DICTATURA NESIMŢIRII. SE DĂ JOS CU ŞUTURI ÎN GURĂ

sever voinescu evzNicoleta Savin www.dailybusiness.ro

Foto: Evz                                                                       www.dailybusiness.ro

Probabil că nici Lenin, nici Stalin, nici Hitler şi nici Ceauşescu n-au visat să se poate (pro)crea, pe undeva, o specie de mutanţi într-atât de corespunzătoare standardelor „arianismului”, respectiv, ale „omului nou”. Adică mutanţi, formaţi în laboratoarele propagandei de partid şi de stat, şi deveniţi la rândul lor roboţi propagandişti.

Sunt hoar(d)ele PD-L. Flaşnetele portocalii. Mutanţii setaţi de la departamentul PR să debiteze, imperturbabil, cele mai stupide absurdităţi – care, de regulă, neagă evidenţa şi sfidează realitatea -, cele mai grosolane jigniri la adresa tuturor celorlalţi în afară de slujitorii lui Băsescu, şi cele mai aberante atentate la adresa logicii şi a inteligenţei.

În plus, au tupeul fără margini să le atribuie celorlalţi, propriul comportament, grosier şi iresponsabil. Pe scurt: sunt insuportabili. Chiar asta şi urmăresc. Anticipam de câteva luni că tactica lui Băsescu merge pe intimidare, că disperarea de a pierde îl face să contraatace demenţial, de fapt, să prevină atacurile adversarilor dând impresia de invincibilitate (imagine pe care o promovează şi o consolidează ultimele sondaje – voi reveni separat).

Iar contracandidaţii comit eroarea de a-i face agenda lui Băsescu în campania prezidenţială – încă mai e timp, dar foarte puţin, pentru contraofensivă. Mă refer la Crin şi la Sorin, nu la iepuri (Geoană e umflat băsescian în sondaje, care manipulează mai iresponsabil decât oricând – vom face disecţia). Oamenii-ăştia trebuie să fie conştienţi că dacă s-au angajat în cursa prezidenţială, e vital să o câştige, fie Crin, fie Sorin şi trebuie să facă totul, absolut totul pentru asta, fiindcă altfel urmează extincţia naţională.

Mai multe importante ONG-uri i-au cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea referendumului prin prisma inegalităţii de şanse în campania electorală. Este evident pentru orice om cu minim bun-simţ. Dar bunul simţ este lezat demenţial de propagandiştii lui Băsescu, în frunte cu mârlanul naţional însuşi (are o mahmureală pe care numai Monica Macovei o mai concurează cu succes).

Replica la atitudinea civică a ONG-urilor a dat-o purtătorul de cuvânt al campaniei lui Băsescu, anume, Sever Voinescu. El a citit un comunicat elaborat sub tutela altui mare caracter, Nicoleta Savin (exemplu de prostituţie morală şi profesională pentru bani – dovedeşte că ar face orice). Sever Voinescu a marcat evenimentul prin faptul că era spălat pe cap. Numai că nu-i vreme nici de sarcasm, nici de umor. Pentru că ei merg la omor.

Au atacat ONG-urile pe care le lăudau când îl susţineau pe Băsescu. Tot ce şi cine e contra lui e rău. Ce şi cine e pentru el e bun. Chiar dacă mai înainte a fost rău. Devine bun dacă vine la Băsescu. De exemplu, să mă ierte d-l Pârvulescu, dar dacă ar abjura azi ceea ce a susţinut ieri, pe loc ar fi decorat. Că avansat în grad, n-are cum.

Campania lui Băsescu e infectă. Se adresează fondului instinctual primar şi mizează pe nostalgia pentru dictatură. Induce şi speculează spaime artificiale, şi animozităţi iraţionale (chiar sinucigaşe, fiindcă a fi contra Parlamentului şi a partidelor înseamnă a fi contra ta, alegător). Foloseşte clişee totalitare vizând exterminarea adversarilor, înfieraţi ca duşmani ai poporului. Inamicul public numărul unu: Parlamentul, deci, partidele, esenţa democraţiei. Comunicatul citit de Sever Voinescu are modelul Ceauşescu, 20-21 decembrie 1989 şi e din recuzita propagandei boşevice.

PR-urile contracandidaţilor parcă dorm pe ele. Propaganda abjectă a flaşnetelor lui Băsescu poate fi demontată simplu. Deci eficient. De aşa natură încât logica să aibă câştig de cauză prin percepţie emoţională. Fiindcă nu cu oratorie, fie şi onestă şi nu cu logică academică se câştigă nişte alegeri vitale, în faţa unei fiare care face tot posibilul şi imposibilul să nu piardă puterea, fiindcă dacă pierde puterea, pierde nu doar imense avantaje materiale pentru el şi mafia lui: pierde libertatea. Iar dacă el câştigă, cetăţenii români îşi pierd libertatea. Mai bine să-şi piardă Băsescu libertatea, decât să-şi piardă poporul român libertatea.

Se vede şi din comunicatul citit, cu nesimţire, de Sever Voinescu. Retorica tipică a regimului nazist, respectiv, comunist. Exclusivism violent. Şi aroganţă totalitară. Mesajul e că toţi, în afară de Băsescu şi de (susţinătorii) PD-L sunt nişte nemernici. Deşi băsescienii sunt minoritari, se erijează în purtători de cuvânt exclusivişti ai poporului: PNL, PSD, UDMR sunt duşmanii poporului. „Imensa majoritate a oamenilor oneşti” vor ce vrea preşedintele, a spus comunicatul imund. Adică, a jignit grosier milioane de oameni. De exemplu, conform comunicatului nesimţit, doamna Doina Cornea nu-i onestă. Nici surorile Coposu. Nici tu, nici eu, nici noi, nici voi. Doar ei. Ei şi numai ei. De fapt, nişte deşeuri umane.

O mafie de nulităţi cu pretenţii, parveniţi şi femele uşoare au ajuns să-şi bată joc de oameni şi de ţară. Cred că mesajul central pe care ar trebui să-l lanseze şi să-l consolideze Crin Antonescu – n-ar fi rău să o facă şi Sorin Oprescu – este următorul: dacă vă e dor de dictatură, trebuie să ştiţi că Băsescu, Doamne fereşte!, reales nu vă aduce şi ceea ce de fapt aţi vrea voi din regimul Ceauşescu, anume locuri de muncă stabile şi linişte pe stradă. Vă aduce numai sărăcie şi mizerie. Şomaj. Şantaj. Domnie a interlopilor pe strada voastră. Foame. Umilinţă. Ca să huzurească pe spatele vostru o mafie nesimţită. Un beţivan iresponsabil preşedinte şi o târfă prim-ministru. Mai rău ca Elena Ceauşescu. Care cel puţin era nevastă.

Băsescu şi ai lui trebuie făcuţi să vorbească singuri, să-şi dea palme live. Să fie clar că se vrea tiran, dar de fapt e doar un tiranozaur. Dacă eşti faţă-n faţă cu el, se pierde (iar dacă trebuie să bea mai înainte, se vede că e mangă). N-are curajul confruntării. E laş cu spume. E mic. Un om de nimic. Ca şi susţinătorii lui.

Dacă băieţii au greţuri să atace la ficaţi, pierd şi îngroapă ţara sub dictatura psihopatului. Să nu confundăm bunul simţ cu simţul mioritic. Acum, până şi ciobanii s-au revoltat. Dacă nemernicii lui Băsescu vor sânge, daţi-le borşul. Daţi-le în cap cu toate exemplele concrete de corupţie şi mizerie morală. Şi arătaţi că hoţia nesimţiţilor făţarnici a dus la sărăcia oamenilor. În timp ce bolnavii mor în spitale, târfa preşedintelui trăieşte bine. Şi fratele. Şi fetele. Material, chiar şi biata nevastă. Numai cu exemple concrete, care să meargă la inimă şi la ficaţi, veţi convinge oamenii că merită să meargă la vot şi că e vital să voteze. Nu pentru voi. Ci pentru ei, alegătorii. Pentru o viaţă normală. Adică, împotriva mizeriei care îi aşteaptă încă 5 ani cu Băsescu.

P.S. Băsescu a avut dreptate să felicite Antena 3 pentru publicitatea pe care i-o face. Numai temele lui le tratează (nici dacă plătea, nu avea asemenea promoţie pentru referendum). Dreptu-i că, repet, contracandidaţii nu au temele lor. Cu care să măture impostura.

43 răspunsuri to “DICTATURA NESIMŢIRII. SE DĂ JOS CU ŞUTURI ÎN GURĂ”

 1. ALM Says:

  Aaaaa, pe baiatu’ asta il cheama Sever Voinescu? Phiiii, eu stiam ca-l cheama Cotoi …

 2. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Îl cheamă, dar jignim cotoiul. 🙂

 3. DICTATURA NESIMŢIRII. SE DĂ JOS CU ŞUTURI ÎN GURĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 October 2009 – Blog « Falimentul dărâmă cartierul Planorama […]

 4. Marcus Says:

  @’Neata Roxana: ai perfecta dreptate, citeste cam aceeasi parere aici: http://marcus64.wordpress.com/2009/10/30/n-are-mama-n-are-tata/
  sa fii iubita
  marcus
  ps-bine le face astora din „societatea civila”.

 5. Ghita Bizonu' Says:

  Ca o gaina fara cap
  cam asa arata societatea noastra
  Guvernul se comporta precum in fabula racu, broasca si cu stiuca si functioneaza brownian . Cele mai imporatnte preocupari par a fi paruielile dintre ” aliati” pe baza de impartire a posturilor. Si nenea la de la finante cu forfecarea lui forfetara si taxele pentru furgonete .
  Unicu departament ce pare sa se miste este al turismului dar care se misca mai in functie de descalerarile televizate ale Nutei de resort si care avu geniala gaselnita a tichetelor de vacanta .
  Presupusul prim sinistru , cica profesor de drept , are ca principale obiective incalecarea voioasa a legilor , cu cat mai multe cu atat mai bine ! Si unica lui contributie se opreste la cureua lata si plasarea camarilei proprii . C’asa-i in ERROR pa !!
  Basescu care isi facu pohta ce-o pofti (adica sa puna premier o marioneta) , dupa ce ne-a bagat pe gat FMIul (nimeni nui stie de ce. Chiar Baselu stie ?) uita ca marionetele trebuiesc manuite si sa mai si vorbesti in locu lor . El are alte ocupatii .
  Departe de a fi Marele Carmaci care cu mana ferma pe timona conduce corabia Statului evoca mai degrab pe ala care pleaca la buda, apoi a trecut sa bea un rom uitand ca macar sa lege timona (in lipsa de pilot automat , se mai obisnuia). Intre brutuluiala unui puiutz de comunist gaozarn si confiscarea telefonului unei pasarici Perfectiunea sa este preocupata sa-si demonstreze Providentialitatea in cadrul emisunilor Unu-i Prezidentu show mai ales la B1Tv ….si apararea onoarei Nutei brune cea plina de succesuri .
  In timpu asta previzunile economice o iau in jos , preturile in sus si cam atata si tara pare a fi neguvernata in timp ce nemultumirile se pot muta in strada .
  Ati vazut frodata o gaina fara cap ? Daca iei piciorul de pe aripile ei corpul incepe sa se zbata liber . Contactiile aleatorii o arunca de colo colo. Se poate intampla ca sa ajunga chiar in picioare si sa execute sun salt f inalt . Poate chiar sa schiteze trei pasi de fuga. Odata una a parut chiar ca este gata sa zboare (sarise si in acelasi timp a batut din aripi …). Inevitabil contractiile scad si trupul se opreste undeva … la intamplare .
  Asa riscam si noi sa ajungem . La intamplare , in santul istoriei .
  Sau sa se gaseasca unul care sa-l parafrazeze pe Catilina : vad in Republica un corp fara cap. Capul acela voi fi eu …Chiar daca Lucius Sergius nu a ajuns sa fie capul s-au gasit altii si Nero a deschis galeria de “merit” .
  ”Intelectualitatea” noastra deja umbla dupa un cap.si isi ascunde preferintele sub pologhia (semi)docta amestecata cu barfe de scoala primara . si in numele democratiei doreste un Dominitian .

  ma rog asta era parerea mea pe la sfarsitul lu iunie. Insa lucrurile merg cf legilor lu’ Murphy …

 6. theodora0303 Says:

  Domna Roxana,
  Nici eu nu inteleg comportamentul si reactia liderilor politici PSD-PC si PNL in ceea ce priveste campania electorala facuta de Bsescu.
  Nu inteleg lipsa de reactie sau reactia tarzie si fara vlaga a acestora.
  Nu inteleg de ce dl Basescu este lasat isi faca jocul ?
  Este usor de observat ca dl Basescu deschide subiecte si teme de discutie care ii convin, care “il pun in valoare”, care il fac sa fie in fiecare zi in centru atentiei si sa apara in ochii opiniei publice ca un justitiar, aparator al dreptatii si al interesului poporului, etc.
  Ce fac staff-urile de campanie ale celorlati candidati? Din pacte , aproape NIMIC.
  Daca as fi ziarist sau politician la unul din cele 2 partide as CONTRAATACA.
  In fiecare zi as „arunca” in discutie cel putin o tema de interes national si cateva intrebari la care Basescu ar trebui sa raspunda.
  Toti ziaristi si politicienii non PDL ar trebui sa dezbata aceste probleme IAR TEMELE ADUSE IN DISCUTIE DE Basescu AR TREBUI IGNORATE.
  El sa raspunda….. nu el sa ne puna noua intrebari!
  Trebuiesc schimbate regulile jocului.
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/10/26/schimbati-regulile-jocului/
  PS
  De ce nu il gaseste nimeni pe Hayssam? Chiar nu stie nimeni unde este?
  Eu cred ca da, dar acei oameni care stiu NU VOR SA SE IMPLICE.
  Cu deosebit respect

 7. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana ,
  uitati – sau doriti sa uitati – de Geoana. P e asta mizeaza si basescu. ca daca ajunge in finala cu Geoana, dvoastra si cei ca dvoastra nu vor participa la alegeri . Mai rau buna parte vor ofta din raunchi si vor zice geoana e l\Iliescu, deci sa votam Tyran Bordel !
  As mai avea o observatie in legatura cu Oprescu – prea seamana cu Basescu. Pare a fi la fel de dispus spre o conducere personala si partea proasta este ca el , fata de Antonescu ori Geoanat , va atage destui sustinatori ( acelasi temperament de SEF nascut nu facut , si „repira” mai multa uatoritate chiar decat Chivas bei ). Ma rog intr-o finala cu Chivas bei as vota si eu cu doctoru’ dar apoi m-as duce la biserica sa-l roag pe Al de sus ca fugind de dracu sa nu fi dat de tat’su . Nu ma luati ca ar fi doctor si nu stoucati ani de medicina , fiindca si Mengele a fost medic, el Che idem ….
  De fapt in curand ( cam prea tarziu totusi ) vom avea de ales nu intre un Escu opri altu ori Geoana ori „crestin” demagogia libertina ci intr-o societate imperfecta democrata si una autoritara .

 8. Marius Mina Says:

  Generalul Isac, însărcinatul special al Preşedinţiei în problema “eliberării” primeşte vestea în Ambasada României din Bagdad şi, conform procedurilor, pune mâna pe telefonul roşu să-i raporteze Comandantului Suprem.

  “Domn’ Profesor, gata îi aducem acasă”, spuse Isac, fericit că scapă de biroul înghesuit şi neaerisit din ambasadă.

  “Bravo băieţi ! ”, îşi felicită comandantul suprem subalternul, dar… “Rămâi pe fir”, îi spuse după o clipă de profundă chibzuinţă. Şi în cel mai pur stil cazon îşi întrebă consiliera : “ Adriano, cum stăm fă în sondaje ?”

  “Excelent Măria Ta ! Ai 56% şi creşti în ochii poporului ”, răspunse fata cu voce pierdută. Triumfător, Marele Cârmaci ridică receptorul şi comandă sec : “Auzi bă Isac, ia mai ţine-i!”.

 9. olimpiu Says:

  eu nu-i mai categorisesc in niciun fel pe jurnalistii pupinbasisti! vb lui Bogdan Teodorescu: complici la instaurarea dictaturii si colaborationisti!
  nu am incredere in capacitatea staffurilor celor doi candidati si cel putin deocamdata nu vad reactii la nemernicia campaniei pd-l si nici vigoare in a impune alte teme
  umbland prin cateva sectoare m-am uitat siktirit la modul barbar in care se actioneaza. la mine in sectorul 6 se rup la greu afise cu Antonescu, in sectorul 5 e dat jos Base…. Poteras si Vanghelie…. in altele nu stiu cum e dar ma revolta risipa de bani aiurea si proasta crestere

 10. virgil Says:

  Da Roxana , ai dreptate , dar …
  Dar ce ne facem ca toti cantedatii au conseleri … Conseleri platiti cu meleoane . De euroi meleoane . Si ceva curios … Toti conselerii cu pricina-s ovrei . Tare-mi este teama ca neispravitii sug la doua oi cum le sta in obicei altminteri , n’asa?

 11. Marius Mina Says:

  Dupa ce in urma cu doar 2 zile , Traian Basescu declara pe vocea a treia ca Romania nu este de acord cu pretentiile Cehiei in privinta tratatului de la Lisabona, astazi, dorinta inteligentului om de stat care este ,a fost indeplinita :
  Liderii UE acceptă cererile Cehiei pentru ratificarea Tratatului european
  Tratatul de reformare al Uniunii Europene a trecut de un nou obstacol după ce liderii europeni au fost de acord cu o cerere a Cehiei în schimbul ratificării acestui acord.Noul tratat va „moderniza” luarea deciziilor şi va impulsiona rolul blocului european pe scena mondială. De asemenea va crea un post de preşedinte UE.
  De mentionat faptul ca o atitudine similara a avut si europarlamentarul socialist , Adrian Severin, fost coleg de partid si doctrina cu inca presedintele Romaniei, un om de la care mai aveam vreo doua pretentii, m-a convins ca orice vine din trecutul rosu al structurilor romanesti de partid si de stat sunt in fapt niste rebuturi toxice.
  Domnilor va udrez succesuri in continuare si sper ca la urmatoarele alegeri, fie prezidentiale sau europarlamentare sa nu ne mai oferiti ocazia sa alegem intre trecutul rosu si prezentul portocaliu .

 12. Lilick Says:

  Roxana, imi place enorm de mult articolul asta. Imi las un semn sa-l recitesc. Nu am ce sa mai comentez. 🙂

 13. Petru Avram Says:

  Un mesaj simplu pentru care nu-ţi trebuiesc consilieri evrei sau, mai rău, americani: „Nouă ne e frică de Băsel. Vouă vă e frică de pâine pe cartelă?”. Să aleagă poporu’ votangiu de ce trebuie să scape.

 14. J o h n s o n Says:

  Concurs international de indemanare:

  Cine reuseste in timp de 7 minute sa calce o camasa, sa manance o paine si sa rezolve o femeie.

  Primul concurent, neamt, se apuca cu multa meticulozitate si calca cu mare grija camasa, dupa care constata ca nu mai are timp, musca o data din paine si… se scurge timpul.

  Al doilea concurent, un rus, fara sa stea prea mult pe ganduri, se apuca de femeie, o rezolva, apoi mai mai are timp sa manance o jumatate de paine si… se scurge timpul.

  Al treilea concurent, un roman, o pune pe femeie sa calce camasa si in timp ce femeia calca, o rezolva, mancand in acest timp painea.

  Vine presa sa ia declaratii.

  Neamtul declara: „Noi asa suntem obisnuiti, muncim si incercam sa facem treaba cat mai bine, apoi daca mai ramane timp, mancam si apoi daca mai e timp ne distram, daca nu… ne apucam din nou de munca, si tot asa.”

  Rusul declara:”Noi asa suntem obisnuiti. Mai intai ne distram, apoi daca ramane timp mancam, apoi daca mai ramane timp muncim…”

  In sfarsit.

  Romanul spune si el: „La noi asa e. Daca nu-l f**i pe cel care munceste, nu poti sa mananci o paine..!!!!

 15. J o h n s o n Says:

  Din ciclul Basescu – Udrea :

  O tipa în fusta strâmta si scurta vrea sa se urce în autobuz . Da sa ridice piciorul pe scara . . . dar intalneste privirea calatorilor atenti la miscare – se vedea cam totul . Asa ca discret, duce mâna la fermoarul de la spate si îl descheie putin sa-si coboare usor pe solduri fusta . . . Încearca din nou sa urce . . . tot asa . Se descheie mai mult la fusta – tot nimic . A treia oara – idem . În spatele ei – un cioban . Asta o ia de umeri si o urca . Tipa revoltata:
  – Nesimtitule, pui mâna pe mine?!!?
  Ciobanul:
  – Apoi domnita draga, dupa ce m-ai descheiat de 3 ori la slit am crezut ca suntem prieteni . . .

 16. Marius Mina Says:

  Cum se va fura la alegeri…

  Să vă spun ce am aflat de un viitor şef de comisie de votare. Omul şi-a dat limba la gură şi a spus care e mecanismul perfecţionat în laboratoarele din Modrogan. Păi… totul începe aşa: teoretic PD-L are un singur reprezentant… Teoretic.. pt.că în comisia din secţia de votare PD-L are preşedintele de secţie (numit direct de prefectul PD-L la aceste alegeri – până acum preşedintele şi vicepreşedintele erau numiţi de prefect la propunerea primarului), vicepreşedintele (numit tot de prefect) şi reprezentantul PD-L. Prin urmare, dintr-un foc PD-L are 3 oameni de bază înt-o secţie.

  Potrivit legislaţiei electorale modificate la aceste alegeri, o secţie de votare poate avea în mediul urban între 7 şi 9 membri, iar în mediul rural între 5 şi 7 oameni. Ori dacă deja PD-L are dintr-un foc 3 oameni pe care se poate baza într-o secţie de votare, dacă mai este un membru care va juca tot cu PD-L (de ex. reprezentantul PNGcd, PER, Partidul Verde…), e clar că formează majoritatea într-o secţie de votare şi asta mai ales în mediul rural.

  Buuuu… Şmecheria pusă în practică stă aşa: atunci când cetăţeanul vine la votare, omenaşii de la PD-L îi dau omului 3 buletine de vot pe care să voteze. O să spuneţi că e normal aşa – un buletin pentru preşedinte şi două pentru referendum. Numai că nu e chiar aşa – cetăţenii cu care se va aranja vor primi 3 buletine de vot, dar nu diferite ci de acelaşi tip – pentru preşedinte :)))

  Ideea e că oricât de vigilenţi ar fi reprezentanţii celorlalte partide (evident… fiecare cu interesele lui) dacă ai minim 4 oameni într-o secţie cam poţi face ce vrei acolo.

  PS: Să nu vă faceţi iluzii – ce am prezentat eu mai sus e doar o variantă de furt…

  via Ioska

 17. Marius Mina Says:

  Rocada Bogdan Olteanu – Basescu
  Oct 30, 2009

  Viitorul lui Băsescu: pe mare sau în Parlament?
  Numai că evenimentele se precipită: din ultimele informații furnizate Inpolitics de surse pedeliste, Boc are un competitor de calibru pentru postul respectiv, motiv pentru care s-a și grăbit să bată în retragere, declarînd că nu e interesat de un asemenea fotoliu, cel de deputat. Despre ce e vorba, concret: pe culoarul lăsat liber de Bogdan Olteanu se gîndește foarte serios să se înscrie un alt greu politic, l-am numit pe Traian Băsescu. Asta pentru că alegerile pentru fotoliul lui Olteanu au fost programate pe 17 ianuarie, cînd Băsescu va ști dacă mai e președinte sau nu. Dacă mai ia un mandat, culoarul îi rămîne lui Boc, iar PDL va face totul pentru ca liderul său să iasă, din nou, deputat. Dacă Băsescu, însă, pierde președinția, situația se complică. Numai naivii cred că el va face ce a anunțat oficial, anume un periplu de un an pe mare. În realitate, Băsescu va trebui, la modul cel mai pragmatic cu putință, să își analizeze viitorul politic și felul cum va putea să minimalizeze necazurile care se întrezăresc la orizont în ceea ce îl privește. Iar fotoliul de parlamentar îl poate ajuta, în mare măsură, să fie mai puțin hărțuit de dușmani politici, lucru dovedit cu brio și de Adrian Năstase. Mai mult, dacă PDL decide să o retragă pe Roberta Anastase din funcția de președinte al Camerei, lucru permis de regulament, iar Băsescu reușește o negociere de succes cu UDMR și cu unii parlamentari aleși pe sprînceană, sesiunea din februarie l-ar putea plasa pe actualul președinte în postura de al treilea om în stat, una care s-ar putea dovedi salvatoare pentru el.(Inpolitics)

 18. proortodox Says:

  VIDEO-Cine se aseamana cel mai tare cu Prikoke din (fabula animata)?
  http://proortodox.wordpress.com/2009/10/30/cine-se-aseamana-cel-mai-tare-cu-prikoke-din-fabula-animata/

 19. Marcus Says:

  @MM vrajeala cu un an pe mare, daca pierde alegerrile, este pentru emisiunea Copiii spun lucruri traznite, la care inca nu a fost invitat. Pentru a pleca din nou pe mare va trebui sa faca fata atat unui control psihiatric cat si unor teste psihologice (vizita medicala anuala), lucru ce nu i s-a cerut la Cotroceni. Il vezi in stare sa le faca fata? 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 20. gelu Says:

  Draga Roxana felicitari si pentru acest articol!!! Ai perfecta dreptate mirlanilor si badaranilor pudelei, cre..ti..ni in gindire si exprimare, trebuie sa le dai peste bot insutit si inmiit fata de impertinenta si obraznicia de care dau dovada. Daca-i lasi in pace isi iau lumea in cap. La inceput pe forum la Ziare.com nu-i bagam in seama dar ei mirlanii cu fiecare zi s-o luau tot mai mult in cap. De aceea am hotarit, sa le raspund asa cum merita si sa le intorc obrazniciile atit pe capul lor dar si pe capul vacilor si boilor care i-au pascut in ograda lor. Acesta fiind singurul limbaj de care acesti mirlani asculta, datul peste bot insutit si inmiit ori de cite cre..ti..nis..mul lor din limbaj o impune.

 21. Marius Mina Says:

  Biserica Ortodoxa Romana implicata in campania lui Traian Basescu

  http://mariusmina.blogspot.com/2009/10/biserica-ortodoxa-romana-implicata-in.html

 22. J o h n s o n Says:

  FMI conditioneaza viitoarea transa de existenta unui Guvern stabil.

  Mesajul e clar,ori nu-l mai vor pe Basescu cel care nu accepta decat un guvern controlat de el pe baza de PDL indiferent de majoritatea din Parlament ori il someaza pe Basescu sa accepte orice majoritate se formeaza in Parlament care sa dea un guvern stabil.

  Romanii trebuie sa inteleaga un lucru foarte simplu.

  Daca vor sa continue cu Basescu vom avea parte numai de obstructii ale procesului democratic care vor atrage de la sine izolarea politica DAR SI FINANCIARA a Romaniei implicit pensiile lor de la anul vor fi puse sub semnul incapacitatii de plata fara sprijin extern.

  Asadar vom alege intre un presedinte caterincar,zbir cu institutiile democratice,omul multimilor bahice si-al gratarelor campenesti ori sa aleaga siguranta zilei de maine,a posibilitatii revenirii investitorilor straini si-al unei concordii generale poate mai necesara ca niciodata.

 23. ela Says:

  Da, Roxana ai tacut ce-ai tacut, ai adunat destui „nervi” si iata ca zici iar exact ce trebuie zis.

  „Băsescu şi ai lui trebuie făcuţi să vorbească singuri, să-şi dea palme live. Să fie clar că se vrea tiran, dar de fapt e doar un tiranozaur. Dacă eşti faţă-n faţă cu el, se pierde (iar dacă trebuie să bea mai înainte, se vede că e mangă). N-are curajul confruntării. E laş cu spume. E mic. Un om de nimic. Ca şi susţinătorii lui.”
  ……………………………………………………………………..

  Asta zic si eu, dar cine sa-i faca sa vorbeasca singuri ?

  Opozitia e slaba, de fapt nu este slaba in principii, este ne antrenata in bataie mitocaneasca -deoarece 5 ani s-a lasat calcata in piciaore de portocalii, asta si datorita presei portocalii care l-a aparat pe boss descurajand orice initiativa a opozitiei, iar acum aceasta a e ca steaua de la rasarit „acum o vezi dar nu e.”;

  nu are puterea sa riposteze pe masura, cred ca nici n-ar putea, o confruntare cu un mutant in care si presa nu-i onesta nu duce decat la compromiterea celui corect.

  Opozitia trebuie sa-si faca treaba- campania pro presedentie, Crin sa iasa cu fraze mai scurte, concise fara multe intortocheli filozofice si pe intelesul celor care inca-l mai cred pe dictator.

  Sunt inca multi care oscileaza, cei 35 din 70 % cat a avut odata base, astia daca-l vad mereu pe „chiomparliu” la TV in mijlocul lor hahaind uita ce-au patit si-n’trun moment de ratacire au pus stampila iar aiurea.

 24. Marius Mina Says:

  Evident ca Antena 3 ii face jocul chiorului ,cu Pieleanu invitata de onoare cate 2 ore pe zi, cu Badea , formatorul de opinii care se comporta ca o matusa la menopauza si rebelul din el il avantajeaza tot pe Basescu. A disparut Cristoiu care se jura ca se retrage din media pe sticla dar apare ca o cocota perversa in fiecare seara la Realitatea. .
  O tara care pare sa-si merite soarta ,pentru ca cei care mai au cateva vertebre in coloana sunt inca minoritari .

 25. Marius Mina Says:

  Asta este atmosfera generala de campanie din tara

  http://mariusmina.blogspot.com/2009/10/in-petrosani-numai-basescu-are-dreptul.html

 26. Plano Says:

  Ha ha ha ! 🙂 🙂 🙂
  Geoana este gata , gata sa-l depaseasca pe Base, amandoi situandu-se pe la 30 de procente, precum partidele care-i sustin, si cei care pariaza pe cauze pierdute se incurajeaza… numindu-l candidat iepure….
  Il respect prea mult pe Sorin ca sa spun ca a esuat candidatura sa.
  Astazi, pe la Deva, si-a mai tras si Crin un autogol, incercand, ca si Oprescu si Basescu, sa-l faulteze pe Geoana…prin confuziune cu Iliescu.

 27. marius Says:

  @Roxana:”Campania lui Băsescu se adresează fondului instinctual primar şi mizează pe nostalgia pentru dictatură. Induce şi speculează spaime artificiale, şi animozităţi iraţionale” Exact asta mi-au spus si distinsele surori acum cateva momente. Am fost prin tara si cam prinde la bobor lupta cu parlamentul. Iti vine sa urli ce popor avem

 28. pitapata Says:

  @ Theodora0303 „Daca as fi ziarist sau politician la unul din cele 2 partide as CONTRAATACA.
  In fiecare zi as “arunca” in discutie cel putin o tema de interes national si cateva intrebari la care Basescu ar trebui sa raspunda.”

  Asta este exact atitudinea care trebuie. Si depinde numai de noi oamenii, ce se petrece in societate.
  Nu numai vorbe ci si fapte. Cel mai usor este de pus in media cum merg treburile in Romania si pus imagini pentru aceleasi subiecte cum ar fi normal sa mearga si exemple din alte tari care fac lucrul bine. Clipuri-youtube-orice .
  Informatie scrisa despre ce inseamna democratia, despre nereguli, despre incalcari care afecteaza toata societatea.
  Sintem atitia blogeri, de exemplu, daca in loc de vorbe multe fiecare ia un subiect , studiaza pe net informatii , face un articol, il publica, fie pe blog, fie si pe alte cai de media, cel putin sa trecem la fapte.
  In ultimile zile caut mult informatii despre constitutia Romaniei, drepturile omului.
  Oamenii trebuiesc informati , numai asa pot lua decizii.

 29. Radu Humor Says:

  Scenariul lui Basescu e cat se poate de clar:
  Cu ajotorul Referendumului pe care si-l ridica la fileu, si a furturilor la toate nivelele de votare , va incerca sa iasa din prima.
  Ceilalti parca sunt paralizati, precum in scenele alea cu sarpele care-si paralizeaza prada si asteapta sa fie inghititi, asta si cu ajutorul unor sondaje nesimtite, care pregatesc astfel terenul.
  Urmariti selectia pe care o fac portocalii, pentru a trimite la TV doar niste personaje impertinente, obraznice si mincinoase, dar cu un tupeu ce sfideaza orice lmita de suportabilitate.
  Ghinionul lor este ca populimea incepe sa simta artificialul creiat si sa-si puna intrebari.
  Asa ca nu raspunzand la fel de obraznic cresc sortii de izbanda a celor din opozitia parlamentara acum majoritara, ci prin teme concrete privind toate mismasurile la care Base este autor sau coautor si incadrarea lor in paragrafe de lege, pentru a arata si sanctiunile de care este pasibil, si astfel sa se sugereze de unde ii vine aceasta teama de a pierde alegerile si de a raspunde in fata legii.
  Dar pentru asta este necesar ca cei care-i aduc acuzatii, sa nu poata fi acuzati la randul lor de alte asemenea fapte, ceea ce sa recunoastem, in afara lui Crin si Vadim ,nu prea se observa.

 30. theodora0303 Says:

  @ pitapata
  Ma bucur ca mai sunt si altii care gandesc asa.
  Ai dreptate oamenii trebuiesc informati.
  Problema este ca nu trebuie sa ne limitam la articole pe blog deoarece sunt multi romani care nu folosesc internetul ca mijloc de informare. Ce putem sa facem pentru oamenii simpli cu varsta intre 40-60 ani, munictori in fabrici (cati au mai ramas), tarani, pensionari?

 31. Articol preluat:O ţară numită portocalia ! « Supravietuitor's Blog Says:

  […] Articol preluat:O ţară numită portocalia ! Posted in Romania, actualitate, campanie, politica din Romania, politicieni by supravietuitor on octombrie 31, 2009 Cum am mai scris pe aici, cei care isi spun parerea (pe forumul portocaliu al unei televiziuni de stiri) sau il critica pe domnul presedinte Basescu si partidul lui,se trezesc cu cele mai mizerabile jigniri si injuraturi de care doar ei, portocaliii basescieni sunt in stare. Daca postacii portocalii scriu pentru bani au o scuza, dar daca o fac din dragoste nemarginita pentru partid si conducatori, atunci inseamna ca au probleme de sanatate sau au creierele spalate prin diferite metode. Intamplator am gasit un articol pe care va recomand sa-l cititi fiindca descrie foarte bine metodele murdare folosite de portocalii. DICTATURA NESIMŢIRII. SE DĂ JOS CU ŞUTURI ÎN GURĂ de Roxana Iordache […]

 32. Stely Says:

  Mi-a fost deajuns sa citesc citeva paragrafe pe ici pe colo si citeva postari asijderea ,ca sa-mi fac o parere ..Sunteti disperati !Disperarea va duce la isterie vecina cu paranoia.Abia acum v-ati dat seama ca papagalii si prostanacii vostri sunt incapabili sa-l bata pe T.Basescu ?
  V-ati facut iluzii si v-ati creat vise desarte !.T.Basescu are electorat elevat si inteligent si care stie sa recunoasca valoarea de non -valoare.Stie sa se conduca dupa principii si legi..Stie sa recunoasca haita flaminda si s-o alunge .E adevarat ,cu ajutorul lui :evill : ..A scos „sistemul ticalosit”la lumina..Este devoalat de el, si dezavuat de noi.. Am un singur mesaj ptru voi : Sa nu va fie teama .!..Romania mege mai departe pe drumul modernizarii ! Asta numai T.Basescu o va face.. Paiatele voastre se vor intoarce spasite si resemnate in anonimatul in care au stat ca si pina acum.Cei care au stat in spatele lor si care i-au manevrat din umbra se vor duce sa raspunda in fata justitiei care si ea ,la rindul ei ,va fi reformata..
  De voi imi este mila ,daca sunteti cu adevarat sinceri si nu ati fost arvuniti, ca si tonomatele ,din solda mogulilor..
  p.s @R.Humor ,
  Evrika!
  „Cu ajotorul Referendumului pe care si-l ridica la fileu, si a furturilor la toate nivelele de votare , va incerca sa iasa din prima ” 🙄

 33. Ghita Bizonu' Says:

  pitapata, Humor si poate altii…
  Va plangeti de popor, de populime samd. Da de onor GDSisitii care stau lem Tanase cand Preaiubitu Sef zice cum el a intervenit personal cu ocazia ininc\datiilor din 2005 nimic? Adica cei mai inteleigenti au voie … insa poporu nu?
  Si ptr memoria voastra in 2005 cand era „marea banatului” Providentialu Chivas bei cerea demisia lu Tariceanu ca dorea sa faca alegeri anticipate …
  Asa ca nu mai aruncati gaina moarta in curtea altora .. va cam apartine !!

 34. Julia Says:

  Nu Stely, nu ti-a fost deajuns ca sa-ti faci o parere. Ai venit aici cu parerea DEJA FORMATA! De ce minti? …oops! asta este caracteristic la sustinatorii fanatici ai lui Basescu: minciuna, exagerarea, lipsa aut-controlului, istericale si amenintari…..nevermind.

  Basescu A AVUT electorat elevat si inteligent, dar L-A PIERDUT! Si asta va oftica pe voi cel mai mult. Ca ati pierdut oameni de valoare din cauza atitudinii autoritare, vulgare, simpliste, fara judecata si fara demnitate a lui TB, idolul vostru. Votul meu l-a pierdut. Ca si votul multor altor diasporeni care au sperat ca pot aduce putina normalitate Romaniei chiar daca era o normalitate maneleasca. Dar nu a fost sa fie. TB este si ramine un betiv arogant, un bishnitar pe vapor, care s-a trezit ditnr-o data pe pozitia de Presedinte al Romaniei si acum nu mai vrea sa se dea jos. Sint sigura ca in 2004 a candidat dar nu a sperat, doar a vrut sa ‘dea la gioale’. Si s-a trezit din vis la „Casa Alba” si (ca si Hussein) si-a spus in barba: Oh shit! Now what?” ….ce am promis? ….pe ce m-am bazat in campanie? …..cine m-a sustinut si cine a platit pt mine?……….de fapt CE MA INTERESERAZA? Acum FAC CE VREAU, ca doar sitntpresedinte! Si cu cit o sa fiu mai grosolan, mai vulgar si mai badaran cu atit o sa ma placa poporul mai mult. Si nu mai e nevoie sa ma tin de promisiuni…………

  Stely, e greu sa stai pe un blog de rahat unde nu faci decit sa pupi dosul (poate curat, poate nu) al lui AVP…….STIAM ca n-ai sa rezisti sa vii sa postezi aici, unde audienta e enorma! 🙂

 35. Radu Humor Says:

  @ Ghita, cand mai treci pe la portita celor de la GDS, atunca o privire inauntru sa vezi vorbe grele le-am lasat pe acolo. Necazul meu si norocul lor e ca la unii postarile/ comentariile sunt interzise .
  Si inca ceva:
  Nu te cunosc, decat din cele cateva randuri aruncate pe aici, si de aceea , spre deosebire de tine , o sa las gainile la locul lor in ce te priveste, dar te asigur ca daca macar jumatate din cei care posteaza pe blogurile portocalii, le-ar fi aruncat in fata atatea adevaruri, cate le-am spus eu, ramanand totusi intr-un parteneriat destul de amical cu aproape toti proprietarii de bloguri care inteleg sa afle adevarul si nu sa ridice osanale, probabil ca ai folosi mult mai inteligent „obiectul”
  sportului tau preferat ….

 36. Radu Humor Says:

  @ Stely, o sa te rog sa ma astepti „dincolo”…..

 37. sandman Says:

  Despre Cotoi nu ma ie nimic de spus, dar madam Savin care se dadea deontoloaga… Televiziunea lui Becali… Rusinica, madam! La pensie.

 38. Julia Says:

  Ghita, Radu pare dornic mai degraba de a fi popular printre blogari decit sa discute si sa-si argumenteze parerile. E inofenziv.

  Radu, bezele lui Stely? Grozav! O s-o faci fericita…..acu’ citva timp zbiera pe AVP blog: „lasati-i sa vina! sa vina sa primeasca ….suturi!” (parafrazind-o cind se referea la oponentii lui Basescu, care ‘toti e prosti’ 🙂 ) …..si a venit mai nimeni…… decit tu…….cri, cri, cri…………..

 39. danut chidon Says:

  Roxana, ma vad nevoit sa revin ! Nu i mai crede nimeni pe toti „nepotii astia politici” ai lui Iliescu, bre ! Sute de primari PSD si PNL vor indemna localnicii sa voteze Traian Basescu Presedinte ! Si ei au inteles ca unica sansa reala pentru Romania de astazi este Traian Basescu Presedinte ! Restul e gargara … si asa va ramine ! Numai mintile bolnavicioase ale comunistilor si „emanatilor” cred altceva….ca vor tirii Romania inapoi spre comunism si mizerie !!!

 40. Plano Says:

  @Stely
  Tu esti proba probelor ca Basescu nu are electorat inteligent!
  Cand te citesc parca le aud vorbind pe Ridzi si Nutzi… sau pe Ion Olteanu!
  La 10% ajunge partidul vostru peste un an.

 41. pitapata Says:

  @Ghita Bizonu, de ce m-as plinge de popor? Crezi ca eu nu sint venita din popor, toti nu sintem popor??Sint si ufo, crezi tu?

  In orice caz , nu ma pling dar arat cu degetul la distanta decit sa isi bage altii degetul in ochii mei si sa vrea sa ma faca sa vad lucrurile anume cumva..

 42. R. Lungu Says:

  Ai dreptate. Contracandidatii nu au teme proprii si se pierd in contracararea celor lansate de Basescu, iar A 3 si Realitatea ii fac jocul, constient sau nu.

 43. teonegura Says:

  Foarte bun post, e si normal sa invingi fiara cu arme adevarate, nu cu servetul sub barbie sa nu ne patam si cu oratoria la butoniera. Lupta nu se poarta cu scobitori, ci cu arme abjecte, vulgare, adevarate si mai ales taioase. Iar cel mai mare dusman al democratiei, in momentul de fata, nu e nici macar Basescu, ci lehamitea noastra fata de tot ce inseamna politica. Si asta s-ar putea sa ne coste mult, mai mult chiar decat, umflandu-ne pieptul, ne mintim ca putem suporta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: