PRINCIPELE RADU SE RETRAGE DIN CURSA PREZIDENŢIALĂ

Prince Radu Rex

Din grădina Palatului Elisabeta, la 9 aprilie 2009, am anunţat intenţia mea de a candida la Presedinţia României. Mesajul de astăzi este mai însemnat decât cel din aprilie, fiindcă este rezultatul unei experienţe inegalabile.

De când am hotărât să mă prezint la alegerile prezidenţiale până astăzi au trecut cinci luni. Acum ştiu că „România Altfel” este posibilă, că ea are adepţi. Cei 12% dintre români care ar dori să voteze cu mine sunt un izvor de bine nepreţuit. Ei s-au aşezat în jurul ideii de respect al Statului şi de profesionalism în viaţa publică fără să-i oblige nimeni. 12% dintre români convinşi sunt mai puternici decât 35% dintre români păcăliţi, constrânşi sau interesati.

Cum stau lucrurile astăzi: Stânga politica este in buzunarul prezidenţial. Dreapta politică a ales să ignore proiectul Casei Regale, crezând că astfel va avea un câstig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greşelii din 1997. În mod normal, demersul de însănătoşire a instituţiilor Statului ar fi trebuit să facă mediul de afaceri, corifeii societăţii civile şi mass-media solidari cu proiectul meu. Nu s-a intâmplat aşa. 12% dintre români cred, însă, astăzi, altfel.

Intelectualii români, cei mulţi şi anonimi, vor suferi o nouă porţie de umilinţă. Cei care au avut urechi să audă ştiu, însă, astăzi, că se poate conta pe o „Românie Altfel”.

După un efort entuziast şi neobosit, anunţ retragerea mea din cursa pentru Preşedinţie, cu părere de rău, dar cu speranţa pentru viitor.

Odată cu ieşirea mea din cursă, de aici încolo, campania prezidenţială nu va mai fi o luptă electorală, ci o luptă între clanuri.

Preşedintele politician, oricare va fi el, va acţiona în detrimentul instituţiei Statului român, în avantajul partidului său şi pe criteriul intereselor economice de grup. Majoritatea oamenilor puterii din România tratează instituţiile publice şi Statul ca pe bunuri personale. Preşedintele actual a început privatizarea Statului român. Preşedintele viitor va continua privatizarea.

Majestatea Voastră, aţi aşteptat mai bine de şaizeci de ani ca Europa, apoi România, să-şi vină în fire. Binecuvântarea pe care mi-aţi dat-o să candidez este cel mai frumos semn de încredere pe care l-am primit în viaţa mea. Prin ea, mi-aţi dat o şansă să fiu cu adevărat util ţării. Va trebui, cred, să mai aşteptaţi. Chiriaşii istoriei sunt la locul lor, neclintiţi.

Cu toate acestea, România anului 2010 va fi o ţară conectată, cu 12 milioane de oameni care intră pe internet. Cu sute de mii de tineri care nu înteleg ce înseamnă îngenuncherea identitară sau ideologică, acţiunea securistă ori cumpărarea inteligenţei. Cu milioane de români care domiciliază temporar în Europa occidentală şi care au scăpat de cercul vicios al puterii personale de la Bucureşti.

România profundă de astăzi cunoaşte proiectul meu prezidenţial şi are, în bună parte, sentimentul că avem nevoie de o altfel de ţară, de un altfel de Stat, de altfel de instituţii. De etică şi profesionalism.

Principesa şi cu mine va asteptăm pe toţi cei care credeţi că România merită să aibă un Stat respectabil, instituţii profesioniste, mândrie şi etică, să ne construim, în anii care vor urma, „România Altfel”.

Palatul Elisabeta, 2 septembrie 2009

65 răspunsuri to “PRINCIPELE RADU SE RETRAGE DIN CURSA PREZIDENŢIALĂ”

 1. rusnac Says:

  Adica se retrage din marele rahat…

 2. Dinu Says:

  La urma-urmelor, asa cum am mai afirmat, Casa Regala a Romaniei nu avea ce cauta in aceste „golaneli” pentru presedintie si nici nu trebuie sa legitimeze cu numele ei „republica bolsevica”.
  Este parerea mea de cetatean ce nu recunoaste ca fiind legitima nici macar cea de-a II-a republica.

 3. Filip G Says:

  Ce spuneam noi acum cateva luni despre punerea regelui Mihai intr-o postura mai putin confortabila.Din pacate Radu acum dupa aceasta experienta se situeaza pe o treapta inferioara fata de momentul anuntarii candidaturii.Va ramane in istorie probabil „membrul casei regale adeptul presedentiei republicane”
  In rest nimic spectaculos,poate studiile inexistente la CV-ull initial.

 4. PRINCIPELE RADU SE RETRAGE DIN CURSA PREZIDENŢIALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 02 September 2009 – Blog « Off topic. Idee cadou…? […]

 5. Florian Says:

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

 6. Julia Says:

  😦 Si eu acum ce fac? Cu cine votez? ……………………………………..
  Nici macar nu am urmarit mai atent ce se vorbea despre restul de candidati………. 😦
  De votat TREBUIE sa votez, nu e nici-un dubiu. Acum e cazul sa deschid ochii si sa-mi ascut auzul…………………. informatie, va rog!

 7. Filip G Says:

  Azi Crin Antonescu a punctat foarte bine,un adevarat lider ce merita sustinut.
  Si roata se invarti iar PNL-ul cel responsabil de toate relele e curtat de fata cea batrana,raspunsul a fost ferm.pana la alegeri NU.Iar dupa fata batrana se retrage la manastire.Deci si dupa alegeri NU!

 8. Plano Says:

  @Julia
  Pai… tu ai votat anul trecut pentru contracandidatul lui Obama.
  Daca vrei sa votezi si pentru Romania orienteaza-te dupa noi … Geoana sau Antonescu, ca noi il induram 5 ani pe viitorul presedinte.
  Cum stiu ca ai opinii consolidate spune-ne cu cine votezi ca sa stim care candidat nu are sanse!

 9. gabimihaela Says:

  Principele a facut ceea ce om cu bun simt face: intoarcele spatele la cloaca politica existenta. Trist, dar trebuie respectat.

  Julia, exccelenti concetatenii tai, „Tenorii din Texas” (sint din Houston). Sper sa ajung in finala. (ma refer la America’s Got Talent).

 10. olimpiu Says:

  poti bloca toate mesajele si sa le lasi doar pe cele plangarete.raman la opinia venerabilului Diaconescu:,,era o gluma”

 11. renata Says:

  Julia,
  ia-o uşor! Revino-ţi!
  Toate jocurile şi jucăriile pe care le răsuflă presa insinuează că e posibil, probabil, acceptabil ca Băsescu să nu mai iasă.
  Dacă serviciile plus puterile cad la pace, există şansa să nu mai iasă Băsescu. Dacă vine electoratul la urne, şansa asta creşte.
  Dacă Udrea continuă spectacolul, şansa căderii lui Băsescu mai creşte niţel.
  Cu cât decolteul ei înaintează în estuarul dintre sâni, cu atât mai sigur cade Băsescu. Cu cât ea cheamă liftul mai cu unghii de porţelan, cu atât mai cade un pic Băsescu.
  Şi ştii de ce ? Fiindcă în forul ei intim, secret, subconştient, pulimea, fie ea şi pedelistă râvneşte la bunul altuia. Şi dacă nu se poate, mai bine să crape (bunul)!
  Vor vota contra Băsescu toţi bărbaţii portocalii care au înţeles că Udrea e proprietate privat-prezidenţială. Şi toate femeile portocalii care aveau vise erotice cu marinarul şi, când să se desăvârşească treaba în vis, se dovedea că visau amor în trei.
  NU… nu te încorda!
  Ştiu că nu pricepi ce-ţi spun.
  De-aia focusează-te pe asta: abia acum Radu Duda poate fi privit cu oarecare respect. Că n-a dus mascarada până în actul trei.
  Votează ce-ţi vine la ştampilă.
  O să iasă cine trebuie.
  Dacă nu pricepi de ce, citeşte cartea lui Ovidiu Ohanesian – „Puterea din umbră”.
  Dacă nici aşa nu pricepi, continuă să igliţezi la mileuri!
  Cu cea mai amuzată simpatie, faţă de pupincurismul domniei tale! :))

 12. Marius Mina Says:

  Ptr linistea ta sufleteasca am verificat si am constatat 😉 Tu ai postat stirea la ora 4:49:27

  Eu , in nemernicia mea am postat-o inainte de Antena 3 la orele 11:19 eastern time) ceea ce echivaleaza cu ora 4:19 ora Bucurestiului.
  http://mariusmina.blogspot.com/2009/09/radu-duda-se-retrage-din-cursa.html

 13. neinfectat de comunism Says:

  sansele lui mici de a intra in politica, au disparut total in urma acestui anunt…ma asteptam la mai mult curaj si determinare…

  roxana, te mai astept la mine pe blog, azi discutam despre fitze

 14. Marius Mina Says:

  Julia, ai cu cine,nu te lua dupa Gabi-mihaela, ea a votat cu piciorul stang in loc de mana dreapta si uite ce-a iesit..
  http://mariusmina.blogspot.com/2009/08/obama-vrea-controlul-total-asupra.html
  O sa vedem in 6 luni daca mai are tupeul sa sustina ca a procedat asa cum i-a dictat inima….in cazul in care n-are un certificat medial , e buna de plata 😉
  http://mariusmina.blogspot.com/2009/08/obama-vrea-controlul-total-asupra.html

 15. Marius Mina Says:

  Principale Radu Duda s-a retras cu coada între picioare dintr-o cursă prezidenţială în care s-a remarcat doar prin vizita în şatra de ţigani de la Sibiu. Dacă ar fi să ne luăm după profilul alegătorilor care au indicat în ultimele barometre de opinie că ar fi votat cu principele, atunci e de aşteptat ca majoriatea acestora să se orienteze spre candidatul PNL-ului la preşedinţie. Asta înseamnă că în acest moment Crin Antonescu este cu 5-7% peste Mircea Geoană.

 16. Julia Says:

  Plano, shezi molcum………Mai este pina cind imi voi forma o opinie. Citesc ceva frustrare in mesajul tau? ..aaaa……..cumva asa …..ceva ca si cum ai incerca sa-mi interzici sa votez sau sa ma fortzezi sa votez cum vrei tu?? Pai vere, nu stiu la cien te referi cind spui „noi”……..dar eu iti spun clar ca DA! ma voi uita la voi…….la cei in care am incredere…..si voi merge pe mina lor…….daca eu inca nu am apucat sa cunosc candidatii, singurul lucru logic este sa ma dau dupa cei care au aceleasi vederi in politica ca si mine: de dreapta-conservative. Precum vezi nu-ti spun ca nu voi vota dupa indicatiile tale pretioase (stiu; defectul tau profesional) …..nu inca……poate ca voi primi sfaturi de la cei de incredere pt mine si le voi urma….iar acestea ar putea sa coincida cu ce vrei tu…….

  PS fraza aia ultima o iau drept gluma, desi nu ai pus smillie in ea….

  gabi, sa ma duc sa vad, ca inca nu stiu cine sint. multumesc.

 17. Garcia Muerte Says:

  Este mai bine asa. Cu ingaduinta ta reiau la tine, Roxana, cateva pareri personale despre Principele Radu, enuntate pe blogul meu.

  Radu Duda , in ciuda unui comportament decent in aceasta precampanie, in ciuda unui vocabular politic destul de elevat in raport cu alti pitecantropi din politica romaneasca, nu este destinat unei functii atat de importante precum cea de presedinte al Romaniei. Principele Radu a fost imbrancit in aceasta lupta de catre niste invinsi.

  Invinsi atat de catre viata cat si de nonrealizarile lor personale. In fapt acesti indivizi l-au lasat fara gloante pe principe in fata adversarilor. Radu Duda a vorbit mult si nu a spus mai nimic. Din toata aceasta logoree frumos ambalata a principelui eu personal nu am reusit sa desprind nici o idee de forta.

  Cam aceasta a fast precampania lui Radu Duda.

 18. gabimihaela Says:

  MM sa nu plecam toti cu coada intre picioare cind o ajunge basescu presedinte inca un mandat! Si de vina vor fi exact PNListii si PSDistii (ordinea este strict alfabetica!).
  Ma rog noi ca noi ca sintem departe de Romania, dar cei de acolo?

  PS cit priveste chestia cu Internetul este mai mult decit amuzanta. Cind Bush a decis ca orice telefon sa fie ascultat sau orice e-mail poate fi citit (vezi Patriot Act si „suspiciunile” legate de terorism), nu i-am vazut pe cei de FixNews sa sara in sus.
  Stai vigilent ca bau-bau te pindeste….

 19. gabimihaela Says:

  Julia o sa-ti placa tipii sint senzationali si mai arata si bine….
  Uite-i aici:

 20. gabimihaela Says:

  Roxana sper ca nu am abuzat punind pe tenori pe site-tau. Cer scuze daca am exagerat.

 21. Marius Mina Says:

  gabimihaela, dupa logica ta este evident ca Basescu ar trebui sa mai prinda un mandat, dupa a mea este evident ca va mai prinde unul….

  unul penal 😉

 22. Julia Says:

  gabi, stai nitelus, deci tu crezi ca este normal ca Hussein sa aiba control asupra butonului ON/OFF al internetului? Pai cum poti compara Patriot Act cu asta? Una este sa monitorizezi suspecti si alta este sa tai legatura Americii cu lumea si cu interiorul. Ce ar putea realiza Presedintele cu izolarea noastra in www?
  Si apoi de ce nu imi spui si mie la ce i-ar trebui lui Hussein o armata de civili la fel de puternica cu Armata Americii? Impotriva cui vrea sa foloseasca civilii? .
  Chiar nu vrei sa deschizi ochii macar putin? Adica inteleg ca l-ai votat……dar acum de ce nu-i ceri socoteala?

  Vorbeai de socializarea asigurarilor ca esti de acord, cind de fapt nici cei care au compus mamutul ala de document (Cu mult inainte ca Hussein sa fie ales) nu stiu si nu inteleg ce este in el……….Tu chiar esti de acord cu TOT ce face Hussein chiar daca nici macar el nu pricepe ce cere? Dar nu vezi nici macar ca multe din pretentiile lui sint doar atit: pretentii! „a se face”…..dar nu-l intereseaza cum si nici daca e posibil……………………….

  mda…..stiu…..iar mi-am pierdut timpul……in loc sa-mi raspunzi macar la citeva din dubiile si intrebarile mele o sa-mi spui ca eu nu inteleg si ca noi doua pareri opuse………duuuuuuh! 😦

 23. Mihnea Georgescu Says:

  Păcat… era un Domn… parcă nu cadra cu ţigănia românească…

  Mai multe voturi pentru al nostru Crin, pe de altă parte…

 24. Dinu Says:

  Garcia Muerte,

  faptul ca din „logoreea frumos ambalata” a Principelui consort Radu nu ati inteles „mai nimic”, „nici o idee de forta”, nu trebuie sa va nelinisteasca foarte tare. Azi sunt milioane ca dv. in Romania. …sunteti majoritari ! :mrgreen:

 25. Mihnea Georgescu Says:

  „Chiriaşii Istoriei sunt la locul lor, neclintiţi.”

  O frază cât un roman! 🙂

 26. Radu Humor Says:

  Cel mai destept cedeaza !
  Renuntarea lui, imi place sa cred ca va decide invingatorul, deoarece lumea isi va da deabia acum seama ca mergem in orb, pe un drum complet gresit.
  Punem pariu ca cel mult intr-un an de zile , ne vom ruga de Radu Duda sa accepte sa candideze ?!

 27. Mihnea Georgescu Says:

  Roxana, scoate, te rog, titlul blasfemiator al pozei PRINCE RADU REX. Principele Radu nu are cum să fie Rege, nu este os domnesc… spune mai bine REX şi Prince Radu.

 28. gabimihaela Says:

  Orice presedinte are controlul asupra bombei nucleare, a avea si controlul asupra internetului in aceleasi conditii pare derizoriu. Oricum stai intii sa vedem proiectul de lege si pe urma comentam, doar pe ceva posibil la o eventuala posibilitate eu personal prefer sa nu fac comentarii.
  Vezi ca indulcesti tu de data asta, suspecti puteai sa fi si tu si eu daca veciunul de bloc suna si spunea ca ne-a auzit discutind dubios. In momentul ala eram „liberi” la asculatat si controlat. Si slava domnului eram in interior si nu exterior. Dar evident depinde de interpretare.
  Socializarea asigurarilor, nu am spus ca sint de acord, ti-am spus ca nu stiu daca va fi bine sau mai rau, dar ce stiu cu siguranta este ca ce a ce avem acum nu este bine. Apoi ti-am dat exemplu cu Jamponia (cu citat complet din legislatia lor) care au de stat asigurarile si Germania care le au privatizate complet dar evident cu o deosebire de la cer la pamint intre ce avem noi acum si ce au ei. Tu nu ai mai raspuns. Merigi si citeste ce ti-am trimis (este sub postarea Roxanei legate de decesul lui Ted K).
  Povestea cu garzile paramilitare am mai auzit-o si anul trecut in campanie cu un citat decupat dintr-un discurs a lui Hussein. De atunci eu pe el nu l-am auzit zicind nimic, nici ca da nici ca ba. Cum chestia ca nu e cetatean american s-a dovedit a fi doar un fisssssss groizav a reaparut iar subiectul cu trupele civile + cel cu internetul, in curind o sa puna iar banda cu preotul nu stiu care si tot asa. Foarte bine, presa e libera.

  Eu propun sa evitam subiectele in care e clar ca avem opinii diametral opuse si nu cred ca exista posibilitate de mediere. Judecam de pe principii diferite si evident ca si interpretarile vor fi diferite. Deci sincer, nu vad de ce sa ne stricam ziua certindu-ne.

 29. Roxana Iordache Says:

  @rusnac. Cam aşa. Nu e încă vremea lui.

  @Dinu. Îmi eşti foarte drag, dar nu agreez astfel de atitudine. E sterilă şi îi favorizează pe cei din viaţa reală, care au pus gheara pe ţară şi mai au puţin până o desfiinţează statal.

  @Filip G. Ca de obicei, afirmaţii fără argumentaţie.

  @Florian. Eşti atât de previzibil în grobianismul tău maladiv. Bunică-mea avea o vorbă: râs de prost.

  @Julia. Am să-ţi fac o propunere în foarte scurt timp, într-o nouă postare.

  @Filip G. M-am săturat până peste cap de politicianism. Fariseism de doi bani.

  @Plano. Nu votează Julia jagardele.

  @gabimihaela. Eu nu cred că asta a făcut. Cred doar că e realist. Nu s-a lăsat sponsorizat de persoane care l-ar fi condiţionat.

  @olimpiu. Fii fericit în proiectul tău.

  @Marius Mina. Fii fericit şi tu – ştiam cu mult înainte de a visa voi. Referitor la al treilea comentariu, doar atât: un domn nu postează asemenea mesaj. Fanatismul duce la ridicol.

  @Garcia Muerte. Arunci cu vorbe fără să cunoşti.

  @gabimihaela. Nu pot fi de acord cu dv. şi mă miră cum sunteţi dispusă să găsiţi circumstanţe pentru o lege represivă fără precedent în lumea liberă. Pe Bush l-aţi clănţănit pt nimic. Altfel, mulţumesc pt tenori. 🙂

  @Marius Mina. Pentru că e totuşi cineva care-l bate.

  @Julia. Nu fi şi tu descuraja(n)tă! Eu cred că îţi va răspunde cu argumentele pe care le consideră, nu-i genul să susţină pe cineva orbeşte. 🙂

  @Mihnea Georgescu. Domn rămâne. Iar în privinţa lui Crin, parcă îl făceai cum îţi venea la gură?! :mrgreen:

 30. Mihnea Georgescu Says:

  Am fost un dobitoc… 😉

  Decât menşevicul Geoană, mai bine Crin, e dobrogean de-al meu, a terminat Filosofie-Istorie, e francofil…

 31. renata Says:

  Roxana,
  Dacă te uiţi cu atenţie la poza pe care ai postat-o sub titlul articolului, îl vezi pe Majestatea Sa, Mihai, în poziţie firească, dreaptă, ca unul care, orice s-ar fi scris/omis vreodată în istorie, este Ultimul Rege Al Românilor. Ultimul „altfel” opunându-se firesc perpetuării comunismului cu faţă umană, devenit pe neobservate comunism poliţienesc sub Băsescu.
  Radu Duda, un impostor în familia regală, care a reuşit să o şi compromită prin cv-ul său de actor grăbit, stă uşor bătut de vînt.
  De unde-l bate vântul pe nepreţuitul Duda, cum stai cu faţa la monitor?
  De la stânga, nu?
  De la stânga, Roxana!
  Bine că s-a retras!
  Sper că Majestatea Sa, Socrul, a decis asta…
  Ca să salveze blazonul. Când ţi-ai tras un papagal în familie, suporţi consecinţele.
  Totuşi, acum , de retragere, tov. Duda îşi merită minunata imagine cu flori violete pe care i-ai dedicat-o de ziua lui.
  La candidaţi de neluat în consideraţie conform realităţii ticăloşite româneşti, faţă de Nati Meir, saltimbancul de serviciu, duda de serviciu şi-a retras candidatura înainte de-a terfeli ireversibil imaginea Casei Regale.
  Măcar atât!
  Să-i mulţumim, cu toţii!

 32. Roxana Iordache Says:

  @Mihnea Georgescu. Vezi, că dacă faci de prea multe ori pe prostul, rişti să rămâi aşa. Tu nu vezi cu cine e în fotografie? Şi os domnesc este, dar pământean. 🙂

  Referitor la Crin, pe care îl făceai „lipovean b…v”, singur a spus că a făcut istorie minus filosofie. Se vede. :mrgreen:

 33. Mihnea Georgescu Says:

  Da chiar, e mai înalt decât Regele? Şi Regele nu e un pişpirel… înseamnă că are vreo 2 metri Principele…

 34. Mihnea Georgescu Says:

  Ştiu că e scoborâtor din Voievozi…

  În altă ordine de idei, râdeam azi singur pe stradă când îmi aduceam aminte cum spunea presa fesenistă prin anii ’90 – EX-REGELE MIHAI DE HOHENZOLLERN… tare…

 35. Roxana Iordache Says:

  @Mihnea Georgescu. Regele e foarte înalt. 🙂

 36. Plano Says:

  @Julia
  Eu am incredere in optiunile tale politice! Stiu cine va fi perdantul in alegeri!
  De altfel, nu esti singurul reper ! Mai e si gazda… :mrgreen:

  Serios vorbind, eu cred ca s-a grabit Radu cu anuntarea retragerii. Putea sa astepte pana la data limita a depunerii candidaturilor.
  Oricum, a obtinut ce si-a dorit. Romanii au inceput sa auda ca au si un Principe…

 37. miluch Says:

  deci Crin s-a mai apropiat cu ceva pasi de Cotroceni. incepe sa devina interesant.

 38. daurel Says:

  Cred ca a fost necesar sa faca toate acestea! Exista ratiuni mai presus decat circul si mita…

 39. Roxana Iordache Says:

  @Plano. E greu să pricepi unele lucruri, dar nu se moare din asta. 🙂

  @daurel. Da. Se va vedea pe termen lung. De altfel, dacă n-am avea Familia Regală, am fi pierduţi ca stat şi popor.

 40. Plano Says:

  E…he, he… daca nepriceperea nu e letala, cat o sa mai traiesti @Roxana ! 🙂

 41. Marius Mina Says:

  Principele Radu s-a retras din cursa prezidențială într-un mod penibil. Ne-a transmis un mesaj pe blogul său în care critică dreapta, stânga, societatea civilă, oamenii de afaceri și jurnaliștii că nu i-au susținut proiectul. Toată lumea e vinovată!

  Vorbind de la înalțimea celor 12% din intențiile de vot (???), așa cum afirmă, Principele ne spune, de fapt, de ce a eșuat. A ieșit din cursa în care nici măcar nu a intrat deoarece a cerut ca oamenii să îl susțină fără a oferi, de fapt, nimic. România ALTFEL a Principelui Radu a fost o idee bună de campanie. Partea proastă este că nu a fost nimic altceva.

  România ALTFEL nu înseamnă a te afișa cu interlopi. România ALTFEL nu înseamnă a juca comedia plimbării cu tava în mână la KFC. România ALTEL nu înseamnă să te dai în spectacol bând cafea dintr-o halbă de bere la mall-ul din Băneasa. Dacă te consideri Principe e bine să te și comporți ca atare…

  România ALTFEL înseamnă un proiect credibil, idei și acțiuni care să convingă. Nu poți repeta la nesfârșit România ALTFEL fără a spune nimic. Principele Radu s-a învins, de fapt, singur. A pune acum în cârca tuturor celorlalți eșecul mi se pare o sfidare și cu atât mai puțin un gest regal. Principele Radu s-a învins singur însoțindu-se la luptă cu tot felul de persoane dubioase. Nu poți promite Eden-ul, dar tu să trăiești, de fapt, în mahalaua din Obor.
  Acum cinci luni când și-a anunțat candidatura, Principele a deschis un cont în care a cerut bani de la oamenii simpli pentru campania electorală. Vorbea de transparență. Un gest de transparență absolut necesar era să prezinte susținătorilor suma strânsă și cum au fost folosiți banii. România ALTFEL e un slogan bun, dar când lipsesc faptele nu e decât o minciună.

  Andrei Badin

 42. Marius Mina Says:

  Dl Duda a descoperit realitatea
  By Radu Portocală

  Domnul Radu Duda a înţeles abia acum o realitate politică pe care toată lumea a înţeles-o de 20 de ani: în România lupta se duce între clanuri şi nu între curente politice. Ca urmare a aceste tîrzii revelaţii, el a hotărît să se retragă din cursa pentru preşedinţie. Sau, cel puţin, ăsta e pretextul destul de prost ales.

  Cînd şi-a anunţat participarea, el ne promisese cîte o surpriză în fiecare lună. N-am avut parte, însă, în tot acest timp, de vreo surpriză şi nici decizia de azi nu poate fi considerată astfel.

  Tot ce a reuşit dl Duda, în afară de non-performanţa de a repeta la infinit un text lipsit de interes, a fost să amestece Casa Regală într-o aventură avortată din start şi din care a ieşit diminuată, compromisă, ridiculizată.

  Păcat. Mare păcat…

  P.S. Dl Duda consideră că experienţa “inegalabilă” prin care a trecut face ca mesajul de abandon sa fie mai important decît cel de anunţare a candidaturii. Ar fi fost mai inspirat dacă ar fi spus: “Iată-mă, sînt încă o fantasmă dîmboviţeană care se încheie cu zgomotul fără glorie al balonului ce se dezumflă.”

 43. Marius Mina Says:

  Roxana , decat naiv si megaromantic, mai bine …”fanatik” . Stii foarte bine ca nu ma asociez cu loseri si daca sustin pe cineva stiu pe ce ma bazez si mai stiu sa-i masor sansele in comparatie cu restul competitorilor.
  Daca dau filmul inapoi nu stiu cine s-a calificat in finala de fanatism sustinand o cauza nascuta moarta: Candidatura lui Radu Duda .

 44. Roxana Iordache Says:

  @renata. Referitor la mesajul către Julia: iarăşi eşti disperată. Reciteşte ce-ai scris, ca şi cum ar fi scris de altcineva. Dai o mostră de gândire doritoare şi îi tragi o generalizare. Iar în final, obişnuitul tău atac la persoană. E clar că te-a deranjat tare ce ţi-a scris Julia în răspunsurile anterioare: eşti cam ranchiunoasă sau mi se pare? 🙄

  Acum, referitor la mesajul către mine. Plin de obiectivitate. Logică cristalină. Nimic hormonal. Şi nici nu-ţi trebuie ochelari. În plus, nu eşti ranchiunoasă, nu faci fixaţii, doar mi s-a părut mie. Eşti cu totul perfectă. Un reper. Mai scrie-ne, vom pune în perete. Vom face chiar mici altaruri în casele noastre, închinate axiomelor tale. 😀

  @miluch. Bun venit! Părerea ta.

  @Marius Mina. Tu eşti penibil. Te-ai prostit.

  @Plano. Mamă, ce mi-ai zis-o! 😆

 45. Gheorghe Says:

  Marius – Majoritatea votantii lui R Duda au fost cei care nu agreeau nici unul din candidati, si probabil vor ramane acasa.

  Eu nu o sa-l votez pe Crin ca sa nu ajunga in turul doi, si astfel PNL-ul sa nu aiba sanse la Guvernare, pentru ca daca PNL-ul intra la guvernare va urma traiectoria PNTCD-ului. Daca va sta in opozitie cei ahtiati dupa bani vor migra spre putere, dar fara electorat, cum s-a intamplat si cu grupul Stoica-Stolojan.

  Oprescu este omul care incearca sa aduca un compromis intre PSD si PD-L , adica ceva similar cu propunerea lui Ciolos la Bruxelles

  Varianta cu Geoana va face ca PSD-ul sa se desprinda in castigator si nu-i bine, cele doua partide trebuie sa fie echilibrate ca forta.
  Si varaianta cu Oprescu va intarii aripa Iliescu-Hrebenciuc din PSD.

  Cele doua variante care ar mentine PSD-ul si PD-L ul la guvernare sunt cu Oprescu sau cu Basescu Presedinti.

  Eu prefer varianta cu Basescu pentru ca Basescu e omul conflictual, care va reusii sa mentina echilibru si sa discretiteze ambele partide FSN-iste.

  E varainata cea mai buna pentru tara, varianta care va eroda cel mai puternic clasa politica.

 46. Roxana Iordache Says:

  @Gheorghe. Ai o gândire macabră. Statul român e deja în prag de faliment.

 47. Andrei Antica Says:

  Buna Roxana,
  Ma iarta ca intervin insa cum am zis de la inceput, Principele Radu, fara sa vorbeasca deschis despre cine ii sunt aliatii si cam ce o sa faca dupa ce va fi ales, va ajunge la o situatie cam ca aceasta. Adica sa arate cam ce si cum poate face. In acest caz, sa se retraga. Nu este nimic brav in aceasta atitudine si nimic de scuzat. Toate motivele pe care le-a gasit Principele ca sa isi justifice retragerea erau la dispozitia domniei sale si atunci cand s-a lansat in cursa prezidentiala. Neputintele Principelui sunt probabil comune majoritatii romanilor insa nu schimba istoria faptul ca ne ferim sa le numim NEPUTINTE. Echipa de campanie a Principelui este un bun subiect de discutie si de urecheala. Au facut exact ce imi era frica, au tras imaginea Casei Regale intr-o neplacuta vecinatate cu esecul. Asta chiar daca ne ferim sa il numim asa. Imi aduc aminte de zicerea aceea cu faptul ca electoratul Principelui este mare devorator de internet si ca de acolo vor fi venind voturile aducatoare de succes. Uite ca tinerii cu pricina se uitau in alta parte (dupa servicii, prieteni, masini, case, haine..). Imi pare rau sa constat ca am avut dreptate sa intreb ce le ofera Principele. Asta pentru ca nimicul aduce nimic. Mai vechiului prieten Radu Humor i-asi spune cu ingaduinta ta, ca varsta nu garanteaza intelegerea faptelor si nici nu scuza derapajul in penibil. La obiect, ar fi sa spun ca toate cele prezise de domnul cu pricina s-au cam dus pe nasalie. Nu ca ma bucura intamplarea despre care mi-am permis sa scriu aici.
  Draga Roxana iti doresc de bine , de sanatate si de noroc !
  Salutare tuturor!

 48. mihai 4 Says:

  Si tie,Andrei!

 49. ela Says:

  Subscriu in mod special si de data asta la ce zice Roxi:
  „Cum stau lucrurile astăzi:
  Stânga politica este in buzunarul prezidenţial. Dreapta politică a ales să ignore proiectul Casei Regale, crezând că astfel va avea un câstig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greşelii din 1997.

  Asta este un adevar dureros:
  „În mod normal, demersul de însănătoşire a instituţiilor Statului ar fi trebuit să facă mediul de afaceri, corifeii societăţii civile şi mass-media solidari cu proiectul meu.”
  Adaug eu: Pressa aservita este vinovatul numarul unu ca la putere au ajuns oameni de proasta calitate.Cine i-a promovat?

  „Nu s-a intâmplat aşa. 12% dintre români cred, însă, astăzi, altfel.

  Intelectualii români, cei mulţi şi anonimi, vor suferi o nouă porţie de umilinţă.

  Cei care au avut urechi să audă ştiu, însă, astăzi, că se poate conta pe o “Românie Altfel”.”

 50. Franklin Says:

  O decizie inteleapta, benefica si … previzibila.

 51. Corina Says:

  Un gest intelept. Si-a castigat o noua demnitate in ochii multora. Crin are de castigat de-aici, sa vedem cum valorifica.

 52. Dinu Says:

  Roxana,

  …si tu mie, 🙂 dar asta nu inseamna ca voi recunoaste si accepta vreodata modul cum a fost schimbata forma de guvernamant in Romania.

 53. Plano Says:

  Regretabila aceasta afirmatie generalizatoare din discursul de retragere al Printului:
  „Odată cu ieşirea mea din cursă, de aici încolo, campania prezidenţială nu va mai fi o luptă electorală, ci o luptă între clanuri.”

  Cine afirma ca partidele care propun candidati la Presedintie ar fi niste clanuri are serioase probleme in intelegerea principiului pluralismului politic!!!
  Deocamdata, toate partidele parlamentare sunt partide constitutionale, legitimate prin vot.

 54. octavpelin Says:

  Pacat,era o alternativa!

 55. mihai 4 Says:

  Mie imi ajung cuvintele frumoase pe care le-a spus Constantinescu despre Radu,ieri la finalul emisiunii ”stirea zilei”si n-a fost singurul.Cam toate persoanele din viata politica si a ziaristilor la care tin, au apreciat candidatura Principelui chiar daca sa retras vazand ca nu e sustinut.

 56. echoofsilence Says:

  Intr-un fel e bine, deoarece Casa Regala nu trebuia sa sprijine in nici un fel republica bolsevico-mafiota care poarta numele de Romania. Pe de alta parte cred ca monarhia si-a cam taiat craca de sub picioare, pentru ca destul de multi romani l-ar fi votat pe Radu Duda, insa acum ca s-a retras e posibil sa apara resentimente fata de el si fata de Regele Mihai.

 57. Roxana Iordache Says:

  @Andrei Antică. Eşti foarte departe de aici, Anticuţă, nu mai ai reprezentarea situaţiei. Şi bine că ai plecat! Salutare şi ţie, şi alor tăi, cu mult drag (m-am gândit la părinţii tăi că au fost trişti când a murit Bogardo 😦 )..

  @ela. Nu eu am zis de data asta. Principele Radu.

  @Franklin. Previzibilă pentru că prostia românilor e previzibilă. Şi sărăcia.

  @Corina. Crin n-are nimic de câşrigat. Voturile nu merg la el.

  @Dinu. Of! Ce crezi că eu accept? Dar trebuie să fim pragmatici, pentru că în caz contrar, acceptăm involuntar. 😐

  @Plano. Şi Hitler a fost ales democratic.

  @octavpelin. Era alternativa, dar fără şanse în absenţa sprijinului partidelor. Din păcate. 😐

  @mihai. Emil Constantinescu e principalul vinovat de ascensiunea lui Băsescu.

 58. Radu Humor Says:

  AA :”La obiect, ar fi sa spun ca toate cele prezise de domnul cu pricina s-au cam dus pe nasalie. ”

  Mi se pare ca nici Romania nu se simte prea bine,
  cu oameni ca tine :mrgreen:
  Eu si inca vreo cativa ca mine( e drept mult prea putini deocamdata), spre deosebire de voi, indraznim sa gandim la ce-ar fi bine pentru tara, si nu pentru gasti politice.
  De aici si increderea si speranta noastra intr-un om ca Radu Duda 💡
  Fa, daca poti, abstractie de om si vezi-l ca Idee ….
  Pacat, mare pacat ca sunteti atat de multi, si astfel chiar fara sa va straduiti prea mult, duceti tara asta de rapa 🙄

 59. Plano Says:

  @Roxana
  Nu-i cazul sa facem comparatia asta aici, dar, daca tot ai zis-o, s-a dovedit ca nici Hitler nu intelegea ce inseamna pluralismul politic si, dupa ce a fost ales democratic, a instaurat dictatura.

 60. Roxana Iordache Says:

  @echoofsilence. În ce fel resentimente? Te rog mult să spui ce crezi, Familia Regală pune mare preţ pe opiniile oamenilor de bună credinţă.

  @Radu Humor. De-asta au reuşit ei să distrugă ţara, pentru că doi oameni deosebiţi, ca tine şi Anticuţă, vă atacaţi fără să vă cunoaşteţi, spre jubilaţia adversarului care vă vrea dezbinaţi. Dacă v-aţi cunoaşte în realitate, în mod sigur ar fi chimie.

  Am fost nedreaptă că nu te-am apărat în răspunsul către el, dar te rog să mă crezi că am pierdut din vedere, pentru care: sorry!

  @Plano. Asta spuneam şi eu. Un şef de partid nu trebuie să fie şef al statului, decât într-o democraţie de tip american. Unde şeful statului este prim-ministru şi are RESPONSABILITATEA directă pentru totul.

 61. renata Says:

  Roxana,
  dacă excludem ironia ta, care se vrea devastatoare, din mesajul tău către mesajul meu ce-ţi era adresat, îţi împărtăşesc opinia.
  Nu văd ce alt mesaj, mai potrivit, ţi-aş fi putut scrie.

  Îmi permit o observaţie asupra inconsecvenţei tale atitudinale: când era Duda candidat, ni-l propuneai/promovai/propulsai în faţa ochilor, cu cuvintele tale. Mai limpede: i-ai făcut campanie electorală în mod activ, consumând timp, energie, gânduri pe tastatură.
  Când s-a retras te-ai mulţumit să-i aduci pe blogul tău scrisoarea de retragere, fără comentarii.
  Ca să zic aşa, ţi-ai luat mâinile de pe el.
  Simple curiozităţi de vizitator al blogului tău: te-a dezamăgit? Consideri că a reacţionat normal? E firesc, după părerea ta, ca cineva investit cu atâta încredere din partea Casei Regale, să cedeze meciul. prin neprezentare?
  Măcar justifică-i atitudintea de dragul celor pe care opinia ta -„un principe egal un preşedinte” i-a influenţat.
  Uită-te la Julia!
  Acum nu ştie pe cine să voteze, deşi în Texas efectele votului din România fac cât o lacrimă de învins în Marea Neagră.
  Zici că il votezi pe Oprescu. Fiindcă e la două-trei biblioteci distanţă de orice alt candidat.
  Presupunând că vorbim de biblioteci citite, presupunând că tu vorbeşti în cunoştinţă de cauză, ai colaborat măcar odată cu Dr. Oprescu (excelent director de spitale!), că îl ştii pe omul Oprescu măcar dintr-o stradă cu două benzi pe sens, unde tu dădeai semnal dreapta, să intri pe banda lui şi el te-a lăsat, adică nu-i vreun disperat frustrat (aşa, ca mine), presupunând că ştii tu de ce-l votezi pe Oprescu, CUM RĂMÂNE cu Duda?
  Explică-le celor care gândesc ca tine cum ai trecut linia continuă de la Duda la Oprescu?
  E o datorie de onoare.

 62. Julia Says:

  renatule dragalsh, respira. O clipa era sa te pierdem, nu-i asa, caci a-ti tine respiratia pina primesti raspuns de la mine e singurul lucru pe care il poti face pe aici.
  Stiu ca ai stat cu sufletul la gura si cu teama in suflet ca te voi ignora. Uite ca mi-e mila si nu vreau sa il fericesti pe popa cu ortul tau.

  Imi amintesti si de unul Clona, baiat destept si cu mare talent in condei, puternic si de ne-enervat orice i s-ar fi spus despre sine/mama/tata/ bunici si alte rude de gradul saispe twice removed. Era bun si la replici si la impunsaturi in locuri sensibile asa ca atragea neaparat replici la cel mai inalt nivel al intelectului fiecaruia (lucru pozitiv pina la urma, una pt ca fiecare dintre noi putea vedea limita de sus a respectivului intelect, si alta pt ca forta pe fiecare sa se ridice cit poate de sus pe scara propriului intelect). Avea si el un defect, insa. Ii era greu sa admita ca poate gresi. Plano si acum si-l aminteste caci il mentiona ca l-a vazut pe jenea……o fi mai stii? ………nu te teme dragutza, speculez si eu ca Mafalda nu sint. 🙂

  Ce te scremi sa-mi transmiti? a! o sugestie cu cine sa votez (oricine!) si incurajarea (prin negativitate I might say) sa ma holbez mai acatari la conspiratiile care ne inconjoara precum undele radio……asa o fi ca prea le spui cu foc…..pina la urma semeni si cu unul Silviu Frangopol care si el se scremea sa ne convinga ca Americanii controleaza vremea si arunca cu uraganele, tornadele si eruptiile vulcanice mai ceva ca Poseidon cu tridentul. hm. Un singur lucru e clar dragalashule. Esti poama veche de pe forumuri apuse si aduci cu tine vechi ‘ranchiuni’ de care Roxana nu are cunostinta. Dar eu am.

  Deci stai pe vine si scrie-ti parerile, iar daca eu iti bintui visele si e musai sa ma urmaresti, pomenesti, comentezi si indrumi fa-o, ca doar de! e liber…………….inca.

  PS nu promisesesi tu ca te retragi de pe un forum unde „gazda nu-ti permite sa expui idei opuse cu ale ei”? Si nu ti-am scris eu negru pe sticla ca pun pariu ca nu pleci? heheheheheeeeeeeee……………. 🙂

 63. echoofsilence Says:

  Eu ma simt detul de dezamagit, dar sunt unii care ar putea sa se simta oarecum „tradati” sau amagiti de gestul printului Radu. Eu l-as fi votat, chiar daca nu ar fi iesit el presedinte. Si l-ar mai fi votat si altii, care doreau schimbarea, desi recunosc ca nu sunt foarte multi. Acum ca a renuntat e posibil ca in viitor, daca vreun membru al familiei regale va dori sa obtina ceva de la poporul roman, inclusiv un vot pentru restaurarea monarhiei, sa nu poata sa-l obtina.

 64. renata Says:

  Julia, dacă eşti aşa de constipată, încearcă un ceai laxativ. Uneori ajută! Suferinţa asta văd că a devenit o obsesie la tine. Vorbeşti numai de scremut şi de statul pe vine.
  După ce îţi eliberezi colonul, abia atunci, încearcă din nou să scrii ceva. Poate-ţi iese! Poate te trece totuşi vreun gând interesant şi absolut personal care să merite citit.
  O zi bună!

 65. ElZap Says:

  De cate schimbari o fi nevoie ca sa se schimbe ceva (in bine)? Oricum, de douazeci de ani nu facem decat schimbari.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: