LEAPŞA DESPRE ŞANSELE CANDIDAŢILOR PREZIDENŢIALI

base dintiCRIN

Am primit o leapşă de la Sorin Platon, cu privire la şansele celor patru principali candidaţi prezidenţiali.

Traian Băsescu, pentru că fură: e el însuşi o fraudă. Ar face orice ca să câştige. Absolut orice. Are o sete patologică de putere. Totul e pentru el un pretext electoral. Întreaga lui carieră politică s-a construit aşa. Pe ruine. Minte eficient. Convinge încă. Probabil, până în turul II. Cu aparatul electoral actual (partid la comandă, guvern personal, fie şi interimar, plus şantajabili din diverse zone politice şi economice, de unde fonduri imense), ar putea, totuşi, câştiga. Spre dispariţia României ca stat. De drept, în orice caz. Proiectul lui e statul prezidenţial. Regimul personal.

geoana 2 telefoane cotid

Mircea Geoană n-ar avea decât şansa votului negativ şi nu s-ar deranja prea mulţi pentru el. Vulnerabilitatea lui principală este insuficienta susţinere din partea propriului partid, după aventura subalternă în care a antrenat PSD. Alt neajuns: obţinerea de voturi suplimentare în al doilea tur e problematică. O bună parte din electoratul PNL îi e ostil, iar unii din alegătorii liberali nu sunt nici atât de ostilizaţi de Băsescu încât să nu-l voteze sau să voteze pe oricine în detrimentul preşedintelui în exerciţiu. Ungurii, de asemenea, e puţin probabil că ar fi mobilizaţi pentru el. Alegătorii lui Vadim şi Becali nu-s genul să-l placă. Intrarea lui Sorin Oprescu în cursă îl încurcă. Probabil că doctorul  îl scoate din calculul pentru turul II.

Culoarul e favorabil pentru Crin Antonescu. Liderul liberal are la ora actuală şanse mari să câştige, dacă intră în finală cu Băsescu, pentru că  trendul lui e ascendent, după o perioadă de stagnare, apoi de regres. Trendul ascendent este consolidat de poziţia actuală de lider parlamentar pe care o are PNL, datorită continuităţii în opoziţie.  Totodată, PNL vine în întâmpinarea revendicărilor sociale cu moţiunea de cenzură: căderea guvernului Boc va fi o lovitură de imagine pentru Antonescu, imaginea învingătorului anticipat. Dacă PSD nu susţinea moţiunea de cenzură, Geoană ar fi prăbuşit ca imagine, aşa că trebuie să cupleze la PNL. Oricum, poziţia a doua sau chiar a treia, după UDMR, ca partid de opoziţie, deşi PSD are mai multe procente decât PNL. Mircea Geoană are handicapul duplicităţii şi al indeciziei, a caracterizat el însuşi ca atare poziţia partidului pe care îl conduce: „PSD a fost în semi-opoziţie cu PNL şi la semi-guvernare cu PD-L”. 

sorin-oprescu-002

Avantaj Oprescu. Multe voturi din bazinul PSD. Multe voturi transpartinice, care pot fi însă estimate mai ales pentru turul al doilea. Mare atu electoral de imagine: a spart mafia lui Băsescu (şi a Duduii) la Bucureşti (parcări, borduri, asfalturi, etc.). Băsescu e ultimul care să-l întrebe despre primărie. Singura lui problemă e să depăşească turul I (timp, resurse umane). În finală, îl bate rău pe Băsescu. E popular, dar nu e vulgar.

Un handicap e propaganda negativă care i se face şi pe care n-o combate, în sensul că ar fi şantajat să joace pentru Băsescu, ceea ce-i contrar structurii lui. Va trebui să se poziţioneze clar în campanie. Dacă nu arată că ţinta lui e să câştige, adică să-l bată pe Băsescu şi că e mai capabil electoral decât ceilalţi, atunci descurajează mulţi votanţi. Totodată, mesajul anti-sistem cu care a debutat a fost mai degrabă un mesaj anti-partide, de natură să ostilizeze electoratele active. Fără aportul cărora nu poate câştiga. Nici faptul că discursul lui a părut pe tiparul demolator al lui Băsescu nu-i foloseşte. Numai un candidat care convinge ca unificator poate motiva electoral, la ora actuală. Şi capabil să susţină o construcţie. Dacă reuşeşte să-şi transforme mesajul anti-sistem într-o motivaţie transpartinică puternică, de normalitate şi stabilitate, Sorin Oprescu poate fi învingător.

În final, un strop de wishful thinking, în loc de ghetuţe pentru Moş Nicolae:

Ar fi reconfortant ca drumul lui Băsescu spre finală să fie barat.

Cu leapşa mai departe îl potcovesc pe Darius Filip.

37 răspunsuri to “LEAPŞA DESPRE ŞANSELE CANDIDAŢILOR PREZIDENŢIALI”

 1. LEAPŞA DESPRE ŞANSELE CANDIDAŢILOR PREZIDENŢIALI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 07 October 2009 – Blog « O insulta la adresa politicii monetare. Intre Daianu si Croitoru, a fost preferat Bogdan Olteanu […]

 2. rusnac Says:

  A fost foarte reconfortanta prezenta de aseara a candidatilor prezidentiali Crin Antonescu si Kelemen Hunor la Ora de foc. Oameni absolut civilizati, demni de tot respectul nostru. O gura de aer normal dupa zilele si saptamanile de balamuc si dementza cu care suntem bombardati. Dovada clara ca mai exista si oameni normali in politica noastra.

 3. ela Says:

  http://www.jurnalul.ro/foto/magazin/retus-in-tus-502685.html

 4. Plano Says:

  Candidatura lui Oprescu este pentru Crin Antonescu …ca apa sfintita!
  Nici nu drege nici nu strica !

 5. Radu Humor Says:

  @Plano
  Ai citat din Iliescu :mrgreen:

 6. RAMONA Says:

  1.Basescu are ambitia prosteasca sa demonstreze :daca voi nu ma vreti ,eu va vreau…
  Refuza sa creada ca a „jucat „prost ,drept pentru care o va lua in freza .
  2.Geoana este marioneta unora din partid care au interese meschine .Fata lui il tradeaza,nu este persoana care sa ia atitudine,sa decida singur,sa vada singur .
  3.Crin este candidatul care a fost aruncat in aceasta cursa de amorul artei (nici lui Constantinescu nu ia dat nimeni nici o sansa dar „omul nepotrivit la locul potrivit ).Procentele lui sunt constante dar de cand politicienii nostri fac numai ce stiu ei sa faca ,dand cu stangu-n dreptu’ ,Crin creste in sondaje fara ca el sa ridice un deget.
  La inceput mintile luminate ale partidului l-au sfatuit prost ,decand isi pune mintea la contributie ,parca nu mai are discururile alea de doi lei …
  4.Oprescu este singurul care s-a bagat in jocul asta pentru a le strica socotelile unora ,ex:diminuarea procentelor lui Geoana,iritarea lui Basescu .Privind parte plina a paharului,Oprescu ii da o mana de ajutor lui Crin.Umbla un zvon ca Patriciu i-ar sponsoriza campania lui Oprescu ,repet este un zvon .Daca Oprescu isi anunta candidatura de la inceput si n-o mai dadea atat de gard,era mai credibil,cu mai multe sanse.
  A promis ca va face public toate neregulile din Primarie,pauza…
  De un an n-a facut nimic la Primarie iar oamenii vor sa scape de el ,oare asta este un avantaj,a fost totul premeditat ?
  Daca va intra Oprescu in turul doi ,il voi vota dar cum asa ceva nu se va intampla…
  Nu stiu daca romanii vor dori o schimbare ,s-au invatat cu raul .
  Eu il vreau ca presedinte pe Titus Corlatean iar pentru asta trebuie sa astept inca doua mandate .

 7. Andrei Says:

  Basescu loveste din nou, dar de data asa cu labutele delicate ale lui Crin si Geoana, batute impreuna pentru numirea lui Olteanu, la BNR. Numai in acest fel se deschide calea spre o dictatura sigura a presedintelui, miile de oameni care injura fantomatica intrare a nepotului Gizelei in elita bancara a Romaniei, urmand sa voteze cu acesta pentru al doilea mandat. Momentul platilor se apropie si cred ca o sa-i loveasca fix cu elicea aia mare de 85 de metri. Nu este rau, pentru Sorin Oprescu, la primul tur, dar el abia a iesit la incalzire si inca nu prezinta importanta. Precis se da si el cu capul in pumnul de fier al lui Basescu. Ar putea insa sa-si reitereze pozitia pe care o avea referitor la tanchistii numiti directori de spital, in relatie directa cu acest jurist care se ocupa de finantele mari. Ar putea sa puncteze si este important pentru primul tur. Abia pe urma o sa fie si el luat in seama.

 8. J o h n s o n Says:

  Daaaa,pestele Andrei a sesizat o posibila oportunitate de manipulare…
  S-a vindecat locul baietii mosului,odata cu numirea Udresei la doua ministere,a alegerii Ebei printre competentele Europei si a avansarii Robertei de la statutul de gasca la cel de „al 3-lea om in stat” cred ca numirea lui Olteanu la BNR este un act absolut legitim.Problema la care poate-mi raspunde vreun deontolog este cum a ajuns un tractorist cizelat pe la Baneasa sa ajunga presedinte de tara europeana.Aud ?

 9. Roxana Iordache Says:

  @rusnac. Probabil. N-am văzut emisiunea.

  @Plano. Te-ai gândit că expresia în sine e idioată?

  @RAMONA. De unde-ai scos-o, cu oamenii din Primărie? Dacă vrea să scape cineva de Oprescu de-acolo, sunt relicvele lui Videanu. Cât despre neregulile de la Capitală, cred că n-ai auzit tu, dar a spus despre ele. Le-a mai şi anulat. Cum ar fi monopolul pe parcări al lui Cocoş. I-a tăiat o sursă serioasă de gentuţe Duduii. :mrgreen: S-a terminat cu borduriada. Poate tu nu eşti din Bucureşti şi nu ştii ce însemna chestia-aia. Preferinţa pentru Titus Corlăţean e dreptul tău. 🙂 În ce priveşte anunţarea candidaturii, amânarea a fost o tactică electorală.

  @Andrei. Eşti antisemit? Cam greu în SUA cu antisemitismul. Ce te faci dacă văd băieţii de la State Dept.? :mrgreen: În ce priveşte „pumnul de fier” al lui Băsescu, ai vrut să spui căcat. Îşi duce des mâna la gură.

  @Johnson. Doar că o să se plictisească Olteanu, fiindcă postul e prea static pentru el. 😀 Politica e altceva. 🙂

 10. virgil Says:

  Roxana …

  Ce ie aia „antisemit” Roxana ?!

  (Fara legatura cu Andrei)

 11. Plano Says:

  @Roxana
  O fi, da`este foarte expresiva pentru impactul candidaturii lui Oprescu asupra sanselor lui Crin….

 12. Roxana Iordache Says:

  @virgil. Ba în legătură cu Andrei, fiindcă acolo zbori dacă faci consideraţii de genul ăla. De ce nu spune băieţică şi despre bunicul lui Olteanu care a fost la Canal? Sau ăla nu se pune? Şi ca să-ţi răspund, antisemitism înseamnă o atitudine de ură de rasă îndreptată împotriva seminţiilor semite, respectiv, evrei şi arabi. Ori suntem anticomunişti şi aplicăm măsuri egale, ori suntem nişte farisei derbedei. Îmi pare rău pentru Andrei, dar asta sunt susţinătorii lui Băsescu.

 13. Franklin Says:

  In toate alegerile libere de dupa ’89, romanii au votat IMPOTRIVA si niciodata in FAVOAREA unui candidat. Asa au castigat Iliescu in primele mandate, Emil Constantinescu, Iliescu in al doilea mandat si bineinteles, Traian Basescu. Mai ales in circumstantele actuale, romanii vor vota tot impotriva. Niciodata un presedinte nu si-a pastrat mandatul. O prima concluzie e ca sansele lui Traian Basescu sunt zero. Parerea mea este ca o stie si el. Are tupeul, dar nu si curajul sa fure alegerile. Hotii adevarati sunt precauti. Cauta, probabil, o solutie viabila si onorabila pentru exit. Va lovi surprinzator in campanie si va influenta rezultatul!.
  Mircea Geoana, dupa ce ca era oricum limitat in preferinte, acum, mai e si piratat de Doctor, pe deasupra. Un candidat elitist sprijinit, insa, de un partid social-populist. O candidatura trista ca jocul unui actor ratat intr-un teatru de provincie.
  Din cauza profilului simpatizantilor sai si a tiparului “liberal” cu tuse peneliste, Crin Antonescu pare sa aiba cea mai mica marja de oscilatie, adica nici nu se va clasa mai jos de 15-16% dar nici nu va urca mai sus de 20-22%, probabil. Din acest motiv, e vital pentru el ca Hunor, Vadim si Becali sa ia cat mai multe voturi in primul tur.
  Sorin Oprescu are o problema de care, probabil, nu stie, inca. Desi pentru cei mai multi romani profesia de medic este mai mult decat onorabila si respectabila, exista un procent semnificativ de romani, victime ale propriilor lor prejudecati, care ii detesta sau chiar ii uraste pe medici. Iar asta poate sa-l coste pe doctor.
  Iar pentru ca bataila pentru chalanger e crancena, Vadim ar putea impinge un candidat direct in finala daca va renunta sa mai candideze el insusi si ar oferi acestuia voturile simpatizantilor sai, recunoscuti pentru fidelitatea lor. Oricum ar fi, voturile lui vor fi decisive in turul II.
  Prognosticul meu: Sorin Oprescu
  Dorinta mea: Crin Antonescu
  Cel mai competent candidat dupa fisa postului: Mircea Geoana

 14. ela Says:

  Of, of, viata mea!
  Mincinosul Boc, nu mai „moare ‘ cu motiunea de gat?!
  Zicea ca nu-i ‘e frica de motiune, daca nu,de ce-au facut chestia asta cu parasirea salii pd-istii? clar ca buna ziua !
  Cine-i mai da jos pe astia? chiar sta o tara intreaga si se uita la jocurile de glezna ale lui base si lacheilor aferenti ?

 15. Roxana Iordache Says:

  @Plano. E la fel de „expresivă” pe cât de idioată. De ce nu mă miră că tu nu faci o analiză a şanselor? E uşor să vii cu glumiţe proaste. Şi fiindcă sunt lucruri cu care nu glumesc, să ştii că apa sfinţită are o mare putere. Pentru cine crede. Pentru cine nu crede, el pierde. Dumnezeu nu-ţi face binele cu forţa.

 16. Roxana Iordache Says:

  @Franklin. Îl subestimezi pe Băsescu. Are în continuare cele mai multe şanse.

  @ela. Trebuie luaţi şi daţi jos. Vor să tragă de timp. Asta se rezolvă rapid, cu mobilizare. Era previzibil că vor face totul ca să obstrucţioneze.

 17. RAMONA Says:

  Da Roxana,nu sunt din Bucuresti si da,atat a facut i-a anulat contractul dudii.N-am scos-o eu cu oamenii din Primarie dar daca tu spui ca sunt oamenii lui Videanu ,atunci te cred .Doar mi-am exprimat parerea .Cat despre tactica lui Oprescu ,lasa de dorit .

 18. RAMONA Says:

  Te rog daca ai timp intra http://brasovnews.blogspot.com/ sa vezi ca stiu ce spun .

 19. ela Says:

  Guvernul, seful statului trebuia sa se preocupe de sprijinirea mediului de afaceri privat, care sa creeze locuri de munca in tara !
  De ce-au plecat 1 milion jumate de oameni din tara, oameni buni de munca a caror contributie la statul roman este nula ?

  Acum isi face campanie pe seama pensionarilor, spunand ca nu mai sunt bani, punandu-i in fata pe cei cu pensii prea mari, care puteau fi rezolvate cat mai urget cu ordonantele atat de agreate de boc.

  Insa scene, telegondole la sute de milioane de euro, alea nu-i spun nimic bocului? soselele cele mai scumpe din lume nu l-au oripilat niciodata?
  Sunt ziaristi care „urla’ de ani de zile, nimeni n-a facut nimic !

 20. cristian Says:

  @Roxana
  am scris si eu acum vreo trei zile o chestie intitulata 11 motive; leapsa mi se pare mai interesanta in tonuri alb/negru 🙂

 21. ela Says:

  Au creat agentii, au umflat aparartul bugetarilor si cand nu mai au bani pun din nou, iar si iar bir pe sectorul privat pe catetean in final, prin majorari , acum TVA, au bagat impozit forfetar,din nou vb de taxe de poluare si pentru auto.
  Iar o parte a presei Ii linge talpile lui bashescu.

 22. virgil Says:

  Franklin …

  Cum vine aia ” Basescu nu are curaj sa fure ” ?!
  Pai a furat el baritai flota si ii este frica sa fure niste prapadite de alegeri ?!
  O sa le fure cu contracandidati cu tot daca ramine sa le organizeze si desfasoare Bocul lui .

  Oprescu …
  Ce , candideaza ca medic de familie ?!
  Nu are legatura profesia aici , caracterul mi se pare mie cel mai important criteriu dupa care trebuie sa departajam candidatii .
  Basescu si Oprescu lipsa totala .
  Geoana si Vadim …, vagi urme .
  Becali …, ceva pe fundul sacului , aproape ce nu se vede …
  Antonescu … De departe are cel mai mult dintre toti si chiar luindu-i pe toti la un loc , dar nici asta nu da pe afara , n’asa?
  Ma rog , dupa gustul meu …

 23. Marcus Says:

  @All: Buna ziua http://marcus64.wordpress.com/2009/10/08/de-la-cuibusor-de-nebunii-la-casa-de-nebuni/
  sa fiti iubiti
  marcus

 24. olimpiu Says:

  nu voi scrie despre sanse, caci in proportie de 99% sunt de acord cu analiza ta, dar voi vorbi despre anumite necunoscute:
  inca nu avem o imagine chiar si partiala despre cum se vor exprima alegatorii de stanga
  nu stim cat va strange la vot prin mijloace de tot felul masinaria pd-lista sustinuta de institutiile statului
  nu avem imaginea optiunilor electoratului maghiar, despre care eu cred ca e mai putin disciplinat si mai putin ,,obedient” liderilor UDMR ca sa imi aduc aminte doar de 2004
  si nu stim in actualele conditii socio-economice care va fi ponderea nationalistilor de tip prm sau png
  sigur ca exista anumite studii si sondaje dar eu le consider incomplete si insuficiente sa nu mai zic partizane.
  ca simpatizant si votant PNL mai vreau s azic ca sunt profund nemultumit si fata de actiunea penibila cu sustinerea lui Olteanu in boardul BNR dar si cu discursul imprumutat de la Basescu in care termenul de cetatean roman este inlocuit cu ,,romanii” si nu in ultimul rand sintagma sef al statului…imi provoaca voma

 25. Alter Ego Blog Says:

  Antonescu sau Oprescu va intra in turul doi cu Basescu care va pierde…

 26. revoltat Says:

  pt istoric,cateva titluri din „adanca” gandire a unuia din profii talibani new ideologi popul(isti)ari, urmas dupa nume, al unui patriarh biblic,pana la gonirea lui din
  redactie,vezi:jos_constitutia;la_arme_cetateni;bursa 6 nov ’07+ aparitii tv schizofreni…vezi,sinteza_zilei 7 oct ’09.

 27. Alexandru Marin Says:

  Crinul infloreste, deci 🙂

 28. Franklin Says:

  @Virgil

  De acord cu tine. E si teza mea ca, ceea ce trebuie sa alegem, este un candidat de caracter cu un profil etic si moral cat mai bun.

  Despre doctor, desigur ca nu candideaza la medici de familie dar ma tem ca e greu ca alegatorii sa-l desparta de profesia sa, in cazul sau (pana la un punct e bine, nu stiu insa daca in turul I ii va folosi sau dauna!). Daca ma gandesc bine, omul chiar are o profesie, spre deosebire de ceilalti, niste politruci. Ca doar nu luati in calcul asa zisul „brevet” de marinel de cursa lunga al lui Basescu, in realitate nu i-ar incredinta nimeni zbanghiului nici macar o roaba s-o duca pana in fundul curtii darmite un vapor.

 29. Franklin Says:

  @Roxana

  Deoarece mi-ai spus de zece ori ca il subestimez pe Basescu, indraznesc si eu o data sa-ti raspund. Deci, poate ca l-oi subestima eu un pic, dar nici pe departe cat il supraapreciezi tu. Si asta pentru ca Traian Basescu este terminat dpdv politic si nu mai are nicio sansa sa fie reales presedinte al Romaniei.

  Din pacate, nici nu trebuie musai sa fie reales pentru ca Traian Basescu lasa in urma sa ca mostenire pentru urmatorul presedinte un alt standard al functiei. Unul antidemocratic. Sistemul a avut nevoie de el, si l-a dorit si iata, el este deja pregatit pentru urmatorul presedinte.

 30. octaaa Says:

  Si eu sunt de acord ca aproape sigur Oprescu l-ar bate pe basescu in turul 2. Dar, oare ne va aduce un mare avantaj? Ar fi…un fel de al 4-lea mandat pentru Iliescu, nu? Constitutional 100% .

 31. Andrei Says:

  Roxana
  Eu nu am nimic antisemit, am relatat doar o situatie reala, exitenta, dura. Nu eu stau in apartamente si vile de vacanta provenite din pensii platite de statul roman, mai mult sau mai putin justificate. Si daca vad baietii de la State Department, o sa aibe si Basescu ocazia sa negocieze eliberarea unui jurnalist sechestrat pe teritoriu american sau de la caz la caz, sa incaseze o asigurare substantiala pentru Romania. Prea evita toata lumea subiectele in care e vorba de evrei.

 32. Marius Mina Says:

  Andrei cap de peste oceanic- nu te mai umfla sa nu te spargi de atata presiune, Olteanu a fost votat in comisie si de PDL isti, impotriva propunerii lui Crin Antonescu ,finantistul Daniel Daianu.De ce oare nu ma mir? Sa fie cei trei parlamentari liberali transferati subit la PDL pretul succesului tanarului viceguvrnator? Unii spun ca da si it’s more to come daca interpretam declaratiile de acum 2 saptamani ale fostului pseudoliberal Olteanu(se vor scoate dosare).
  Eu sunt convins ca Basescu si-a atins doua target uri prin aprobarea tacita a lui BO , lovitura dubla de imagine care afecteaza putin PNL. De altfel atitudinea din ultmii ani a lui Olteanu a fost una fatisa anti PNL.
  vezi declaratia din ziua alegerii noii conduceri pnl „au inlocuit niste cai de curse nr???- cu niste gloabe nr..??). Eu atunci l-as fi exclus fara drept de apel din partid. Dar pentru asa ceva iti trebuie vointa .Goglalitzi si va convingeti, Pentru PNL nu este o pierdere, este un castig, atarna ca o piatra de moara stricata de gatul liberalilor adevarati. Are Basescu cate un Radu Vasile in fiecare formatiune politica sau nu.Vizitele nocturne de la Cotroceni sunt intodeauna incununate de succesuri pentru unii.

 33. revoltat Says:

  pt istoric,cateva titluri din „adanca” gandire a unuia din profii talibani new ideologi popul(isti)ari, urmas dupa nume, al unui patriarh biblic,pana la gonirea lui din
  redactie,vezi:jos_constitutia;la_arme_cetateni;bursa 6 nov ’07+ aparitii tv schizofreni…vezi,sinteza_zilei 7 oct ’09.

 34. Cu leapşa prezidenţiabililor prin blgosferă: Băsescu e înger şi demon, Crin Antonescu e sărac şi cinstit, Oprescu e miştocarul de serviciu, iar Geoană are şanse, dar nu în România « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opini Says:

  […] Roxana Iordache, Traian Băsescu este el însuşi o fraudă. Roxana ajunge chiar să vorbească despre dospariţia […]

 35. gelu Says:

  Motanul a cazut de fraier!!!

  Badea e omul lui Basescu chiar daca, l-a criticat cel mai frecvent pe acesta in emisiunea ” In gura Presei” iar mogulul Voiculescu, ala rau, incalzeste un sarpe tinar la sin din prostie.
  Badea e un mare prost, cum o fi terminat Facultatea de Informatica cu care se lauda nu stiu, deoarece la logica este un Mare Zero Barat? Si pe linga ca, e un Mare Zero Barat la logica, mai si inoculeaza cetatenilor ideiea cum ca, de atit lehamite pentru clasa politica, nu se va duce la vot. Avind in vedere ca, poanta asta de a sta acasa sau a vota cu buletine in alb sau anulate, este o gaselnita aruncata de psihologii securistii ce fac parte din stafful lui Basescu tocmai ca, Traian sa cistige inca un mandat la Cotroceni. Basescu avind electoratul sau de 5-6 milioane care il sustin si care in mod sigur voteaza cu el, ducindu-se efectiv la vot. Mai ramin celelalte 12-13 milioane de alegatori care nu sunt fani Basescu dar care o mare parte dintre ei nu se vor duce la vot pe baza lehamitei inoculate de ani de zile si de Badea (in Gura Presei si la emisiunile lui de radio) cum ca, e mai bine sa stai acasa ca, tot una e, indiferent cu cine votezi chiar daca nu-ti place Traian. Daca 70% dintre acestia a votantilor lehamisiti de imbecilitatile cre..ti..ne ale lui Badea vor sta acasa, Basescu Traian va iesi presedinte indiferent de candidatul cu care acesta va ajunge in turul 2. Basescu avind votantii lui de 5-6 milioane iar candidatul opus lui Basescu va fi votat de cei 30% din restul electoratului care nu-l doreste pe Traian ca, presedinte si care reprezinta in final 3,6-3,9 milioane de votanti anti-Basescu care au votat in primul tur cu ceilati candidati. Deci singura modalitate ca, Traian sa nu mai cistige inca un mandat este o prezentare masiva la vot si votarea in turul doi al oricarui candidat opus lui Traian Basescu. Deci daca Basescu Traian va cistiga turul doi al prezidentialelor se datoreste si formatorilor ca, Badea care de ani de zile inculeaza lehamitea in urechile electoratului cum ca, de ce sa ma mai duc al vot daca toti sunt candidatii sunt la fel, mai bine stati acasa. Acum v-ati prins de ce Badea a fost lasat sa-si bata joc de toata clasa politica dar mai ales de Basescu Traian la Sinteza Zilei? Sa-i asigure prin munca lui de latrator la luna covorul rosul pentru al doilea mandat in fruntea tarii? Daca a facut-o din prostie sau din interese banesti, asta e o alta problema, dar ceeace ramine este faptul ca, Badea il va ajuta pe Traian Basescu sa ajunga presedinte daca prezenta la vot nu va fi mai mare de aproximativ de 70% din totalul electoratului cu drept de vot al Romaniei. DECI LA O PREZENTA LA VOT DE SUB 70% TRAIAN BASESCU COSTIGA AL DOILEA MANDAT LA COTROCENI. MOTANUL A CAZUT DE FRAIER.

 36. gelu Says:

  Cititi si postati mai departe pe toate forumurile si site-urile pe care le accesati. “Basescu se pregateste sa ajunga dictator aproape pe viata!!! In cazul cind acesta va gistiga alegerile prezidentiale, Bicameralul se va transforma in Unicameral, lungimea mandatului prezidential va fi marita de la 5 ani la 7 ani iar presedintele va avea dreptul si la al Treilea Mandat. Si daca Basescu nu va avea probleme majore cu sanatatea va pastori Romania spre distrugerea totala pina in 2023 cind va avea venerabila virsta de 72 de ani putind sa-i lase dupa aceea jiltul de la Cotroceni fatucii lui tata, Elena Basescu. Si daca ati urmarit declaratiile furiosului Boc, in ziua de ieri, pe holurile Parlamentului acestuia i-a iesit porumbelul din gura afirmind cum ca, PD-L va sta la putere 7 ani de zile si nu est prima declaratie in acest sens a acestui uascr-ist vopsit in premier democratic. Ceeace inseamna ca, tot in cazul in care Basescu cistiga, odata cu infiintarea Unicameralului se vor prelungi si mandatele parlamentarilor dar si mandatul guvernului tot la 7 ani. Asa ca, votati Basescu si o sa ne ia efectiv dracul si pe noi dar si aceasta tara.”

 37. Adi Ionescu Says:

  Antonescu trebuie:
  1. Sa acceada in liga intai ianinte de a emite pretentii de campion
  2. Sa se puna la punct cu limbajul
  3. Sa invete sa glumeasca
  4. Sa-i respecte pe cei ce-i dau clasa
  5. Sa-si cunoasca lungul nasului
  6. Sa invete din ce-a patit Chiuariu, alt junior nepregatit de liga intai
  7. Sa dea cu aspiratorul pe la partid, daca are putere
  8. Sa se trezeasca la realitate
  9. Sa se multumeasca cu un scor sub cel pe care-l va obtine Jiji
  10. Sa nu inceapa sa planga in public dupa alegeri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


<span>%d</span> blogeri au apreciat: