LISTA LUI EMIL. DE CE-L SUSŢIN PE SORIN ŞI NU PE CRIN

Oprescu Basescu EvZCRIN

Crin Antonescu a fost, marţi, la „Vorbe grele”. Victor Ciutacu nu prea l-a deranjat.

Înainte de a spune despre candidatul PNL ce am de spus, am să amintesc ce a spus candidatul PSD. Întrebat dacă va demisiona în cazul în care pierde alegerile, Mircea Geoană a răspuns afirmativ. Cu precizarea că dacă majoritatea celor din partid vor vrea ca el să fie reales, totuşi, preşedinte, îl vor realege. Dacă nu, nu. Mi s-a părut decent.

Când Victor Ciutacu l-a întrebat acelaşi lucru pe Crin Antonescu, preşedintele PNL a răspuns şi mai categoric decât duminică seara, la Melania Medeleanu, adică nu. Că n-ar avea de ce. Şi că oricum ajunge la Cotroceni – cu asta a mai dres-o.

Anul trecut după alegerile locale, când preşedintele Tăriceanu a considerat că Ludovic Orban, ca şi alţi lideri de organizaţii care au avut rezultate slabe, e cazul să demisioneze, d-l Orban a răspuns că el nu cunoaşte instituţia demisiei. D-l Antonescu a declarat presei că el cunoaşte instituţia demisiei şi că în locul lui Ludovic Orban, ar demisiona.

Când ai ocazia să repari o eroare nu-i rău să o faci. Crin Antonescu a ratat-o, ostentativ. Perseverare diabolicum. Cu o sfidare rece. Şi nu-i prima oară când perseverează în greşeală. A făcut-o şi după ce a putut constata reacţia contrariată, ca să zic aşa, a ţărăniştilor veritabili, după ce s-a făcut de râs participând la impostura lui Miluţ. A continuat să considere că acea caricatură este chiar PNŢCD. Cu toate că promisese unor ţărănişti din Maramureş că va participa la congresul de sâmbătă, 26 august (mereu îmi e gândul la vară) septembrie, al PNŢCD.

Acum, am să spun de ce nu-l susţin pe Crin. Aş face abstracţie de multe, mai ales de aspectele care ţin de caracter – cum sunt cele arătate mai sus, aş trece chiar şi peste convingerea că la preşedinţie trebuie să fie un independent. Aş ţine seama numai de calităţile lui – anume că reprezintă, într-adevăr, un simbol al despărţirii de (post)comunism, că nu e din sistem, că e inteligent şi educat, că ar fi la Cotroceni ca o revanşă a rockerilor stilaţi. Şi că e un exponent al PNL, partid istoric care ar merita revanşa istorică pentru tot poporul ăsta reprimat vreme de zeci de ani. Adică intrarea în normalitate.

Mărturisesc, cu această ocazie, că lista domnului Emil Constantinescu m-a impresionat. M-a tuşat. M-a înduioşat. Majoritatea semnatarilor îmi sunt foarte bine cunoscuţi, unii, chiar prieteni şi toţi – camarazi în rezistenţa din anii ’90, din Piaţa Universităţii şi mai departe, până la alegerea profesorului Constantinescu în funcţia de preşedinte al ţării. Apropo – salutare, Toni! Mircea, Diana, Lucica, Dan Grigore … ar însemna să înşir zeci de nume. Memoria acelor ani, a idealurilor noastre – care au rămas – mi-a revenit ca un parfum impregnat într-un semn de carte deschisă după mai mulţi ani.

Foarte inspirată din această perspectivă iniţiativa d-lui Constantinescu. Motivare prin memorie afectivă (apropo, nu l-am auzit pe Crin Antonescu protestând faţă de încetarea apariţiei revistei „Memoria” sau poate mi-a scăpat). În ce mă priveşte, însă, lista doar m-a tuşat, nu m-a mobilizat. De ce? Cred că domnul profesor ştie deja, fiindcă altfel m-ar fi căutat ca să semnez, aşa cum a făcut când cu protestul prin care semnatarii i-au solicitat preşedintelui Băsescu să nu mai maculeze prin prezenţa lui Piaţa Universităţii – iniţiativă care a avut succes. Măcar atât. Un efect moral. Mă tem, însă, că şi demersul actual va obţine tot atât.

Dar fără efect pragmatic. Nu-l susţin pe Crin pentru că nu cred că îl poate bate pe Băsescu. Deci, repet, nu m-ar interesa că nu cred în el, că am rezerve, că nu mai e sclipitor ca în vremea discursurilor parlamentare din 2007, că nu e independent. Dar nu (mă) pot minţi. Nu pot participa la iluzia că d-l Crin Antonescu ar avea capacitatea să-l bată pe Băsescu. Un animal. Să mă ierte animalul.

Să fim bine-nţeleşi: nu sunt dintre cei care consideră că pentru a-l învinge pe Băsescu trebuie să fii ca el. Contrar opiniei generale, nu cred că Sorin Oprescu e tipul lui Traian Băsescu. Spun asta pentru că eu cunosc bine medicii, am deschis ochii printre ei şi ştiu că majoritatea sunt spontani, sociabili, spumoşi. Şi culţi. Şi educaţi. Umorul lui Oprescu nu-i grosier, glumele lui nu sunt mârlăneşti. Şi totuşi e popular. Chiar foarte popular. Dar asta nu înseamnă că-i precum Băsescu. Nu există un singur gen de popularitate.

Popularitatea lui Traian Băsescu e de un anumit gen, care ţine de suburban. Sorin Oprescu e urban. Îmi amintesc că fenomenal de popular era şi Victor Ciorbea, alt gen decât Sorin Oprescu, pe vremea când era primar general şi în primul an ca prim-ministru: avea 70% la încredere!!! Îl oprea lumea pe stradă şi îl aclama, se făceau mulţimi spontane în jurul lui – că nu erau ieşiri anunţate. La fel şi preşedintele Constantinescu, atâta timp cât a păstrat obiceiul băilor de mulţime, era iubit. Şi de mulţi oameni simpli. Când a devenit distant, atunci şi lumea s-a distanţat. 

Ce vreau să spun? În politică, dacă vrei să reuşeşti, trebuie să convingi şi dacă vrei să convingi, trebuie să fii convingător şi ca să fii convingător, trebuie să fii comunicator, adică să comunici percutant. Nu doar prin discurs. Ci şi prin prezenţă. Prin body language. Prin apropiere. Ca să fii popular, nu trebuie neapărat să fii familiar (Emil Constantinescu nu era, dar devenise popular). Ci să te simtă oamenii aproape. Şi să vadă în tine un reprezentant puternic al voinţei şi dezideratelor lor. Pe scurt: să ridici adrenalina. Fără asta nu există succes în politică.

Crin Antonescu – vorbesc de persoana publică – e anafectiv. Distant. (F)rigid. Abstract-discursiv. Încruntat – în ultima săptămână, parcă s-a mai înseninat, dar mereu dă impresia că vrea să pară pătruns de (propria) importanţă. Degajă trufie, un gen de aroganţă. Spune în trei minute, cu volute multe, ceea ce ar putea spune în treizeci de secunde, direct şi penetrant, cu substanţă (cum a fost intervenţia de a două zi de după discursul preşedintelui Băsescu din Parlament – în care l-am regăsit pe Crin de altădată). Umorul lui e mai ales sarcasm. Toate astea au o audienţă restrânsă. Şi o reduce şi mai mult prin absenţa din peisaj.

Emil Constantinescu a fost un candidat care nu a căzut în populism. Şi-a păstrat profilul de intelectual subţire, de profesor universitar. Dar era, totodată, în mijlocul oamenilor. Se comporta natural, cald, apropiat, fără ca asta să-i diminueze ţinuta intelectuală sau să-l coboare în familiarism ieftin. Repet, când a pierdut contactul cu oamenii, şi-a pierdut şansele de realegere (e drept că a pus interesul naţional mai presus). Crin Antonescu nu are dimensiunea comunicării afective.  Şi doar o minoritate dintre alegătorii de oriunde – oricât de consolidate ar fi democraţiile lor – sunt dispuşi să-şi dea votul unor candidaţi distanţi.

Despre asta-i vorba. De aceea, nu-l votez. Mai spun o dată: aş putea face abstracţie de (aproape) orice şi l-aş vota, dacă aş şti că e capabil să-l bată pe Băsescu. Dar eu nu cred că poate. Şi nu cred nu (doar) pentru că nu cred eu, subiectiv, ci raportat la criterii electorale obiective, care ţin de comunicare: nimeni nu reuşeşte să câştige, dacă nu reuşeşte să comunice afectiv. Emil Constantinescu a reuşit: pe cale afectivă. profesorul universitar şi-a propagat mesajul raţional. Nu era suficient doar votul negativ împotriva domnului Iliescu. Trebuia să însufleţească. Să ridice adrenalina. La confruntările directe cu Ion Iliescu a fost senzaţional, ne amintim cu toţii. Şi asta n-ar fi reuşit numai prin argumente logice. A reuşit prin implicarea – repet – afectivă. Nu se reuşeşte altfel în politică. Foarte iubit a fost şi Victor Ciorbea. Chiar mai iubit decât Emil Constantinescu. Pentru că era vibrant. Se adresa nu doar raţiunii, ci şi raţiunii inimii. Care, cum ştim demult, e alta.

Iar prin comparaţie, într-o confruntare directă, retorica lui Crin e ineficientă în faţa forţei lui Băsescu, iraţională. Degeaba noi îl preferăm pe Crin, dacă el nu mobilizează electoral mai mult decât actualul preşedinte.

Deci, îl votez pe Sorin Oprescu, pentru că eu cred în capacitatea lui de a-l bate pe Băsescu. Îl votez pragmatic, ultimul motiv fiind acela că îmi e simpatic (uneori, mă enervează – dar parcă nu ne enervează, uneori, chiar şi cei dragi?).

Acum, spuneţi voi!

Celor care îl susţin pe Crin – în principiu, oameni civilizaţi, cărora nu le stă bine să se manifeste la fel de visceral/mecanic ca hoar(d)ele lui Băsescu – le amintesc faptul că atacul la persoană nu ţine loc de argumente. Şi îi invit să contraargumenteze. Sigur, sunt liberi să se iluzioneze că atacând ad personam, îl ajută pe Crin Antonescu să câştige alegerile. Iar celor care îl susţin pe Băsescu le recomand să nu se iluzioneze: dacă preşedintele şi candidatul PNL intră în turul al doilea, îl votez cu sete contra lui Băsescu. Partea proastă e că nu suficienţi ar proceda aşa.  Retorica rece nu atrage. Deci, degeaba vrea Mircea Dinescu un preşedinte antipatic. Majoritatea electoratului nu vrea aşa.

135 răspunsuri to “LISTA LUI EMIL. DE CE-L SUSŢIN PE SORIN ŞI NU PE CRIN”

 1. vladrosca Says:

  Roxana nici nu-mi trece prin minte sa incerc sa te conving ca nu ai dreptate in privinta lui Crin. Stiu ca as pierde timpul.
  Iti propun insa sa iei in calcul urmatoarea propozitie care se refera doar la opiniile exprimate de tine in legatura cu „doctorul”:
  -pozitionat strict pe stanga esicherului politic nu cred ca Oprescu va avea forta sa-l invinga pe Basescu. Din aceasta perspectiva identificarea campaniei sale cu „spiritul” politic al PSD-ului ii limiteaza bazinul electoral la valori care pot pune in discutie sansele lui de succes.

 2. gabimihaela Says:

  Eu personal nu am decit o singura dorinta: sa dispara (daca se poate complet) din peisaul politic Romanesc Basescu. Daca nu complet, macar de la Cotroceni.
  Si eu am indoieli serioase ca Geoana sau Antonescu au posibilitatea de al bate pe Basescu. Indifirent care intra in turul 2 cu Basescu ii da o sansa in plus acestuia, si sa ma explic (desi cred ca am mai facut-o):
  daca este Geoana – Basescu: (discut aceasta varianta intii, tinind cont ca bazinul electoral PSD este mai marisor decit al PNL-ului) – nu sint convinsa (ba vreau sa spun ca am indoieli serioase!) ca PNL-ul va vota Geoana in turul 2- mai degraba nu se vor prezenta la vot; ori lipsa voturilor ii creaza avantaj lui Basescu. Deci in acest caz vad un scor strins, dar balansat spre Basescu.
  Antonescu: Aici PSD-ul joaca cartea, si din nefericire cartea este jucata de baronii locali! + dorinta lui Geoana de a ramane capul partidului (chestia cu „daca cer sa-l realeaga…”). Pentru asta este nevoie sa ramina la guvernare,ori cu Antonescu presedinte cartea guvernarii este deschisa (mai ales ca vor fi destui din PD-L ce vor parasi barca marinarului, deci atractivi pentru PNL) si sint convinsa ca desi deschisa nu include PSD-ul (unul din argumentele lui Antonescu in campanie fiind si guvernarea dezastruoasa PSD – PDL, deci nu vad sa-i invite pe PSDisti inapoi la guvernare). Deci mai degraba ii vad pe PSDisti aruncind cu voturi spre basescu, suficiente cit sa cistige. (evident ca vor fi si PSDisti ce vor vota cu Antonescu, dar nu cred ca suficient).
  Oprescu, daca intra in turul 2 are sanse cu adevarat reale. El va fi in stare sa creeze o coalitie anti Basescu reala. Mai mult am speranta ca daca va cistiga alegerile, va impune un guvern de tehnicieni, un guvern de specialisti, ceea ce ar reprezenta o sansa pentru Romania.

  Nu m-am hotarit inca daca am sa votez (nu am mai facut-o decind am plecat din tara, considerind ca daca nu traiesc acolo mi-am cam anulat dreptul de „jucator’), dar daca ma hotarasc, votez Oprescu.

 3. Plano Says:

  Declaratie a lui Geoana la Sinteza Zilei:
  „-Primul lucru pe care il voi face dupa ce voi fi ales… ii voi invita pe fostii sefi de stat …Regele Mihai, presedintii Iliescu, Constantinescu si Basescu… pentru a ne consulta ce drum croim pentru tara asta…”

  Daca presedintele ar fi desemnat prin concurs profesional si nu prin alegeri subiectiv-politice ( mascate si asa: nu-l votez ca n-are sanse :mrgreen: ), Geoana ar castiga examenul. Corespunde cel mai bine fisei profesionale a postului prezidential, urmat indeaproape de Crin si … mai apoi… de Sorin!

 4. J o h n s o n Says:

  Am inteles din prima ca nu-l votezi pe Crin…Ma bucur sa citesc si o motivatie scrisa bine,cu pricepere.Si ma mai bucur ca nu-l votezi pe Hunor asa cum ai votat UDMR la europarlamentare(parca).Oprescu este un candidat cu sanse mari,ideea este una singura : Sa nu mai stam inca 5 ani cu un cadavru imbalsamat cu whisky in casa ! Reusim sa scapam de el,de putoarea lui ? Reusim sa deschidem o fereastra sa ne aerisim un pic ?

 5. Marius Mina Says:

  Contrar celor afirmate de tine , simturile mele ascutite si antrenamentul o viata ma mobilizeaza sa merg pina la capat pe mana lui Crin Antonescu. Concluzia mea de sacal batran si inflexibil, cand e vorba de princpii, este ca cel pe care spuneai ca-l duceai de mana in cladirea guvernuui in 90 , este singurul capabil sa-l ingenucheze pe Basescu.Ai avut mana buna, ma bucur ca il vei vota in turul doi . Sampania o bem impreuna pe 6 decembrie.

 6. Marius Mina Says:

  Gabimihaela, daca tot recunoasti ca nu ai votat si nu vei vota nu inteleg de ce ne omori dioptriile cu ditamai prospopul de plaja decolorat si fara tiv?
  Bate vantul la Chicago , nu-i asa?

 7. LISTA LUI EMIL. DE CE-L SUSŢIN PE SORIN ŞI NU PE CRIN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 23 September 2009 – Blog « Burse: investitorii au recastigat $18.31 mii de miliarde, dar mai este mult pana departe […]

 8. Marius Mina Says:

  Si nu in ultimul rand, tertipurile si jocurile diversioniste ale bolsevicului Cozmanca pe mana lui Oprescu nu avanteajeaza decat un anume candidat : Traian Basescu. Si asta ma face sa gandesc al naibii de sceptic la bunele intentii ale doctorului , socialist din formare, care paveaza insolent aleile iadului in care se afla Romania.

 9. atreides Says:

  Roxana, in primul rand o observatie. In lungul tau text nu spui nici un moment, ca motivatie a faptului ca il votezi pe Oprescu si nu pe Crin, ca tu crezi ca Oprescu este mai ”bun” decat Crin. Daca ai fi crezut asta, in mod normal ai fi spus-o. Deci, eu cred ca si tu crezi ca si noi ca Crin este mai ”bun” decat Oprescu. Am dreptate?
  Apoi: argumentatia ta e impresionanta si ar fi valabila daca am privi lucrurile cumva in abstract si nu in lumea reala. Ca sa vezi ca de fapt s-ar putea sa nu ai dreptate, o sa intorc pur si simplu o parte din argumentatia ta, anume exemplul Emil versus Iliescu. Da, Emil l-a batut pe Iliescu in 1996. Dar in 1992? Ce ce nu l-a batut si atunci, ca doar avea aceleasi calitati umane ca si in 1996? E adevarat, in 1996 avea mai multa experienta, notorietate etc, dar sunt convins ca Emil din 1996 tot nu l-ar fi batut pe Iliescu in 1992. Deci, infrangerea si apoi victoria lui Emil nu au depins doar de el ca om, ci si, in mod fundamental, de imprejurari, de viata reala. Ce vreau sa spun cu asta? Vreau sa spun ca probabil Crin nu ar fi avut nicio sansa in fata lui basescu daca alegerile ar fi fost anul trecut, dar cred ca are o sansa foarte buna anul asta. Bineinteles ca mai depinde si de noi…
  Uite, iti propun un pact. Inainte de alegeri o sa vedem sondaje si pentru turul doi, cu toate variantele posibile de candidati. Daca din aceste sondaje va reiesi ca in turul doi Crin ar fi foarte apropiat de basescu, te angajezi sa votezi cu Crin in primul tur?

 10. atreides Says:

  Roxana, am si eu un mesaj pierdut in neant, mi-l scoti si mie de acolo please?

 11. J o h n s o n Says:

  Sper totusi ca n-o sa-ti faci un scop in viata sarindu-i la beregata lui Crin dupa fiecare aparitie televizata,n-ar fi fair din partea ta,incearca de exemplu daca se poate sa-l pui pe Sorin face to face cu Basescu sau Geoana,hai sa-i atacam pe sectiuni ca daca o facem reciproc atunci o sa iasa un mare Basescu din urne 😕

 12. mihai 4 Says:

  Foarte bine scris,Roxi!In sfarsit, ti-ai argumentat punctul de vedere, astfel incat, sa te poata intelege mai toata lumea.Intr-un cuvant flerul tau iti spune ca nu e Crin cel care sa-l bata sigur pe Basescu.Poate asa cred si eu dar in lipsa altui candidat si vazand eforturile celor la care tin,tind sa-l sprijin pe Crin.

 13. marius Says:

  Exact. Din acelasi motiv nu-l sustin nici eu pe Crin Antonescu. Nu are nicio sansa. Si ce e rau e ca nici el nu crede ca are sanse in fata lui Basescu. Toata campania lui e o gluma. Puhoi de farfuze, una mai sulimenita decat alta. In plus, directorul sau de comunicare este nimeni altul decat Dan Mihalache, pedeserist notoriu, unul dintre cei mai aprigi injuratori ai nostri prin anii de cosmar 1990. Mai mult, domnia sa ne trimite pe facebook fel de fel de imagini din strainatate. Nu are nicio aplecare spre campanie. Eu cred ca aflarea in treaba e un sport in atelierul sau politic de la sosea.
  Niciodata nu am crezut ca poate fi altceva decat un Orator care isi face numarul de o ora pe scena, dupa care coboara tantos in budoar. Pacat ca nu a ramas Calin. Macar avea munitii de tun contra lui Base.
  Apropo, Crinuţu nu-l atinge pe papistasul din Deal nici macar cu o floare. Strategie sau batista pe tzambal?

 14. J o h n s o n Says:

  @ Marius.

  Omul ala de rand la care Antonescu cica n-ar ajunge nu stie nici cine este Dan Mihalache si nici ce este facebook cum nu stie nici daca Tariceanu avea munitii sau dimpotriva avea manere puse pe el chiar de catre papistas in caz de ceva sa aiba de unde sa-l apuce,asa ca …. La Basescu daca ai timp de reactie in replica sub 0,5 secunde l-ai batut de l-ai snopit.Daca timpul creste pana la o secunda sa-i dai cu shtoul peste bot atunci inca se mai joaca…dar daca stai si-i dai a doua zi o replica precum Calin file de Poveste…la revedere,ne vedem peste 5 ani.Pentru informarea ta si-a Roxanei in acest moment Crin este singurul care poate cobori sub secunda timpul de reactie la o mitocanie apasata a betivanului fie ca va place sau nu.Doctorul e undeva in jur de 1,5-2,0 sec…dar mai are timp sa-l perfectioneze,sper ca am fost bine inteles.

 15. gabimihaela Says:

  @MM sint cumva pe blogul tau si nu am bagat de seama?

 16. Marius Mina Says:

  Gabi Mihaela as indrazni sa-ti recomand pentru viitor un loc mult mai relaxant pentru pledoariile interesante pe care te fortezi sa ni le impartasesti: Blogul tau personal. Daca Roxana ar avea nevoie de yesmeni sau yeswomen ar pune un banner mare sus in loc de titlul blogului sau.
  Asta ca sa nu intri definitiv in zona penibilului bulversant.
  Ocupa-te de fizica sau de orice altceva , lasa politica pentru cei mari, risti sa-ti prinzi definitiv degetele si simtul realitatii.

 17. Marius Mina Says:

  @Johnson, Basescu e dead meat in orice forma de dezbatere „one on one” cu Antonescu, nu trebuie sa ma convingi. Manusa i-a fost deja aruncata public de Crin Antonescu , evident nu va scoate un cuvrant pentru ca frica e rusionasa dar sanatoasa .Am pariat intodeauna pe calul castigator si asta fac acum.
  Despre doctor numai de bine dar te asigur ca este o frageda bucatica de chateaubriant pentru basescu. Nu doar viteza lui de reactie este subperformanta, valoarea si culoarea mesajelor seamana mai mult cu ciorba de burta .

  „Dacă Traian Băsescu are curaj, vine faţă în faţă, cu mine, cu alţi oameni politici, să discutăm aceste lucruri, nu să le declamăm până nu ne mai urmăreşe nimeni. Îl chem pe Traian Băsescu să discutăm aceste lucruri. Dacă nu vrea, pentru că nu va vrea, pentru că nu are curaj să vorbească decât singur, sau către Emil Boc în poziţie de drepţi, către Elena Udrea în poziţii asemnănătoare, către cei care stau smirnă şi la sfârşit se ridică şi aplaudă îndelung în picioare. Nu mă număr printre ei şi nu cred că 20 de milioane de români stau în aceeaşi poziţie ca Boc şi Udrea în raport cu Traian Băsescu”, a declarat ptr Mediafax Antonescu

 18. Marius Mina Says:

  @Johnson- As fi placut surprins sa-l aud si pe Dr.Oprescu invtandu-l la duel pe Basescu…it will never happen 😉

 19. Lilick. Says:

  @Roxana

  Ai scris foarte frumos. Se poate si contraargumenta dar nu are rost. Inteleg ca in turul doi vom sustine acelasi candidat. 🙂

 20. gabimihaela Says:

  @MM sa inteleg ce de acum incolo am voie sa-mi exprim parerea doar daca matale benicuvintezi opinia si acorzi permisiunea? Atita timp cit titlul blogului nu este MM zic pass sugestiilor tale.

 21. rusnac Says:

  Mie sincer nu imi place nici un candidat. Dar acum e imperios necesar sa scapam de Basescu, nicicare nu e mai rau ca el. Din ce am inteles din ultimele sondaje, Crin ar fi pe locul 2. Mai astept sa vad care are cele mai mari sanse de a ajunge in turul secund si pe ala il votez. Sincer, mie Oprescu nu imi spune mare lucru, ca la toti nebucurestenii de altfel, probabil. Din ce aud, nici in Bucuresti nu a facut prea multe minuni de cand e primar. Pentru restul tarii e un ilustru necunoscut. Dar nu mai conteaza toate astea. Oricare ar ajunge in turul 2, Oprescu, Geoana sau Antonescu, trebuie sustinut, caci nu as mai vrea sa se repete niciodata in politica noastra fenomenul actual Udrea-Eba-Ridzi.

 22. virgil Says:

  DACA NU AR FI DE PLINS , AR FI DE RIS …
  Ar fi de ris toate socoatelile , hanalizele si calculelele care se tot fac in legatura cu cine il bate pe Basescu .
  Daca lucrurile ramin asa cum sunt acum si nu intervine ceva deosebit , Basescu este presedinte inca cel putin cinci ani .
  Asta pentru ca Basescu poate minca papara doar daca este scos din carti inca din primul tur . In al doilea este imbatabil …
  Sa vedem de ce , n’asa?
  Inca neanuntata candidatura a doftorului Oparescu nu face nimic altceva decit sa scoata din carti pe Prostanc .
  Doftorul si-a stabilit deja electoratul prin cooptarea lui Cozminca la cirma bamporului sau electoral . Pescadorul Oparescu-Cozminca isi intinde navoadele in balta electorala a domnului Geoana si nicaieri altundeva .
  Ca doara nu-si inchipuie careva ca endependentii , nehotaritii , scirbiti pina la satietate de clasa noastra politica , oameni cu netzica scoala si un pic de capacitate de observatiune mai ascutit decit media , se vor inghesui in ziua votului sa arunce cu bolentinele in urna lui Oparescu tinuta de viguroasele bratze ale lui Cozminca , n’asa?!
  Avantaj Basescu !…
  Si iarasi este greu de inchipuit ca electorii lui Oparescu vor da in turul doi voturile lui Crin . Le vor da tot lui Basescu avind in vedere unde au fost pescuite .
  Daca doftorul trece in turul doi , iarasi este greu de inchipuit votant liberal care sa puie ceva in juvelnicul pazit de Cozminca .
  Tot la Basescu . Daca nu , sta acasa , n’asa?
  Avantaj tot Basescu !
  De la Vadim in turul doi cred ca nu mai trebuie sa spun unde se vor duce voturile .
  Ungurii se vor inghesui si dinsii la Basescu cu gindul la nu nou govern , promis deja , n’asa?
  Iarasi avantaj Basescu !
  Si ce este al dracului de important . furtul la urne …
  Singurele partide capabile sa puna in ziua alegerilor cite o flota de autobuze turistice imensa sunt PDL si PSD , n’asa?
  Chestia asta nu-i deloc de lepadat .
  Varsa 10-15 procente in navodul apropitarului flotei de ziceam .
  Scos din carti , PSD o sa inchida ochisorii , ba chiar o sa participe si dinsul cu o flotila mai micutza la victoria Basescului nazuind la pastrarea puterii . Fie si partiala sau macar locala , n’asa?
  Liberalii …
  Daca liberalii ajunsi in turul doi vor misca fie si doua dacii prapadide cu turisti electorali , vom avea in sfirsit primii condamnati pentru vot multiplu.
  Avantaj Basescu !
  Pe cale de consecinta , putem face calculelele numai si numai daca asta iese din primul tur sau ma rog , se da dus inca dinainte dupa printzipul aplicat lui Milica Constantinescu .
  Da nu se da , n’asa?

 23. Franklin Says:

  Singura certitudine a acestor alegeri este ca Traian Basescu nu are cum sa castige in turul II pentru ca toti votantii celorlalti candidati care se vor prezenta si in turul final vor opta, fara exceptie, CONTRA lui Traian Basescu. Iata si calculul, la „minimum”:
  19% (Crin)+18% (Geoana)+ 8% (Oprescu)+8% (Vadim/Becali) = 53%;
  Traian Basescu = 30-35%.
  Punct si stop. Din aceasta dilema nu putem iesi. Momentul adevarului a venit. Prea devreme pentru unii!

  Singura strategie de urmat pentru Traian Basescu, in cazul in care va candida, este sa incerce sa creeze animozitati si resentimente intr-atat de puternice, incat ele sa aiba rasunet in constiinta alegatorilor, pana intr-acolo, incat unii simpatizanti al caror favorit nu a intrat in finala sa nu se prezinte la vot, in turul II.

  Recomand celor care nu dorm linistiti de teama unui nou mandat al lui Traian Basescu sa se orienteze cap-compas CONTRA lui Traian Basescu si nu contra contracandidatilor lui. Nu faceti jocul lui Traian Basescu, are cine sa-l faca. Restul, va veni de la sine, mai usor decat credeti!

  Pana la urma, toti cei tre candidati (chiar si Geoana) sunt valabili, mai mult sau mai putin, pentru functia de presedinte. Nu numai prin comparatie cu Basescu, pur si simplu avem acest noroc, ca oricare din cei trei ar deveni presedinte ne vor confirma asteptarile. Parerea mea.

 24. Franklin Says:

  @Virgil

  „E-n zadar copile, mortii nu invie”

 25. Călugărul Teofil Says:

  Ambii, doi looseri patetici.

 26. Garcia Muerte Says:

  Roxana, faci din nou echipa cu Dan Andronic. Ai mai facut de vreo cateva ori si a fost dezastruos pentru cel sustinut. Sorinel este condamnat din start cu voi doi ca si sustinatori. Loseri cu pedigree!

 27. Plano Says:

  @Franklin
  Subscriu intrutotul ziselor tele.
  Te vor contrazice doar cei din treimea basesciana!

 28. renata Says:

  Sunt de acord cu raţionamentul tău, Roxana. Deşi, probabil, o să votez Crin din prima. O nedumerire: când a fost Ciorbea acoperit de un val de simpatie populară?
  Şi o obiecţie: nu scoate din context afirmaţia lui Dinescu, aia că ar vrea un preşedinte antipatic, fiindcă ajungi la o concluzie eronată.

 29. virgil Says:

  Stimate Franklin ,

  Daca alegerile ar fi simpla socoata aritmetica , talica ai avea perfecta dreptate si nici nu ar fi necesar sa mai existe turul al doilea , n’asa?
  Ce poci io sa-ti spui , daca vrei sa ma crezi pe cuvint , ie ca niciodata , dar absolut niciodata , socoatele de tipul celei facute de matale nu au fost valabile . Eventual acasa stind pe cuptor , dar nu si la alegeri .
  Spun asta pentru simplul motiv ca la viata me am avut cinstea si onoarea sa particip la organizarea si desfasurarea unor procese electorale , atit la nivel local , cit si national . De foarte multe ori .
  Acuma , io nu vin aici sa spui ca socoata mea este infailibila , ba chiar ma rog la Dumnezeu sa fie cit mai departe de adevar …
  Nu de alta , dar am spus-o si am tot repetat-o chiar inainte ca Basescu sa fie ales ca acesta reprezinta cel mai mare pericol la adresa firavei democratii romanesti si mai ziceam io ca „o sa ne aduca in stare sa-l regretam chiar si pe cumatrul Ilici” …
  Si iote ca a facut-o n’asa?
  Asa ca vezi talica , nu pe dragostea de Basescu ( piei drace!) se bazeaza calculelele mele , ci pe experienta . pe cunoasterea actorilor , a scenei politice si modului cum se fac si se desfac alegerile in Romanica noastra .
  Si pe cuvintul meu ca le stiu al dracului de bine .
  Nu din vorbe , ci din practica cum spuneam .
  Ca teoria … Teoria ca teoria , da praftica ne omoara , n’asa?

 30. Franklin Says:

  Stimate domnule Virgil,

  Traian Basescu nu mai are de oferit nimic, nimanui, nici macar celor care, dupa cum zici, fac si desfac alegerile in „Romanica”. Pur si simplu si-a epuizat toate resursele, chiar inainte de a da de greu. Ori greul de-abia acum incepe.

  Or fi, n-or fi romanii prosti, dar pe prosti, uneori, ii ajuta si instinctul. Iar instinctul le spune romanilor, basta Traian Basescu!

 31. virgil Says:

  Domnule Franklin ,

  Traian Basescu nu o mai avea el nimic de oferit unuia ca matale , dar din pacate nu talica si nici io nu suntem singurii care votam .
  Sansa de a scapa prin vot de acesta este data numai si numai daca din casa vor iesi la vot acei nehotariti care , vai de citeva cicluri electorale se inmultesc .
  Adica de a schimba structura electoratului prezent la urme in zilele de vot .
  Oferta actuala nu schimba prea tare spectrul celor care vor fi prezenti la vot .
  Aici este buba .
  Basescu si-a tras 75% dintre ei la referendum.
  Bine , sa zicem ca au mai scazut , dar ce , are nevoie de 75% ?
  Ma mira al dracului de tare ca poti vedea un votant PSD , chiar si unul PRM ( votanti care sigur vor merge la vot si in turul doi indiferent cine o sa fie in cursa) punind stampila pe Crin Antonescu si nu pe Basescu .
  Hai sa fim seriosi !…
  Basescu stie ca cele mai mari posibilitati de a lua bataie vin dinspre Prostanac , de aici si candidatura inca neanuntata a doftorului de mina cu Cozminca .
  Doftorul pe Geoana il alearga si nu pe Basescu .
  Tot alergindu-se se vor scoate reciproc din cursa .
  Si iarasi spun , porneste din capul locului cu 10-15 procente din furt .

 32. Călugărul Teofil Says:

  Moțiune de-a-mboulea. Scapă Băse și de PSD, pe ultima sută din primul mandat. Pre mâna PNL. :mrgreen:

 33. virgil Says:

  Si ar mai fi ceva domnule Franklin …

  Cu totii ne referim si facem calcule doar legata de presedentie , uitind ca si guvernul este al dracului de important , n’asa?
  Sa luam in discutie ce o sa faca pesedeii daca in turul doi ramine Basescu si Antonescu .
  Cam ce crezi ?
  Or sa se repeada sa puie osul sa iasa liberalul Crin pesemne ?!
  Pen’ ce ?
  la ce le-ar folosi ?!
  Prima e ca s-ar pune de’a curpiezisul propriului electorat inclinat nu spre liberali ci spre ceilalti fesenei , pedelicii , n’asa?
  Liberalii …
  Pai liberalii ce interes ar avea in turul doi sa se puie da’contra pentru un iluzoriu mandat cind pe dinsii ii intereseaza nu presedentia ci participarea la guvernare , unde mai multi dintre ei pot participa la impartirea cascavalului , n’asa?
  De altminteri lucursorul asta se vede deja inca de acuma .
  De aici si reticentele pesedeilor care , scosi din cursa il vor sprijini pe Basescu pentru a-si pastra posturile si privilegiile …
  Si ar mai fi multe de spus …
  D’aia zic , socoata nu devine de la aritmetica multimii de voturi cum simplu o faci , ci din cu totul si cu totul alte parti …

 34. cristi Says:

  Eu nu cred ca mai trebuie sa tinem cont de ce au promis politicienii. toti au calcat stramb. basescu nu si-a dat demisia in 5min. oprescu spunea ca nu o sa candideze pt ca electoratul lui i-au dat un vot de incredere pt primarie. sa revenim la oile noastre. am vazut si eu lista lui crin. m-a impresionat. stiu din alte surse ca pe crin il sustin multi oameni de valoare. cred ca m-as simti bine printre ei. deci cu siguranta merg pe mana lui crin.

 35. marius Says:

  dintre toti candidatii doar unul poate fii privit fata in fata. acesta este crin antonescu. fara afaceri ascunse, fara securisti, fara nesimtirea de carw dau dovada ceilalti candidati. nu o sa imi fie niciodata rusine cu un presedinte de genul lui crin

 36. Franklin Says:

  @Virgil

  1. La alegeri se vor prezenta de 2 ori mai multi alegatori decat la referendum, unde au alergat, cu parul valvoi, in primul rand, suporterii lui Basescu.

  2. Eu chiar vad sustinatorii si membrii PRM si PSD votand cu Crin in turul II, daca va fi nevoie. Inca odata, niciunul dintre cei 3 contracandidati nu este perdant, oricare dintre ei va fi castigator.

  3. Nu cred ca mai mult de 5% dintre alegatori isi fac calcule cu guvernarea de dupa alegeri. Sa fim seriosi, mai toti il judeca pe Basescu („Il schimbam sau nu il schimbam”) sau judeca la maniera „imi place de cutare pentru ca…”.

 37. Mihnea Georgescu Says:

  Îl susţii… îl susţinem pe Oprescu pentru că avem o anumită factură intelectuală, un anumit background cultural, cred că asta ai vrut să spui, dar ai fost prea delicată să o afirmi aşa direct.

 38. Andrei Bădin Says:

  @roxana: tu in aceeasi barca cu cozmanca, solcanu, nicolicea, miron cozma, bondrea si o parte din fostul cpex?

 39. Paula Says:

  Eu sustin Crin Antonescu !

 40. atitudini Says:

  O observatie: demisia apare ca urmare a unei erori/greseli personale…

  Atunci cand o structura/organizatie decide asupra persoanei, responsabilitatea se distribuie intregii structuri.

  Atata timp cat nu pot sa-i imput ceva direct lui Crin, nu pot sa-i cer demisia… Sa-i cer cuiva demisia pentru ca e altcineva mai bun la un moment dat, forteaza un pic ideea din spatele „institutiei” demisiei.

  Revin si cu alte observatii… poate despre „doctorasul” cel viteaz.

 41. Roxisor Says:

  Romanii NU au nevoie sa simta adrenalina , scumpa Roxana Iordache. Au avut parte de destula adrenalina pana acum , nu crezi ?!?! E timpul ca in Romania se se aseze lucrurile sa fim si noi o TARA normala. E timpul pentru o schimbare. Romanii cer o schimbare , sunt satui de tot ce se intampla in draga noastra tara. Am incredere in CRIN ANTONESCU , la fel cum au multi alti romani. Trust me! Crin Antonescu este solutia la problema noastra!

 42. deyu Says:

  E opinia ta si ti-o respect ,dar votul meu va merge la Crin , deoarece avem nevoie de un om care sa reprezinte imaginea romaniei in europa ,nu golden blitz si tungator de oi,avem nevoie de un om demn , integru ,nepatat in opinia ta e Oprescu in a mea e Crin totusi ce a facut Oprescu de cand este primarul Capitalei?
  Scriemi 3 randuri…daca poti

 43. sergiu Says:

  Basescu trebuie sa fie inlaturat de la putere !!!!
  Lucrul de mai sus este cel mai important.
  Dupa parerea mea cea mai buna varianta este Crin Antonescu, este mai nepatat ca ceilalti candidati, acesta este lucrul cel mai important.

 44. solelena Says:

  total de acord!jos cu basescu,hai cu Antonescu!

 45. Constantin_1 Says:

  Cu siguranta in turul 2 va fi si ,,un vot” dat impotriva domnului Traian Basescu. Avand in vedere ca domnul Crin Antonescu este solutia pentru un alt fel de presedinte, atunci de ce sa nu-l votam si-n primul tur?

 46. Florin Says:

  Draga Roxana,numele meu este Florin, sunt din Oradea si il sustin pe Antonescu.Mai mult de atat cred ca votul pe care vrei sa-l dai tu in primul tur lui Oprescu (are o valoare cuantificabila mult mai mica decat un vot pt Antonescu in tutul 1- pe care chiar tu o spui ca i-ai da votul in turul 2).In tara Oprescu nu este cunoscut, are doar Bucurestiul, iar prin candidatura sa va fura voturile lui Geoana si nu ale lui Antonescu.In rest o postare decenta, dar vadita intentia de a-l pagubi pe Antonescu de intentie de vot.Pacat ca nu te-a mobilizat lista lui Constantinescu

 47. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Vă mulţumesc pentru comentarii. Am să vă răspund fiecăruia. Şi sper să participe cât mai mulţi la forumul nostru. Şi dacă se poate, cu argumente. Dacă nu, nu. 🙂

 48. cristian Says:

  @Roxana
  doua observatii: in primul rand nu prea inteleg unde o fi fost ascunsa charisma lui Ciorbea… care numai caldura nu emana..
  in al doilea rand, sunt de acord cu optiunea ta si felul in care ai justificat-o; dar, daca, prin absurd, crin ajunge in turul 2 cu base, cum votezi ?
  eu sunt dispus la un vot negativ…

 49. RAMONA Says:

  Da Roxana,asta ma deranjeaza si pe mine ,nu comunica cu electoratul asa cum ar dori acestia ,ba mai mult,am senzatia ca joaca teatru.Eu am avut incredere in capacitatea lui de a schimba ceva in bine imediat dupa congres ,apoi dupa alegerile parlamentare (ti-aduci aminte cand spunea el cu tarie ca va face curatenie in organizatiile care nu au avut rezultate bune adica peste 15%).Cand vine la Brasov atat face :se intalneste cu LAL(liga alesilor locali),traseaza sarcini si pleaca .Sunt sute de persoane ,potentiali votanti care poate si-ar dori sa discute anumite probleme cotidiene si nu numai dar cu cine ?
  Crin incearca sa promoveze clasa politica tanara dar pe tineri i-a ascultat vreo data ?”trebuie sa facem asta si asta „…
  Cand mi-am dat seama ca ceea ce zice Crin sunt doar vorbe de umplutura,s-a ales praful de tot(org de tineret si de femei ).
  Sunt multi oameni care nu gasesc raspunsuri la discursurile facute de d-l Crin,ce ar trebui eu sa fac?iti dau un exemplu concret:dupa acea emisiune in care d-l Crin spunea ca nu-si va da demisia pentru ca nu va fi cazul si multe alte fraze rostite imperativ,ma suna un membru al acestui partid si ma intreaba ,ce a dorit d-l Crin sa ne transmita ?eu ce puteam sa-i spun :”stii,de fapt dansul a incercat sa ne transmita dorinta lui de a ajunge presedinte si atat ?
  Poate par putin deplasata dar nu reuseste sa simta pulsul ,poate ca este implicat mai putin cu sufletul ,nu stiu ,ma pierd si eu in cuvinte .CINE SA-I ASCULTE PE ACESTI OAMENI ?
  Interesele poate ca sunt mult mai mari decat dorinta lui de a schimba in bine Romania .
  Daca am exagerat imi cer scuze anticipat iar daca nu m-am facut inteleasa se datoreaza acum ,voi avea grija ca in campania ce ne bate la usa ,sa ma fac auzita si inteleasa .
  Cert este faptul ca acest partid istoric nu mai are valori ,valori de alta data .

 50. Florin Matei Says:

  Argumentele tale anti-Crin sunt, în bună măsură, corecte. Nu neg, deşi ai putea fi olecuţă mai tolerantă şi mai puţin nevricoasă. De acord, Antonescu îşi sofistichează discursurile, de multe ori verbiajul său e complicat. Face prea multe volte discursive până a ajunge la ţintă. Că e distant însă, n-aş spune. Poate îşi impune să fie mai rezervat, dar în niciun caz nu putem numi asta aroganţă. Poate fi un anume gen de superioritate, dar nicidecum afişată ostentativ. Da, are un stil comportamental cu care românii nu sunt obişnuiţi, pentru că ani la rând au înghiţit mitocănii, caterinci, miştouri ieftine, etichetări suburbane.
  Adrenalină? Dă-o naibii! La ce viaţă ducem, în ce hal am ajuns, ca naţie, ne trebuie calmante. Dar nu de la doctorul Oprescu. Nu de la el – cum i-ai zis? – spontanul, sociabilul, spumosul! Bănuiesc că visezi de ceva vreme la feţi-frumoşi pe cai albi, înaripaţi…
  Oprescu e, în cel mai bun caz, un tip cu care poţi să ai o conversaţie plăcută. Un tip care îi poate face pe pensionarii dintr-un parc să râdă. Deşi bancurile sale sunt tot mai răsuflate. Comunicarea lui afectivă nu are priză în Ardeal, şi ştii de ce? Are un accent dâmboviţean îngrozitor, înţelegi? Or, ardelenii sunt reticenţi la un atare limbaj. Îl consideră şmecheresc, iar pe cei ce-l folosesc îi privesc pieziş. Cu circumspecţie.
  Oricât ar face pe spiritualul şi pe spontanul, Oprescu rămâne – pentru mine – un ins care-şi exersează discursurile într-un ambient discret, undeva în faţa unei oglinzi. Apoi, iese să ne comunice, afectiv, desigur, că e un om popular, deschis, plăcut, sociabil. Şi – o, da – spumos. El, spumos, Băsescu, spumegând.

 51. nordiclarisa Says:

  Stimata doamna,

  Va invit sa transmiteti un comentariu si doamnelor din Ladies Agreement Club de pe blogul meu:
  http://nordiclarisa.wordpress.com

  Multumesc
  Larisa

 52. Shadow Says:

  @Roxana

  Asa cum ti-ai facut publice argumentele pt votarea lui oprescu o sa mi le fac si eu publice si sper chiar daca te vor deranja sa nu te supere.

  In situatia actuala nu voi vota decat Antonescu. Altul, pt mine, nu e prezidentiabil. Daca Antonescu nu ajunge in al doilea tur ma voi duce sa-mi anulez votul. Nu. Nu pot alege intre basecu, geoana sau oprescu iar restul chiar ca nu mai conteaza.

  Emil Constantinescu cu tor respectul meu a cazut si el in populism. Contractul de 200 de zile si cei „15.000” de specialisti au masurat perfect acest populism. Mai bine „tacea” si „facea” mai mult. Asa a dat o ocazie perfecta sa fie „masurat cantitativ” de catre opozanti. Ori era clar ca 200 de zile si „politizarea” cu 15.000 de „specialisti” a posturilor din administratie nu putea sa faca sa „vina primavara”.

  Tu sustii ca Antonescu nu-i poate face fata lui basecu si sustii ca ii pot face fata doar „grobianismul” si „ciobanismul” in esenta. In cazul asta pici in pacatul de nu te „interesa” de schimbare. Schimbarea lui basecu cu unul de acelasi calibru nu poate decat sa incalzeasca temporar un „anti basecism” primar. Dar Romania nu ar castiga nimic. Pe basecu il poate bate doar unul educat care nu incearca sa il „cloneze”. Unul care sa nu hahaie, care e demn, care are argument si nu „injurie” sau „misto de cocalar” :-).

  Pe orice problema evocata de la criza la reformarea statului basecu este obligat sa „invete pe de rost” de la „intelectualii sai”. Nu va fi in stare sa argumenteze si asta il va „enerva”, il va scoate dintr-un calm aparent fortandu-l sa-si dea „arama” pe fata.
  Basecu nu are nici un fel de competenta, nici macar in ceea ce priveste meseria sa de baza, „marinaritul”. Basecu e perfect in „injraturi”. De aia a pierdut nastase ca a incercat sa aibe acelasi limbaj cu basecu.

 53. Marcus Says:

  @Buna Roxana ! Vedeti aici: http://marcus64.wordpress.com/2009/09/24/poveste-fara-sfarsit-inca/#comment-1055
  sa fiti iubiti
  marcus

 54. Arogantu' Says:

  @Franklin: 1. De doua ori mai multi decit la referendum ? Wow !
  Atunci prezenta la urne a fost de 44 %, iar astazi sondajele se invirt pe la 40% prezenta. Inclin sa fiu de parerea ta cu (2) si (3). Problema este ca alegatorii, oricum, nu-si fac vreun fel de socoteli, cei care-i „mobilizeaza” – DA …

 55. trasca liviu Says:

  nu sunt un fan al lui base. nu il suport pe oprescu si pe becali, iar crin imi este indiferent. totusi daca trebuie sa aleg intre toti acesti oameni,parca as merge pe mana lui crin. macar putem trai fara frica ca nu poti vb. liber la telefon.

 56. Corina Says:

  Frumos material ai scris iar, Roxana. Eu cred ca te inseli in privinta lui Crin. Adica ai dreptate in general, dar uiti ca are momente memorabile care rastoarna tot.

  Cum altfel decat de mare efect din punct de vedere afectiv a fost prestatia lui de la Congresul PNL, cand a fost ales? A castigat cu „Eu sunt curat, desi nu sunt calugar” si facand apel la curatenia celorlalti. Putin si genial. Rar si la tinta. Se poate castiga si asa. De fapt, asa se va castiga de-acum. Nimeni nu mai sta sa urmareasca discursuri pe zeci de minute, entuziasmul marilor manifestatii a apus pe veci.

  Crin Antonescu are capacitatea de a intra in inima multora, chiar si a celor care nu-i seamana deloc, si de a ramane acolo temeinic si definitiv. Nu-ti vine sa-l sustii cu patos, dar te-a convins in adancul sufletului si in tacere, il alegi.

 57. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Continuaţi! Promit să fiu prezentă cât mai mult pe acest forum, îl ţinem toată ziua şi cât va fi nevoie. Vă răspund fiecăruia, în cel mai scurt timp.

  @Florin Matei. Fă bine şi controlează-ţi atitudinea şi modul de adresare, pentru că n-am folosit aceleaşi jucării. Cu alte cuvinte: stai pe fundu-ţi!

 58. ela Says:

  Deci, Base ramane lider, preferatul romanilor de pretutindeni 😦
  Ce pot sa zic la faza asta, ca sunt multi romani fie din tara dar mai ales din afara, care din lipsa de timp sau pur si simplu pentru ca nu le place politica, nu-i intereseaza ca base dezbina tot,
  nu respecta nici o regula, hahaie ca un mascarici, ca pur si simplu duce o politica de nivel mioritic, loveste in orice institutie a statului, de dragul placerii personale,deci sunt multi care-l prefera pe base din nestiinta.
  A promis in 2004 ca va fi jucator, da, vedem joaca tontoroiul in multime, in loc sa se implice in intreburile tarii, sa fie un jucator mediator, sa reprezinte cetateanul si dreptul sau la o viata normala .
  A hahait 5 ani, l-a pus pe boc prim ministru care a lovit in mediul privat, cam asta a facut Boc.
  Eu Ii imput domnului Basecu si-l consider vinovat de promovarea mitocaniei la nivel national, la nivel „inalt”, e vinovat pentru ca este seful unui partid in a carei componenta sunt indivizi, care zi de zi fac demonstratii televizate contra bunului simt , mint, nu respecta nimic si pe nimeni, intr-un cuvant mitocanie, culmea agreata de jurnalisti, altfel nu i-ar mai invita sa ne streseze.
  Este aproape imposibil ca acesti indivizi sa poarte un dialog civilizat, sa nu suceasca realitatea, mint cu o nerusinare fara margini.

  Base trebuie sa nu lase daca vrem ca aceste elemente PD sa nu mai distruga tara, luati aminte, niciodata nu s-a facut ceva bun, constructiv in conditii de incompetenta, astia o demonstreaza in fiecare zi.
  As vrea ca Dl Basescu sa stie ca nu este criticat fara temei cum sugereaza sustinatorii lui, nu i se aduc critici inventate, sunt realitati, a crezut ca poate hahai la nesfarsit, hai tine , o data, de noua ori, da asa la nesfarsit si cand (?!) trebuie si cand nu ,hahaitul il scoate deasupra. Uite ca hahaitul nu l-a scos bine din confruntarea cu magistratii, a incercat sa hahaie in plina sedinta cu inalta elita a Ro maniei, sau asa ar trebui sa fie, iar acestia nu s-au amuzat, nici nu era cazul.

 59. Dinu Says:

  Roxana.

  Poate gresesc, dar o voi spune: gresesti Roxana ! …este omenesc. 🙂

  De la locuitorii Bucurestiilor -pentru ca majoritatea lor nu sunt bucuresteni in intelesul profunt al termenului- nu am avut pretentia de-a sti ce aleg. Nu-i condamn, este o stare de fapt.
  Spiritul acestui oras, al vietii comunitatii, vechi de cel putin 5-6 generatii, ce tocmai si-a sarbatorit cei 550 de ani de atestare documentara, s-a pierdut definitiv inca din anii `70. O stii prea bine ! 😦

  Dupa nomenklaturisti, securisti, acum le-a venit randul fiilor acestora ?

  Roxana, te rog, „ridica-te” si priveste scena din „loja centrala”. 🙂
  Alege compromisul cel mai mic, pentru ca suntem intr-o situatie de compromis.

 60. Călugărul Teofil Says:

  Amin ! Bădin, tu – în aceeași barcă cu Felix – Crescent ?

  Vade retro, SAntenas !

 61. marius Says:

  @marius: romanii nu au nevoie de viteza de reactie, ci cu certitudini ca aleg ceva drept. Ca li se ofera concret ceva, nu vorbarie si acuze stilistice. Sigur ca mi-a placut alegoria de azi din parlament cu trenurile decuplate a lui crin, dar mai ales sintagma „prafuri usoare” trase de guvernanti, ca principal motiv al euforiei.
  Nu cu glumite convingi poporul roman, cu atitudine strategica, cu un plan de lupta, cu soldati si cavalerii grele.
  Cine sunt strategii lui crin? Niste basinosi de peste Ocean care incurca mura cu gura?

 62. ela Says:

  Ei, bine! noi pe cine votam !? nu-l mai vrem pe base, iar oferta e dureros de anemica, de ce?
  Sunt timorati de mitocanie,!? pai daca-i asa ,bine zice Roxana, nu are sansa un candidat normal in fata unui anormal.
  Atunci, solutia de compromis pana intram in normalitate este Oprescu, ceilalti doi Geona si Crin, astia sunt candidati prea corecti pentru situtia in care ne aflam, nimeni nu mai percuteaza la discursuri elegante, bazate pe proiecte pentru cetateni,
  NU MAI CREDE NIMENI IN ASA CEVA DEOCAMDATA, suntem in faza in care lumea va vota ca la circ, cine face show-ul mai tare ala va castiga, asta este lupta ce va trebui s-o duca contracandidatul, sa-l bata pe base cu propriile-i cuvinte, e greu, nu-i usor sa faci asta, adica sa FI om de buna credinta si sa joci murdar SA RAMAI SI „SIMPATIC”pentru ca asa cere scenariul.
  Roxi nush daca m-ai inteles?

 63. Florin Matei Says:

  @ Roxana Iordache: Mi-am spus doar opinia. Unde vezi tu atitudine deplasată şi mod de adresare necuviincios? Sau, pur şi simplu, îţi displace prezenţa mea pe blogul tău?
  Altfel, în privinţa jucăriilor, te voi dezamăgi: şi eu am preferat în copilărie cărţile!

 64. Dinu Says:

  @ela

  „uleiul” si „apa” nu se vor „lega” niciodata. Este o utopie !
  In lipsa unei legi a lustratiei inca din `90 societatea romaneasca a fost condamnata la dezbinare, pentru cateva generatii. …”Divide et impera!”

  A propos, ti se pare ca te-a respectat, inainte de marinar, vreo institutie a statului ? …daca da, te rog spune-mi-o si mie. 🙂

 65. Mihai Petre Says:

  PSD se afa intr-o mare incurcatura. Se pare ca Oprescu are sanse mult mai mari decat Geoana iar scrisoare deschisa trimisa de Cozmanca a tulburat rau apele socialiste din PSD. Dar nu cred Oprescu are sase sa ajunga in turul 2. Romanilor care vor sa scape de Basescu nu le mai ramane decat o sansa: sa il voteze pe Crin Antonescu!

 66. Paula Says:

  Votul meu va merge la Crin Antonescu ! Spre deosebire de ceilalti candidati, in Crin Antonescu am cea mai mare incredre ca va reusi sa ajute Romania !

 67. Franklin Says:

  @Arogantu’
  Dezinformezi, probabil fara sa vrei.
  Prezenta la referendum a fost de 26,51% din care cca 80% s-au prinuntat impotriva demiterii. Daca mai socotim ca pentru validarea referendumului ar fi trebuit sa se prezinte la vot 50% +1 din cei inscrisi la vot, vei intelege de ce rezultatul este absolut nerelevant. Iar suporterii lui Traian Basescu nu sunt foarte multi, asa cum crezi!

 68. ela Says:

  Dinu, ai dreptate, nici o institutie a statului nu respecta cetateanul, am simtit-o inainte parca mai mult ca acum, cel putin finantistii de la giseu cu care intru in contact, astea coanele astea,sunt de-o impertinenta crasa.
  In ultimul timp se tem pentru locul de munca si au lasat-o mai moale, Eu cred ca asta depinde de educatia functionarului, sunt si persoane care se poarta decent, insa unele sunt …..acum am inteles, sunt din Pd cu sufletul, prea seamana la comortament mitocanesc.

  Imi pare rau ca PD a ajuns etalonul mitocaniei, se identifica cu ea, a ajuns in situatia in care mie personla imi provoaca scarba, si asta numai de cand e base la putere, si-au luat-o in cap.

  La inceputurile , DEMOCRATIEI NOASTRE AUTENTICE, Ii urmeaam cu placere pe unii din Pd, Berceanu, Anca Boagiu si altii,nu-mi amintesc acum, ei bine, de cand au intrat astia ca videanu,sulfina, boureanu, ridzi, toader, hoara nu mai zic, Visan si toti care apar la tv, nu se mai poate, nu se poate continua in felul asta.
  Pe duduia, o inteleg si parca mi-e simpatica in ciuda a tot ce face.
  Ludovic Orban, are un „handicap” sa-i zic asa, sasaie, suiera cand vorbeste deci nu-i omul care trebuia s-o struneasca pe duduia naravasa., care cand se dezlantuie este in elementul ei.

 69. Marcus Says:

  @Mai fratilor: discutam vorbe ca sa avem carevasazica conversatie. Inteleg ca toti nu-l mai vreti pe chiombu insa, in acelasi timp, dizeratatii la nesfarsit ca sa-l votam sau nu pe Crin. Rezolvarea-i simpla si sta la idemana oricui nu-l mai vrea pe chiomb. Mergeti fratilor in turul II si daca chiombu’ se „califica” votati-l pe cel cu care concureaza. restul sunt frectii la un picior de lemn si nu fac altceva decat vrajba in tabara anti-basescu. Luati d’aci cu ce va fi daca: Chiombu Reales!

  Tichie de Margaritar (Asta ne mai Lipsea!)
  Categorisit la Revista presei in versuri naive

  Sex si drog avem de-acum
  Pentru tineri, start la drum.
  Iarb-or trage azi in draci
  Copilasii nostri dragi!

  Veseli, detasati de tot
  Se vor prezenta la vot,
  Sa-l confirme pe Tatuca
  Ce le-a pus pe jar mamuca.

  Un Tatuca dur si “cool”
  C-o durere mare-n cur,
  La calvarul ce-i pandeste:
  “Scapa cin-se nimereste!”

  Fetele de pe trotuar
  Stranse sub un felinar,
  Cu carnet de sanatate
  Vor intra-n “legalitate”.

  Soarta buna si ferice
  Marinarul le prezice,
  Sub un “crucifix” de piatra
  Vor avea “contor” la poarta.

  Mandre si cu drag de vot
  Vor miza pe vechiul pot:
  “Papa San-ul Reales
  Ca la ultimul Congres!”

  sa fiti iubiti si sa votati intelept
  marcus

 70. J o h n s o n Says:

  @Roxana,am sa raspund deasemenea raspunsurilor tale,la toate cele 3 interventii deja facute cu asta a patra care nu se pune,e facultativa… 😕 😎

 71. El Ciu Says:

  Roxana, sincer m-a socat putin acest articol, dupa ce in articolele anterioare erai mult mai drastica in privinta lui Crin.

  Dar sa trecem peste asta si sa iti spun eu de ce l-as sustine pe Crin, daca as fi in locu tau.

  Un singur motiv – In turul doi, Oprescu sau Antonescu, amandoi ar avea sanse foarte mari sa-l invinga pe Basescu. Probabil ale lui Antonescu ar fi niscaiva mai mari. Dar sa consideram ca ar avea sanse egale.

  Daca Oprescu ar ajunge la presedintie mi-ar fi frica ca am avea episodu de la Bucuresti, reeditarea la nivel national – adica sa nu faca nimic din ce a promis si sa-si vada de treburi, in timp ce lumea in jurul sau arde.

  Crin inca nu mi-a dovedit pe deplin ca isi respecta promisiunile electorale, dar pana acu a reusit sa-mi dovedeasca ca pare a fi un om de cuvant. A promis un anumit gen ed campanie, a promis ca nu va participa la serbari si rhaaturi de genu, unde restu candidatilor nu pot rata ocazia sa participe si s-a tinut de cuvant. Chiar daca Tebea era atat de tentanta :).

 72. Marius Mina Says:

  
    
  
  
   
  
   
   
  
  
    
    
  
  
  
   
  
  
  
  
   
   
  
  
   
  
   
  
   
  
    
      
  
  ! 
  ”

   
  #
   
  $ 
  
   
   
  $
  
  „ 
  
  
   %
  
  
   
  
  &
  
    
   
  
    
    
   
  
   %
   

  
   
  
  
   
  ” 
  
  ”
  
  
   
  
   

   
   ”
    
   
   
   % 
  

   & 
   
   %
  
   
   
  ” %
  
   %
  
  
  
   
  
   (
   ) 
    % 
   ”  
  
  
  
   
   ”&
  * 
   
  #
   
  
  
   %
  

  
  ”
  # 
  
   
  +
  
  • 
    %
  
  %
  %
   
  
   
  ” 
  
  
   
    
    , 
  &
  • - 
  
  ”
   
  
  
   
  
  
  
  &
  
  • 
   
   
   „      
  %
  
  
   
   
   
   .
  &
   !
  • - 
   
  ”#$”$ 
   
   ”

  
   
   
  # ”
   
  
  
   &
  • %%%
  ”” „ # 
   
   % /
  0
   
   
  
  
  
   
   
   &
  
  &”$
  • 
  #
   
  
   1
   
   
  
   
  
  
  !
   ”‘
  
  
  
  
  
   0
  
  2
   
   
   
  
  
  &
  &’
  • -
   

   #

  ”%($)
  
  * ‘” 
   
  
   &
  • 
  
  (
   ) %,’
  
   ””
   
  
  ” ”
     
  
   
  ”
  
  
  &
  &)+
  $$
  • 0

  
  
  ” 
   
  #,$”!
  % 
    ”
   
   
   # % ”
   
  
  *(% 
  
  
  
  %3
  
  „ %
  
  
   %&
  &!(
  • - %
   
   
    
  
  
   
  %%%
  )$ 
  
  *’(-”” %
  
  
   /
  1 % 
  ”
  
  
   
  
  
   %(

  ”
  
  *
  4 0 
  ,
   
  %
  
  
   
  $)% 
  
  

  
  
  1”
  % 
  
   
   
  %
   
   
   
  /&
  • / ”
   
    
   / ”  # ” 
  
  (
   ) &
  &$
  • 
  #
   
  
  
    
   %#

  ”
  %%%%” 
  
   
   ”&
  &,$
  • % %# 
   
  
   % 
  
  
  , %  
  
  
  
   
  
  
  (
   )  
  
  ’  
    

   %%%&!”$ #”
  *”%
  # 
  0
  
  2
    %*(%&
  • -
   % %#
   
  55
   ”  
   % 
    % 
  ” 
  
  ”
  
  
  , ”
  
  
  
  
   &
  !+(%
  • ”  
   
   %!
  %
  ”

  
   

    
  
   .’ ‘’%)$
   % 
   
  
  ’ 
   %*””$&
  $$!
  • %$$”$  
     
     1 
   
   
  
  
  

  
   
   
   
  1  6
  7%
  
  
   
   
   
  
  
  
   
  
   
  ”
  
  
  
  
   
  &
  • 
   
   
   %$$”$
   
  
   
  „(,/%”$” 
  ” 
   
  
  %
  #
  
  
  
   &
  %%)
  • -  
    ” 
   
    % 
  
   
  
    
  %)*,$+
  ”!%%%”
  
   
  
  
  
  
   
   %#
   
  
  &
  • . 
    
  #     
  
  
     
    
   
  
  
  55
   
  
  3
   , 
  
  
  
   
  
   
  
  ( 
  %  
  ” 
  
  
  
  
   
  
    (
   )  % ’
   
    
  
  
  
   
  
  ”
  ”‘
   
  
  * ( 
  &
  /()
  • %%  
   
  
  .
   /  ”
  
  
  
  
  (
   )  
    %
    % 
    
  
   1
   
    
  
   
   
   &
  
  .)
  • ” 
   
   
  
  
  %
  
   
  

   
  
  
   / % 
   $”$#(”&
  . 
  • 4 ”

  
    )
   (
   ) 
   
   ”
  
   %

  ”&$$$ 
  
  )
     
  
  
   
   % 
   89991899:  &
  • .  
   ”
  % ”
   
  
  
   &
  • ,
   1 
   
  
  
   
  
   
   
   
   
    
   
  
  
  # 
   (
   )  
  
  %” 
  
  
   ./*&
  • - *$$%#”
  
  1   
   (
   ) 
  
  
  
    899; 
      
   
  
  
  
   ” 
  
   
  
   
   
  ” ” 
  „
  
  
  
  
   &
  .0
  • 
   
  
    
   
  „ 
  ” ” ”
  
  %
  
  
  
   (
   )  
  
   
  
   
  
   

  #”%%  
  
  &
  %
  • 
   
  
  
  # 
  
    
  
   %
  $%”
   
  
   
  
  
  
  
  &
  •  
  
   
   (
   ) 
   
   
  
   %
  #
  ’   
  
    
  
  
     
   
  ” %
  
  
   
  
  

     
   
    %  & -  
  
  %
  
   
  (.- 
  % 
    
  
   &
  
  )
  • ”  
  
   *%&$% 
  
  
  
  
  &
  • /
  
   (%”$ ” 
  
  
  
  
  
   &
  !
  • 0 
   ” 
   
   
   
  
  
  
   %”% 
   
  
   
  
  (
   ) %
  899.* 

  3
  %
  
  5
  
   
  %899; 
   1
  ” 
   &
  ”
  • ”  
  #
  
   %&”%”%
  
  
   
   
  # 
   % ”
   
   # *$%$% 
  # 
   
  
  
  

   / &
  #
  • %”% %,)#-&, 
  ”
  
   
  
  % ”
   
  (
   ) &
  •   .)  
   
  
    
   
  
  
  
  -
   &/   
   
  
  
  
  
  
   
   %
     
    „
   
   ” 
   
  
  

    
    1 
   % ’$ 
  
  
   
  
  
   
   
  
  
  -
    $     
  
   
  
  
   
   
  
  
    
   
   
   
  
  &
  • &,  
  
  
  55
   &
  • - 
  ”
  
  0 
  ”
  %
   
  
  
  
   &
  #%”
  • *%
  !% „ 
  %
    
    
  ) 
  
  
  
  *%*&
  • 
  
  
  (
   
   
  
  4
  3
   ,  
   
   (
   (
   ) 
    
  ”
  
   
    
  
  , 
  
  
   ”
   
  
   
   
  
  
  
   
  
   ”
  ) &
  • 0
    
  
  
  %
  
  
  %” 
  
  %”-”%($)% 

   
  &
  • ?
  
  
  
   
    ”
    
  
   
  
   
   
     
  
  
   &
  • 
   
  
  

   
  
  
   
  
  
  
  ”
   
  &
  • 
   
   
  
   
  
  
  

     
  
  
   
   
   
  
  
  # 
  
   1
   
  
   
   %
  
   
   
   &
  
  &”!
  • 
    
  
  
  (
   ) *%#% ‘ 
  
    
    
  *5  ”
  
   
   
   &
  • . 
   %
    
   ”  (
    0 ’
    
  
  
  
  
  , 
  % ”
   
  
  
    
  (
   
  ) 
   
  ”
  
  
      

  
  
  
  
  
  899;
  
   
  
   
  
   &
  
  •  

   % 
   
   
     ( „%% „ 
   % $$$”%4%56%1
  • ( %$$”$%
  ”-$%4%”)-(
  %-$,%%%)$!
  „  ( % 4% /% ”  %,) 0)%
   ”
  
  
   &
  • ”%(””/”%%7889+7888-(”
  %”+!
    
   
   
   
  & 
   
   
   
    %
  #
  
   
  
  

  %
  
  
  
  %   
  
  ’”
   
  ”
   
   
  ’
   
   
  
      
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   
  %
  1 
  
  % 
  &
  • %$”$4%”0) ””) % 
  %%)$!!” 
   
   
   1
  
  (
   
  )  
  
  
   

  
   
  
  
  
  
  
   
  
  
   
   &

  • *”.%$+!”%% -%”)%%%
  ”%)-,%$,)%%$
  
  
    
  
  
  
  
    
  
  
   
   
  
  ”
  
  
  
  
  ’
   ”
  %
   
  
   
   
  %
    ”  „
   
     „
   
   (
   )  
   „
  
  
   
  
  
  
   &
  

 73. akmon86 Says:

  Exista doua puncte importante din artcolul tau cu care nu sunt de acord:
  1. Pornesti de la un punct de vedere, cred eu, gresit, si poate chiar periculos atunci cand iti formulezi asteptarile pe care le ai de la un lider politic. Cred ca un lider politic trebuie sa convinga si nu sa seduca; un lider politic trebuie sa argumenteze corect, nu sa starneasca emotii, un lider politic trebuie sa fie profesionist si eficient atunci cand ocupa o functie in stat, nu sa fie simpatic. M-am saturat pana peste cap de modelul liderului politic spectaculos, care degradeaza multimile si se degradeaza in acelasi timp pe el insusi aruncandu-se in imbratisarea acestora. Istoria ne arata in foarte multe exemple cum liderii carismatici destabilizeaza societatile pe care le conduc. Ei raman sau nu o amintire frumoasa dar lasa in urma un lung sir de suferinte. Sunt 20 doar de cand am iesit din febra utopica. Ar trebui sa fim mai precauti in ceea ce priveste oamenii care vor cu orice pret sa fie sa fie populari.
  2. Declari ca principalul motiv ptr care nu il sustii pe Crin Antonescu este incapacitatea lui de a-l invinge pe Basescu. Motivul este pueril. Trebuie sa iti dai seama ca lupta de fapt nu se va da intre Antonescu si Basescu, ci intre Romania lui Basescu si Romania lui Antonescu. Ca, noi, alegatorii, suntem actorii acestei competitii si nu spectatorii. In ziua votului vom fi soldati in prima linie a bataliei politice, batalie pe care o va decide doar numarul din pacate. Trebuie sa intelegem ca noi, alegatorii vom fi cei infranti daca Basescu va iesi din nou presedinte.
  Crin Antonescu si-a asumat o mare responsabilitate atunci cand si-a conditionat succesul electoral de pastrarea unei anumite conduite. Crin Antonescu nu doreste numai sa castige, ci si sa intrupeze un model politic.
  In 1990 nu l-am votat pe Ion Ratiu ptr ca avea papion. Acum, eventual, nu il vom vota pe Antonescu ptr ca nu stie sa spuna glume bune. Se zice ca democratia este sistemul politica care impiedica intotdeauna un popor sa aiba conducatori mai buni decat aceia pe care ii merita. Sper ca la alegerile din toamna sa meritam ceva mai bun

 74. Filip G Says:

  Roxana e al; doilea candidat pe care il sustii anul asta la presedentie.
  Doresc din tot sufletul sa nu se retraga din cursa,de castigat nu se pune problema ,nu va castiga .In turul doi probabil Basescu si Crin se vor duiela.

 75. Ovidiu Neagoe Says:

  Nu vreau sa comentez motivele pt. care preferati sa acordati votul de la prezidentiale primarului S.Oprescu, in detrimentul presedintelui PNL Crin Antonescu. Pentru cursa electorala, poate ca da, o eventuala candidatura a lui S.Oprescu, in cursa prezidentiala, ar face ca luc. sa fie mai interesante.
  Totusi, ce va face sa credeti ca din functia de presedinte al Romaniei, S. Oprescu, ar fi mai eficient decat este in prezent, in postul de primar general al capitalei?
  Cu privire la consecventa in discursul politic, daca ii urmarim ultimele aparitii in mass-media, cand este intrebat despre proiectele sale din postura de primar si inscrierea in cursa prezidentiala, cred ca are niste minusuri care nu pot fi suplinite de caracterul spontan al dansului.
  Sper totusi ca sa acordam votul cu responsabilitate, pentru doar asa putem pretinde responsabilitate celui ce ne va reprezenta din functia de presedinte al Romaniei.

 76. Marius Mina Says:

  Crin Antonescu catre Boc: Mergeti cu o viteza astronomica inapoi. Opriti-va!
  Romania condusa de Emil Boc si de Traian Basescu este asemenea unor pasageri dintr-un tren cu mai multe vagoane, decuplate, care a mers cu o viteza astronomica inapoi si, asa cum era de asteptat, a deraiat, a declarat, joi, presedintele PNL, Crin Antonescu, in fata plenului reunit al Parlamentului.

  „Chefuiti, domnule prim ministru, cu ministrii dumneavoastra. Mergeti cu o viteza astronomca inapoi. Opriti-va! Sunteti un mecanic de locomotiva beat de euforie. Opriti-va pentru ca tara e in vagoane, vagoanele sunt decuplate, iar trenul e deraiat.

  Va anunt cu durere, domnule prim ministru, ca vagoanele s-au decuplat. Oamenii traiesc dupa sistemul ‘Scapa cine poate'”, este atacul dublu initiat de liderul PNL asupra Guvernului condus de Boc: prin motiunea de cenzura, cre se voteaza, joi, in Parlament, si prin discursul extrem de dur.

  „Chiar credeti ca ne puteti minti pe toti? Rapoartele prezidentialele au devenit cuvant de lege si ati luat prafuri usoare?”, l-a intrebat Antonescu pe acelasi Emil Boc.

 77. Razvan Says:

  Romanii sunt satui de scandaluri inutile, satui ca criza si satui de romania. Sunt satui sa-si vada presedintele gandindu-se numai la alegeri, sunt satui sa vada cat de slab este Geoana, sunt satui sa vada cum acest guvern hibrid ne duce intr-o directie gresita! Prin asta realizam ca avem cel mai nepotrivit guvern pentru o criza economica. Nu-i nici o problema, il putem schimba. Parerea mea, Roxana, este ca te inseli cand afirmi ca Antonescu n-are putere sa-l invinga pe marinar. Crin continua sa creasca in sondaje, a ajuns pe locul doi cu o popularitate de peste 20% in timp ce Basescu a scazut sub 30%. Lucru care era de asteptat. Lumea nu il mai vrea pe Basescu pentru ca nu mai crede in el. Nu mai are nimeni incredere in el. Oprescu e prea mic, in afara de cativa apropiati nu l-ar vota nimeni. Basescu ar matura cu el pe jos. In schimb, Crin e puternic, mizeaza pe un partid puternic care-l sustine foarte bine, pe activistii de partid si cel mai important, pe cetatenii Romaniei. Cei care astazi au ajuns sa inteleaga ca Antonescu este opusul real al lui Basescu, singurul care ar putea scoate tara din criza. Singurul in care isi pot pune sperantele cu adevarat. Sper ca te-am lamurit si te-am facut sa te gandesti.. Cat despre demisie, e doar decizia lui, desi n-ar avea nici un motiv sa si-o depuna.

 78. Franklin Says:

  O comisie prezidentiala recomanda pensionarea la 70 de ani. Nu-mi vine sa cred. Dupa curve si droguri, acum si munca pana la 70 de ani.
  De parca cineva vrea cu tot dinadinsul sa piarda alegerile. Oare de ce?
  Oare nu cumva chiar nu-l mai intereseaza?

 79. Marius Mina Says:

  Frankloin, nu-i de mirare, astia-s toti dependenti de prafuri nu numai EBa cu SYDa ei cu tot

 80. Marius Mina Says:

  Filip G , e al treilea daca sapam putin la radacina lui Oprescu si dam de vreun Basescu pitit acolo la umbra doctorului Mabuse

 81. ela Says:

  Ce s-au mai oripilat vezi doamne „deontologii” de la iRealitatea de discursul lui Crin, nu le e rusine!
  Bravo Crin, zi-le ca si asa n-ai ce pierde, numai cu declaratii shok iesi din anonimat.
  Nu l-a „prins” pe Crin sa fie rau, astea ii ies lui nea base, el le are in gena, rautatile ies atat de normal din gura lui, numai ca rezultatul este sumbru, dupa 5 ani a bagat tara in rebeliune, recitalurile lui base costa poporul asta show-ul lui base nu mai poate continua.

  Apropo au murit povestile, a murit fiul imparatului care rapune zmeul cel groaznic? Daca au murit povestile, a murit si fiinta acestui popor.

 82. Filip G Says:

  Marius Mina,
  Oprescu prin candidatura sa da o palma lui Basescu si Prostanacului.
  Iar multi din PSD rad in barba,partidu-i divizat.Unii au prins ciolanul si sunt in stare sa tradeze,ceilalti au polite de platit.Atat timp cat in PSD unii trag CEA iar ceilalti HAIS e bine.Intaratai drace!

 83. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Începusem să vă răspund – numai lui @Johnson îi răspunsesem de 3x, aveam destule răspunsuri gata şi din păcate a trebuit 😡 să restartez computerul mai înainte să fi apucat să postez măcar răspunsurile la câţiva dintre voi. S-au pierdut şi n-am avut cum să le reconstitui. Îmi pare rău. 😐 Sper să recuperez şi să vă răspund fiecăruia, dacă tot v-am promis ziua-asta. De obicei, nu promit, ca să mă pot ţine de promisiune. 🙂

 84. balbeck Says:

  Eu îi votez pe toţi.Toti sunt drăguţi.

 85. gabrielan Says:

  Sunt absolut convinsa de faptul ca domnul Crin Antonescu va reusi sa mearga pana in turul 2 chiar si fara comunicarea afectiva. Este un om foarte educat, in afara sistemului care merita sa fie presedinte.

 86. Dinu Says:

  Roxana, … 😀 😀 😀 !!! …mi s-a intamplat de atatea ori. 🙂

 87. Corina Says:

  Basescu vrea pensionare la 70 de ani, cum spune Franklin?! Ce cretinatate sau batjocura mai mare fata de romani?! Contracandidatii lui nu trebuie decat sa-i popularizeze programul si nu-l mai voteaza nimeni pe nebun. Caz psihiatric, intr-adevar.

 88. Doru T Says:

  Draga Roxana,
  nu pot sa-ti dau decat motivul pentru care nu-l votez pe Oprescu: filiatia securisto-comunista. Vorbesti de Piata Universitatii, uiti ca acest Oprescu este bun camarad cu Iliescu?!! Cine se aduna, se aseamana! Si punct!

 89. David Says:

  Eu sunt sigur ca are toate sansele sa il bata Crin pe Basescu. Multi, de fapt foarte multi nu il mai sufera pe Basescu. Si eu am votat cu el, iar acum imi pare rau pentru decizia asta si nu sunt singurul, dar nu o voi mai repeta. Crin va fi primul presedinte care nu are implicatii comuniste. El aduce o schimbare totala fata de Basescu sau oricare dintre candidati. Gresesti cand spui ca doar Oprescu il poate bate. Oprescu are o mare problema cu PSD-ul.

 90. Razvan Says:

  Bine a zis Crin in seara asta. Boc e ca un mecanic de locomotiva beat. Guvernul hibrid din acest moment este cel mai blamat din ultimiii 20 de ani. Nu e de mirare ca ne duce intr-o directie gresita. Nu e de mirare ca esueaza la fel ca si Basescu in toate proiectele. Felicitari domnule Crin Antonescu pentru atitudinea de care dati dovada si pentru curajul pe care il aveti cand le spuneti adevarul acestor portocalii mincinosi!

 91. Radu Humor Says:

  @Florin Matei. Fă bine şi controlează-ţi atitudinea şi modul de adresare, pentru că n-am folosit aceleaşi jucării. Cu alte cuvinte: stai pe fundu-ţi!
  @ Roxana, ma bucur ca nu ti-am stricat ziua cu postarea mea :mrgreen:
  De abia atunci ai fi avut motive sa-mi raspunzi in binecunoscutul tau stil.
  Unul dintre noi a avut noroc 😆

  P.S. Crin a facut un discurs memorabil la discutarea motiunii !!!
  Si e in crestere evidenta, spre deosebire de altii 🙄

 92. Andrei Says:

  @Roxana
  Putin prea lunga motivatia optiunii tale pentru Oprescu. Nu este rea, da in contextul nou al posibilitatii unui Parlament restrins mai mult de nevoie decat de voie, cred ca alegi candidatul de pe locul doi. Nu e mare suparare daca poporul o sa-l vrea pe doctor. Este firesc, in Romania, sistemul ticalosit este rezultatul direct al votului unei societati bolnave. Asa ca acord si eu o sansa lui Oprescu, dar cred ca si Iliescu are un cuvant greu de spus aici. Caz in care o retrag pe a mea.

 93. liviu marcin Says:

  Sarut mana, Roxana. Mie nu mi s-a parut lung expozeul pro-Oprescu, dar foarte lung, cumva obositor, cel anti-Crin. Oricum, daca Roxana este aceeasi pe care o citesc mereu fara sa las semne la subsol, este clar ca il considera pe Crin un candidat puternic la presedintie. Mie personal mi se pare analiza destul de subiectiva, tocmai pentru ca ceea ce Roxanei i se pare la Crin o inapetenta pentru comunicarea afectiva mie mi se pare, de ex, un refuz al pupaturilor baloase politice ale candidatilor superglue, care se bat cu tine pe burta si iti plang pe umar sa-i alegi presedinte, ca altfel viata lor nu mai are sens. Trebuie sa recunosc ca m-am cam saturat de patimi politice si, mai ales, de candidati bipolari. cred ca as alege un robotel daca mi s-ar oferi posibilitatea. Unul bine mobilat si cu miscari precise.

  seara buna

 94. Onu Ionescu Says:

  @
  Cand vad cum cineva,cu ifose anti Basesacu, il carteste pe prezidentiabilul optim, Crin, ma-ntreb:merita sa ma bag in tarate?
  Si, ma intreb, ce merite are incalcatorul propriului cuvant de onoare, decat sustinerea unei gloate anti Basescu?Ca,daca ai mintit Capitala, nu vei minti si Tara?
  Si iar, dupa modelul cu ifose de” listac” pseudoanalitic, ma intreb, cu toata buna credinta: n-ar fi imperios necesare si niste teste de discernamant la cei care-si imagineaza ca au capabilitatea sa judece valoarea prezidentiabila a lui Crin? Basca, investigatia neuro- psihiatrica?

 95. stoianconstantin Says:

  Salut Roxana,

  Excelenta analiza! Crin este un tip urban, educat dar nu are vlaga. Da, sunt de acord ca Sorin Oprescu este cel mai viguros oponent al lui Traian Basescu.

  SGC

 96. Roxana Iordache Says:

  @vladrosca. Eu credeam că nu aşa se pune problema, cine pe cine convinge că nu are dreptate. Îmi închipuiam că ar fi posibil un dialog. Şi vă invitam să aduceţi contraargumente. Dacă vreţi. Sau dacă puteţi. M-ar fi interesat contraargumentele tale. Ai încercat să-mi oferi unul oferit de mine, dar mă refeream la faptul că n-ar fi oportun să se asocieze în imagine cu Cozmâncă, ci să-l accepte doar în culise. Altfel, e de primă importanţă să ia voturile PSD, cel mai numeros electorat şi să intre în turul II. Ajuns acolo, e preşedinte. Doar ungurii ar mai putea produce o surpriză, dacă ar fi să-i suspectăm că le-ar conveni pretextul unui regim totalitar, ca să susţină cauza autonomiei clamată de partea radicală din electoratul lor. E o ipoteză pesimistă.

  @gabimihaela. O analiză lucidă. Eu v-aş ruga să votaţi. Ne ajutaţi. Şi @Julia.

  @Plano. Alegerile nu se câştigă cu dacă. Ţi-am mai spus că te compătimesc pentru deprinderea de a considera că oamenii nu pot avea opinii pe care să le susţină deschis. Sau numai tu ai voie?

  @Johnson. Mulţumesc. Hunor e numele de botez. 🙂 Şi am mai zis că l-aş vota cu drag, dar n-are şanse. Nu pentru asta candidează, ci pentru guvernare. În rest, să scăpăm de Băsescu, dar e diabolic.

  @Marius Mina. Mai trebuie să şi gândeşti, uneori nu sunt suficiente simţurile. 🙂 Când l-ai votat în turul II la locale pe Oprescu ai făcut-o tot „inflexibil când e vorba de principii”, nu? Deci, să fim atenţi cui dăm lecţii. Referitor la dusul de mână prin guvern şi că ţi-aş fi spus eu ceva de genul ăsta, sorry, mă confuzi. Altfel, vorba lui Radu Tudor, să ne dea Dumnezeu o minune de Moş Nicolae!

  @Marius Mina. Te faci de râs când o ataci pe Gabi. Mai bine ai da o probă pe tema asta că poţi şi tu să gândeşti logic, să ai un raţionament, ai demonstrat că poţi, chiar sclipitor, în unele articole de pe blogul tău sau din ziare. În ultima vreme, din păcate, ai dat-o pe propagandă. E păcat.

  @Marius Mina. Cum spuneam, mai şi gândeşte, că intrarea lui Oprescu în cursă îl favorizează pe Crin Antonescu. De altfel, liberalii au avut o atitudine elegantă faţă de el, ceea ce-ţi urez şi ţie.

  @atreides. Nu, n-ai dreptate. E clar că îl consider pe Oprescu mai bun electoral decât Antonescu. Pe mine mă interesează să scăpăm de Băsescu. Dacă suntem realişti. Dacă nu, putem să visăm. Şi ne trezim într-un coşmar.

  @Johnson. Faci tu ce faci şi dai cu bâta. Nu obişnuiesc să (mă) mint. Sunt observator, am spirit critic şi nu mă interesează propaganda. Tototdată, tu crezi că susţii pe cineva dacă nu-i atragi atenţia când crezi că greşeşte? Îl laşi să persevereze în eroare? Ţie ţi-a plăcut atitudinea lui Crin de azi din Parlament? Circ!
  Singur şi-a distrus mesajul foarte tare, prin nişte prostii (de exemplu, mârlănia despre Ecaterina Andronescu, pe care Boc vrea s-o arunce din trenul guvernării şi Geoană o ţine de picioare – asta-i declaraţie de om care pretinde că se deosebeşte radical de Băsescu?!). Şi pe Sorin l-am troznit când a fost cazul. Şi pe Tăriceanu. Şi spiritul meu critic nu-i selectiv.

  @mihai. Faci cum vrei. Dar nu crezi că un şurubel din logica ta stă să cadă? 🙂

  @marius. OF! 😐 Ştii vorba-aia, câtă luciditate, atâta dramă. Şi partea proastă e că nici să ne râdem de ei nu va mai fi voie. :mrgreen:

  @Johnson. Marius e un profesionist. Campania electorală nu constă nici pe departe doar în confruntări directe. Astea chiar pot fi evitate.

  @Marius Mina. Behave!

  @Marius Mina. Dead meat în iluziile tale.

  @Marius Mina. Dacă ai gândi, ţi-ar da seama că e o prostie să-l ataci pe Oprescu. Adică e inutil.

  @Lilick. Mulţumesc. Ba are rost. Chiar aş vrea contraargumente. Pe forumul ăsta nu mi-a adus nimeni asemenea flori rare. 🙂

  @rusnac. Băsescu e ultimul om care ar avea dreptul şi interesul să-l atace pe Oprescu pentru Primăria Capitalei. 😀 Când l-am votat pe Oprescu, l-am votat ca să-i dăm peste bot lui Băsescu – care făcuse spume atacându-l – şi ca să oprim mafia lui Videanu. Un primar nu trebuie să facă minuni (deşi Bucureştiul avea nevoie, după dezastrul lăsat în urmă de Băsescu şi succesorul lui!).

  @virgil. Mulţumesc că mă bagi în seamă. 🙂 Foarte comic, într-adevăr. Mi se pare că ai dreptate în bună parte, exceptându-l pe Oprescu. Şi m-aş bucura să ne povesteşti revelaţia că Geoană e spaima lui Băsescu! 😀

  @Franklin. Tu îţi iei dorinţele drept realitate. Nu se votează mecanic, alegătorii nu sunt oile cu care a scris Flutur pe deal. 🙂

  @Franklin. Virgil e ţărănist. Şi în general, realist.

  @Călugărul Teofil. Învaţă engleza!

  @Garcia Muerte. Asemenea mesaje probează faptul că orice partid, oricât de elevat, are şi simpatizanţi imbecili.

  @Plano. Evident că subscrii la gândire doritoare. 🙂

  @renata. Din câte am reţinut, trăieşti în Bucureşti, deci probabil ai uitat ce popularitate avea Victor Ciorbea. Era salutat cu entuziasm, demarase programe foarte bune la Primărie. În rest, concluzia rezultă din raţionamentul meu, nu din afirmaţia lui Dinescu, pe care nici n-am scos-o din context, nici nu era nevoie.

  @Virgil. Ştii bine că şi eu i-am prevenit în legătură cu Băsescu.

  @Virgil. Ceva mai comic de mult n-am auzit, ca asta a ta cu Prostănacul. Şi am o rugăminte: nu-i mai zice doftorul, că n-aţi practicat împreună. :mrgreen:

  @virgil. Este imposibil să-l baţi din primul tur, trebuie 9 milioane de voturi. Dar e posibil să-l baţi în al doilea tur, dacă se intră din start cu un candidat unic.

  @cristi. Bun venit! Deci, nu eşti văru-meu. 🙂 Dacă mergi pe mâna lui Crin, ai grijă să păşeşti uşor. 🙂

  @marius, Ai fi putut să-ţi pui un asterisc, ceva. Nu asta-i problema. Problema e dacă poate ajunge preşedinte. Despre asta vă invitam să vorbim.

  @Franklin. Wishful thinking!

  @Mihnea Georgescu. Nu-mi amintesc să avem strămoşi comuni. 🙂

  @Andrei Bădin. Ar fi trebuit să ştii că eu navighez pe cont propriu. Şi chiar nu mă interesează cine-l susţine pe Oprescu, principalul e să scăpăm de Băsescu. Dacă aş crede că poate să-l bată Crin, l-aş vota pe Crin, dacă aş crede că-l poate bate Geoană, l-aş vota pe Geoană.

  @Paula. Am şi zis că argumentele sunt facultative. 🙂

  @atitudini. Bun (re)venit! O atitudine sofistică. 🙂

  @Roxisor. Foarte spiritual! Confunzi planurile, nu-i vorba de ce vrei tu sau altcineva, ci de realitate. În realitate, în toate democraţiile, chiar şi în cele consolidate începând cu America, alegătorii nu votează majoritar persoane care îi lasă reci. Poate acum ai înţeles.

  @deyu. Ca să reprezinte România, un preşedinte trebuie să cunoască politică externă şi relaţii internaţionale. Ca liberal,să-l ataci acum pe Oprescu e inoportun, ca să nu zic stupid. Am să-ţi spun doar trei: 1. A scos din circuit mafia portocalie (Băsescu-Videanu), 2. A accelerat reabilitarea centrului istoric, 3. A demarat mai multe proiecte din programul lui, printre care construirea de parcări.

  Oricum, repet, Băsescu e ultimul om care să deschidă gura să-l întrebe de Primărie. Şi-ar da cu tesla. S-ar pomeni în braţe cu nişte scheleţi din dulapuri. 🙂

  @sergiu. Lucrul cel mai important e să poată cineva să-l bată. Şi să o facă.

  @solelena. Hai Steaua!

  @Florin. Bun venit! E vorba de o analiză sinceră.

  @cristian. Ai uitat şi tu cât era de popular. Cu privire la turul II, am spus deja, n-ai citit tu până la capăt. Evident că da.

  @RAMONA. Mulţumesc pentru relatare. Îmi pare rău. Oricum, mai sunt valori. Dar de votat, trebuie să scăpăm de Băsescu. Te mai aştept cu drag. Şi trimite-ne, te rog, un link la blogul tău.

  @Florin Matei. Ţi-am răspuns deja. În plus, ardelenii cu complexe de superioritate sunt mai antipatici decât regăţenii care vorbesc cu accent bucureştean.

  @nordclarisa. Bun venit! Mulţumesc.

  @Shadow. Nu obişnuiesc să mă supăr. Nu mă supără nici măcar lejeritatea cu care, de la distanţă, anunţi că nu contează dacă iese din nou Băsescu preşedinte.

  Te-aş ruga să nu-mi atribui ceea ce chiar am contrazis. Nu doar că nu-i cinstit, dar demonstrează şi că nu poţi contraargumenta decât dacă mistifici argumentaţia mea.

  @Marcus. Mulţumesc pentru invitaţie.

  @Arogantu’. Ar fi interesantă părerea ta. 🙂

  @trasca liviu. Bun venit! Să fii sănătos!

  @Corina. „Momente memorabile care răstoarnă tot”. Te superi dacă râd? 🙂

  @ela. Câtă sinceritate e în mesajul tău! Ai dreptate.

  @Dinu. Şi ce te face să crezi că nu greşeşti tu? 🙂 Ştiu prea bine nu ce-mi atribui tu, ci ceea ce ar fi trebuit să ştii şi tu, că a demantelat mafia portocalie de la capitală. Eu când l-am ales, l-am ales doar contra. A făcut mult mai mult decât lipsa mea de aşteptări. Tu de la nemţii-ăia ar fi trebuit să înveţi real-politica. Nu-i vorba de compromisul mai mic sau mai mare, ci de cine e-n stare să-l bată pe Băsescu.

  @Călugărul Teofil. Lasă-ne!

  @marius. Crin azi în Parlament mi s-a părut jenant. Singur şi-a compromis un mesaj care promitea să fie foarte serios şi foarte tare, prin glumiţe deplasate.

  @ela. Te-am înţeles. Dar eu cred că Oprescu nu trebuie să facă circ, ci doar să-l pună cu botul pe labe.

  @Florin Matei. Ia reciteşte! Altfel, eu m-am jucat cu jucării, (cu) cărţi n-am jucat. 🙂 Serios, e bine să ne controlăm atitudinea şi să încercăm să ne referim la temă, nu să comitem la persoană.

  @Dinu. E greu la români. Eşti nedrept cu @ela.

  @Mihai Petre. Ăsta-i un slogan, nu un argument.

  @Paula. Să ajute?!

  @Franklin. Poate că suporterii lui Băsescu nu sunt foarte mulţi, dar sunt suficienţi. Cel puţin deocamdată. Iar el mereu (contra)atacă. Mereu face agenda. Ceilalţi sunt incapabili. Nişte reactivi patetici. Asta-i problema. 😐

  @ela. Unde-ai auzit tu că Ludovic Orban sâsâie şi şuieră?! 🙄

  @Marcus. Un nucleu dur dispus să voteze contra lui Băsescu nu-i suficient. La poezii s-ar putea să-ţi dea liber, în rest … :mrgreen:

  @El Ciu. Era bine să te fi limitat la a-mi argumenta de ce-l votezi tu, nu ce ai face dacă ai fi în locul meu. Asta vă strică pe voi, activiştii propagandişti. Şi aia numai argumentaţie nu e, cu drobul de sare. Am mai spus-o şi repet: Oprescu a făcut destul de multe faţă de lipsa de aşteptări pe care am avut-o când l-am votat. L-am votat CONTRA. Şi să-ţi spun un secret: nu trebuie să facă nimic deosebit ca preşedinte. Trebuie să nu se facă de râs. Să se comporte normal şi să reprezinte ţara elegant. Atât. Încearcă să gândeşti lucid şi gândeşte-te dacă un candidat absent din peisaj poate obţine voturi suficiente ca să ajungă preşedintele ţării.

  @Marius Mina. Ăsta a fost cel mai tare comentariu al tău ever. 😆

  @akmon86. Când vrei să contraargumentezi, trebuie mai întâi să citeşti. Dacă citeai, nu-mi atribuiai aberaţii. Am spus foarte clar că nu-i vorba de preferinţele mele, ci de criterii obiective, general valabile într-o campanie electorală şi în particular în România. Alegerile nu se câştigă cu lozinci ale suporterilor ardenţi. E bine pentru sănătatea ta să fii pregătit pentru orice pe 6 decembrie, altfel, rişti să cazi de sus. Rău de tot.

  @Filip G. Ai o atitudine infantilă. Am spus de pe atunci că dacă vrem doar să scăpăm de Băsescu, Oprescu e candidatul, iar dacă vrem mai mult decât atât, adică un preşedinte cu totul altfel, atunci Principele Radu e omul. Oricum, nu eşti atent. N-am spus că n-ar putea fi Crin în turul II. Am spus că e maximum pe care-l poate obţine. Ceea ce nu ne foloseşte la nimic. Doar lor, celor cărora nu le pasă de noi, care nu ne reprezintă şi pe care nu-i interesează decât să-şi negocieze avantaje, personale şi partizane. Când ai să înţelegi că un om politic există ca să te reprezinte necondiţionat, nu ca să-i faci tu propagandă necondiţionată, ai să înţelegi şi că faci parte din cauza pentru care clasa politică este la asemenea nivel de iresponsabilitate şi nereprezentativitate.

  @Ovidiu Neagoe. Repet: Băsescu e ultimul care să-i ceară socoteală lui Oprescu referitor la primărie. Repet şi asta: un preşedinte nu trebuie să facă nimic. E chiar de dorit. Acum, între noi fie vorba, cred că de-asta îşi doreşte şi Crin să fie preşedintele ţării. 😀

  @Marius Mina. Jenant! Ţi-a plăcut şi mârlănia cu doamna Andronescu? Demnă de Băsescu. O spun cu toată neplăcerea. Şi-a stricat discursul, putea fi foarte tare. L-a coborât în derizoriu. Şi ai observat şi tu că aşa e, că doar nu ai deficienţe de percepţie. Partea proastă e că eşti dispus să bagi gunoiul sub covor, în iluzia că nu te vede nimeni.

  @Răzvan. Astea-s dorinţe ale tale. E dreptul tău!

  @Marius Mina. Cui foloseşte să-l ataci pe Oprescu? Lui Geoană, deci lui Băsescu. Contrazice-mă, dar cu argumente, nu cu zeflemele ieftine.

  @Filip G. Eu cred că e mult mai important ca PSD să fie unit şi să susţină un singur candidat. Dar nu pe Geoană, că n-are şanse, deşi e prezidenţiabil.

  @balbeck. La 4000 de hectare ale tale, ce-ţi pasă? 🙂 Numai să nu ţi-l „naţionalizeze”. :mrgreen:

  @gabrielan. Bun venit! Ţi-am răspuns, deja, în răspunsurile către ceilalţi.

  @Corina. Ai dreptate, e un punct nevralgic şi trebuie lovit în el.

  @Doru T. Tu obişnuieşti să şi gândeşti sau iei de-a gata? Cu clişee din astea îşi ţine Băsescu captiv o parte din electorat: blocarea în ostilitatea faţă de Iliescu. Ce pericol mai reprezintă el acum? Şi nu ţi se pare că a fost decent, faţă de Băsescu? Şi punct, în sensul că vrei să dai impresia că n-ai fi capabil de mai mult. Eu te creditez suplimentar. Mai încearcă!

  @Razvan. Dacă ţi-a plăcut limbajul lui Crin Antonescu de azi din Parlament, de ce nu-ţi place Băsescu? 😐

  @Andrei. Cred unii că sunt şmecheri, dar şi când li se-nfundă, nu mai ies la suprafaţă. Derbedeul vostru NU va putea ordona nici un referendum. Constituţia nu se modifică decât în Parlament.

  @liviu marcin. Bun venit! 1. Nu este un text anti-Crin, este un text anti-Băsescu. Şi pentru luciditate. Comunicare afectivă înseamnă o atitudine normală, nu un grobianism ostentativ, aşa cum eronat consideri tu, din reacţie de respingere faţă de Băsescu, care a depreciat-o. Faptul că tu preferi un anumit candidat nu-i un argument că el poate şi câştiga. Despre asta-i vorba. Mulţumesc pentru faptul că vizitezi blogul meu.

  @Onu Ionescu. Sigur! Şi cenzura, neapărat cenzura! Vă compătimesc. Măcar pentru că nu vă daţi seama cât rău îi faceţi candidatului pe care-l susţineţi prin asemenea atitudine.

 97. Roxana Iordache Says:

  @stoianconstantin. Bună! Ai postat în timp ce eu postam răspunsule anterioare. Mulţumesc. Dacă ai blog, te rog să trimiţi link.

 98. Oprescu Says:

  Roxana,
  Ai vazut cine il sustine pe Sorin Oprescu. Daca nu, I-a de aici http://users.heeloo.ro/ioska//files/125377015222752912227_hartasustinerii.pdf

 99. gabimihaela Says:

  @Oprescu, nu te supara dar cind lista incepe cu: „cine s-ar putea sa-l sustina…” e clar care au fost intentiile celui ce a facut lista. Nici nu merita citita!

 100. gabimihaela Says:

  @Roaxana, multumesc pentru aprecieri. Incep sa cred ca de data asta va trebui sa votez ( eu si familia mea, 3 voturi). De felul meu sint o optimista dar de data asta nu prea incape optimismul.

 101. Ovidiu Neagoe Says:

  „@Ovidiu Neagoe. Repet: Băsescu e ultimul care să-i ceară socoteală lui Oprescu referitor la primărie. Repet şi asta: un preşedinte nu trebuie să facă nimic.”
  Poate nu m-am facut inteles in comentariul anterior. Nu ma intereseaza daca poate sau nu poate, T. Basescu sa-i tina socoteala lui Oprescu, referitor la primarie.
  Nu pun la indoiala cariera de medic a lui Oprescu sau faptul ca este un om cu experienta in politica romaneasca de dupa ’89. Eu imi pastrez indoielile cu privire la capacitatile sale din prezent, de a conduce primaria capitalei. Iar de aici, sper totusi sa nu ajunga intr-un tur doi cu T. Basescu. Ma rog, ar fi in cele din urma o alegere grea, in care raul cel mic, va fi greu de apreciat.
  Spuneati ca se face o greseala, de catre cei care il aseamana la comportament pe T. Basescu cu S. Oprescu. Imi permit sa nu fiu de acord cu dvs., si sa spun ca sunt foarte asemanatori. Ambii se simt bine in multimi, au un stil foarte spectaculos, destule glume in repertoriu si mai ales, stiu sa fructifice la maxim momentele de criza, fara sa-si asume vrun rol responsabil de conducere care implica rezolvarea unor situatii sau probleme.Aduceti-va aminte declaratia data de S. Oprescu, dupa cutremurul din primavara aceasta.
  Nu spun ca C. Antonescu nu trebuie taxat atunci cand greseste, sau ca nu are de recuperat anumite segmente ale populatiei, care sunt conservatoare cu privire la o eventuala schimbare a celui ce ocupa in prezent functia de presedinte al tarii.
  Mi-e greu sa cred ca ar fi o schimbare sanatoasa, doar daca in loc de T. Basescu, ar fi S. Oprescu. De aceea, cred ca Crin Antonescu, poate sa fie un model de presedinte care sa-si respecte prerogativele de care dispune prin Constitutie.
  Avem dreptul sa ne acordam votul celor ce ne vor convinge cu argumentele cele mai corecte, dar sa speram ca nu vom da dovada de naivitate, atunci cand puterea sentimentelor va cauta sa invinga pe cea a convingerilor noastre.

 102. renata Says:

  Dincolo de faptul că e lăudabil efortul tău de a răspunde tuturor, (trebuie să-ţi mulţumesc că încă îmi răspunzi), eu zic că ai putea să-ţi iei o armă. E mult mai simplu să apeşi pe trăgaci pe post de răspuns. Împuşcarea n-a presupus niciodată politeţe, bune maniere…
  Cealaltă variantă, umană, ar fi să nu le răspunzi decât admiratorilor opiniilor tale.

  Un tur doi Băsescu – Oprescu, îl face pe Băsescu învingător.
  Oprescu e cunoscut doar în Bucureşti.
  La asta te-ai gândit?

  Îţi doresc noapte bună, Roxana!

 103. Julia Says:

  Rox, de votat, votez sigur. Doar candidatul pe care il voi vota e deocamdata…’in ceata’……..sau eu sint in ceata…. 🙂 …..urechile cit pilnia si ochii mari…………

  Gabi, eu zic ca Roxana: trebuie sa votati. A nu vota este a-ti taia dreptul la tragerea la raspundere a politicienilor. Si apoi nu poti vota NUMAI cind stii ca cel votata de tine cistiga sigur. Asta e putin cam fatzarnic. Iti alegi pe cineva si ii dai votul tau ca sa il sustii, eu asa cred.

  Marius Mina, am fost si eu acolo, in frustrarea de a vedea …..that I cant get through to Gabi, si stiu ce spui. DAR: Gabi este totusi o doamna si cred ca merita sa fii cavaler. Personal nu cred ca a o ataca la fiecare mesaj al ei poate sa-i „sparga carapacea”…..you cant win them all……Acum accept propunerea ei de a nu mai discuta cu Gabi pe subiecte unde ea e „ferm inchisa”…… 🙂 Marius, din partea mea, mult noroc! Sper ca nu te vei intoarce in Romania, indiferent cine cistiga. Personal cred ca este o mare greseala.

  Rox, numai bine si keep it up! Avem nevoie de informatii….cit mai multe! 🙂

 104. Paul-Sorin Tiţa Says:

  Crin mai are timp să se răzgândească şi să vină mâine (26 septembrie) la Congresul PNŢCD, deşi, după toate probabilităţile, nu va veni. Ori asta spune cam tot despre el… Mâine vom vedea şi noi dacă ştie să-şi recunoască greşeala de a fi participat la mascarada lui Miluţ sau va rumega în linişte ce a mâncat pe 12 septembrie.

 105. Felix-Gabriel Lefter Says:

  @Roxy
  Mai intai, e un punct pe ‘i’ bine pus. Si acum cred ca PNL a facut o mare greseala cu Crin. Nu cred ca i-a convins prin elocinta/oratorie. Nu o are. Are chestii invatate si inversunare dupa putere. Si a luat locul unui lider care s-a retras in umbra cu decenta (nu stiu cata lume a apreciat asta). Crin o sa moara pe limba lui. Daca pierde prezidentialele (‘ciobanel in poienita’… – daca eu, liberal convins, nu-l votez, atunci cine?) E mefient, imprudent, a gafat la engleza (Doamne iarta-ma!, dar cum e posibil sa nu stii engleza???), a intors-o ca la Ploiesti, crede ca tupeul inseamna incredere. Daca ajunge in turul II, Basescu il mananca cu fulgi cu tot. Crin NU ARE MESAJ!
  Corect, iarasi: Doar Oprescu il poate bate pe Basel.
  O sa-l votez si eu, cel lipsit de dreptul (zic Dreptul) de a avea Rege.

 106. Andrei Says:

  @Roxana
  E corect raspunsul tau. Constitutia se modifica in parlament si parlamentul este al sistemului ticalosit. Referendumul popular, daca o sa stabileasca vointa poporului privind un parlament restrins, o sa devina obligatoriu pentru parlament. Abia atunci devin lucrurile distractive, cand actualii alesi vor trebui sa voteze ei cu manuta lor modificarea constitutiei in sensul reducerii masive a numarului de parlamentari, formarea unui parlament unicameral, destul de probabil prin alegeri anticipate. Apreciez ca alesul tau pentru Cotroceni a avut bunul simt sa nu comenteze decizia de azi a lui Basescu. Probabil ca se gandeste sa nu-si mai anunte candidatura. Sansele lui erau oricum putine, dar acum parca au mai scazut putin.

 107. gabimihaela Says:

  @Julia nu votez de cind am plecat din Romania (respectiv din ’92)deoarece am considerat ca daca am ales sa plec din tara nu prea mai am dreptul sa ma amestec in treburile de acolo. Acum totusi s-ar putea sa o fac, probabil ca mai mult ca sigur am sa o fac. Este o situatie limita. Nu prea mai este situatia votului celui mai putin rau, este mult mai grav!
  Despre restul multumesc pentru aprecieri.

 108. Onu Ionescu Says:

  @Felicitari,n-am sa ascund, am avut emotii, stiind ca am de-aface cu un interlocutor redutabil.Pacat pt Crin, ca nu va inspira mai multa incredere masculina, sa beneficieze de un sustinator valoros pe masura.In loc de cenzura, as folosi carantina, da carantina; molima anti valori,s-a raspandit prea mult Crin si Tara, au nevoie si debolovanosi de compatimit, nu numai de limbaj insidios. Pacat, ca o Doamna a cuvantului, apreciaza non cuvantul de onoare.Iresponsabilitatea in politica, porneste anume de la lipsa de respect, de sine, si de semeni.Poate, ar trebui, sa ne compatimim reciproc,pentru lipsa de tact, si de inspiratie.De fapt, intre extremele radicale ,exprimate prin mijloace personale diferite, sper sa existe discernamantul echilibrat, care sa treaca peste rataciri dorit rafinate. Si sa invinga valoarea Crin!

 109. J o h n s o n Says:

  @ Roxana.Da,azi in parlament Crin n-a mai fost cel obisnuit,nu le are cu metaforele,a vrut sa foloseasca un limbaj mai popular dar de data asta a dat-o in vulgaritate.Cat priveste confruntarile directe,basescu le-a evitat in toti acesti 5 ani si va face orice ca sa le evite in ultima saptamana dar nu sunt sigur ca va reusi,pana la urma doar o confruntare aduce rating ori televiziunile particulare exact asta cauta.Asadar daca se eschiveaza nu va da bine la popor,pana la acea ora „bomba” cu referendumul o sa se fasaie,vor aparea alte subiecte fierbinti.

 110. alice Says:

  Dl E.Constantinescu s-a plans mereu ca a fost invins de anumite forte oculte,de n-ar fi invins si acum?Sa stiti ca poporul roman cand cutitul ajunge la os stie sa-si croiasca drumul cu chiu cu vai,atunci cand este cazul ( adica sa aleaga pe cel mai competent).In rest sa avem parte de intelepciune si sa mergem la vot.

 111. RAMONA Says:

  @Roxana
  http://ramona-borcea.blogspot.com

 112. Doru T Says:

  Roxana,
  Probabil ai dreptate cand spui ca in felul acesta Basescu isi tine captiv o parte din electorat, dar asta inseamna sa-l identifici pe Basescu nu doar ca anti-iliescian, ci anticomunist. Ori, sa fim seriosi numai de anticomunism nu-l putem suspecta pe Base. De ce l-as vota pe Oprescu, doar pentru sarm si ca are puterea de a cobori in multime? Cu ce se diferentiaza fata de ceilalti, si Iliescu si Basescu si multi alti „popoulari” fac asta. Unde-i este programul, viziunea, incotro vrea sa duca Romania? Cum ramane cu promisiunile neonorate? Si mai ales cu mentalitatea? Da, apreciez ceea ce a facut ca manager de spital in conditiile date. Dar asta nu cred ca il face cea mai potrivita persoana pentru demnitatea prezidentiala. Si, daca nu-l votez pe Oprescu, nu inseamna ca-l votez pe Basescu! Inca sustin Punctul 8! Este la fel de oportun ca si in anii 90. Prefer sa fiu dezamagit de o persoana de genul Constantinescu, ce se declara invins in lupta sa pentru schimbare, decat sa am constiinta incarcata ca am acordat votul unui Oprescu.

 113. J o h n s o n Says:

  Ce-mi place mie cand iti fundamentezi raspunsurile(catre mine de preferinta)dupa evenimentele de ultima ora pe care eu nu le-am prins la postare si dezvolti o adevarata campanie impotriva celor spuse de mine chiar daca per ansamblu nu ai dreptate…. Cool !

 114. atitudini Says:

  Revin cu observatii…

  Acum despre dom’ doctor.

  Sunt bucurestean. Dar nu de orice fel… sunt bucurestean pur-sange. Nascut, crescut de 3 generatii. Animal urban!

  Imi place, nu imi place – asta este Bucurestiul. Cu bune – putine si cu rele – din plin.

  Atunci cand a venit Oprescu la carma celor 2 miliarde de euro buget anual al capitalei am facut abstractie de ideea soselei suspendate. Dar m-am gandit la acele mici elemente care ar fi dus la „un pic mai bine” pentru toti… Stiu o gramada de puncte nevralgice care trebuiesc rezolvate, mai ales in ceea ce priveste traficul, parcarile si civilizatia.

  Nimic! Afara de ce se face pe iesirea nord… nimic!

  Se pot face proceduri de achizitii in afara OG34 pentru alegerile din noiembrie, ca e urgent. Dar pentru proiectele de infrastructura din Buguresti care ne sugruma si ne sufoca pe toti trebuiesc respectate proceduri de zeci de luni care, in final, duc – CULMEA! la aceleasi cifre imense pentru centimetrul patrat de asfalt…

  Am 1-2 prieteni in consiliul general si in aparatul primariei. Ce aud de acolo… MI SE FACE PARUL MACIUCA! Nu am dovezi, ca doar nu sunt nici DNA si nici de la servicii. Dar am garantia morala a unor oameni pe care ii cunosc de 10-15 ani. Stiu ca nu infloresc. Si stiu ca si ei sunt Bucuresteni si si-ar dori o viata de zi cu zi mai buna…

  Dar, in schimb, am dovezi pe strada!

  Cand se apuca omuletul asta de treaba? Sau scapa cu mutarea de domiciliu la Cotroceni? Si de treaba in Bucuresti cine si cand se apuca?

  Daca vrea sa ma convinga ca trebuie sa-l trimitem la Cotroceni, de ce nu a inceput cu primaria? NU AR FI FOST CEL MAI TARE ARGUMENT?

  La Cotroceni este nevoie de UN PRESEDINTE. Atat. fara jucatori, doctori, profesori etc.

 115. atitudini Says:

  Am uitat ce era mai important… CINE IL INVINGE PE BASESCU?

  Va exista un tur 2. Asta este clar.

  In turul 2, de unde mai aduna Basescu voturi? De la Geoana? De la Oprescu? De la Crin?

  Nu cred ca in turul 2 cine a votat altceva decat Basescu va mai veni la vot ca sa voteze Basescu. El este cel care a creat atata diviziune in societate incat cine nu este cu el este obligatoriu impotriva…

  De ce ar avea Oprescu mai multe sanse decat Crin in atare situatie?

  Totusi, ideea de baza este corecta! Votul trebuie sa ajunga la acela care ofera cele mai mari sanse sa il redea istoriei pe Basescu…

 116. Corina Says:

  @ Roxana. Razi linistita daca altceva nu poti.

  Eu am convingerea ferma ca acela a fost momentul-cheie al victoriei lui Antonescu in PNL. „Eu sunt curat, desi nu sunt calugar. Va chem sa-mi dati curatenia voastra.” S-a facut liniste printre burtosi, aroganti, afaceristi. Ce aveau/au ei in comun cu el? Zero, cer si pamant. Si totusi au avut un moment de cutremurare a constiintei. El i-a facut sa se simta culpabili daca nu sunt de partea lui. Sinceritatea si curatenia lui i-a cucerit.

 117. Dinu Says:

  Roxana,

  nemtii, dupa cosmarul Hitler, si-au facut curatenie in propria ograda -stiu, nu de unii singuri si nici cu foarte mare placere, dar au facut-o 🙂 -, apoi au inceput sa RECONSTRUIASCA -stiu, …inclusiv planul Marshall 🙂 – din temelii intreaga societatea, dupa care au „reinventat” conceptul „realpolitik” …a la Otto von Bismarck , …cu „pumnul de fier” intr-o „manusa de catifea”.
  Nu poti construi durabil pe smarcuri, iar noi, de 20 de ani, doar daramam, azi pe basescu, pe buna dreptate, dar nu facem curatenie pentru a incepe sa reconstruim. Cu ce-mi va fi mai bine mie, dar mai ales urmasilor mei, daca maine il inlocuiesc pe talharul cel jegos cu unul spalat ? Daca nu asanez locul unde doresc sa recontruiesc ? Roxana, au acelasi …pedigree social !
  Cat priveste demantelerea retelei lui Basescu de la Primarie cusiguranta ca asa este, insa i-a luat locul o alta retea, mai discreta, mai stilata. Nu a ramas locul „curat”. Stii prea bine.
  In fine, se pot face dezbateri decenii la rand pe aceasta tema vasta -nemtii, iarasi nemtii ! 🙂 , si azi dezbat cu seriozitate ce li s-a intamplat in deceniile III si V ale secolului trecut : -, vasta prin implicatiile ei, majore si profunde, asupra viitorului celor ce vor trebui sa traiasca pe aceste meleaguri, pro si contra argumentat.

  In ceea ce o priveste pe @ela nu am fost rau, cel putin eu nu am intentionat sa „rup lantul”, am invitat-o amical la o mica si banala retrospectiva, la o mica introspectie. Atat. 🙂

  Oricum, nici mort nu-l voi vota pe fanafaronul Oprescu ! 🙂

 118. Shadow Says:

  @Roxana

  M-ai „socat” un pic spunandu-mi ca :

  „Nu mă supără nici măcar lejeritatea cu care, de la distanţă, anunţi că nu contează dacă iese din nou Băsescu preşedinte.”

  Poate nu ai inteles: Ca iese basecu sau unul de acelasi „stil”, „tip” si calibru chiar nu conteaza pt Romania. Nu se schimba nimic.

  >Te-aş ruga să nu-mi atribui ceea ce chiar am contrazis. Nu doar că >nu-i cinstit, dar demonstrează şi că nu poţi contraargumenta decât >dacă mistifici argumentaţia mea.

  Cu ce am mistificat argumentatia ta:

  1. Ca am spus ca si EC a avut populismele sale (cu exemplificarea de rigoare).

  2. Ca antonescu nu-i poate face fata ci cel care ii poate face fata este de acelasi „tip”, „stil”, etc? Si atunci ce anume se „schimba”?

  Argumentatia ta pt oprescu este un exemplu de silogism fals:

  1. Spun asta pentru că eu cunosc bine medicii, am deschis ochii printre ei şi ştiu că majoritatea sunt spontani, sociabili, spumoşi. Şi culţi. Şi educaţi.

  2. Oprescu este medic(afirmatia nu apare dar se subantelege).

  3. Umorul lui Oprescu nu-i grosier, glumele lui nu sunt mârlăneşti. Şi totuşi e popular. Chiar foarte popular. Dar asta nu înseamnă că-i precum Băsescu.

  Nu. Nu ai demonstrat ca „nu e ca basescu”. Si popularitatea sa este de acelasi tip cel putin pt mine. Acum e adevarat ca postul meu te-a deranjat(s-ar putea sa nu fie chiar suparare) dar „referirea” la „distanta”
  spune suficient. Am mai intalnit-o adeseori e drept in principal printre sustinatorii pdl(nu ca tu ai fi un astfel de sustinator).

 119. Elisa Says:

  Roxana,
  eu asa cred ca trebuie sa fie un presedinte,distant intr-un mod fericit,nu arogant si Crin Antonescu nu-i arogant(eu sunt cateodata si stiu ca el nu este sau nu pare),nu trebuie sa fie „simpatic”(nici Iliescu n-a fost simpaticut),nu trebuie sa se traga de bracinar cu poporul(asa cum o face basescu) ci trebuie sa aiba statura politica,ori Crin Antonescu are statura politica,ceea ce nu au ceilalti(basescu si Oprescu).
  Daca si Crin Antonescu ar fi un jmeker ca si ceilalti doi din paranteza atunci ar fi necazul mare,chiar nu am avea cum sa-i distingem.
  Poate ca acum,la momentul acesta,Crin Antonescu nu l-ar invinge pe basescu,dar uita-te cat a crescut(nu in sondaje,zic) de cand a fost ales presedintele partidului pana acum 🙂 Mai are timp sa ajunga in starea de a-l invinge pe basescu,mai este timp.
  Legat de domnul Sorin Oprescu nu uita ca nu voteaza numai Bucurestiul,tara toata nu-l simte pe Oprescu decat un alt basescu,crede-ma…nu are sanse si ramanem cu base deci ne-ntoarcem ‘napoi cu 20 de ani 😦

 120. Roxana Iordache Says:

  @TUTUROR. Nimeni dintre susţinătorii d-lui Crin Antonescu nu a oferit vreun argument în sprijinul capacităţii candidatului lor de a-l bate pe preşedintele Băsescu. V-aţi exprimat doar dorinţele, aspiraţiile, gândirea doritoare. Foarte frumos, e dreptul vostru! Dar încercaţi, totuşi, să fiţi realişti? Aveţi argumente că Antonescu îl poate bate pe Băsescu? Cum captează voturile suplimentare? Nu-mi spuneţi că negativ, fiindcă procedura nu mai ţine de această dată, a avut grijă tot Băsescu să o compromită în 2004, când mulţi dintre voi v-aţi păcălit, probabil, cu „votul util”, „răul cel mai mic”, în timp ce prea puţini nebuni ca mine – cred că am fost singura care a scris în presa centrală în acest sens – vă preveneam că Băsescu este malign cu precedente elocvente. Deci, încercaţi? 🙂

  @constantin_1. Bun venit! Scuze pt omisiune. Sigur, votează-l, eu doar mi-am spus părerea că nu cred în capacitatea lui de a-l bate pe Băsescu, pe când Oprescu e capabil.

  @David, Bun venit! Vezi răspunsul de mai sus, e valabil şi pt tine.

  @Oprescu. Mai întâi, învaţă gramatică!

  @gamimihaela. Mulţumesc! E mare nevoie de voturi.

  @Ovidiu Neagoe. Văd că folosiţi pluralul, ceea ce-i o invitaţie la reciprocitate. 🙂 Nu sunt asemănători, sunt foarte deosebiţi. Liderii trebuie să fie aproape de oameni, dar nu din obsesia de a se folosi de ei. Oprescu e un intelectual, un om normal. Băsescu e un psihopat avid de putere, care subordonează totul acestei avidităţi. În rest, repet: dorinţele noastre nu ţin loc de vot majoritar. Cred că e nevoie de realism. Mulţumesc mult pentru comentariul dv. serios şi întru totul respectabil.

  @renata. Acum, pe bune, ţi-am suflat eu vreun iubit involuntar (nu te flata, virgula lipsă e deliberată)? 🙄 🙂

  Referitor la întrebarea de dinainte de-a mă trimite la culcare 😀 : nu, nu m-am gândit, am aşteptat, ca de obicei, să mă luminezi tu. ;

  @Julia. Mulţumesc mult pentru mesajul tău armonios. God bless!

  @Paul-Sorin Tiţa. Invitaţie are, a fost invitat în ciuda gestului care v-a lezat. Succes!

  @Felix-Gabriel Lefter. Ştiu, dar acum am trece peste toate astea dacă ar avea el mai multă putinţă electorală decât Oprescu. Ai pus punctul pe y: Crin NU ARE mesaj.

  @Andrei. Democraţie populară, tribunalul poporului şi execuţii sumare. Asta vor dezaxaţii care îl susţin pe psihopat. Tu dacă cumva îţi serbezi onomastica, regrete anticipate, va fi o sărbătoare tristă pentru tine. :mrgreen:

  @gabimihaela. Mă bucur că v-aţi împrietenit pe blogul meu. Vă unesc convingerile privind România şi faptul că sunteţi … deosebite. 🙂

  @Onu Ionescu. Mulţumesc! Pentru emoţii, evident! 🙂 Cred că faceţi unele confuzii. Eu am pus problema pragmatic. E mult mai important să piardă Băsescu, decât să câştige Antonescu. Sper că mă înţelegeţi. Dacă nu, doar spuneţi şi am să fiu explicită. 🙂

  @Johnson. Ştiu că eşti o minte brici, care se dă fanatic doar când vrea să-mi facă mie în necaz. 😀 Acum, pe bune, ai observat că a ratat ocazia unui discurs fulminant şi percutant şi l-a degradat. (Şi-a mai făcut şi gafa aia monumentală cu magistraţii, am încremenit când am auzit 😯 )

  @alice. D-l Constantinescu nu s-a plâns „mereu”, nici măcar o dată, doar a afirmat că, prin campania mediatică, l-a învins Securitatea. Nu-mi e clar de ce aţi adus în discuţie aspectul-ăsta. Pe urmă, ziceţi de „poporul român”. În planul alegerilor, poporul român înseamnă un electorat, care e format 60-70% din absenteişti, iar restul se împarte, în principal, între PSD, PD-L, PNL, UDMR.

  @RAMONA. Mulţumesc, era pentru ceilalţi, că eu aveam deja blogul tău în tiribombă. 🙂

  @Doru T. Păi nu ne-nţelegem din cauză că nu nu vrei să înţelegi. Nu-i vorba de ce vrei tu sau de impresiile tale, ci de posibilităţi. Nu mă interesează decât faptul că Oprescu are capacitatea de a-l bate pe Băsescu, ceea ce-i doresc şi lui Antonescu, dar asta nu înseamnă că mă iluzionez luându-mi dorinţa drept realitate. Poate acum e clar. Cum era clar că numai proştii sau cei dornici de autoiluzionare îl suspectează pe Băsescu de anticomunism: cei pe care îi ţine captivi. Ei sunt partea anticomunistă din electoratul lui, care se lasă guvernat de imagine. De propagandă.

  @Johnson. 😦 Numai un idiot îşi poate fundamenta răspunsurile „după evenimente” şi numai un prost îşi poate pierde timpul în felul în care mă suspectezi tu pe mine. Mulţumesc!

  @atitudini. Da, important pentru Băsescu este absenteismul. Să se prezinte masiv electoratul lui captiv, plus puştii dezabuzaţi, prostituatele, prostimea frustrată – nu de Băsescu „care e ca noi” :mrgreen: , ci de intelectuali, oameni bogaţi, parlamentari, de toţi cei diferiţi, în general. Partea sinistră e că are şanse să fie reales. 😯

  @Corina. 😆 Scuză-mă pentru indiscreţie, ai împlinit 12 ani? Dacă ai doar 10, eşti matură pentru anii tăi. Te întreb cu multă simpatie. 🙂

 121. Roxana Iordache Says:

  @Dinu. Coane, cu mesajul ăsta îmi aminteşti un personaj din Dickens, unul (una) care trăia de zeci de ani într-un pod cu pânze de păienjeni şi ea credea că e într-un palat. Nu-mi mai amintesc finalul, dar parcă n-a sfârşit bine. Mi se pare că s-a trezit la realitate, tocmai când a trebuit să închidă ochii. :mrgreen:

  P.S. Ce vină are Sorin că e născut în acea familie? Nu-ţi sună cunoscut? 😐

  @Shadow. Mă deranjează doar când cineva mistifică afirmaţiile mele sau minte despre mine. Trebuie splendoarea Parisului ca să afirmi că nu contează dacă scăpăm sau nu de Băsescu. Nu compara un intelectual, un om normal, cu un psihopat care fără ezitare distruge România pentru interesele lui imediate de putere şi avere. Ai mistificat regretabil când mi-ai atribuit afirmaţia că „numai un grobian” îl poate bate pe Băsescu, atunci când în articolul meu se spune textual, contrariul.
  Eu aici n-am mimat silogisme, pur şi simplu am argumentat sincer, fără fandoseli academice. Dacă tu nu pricepi diferenţă e problema ta. Dar credeam că percepi pericolul. Se pare că nu. Repet: Oprescu e un normal.

  @Elisa. Şi tu confunzi planurile. Nu-i vorba de profilul preşedintelui, ci de capacitatea lui Antonescu de a-l bate pe Oprescu. Eu zic că n-are sânge să-l bată. De fapt, scuză-mă, dar lejeritatea ta frizează inconştienţa. N-are decât să crească în Parlament sau la el acasă. N-avem timp de experimente şi extaze infantile. E imperativ să fie dat jos Băsescu, tu chiar nu-ţi dai seama ce urmează dacă ia un nou mandat? Mai creşte Antonescu, poate în catacombe. 😯

  P.S. E splendid în grădina ta de vis, dar realitatea e cu totul alta. Extrem de dură.

 122. Corina Says:

  @ Roxana. Deci n-am fost in locul potrivit nici la tine. Macar m-am ales cu o concluzie utila. Timpul nu e de aruncat, totusi. Toate cele bune.

 123. julia Says:

  Gabi, votezi pentru binele Romaniei. Dupa convingerile tale personale votezi ce crezi tu ca o sa fie mai bine pt tara, asta pt ca iti pasa ce se intimpla cu tara. Nu votezi pt poporul roman sau pt ce ai lasat in urma. Parerea mea.

  Singurul motiv pt care sintem aici la Roxana in „casa” este pt ca ne pasa de ce se intimpla cu tara. Si tot ce ne-a ramas ca sa ajutam este votul nostru. Si vom vota fiecare dupa convingeri.

 124. julia Says:

  Roxana, God bless! 🙂

 125. J o h n s o n Says:

  😦 nu e deloc asa

 126. Corina Says:

  Ca sa clarific lucrurile.

  Nu-l consider virgin pe Crin Antonescu, dar nici nu ma asteptam sa ridiculizezi sinceritatea si dezinteresul lui material si fata de putere in comparatie cu ceilalti politicieni.

  Deunazi spuneai ca nu inveti porumbeii sa-ti manance din palma, fiindca se obisnuiesc asa si afara, iar afara sunt oamenii. Imi zic: da’ tu ce te crezi, Roxana, inger?! Si, de buna credinta, eram gata sa te pun undeva nu foarte departe de ei, numai ca ceva nu ma lasa: preferinta ta pentru Oprescu, un ins care si-a facut din zeflemea un mod de a trai. Stii care e pentru mine imaginea emblematica pentru atitudinea lui fata de oameni? Aminteste-ti scena din spital de cand cu scandalul iscat pentru ca un ministru incepuse sa-l usureze de prea multele functii: personalul – mai ales mediu – adunat in jurul lui, scandandu-i numele, iar el ciufuleste, ia de barbie si alinta infantil o infirmiera penibil-afectuoasa.

  Nu vreau un presedinte care sa aiba asemenea relatii cu personalul administratiei prezidentiale sau cu orice om de rang inferior. Vreau unul care respecta demnitatea omului si chiar il determina sa-si aduca aminte ca o are, daca se intampla ca omul in cauza sa fi uitat de ea. Crin Antonescu ar fi un astfel de presedinte, in mod evident.

  Cat despre declaratia lui ca nu ar demisiona de la conducerea PNL daca ar pierde alegerile, de care ai facut atata caz: in mod sigur are de gand sa demisioneze, insa a recunoaste asta acum i-ar injumatati voturile. Ar insemna sa se arate pe picior de plecare, candidat de forma, looser in devenire, ceea ce ar fi o prostie. Eu il votez din prima.

 127. Shadow Says:

  @Roxana

  Punctual doar.

  1. Nu conteaza daca scapam de basecu ca sa dam de „frate-sau” unde frate tine locul unuia cu aceleasi „metehne”. Poate sa fie oprescu sau tru ca e la fel. Si vorba aia tru e cel mai „intelectual”. Si nu nu am nevoie de „misterele Parisului” ca sa imi dau seama ce conteaza pt Romania. Oricat de „misto” faci de mine.

  2. Nu am incercat sa „mistific” ceea ce ai scris ci sa demonstrez ca sustii exact „tipologia” de „politician” basecu. Sunt multi asemanatori, foarte multi. Iar tipologia respectiva este „tipologia grobianului” care normal in „spate” stie sa tina o „furculita” in mana dar pt „mase” ofera „circul grotesc” al badaraniei. Repet si eu. Oprescu nu mi se pare „om normal”, e stilul lui care anunta „inversul”, stilul si modul sau de a vorbi nu numai la tv ci si cu pacientii. L-am avut medic pt taica-miu.

 128. Radu Humor Says:

  @ Corina
  Asa te vreau ! 😳
  A cere intruna „dovezi”, fara sa aduci niciuna in contrapartida ( faptul ca „doctorul” e „charmant” si medic 😆 nu mi se pare de luat in seama ), si a trece cu vederea niste evidente unuia si a-i cauta „nod in papura: celuilalt, denota o abordare foarte curioasa a subiectului.
  De altfel nici paranoia cu invincibilul Basescu nu se mai justifica deloc, mai ales de cand a ajuns sa coboare in sondaje intr-un ritm constant.
  Daca intra in finala cu @Marius Mina , de ex.(l-am amintit pentru ca il incerca ispita sa adune semnaturi), sau cu altcineva de talia lui (MM) , piratul pleaca-n larg de-abinelea ( asa se zice despre EU, ca nu se mai largeste , ca a facut-o destul mrgreen: ).

 129. Dinu Says:

  Roxana,

  cu doctoru` sunt leat. Avem in comun acele vremuri tulburi, mai ales ale copilariei, dar fiecare de partea cealalta a …”zidului”.

  Nu este locul unde sa-mi descarc sacul cu …”amintirile” copilariei.
  Uneori, un cosmar vechi, revine in noptile de iarna ca un soi de avertisment; …o masina neagar, …niste barbati cu cisme cu caramb inalt din piele si …de mama…
  Tatal dlui doctor o fi purtat astfel de cisme ?

  Probabil ca voi ramane, dat fiind status quo-ul socio-politic din Romania, in „podul meu cu panze de painajen”. 🙂

  Il urasc pe Basescu deopotriva ca pe Iliescu&Fiii, in general pe cei de teapa lor, insa nu voi mai lasa ca prezenta lor maligna sa-mi otraveasca viata cu prezenta lor. Au facut-o destul „inaintasii” lor.

 130. Corina Says:

  @ Radu Humor

  Mersi pentru sustinere. MM trebuia sa fie mai hotarat, (mult) mai devreme. Mergem cu Crin.

 131. Corina Says:

  @ Shadow

  E foarte interesant ce spuneti la punctul 2 mai ales spre sfarsit. E ceva ce unii intuim. N-ati putea sa va lamuriti gandurile, sa dezvoltati si chiar sa ne povestiti cum anume se comporta si vorbeste domnul doctor?

 132. alex.dumitrascu Says:

  Ultima ora, stirea zilei!!!!!
  Milut(sahul) i-a dat teapa lui Basescu!!!!!:

  ” Mihai Gutanu Says:

  septembrie 20, 2009 at 1:39 am
  Şah-ul nu a susţinut niciodată pe niciun Băsescu. Dacă tu nu ai priceput încă ceea ce ştie toată Romania, o să-ţi mai explic odată…nici PDL-ul nu îl mai susţine pe Băsescu, poţi să crezi asta ? PDL-ul nu ştie cum să scape de ăştia…Băse, Stolo,Udrea,Berceanu. Le va da un şut în spate foarte curînd. Oamenii de valoare din PDL s-au săturat să fie etichetaţi “hoţi”. Toţi trag spre o alianţă cu PNL şi PNŢCD, iar oameni ca Băsescu-Flotă, Tăriceanu-Sterling sau Sîrbu-FPS nu mai au nici o şansă în politica romanească.:

  sursa:
  http://beuca.wordpress.com

 133. Onu Ionescu Says:

  @Roxana,

  Cu aceeasi sensibilitate, ca pentru Crin,multumesc!Interventia mea, a avut un talc tot pragmatic, in spirit salus populi.Quid prodest, ca dupa un nimeni, sa urmeze un alt nimeni?Si-apoi, cred ca prezenta luiCrin, ar fi benefica pt promovarea de facto, a liberalismului. Preocuparea mintii oamenilor, cu idei antreprenoriale, sper, eu, ar duce la o alta mentalitate civica.Iluzii…..!?

 134. vocearomanului Says:

  niciodata nu poti sa fii sigur cand votezi contra…

 135. Devastatorul efect Roxana Iordache « Blogul lui Marius Mioc Says:

  […] Lucru manual. Crin a pierdut voturile ţărăniştilor, Crin Antonescu declară stupefiant, Lista lui Emil. De ce-l susţin pe Sorin şi nu pe Crin, Oprescu îl opreşte pe Băsescu, Prostănacul se victimizează anticipat la loser). Rezultatul: […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: