UNIŢI-VĂ ŞI OPRIŢI-L PE BĂSESCU! SĂ NU MAI CURGĂ SÂNGE

basescu cap libertatea

Foto: Libertatea

Preşedintele Băsescu dă dovada clară că se impune procedura testului psihiatric pentru candidaţii prezidenţiali.

Ce-a propus, azi, la Palat – după ce a lăudat legea salarizării unice repudiată social -, a fost demararea proiectului statului totalitar. Anume, referendum pentru revizuirea Constituţiei, peste capul Parlamentului, în vederea trecerii la Marea Adunare Naţională.

Totul, evident, cu mesaje subliminale de genul luptei de clasă – sau capra vecinului – şi în linia nostalgiei unei părţi a populaţiei pentru regimul Ceauşescu.

Băsescu a luat plasă crezând că astăzi îşi anunţă Sorin Oprescu intrarea în cursa prezidenţială şi a vrut să-i ia faţa. Fiindcă îi e frică de el şi stă cu ochii să afle când se lansează, ca să-i dubleze evenimentul.

Că s-a fript are mai puţină importanţă. Important e să fie oprit, fiindcă altfel va curge din nou sânge în România.

Cine-l opreşte?

Oprescu, Antonescu, Geoană, Kelemen, întâlniţi-vă, domnilor şi puneţi-vă de acord, de aşa natură încât partidele voastre şi independenţii să susţină unul singur dintre voi, cu cele mai multe şanse, încă din primul tur!

Pentru numele lui Dumnezeu, lăsaţi vanităţile, că altfel veţi fi cu toţii responsabili de catastrofa care ne aşteaptă. Vom trece de la stat de vorbă, la stat de drepţi.

Uniţi-vă!

129 răspunsuri to “UNIŢI-VĂ ŞI OPRIŢI-L PE BĂSESCU! SĂ NU MAI CURGĂ SÂNGE”

 1. Filip G Says:

  Oprescu are rolul sau.De a da o palma lui Basescu si o alta lui Geoana.
  Are un mare handicap,anul asta declara”nu doresc sa candidez la presedentie”.Daco- o face doar sanctionand partea visatoare din PSD atunci il respect si stimez.

 2. virgil Says:

  Miscarea este desteapta …
  Daca punem la socoata si punerea in pozitie de start a doftorului spre gitul lui Geoana , putem zice clar ca mascariciul este deja in turul doi .
  Doamne pazeste si apara , nu mai scapam de neispravit …

 3. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Comentăm şi aici, dar aş vrea să continuăm şi pe forumul anterior. Mulţumesc.

  @Filip G. N-are nici un handicap. Băsescu e ultimul care să-i ceară socoteală pentru primăria capitalei.

  @virgil. Am să-ţi răspund dincolo. Nu (par)e logic ce susţii.

 4. Alexandru Marin Says:

  E clar, e un animal politic rar! Chiar ma intrebam ce o sa urmeze dupa droguri si prostituate.

 5. olimpiu Says:

  e inca un atac la democratie. nu cred ca vreunul din cei mentionati vor gandi o alianta si un candidat unic impotriva bezmeticului. probabil ca parlamentul va respinge propunerile lui Basescu si va avea o noua tema de victimizare.face totul pt a arata cu degetul dar nu mai tine. important e sa nu se adopte pozitia scarbei si noncombatului din partea tutturor cetatenilor

 6. Roxana Iordache Says:

  @Alexandru Marin. Alexandre, am o idee, am să v-o spun mai încolo sau zilele următoare, într-o postare specială. Tatonez, mai întâi, live, posibilităţile. Îţi e clar că dacă pune mâna pe putere încă 5 ani, vor fi ultimii ai României ca stat, probabil, nu doar ca stat de drept.

 7. Filip G Says:

  Oprescu a fost ales sa conduca capitala,nu tara.Are o mare responsabilitate de care nu poate scapa asa usor.O parte din Bucuresteni se vor simtii tradati,i-au acordat un vot iar acum vine si cere un altul?
  Singura logica prin care Oprescu poate castioga simpatia natiunii e urmatoarea”Am intrat in cursa pentru a tempera iesirile hazardate ale lui Geoana si Basescu”
  Castigand voturi si de la PSD si de la PD_L,Oprescu da o sansa normalitatii.In turul doi va ajunge Crin,iar dupa e posibil sa fie si Romania o tara normala condusa de oameni cinstiti si corecti.

 8. marius Says:

  Băsescu mută:sacrifică nebunii şi dă mat din trei mişcări
  http://mariusghilezan.blogspot.com/2009/09/jihadul-lui-basescu.html
  Acum ce mai e de facut?

 9. ela Says:

  E clar ca Base face ce vrea!

  Daca altcineva ar fi iesit cu aceasta propunere -unicameral- ar fi fost „linsat” politic in primul rand de jurnalisti si apoi de Parlament.
  Da, asa e, boborul va crede ca base va lua de la ciocoi si va da saracilor, sarac cu duhul tre sa fi sa crezi asta.
  Eu nu stiu de ce o tara intreaga intra in extaz de fericire, cand base apare cu o idee de genul asta?! chiar asa de idioti suntem?omul asta e Zeul poporului roman? se pare ca da, pressa cu precadere I se inchina, Rtv cel putin e in transa cand vorbeste baselu.
  Ei sunt de vina presarii, care ii diseca fiecare cuvintel de parca ar fi mana cereasca!
  Dragosteasca zice ca ca avut „un orgasm”instantaneu la declaratia baselului.Scuze, m-am enervat.

 10. Marius Mina Says:

  Daca sange vrea, atunci va curge sange !!!!

 11. Alexandru Marin Says:

  Astept 🙂

 12. Roxana Iordache Says:

  @Filip G. Să fim serioşi! Oricum, n-au decât să se înţeleagă, să tragă la sorţi, să negocieze, orice, numai să candideze unul singur, pentru că dacă unul singur candidează din partea tuturor îl bate pe Băsescu, indiferent câte şanse ar avea dacă ar candida singur sau din partea unui partid. Asta contează acum, să scăpăm de ăsta. E imperativ. Dacă nu-l dăm jos, ne îngroapă. La propriu. Dacă stăm să calculăm pe marginea şanselor unuia sau ale altuia în turul doi, Băsescu a câştigat anticipat.

  @marius. N-am apucat să văd. Dar ceva rămâne mereu de făcut. Fiindcă nu facem la timp. :mrgreen:

  @ela. Ai dreptate şi îţi înţeleg exasperarea. E legitimă. 😐

  @Marius Mina. Doamne fereşte!

  @Alexandru Marin. Nu aştepta, atacă şi tu realitatea, cu ideea ta! 🙂

 13. Franklin Says:

  La prima vedere o mutare tare. Problema e ca un parlament unicameral presupune modificarea constitutiei, probabil a mai multor articole care fac referire la parlamentul bicameral. Ori, modificarea constitutiei necesita dezbateri publice, iar asta cere timp. Un timp care nu mai e disponibil. Mai mult, tema ar putea fi distorsionata, si chiar este deja, de alegerile prezidentiale propriu-zise. Nu sunt jurist dar simt ca decizia de consultare a populatiei prin referendum (atribut prezidential) poate fi atacata la Curtea C-tionala. De unde Basescu poate primi un baros direct in tarele capului sau.

  In rest, omul vine doar cu trucuri ieftine pentru a prosti populatia. Cu smecherii de cartier. Asta stie, asta face. Sper ca romanii sa nu-i cada in plasa. S-or fi invatat minte de cand cu Draga Stolo!

 14. Marius Mina Says:

  Romania condusa de Emil Boc si de Traian Basescu este asemenea unor pasageri dintr-un tren cu mai multe vagoane, decuplate, care a mers cu o viteza astronomica inapoi si, asa cum era de asteptat, a deraiat, a declarat, joi, presedintele PNL, Crin Antonescu, in fata plenului reunit al Parlamentului.

  „Chefuiti, domnule prim ministru, cu ministrii dumneavoastra. Mergeti cu o viteza astronomca inapoi. Opriti-va! Sunteti un mecanic de locomotiva beat de euforie. Opriti-va pentru ca tara e in vagoane, vagoanele sunt decuplate, iar trenul e deraiat.

  Va anunt cu durere, domnule prim ministru, ca vagoanele s-au decuplat. Oamenii traiesc dupa sistemul ‘Scapa cine poate'”, este atacul dublu initiat de liderul PNL asupra Guvernului condus de Boc: prin motiunea de cenzura, cre se voteaza, joi, in Parlament, si prin discursul extrem de dur.

  „Chiar credeti ca ne puteti minti pe toti? Rapoartele prezidentialele au devenit cuvant de lege si ati luat prafuri usoare?”, l-a intrebat Antonescu pe acelasi Emil Boc.

 15. Marius Mina Says:

  Roxana , ma alatur demersului tau dar voi actiona in stil propriu

 16. Marius Mina Says:

  @Roxana , in teritoriu a inceput deja sa curga sange , gratie D-lui Basescu

 17. gabimihaela Says:

  Am citit comentarii ca intentia referendumuluii ar fi doar sa schimbe tema discursului electoral. Cred ca este mai mult! In primul rind implica in campanie PD-L-ul fara nici o umbra de incalcare a constitutiei: PD-L-ul va sustine in campanie „necesitatea” parlamentului unicameral si acuma deh, daca Basescu este capul idei ce este vina lor?
  Deci daca nu s-a putut darima guvernul si provoca anticipate, las ca metode tot exista.
  Sint convinsa ca propunerea lui va trece ca prin briza. Daca cineva are o umbra de indoiala ca Geoana nu v-a lua si acest bocanc in gura se inseala!
  Rox, nu stiu cum se va iesi din acest clinci. Trebuie sa recunostem ca tipul are inca resurse si nu se va opri aici!

 18. J o h n s o n Says:

  Am spus-o acum o saptamana,nu mai acord prezumtia de naivitate celor care mai oscileaza asupra bunei credinte a lui Basescu.Daca mai crede cineva ca „domnul presedinte tine cu poporul si ia seama de parerea lui” ala ori e prost de-i cad mucii-n gura ori e activist portocaliu.Nu stiu daca nu cumva exista o lege in vigoare care sa interzica organizarea referendumului in aceasi zi cu alt tip de alegeri la termen.Sa nu cadeti in capcana de a propune organizarea acestui referendum in 2010,o sa se creeze un orizont de asteptare pe aceasta tema care poate decide un vot favorabil pentru Basescu.

 19. Alexandru Marin Says:

  Sa nu bata vantu’ spre mine 🙂 Fac si eu ce pot 😐

 20. virgil Says:

  Roxana ,

  Zici ca nu am logica ?
  Ia baga geana o leaca pe forumuri , la tevereuri sa vezi Natia Romana lata si juisind de bucurie la o asa prepunere .
  Gata , s-a si pus pe economii .
  Mama lor de hoti !
  Si bravul mascarici nici macar nu ii lasa pe toti 322 .
  E de plins , da sa stii ca nu ma pot opri din ris .
  Deja am ajuns la convingerea ca nici nu mai are rost sa facem alegeri .

 21. Călugărul Teofil Says:

  Prima salvă în plin, clica trebuie să revizuiască planurile.
  A doua salvă va isprăvi cu inamicii interni ai statului.

 22. ela Says:

  Bine,
  daca cineva crede ca se va face economie cu „unicamerarul” se inseala amarnic, oamenii astia au deja locul asigurat in ministere, salariile si avantajele sunt asisderea,in agentii etc.; asta am zis pentru prosti simpli asa ca mine, nu prentru cunoscatori.
  Cand aude vecinul meu, simplu muncitor cu 4 copii acasa ca BASE reduce schema ciocoilor care sug singele poporului va sari in sus de bucurie.,
  S-A PRODUS MINUNEA, in tara va curge lapte si miere, desi Mina zice ca deja curge sange!

  Astea sunt reactii la cald dupa soc, oamenii se vor mai gandi, analistii adevarati vor avea un cuvant de zis, oricum base a jucat tare, pentru ca isi permite si e sustinut de presa,cum am mai zis, presa este vinovatul nr unu daca base va mai domina 5 ani.

  Poate nu el ar fi raul cel mai mare, raul cel mai mare este in PD-ul sau/lui pe care-l protejeaza jucand in felul asta, hoar(d)ele pd-iste se vor dezlantui, abia asteapta.

 23. UNIŢI-VĂ ŞI OPRIŢI-L PE BĂSESCU! SĂ NU MAI CURGĂ SÂNGE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 September 2009 – Blog « Pittsburgh – deocamdata nici succes, nici esec […]

 24. ela Says:

  http://www.gandul.info/

 25. Florin Matei Says:

  Fără niciun fel de apropo, dacă vreţi să ştiţi cum se mângâie o coardă sensibilă, întrebaţi-l pe Băsescu. Câte o coardă sensibilă au şi oamenii din popor. Cine să le-o dezmierde dacă nu tătucul? Şi dă-i, şi luptă… Şi dă-i, şi suceşte minţi… şi dă-i, şi uzează de persuasiune.
  Trist, am făcut şi eu un comentariu pe tema asta pe http://www.florinmatei.ro/

 26. Dinu Says:

  Roxana,

  este aproape inevitabil, cu basescu ori fara el, sa „curga sange” in aceasta iaran. Depinde, printre altele, in ce masura UE se va implica sau nu in a-i tine pe romanii in casa. Europa se poate aprinde, este adevarat si cu ajutorul celor interesati, destul de usor in acesta perioada.
  Depinde cat va fi dispusa sa „doneze” UE in zonele cele mai instabile socio-economic.
  Pot sa-ti spun ca Media din Germania este extrem de preocupata de situatie economica si politica din Romania si Bulgaria.
  Teutonii mei sunt in alarma de gradul 0 si le tremura …genunchi ca ar putea sa nu-si mai recupereze banii de la firmele romanesti.
  Societatile de asigurari comerciale vest Europene, in acest an, nu au mai reanoit ori adesea au reziliat contractele/politele de asigurare pentru clientii din Europe de rasarit ai firmelor germane.

  Basescu, …nu crezi ca-i dam prea multa atentie fata de sitautia generala a Romaniei, a Europei de rasarit ?
  Este multa „ceata” in societatea romaneasca.

 27. Manutanta Says:

  Ieri am intrebat pe cineva daca a intrat vreodata pe blogul Roxanei.

  Mi-a raspuns:

  „unde? la tâmpita aia de la PNTCD-PNL-UDMR-PSD? Crezi ca-s nebuna sa calc pe-acolo sa ma molipsesc cu vreo maladie psihotica? Fugi de-aici !”

  Am ris si i-am dat dreptate 🙂

 28. adriana popa Says:

  Roxana .. NU te speria ca NIMENI .. Nu este BARBAT POLITIC IN ROMANIA.
  Nici macar BARBAT din pacate …
  Nu sunt in stare decat sa se gandeasca la JACKPOT.. la furat..

  Iar BASESCU este disperat… aude deja clinchet VESEL de catuse…

  Si asta NUMAI pentru ce a facut la primarie..

  Nu te uimesc in ultimul timp .. atatea incendii,furturi de arme,deraieri.. toate ca la un semn pornite ??.

  Si asta din cauza LASITATII lui Geoana , si din pacate CRIN care Nu au curajul sa iasa sa-l intrebe pe mojic …CINE TE CREZI ?????
  Ce ai facut in 5 ani ??? de ce ai fost suspendat ??? DE CE SE FURA ATAT..

  Hotarit va mai curge sange, cat suntempe mosia lui Machitor Voda..

 29. Marcus Says:

  @Roxana: ai fost blanda cu imbecilul chiomb ! Citeste aici: http://marcus64.wordpress.com/2009/09/24/romani-dati-i-lu-chiombu-un-razboi/
  sa fiti iubiti
  marcus

 30. Marius Mina Says:

  Ce zici de asta:
  O declarație cel puțin șocantă a lui Vasile Blaga făcută într-un interviu apărut ieri întărește informațiile că o parte a PDL se gîndește, deja, la viitorul partidului de după alegerile prezidențiale, cînd Băsescu și Geoană ar putea deveni un balast păgubos, care trebuie eliminat în numele unei guvernări liniștite, de lungă durată.

 31. Marius Mina Says:

  De cîteva săptămîni, sponsorii tradiționali de campanie ai PNL și PSD au dureri de cap cu agenții organismelor financiare de control, în frunte cu Garda Financiară și Direcția de Finanțe , care le trag controale după controale”operative și inopinante” , le iau actele la puricat și, în general, fac tot posibilul să blocheze direcționarea de ajutoare financiare către trezoreriile celor două partide. Informația ne-a fost confirmată de surse din ambele partide, care mai afirmă că cea mai neagră situație se înregistrează la nivelul Capitalei, dar nici în restul județelor, unde PDL și-a asigurat, la împărțirea funcțiilor guvernamentale, cel puțin un organ de control, situația nu e mai strălucită.

 32. ela Says:

  Adriana, imi permit sa-ti raspund.
  Daca Geoana , Crin sau altul l-ar intreba pe base ce bine zici, le-ar sari presa in cap, presa i-ar desfiinta in ziare si la tv, presa e mama tuturor relelor, acum am facut si eu ca base m-am suparat pe presa 😦
  Se pare ca Base vrea cu disperare sa-i arate elenei ce muschi are el, si poate s-o faca.
  Si daca-mi amintesc bine, l-au intrebat taote astea, fara nici un rezultat, Rosca Stanescu a pus pe masa probe despre arme si ce-a rezolvat?
  Asta o sa mai hahaie inca 5 ani in disperarea unora, oare ce mai face Doina Cornea, mai traieste? ce parere are ea despre dom basescu?

 33. Marius Mina Says:

  Se pregătesc greii PDL să „defecteze”?
  Mult mai plauzibilă e o altă variantă, întărită de o serie de informații de dată recentă din interiorul PDL. Anume că lideri de primă mărime ai partidului, precum Blaga, Berceanu, Videanu, Frunzăverde, Cezar Preda etc, sătui de dictatura Băsescu-Udrea-Boc, pregătesc o mică „defecțiune” pentru perioada alegerilor, un non-combat care să îi creeze probleme majore lui Traian Băsescu și care să îi deschidă drum spre Cotroceni lui Oprescu. Odată acest lucru întîmplat, perdantul Băsescu ar deveni ostracizat în propriul partid, ca o condiție obligatorie pentru o alianță de guvernare cu PSD sau PNL, în timp ce Geoană ar lăsa în mod cert locul altuia la șefia partidului. Să reamintim, în treacăt, că într-un interviu recent acordat Inpolitics, Adrian Năstase făcea, la rîndul său, bezele către PDL: ” Nu sunt convins 100% că PD-L nu este un partid cu care se poate colabora. Sunt convins că PD-L nu poate fi cu adevărat un partener, atâta timp cât este ţinut strâns de mână de Traian Băsescu. Fără Băsescu preşedinte, lucrurile vor fi altfel”. De asemenea, el își anunța disponibilitatea de a candida la șefia PSD, după alegerile prezidențiale. Iată că replica PDL, prin vocea lui Blaga, nu s-a lăsat prea mult așteptată. Una peste alta, e limpede că grupări importante din PSD și PDL încep să își pună tot mai serios problema nu doar ce va fi la alegerile din noiembrie, cît ce va urma după aceea. Iar declarațiile misterioase ale lui Blaga par să schițeze deja un posibil traseu politic: o alianță de guvernare PSD-PDL, pe termen lung, adică pînă în 2012, din care să lipsească Băsescu și Geoană, plus un președinte, Sorin Oprescu, aflat în relații bune cu personaje grele din ambele tabere.

 34. Filip G Says:

  Toata gargara cu Parlament unicameral si referendumul sa intors asupra lui Basescu,acum incearca sa dea inapoi dar nu mai poate.Tema era asa pusa doar la misto.Psd-ul azi a demonstrat ca Ciolanul e mai bun decat iesirea de la guvernare.Un plus mare azi pentru CRIN ,Tariceanu si PNL.Sa vazut clar ca PD-L sunt speriati de intorsatura luata.

 35. Marius Mina Says:

  Oricum referendumul e doar o tema de coverup la toate talhariile Klanului Mafiot Basescu.
  Are o valoare pur consultativa si spera probabil ca va chema mai multi la vot.Ce se face daca cei care vin il reneaga?

  Numai un retardat ar mai putea inghiti cacialmelele chiorului….

 36. Marius Mina Says:

  In orice caz adviserii chiorului isi demonstreaza inca odata profesionailsmul.
  De la curve si droguri la dictatura castrista si multe surprize care-l asteapta dupa colt.

 37. Roxana Iordache Says:

  @Franklin. Îmi pare rău, dar am impresia că tu nu percepi realitatea în gravitatea ei.

  @Marius Mina. Circ! 😐

  @gabimihaela. Eu v-am spus de mult că nu trebuie minimalizat. Are resurse, pentru că toţi ceilalţi n-au. Preferă politicianismul, care o să ne-ngroape pe toţi.

  @Johnson. Cred că şi tu îţi faci iluzii. Aşa cum v-aţi tot făcut, de luni de zile, că e terminat, că n-are susţinere. Aiurea! Strategia lui e una a distrugerii în folos propriu. Lansează exact teme care prind la prostime.

  @Alexandru Marin. Stai liniştit, nu merită să faci nimic pentru nimeni, atâta vreme cât nu-ţi arată că te reprezintă.

  @virgil. Nu te face că nu pricepi. Am scris de zeci de ori şi majoritatea mi-au sărit în cap, că fiara e eficientă. Chiar ieri, parcă, scriam că se adresează ţintit prostimii. M-am referit la logica ta privitoare la şansele lui Geoană. Tu chiar ai ceaţă? Cât priveşte concluzia ta, el asta şi urmăreşte. Absenteism cât mai mare, să iasă imbecilii şi să-l realeagă, ca să distrugă totul.

  @Călugărul Teofil. Eşti plictisitor, acum ai să te decompemsezi, fiindcă te trimit la gunoi.

  @ela. Mă-ndoiesc că oamenii se vor gândi. Cei pe care mizează Băsescu nu gândesc. Doar execută conform reflexelor condiţionate, pe care propaganda găştii de la Cotroceni le controlează.

  @Florin Matei. Ceilalţi sunt lamentabil de slabi.

  @Dinu. Tu trăieşti mai mult în Germania, decât în România? Chiar nu simţi pericolul?

  @adriana popa. A fost suspendat de proşti ce au fost cei care l-au suspendat, că asta a şi urmărit. Era deja aproape decedat.

  @Marcus. Am să vid să văd. Pe mine nu mă interesează acum să fiu blândă sau dură, mă interesează să nu-i facem jocul şi să-l scoatem din joc.

  @Marius Mina. Dar tu ce zici de o maimuţică cu aripi, zbura ieri cu porcul.

  @Marius Mina. PSD? Hai, lasă-mă! Săracii! :mrgreen:

  @ela. Exact resemnarea asta urmăreşte s-o provoace.

  @Marius Mina. Ai circumstanţe că eşti foarte departe. Dar încearcă să-ţi închipui cum ar fi dacă ai trăi aici. Mai bine nu! Oricum, muşti momeli.

  Referitor la ultimul mesaj, nu-ţi face iluzii, are încă mulţi adepţi. Şi partea proastă e că nu sunt mobilizaţi o parte decisivă din cei 50-60% absenteişti.

 38. Roxana Iordache Says:

  @Filip G. În care film se-ntâmplă asta?

 39. Filip G Says:

  Daca azi nu au avut „sange in instalatie”sa iasa cu fruntea sus de la guvernare,atunci prefera iesirea cu coada intre picioare.Cinste lor si strategilor partidului.

  Roxana sti ca nu suntem pe aceias fregventa,dar azi Basescu a pierdut enorm
  In parlament locurile au cam fost cistigate cu donatii importante,daca ma intelegi.Pe de alta parte costurile referendumului in an de criza nu se justifica
  Deciziile lui Boc o sa fie sinucigase in viitorul apropiat.
  Parerea mea.

 40. Marius Mina Says:

  Roxana , daca ceilalti sunt lamentabil de slabi de ce l-as vota pe cel mai lamentabil de slab , Oprescu

 41. Marius Mina Says:

  Miroase a starv dinspre Cotroceni , miroase greu…

 42. gabimihaela Says:

  Doar naivii il pot vedea pe Basescu terminat! Si sint convinsa ca ce face acum este doar inceputul, asa ca pina pe pe 22 Noiembrie…
  Din cite am citit, problema referendumului este ca si realizata (la organizare ma refer); decizia parlamentului fiind consultativa. Doar daca cererea va fi decisa ca neconstitutionala, dar nu cred ca va fi gasita neconstitutional.
  Antonescu s-a declarat de acord cu reducerea numarului de parlamentari, dar cica doreste pastrarea bicamerala, oricum partial e de acord cu Basescu! Iar la motivatia ca trebuie redus numarul ca sa se reduca numarul de corupti raspunsul lui mi se pare iarasi jumatate acceptanta: „Era bine daca spune ca propune organizarea referendumului pentru a reduce cheltuielile, dar Traian Basescu a propus asta motivand cu reducerea fortei de coruptie din societatea romaneasca. Inca o data a acuzat ca sunt corupti in Parlament fara sa spuna Cine si cum este corupt si fara dovezi. A declara ca una dintre institutiile democrate ale statului este corupta este un gest calomnios si iresponsabil”, – Cind vrei dovezi si nume inseamna ca inclini balanta spre corectitudinea afirmatiei.
  Geoana cu declaratia lui sarcastica pare mai degraba considera drept gluma propunerea: „Este atat de cusut cu ata alba incat trebuie sa privim cu amuzament si cu o nota de intelegere pentru un politician disperat care crede ca asa o sa-si salveze mandatul”

  In campanie cu sloganul EU LUPT PENTRU REDUCEREA PARLAMENTULUI- SI-L FAC MAI PUTIN CORUPT, cine il contrazice pe Basescu sau si mai interesant, cine-l mai bate?

 43. Plano Says:

  @all
  Intrebare:
  Daca in turul 1 se inscriu numai doi candidati, Basescu si cel care iese din palarie, cum zic unii p-aci, ce ziceti, se mai tine TURUL II ? 😦

 44. olimpiu Says:

  pt parl uninominal e nevoie de schimbarea constitutiei. propunerea tre sa vina pe alta ,,filiera” decat idiotenia cu referendumul. e praf in ochi pt stupizii din media . acu iar se vb de el nu de Udrea, nu de Ridzi, nu de arme si frati…de arme. circ pe stomacul gol

 45. Marius Mina Says:

  Gabi Mihaela iar te repezi …
  Decizia Parlamentului este legislativa, referendumul este consultativ.
  Ti-am spus ca te joci cu jucarii ptr oameni mari (ca sa nu zic ptr adulti ca se interpreteaza)

 46. Marius Mina Says:

  @PLANO, DACA IN TURUL 1 NICIUN CANDIDAT NU OBTINE 50 PLUS 1 LA SUTA DIN NUMARUL CELOR CU DREPT DE VOT SE MAI ORGANIZEAZA UN AL DOILEA TUR.

 47. Marcus Says:

  @Roxana: preziceam acum patru ani in Oda Marelui Carmaci:
  Din vila de cinci stele,ce-nseamna Parlament
  Tu vrei confortul IV,la nou apartament.
  Considerind romanul,copil nestiutor,
  Tu vrei ca prin manevre,Traian Imperator.

  Iar astazi violata si cu obrazul spart,
  A noastra Constitutie,asteapta resemnat
  Sa vada pina unde,cu neostoit élan
  Oprite-vei din marsu-ti,cu gindul la ciolan.

  Dar cine m’auzea p’atunci? Acum nici macar aparament nu mai vrea, vrea de-a dreptul garsonoiera sociala 🙂
  sa fii iubita
  marcus

 48. Dinu Says:

  Roxana,

  spun inca din iarna anului trecut ca anii 2009-2010 vor aduce miscari sociale ample in toata Europa, dar mai cu seama in cea de Rasarit. Probabil ca la noi va „curge sange”, dar nu neaparat numai din cauza marinarului. Ar fi prea simplist si ne-am minti singuri. Cauzele sunt mult mai profunde decat prestatia in „tangaj” a vasnicului marinar.

  Cat despre capacitatea mea de-a detecta pericolul, mai ales de sorginte totalitarista, probabil ca am „pielea tabacita”. 🙂 M-am nascut si mai ales am crescut intr-o astfel de atmosfera, ora de ora as zice. Am invatat cu timpul sa gestionez „onorabil”, cred eu, astfel de sitatii, din pacate cel mai adesea solitar sau cel mult in familie. Asa au fost vremurile si mai ales oamenii. Ca si azi ! 😦

  Deci: nu-l voi vota vreodata pe un fiu de general de securitate ori nomenklaturist. Prefer un „inocent” cu potential. 🙂

  PS
  Germania este numai un orizont …mult prea indepartat. Ii urasc cu pasiune ! 🙂

 49. gabimihaela Says:

  MM eu nu ma grabesc cu afirmatii, intii citesc si pe urma trag concluzii, daca faci efortul ai sa gasesti si tu pe toate site-urile aceeasi afirmatie; eu iti citez doar una (cea care cred ca in aceasta problema are cel mai mic interes sa-l fac pe Basescu Zmeu!): „Cum potrivit Constituţiei, rolul Parlamentului în acest domeniu este pur consultativ, iar problema Parlamentului unicameral poate fi încadrată la chestiunile de ordin naţional, organizarea referendumului în data de 22 noiembrie poate fi considerată deja ca o realitate.” http://www.antena3.ro/stiri/politica/unicameralismul-legislativ-prin-referendum-proces-anevoios-si-de-durata_81029.html

  Si pentru ca eu chiar nu ma joc cu vorbele, uite aici si copie din Constitutia Romaniei:

  Dispozi˛ii comune cu privire la desf„∫urarea
  referendumului
  Art. 15. — (1) Obiectul ∫i data referendumului na˛ional
  se stabilesc dup„ cum urmeaz„:
  a) prin lege, Ón cazul referendumului privind revizuirea
  Constitu˛iei, cu respectarea art. 147 alin. (3) din
  Constitu˛ie;
  Organizarea ∫i desf„∫urarea referendumului
  9
  b) prin hot„r‚re a Parlamentului, Ón cazul referendumului
  privind demiterea Pre∫edintelui Rom‚niei, cu
  respectarea art. 95 alin. (3) din Constitu˛ie;
  c) prin decret al Pre∫edintelui Rom‚niei, Ón cazul referendumului
  cu privire la probleme de interes na˛ional.
  Si referendumul propus de basescu se refera la probleme de interes national.
  Pentru mai multe detalii (copie pdf)
  http://www.roembus.org/english/journal/referendum/referendum-constitutie.pdf

  Asa ca mai lasa mistoul de 3 lei!

 50. Plano Says:

  @Marius Mina
  Tare constitutional argumentul ! Puteai sa raspunzi si tu mai tarziu! 🙂

 51. niku_elektriku Says:

  sa va dau ceva de calmare ?

 52. Plano Says:

  Referendumul de revizuire a Constitutiei se organizeaza numai in urma unui proiect de lege aprobat de PARLAMENT cu majoritatea a 2/3.
  Daca sugubatii de parlamentari introduc in proiect si un articol prin care PRESEDINTELE ESTE ALES DE CATRE PARLAMENT?? 😦 mhî hî hî, ha ….mhâî 🙂

 53. gabimihaela Says:

  Plano, El nu acerut modificarea constitutiei! Aici este clenciul. El cere reducerea numarului de parlamentari (problema de interes national ce-l duce la punctul c). Dupa referendum, parlamentarii pot decide daca iau in considerare si proprun proiect de modificare a constitutie. Si abea atunci apare referendum pentru modificarea constitutiei.
  De aceea spun ca este o naivitate sa credem ca tipul este terminat, eu spun ca azi s-a RELANSAT!

 54. Radu Humor Says:

  Nu vad nici o remarca la discursul din Parlament a lui Crin Antonescu 🙄
  Si asta spune totul :
  @Roxana tace , ca nu se astepta la asemenea discurs cu priza beton la masele de votanti, iar ceilalti , fie n-au remarcat, fie nu vor s-o supere pe amfitrioana 😉

  Oricum,pentru a contracara , Basescu a fost nevoit sa arunce de urgenta ultima petarda, pe care o tinea pentru o diversiune de final 😯

  Cineva spunea ca a-i mai da sanse lui Basescu pentru inca un mandat , dovedeste prostie, naivitate, nestiinta sau interes :mrgreen:
  A persevera, nu-i doar diabolic , ci si ….toate la un loc !

 55. Orangel Says:

  Ce-i, tzumpi, s-au înecat corăbiile ?!

 56. gabimihaela Says:

  @MM @Plano, acum pe Antena 3 la Gabriele asta se discuta, Ciuvica tocmai explica ce v-am scris si eu. Modificarea numarului de parlamentari nu inseamna modificarea constitutiei!
  Mai interesant este entuziasmul lui Gusa si indemnul: da Basescu are dreptate – cu numarul parlamentarilor (si asta este consilierul lui Geoana; pai cu asa consilieri….)

  @Radu Humor. Atit cit am vazut la stiri citeva observatii (deci nu am vazut sau citit undeva trascriptul discursului lui):
  1. Nu cred ca discursul de sustinere a unei motiuni de cenzura trebuie sa provoace hohote de ris in parlament. Nu cred ca o motiune de cenzura este o gluma sau o comedie.
  2. Cind ii spui primului ministru (indiferent cine este el) ca ar fi luat ceva „usor” (apropos de legalizarea drogurilor), il aduce pe Antonescu la nivelul lui Basescu!

  Probabil ca printre picaturi a adus si argumente serioase.

 57. Marius Mina Says:

  GabiMihaela tu chiar nu ai altceva mai bun de facut decat sa te maimutaresti in halul asta?Poate ai treaba si te retinem….

 58. gabimihaela Says:

  @ Radu Humor Am uitat chestia cind l-a facut pe primul ministru (inca o data ma refer la functie si nu la persoana), ca este mecanic de locomotiva beat.
  si erata l-a afirmatia din postarea anterioara: l-a acuzat ca a tras prafuri usoare

  Acestea nu sint argumente pentru a vota o motiune de cenzura, asta este circ si o batuta in batatura lui Basescu.
  Antonescu sa se hotarasca ori este intelectual subtire si nu se complace in laturile Basciene-PD-L-iste ori impart aceeasi covata si-si arunca cu zoaie unul altuia.

 59. Marius Mina Says:

  @Radu Humor , beton armat discursul lui Antonescu

 60. Plano Says:

  @Gabi
  Basescu a solicitat azi … si parlament unicameral! Asta inseamna revizuire de Constitutie!
  Cat priveste reducerea numarului de parlamentari, s-ar putea ca Parlamentul sa-l lase fara coledezi prin modificarea de urgenta a Legii alegerilor parlamentare, micsorand numarul de colegii electorale prin marirea procentului de reprezentare.
  Nu ma indoiesc ca, electoral, el va organiza un Referendum pe 22 11, violand inca o data Constitutia…
  Sper sa fie ultima partida de viol in public!

 61. Marius Mina Says:

  Plano, eu sper ca cei care nu-l mai vor pe Basescu inca 5 ani sa nu se opuna referendumului , oricum nu va fi validat de popor ptr ca nu vor vota pentru 50 plus 1 la suta din cei cu drept de vot in primul tur.
  Bastardul trebuie lasat sa moara pe limba lui spurcata si despicata in trei

 62. Filip G Says:

  Am o propunere
  Daca la europarlamentare nu e voie sa se suprapuna cu REFERENDUM atunci de ce ar fi voie la prezidentiale?
  Propunerea e urmatoarea REFERENDUMUL SA AIBA LOC IN TURUL 2

 63. gabimihaela Says:

  @Plano, Iarasi te lasi furat de continut si nu dai atentie nuantelor. El s-a adresat conducerii parlamentuluyi pe 2 (doua) probleme:
  1. tracerea la parlament unicameral
  2. reducerea numarului de parlamentari la 300

  Prima problema este de natura constitutioanal. A doua nu este de natura constitutionala. Constitutia spune ca la referendum adresezi o singura intrebare la care se raspunde cu da sau nu. Deci, consultarea parlamentara devine definitiva doar pe prima problema, pe a doua nu. Deci tipul a dat fara probleme un 6:6 (cu asta il citez pe Nistorescu).

  @MM Tu cind nu ai argumente cazi intr-un infantilism pe care nici macar finul meu de 6 ani nu-l mai practica. Grow Up!

 64. atreides Says:

  @Plano Tocmai aici e smecheria, basescu inca NU a solicitat parlament unicameral si deci modificarea Constitutiei (daca o facea era nevoie de toata procedura cu 2/3 din parlament etc), ci zice doar ca vrea sa afle parerea poporului pe tema asta. Diabolic…

 65. Marius Mina Says:

  @Filip tocmai asta e problema , bastardul vrea sa calce consitutia in picioare prin suprapunerea referndumului cu votul la prezidentiale ceea c enu se va intampla in cariera politca care ia mai ramas pina in decembrie .

  gabimihaela, cu tine nici argumentele nu lucreaza,esti prea rigida ca sa poti discerne realitatea- grow up yourself!

 66. Plano Says:

  @Marius Mina
  Referendumul de revizuire este inutil daca nu este organizat pentru validarea unei legi de modificare a Constitutiei, trcuta prin Parlament cu o majoritate de 2/3.
  Ar fi util doar in folosul electoral al hahaitului!
  Nu ar avea efecte constitutiuonale si de ar fi aprobat de toti cei cu drept de vot din Romania.
  Constitutia nu se modifica asa… ca i se mai scoala in regim semiautomat lui Base! _/\->o

 67. Marius Mina Says:

  Basescu escroc nascut la 7 luni mai incearca un ultim artificiu sa-si ascunda bubele din cap…
  In rest, praf in ochii prostilor care inca mai cred ca e imbatabil

 68. Marius Mina Says:

  Plano am scris mai sus care e sensul perversiunii lui Basescu

 69. Marius Mina Says:

  Bogdan Teodorescu acum pe Antena 3 explica tehnica bastardului

 70. gabimihaela Says:

  @MM poti sa repeti UN SINGUR ARGUMENT? poate mi-a scapat, la cit de fin si subtil te adresezi tu.

  @Plano, problema nu este daca trece sau nu, daca se modifica sau nu (Teodorescu la Antena 3 a subliniat corect, votind da, se voteaza pentru o schimbare ce va avea loc peste ani, a explicat clar etapele: refrendum -comisie-parlament si iar referendum). Problema este ca Basescu a schimbat discursul campaniei. Orice argument impotriva va fi prcum: „dai in mine? dai in fabrici si uzine!”

  Si va fi greu de iesit din acest clenci, si cine va reusi, chiar merita sa fie presedinte. Pe ala ma duc si-l votez cu 2 miini.

 71. *** Says:

  am si eu o contra propunere la cea a lui basescu, din aceleasi ratiuni de economie:

  sa desfiintam functia de presedinte!

  si ne-am scos pe criza asta!
  nu mai facem alegeri si nu mai dam bani.

  chiar asa: cat la suta din buget e bugetul presedintiei? ca al parlamentului am inteles ca e 1%.

  ps
  eu raman optimista!
  votam oprescu.
  base cade etc. etc.

 72. *** Says:

  ps
  daca basescu facea propunerea asta azi era tare de tot!
  🙂

 73. renata Says:

  Roxana,
  prostimea nu va fi foarte oripilată de propunerea lui Băsescu. Un parlament mai mic, costă mai puţin. Prostimea nu realizează că disperatul de putere face paşi mici şi siguri spre totalitarism. Prostimea nu ştie că distanţa de la „Preşedintele a decis…” şi până la listele afişate în alimentări cu persoane arondate la dreptul de a cumpăra PE BANII EI jde grame de salam, raţie admisă pe timp de criză, e o distanţă relativ mică.
  Când zic „prostimea”, mă refer la toţi acei conaţionali care n-au făcut niciodată un duş în propria casă, care „prind” doar rtv şi care se vor duce la vot fiindcă nu au altceva mai distractiv de făcut. Mă refer la toată acea lume care n-a trecut de graniţele comunei sale, n-a văzut Marea Neagră şi consideră normal să ţină copiii încă două săptămâni pe lângă oi şi să adapteze calendarul şcolar şi programa analitică nevoilor şeptelului.
  Ăştia preiau ce le livrezi, pe nemestecate.
  Dacă au auzit că le va fi mai bine dacă vârsta de pensionare a orăşenilor se duce la 70, îl votează pe Băsescu.
  Deşi ei nu ştiu exact în ce constă binele şi răul.
  Oamenii aceştia nu-l vor vota pe Oprescu. Pentru ei, Oprescu e un cuvânt. Crin e o floare.
  Îl vot vota pe cel care rosteşte mai frecvent „mai bine”, „popor”, „ţară”….

 74. *** Says:

  iar aia cu 300 de parlamentari e ca jocul cu portocalele:
  „eu as manca 300 de parlamentari” .
  „de ce 300 si nu 298”
  etc.
  etc

 75. J o h n s o n Says:

  Ma gandesc ca s-a cam tzepuit maidanezul,daca il programa pe 6 decembrie era mai castigat

 76. AVP Says:

  Fii serioasa, cucoana, si lasa gargara. Il sustii pe fiul ghinararului secu pt ca asa ai primit ordin. Cum de la cine ? Asta-i buna 🙂

 77. gabimihaela Says:

  @amatorilor ce se amagesc ca Zeus blufeaza: Nici nu a ciriit bine betivanul si deja Evenimentul si Romania Libera au preluat stafeta. Asta este doar inceputul, sau mai bine zis incalzirea la marginea terenului.

 78. Cârcotaşu Says:

  Extrem de interesant. Nu numai că atacă teme care plac prostimii, dar dovedeşte că a premeditat de mult mişcarea asta. Chiar şi momentul ales pentru lansare, moment în care penibilul Geoană şi-a dovedit lamentabila „responsabilitate politică”, trântind moţiunea de cenzură a PNL dovedeşte premeditare.
  Ani de zile am asistat la atacuri repetate împotriva parlamentului, numai pe teme populiste. Sigur că şi asta-i tot o cacialma, că de fapt pe el nu-l doare nici în pix de parlament, de unicameral şi reducerea numărului parlamentarilor. Tot ce vrea e să fie reales.
  Am observat în ultimii ani reorientarea lui spre mediul rural şi mulţi s-au întrebat care-ar fi motivele. Păi asta-i iar o chestie care ne conduce la premeditare. Electoratul urban, mult mai informat şi mai instruit l-a cam mirosit şi e tentat să nu mai pună botul la toate cacialmalele lui, pierderea Bucureştiului (prin alegerea lui Oprescu) a fost un semnal.
  El consideră că din cei ce vor veni la vot şi sigur vor vota cu „da” la referendum, vor vota şi pentru el. Ce nu a gândit, dar mai are timp, este că referendumul, dacă va fi, va fi în turul unu, iar până-n al doilea, în care oricum accedea, emoţiile se vor mai răci. Oricum, mişcarea e diabolică, şi-n afară de inteligenţa premeditării dovedeşte şi extrem de multă răbdare. Azi poama s-a copt şi vrea s-o culeagă.
  El are timp să se gândească ce mai scoate pentru turul al doilea, dar şi restul contracandidaţilor au acelaşi timp la dispoziţie. Rămâne de văzut dacă îl duce pe vreunul capul la ideea că ar cam fi cazul să preia iniţiativa.
  Apropo de viteza de reacţie, se pare că singurul care-a plusat la cacealmaua lui Băsescu a fost Crin Antonescu, care a ridicat numărul de parlamentari reduşi de la 170 la 250.
  Să vedem, cum zice orbu’.

 79. Cârcotaşu Says:

  PS – Se conturează deja sloganul Băsist pentru campania electorală: „Reformarea Statului”

 80. marius Says:

  de ce nu vreti să recunoasteti? geniala mutarea presedintelui. Stati si carcotiti. Mai bine l-ati fi sfatuit pe Geoana sa dea de podea cu Guvernul la Motiune. A mai pierdul, prostanacul, inca o sansa sa fie barbat.

 81. Marius Mina Says:

  Uitati cum se formeaza politicienii conservatori de mici, democratii nu pot produce asa ceva din motive genetice

 82. atreides Says:

  Test

 83. atreides Says:

  Ei, cred ca m-am bucurat degeaba, mesajul test a intrat dar celalat nu…

 84. tomegea Says:

  De o bună bucată de vreme nu mai vorbiţi de rege, ca şi cum n-ar mai fi… Nici nu vreţi să vedeţi că blestemul alungării sale ne urmăreşte. Nimic nu va fi până nu i se face dreptate! Sărut mâna pentru vizită! (tomegea.ePolitica)

 85. J o h n s o n Says:

  ” Miscarea geniala ” a Presedintelui este in curs de fasaire.Ideea e ca PNL si PSD sa nu o conteste dintr-un automatism,s-o accepte in principiu,sa fie de acord ca nu strica o schimbare etc Sa lase analistii sa constate ca e o tampenie,ca este inutila etc Daca oamenii politici vor ignora si vor adera la idee atunci „miscarea geniala” nu va mai avea nicio urmare.Mai ales ca pana in noiembrie vor mai aparea subiecte fierbinti defavorabile Cotroceniului.

 86. Arogantu' Says:

  @Roxana: Ar fi de vis alegerea presedintelui din primul tur prin sustinerea unui candidat unic, dar … e doar un vis !
  Toate sondajele arata o prticipare mai mica de 50% – conditie de validare a victoriei din primul tur, conform art. 81 din „constitutie”:
  <>
  In alta ordine de idei – referendumul cerut de presedinte este o diversiune, iar acest lucru rezulta exact din participarea prognozata de sondaje.

 87. Arogantu' Says:

  Sorry !
  Art. 81 – aliniatul (2)
  (2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin,
  majoritatea de voturi ale alegatorilor înscrisi în listele electorale.

 88. Andrei Mituca Says:

  Degeaba ne omorim cu totii… Romania nu mai este demult a noastra… Soarta ei nu se mai decide la Bucuresti… Ginditi-va, ginditi-va, cind si mai ales cu ce o sa ne platim datoriile externe… Nici in 100 de ani, aceasta tara nu-si va putea achita datoriiile facute de animalele astea … Chiar daca am vrea , nu mai putem… Totul se invirte peste capul nostru…
  Va curge singe??… dar cind nu a curs singe, in ultima suta de ani… Base este un neinsemnat gindac, fara valoare nici macar de Insectar…
  Partea proasta este ca Istoria si-a facut jocurile, in timp ce noi salivam la dulcetile Libertatii Democratice… ca niste copii retardati…
  Singura solutie este SA NU VOTAM, in bloc, sa nu voteze nimeni, doar asa le-am stinge(chiar daca si pentru o clipa), „lumina” legitimitatii, atit de invocata…
  NU AVEM ce Vota!!!… Fara votul nostru, aceasta infernala DIAREE, s-ar prabusi, acolo unde ii este locul: in HAZNAUA ISTORIEI….laolalta cu viermii si fauna proprie Complexelor , Nesatuilor acestui neam…

 89. RAMONA Says:

  Este o simpla parere dat tot odata ,o constatare .
  Acum ,80% Basescu stie ca va pierde alegerile ,de ce nu a luat aceasta decizie in primul an de mandat ?
  Adica daca prin absurd s-ar modifica constitutia (desi n-ar avea voie ,indiferent cu sau fara referendum),Basescu va sustine un candidat indiferent de culoarea lui politica ?Acest jar care vrea sa-l traga Base la oala lui ,se va intoarce ca un bumerang impotriva acestuia .
  Daca peste ani va candida un manelist iar acesta va avea sanse mai mari decat ceilalti participanti ,atunci Basescu si toata gloata lui il vor sustine pe acesta (manelist)?SUPER TARE !
  Cred ca se ingroapa singur acest personaj care in curand va disparea de pe scena politica .
  Ma intreb,ce tampenii ii va mai debita baiatului de la Cotroceni pana isi va finaliza mandatul ?
  Este un test asupra clasei politice ,un test asupra noastra .
  Am senzatia ca el merge pe varianta :un prost arunca piatra iar desteptii o cauta !(cu mici modificari )

 90. ela Says:

  Cand am zis ca presa e vinovatul nr unu la asta m-am referit:
  ‘JURNALISTI” vezi Doamne, ce siderati sunt ei de declaratiile lui Ion Iliescu, care indrazneste sa se lege de defectele basescului, adica cum de si-a permis iLIESCU sa faca aluzie ca presedintelui tarii Ii place bautura!!!

  Si mai zic unii ca opozitia nu zice nimic, zice, iar presa Ii pune la zid RUSINEEE!!!!!!!!!!!!!!
  E clar ca presa Il vrea pentru popor tot de hahait, caruia Ii place sa atace stabilitatea, tot el l-a dat jos si pe Ciorbea! a vazut ca tzine si continua.
  Apeleaza la naivitatea amaratilor pana la urma, pe care Ii/ne minte cu diverse chesti.
  Base a demonstat de mii de ori ca nu-l intereseaza cetateanul „mamaie nu mai fa scandal” i-a zis batranei care l-a intrebat unde va locui dupa ce apa i-a luat apa casa, sau v-am dat 2% pensionarilor, doi, fratilor D O I % la o pensie de 600 lei cat fac? 12 lei un kil de branza calitatea III-A

 91. virgil Says:

  Iata , daca mai era nevoie , inca o demonstratie ca mascariciul asta este capabil de orice , de absolut orice .
  Pe mine unul nu m-ar prinde mirarea sa-l duca capul chiar la a scoate armia pe strazi pentru a-si putea pastra puterea.
  Iata ce inseamna ca neamurile proaste sa ajunga in cele mai inalte scaune ale puterii …
  Imaginea Romaniei de astazi este terfelita pentru multe generatii .
  Nu mai pun la socoata dezastrul economic in care acest mascarici de doua parale si sletha lui ne-au afundat .
  Auzi … Romanica , tara membra UE ?! NATO ?!
  Ce ie aia ?!
  Nici in Togo-Bogo nu i-ar fi permis unui mascarici de genul asta sa-si faca de cap in halul asta.
  In anul de gratie 2009 ?! Mileniul III de la Cistos ?!
  Spui ca nu se poate si totusi esti obligat sa vezi cu ochii tai ca se poate , ba se poate inca si mai rau .
  Unde dracu sunt doctorii din aceasta tara?
  Cum de permit unui astfel de scelerat nebun sa se plimbe liber ?!
  Unde este politia ?
  Ce mai asteapta sa darime , la ce sa mai puna foc nebunul ca sa-l poate lega ?!
  Armata , batjocorita in ultimul hal , umilita , ajunsa cirpa de sters podelele , cum de suporta ca un astfel de zaltat sa se numeasca comandantul ei ?!
  Unde sunt cetatenii responsabili ai acestei tari ?
  Nu se vede ca Tara , Natia sunt in pericol ?
  Auzi …
  Un neispravit de doua parale , ajuns in fruntea Tarii , atenteaza la cele mai scumpe institutii ale demoicratiei si nimeni nu se gaseste sa-l puna la punct .
  Locul lui este la Balaceanca .
  Pai cum mai mascariciule sa te pui tu sa desfiintezi Senatul Tarii ?!
  Cine esti ma tu ?
  Mai parpanghele , mai boschetarul ma , ai ma habar ca aceasta institutie a Neamului nostru a fost infiintata inca din 1864 de catre principele Unirii , de catre Cuza ?
  Pai de unde sa ai habar , ca doar esti intiiul presedinte care nici macar prima strofa a Imnului National nu o stii …
  Blestemul asta ni se trage de la faptul ca am lasat sa ne fie alungat Regele de pe Tronul Tarii in loc sa fi murit cu rusii de git si cu loazele aduse de dinsii aici .
  Iata ce fac acum copii si nepotii acestor loaze !…

 92. balbeck Says:

  Cred ca Basescu va fi oprit doar daca nu va candida.Altfel nu cred ca poate fi oprit de cineva.

 93. andreiymoga Says:

  Nu sustin parerea mai marelui betiv, Traian. E doar un joc politic si de imagine, de distragere a atentiei de la problemele vitale ale populatiei. Insa are dreptate Crin Antonescu. Mai putini parlamentari in ambele camere ale Parlamentului dar mai eficenti. Coruptia nu se poate eradica prin imputinarea parlamentarilor, cheltuielile in schimb vor scadea considerabil.

 94. J o h n s o n Says:

  Curg stiri dezarmante ca de la anul cresc birurile locale,ca bugetarii intra o zi in greva,ca va creste exponential numarul de someri…Am uitat deja de Referendulul lui peste oparit…Am senzatia ca asta a fost ultimul lui gest politic si ca pe un fond de nemultumire generala cade ca nuca in perete „moftul” cu intercalarea unicameramanului 😉

 95. sinvlex Says:

  Marfa ! Important este ca Base poate fi oprit. Am aceasta convingere.

 96. atitudini Says:

  Apropo de capra vecinului… (subiect colateral)

  Stiti ca la polonezi exita un animal similar, la fel de mort si tot in batatura vecinului?

  Doar ca nu e capra ci e vaca!

  Dau o bere daca vine cineva cu o explicatie asupra diferentei capra-vaca. Eu am gandit ceva, dar mor de curiozitate sa vad daca si altii dezvolta acelasi rationament…

  Iar despre reforma Parlamentului sunt atat de multe de spus… Cat costa? Cat se economiseste? Unde naiba a disparut reforma clasei politice promisa de votul uninominal?

  Si cea mai grea intrebare: CE NAIBA INSEAMNA REFORMA CLASEI POLITICE?

  Deocamdata raspunsul oferit seamana cu: „De maine, toti oamenii vor fi inteligenti! (decret-lege)”

 97. ELMMAR Says:

  Ciclopu’ asimetric,de ieri ,a inceput al doilea mandat.
  Alegerile sunt inutile…bani,timp si nervi degeaba.
  Nici dracu nu i mai opreste inaintarea spre o noua dictatura.
  Nasol!!!

 98. Cârcotaşu Says:

  @ atitudini,
  🙂 🙂 🙂 finalul e de comă, numai că nu mai merge cu decret-lege, zi-i ordonanţă de urgenţă.

 99. ultimulcavaler Says:

  Draga Roxana,

  Sa nu te superi pt primele 2 cuvinte ca nu vin de la un mos basinos ci de la unu foarte tanar(probabil mai tanar ca tine). Este o perioada foarte grea si ai dreptate! Stii ce o face si mai grea? Lipsa de alternativa…sa stii ca pentru a face lucruri mari nu e nevoie tot timpul de politic. Daca vom fi uniti, vom invinge orice catastrofa, dar asta este problema noastra….asta si faptul ca noi cei care ar trebui sa fim CEVA am lasat NIMICURILE astea sa ne ia locul. NOI SUNTEM VINOVATI si trebuie sa ne indreptam greseala! OAMENI BUNI, MERGETI LA VOT…..VOTATI PE CINE VRETI, DAR FITI RESPONSABILI! http://ultimulcavaler.wordpress.com/

 100. Cârcotaşu Says:

  @ Elmmar
  Ba cred că tocmai dracu’l mai poate opri. Mai mult ca sigur c-a semnat cu el un contract şi, după câte-l cunoaştem pe Băsescu, e sigur că şi pe Scaraoţchi încearcă să-l tragă pe sfoară. Dacă se prinde ăla, pân-aici i-a fost.
  Dumnezeu ne-a lăsat, clar, liberul arbitru, deci pisica-i la noi în ogradă.

 101. ELMMAR Says:

  @Cârcotaşu

  Carco,sa te(ne) auda Dumnezeu!

 102. Manu Says:

  Lui Traian Basescu ii este frica de Oprescu si Antonescu si este pregatit sa le contracareze orice miscare mediatica eventual chiar sa o anticipeze.Genul acesta de actiuni populiste din pacate nu mai impresioneaza pe nimeni si orice cetatean isi da seama ca Basescu nu isi doreste eradicarea coruptiei ci creearea mai usoara a unei majoritati in parlament prin care sa reuseasca sa conduca din nou tara.

 103. Marcus Says:

  @Buna ziua ! vedeti aici: http://marcus64.wordpress.com/2009/09/25/sa-nu-uitati-marie-si-ioane/
  sa fiti iubiti
  marcus

 104. Mihai Petre Says:

  Singura noastra sansa, ca tara, e sa scapam de Basescu! Altfel, ne vom trezi in mocirla Europei si cine stie cand vom mai iesi de acolo. Daca Antonescu nu ajunge in turul doi, eu voi vota cu oricine altcineva, mai putin cu Basescu. Ii voi vota chiar si pe Vadim si pe Becali! Oricare din ei e mai bun ca Basescu!

 105. ela Says:

  Am fost in piata, doar suntem oameni cu nevoi de tot felul, inainte de a fi „scriitori” aici la Roxana 🙂
  Si cum spuneam, sau n-am zis, zic acum, la mine in provincie, piata era frumos decorata, pentru ziua recoltei sau ziua roadelor; am cumparat 5 kg de gogonelesi altele, conopida, varza rosie, bine, nu va zic reteta de gogonele la murat.
  Si cum stateam eu asa in statia auto, erau langa mine 3 pensionare cu parul alb ca neaua, doamne onorabile.

  Zice una,” bine le face,”am inteles ca se referea la dom presedinte basescu, „ca au pensie de un miliard, cum pot sa fure atat”!?
  deci bietii pensionari cred ca base le va mari pensia.

  Cea mai mare MINCIUNA posibila, iar oamenii spera, spera, iar D-na Campeanu a zis ca viitoarea lege a pensiilor pe care a pregatit-o boc a lu’base loveste cel mai mult in pensionari, prin necorelarea valorii punctului de pensie in raport cu salariul brut pe economie.

  Daca am plictisit pe cineva care mai are vreo 40 de ani pana la 70 de ani varsta propusa de pensionare si care nu este interesat, sorry, totusi orice om fie el tanar are mama, bunica, tata, bunic, care au cotizat la statul roman.
  Fondul privat de pensii ala in care sunteti cuprinsi obligatoriu toti cei oana in 35 de ani, se zice ca dat faliment, ca fondurile colectate nu ar mai exista. Nu stiu, asa vorbeste presa.
  Sa traiti bine pana atunci!

 106. Franklin Says:

  Angajamentul tau e foarte tonic si ar putea fi cheia infrangerii lui Basescu, bineinteles, in cazul in care acesta va candida.

 107. Franklin Says:

  Mesajul meu era pentru @Mihai Petre. Scuze!

 108. ela Says:

  am gasit asta asa la repezeala
  http://www.adevarul.ro/articole/pilonul-ii-de-pensii-se-clatina-serios.html

 109. ginio Says:

  sa ne rugam sa-i curga tot sangele si sa ne lase de tot…trebuie sa scapam de acest cancer politic, iar cea mai mare palma data acestui om si partidului care a adus aceasta tara in starea in care e, ar fi ca marinarul sa nu intre nici macar in turul doi la alegerile prezidentiale…acela ar fi cred sfarsitul lui politic…

 110. Marius Mina Says:

  Fidel convingerii că Traian Băsescu nu are dreptul moral de a mai propune agendei publice niciun fel de temă de dezbatere, nu am ce discuta despre subiectul “parlament unicameral”. Nu mă interesează subiectul. Nu acum. Nu dacă este propus de către Băsescu. Om discuta şi despre asta după ce se cară el, împreună cu toată adunătura de putori şi derbedei din jurul său.

  A avut cinci ani la dispoziţie în care să facă ce l-a tăiat capul. Şi asta a făcut. Adica a umblat când beat, când mangă. Când scandal, când încăierare. Când la curve, când la putori. Acum să facă bine şi să se ducă la toţi dracii. Lansarea unor astfel de fumigene în campania electorală mi se pare o absolut binemeritată insultă la adresa inteligenţei electoratului român. Care electorat va avea ocazia să îşi demonstreze încă o dată proverbiala “înţelepciune”.

  La fel de nefiresc este ca, în ziua în care ceri boilor şi vacilor să îşi aleagă preşedintele, să le ceri să supună votului şi moftul unuia dintre candidaţi, proptit pe un buletin referendar. Da’ în România Boc-Băsescu nimic nu mai miră. Şi dacă pun numele lacheului înaintea stăpânului e aşa, de-al dracu’, să-l oftic pe beţiv. Că eu pot face ce porcării vreau pe banii mei. Şi el tot pe ai mei le face. Şi dacă tot îl fute grija economiilor la buget… păi să începem cu ministerul turismului. Apoi cu banii tocaţi cu nemiluita de preşedinţie. Şi nu în ultimul rând să renunţăm la tocarea unor sume enorme de bani pe referendumuri imbecile născute doar din demenţa unui personaj hidos.

  Am mai avut un referendum plătit din punga noastră. Născut tot din mahmureală băsesciană. Ăla pentru vot uninominal. Referendumul a fost invalidat, din scârbă a electoratului. Iar votul uninominal propus a ieşit , previzibil, un mare căcat. Mânca-l-ar cine a iniţiat referendumul. Aşa că dacă vorbim de economii… ia să vedem: organizarea unui referendum costă mai mult sau mai puţin decât ne costă anual 175 de parlamentari? Vă zic eu : costă mai mult. Şi câţi europarlamentari credeţi că putem ţine anual cu banii dintr-un tuns al oilor.

  Şi cu asta… hai sictir! Dacă s-or găsi naivi dispuşi să pună botul la vrăjelile tale şi să intre în dezbatere… să le fie freza cu moţ. Eu îţi zic să cânţi la altă masă! Adică: dispari!

  P.S. Acei membrii ai electoratului român care se simt insultaţi de eticheta “boi şi vaci” n-au decât să mă pupe în cur. Sau să mă contrazică pe 22 Noiembrie. Pa.

  Mosche & Mordechai

 111. Paula Says:

  In tara lucrurile merg din ce in ce mai prost iar Basescu vrea Parlament unicameral. Aceasta idee ar fi trebuit sa o spuna acum ceva timp….nu acum cand bat la usa prezedentialele. Momentul ales ne face sa ne intrebam daca nu cumva este o metoda de a castiga voturi ?! Eu cred ca aceasta declaratie cu parlamentul unicameral a fost facuta doar pentru a se uita prostiile spuse de basescu(prostitutia si mai ales drogurile) si cazul Elena Udrea !

 112. ela Says:

  http://www.realitatea.net/video_924692_ludovic-orban–elena-udrea-a-venit-si-a-sfidat-comisia_594082.html

  Roxi, asculta-l pe Orban, eu Il aud sasait 😦

 113. J o h n s o n Says:

  Basescu a mizat pe o reactie isterica si negativa a contracandidatilor sai.Crin Antonescu i-a tras-o subtil si in plina figura fara sa se isterizeze si fara sa nege inoportunitatea unei astel de dezbateri.Nici Geoana n-a inghitit momeala asa cum ne obisnuise.Oprescu n-a comentat.OOOps ! In schimb apar comentarii in media cu privire la istoricul Institutiei Senatului,cu privire la adevaratul cost al celor „disponibilizati” comparat cu alte institutii care dai iama in banul public patronate fiind chiar de catre cel in cauza.
  Poate ca aceasta fasaiala de petarda(desi s-a vrut bomba) sa mai excite creierele aplatizate de cilindrul propagandei portocalii circa o saptamana, doua in lipsa vreunei reactii adverse din partea clasei politice.Ei trebuie sa spuna ca masura s-ar justifica intr-o masura in care ar imbunatati cu adevarat viata romanilor.Ori dacfa Udrea,Ridza fac cheltuieli lunare dublu decat am economisi de ce ne-am da peste cap ACUM,in plina criza economica si sociala,sa mai aruncam si vreo 20 mil euro ca sa-l tinem cand mai just si mai economicos ar fi sa scapam mai intai de gaurile negre care produc paguba fara masura al clanurilor ce-l inconjoara.Cu alte cuvinte sa stopam dezmatul dupa care vom trece si la aceasta asazisa modernizare a democratiei dar in spiritul ei si nu venita dintr-un interes personal meschin ca instrument de diminuare al rolului statului democratic pentru trecerea treptata a puterii in mana unei clici profitoare.

 114. J o h n s o n Says:

  Cred a a iesit incalcit,ca de obicei nu ma opresc nicio secunda sa redactez
  😳

 115. octavpelin Says:

  Rox,sanatatea il va opri pe Basescu sa candideze,o zi placuta 🙂

 116. mihai 4 Says:

  Iar cacaciosul de Sorin Ionita de la S.A.R. mananca rahat si-l inteapa pe Constantinescu in direct la Realitatea.Cat tupeu mama!!!

 117. douaceaie Says:

  ce om nenorocit!!! ce nu il suport

  http://douaceaie.wordpress.com

 118. El Ciu Says:

  Roxana, sper ca macar in turul doi sa se mobilizeze partidele pentru a scapa de Basescu, oricare ar fi contracandidatul. (ca o preferitna personala, eu il vreau pe Antonescu si se pare ca, cel putin momentan, are sanse ceva mai mari ca si restu sa intre in turul doi).

  Dar o repet, oricare ar fi contracandidatul, sper ca toate partidele sa se mobilizeze si sa voteze anti-basescu.

 119. mihai 4 Says:

  Iar cacaciosul de Sorin Ionita de la S.A.R. mananca rahat si-l inteapa pe Constantinescu in direct la Realitatea.Cat tupeu mama!!!Asta e a doua oara in decurs de o saptamana si mi se pare inacceptabil ce face.Totusi Emil a fost seful statului nu un neica nimeni. Cu Emil are coaie dar cu imputitu asta de Basescu, nu , asa ca inteleg perfect cine a facut bine Romaniei si cine nu.Asta in afara de pupicii aplicati direct pe curu’ cheliosului cred ca a mai pacatuit intr-un fel.Cred ca Monica Macovei la pupat odata jos.

 120. ela Says:

  mihai 4,
  Cand ziceam ca presa e vinovatul nr unu, cam la astfel de prestatii ma refeream, pe care le zici tu.
  Si base e suparat pe presa care care nu-l ridica in slavi! bine ca mai sunt si din’astia.
  Eu si base suntem suparati pe presa, fiecare pe alta.

 121. mihai 4 Says:

 122. vocearomanului Says:

  pai atunci sa mergem la vot si sa votam pe oricine inafara de el .

 123. dracu Says:

  UNIŢI-VĂ ŞI OPRIŢI-L PE BĂSESCU! SĂ NU MAI CURGĂ SÂNGE

  fetelor,
  perioada nasoala din luna??? :))))))))

 124. J o h n s o n Says:

  ” Cotidianul ” de azi :

  Sorin Ioniţă, directorul de cercetare al Societăţii Academice Române, a obţinut – prin numirea în conducerea Institutului Cultural Român – cel de-al doilea decret prezidenţial, din ultimele două săptămâni, de învestire în conducerea unei instituţii publice, din partea preşedintelui Traian Băsescu

 125. Marius Mina Says:

  @Dracule , te cam mananca coditza ,bag zeama

 126. Marius Mina Says:

  SAR e al lui Soros care l-a facut pe chioru presedinte portocalius.Escrocimea mefistoniana isi baga coada peste tot..acum numai are forta necesara si nici chef de handicapatul din balcani sa-l mai ajute…l-a aruncat la ghena.

 127. Radu Humor Says:

  Sa dea cineva linkul de pe seitul „Asociariei 21 Decembrie”, in care se cere Presedintelui organizarea unui
  „Referendum pentru adoptarea legilor si masurilor pentru decomunizarea Romaniei”
  semnat de Sorin Iliesiu, Ana Blandiana, Vladimir Tismaneanu, Mircea Cartarescu, Valeriu Stoica, Dorin Tudoran, Romulus Rusan, Ioan Boca, Serban Radukescu-Zoner si de 35 de organizatii civice si sindicale.

  Asta , da lovitura sub centura 🙄
  S-a ales praful (usor 😆 ) de referendumul prostituatului 😆

 128. mihneagraur Says:

  În urmă cu 2 ani Nicolaescu a spus de TB că este bolnav psihic. Parcă era vorba şi de un proces, dar nu reţin cum s-a terminat, dar dacă era supus unui test adevărat, atunci lucrurile ar fi fost mai clare. Binenţeles că şi dacă ar fi fost făcut în direct la tv, fanaticii săi fani ar fi sărit în sus că este făcătură…

 129. vocearomanului Says:

  sper din tot sufletul sa nu mai fie el presedinte

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: