SPECTRUL REGIMULUI TOTALITAR. CAUZE ŞI EFECTE

swastika rosie rexcurry.net

Foto: rexcurry.net

Despre halul de politicianism care a făcut posibil derapajul prezidenţial spre totalitarism, nu voi menaja pe nimeni.

PNL are o mare răspundere. A fost patru ani la putere şi n-a valorificat posibilitatea de a face agenda, lansând iniţiative legislative, dând teme serioase de dezbatere, organizând evenimente.

În principal, Guvernul Tăriceanu a ratat proiectul de revizuire a Constituţiei, în mod clar necesar, pentru normalitatea societăţii româneşti. Nu se mai ajungea la situaţia ca un preşedinte iresponsabil să demareze un proiect personal totalitar.

V-aş ruga să (re)vedeţi – e concis – editorialul pe care l-am scris în urmă cu doi ani, pe tema imperativului de modificare a Constituţiei.

Liberalii au fost indolenţi, l-au lăsat pe Băsescu să facă agenda. Mereu el face agenda. Ceilalţi sunt pasivi, reactivi şi nici măcar nu reacţionează totdeauna adecvat.

PD-L nu-i decât gonflabila lui Traian Băsescu. În frunte cu Boc, care susţine avocăţeşte azi, contrariul a ceea ce susţinuse cu tot atâta patos mecanic ieri. De exemplu, după ce şi-a dat doctoratul în Drept constituţional cu teza conform căreia sistemul parlamentar ideal este cel bicameral, a lipit călcâiele şi a susţinut proiectul unicameral, la ordinul lui Băsescu.

PSD e pulbere. Şi nu de ieri, de la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL, când partidul condus de Mircea Geoană a fost absolut penibil: parlamentarii PSD au stat în sală şi nu şi-au exercitat votul, dar imediat după ce moţiunea a căzut, au început din nou să critice guvernarea din care fac parte. Duplicitate şi captivitate electorală – din care ar putea foarte simplu să iasă contraatacând, dar unii sunt indecişi, alţii n-au pârghiile, iar restul sunt condiţionaţi.

PSD e folosit de Băsescu şi de PD-L la guvernare, pe bani şi pe bătute. Mai înainte, PSD fusese folosit din opoziţie, ca să dea jos Guvernul PNL, prin pactul lui Geoană cu Băsescu, după ce acelaşi PSD îl servise pe premierul Tăriceanu la validarea Guvernului fără PD. Pe urmă, când moţiunea de cenzură anti-PNL a căzut, PSD, rămas în opoziţie, a fost folosit de Guvernul Tăriceanu, aproape gratis.  

Iar după alegerile parlamentare, visul lui Băsescu cu ochii, coaliţia FSN. Care face ţigănie. PSD şi PD-L fac circ în public, iar în particular, sunt amicali.

Imaginea clasei politice s-a depreciat, iar impresia despre Parlament este lamentabilă. Se manifestă o ostilitate pe care Băsescu o speculează, aşa cum speculează, cum mai spuneam, cele mai josnice apucături. El se adresează fondului instinctual primar.

Circul din Parlament de ieri a fost o minge la fileul preşedintelui Băsescu . Regretabilă atitudinea domnului Crin Antonescu, care a ratat ocazia unui discurs tăios-substanţial, pentru tentaţia glumiţelor vulgare, ca o demonstraţie (involuntară?) că poate fi ca Traian Băsescu.

Ieri, când a lansat anunţul cu referendumul pentru Parlament unicameral, preşedintele distrugerii ţării a ţintit multiplu. Să canalizeze ostilitatea publică la adresa Parlamentului şi s-o convertească electoral, şi să dea o temă pe care fraierii s-o toace la televiziuni, când ar putea să-l descurajeze scurt:

1. Pe fond, ce a spus profesorul Alexandru Atanasiu, anume că Senatul a fost desfiinţat la ordin sovietic în toate ţările foste comuniste, iar a-l desfiinţa acum ne duce spre Marea Adunare Naţională (unii au nostalgia şi pe ea mizează Psycho).

2. Pe procedură, se atacă la Curtea Constituţională, fiindcă propunerea vizează modificarea Constituţiei, care nu se poate face decât după dezbatere în Parlament şi cu avizul a două treimi din plen. Tot pe procedură, nu i se dă referendum (despre asta, o postare specială).

Presa are rolul ei. Unii grandioşi analişti au căzut pe spate în faţa mizeriei de la Cotroceni, lăudând mutarea cu referendumul.

Atitudinea-asta, de extaz profesional în faţa unei iniţiative care în mod evident face parte dintr-un proiect extrem de periculos, îmi aminteşte de relatarea lui Constantin Noica despre un medic care, pe când filosoful era tânăr şi bolnav de tuberculoză, s-a extaziat în faţa microscopului: „Uite Koch, uite Koch!”.

Refuz să aplaud profesional un demers care, aplicat, ar fi fatal pentru statul de drept, pentru statul român pur şi simplu şi pentru democraţie, care este parlamentară sau nu e deloc.

Intelectualii fără coloană vertebrală sunt detestabili. Un consilier cu privirea fixă, Cătălin Avramescu şi un ex-jurnalist, actual politician, Traian Ungureanu, împreună cu profesorul Cristian Preda, sociologul deprofesionalizat Sebastian Lăzăroiu şi alţii îi alimentează lui Traian Băsescu tendinţele autoritariste, în sensul proiectului totalitar vizând ceea ce TRU numeşte „democraţie electorală”, adică un regim prezidenţial care substituie Parlamentul cu plebiscitul.

Democraţie populară, Marea Adunare Naţională şi execuţii sumare (nu mai lipsesc decât execuţiile la propriu). Pentru duşmanii poporului. După 20 de ani.

Jurnalism fără civism înseamnă că molusca n-are nici o vină. Iar politică redusă la politicianism înseamnă covorul roşu către totalitarism.

48 răspunsuri to “SPECTRUL REGIMULUI TOTALITAR. CAUZE ŞI EFECTE”

 1. cristian Says:

  analiza corecta, Roxana; am scris si eu despre subiect; defapt, Basescu si-a prefigurat tipul de campanie pe care il va face; totdeauna agresiva; pana acum ii lipsea o miza: nu e primar sa ceara consiliu, are guvern, ce sa ceara ? parlament…

 2. Marius Mina Says:

  Roxana , total de acord cu analiza ta , m-as permite insa o remarca la discursul lui Crin antonescu de ieri din parlament.Pentru omul de rand el a fost perceput ca foarte solidar cu suferintele majoritatii romanilor si destul de penetrant dpv sociologic.Vom simti in sondajele viitoare daca a atins sau nu efectul scontat.Eu cred ca da.

 3. Cristina Says:

  Oameni buni, singura solutie sa scapam de el este sa convingem cat mai multe persoane sa voteze un altul (Oprescu sau Antonescu). Discutati cu colegii, prietenii, rudele, aratati-le cat rau a facut base tarii, luati-i usor pe cei incrancenati impotriva mogulilor, presei; fiti subtili… Telefonati cunostintelor de la tara, aduceti-i pe calea cea buna.
  Daca partidele nu fac asta, noi trebuie s-o facem. Aratati-le blogurile unde atatia romani sunt impotriva lui, nu va opriti.
  Pd-l-ul asta a facut si face, munca de convingere de la om la om, se bazeaza pe prostia unora, credulitatea altora ca sa iasa iar basescu.
  La treaba !

 4. Roxana Iordache Says:

  @cristian. Mulţumesc. Am să vin să văd.

 5. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Păi ori e altfel, ori e la fel. Vezi, că e Radu la Antena 3.

  @Cristina. Ştiu, dar din păcate nu avem nici cultura, nici motivaţia voluntariatului.

 6. tony Says:

  Eu stiu ca toate regimurile totalitare sfarsesc rau !

 7. Plano Says:

  „UNIŢI-VĂ ŞI OPRIŢI-L PE BĂSESCU!” suna articolul precedent.
  Dupa peste 100 de postari nicio realizare: fiecare tigan isi lauda ciocanul sau 😦 Ba ar fi cateva racolari din tabara portocalie spre Sorinel fiul Cozmancei!
  Semn ca s-au format convingerile pentru turul 1.
  Finala va fi Basescu- Geoana!

 8. Marius Mina Says:

  @Roxana, transmiti fiecaruia ce vrea sa uda, cu mesaje elevate nu castigi in Romania unde se consuma inca din greu seminte si manele..Ai exemplul campaniei lui Orban de la capitala, excelenta dar ineficienta la gloata.Sper sa suntem de acord pe tema aceasta. Admit din nou ca discursul a fost exact asa cum ar fi trebuit sa fie , excelent.

 9. Marius Mina Says:

  Plano, te tine punga sa facem un pariu pe turul doi? EU sunt sigur ca Antonescu va fi cel calificat , nu Geoana care se topeste pe zi ce trece.E straveziu in ultima saptamana de cand cu Cozmanca si Oprescu.

 10. J o h n s o n Says:

  Cred ca o sa fie o seara savuroasa de la 22 pe Realitatea cu Tanase si Dinescu !

 11. Roxana Iordache Says:

  @tony. Da, dar să sperăm că nu ajungem acolo.

  @Plano. Te simţi bine?

 12. balbeck Says:

  E grav.Foarte grav.Dar asta e grav si aici:
  http://209.85.135.132/search?q=cache:w6Zl6UibGJUJ:www.ziare.com/actual/dezvaluiri/08-24-2009/blocurile-elenei-udrea-muta-autostrada-si-cimitirul-863656+blocul+elenei+udrea&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

 13. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Altfel la fel. Nu te-ai plictisit de atitudinea-asta de peluză?

  @Johnson. Chiar e o emisiune pe care n-o mai urmăresc de mult.

  @balbeck. O vrea premier. :mrgreen:

 14. rusnac Says:

  A fost exceptionala aparitia de azi de la Realitatea a lui Emil Constantinescu. O bijuterie. Basescu seamana leit in discursuri cu Chavez. Vorbeste enorm de mult (si de prost) pentru un presedinte, caz unic in Europa, unde chiar presedinti alesi prin vot universal (Austria, Finlanda) abia daca isi fac aparitia de 2-3 ori pe an. Remarca lui de azi cu politistii care trebuie sa traga seamana cu mitralierele lui Vadim. Pe scurt, l-a desfiintat cum nu am vazut sa o mai fi facut cineva de 5 ani incoace. De ce Doamne nu candideaza Emil? Astia toti impreuna nu ii ajung la genunchi. Azi m-am (re)convins dupa multa vreme.

 15. marian Says:

  Partidele istorice trebuie sa stranga rindurile si sa i se opuna Basescului,altfel mergem spre dictatura.Sper ca PNTCD prin congresul de miine sa se intareasca.

 16. Marius Mina Says:

  Roxana , eu nu ma satur niciodata, merg pina la capat pe linia pe care am pornit. Pacat ca tu te plictisesti repede….

 17. Roxana Iordache Says:

  @rusnac. Nu l-am văzut. Dar comparaţia cu Chavez e logică.

  @Marius Mina. Nu mai fi aşa defensiv, că n-are rost! Eu nu fac propagandă, m-aş deprofesionaliza.

 18. Plano Says:

  Lovitura puternica primita astazi de Base de la Corneliu Vadim Tudor… in perspectiva turului 2.
  E clar! Nici nationalistii nu vor vota cu Basse.
  Nici ceilalti candidati nu se simt prea bine. Furia justitiara ii atinge mai putin pe candidatul liberalilor si pe cel al social-democratilor.

 19. Filip G Says:

  Roxana,
  Unii zic ca Traian nu-i un om disperat,eu zic ca da.Daca nu are in dezbatere teme contraversate nu se simte bine,nu are discurs.De acea provoaca teme pentru dezbatere.
  Referendumul nu-i neaparat o idee in care crede Basescu ci un motiv de a scoate lumea la vot.Dupa ce a terfelit toate institutiile a ramas parlamentul,parlament ce l-a suspendat.Traian nu uita si nu iarta.
  Turul doi nu e sigur pentru Basescu de acea incearca sa castige din primul tur.
  Hai sa sustinem REFERENDUMUL in turul 2,asa va fi invins cu propriile arme.

 20. Riddick Says:

  Ahaha, Piratuț rade tot !!!

 21. Marius Mina Says:

  Roxana , propaganda fac doar cei care la comanda executa ce li se ordona si schimba caruta in functie de starea vremurilor, n-asa?

 22. rusnac Says:

  Roxana, emisiunea este inregistrata pe site-ul Realitatea TV. Fabrica de azi de la ora 15.

 23. Plano Says:

  Magistraţii încheie protestul cu binecuvântarea lui Mircea Geoană !

  Venit de la Ialomiţa, Geoană a dat o fugă pe la Institutul Naţional al Magistraţilor, unde a salutat faptul că aceştia au de gând să-şi transfere nemulţumirile în cadrul comisiei parlamentare special înfiinţate care va începe audierile începând de marţea viitoare.
  „Salut că astăzi aţi decis ca protestul să înceteze, …”, a spus Geoană arătând că puterea judecătorească este fundamentală într-un stat de drept, dar că şi guvernanţii trebuie să o trateze cu „respect şi echilibru”.

  Şi cum este totuşi un fel de campanie electorală, candidatul PSD a ţinut să-i asigure pe judecători că este în continuare adversarul încăierărilor sociale, dar şi a demonizării profesiei de magistrat „care reprezint un dezastru pentru societate”.
  „Deoarece suntem conştienţi că o societate democrată nu poate supravieţui pentru un timp îndelungat fără echilibrul pe care justiţia îl conferă, îi chem azi pe toţi judecătorii să intre în sălile de judecată şi pe procurori să suspende protestul”, a dat semnalul întâlnirii Virgil Andreieş.
  Preşedintele noii comisii parlamentare, Florin Iordache, i-a asigurat pe magistraţi de tot sprijinul său, în timp ce Lidia Bărbulescu a făcut apel la voinţa politică. „Ne-au lipsit sălile de şedinţă, unde suntem mai îndemânatici decât în aceste negocieri, dar sper să nu se mai întâmple acest lucru”, a spus Lidia Bărbulescu care a mărturisit că a învăţat totuşi ceva din experienţa protestelor.

  Ce o fi cu ziarul Cotidianul?

 24. Franklin Says:

  Imi amintesc pe la sfarsitul anilor ’80 ca imi tot amenintam prietenii si familia ca voi face o lista cu intelectualii si actorii care „colaborau” si aplaudau cu sarg regimul ceausist. N-am facut-o si nu regret deloc pentru ca, intre timp, i-am iertat pe toti.

  Astazi, insa, chiar ar trebui facuta o astfel de lista cu colaboratorii si sustinatorii ferventi ai lui Traian Basescu din presa si cultura, dar si din magistratura, lumea afacerilor sau show biz (de ce nu). Nu trebuie lasat sa se astearna uitarea peste acesti oameni care acum, pun umarul la cimentarea dictaturi lui Traian Basescu. Imi e clar ca persoanele trebuie insemnate, intr-un fel. Ar fi nedrept sa fie amestecati cu ceilalti.

  Daca pe timpul lui Ceausescu aplaudacii o faceau din slabiciune, de frica sau pentru a nu pierde ceea ce aveau, cei de astazi o fac din sete de putere, dispret pentru semeni sau pentru a dobandi ceea ce n-au. Respectul nostru, nici nu-l vor avea, vreodata!

 25. Deceneu Says:

  @ Roxana gresesti de doua ori

  1- liberalii au facut atat cat le-a permis „sistemul FSN-ist ticalosit”.
  Abia au reusit sa obtina o lege electorala schioapa, sa obstructioneze sisemul majoritar pe care initial il voiau si PSD-istii si astfel sa realizeze un 20% pe o repartizare proportionala.

  2. Propui schimabrea Constitutiei, dar sa alegem Premierul prin vot direct. Iti dai sema ca asta seamana cu un sistem prezidential?
  Daca premierul e ales prin vot popular, Parlamenul nu-l poate schimba pentru ca e alesul poporului, si in caz de criza politica, de divergente cu Parlamentul, ar trebui sa poata dizolva Parlamentul.

  Intr-un sistem parlamentar presedintele este ales de Parlament, nu de cetateni si premierul se supune Parlamentului. Premierul poate fi demis si poate fi numit un alt premier sa formeze guvernul.

  Ce propui tu e sa nu avem un Presedinte puternic, dar sa avem un premier puternic.
  Care-i sfaraiala?
  Tot la chermul unui individ ajungem.
  Imagineaza-ti ca PD_L-ul a castigat alegerile cu Basescu presedinte de partid, si devine Premier, ales direct sau in virtutea functiei de presedinte de partid majoritar.

  Dupa ce am vazut initiative , care toate conduc la acordara de puteri sporite unui individ, fie el Presedinte sau Premier, prefer sa nu se schimbe Constitutia.
  Daca aveam o CC si un CSM respectabile nu Presedintele era pus la respect pe bvaza Constitutie actuale. Basescu si-a depasit atributile pentru ca i-au permis institutile.

 26. alex.dumitrascu Says:

  Ultima ora, stirea zilei!!!!!
  Milut(sahul) i-a dat teapa lui Basescu!!!!!:

  ” Mihai Gutanu Says:

  septembrie 20, 2009 at 1:39 am
  Şah-ul nu a susţinut niciodată pe niciun Băsescu. Dacă tu nu ai priceput încă ceea ce ştie toată Romania, o să-ţi mai explic odată…nici PDL-ul nu îl mai susţine pe Băsescu, poţi să crezi asta ? PDL-ul nu ştie cum să scape de ăştia…Băse, Stolo,Udrea,Berceanu. Le va da un şut în spate foarte curînd. Oamenii de valoare din PDL s-au săturat să fie etichetaţi “hoţi”. Toţi trag spre o alianţă cu PNL şi PNŢCD, iar oameni ca Băsescu-Flotă, Tăriceanu-Sterling sau Sîrbu-FPS nu mai au nici o şansă în politica romanească.:

  sursa:
  http://beuca.wordpress.com

 27. SPECTRUL REGIMULUI TOTALITAR. CAUZE ŞI EFECTE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 25 September 2009 – Blog « Un business de familie din Israel a lansat un cartier de 8 mil. euro langa Capitala […]

 28. Romulus Cristea Says:

  Asa, asa. Sa se inteleaga mai bine, desi nu cred. Nu e chiar dictatura, dar cu siguranta, asta e drumul, iar caracterizarea de semidictatura nu-i gresita deloc. Inca mai are retineri…

 29. Marius Mina Says:

  @Alex Dumitrascu, excelenta , puteai sa o numesti glumitza zilei, in niciun caz stirea zilei scuipata la misteaux de unul dintre oligofreneticii oligofrenticului Milutz, paratraznetul pe baterie de 1.5 volti.

 30. vladrosca Says:

  Roxana, eu nu cred ca daca te comporti normal inseamna automat ca esti indolent.
  Orice partid aflat la guvernare are dreptul sa-si stabileasca propriile prioritati fara sa fie imediat taxat ca fiind populat cu indolenti.
  Certandu-i pe liberali ca nu au facut ceva ce basescul se preface astazi ca incearca sa rezolve nu faci decat sa intaresti presupusul rol de „reper” politic al acestuia.
  Nu vreau sa mai aduc in discutie conditiile in care au fost nevoiti sa reziste liberalii la guvernare (nu schimba nici un guvern cu doar 20% sustinere parlamentara o constitutie nici in Romania si nici aiurea).

 31. Chat Noir Says:

  Cam dură analiza ta … da’ a naibii de corectă.

 32. virgil Says:

  Corect Roxana si bine zis.
  Inseamna ca te-ai si prins de ce , spre nenorocirea acestei tari , Ba’secu o sa fie prezident cel putin inca cinci ani .
  Zic cel putin inca cinci ani , pentru ca nu m-ar prinde mirarea deloc ca imediat ce o sa se termine cu acest bilci al deja inutilelor alegeri din acest an , domnia sa nimic altceva nu o sa faca decit ceea ce stie si a si facut in acest mandat …
  O sa se pregateasca pentru un nou mandat .
  Care ar putea fi pe viata , ba chiar cu mostenitori din famelie , n’asa?

 33. gabimihaela Says:

  Cu riscul sa fac valuri furibunde, si sa atrag profunde animozitati, trebue sa pun ca titlul este un pic exagerat. Si am sa ma explic.
  In primul rind simbolul pus de tine reprezinta NSDAP = Nationalis Socialis German Worker’s Party. Si ideea este ca intre Natioanlism si Socialism este totusi o diferenta MARE. Sa ii suprapui este un pic ma mult decit o extensie.
  Sa fiu clara nu judec justetea sau injustetea socialismului, departe de mine o asemenea topica! Este mult prea complexa si necesita spatiu si tim, ce din nefericere Basescu nu permite astefel de discutii
  .

 34. ela Says:

  Mie mi-a placut mult ce-a zis invitatul de la Rtv cu dioptrii mari, – lentile groase-, alaturi de Teodorescu la emis dnei Cretulescu.
  Omul a zis printe altele ca PD este un partid fara doctrina.
  Daca celelalte partide PNL, psd au electoratul propriu, electorat care are asteptari de la liderii partidelor, PD este un partid fata doctrina.

  BINE ZIS, d’aia aici s-au adunat mitocanii, oportunistii. Se stie doar ca oamenii se asociaza in grupuri dupa chipul si asemanarea lor si a liderului lor.
  Cum e base si …..partidul!
  Roxana
  zici ca:
  „În principal, Guvernul Tăriceanu a ratat proiectul de revizuire a Constituţiei, în mod clar necesar, pentru normalitatea societăţii româneşti. Nu se mai ajungea la situaţia ca un preşedinte iresponsabil să demareze un proiect personal totalitar.”

  Eu nu uit ca Tariceanu n-a fost lasat sa lucreze, a avut lupte grele cu Elena Udrea si Basescu, biletele roz, apoi Patriciu, i-a fost pus in carca, zile intregi ne-am uitat ca prostii daca-l retine sau nu pe Patruiciu, apoi ministii din guvernul sau, care mai de care atacati, l-i s-a fabricat un dosar la vreo 4-5 bucati ministrii, toate astea au consumat timp.

  Crede cineva ca mai poti sa faci ceva din ce ti-ai propus daca tu permanent trebuie sa te aperi de fel si fel de acuze facute de seful statului, ? Tariceanu a fost sustinut de PSD, in acea peroada, altfel nu rezista, psd care asa cum zici este calul de bataie al tuturor, pentru ca sunt multi si cam fraieri, nu prosti fraieri, se lasa pacaliti, Dl Ge-oana, este meserias bun, insa nu are diplomatie.

  Presedintele este de vina, vrand sa-l puna pe Tari intr-o postura nasoala de fapt a lovit in cetateni, care n-au beneficiat de punerea in practica a unor proiecte, cetatenii s-au delectat cu show-uri in timp ce in guvern nu se producea nimic pentru schimbarea a ceea ce propune acum cu cinism base!
  Omul asta speculeaza gafele sau greselile facute de adversar sub presiunea exercitata tot de el, ca poate sa faca asta, boborul i-a dat puterea sa-si exercite calitatile de kiler.
  In concluzie suntem o tara fara elite cu coloana vertebrala care sa-l puna la colt pe base., nu mai zic cu propriile lui cuvinte, ci cu inteligenta.

  „Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni şi tu cu el. – Răspunde însă nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înţelept. (Proverbele lui Solomon 26:4-5)”

  Deci, pana la urma ce zice Solomon, ce tre sa faca cum sa-i raspunda nebunului, daca exista vreunul?

 35. ela Says:

  Mai zic asta:
  Am auzit eu asa, ca in STATE, candidatul care castiga alegerile fie ele la orice functie in stat, dupa ce candidatul ales isi i-a slujba in primire, este sustinut de ceilalti desi sunt adversari, politic,

  sunt sustinuti in proiectele bune pentru cetateni, adica nu sunt sadici cu poporul lor, nu boicoteaza, ci sustin proiectele bune.
  Asta este adevarata loialitate fara de cetatenii care le platesc salariile.

  La noi, nu, cum adica, sa i se recunoasca un proiect bun unuia din alt partid, NU! ii da in cap, chit ca tara pierde,

  daca castiga el ca persoana si partid, duca-se naibii tot ce face bun, adversarul .
  Asta ne tine pe loc ca natie, rautatea fata de cetateni, cei care au plecat din tara au inteles asta mai demult si-au dat seama ca nu exista sanse de indreptarea lucrurilor.

  Faina trimisa de CE,acum 1 an AJUTOR pentru saraci, a fost „data” la sobolani, iar zaharul inexistent, pe teren „s-a topit” in cine stie ce fabrica de dulceata.
  Iar dl Toader cu madam Placinta ausemnat o scrisoare tuturor amaratilor, punand si SIGLA partidului, sa stie amaratu ca PD s-a luptat neicusorule ca el sa aiba faina in casa, si le-o da acum de alegeri sa nu uite cand voteaza.

 36. Radu Humor Says:

  La intelectualii detestabili, fara coloana vertebrala (TRU,CA,SL, CP) l-ai omis tocmai pe HRP, care se pricepe cel mai bine la coloana ” de fecala a poporului roman”, fi-le-ar sa le fie de cap si rusine de neromani-lipitori, ce s-au napustit in guvernarea Basescu, la papat bani publici.
  Iar ce-l care-i promoveaza si le da idei nu merita nici el mai mult respect :mrgreen:

 37. sabina Says:

  Eu intreb altceva, ce garantie avem ca dl. Basescu nu va propune un alt referendum pe tema numarului maxim de mandate pentru un presedinte?

 38. Radu Humor Says:

  Eu astept o reactie din partea parlamentarilor, care au fost facuti ( merg si ghilimele ) de Pirat , in chiar sediul Parlamentului – CORUPTI !
  Nu ca n-ar fi, dar sa ramana chiar atat de impasibili si nesimtiti la o asemenea „insulta la cel mai inalt nivel”, nu ma asteptam 🙄

 39. ela Says:

  Imi place ce zic oamenii astia:

  http://www.radumunteanu.ro/?page_id=9

 40. ela Says:

  Radu Humor, desprea referendumul asta ziceai?

  http://politica-interna.ubix.ro/detalii/se-pune-de-un-referendum-si-pentru-turul-doi-si-poate-mai-bagam-unul-si-intre-tururi

  Astia cheltuie fara scupule toti banii pe referendumuri, apoi ne maresc taxele!

 41. atitudini Says:

  Imi place analiza.

  Mai este insa un element de detaliu – dar stim cu totii cum uneori, esenta sta exact in detalii…

  Avem 70% majoritate parlamentara si un 35% doar la PDL… De ce nu porneste reforma constitutionala din gura celor care sustin cel mai fervent propunerea basesciana?

  Pai e simplu: actualul referendum este complet inutil tarii si perfect util unui singur om – Basescu.

  Detaliul este in procedura: daca trece referendumul, urmeaza comisie, urmeaza un vot zdrobitor in Parlament (minim 3/4) si… in final….

  DETALIUL!!!!!!!! Trebuie aprobata modificarea constitutionala tot de popor, prin referendum!!!!!!!!!!!!!

  Adica al doilea referendum pe aceeasi tema! In conditiile in care cel de acum poate sa nici nu existe si initiativa sa porneasca direct din Parlament.

  Sa inteleg ca doar Base sustine revizuirea Constitutie si parlamentarii PDL sunt impotriva?

  Nu sunt atat de idiot!

  Deci??? Cum procedam cu cele 18 milioane aruncate pe un referendum ce, in cel mai bun caz se va repeta undeva peste vreo 2 ani si cu un efort inutil destinat strict unui om???

 42. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Mulţumesc mult pentru comentarii, am sa va raspund fiecaruia. Deocamdata:

  @sabina. Bun venit! Ai văzut bine.

 43. virgil Says:

  atitudini …

  Cum adica cum procedam cu cei 18 milioane aruncate pe referendum?!
  Le platim , cum dracu sa procedam ?!
  Pai daca e pofta nebunului !…

 44. Radu Humor Says:

  @ Ela
  Multumesc !
  ASTIA SCHIMBA REFERENDUMURILE, IN LOC SA SCHIMBE CURVELE !
  Scuze !

 45. Felix-Gabriel Lefter Says:

  @rusnac

  Ideea cu Emil e foarte buna! Oare ar mai vrea? Daca da, noi ii facem o gasca mare de campanie electorala aici! Asa e, n-ajung restul nici cat la piciorul broastei, fata de Emil.

 46. Marcus Says:

  Sa Nu Uitati Marie si Ioane,
  Categorisit la D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 12:49 Editează

  Atunci cand presedintele nostru vrea sa ascunda gunoiul sub pres, intrebandu-ne daca vrem sau nu Parlament Unicameral, ca face asta nu de dragul nostru, ci pentru a nu ne mai gandi si pune intrabari referitoare la urmatoarele:

  1. Dosarul Flota
  2. Dosarul de colaborator al Securitatii ars din motive numai de Basescu si de fosta Securitate stiute
  3. Dosarul de nomenclaturist PCR din esalonul II al Basescului
  4. Dosarul Mihaileanu
  5. Dosarul Casuneanu
  6. Ridzi
  7. Udrea
  8. Afacerile cu armament si munitie Basescu al mic
  9. Apartamentul Ioanei Basescu
  10.Impostura tutei Elena Basescu ajunsa sa te reprezinte in Parlamentul european
  11.Betiile, preacurvitul, minciunile de zi cu zi ale Basescului, patronarea de catre el a unor clanuri organizate de tip mafiot etc.
  12.Faptul ca s-a opus sa aveti o pensie decenta
  13.Circul si mocirla in care ne-a obligat sa ne scaldam zilnic fara putina de riposta
  14.Decredibilizarea si subminarea Puterilor statului de drept(Guvern, Justitie, Parlament)in vederea instaurarii dictaturii sale
  15.Decridibilizarea si carantinizarea politica a Romaniei pe plan international
  16.Faptul ca te considera un “tampit”
  17.Decridibilizarea si batjocorirea Presei si in general mass-media, alta decat cea favorabila lui
  18.Incalcarea grava a Constitutiei ori de cate ori a avut ocazia
  19.Indatorarea ta si a copiilor tai, fara avizul celor alesi de tine sa te reprezinte, pentru multi ani de aici inainte
  20.Ne-exercitarea atributiilor sale constitutionale si transformarea functiei prezidentiale din cea de mediator(neutru politic) in cea de decident partinic
  21.Intentia vadita de desfiintare a statului de drept si a democratiei in Romania
  22.Risipirea banului public pe Referendum-uri electorale, inutile, in timp ce categorii intregi de romani sunt neplatite sau stau cu sabia somajului si a neplatii salariilor si pensiilor deasupra capului.
  23.Diversiunea nerusinata la care v-a facut partasi in cazul Hayssam.
  Si lista poate continua

 47. octavpelin Says:

  Rox,o analiza la rece si foarte lucida a eea ce inseamna spectrul regimului totalitar,o sambata frumoasa 🙂

 48. bic Says:

  @roxana
  Iarta-ma dar am o memorie selectiva. Parca nu este chiar un an de cand replicai ca PSD va marsa cu „strategii” pe care-i are ca membri de partid (de frunte) ca sa-si impuna politicile sociale in haloimisul ce se prevedea. Deci sustineai ceva de genul ca „nu umbla securistii PSD-isti dupa imbuibare, pentru ca sunt controlati moral de o doctrina de partid”. Ha ha ha. Cu cine sa impuna doctrina? Cu „leader-ii” de pe la Botosani, Vaslui, Gorj sau Ilfof? Sau cu cei de pe la sindicate? Iarta-mi formularea – dar … hai … ma lasi!? Aaaaa … mai este si ala de pe la Constanta … Ala mai tanar si cu perspective … ha ha ha. Ca sa nu mai aduc aminte de cei de pe la Bucuresti. Aia cu goagalu … Ha ha ha! Oricum suntem pierduti in democratie. Asa ca polemica este doar pentru refulare. Sanse nu se intrevad pentru viitorul apropiat. Poate ca avem sanse prin emigrare. Dar nici aia nu este sigura, pentru ca „rapim” si pisici (italiene) pentru 20 de euro/7persoane (de cetatenie romana). Probabil ca tot strategii PSD au facut „partajarea” veniturilor pausal … HA HA HA! Securistii … cretinii …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: