99% dintre politicienii romani sunt dictatori, daca punem egalitate intre hotie si dictatura.
  totusi, insist pe chestia ca au semnificatii destul de diferite cuvintele „hot” si „dictator”. verifica dex-ul, daca nu ma crezi.

 197. gazetarul Says:

  @virgil:

  Asa va fi,pe 6 decembrie, pe 22 noiembrie nu se poate, fiindca nici unul dintre cei 3 nu va face 51%. 🙂 🙂

  Oricum Popeye marinarul se va transforma in Sindbad marinarul incepand cu data de 7 decembrie,nu degeaba si-a reinnoit brevetul de capitan de nava. 🙂 🙂 Va parasi Romania la bordul navei ,,Infrangerea”,dupa ce atatia ani a fost capitanul navei,,Biruinta”. 🙂 🙂 De restul camarillei portocalii va fi rau: daca Berceanu va putea zbura peste granita stiind sa piloteze, restul nu stiu cu ce vor fugi din tara,pentru a scapa de puscarie. 🙂 🙂

 198. Contra tuturor Says:

  Din pacate pentru noi, lupta politica la care asistam este o batalie pe ciolan intre coioti mai mari sau mai mici. Unul dintre ei (cu gasca de interese aferenta in spate) trebuie ales. Eu am sa-l votez pe Basescu. I-a deranjat pe multi si as vrea sa-i deranjeze in continuare …

 199. mihai 4 Says:

  Haide Crin,sparge-l pe marinar dupa-amiaza.

 200. mihai 4 Says:

  Ce mai faci, Gabi?Vad ca ma pomenisi[ha ha].Roxi,ti-e bine?Pe cand o postare noua.Dormi?Mama sa vezi ce te urechez eu pe tine.Crin are mai putine sanse de reusita daca nu dai si tu in Base macar cu scrisul[tastatura].

 201. mihai 4 Says:

 202. ioana Says:

  Bordelezule,ai uitat sa enumeri privatii,ei nici atat nu-l voteaza pe Base,si stii de ce?fiindca le-a bagat TAXA FORFETARAAAAAAAAA!

 203. mgabim Says:

  @Dracu.
  Mai tu esti matozac.
  Casa din Mihaileanu si-a tras-o cand era Primar nu presedinte.
  Capisci ?
  Casa lu’ fii’sa din Paris de de 80k+ de unde si-a trass-o ?
  Da aia din „vaznzi anterioare ?”
  Cine vorbshte de moguli ?
  Mai baiete tu esti mai prost ca proastele.

 204. mihai 4 Says:

  http://www.pesurse.ro/2009/11/cine-i-ce-va-ctiga-din-ntlnirea-de-la-cluj-napoca.html?lsid=1CD5B9C81899DE21D7D2787D901B4C81

 205. dracu Says:

  @mgabim
  nu doar ca esti prost de impungi si manelist, cum am mai zis, da mai esti si usor analfabet.

  uite ce am scris eu:
  „casa din Mihaileanu a capatat-o INAINTE de a fi presedinte”
  iar tu „ma contrazici” zicand ca:
  „Casa din Mihaileanu si-a tras-o cand era Primar nu presedinte.”

  vezi ca ai uitat sa-ti iei pastilele, si se pare ca te afecteaza grav.

 206. mgabim Says:

  @Dracu + Peasca si sa nu uitam:
  FUGIti LA ESAPAMENTUL MATROZULUI

 207. J o h n s o n Says:

  @ Drace,care CC ? Aia de interpreteaza Constitutia doar sa-i faca bashitului placerea ? Aia in care ii da dreptul lui Basescu sa respinga „prima data” un ministru propus,a doua oara sfatuindu-l pe presedinte sa accepte ? Curtea aia a carui Presedinte Vida se ciocneste in pahare cu basescu mai zilnic pe culoarele Cotrocenilor ?
  Ia sa vezi tu cate descoperiori de incalcare a Constitutiei se vor gasi de la anul in dreptul lui Basescu atunci cand o sa fie tras pe dreapta de catre electorat ! Mai vorbim Drace dar5 fac pariu pe cat vrei tu ca la anul firma de consultanta la care prestezi o sa fie in slujba lui Antonescu sau Geoana si n-o sa mai am cu cine sa polemizez.

 208. dracu Says:

  @Johnson
  sunt de acord cu tine ca e de tot cacatul curtea respectiva. ma rog, nu atat curtea, cat membrii ei. si asta pentru ca s-au dat dupa cum a batut vantul, incercand sa se puna bine si cu unii si cu altii, si sa nu supere prea tare nici pe unii, nici pe altii. au dat si decizii care sa-l sprijine pe Base, si unele impotriva lui, dar le-au dat exact ca sa se puna bine, si nu ca sa respecte constitutia.

  din pacate, nu exista nici o metoda legala de a superviza in vr-un fel pe astia de la curte, si nu exista cale de atac la deciziile lor. deci asa imbecili si slugarnici cum sunt, ce zic ei ramane batut in cuie. nu-mi convine nici mie, dar insist ca LEGAL n-ai ce sa faci. nici tu, nici eu, nici Basescu, nici Parlamentul. sunt intangibili.

  pai, o sa vedem la anul, nu? daca o sa descopere aia ca a incalcat Base Constitutia au ba.

  N-au nici Geoana, nici Antonescu, si nici macar Patriciu bani pentru firma de consultanta la care prestez eu 🙂

  pe jumatate ai nimerit-o. sunt consultant. dar pe un domeniu care n-are nimic de-a face cu politica 🙂
  asta e un hobby si o modalitate de amuzament.

 209. mgabim Says:

  @Dracu,
  Boutule, eu am zis ca si-a DAT casa din Mihaileanu
  cand era Primar.
  E greu pentru tine sa pricepi ca asta e ilegal.
  Nicio grija matrozacu are loc rezervat la Jilava.

 210. mgabim Says:

  @Rox, imi pare rau, dar se pare ca mesjele mele sau suprapus, si au creat inconvenienta. Oricum nu mai au nici o importanta, am trecut in a noua zi.
  oricum esenta a ceea ce am spus continui sa cred. (Desi am avut o neintelegere chiar cu sotul meu! pe aceasta tema): cred ca Geoana va fi candidatul opus Basescu in turul 2, dar in acelasi timp cred ca Basescu va fi victorios. Si atribui aceasta victorie PNL-ului care va sta casa in turul 2 (Geoana a vindut tara Rusilor..oricum)sau isi va da votul lui Basescu (guvern PNL – PDL),
  Si „prevad” un guvern PD-L + PNL dupa alegeri. (Un alt motiv pentru PNL sa stea acasa dupa primul tur!)
  oricum minut dupa minut, camnpania merge in directie Basescu

 211. J o h n s o n Says:

  @ Drace am un disconfort atunci cand esti de acord cu mine,parca as avea paduchi ! Ghaaaaaaah

 212. Elevu' Says:

  Bună ziua, Roxana!

  Aşa m-a învăţat bunica să spun când întâlnesc pe cineva, şi aşa şi fac. Am o întrebare…
  Copiii au voie să vorbescă, adică să scrie – spun asta ca să priceapă toată lumea, nu pentru tine – la tine pe forum? Eu sunt mic, nu ştiu nimic, dar…

  …dacă-mi dai voie, iţi spun ceva, mi-amintesc de la gradiniţă că atunci când Doamna voia să discutăm despre vacă, aducea un desen mare, maaare… cu o vacă, şi ne zicea:
  – “Copii, acum să vorbim despre vacă!”

  Observ că aici se vorbeşte despre “dictator”, şi nimeni nu a pus vreo poză, iar discuţia continuă, aşa că – aşa m-am gândit eu c-ar fi mai bine, am căutat prin dicţionare, nu!, n-am de gând să aduc aici tot ce-am găsit, nu te speria, 🙂 – dau mai jos numai un sens al cuvântului, că şi sora mea mai mare mi-a zis că acesta e sensul din discuţie:

  “DICTATÓR s. m. Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-și impună cu orice preț voința, om cu purtări autoritare. – Din fr. dictateur, lat. dictator.”

  Mai am una, imi dai voie, nu?

  Ceauşescu era dictator? 🙂 🙂

  Sărut mâna!

 213. Elevu' Says:

  Offf… mai citind încă o data ce-i scris mai sus, mă întreb… oare un dictator care nu omoară pe nimeni cu mâna lui, nu mai e dictator?

 214. Elevu' Says:

  Roxana,

  Ştiu că sunt plicticos şi că tu ai multă treabă, dar ce să fac, tu eşti mare şi ştii multe, pe cine să întreb şi eu dacă nu pe tine?, am auzit că vom lansa astăzi o rachetă din Marea Neagră, dar n-am înţeles cine va fi la bord: nenea Geoană, că el vorbea despre români trimişi în Cosmos, sau l-a lăsat pe nenicu Băsescu?
  🙂 🙂

 215. Stely Says:

  @Roxana,
  Acum ar trebui sa schimbi titlul postarii ..As propune sa fie cam asa: ” Sa – ti fie frica Floricica ,ca Base ‘ iti va face „dimensiunea ” ,mica,mica ” 😀
  Dupa parerea mea Crinutu vostru se va ofili la primele vorbe pe care le va rosti.. Cred ca strategilor lui le-o fi venit mintea la cap si-l vor face sa uite de sloganurile rasuflate si gogonate..Banuiesc ca isi va pune si niste pampersi unde trebuie ,ptru ca „De ce ii este frica nu va scapa „,nici el nici sponsorul lui Paturiciu..

 216. dracu Says:

  @johnson
  shit happens, ca sa zic asa :))

  da daca tu crezi ca te ajuta, poti sa incerci cu gaz lampant.

  asa ma trata bunica-mea cand luam paduchi de la tiganii satrari cu care ma jucam 🙂

  asa, la modul general:
  la dracu, nimeni nu vrea sa puna un pariu cu mine 😦

  nici simpatizantii liberali, ca Crin intra in turul 2, asa cum se bat ei cu caramizi in piept. bag sama ca, desi sustinti sus si tare ca intra, nu aveti oo sa puneti un pariu care nu va costa nimic. chiar asa, deloc n-aveti incredere in ala pe care il votati???

  nici macar nevestele neglijate, tratate cu socuri electrice nu vor sa parieze cu mine ca dictatoru de Base nu desfiinteaza nici o tembeliziune daca castiga alegerile (cum exact ar putea o sa o faca, nu explica nimeni. da decret prezidential sa se inchida???).

  bai, deci io chiar dau berea aia daca o sa castigati, pe cuvant. ma rog, va trimit bani in cont, si v-o cumparati voi.

 217. vali plesca Says:

  elevule copilas, ma bucur ca ai invatat literele si stii sa citesti din dex, numai ca, vezi tu, definitia aia se refera la mai multe aspecte. de exemplu, conform ei, si un tatic autoritar ar putea fi considerat dictator (sper ca nu e cazul taticului tau). aici e insa vorba de dictatorii politici. nu cred ca ai sa gasesti definitia lor in dex, ci doar in tratate de teoria politicului. ti-as recomanda cateva, dar e mai bine sa asteptam inca vreo 10 ani. sa cresti mare pana atunci…

 218. Stely Says:

  Am vazut dezbaterea ..A fost asa cum am prevazut.” Dimensiunea „lui Crin este mica,mica….N-are anvergura de presedinte..A vrut sa arate ce civilizat este , si a aratat contrariul :mitocanie si misoginism..Nu s-a debarast de sloganuri ieftine si neinspirate..Sa repeti de nu stiu cite ori ca „nu va mai vor romanii” ,in conditiile in care sondajele il pun pe T.Basescu pe primul loc ,iar pe el pe locul 3 cu aprox.20 proc.dif. asta e chiar o gogomanie..Dar ,de ..”unde nu e ,nici Dzeu nu cere „.

 219. dracu Says:

  pai prima varianta e ca is masluite sondajele.
  a 2-a e aia exprimata de Orban: is betivani, curvari si drogati romanii, nu merita un asa presedinte ca Crin. 😀

 220. julia Says:

  Gabi, nici vorba. Scuze acceptate si multumesc de aprecieri.

  Voi discuta cu tine orice altceva in afara de Hussein. O sa-mi spun parerea despre el de cite ori voi avea ceva de spus, si tu vei face cum consideri. Doar ca daca vei interveni la acest subiect, nu vei avea raspuns de la mine. Atit.

  Ideile noastre despre o scoietate sitn foarte diferite si e interesant sa vorbim. De exemplu tu crezi in amestecul guvernului in viata oamenilor, eu nu. Tu crezi in ajutoarele sociale, eu cred in ajutoarele data de companii de caritate sustinute puternic de corporatii si bogatii lumii cu interes in diverse cauze. Eu cred ca in viata sintem singurii responsabili de alegerile noastre, tu crezi ca guvernul trebuie sa intervina sa ne ajute cu bani pe cei saraci, sau cu copii multi. Eu cred in pensii si 401K si investitii personale, tu crezi in SocSec medicare si medicaid. Eu cred ca companiile de asigurari trebuie sa fie scutite de interventia guvernului dar sa fie inspectate permanent pt aplicarea legii. Tu crezi ca guvernul trebuie sa aiba un program de sanatate controlat de guvern. Mai vorbim.
  we palcut

  PS de multe ori a spus Roxana ca nu deblocheaza mesajele dac anu e online. Deci ai si tu rabdare si nu te impacienta. SIgur nu esti blocata de catre Roxana. Doar de catre wordpress. Deci trebuie sa astepti pina cind vine ROxana pe aici si ne deblocheaza. Este obositor, petnru ca pin aatunci discutia trece si nimeni nu irti mai citeste emsajul si nici nu iti mai raspunde. Dar asta este, si trebuie sa intelegem ca blogul asta nu e toata viata gazdei, mai are de luptat si in viata reala! 🙂

  Sugestia mea este, daca vezi ca nu ti-a trecut un mesaj, asteapta si posteaza-l din nou mai tirziu, ca sa apara mai la sfirsitul discutiei ca sa poti participa. Eu asa fac. sau astept urmatorul articol si postez la el, chiar daca referitor la o discutie anterioara.

 221. Elevu' Says:

  Nene vali plesca,

  Va mulţumesc pentru vorbele bune, dar dacă sunteţi aşa de drăguţ ca bunica mea – acum nu e cu mine, nu pot s-o întreb pe ea, aş întreba-o, zău! – vă rog să-mi răspundeţi dumneavoastră la întrebare:

  “oare un dictator care nu omoară pe nimeni cu mâna lui, nu mai e dictator?”

 222. mgabim Says:

  @Julia, teoretic ai dreptate. fiecare este responsabil si trebuie sa-si poarte crucea. Dar ce te faci cu familia care isi pierde serviciul, care si-a pierdut in toamna din 2008 toate investitiile din 401K (si am avut o gramada de colegi in pragul pensionarii care au patit acest lucru si au trebuit sa-si amane pensionarea – si vorbesc de persoane angajate intr-o universitate privata, nu de oameni angajati si sustinuti din bugetul de stat)?
  @Roxana regret de valul de mesaje, aici a fost nerabdarea mea de a fi si eu „acolo” in miezul discutiei….parca as fi pierdut premiul cu coronita!

 223. julia Says:

  Gabi, ce te faci? Ce s-au facut oamenii de cind e lumea. O iei de la capat. Eu nu vreau sa par aroganta, te rog crede-ma. Cum as putea sa fiu aroganta, doar eu sint mai bine ca orice o dovada de cum sa te descurci: am venit aici in ’90 cu un gemantan si un copil de 5 ani. Nu aveam un dolar in buzunar si am lasat toata agonoseala mea de pina la 33 de ani in urma. Multi pe aici mai spun ca s-au descurcat, si ma bucur pt ei. Dar inca eu nu am vazut o femeie singura (am fost fortata de imrpejurari sa o trimit inapoi acasa pe fata), deci singura FARA BARBAT sa ma descurc. Alte femei s-au descurcat si ele, dar macar aveau sotul linga ele. Eu am fost SINGURA. Fara NIMENI sa ma ajute aici. Si totusi uite ca toate’s bune. Am gasit servici de inginer imediat si era si atunci criza, ca la sfirsitul lui ’90 US avea probleme. De fiecare data cind am povestit asta mi s-a spus de catre romanii din tara ca ma laud. Poate asa pare, dar nu e intentia mea. Pt tine asta este doar un suport a parerii mele: descurca-te singur, nu astepta ajutor de la nimeni, si vei vedea ca ajutorul vine pina la urma.

  Imi pare rau pt prietenii sau cunsotintele tale, nu m-as bucura de raul nimanui. DAR….continui sa cred ca pomana de la stat nu este solutia problemelor. NU. Exita destule caritati care te ajuta sa nu mori de foame, exista infinite posibilitati de a face un ban…trebuie doar sa faci EFORT! Si aici cred eu ca luema are probelme…e mai usor sa intinzi mina decit sa faci eforturi peste eforturi sa te ridici dintr-o situatie grea….sa renunti la pensionare ……Batrinul care m-a angajat pe mine in febr ’90 a muncit pina la 80 de ani, si itnr-o duminica a picat si a murit de inima linga masina pe care o repara ca hobby….avea milioane….nu avea nevoie de bani….avea doar dorinta de a nu se lasa sa imbatrineasca. Mi-a fost mentor, exeplu, mi-a fost ca un tata si mi-a facut onoarea sa-mi fie prieten….o capacitate in domeniul nostru…..niciodata nu m-a privit de sus…….bunicii lui venisera aici din Polonia……stia ce isneamna munca grea si era cu totul impotriva amestecului guvernului in familii si impotriva pomenilor…….Asa sint si eu. Cred din adincul sufletului meu ca iti pastrezi demnitatea NUMAI daca nu accepti pomeni, chiar daca accepti un ajutor de moment, il platesti ianpoi. Daca as fi fost altfel poate nu-mi era atit de greu….poate intineam si eu mina macar unor biserici, unor oameni caritabili, sau chiar guvernului…si nu eram nevoita sa-mi trimti copilul de linga mine si nu sufeream ca o rana vie pt 6 ani de durere si de dorul ei……..dar nu am putut…

  Am pe linga mine destui care cu Enron au pierdut TOT. Virtutea cea mai mare de admirat la spiritul american este sa te ridici imediat, sa te scuturi si sa o iei de la capat. Life is not fair. Si nimeni nu are obligatia sa te tina pe tina sau pe familia ta cind pierzi totul, nu conteaza din ce motive. Daca ai sa ai timp vreodata urmareste filmul A house of our own…..asta e spiritul american. Si viata nu e usoara, dar satisfactiile sint imense dupa ce te descurci singur….nici pe departe ca atunci cind iei pomana de la stat.

 224. mgabim Says:

  @Julia, sint de acord cu tine daca ai40, 50 chiar si 60 de ani te ridici si poti spera sa o iei de la capat. dar ce te faci cind esti trecut de 65 de ani (in mediul universitar lumea se pensioneaza cam dupa 68, chiar 70 ani), si desi ai muncit onest, ai facut tot ce ti-a stat in putinta sa-ti asiguri o batrinete listita si intr-o miscare de condei totata agoniseala ta s-a dus pe apa simbetei! Crede-ma asta s-a intimplat cu colegi de ai mei. Eu din fericire am fost neafectata din doua (stupide!), din care unul extrem de „socialist” eu pur si simplu nu am investit! am tinut banii de pensie intr-un saving nici nu am cistigat dar nici nu am pierdut asta toamna. Cei de la invatamintul de stat nu au avut de suferit, compania care aduna banii de pensie este garantata de stat (cel putin aici in Illinois), dar noi care sintem privati avem niste companii ce ni-i administreaza.
  Cred ca inteleg ca nu a fost usor pentru tine. Noi (eu si sotul meu) am venit aici la doctorat, initial crezusem ca ne luam doctoratele si ne intoarcem in tara si spargem muntii! Noi am venit in 94 cu o fata de 13 ani dupa noi, si evident cind am terminat noi ea tocmai intra la facultate…situatia in Romania e deprate de a fi Elvetia, ne-am pierdut heirupul patriotic (vor zice unii care nu stiu si nu inteleg ce sacrifici am facut noi!) si am ramas aici. Bine rau, ne purtam crucea! Un singur lucru ma doare, noi provenim din familii numeroase, de cind sant aici am pierdut mai mult 3 sferturi din familie, printre care tata si socrul meu oameni de mare exceptie. Hai ca devin melodramatica! dar deh tu intelegi toate aceste lucruri.
  By the way, am fost in dupamasa asta pe la cumparaturi si am ramas (vorba romanului) ca la dentist, Cei de la National Enquirer anunta ca Obama are cancer pulmonar. Ca ar fi slabit ca Michelle este devastata….
  Tu te-ai lamurit cu cine votam? Eu sint extrem de confuza!

 225. mgabim Says:

  @Julia, apropos, sti de nTouchTv? Noi o avem pe soacra mea la noi si cum nu vorbeste engleza am dat 130/6 luni si are cam 25 de canale Romanesti si-si poate vedea toate serialele favorite. Dar si noi putem vedea toate canalele de stiri Romanesti. Transmisia si receptia este fara repros, si se face pri transmisia wireless ce o am pentru calculator. Daca te intereseaza uite unde poti comanda: http://www.ntouchtv.com

 226. julia Says:

  Gabi, NICIODATA sa nu te mai uiti la ce spun National Enquirer. NICIODATA. Iar eu nu spun niciodata ‘niciodata’… 🙂 …astia sint ultimii de la care sa iti iei stirile. Este un tabloid care inventeaza tot ce scrie. Daca uneori au norocul ca specualtiile lor fanteziste sa se implineasca vorbesc despre asta ani de zile.

  La virsta lor oamenii de care vorbesti ca si-au pierdut economiile de-o viata au multe posibilitati. Foarte multe. Si parerea mea este ca peste 70 de ani ai platit destule taxe statului ca sa astepti ceva inapoi. Au medicaid, au tot felul de discounturi pt ca sitn seniors, au practic o viata normala asigurata. Nu vor trai in lux si sigur nu isi vor implini visele pt pensie, dar daca sitn sanatosi tot pot trai decent si placut. Eu am vazut oameni peste 70 de ani la noi cu zeci de tipuri de munca care le asigura un locusor unde sa vina sa se simta si ei ca traiesc, in public. ……..sint obosita……prea obosita sa pot dormi……mai vorbim.
  nb

 227. Plano Says:

  @Fetelor
  Daca vreti ca prin votul vostru sa ne ajutati pe noi, cei din tara, votati cu oricare din primii 4 clasati in sondaje …mai putin cu Basescu!

 228. mgabim Says:

  @Julia, nu ma uit la National Enquirer, ti-am spus de el doar ca exemplu al mizeriei umane. Am un coleg care este fizician dar este si preot catolic (ti–am spus universitatea mea este una din cele mai mari universitati catolice cu peste 40k studenti), are 75 de ani si este unul din cei care si-au pierdut investitiile de la 401k. Pentru mine este ca un tata, este un om cum rar ai sa intilnesti, este o adevarata inspiratie!

  @Plano, cind m-am intrebat retoric (de fapt am intrebbat-o pe Julia) dar noi cu cinem votam, niici macar o secunda nu l-am luat in calcul pe Basescu! Dupa parerea mea, degenaratii nu au ce cauta! ma refeream la Antonescu, Geoana, Oprescu (lista este pur alfabetica). Chiar si dupa dezbatrerea de ieri, cu toate felicitarile pentru Antonescu, inca nu m-a convins. Azi am fost la biserica (Romaneasca), majoritatea se aratau oripilati de Basescu, eu le-am spus ca le-a trebuit 5 ani sa vada ce orice om de bun simt ar fi trebuit sa vada inca din 2004 – un dezechilibrat, care in afara de interesul personal, scandal si mitocaneala nu poate altceva! Dupa spectacolul pe care la oferit pe vremea lui Constantinescu cum a putut cineva sa-l mai considere de buna credinta mie imi este peste puteri sa inteleg! O fi fost Nastase corupt (desi pina acum nimeni nu a dovedit nimic, si slava domnul Basescu s-a scremut din toati ranunchii!), dar sa alegi un borfas securist, lipsit de orice fel de cultura, in contrast totusi cu un tip cu 100 clase peste (intelectual vorbind) pentru mine este inca o enigma! Dar evident gustul nu se discuta, si pentru unii mitocania mai are si gust parfumat…So Long!

 229. mgabim Says:

  erata: degeneratul = basescu, cind o intrebam pe Julia ma refeream la Antonescu, Geoana si Oprescu.

 230. Devastatorul efect Roxana Iordache « Blogul lui Marius Mioc Says:

  […] Îi e frică de Crin. Şi nu scapă, Crin Antonescu: Sîntem urmaşii lui Corneliu Coposu, De ce ţi-e frică, păsărică? De dimensiunea lui Crin, Crin Antonescu: Mircea Geoană şi Traian Băsescu ar trebui să răspundă dacă şi ce au […]

 231. Ankara Firma Says:

  Ankara Firma…

  […]DE CE ŢI-E FRICĂ, PĂSĂRICĂ? DE DIMENSIUNEA LUI CRIN « Welcome to Roxania[…]…

 232. game key Says:

  game key…

  […]DE CE ŢI-E FRICĂ, PĂSĂRICĂ? DE DIMENSIUNEA LUI CRIN « Welcome to Roxania[…]…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: