CONSTANTINESCU DESPRE BĂSESCU

Emil Constantinescu - ziare

Foto: presaonline

Invitat la emisiunea „Ediţie specială” de la Antena 3, cu Paula Rusu şi Andrei Bădin, profesorul Emil Constantinescu, preşedinte al României în perioada 1997-2000, a făcut consideraţii dure cu privire la preşedintele în exerciţiu.

Emil Constantinescu a spus că preşedintele Băsescu are gândirea lui Lukaşenko privind democraţia, mai precis, o mentalitate totalitară, care exclude Parlamentul şi culpabilizează presa ca inamic public principal. Fostul preşedinte l-a încadrat pe actualul preşedinte în patologie.

Domnul Constantinescu s-a referit şi la intelectualii aserviţi preşedintelui, nu toţi din interes ci, unii, din reflexe de slugărnicie. El a spus că atitudinea servilă a unor intelectuali e cu atât mai lamentabilă cu cât acum există opţiuni, spre deosebire de perioada dictatorială. Prin obedienţă ca opţiune, ei şi-au pierdut chiar calitatea de intelectuali.

Emil Constantinescu a spus că Traian Băsescu este un produs publicitar, care se menţine în actualitate şi prin intermediul publicităţii negative. Adversarii cei mai vehemenţi îi fac, de fapt, servicii, în condiţiile în care el ar trebui ignorat, ca personaj cu educaţie precară, care emite banalităţi.

La întrebarea Paulei Rusu, cum poate să iasă presa din jocul lui Traian Băsescu, în condiţiile în care informarea publicului cu privire la preşedintele ţării este o obligaţie profesională, Emil Constantinescu a spus că informarea este normală, nefast fiind obiceiul comentatorilor de a analiza toate prostiile lui Băsescu, dând impresia că ar fi emis cine ştie ce profunzime. 

La întrebarea lui Andrei Bădin, dacă afirmaţia lui Băsescu potrivit căreia de data asta nu-l va mai ajuta pe Voronin va dăuna României, Emil Constantinescu a spus că nimeni pe plan internaţional nu-l bagă în seamă pe Băsescu, atitudinea faţă de actualul preşedinte al României fiind distantă.

„Avantajul lui Traian Băsescu în actuala campanie prezidenţială este că nu se poate mai rău de atât”, a mai spus profesorul Constantinescu. El a adăugat că Băsescu l-a făcut, într-un fel, să-l regrete pe Ion Iliescu, pentru că în probleme de interes naţional se putea înţelege cu el şi respecta înţelegerea, iar ca preşedinte, n-a marşat la cultul personalităţii.

O emisiune din care toţi am avea de învăţat.

28 răspunsuri to “CONSTANTINESCU DESPRE BĂSESCU”

 1. octavpelin Says:

  Profesorul Emil Constantinescu a avut perfecta dreptate cand l-a caracterizat pe Traian Basescu,o seara frumoasa 🙂

 2. Marius Mina Says:

  Da, perfect la tinta, se vede clasa de la 5000 de km

 3. Corina Says:

  Buna, Roxana. Am urmarit si eu emisiunea, f interesanta… Iti doresc o vara minunata si succes in tot ce faci.

 4. Roxana Iordache Says:

  @octavpelin. La fel şi ţie, Tavi!

  @Marius Mina. Se cam vede.

  @Corina. Bună! Mulţumesc mult pentru urări, la fel şi ţie!

 5. Julia Says:

  Normal ca are dreptate. Doar ca, la fel ca Adrian Nastase, Constantinescu nu are decit ‘papagal’. Caci daca ar avea cu adevarat solutii, nu le-ar pastra ascunse in loc sa ajute intr-adevar oamenii in Romania.
  De criticat e usor, toata lumea se pricepe la asta. Mai grea e prezentarea unor solutii viabile.

  Asa cum Ceausescu a mutat mentalitatea romanilor cu totul in zona „capul plecat, sabia nu-l taie”, Basescu a mutat-o in planul manelelor si tziganiei; al badaraniei, grosolaniei, mitocaniei, a lui „fac ce vreau” si „stii bah cine sint io?”………..aceasta mentalitate gaunoasa grefata pe cealalta, aia umilitoare, nu fac nici-un bine…….si daca lumea nu se trezeste curind, I mean CURIND!…..Basescu va atrage atitudinea internationala catre el pesonal asupra intregii tari si a poporului ei…….Si asta ar fi o tragedie……
  Poporul roman a mai dezamagit odata in istorie lumea internationala civilizata, imediat dupa Revolutia din 1989……..

  PS Cred ca daca Basescu iese din nou presedinte…………………….cred ca dezamagirea mea va fi prea crunta! Daca l-am votat cind am dat un vot negativ PSD-ului, fara sa-l cunosc prea bine, a-l vota acum cind personajul nu mai e un mister ar fi o dovada clara ca Ceausescu a citigat! Si se poate lafai acolo, in focul iadului, ca a reusit sa mutileze pe mai mult de 25 de ani mentalitatea unor generatii intregi de romani…….

  Singur Radu Duda e posibilitatea sa nu se intimple asa. Si se pare ca lumea nu mai are incredere in schimbare. Ce gust amar!

 6. Marius Mina Says:

  Cornel Nistorescu, sef la ”Cotidianul”….
  patrascoiu probleme?

 7. Ovidiu Says:

  DECLARATIE: CRISTINA URSOL A RECUNOSCUT PE SITE-UL MEU CA DANSA A FOST FATA DIN VIDEO-SEX SCANDAL IMPREUNA CU FOSTUL CONSUL ION NUICA

  http://stirea.wordpress.com/2009/07/…-lady-dracula/

 8. mihai 4 Says:

  Sau Biju?! PS.Marius,sa-i zici pe numele mic deacum ca te parasc.”COIU”,OK?

 9. rusnac Says:

  Principele Radu ignorat de autoritatile pediste din Caras: http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/principele-radu-in-judet/cn/news-20090731-09074982

 10. Mircea Suman Says:

  Emil Constantinescu s-a dovedit un foarte bun cunoscator al politicii romanesti, un analist avizat al fenomenului nociv numit Traian Basescu. Daca presa de toate categoriile ar inceta sa mai dezbata, zi de zi si ceas de ceas, inadvertentele emise de dl Basescu, acesta s-ar sterge din constiinta publica si s-ar transforma, dupa alegeri, intr-un personaj oarecare de care, eventual, s-ar ocupa justitia.

 11. Franklin Says:

  Da, doamne, mintea romanului cea de pe urma! Chiar are nevoie de ea!!

  E o placere sa-l asculti pe Emil Constantinescu, acum, cand domnia sa nu mai are nimic de castigat si nici de pierdut. Vorbele sale sunt, de fiecare data, lovituri naucitoare in capul impostorului national. Nu sunt multi aceia, ale caror critici adresate lui Traian Basescu sa fie atat de eficiente. Din pacate, in timpul mandatului sau, profesorul a fost mai putin convingator decat acum. Cred ca este sincer atunci cand il elogiaza pe Ion Iliescu, cel putin, prin comparatie cu Traian Basescu. Sunt perfect de acord cu asta. Cand ma gandesc la mascarada cu „322” sau cu condamnarea comunismului… Si ce trist e sa ne-o faca un comunist securist, adica unul necrutator!

  Totusi, imi vine greu sa trec cu vederea tolerarea in guvernul CDR-Ciorbea a scandalagiului (inca de pe atunci) Traian Basescu, in caliatatea sa de ministru al transportului. Imi amintesc ca fruntasii CDR dadeau din umeri, spunindu-si ca nu pot risca coalitia, luindu-l pe nesimtit de-o aripa si azvarlindu-l afara din guvern. Asta da prostie, Acum e clar ca lumina zilei ca PNT si PNL trebuiau chiar sa forteze spargerea coalitiei si sa paraseasca guvernarea, conservand sperantele romanilor in schimbarea cea adevarata. Cultivand democratia (si asa firava si salbatica (adica fara sa fie de vreun soi anume, de exemplu genul „occidentalis”) pe un sol sterp sau/si inca poluat de comunism (oare numai de comunism?), am cules ceea ce am vazut cu totii. Cum spuneam, da doamne mintea romanului …

  Apropos de CDR, chiar si faptul ca parintii ei au simtit nevoia sa adauge la abreviere numelui litera „R”, ca la PCR sau PDSR, de exemplu, spune totul. Tarziu au realizat politicienii romani ca europenii abordeaza altfel chestiunea si au intors-o, si ei, din mers. Oare de ce n-au realizat-o din prima?

 12. SuKăRiT Says:

  „O emisiune din care toţi am avea de învăţat.”
  Da!

 13. ELMMAR Says:

  Prof. Constantinescu il regreta pe Iliescu?
  Conf. proverbului geto-dacic:”Intre doua putori cosmice alegi putoarea cea mai neputoare.”
  …daca altceva nu putem,n’avem decat sa traim bine…

 14. Bordelezu Says:

  Roxana,

  Am auzit ca a murit Sorin Bottez, tu trebuie sa stii…
  Daca-i asa, Dumnezeu sa-l odihneasca…

 15. Marcus Says:

  Catilina ot Ferentari Versus Cato (catza) ot Plescoi
  01/08/2009

  Un Marean si o Elena, el primar, ea “somitate”,
  Ajunsera la teveuri, oratorii din cetate.
  Replici goale, dar “acide”, cu iz acru de cartier
  Schimba ei acum pe sticla si pe’al nostru esicher.

  “Care este” dur acuza si, cu vorbe de ocara,
  O loveste pe Lenuta, la ficati, de sta sa moara.
  Cum la stana fiind pusa, oile sa le pazeasca
  Ea si haita ei de lotri, fac o treaba cam “lupeasca”.

  Mancand oaie dupa oaie, tragand mieii in protap
  Ei lasara stana goala, fara coada, fara cap.
  Avutia ce-o avura, data lor in custodie
  Se topi ca la comanda, azi subiect de puscarie.

  Replicand la acuzatii, suflecandu-si poalele
  “Cato” din Plescoi cu fusta isi atata foalele
  Si scuipand flacari pe nara, tinteste nimicitor
  Spre cartelul galben-rosu, aliat acuzator.

  In ast timp plesuvu’ nostru, din deal de la Cotroceni
  Cam chioras sta si priveste, cu gand doar la cetateni
  Si la votul lor din toamna, ce-ar putea sa-l reconfirme
  Cu un ochi sta pe sondaje, iar cu altul la multime.

  Nedecis el este inca, nestiind ce sa mai minta
  Blonda sa si-o tina’n brate, sau de ea sa se dezminta.
  La peluza romanasu’, cu bilet la matineu,
  Rade de se prapadeste, la asa “varieteu”.

  Ce-ai ajuns tu Romanie, tara mandra de poveste,
  Geambasita d’alta Leana si primarul “care este”!

  Intarata-i Drace, Revista presei in versuri naive

 16. alice Says:

  Aceste randuri ale Roxanei si Marcus ne dau sperante de mai bine.

 17. Corina Says:

  Constantinescu ar trebui sa aiba periodic la dispozitie o emisiune serioasa.

 18. Corina Says:

  De fapt, Emil Constantinescu ar trebui sa fie Presedintele Romaniei din nou.

 19. mihai 4 Says:

  Exact,Corina,asa e.

 20. mihai 4 Says:

  Exact,Corina,asa e.De ce nu,n-are experienta sau nu-l place boboru’?Cu draga inima l-as vota oricand pe Emil.

 21. dadatroll Says:

  Toate posturile tale sunt X despre Y. Dece nu faci o matrice cu toti icsi pe o parte si cu toti igreci pe o alta parte si sa bagi fie plus fie minus la fiecare casuta. Sau sa o lasi goala. Ar fi cu mult mai interesant si sar putea citi blogu in cam doua minute, cam cat ii ia lui Gramo sa scrie postari intro luna.

 22. danutchidon Says:

  …asteptam Constantinescu despre Constantinescu si poate si despre Iliescu…. !!!!

 23. Dragos Says:

  Sunteti sigura ca Emil Constantinescu a fost PRESEDINTE al Romaniei ?

 24. Corina Says:

  Numai el a fost.

 25. Dragos Says:

  ps: blogul asta este un fel de ”camera ascunsa” ?

 26. Dragos Says:

  Corina,

  prima oara….cum ai fost convinsa ?

 27. neinfectat de comunism Says:

  eu am invatat din emisiunea asta ca pt constantinescu acum strugurii sunt foarte acri….opiniunea mea….

 28. Octavian Radu Says:

  Cred ca preseditnele Constantinescu a spus lucrurile asa cum sunt.
  Pacat insa ca are dreptate…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: