ELITA ARMATEI ROMÂNE ŞI-A ÎNDEPLINIT MISIUNEA ÎN IRAK

Armata romana Irak www.defense.ro

Foto: www.defense.ro

România şi-a încheiat misiunea militară în Irak. Cu această ocazie, a avut loc, azi, în organizarea M.Ap.N., defilarea pe sub Arcul de Triumf a militarilor participanţi la misiunea irakiană (peste 8400), iar aeronave ale Forţelor Aeriene Române au survolat piaţa.

Au trecut pe sub Arcul de Triumf 16 blocuri de defilare, reprezentând batalioanele de infanterie care s-au succedat în Irak şi militari participanţi la misiune în detaşamentele de Geniu, Medicină Militară, Protecţie Nucleară Bacteriologică şi Chimică, Poliţie Militară, Informaţii, Securitate ONU.

Au fost decorate drapelele de luptă ale unităţilor militare participante la operaţia Iraqi Freedom, la fel şi militarii care s-au evidenţiat.

Militarii români au participat la misiuni de înaltă perfomanţă, mai ales la cele care ţin de inteligenţa militară. Sunt dintre cei mai performanţi din lume, iar o ţară care are asemenea militari de elită e păcat să fie depreciată până la derizoriu de politicienii ei.

Ioan Grosaru erou Irak MApN

România a fost dintre ultimele ţări rămase cu misiune militară în Irak, alături de SUA şi Regatul Unit. Militarii români au dovedit bărbăţie şi credinţă, angajament şi ataşament faţă de valorile aliate. La Pentagon se vorbeşte cu tot respectul despre Armata României.

BOGDAN HANCU WWW.MEMO.RO

Cinste lor! Şi Dumnezeu să-i odihnească pe eroii români ai misiunii din Irak, IOAN GROŞARU şi BOGDAN HÂNCU!

8 răspunsuri to “ELITA ARMATEI ROMÂNE ŞI-A ÎNDEPLINIT MISIUNEA ÎN IRAK”

 1. octavpelin Says:

  A fost superba defilarea,Dumnezeu sa-i ocroteasca pe soldatii care s-au intors din Irak si pe cei care mai sunt pe teritoriul Afgan si aiurea sa-i vedem ca vin acasa,Dumnezeu sa-i odihnerasca pe cei care au cazut la datorie,iar statul roman sa nu uite de famiiile acestora,o seara linistita 🙂

 2. ELITA ARMATEI ROMÂNE ŞI-A ÎNDEPLINIT MISIUNEA ÎN IRAK » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 July 2009 – Blog « RIDZI, BĂSESCU ŞI INVITAŢIA LA ŞCOALA DE PARANDĂRĂT […]

 3. Julia Says:

  Le multumim ca si-au facut datoria cu profesionalism si munca de cea mai buna calitate. Iata cine aduce un nume bun, demnitate si respect fata de tara Romania. Sint mindra de ei. Dumnezeu sa-i tina pe cei dusi; un gind bun familiilor lor.

 4. daurel Says:

  Armata a avut sansa innoirii. Ofiterii imbacsiti de comunism au fost pensionati. Contactul cu NATO si operatiunile comune, din pacate chiar de razboi suprarealist, au format ofiteri de elita. Doamne ajuta!

 5. bogdan Says:

  sper să te împuşte vreunul dintre ei şi pe tine. Glina ar fi profund recunoscătoare să îţi găzduiască hoitul.

 6. blogideologic Says:

  @ Roxana
  Este o supralicitare în titlu. În realitate, nu au fost ajutaţi de instruirea NATO, nici de echipament, ci de un arhetip cultural pe care l-au pus bine în practică : „Lasă-l, bă, că ăsta-i turc!”
  Osman Pasha, care a fost în mai multe rânduri ministru de război la otomani, menţinea ordinea pe teritoriul Irakului cu o trupă de numai 400 de oameni. Care trăgeau după prima somaţie. Şi nu ucideau decât 200 de irakieni pe an.

 7. alice Says:

  Frumoasa defilarea si emotionanta a militarilor intorsi din Irak si care au facut cinste Romaniei.Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei cazuti la datorie,mult respect familiilor acestora.

 8. Roxana Iordache Says:

  @octavpelin. Da.

  @julia, @alice. Mă alătur gândurilor voastre.

  @daurel. Au avut mereu potenţial.

  @blogideologic. Probabil că nu cunoaşteţi natura misiunilor alor noştri.

  @bogdan. Probabil că eşti extrem de mândru de tine, îţi închipui că eşti bărbat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: