OAIA PD-L, CUŢU PSD, PISI PNL: MENAJERIA PREZIDENŢIALĂ

WeekendPuppy

Foto: ak.imgfarm.com

Imaginea de ansamblu a situaţiei e cam aşa: un preşedinte cu agendă totalitară, servit de întreaga clasă politică. El pare tare, pentru că toţi ceilalţi sunt slabi. Ca o menajerie prezidenţială, să mă ierte inocenţii.

Semnificativă pentru prostia PSD, dacă n-ar fi, de fapt, complicitate, o constituie atitudinea ministrului de Interne, Dan Nica – un fanfaron pus în poziţia culcat. Din care doar mârâie. Şi nu de revoltă. Ci de plăcere. Că e patronat de stăpân.

Car’vas’zică, alaltăieri a ieşit marţial şi a declarat – adică a speriat vânatul – că, dacă informaţiile lui sunt corecte (! – afirmaţie de ministru de Interne – !), atunci toate autocarele din ţară sunt închiriate, poate, a sugerat şugubăţul, pentru turism electoral.

Drept pentru care ieri, croitoraşul cel viteaz pre nume Boc, premierul nefericitei noastre ţări, l-a chemat la ordin şi i-a croit o mustrare, Dănică s-a conformat, iar ministrul catastrofei economice, tupeistul Adriean Videanu, a tunat şi a fulgerat în căutarea onoarei nereperate a PD-L.

În consecinţă, cuţu Nica a ieşit în decor cu mânuţele sluj şi a zis că nu e cum a zis acum două zile şi că autocarele nu sunt închiriate, dar va avea el grijă să nu fie nici o furăciune la prezidenţiale şi propune pentru asta confiscarea mijloacelor de transport care ar fi folosite pentru turism electoral. WTF?! A dat-o cotită şi referitor la furăciunea de la europarlamentare.

PD-L era în căutare de pretexte pentru a pune gheara pe Ministerul de Interne, pentru a da (impresia că vrea să dea) afară PSD de la guvernare, la început, prin ameninţarea cu revocarea ministrei Andronescu. Sau pentru a pune la respect partenerul de coaliţie, ca să arate – a câta oară? – că şeful, unicul şi irevocabilul, în ţara asta e Băsescu.

Şi toată lumea joacă în favoarea lui. Deliberat sau involuntar. Din ticăloşie sau din prostie.

Pentru tâmpenia lui Nica, evident că el merită schimbat şi ar trebui să-şi dea demisia – dacă PSD ar avea sânge în sistem şi înlocuitor pe care să-l fi avut pregătit de ieri. Atitudinea lui Dănica demonstrează condiţia subalternă, ancilară penibil, a PSD faţă de partidul prezidenţial.

Dar ca şi cum captivitatea PSD n-ar fi fost suficientă – şi nu e – pentru a-i asigura lui Băsescu realegerea, îşi oferă serviciile însuşi PNL, pus într-o situaţie de imposibilitate. Dacă nu ar reacţiona, şi-ar contrazice demersurile şi principiile, iar dacă reacţionează cum o face, le face servicii gratuite preşedintelui în exerciţiu şi formaţiunii lui.

Adică, PNL cere ceea ce cere şi PD-L, demisia ministrului Educaţiei, dar nu pentru motivele PD-L (de faţadă), ci pentru că, împreună cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, a operat modificări în legea pentru care premierul Boc îşi angajase răspunderea.

Ceea ce serveşte de minune cotrocenii şi modroganii. Pentru că PD-L poate lua, astfel, distanţă faţă de legea salarizării unice, care a generat ostilitate generală, pasând răspunderea asupra PSD.

Totodată, PNL i-a solicitat preşedintelui Băsescu să nu promulge legea generatoare de explozii sociale fără precedent, aşa cum se anunţă. Iar preşedintele, care a lăudat, în principiu, legea, se poate distanţa de ea, tot pe seama prostiei PSD. În această privinţă, PNL nu avea încotro. Că nu vreau să mă gândesc la alte înţelegeri. 😯

Dar cu privire la Ministerul de Interne şi la frauda electorală uriaşă care se anunţă, liberalii au avut o mulţime de timp la dispoziţie să facă agenda dezbaterii publice, de natură să prevină furtul în alegeri. PNL a avut cel puţin trei săptămâni, de la declaraţia ministrului Nica, pe care am semnalat-o, conform căreia au fost 3000 de votanţi multipli la europarlamentare, dar dosarele lor de cercetare penală sunt blocate, pentru că Autoritatea Electorală Permanentă refuză accesul Internelor la documentele electorale originale.

Într-o ţară normală, dezvăluirea ministrului de Interne – pe care a făcut-o, însă, nu oficial, în cadrul ministerului, cum ar fi trebuit, ci la un talk-show – ar fi generat un scandal public uriaş. La noi, nimic! Pasivitate generală. PNL – somnul cel de moarte. UDMR cel puţin a anunţat pe faţă că-şi negociază poziţia la guvernare – avantaj serviciu. Ocupaţia cu moţiunea de cenzură nu-i o scuză pentru PNL. Au departamente (sau n-au?!), au specialişti (sau nu?!), au PR (altfel, simpatic), au în orice caz obligaţia de a-şi reprezenta alegătorii. Canci, vorba clasicilor!

Chestia-asta pe mine nu mă poate duce cu gândul la altceva decât la complicitate. N-o pot pune doar pe seama indolenţei liberale (partidul ăsta are în el un levantinism bun pentru cenaclu). Pisica poate ataca pe neaşteptate, într-o pisică doarme un tigru, dar PNL e ca o mâţă care se alintă pe canapeaua jupânului.  

În atmosfera de siestă politică, Nica a dat-o cotită, a zis despre cei 3000 despre care declarase că au fost depistaţi ca votanţi multipli, că de fapt au fost prinşi în flagrant de intenţie. Ce ministru e ăsta? Şi PSD, ce partid? Dacă PNL se mişca normal, nu somnambulic, liberalii ar fi dat tonul unei teme dure. PSD ar fi fost obligat să se ralieze. Demersului privind o anchetă la sânge. Încă nu-i prea târziu. Sau poate nu-i interesează alegerile prezidenţiale.

Vorba ceea: dar să ştim şi noi!

10 răspunsuri to “OAIA PD-L, CUŢU PSD, PISI PNL: MENAJERIA PREZIDENŢIALĂ”

 1. OAIA PD-L, CUŢU PSD, PISI PNL: MENAJERIA PREZIDENŢIALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 27 September 2009 – Blog « Intamplare intr`o gara […]

 2. J o h n s o n Says:

  Cand ai un cutzu asa scump in poza mai sta cineva sa citeasca si postul mai ales ca e presarat cu basescu ,nica sau boc ? 😳

 3. adriana popa Says:

  Parca traim in tara tuturor idiotilor din lume.
  Guvernul lui Emic Boc, este ca in Muppets show.
  Li s-au dat telecomezile peste cap.
  Ori sunt toti prosti de mor , ori sunt nemernici fara seama.
  Noroc ca Marele consumator isi da si el cu stingul in dreptul…dupa atatea oi pe care le-a ravaist.
  Acum este si el ravasit..total.
  Iar eu ma iluzionez ca va veni si vremea sa vorbeasca CRIN.

 4. Marius Mina Says:

  Concluzia? EMIGRATI cat mai aveti timp . n-asa?

 5. Vera Says:

  slabut…ca de obicei.

 6. Filip G Says:

  Ia ganditi putin indatorarea imensa pe care a facut-o guvernul BOC se resimte in prosperitatea noastra zilnica?
  Ciolanul nu-i ciolan ci un jambon frumos rumenit,la care te gandesti si noaptea-n somn.Cum sa renunti?
  Pana si pe FMI ii suspectez de complicitate,e dreptul meu.Alta explicatie plauzibila nu am.
  Sa traiti bine,ne intalnim la REFERENDUM!

 7. octavpelin Says:

  Pe scurt ,ferma animalelor,o seara frumoasa 🙂

 8. Cârcotaşu Says:

  Când am intrat pe blogul tău, Roxana, Max, cum se întâmplă de multe ori, stătea în fund lângă mine, uitându-se la ecranul monitorului. Văzând poza căţelului a devenit interesat şi mi-a cerut să-i citesc ce scrie acolo.
  După ce i-am citit articolul tău, vizibil îngândurat, s-a sculat şi a luat-o spre bucătărie unde s-a aşezat pe preşul de sub masă, locul lui de meditaţie.
  L-am lăsat în pace, deh, fiecare cu ale lui. Dar între timp l-am auzit mormăind, mârâind, strănutând, cu alte cuvinte profund nemulţumit. Am devenit eu atent încercând să-nţeleg ce se-ntâmplă.
  – Sigur, am auzit, voi oamenii, vă puneţi toate năravurile-n seama noastră. Vi se trage de la unu’ La Fontaine. Mai recent a venit ăla cu Ferma Animalelor. Pen’că n-aveţi curaj să vă daţi palme-n faţa oglinzii ne puneţi nouă-n cârcă tot ce-i rău în voi. Auzi, până şi pasiunea noastră nevinovată şi ancestrală pentru oase o asemuiţi cu foamea voastră de bani, chestia cu ciolanu’.

  M-am apropiat de el şi, uitându-se-n ochii mei m-a chestionat:
  – Tu crezi că dacă sunt credincios şi pot să mă şi sacrific ca să te apăr o fac din interes, sau pentru că sunt prost?
  – Păi, a continuat, crezi tu că e vreunu’ dintre noi să-i lingă mâna lu’ Băsescu? Ăla care ne-a decimat? Du-mă la el să ridic picioru’ la pantofii lui. Crezi că există vreo javră, cât de jigărită ar fi, să nu-şi dorească cu cea mai mare ardoare să-i facă ferfeniţă pantalonii, fundu’ şi care-ar ezita o secundă să-l lase berc? Ce Ciomu, să ne vezi pe noi… un cranţ şi gata. Aşa cum zicea unu’, Patriciu parcă, să ne taie coada dintr-o dată. Ehe…!
  Spune-i lu’ Roxana că sunt foarte supărat pe ea.

  Eu acu’ ce să fac? Mă execut. O avea dreptate? Ce să zic? Parcă da.

 9. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. 🙂

  @adriana popa. I-am criticat pe toţi.

  @Marius Mina. Am trecut pe lângă.

  @Filip G. FMI are tot interesul să nu piardă obiectul muncii.

  @octavpelin. 🙂

  @Cârcotaşu. Spune-i, te rog, lui Max, că m-am gândit la el şi n-am vrut să-l supăr, ca dovadă şi faptul că încă de la început mi-am cerut iertare. Şi mai spune-i că şi pisicile mele au avut aceeaşi atitudine ca şi el. 🙂

 10. Marcus Says:

  @Roxana: cainoase (daca n-ar fi cacacioase 🙂 ) vremuri traim, daca au ajuns cateii nostri sa-si vare coada in politica ! Oricum intentia lor de a-si marca locul pe iubitul nostru picior de conducator, mi se pare foasrte fireasca. Doar ca locul este adjudecat din guvernarea Tariceanu, cand a cam fost irigat la greu de calin si amicu’ prostanac, ce umblau in haita pe vremea respectiva. Oricum initiativa este laudabila. In ceea ce priveste dorintele tale din postare, ele sunt valabile pentru o tara cu viata politica normala, nu in the land of choice 🙂
  sa fii iubita
  marcus

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: