CAZUL DUDUIA. ŞI LUI RIDZI I S-A TRAS TOT DE LA 75000 E

ridzi scena jurnalul

Foto: www.jurnalul.ro

Sinistra Turismului s-a dat în spectacol şi ieri, în Parlament, acuzându-i pe alţii, pentru că au propus comisie de anchetă la adresa ei.

Ţopi-buzoianca a făcut o gipsy-miştocăreală, spunând că e o comisie de măsurat perdele şi că le-a pregătit „rulete şi abacuri” membrilor comisiei. A mai zis că ancheta îl vizează de fapt pe preşedintele Băsescu. Zboară, puiule, zboară!

După ce „Jurnalul Naţional” a preluat de pe site-ul Ministerului Turismului planificarea bugetului şi a titrat pe prima pagină, „Perdele de 75000 euro”, un secretar de stat a intrat în emisiunile de dezbatere de la televiziunile de ştiri şi a făcut două precizări inestimabile: 1. E doar un plan de achiziţii şi nu s-a cheltuit decât o mică parte, dar 2. Nu pe perdele, că e vorba de draperii. De fapt, de jaluzele.

Înainte de şedinţa parlamentară extraordinară, sinistra a făcut o declaraţie la mişto. A zis că n-are nimic împotrivă să se ancheteze perdelele, numai să se facă repede şi că va trimite personalul ministerului la comisie să dea explicaţii. A precizat că nu s-au luat perdele de 75000 de euro, ci doar de 7500. O nimica toată. Cam cât o geantă-două de-ale ei sau de-ale EBEI.

Ministra sfidează şi şarjează, în iluzia pe care a parcurs-o şi ex-ministra, aceea că îşi poate permite orice, fără să suporte consecinţele: fiindcă o protejează tatăl amicei ei şi amicul de la Cotroceni, câştigător axiomatic al celui de-al doilea mandat. Numai că în tentativa de a câştiga, el o va sacrifica şi pe ea, cum a sacrificat-o şi pe Ridzi. În iluzia că DNA va executa comanda. Dar despre asta, cu altă, apropiată, ocazie.

Deocamdată, să observăm enormitatea de a face un plan de achiziţii în care să fie prevăzută suma astronomică de 75000 de euro pentru perdele sau draperii sau jaluzele, ce-or fi, chiar toate la un loc! Ca şi cum s-ar fi mutat la Casa Poporului. Dacă nu e parandărăt premeditat, e oricum mai mult decât o indecenţă, e o nesimţire crasă, chiar şi pe vreme de economie duduitoare, cu atât mai mult pe vreme de criză. În care se ştie că la anul se va face foamea, deşi guvernanţii nu spun, în disperarea lor de a-l realege pe Băsescu.

Turista şi-a dat în petic când a crezut că face o ironie zicând că s-au cumpărat perdele de NUMAI 7500 de euro. Şapte-mii-cinci-sute-de-euro e o sumă fabuloasă pentru nişte perdele, fie şi jaluzele, pentru 3-4 camere! Cât ar veni? 1000 de euro perdeaua sau jaluzeaua sau ce-o fi?! Peste 40 de milioane vechi, o perdea/draperie/jaluzea?! O femeie simţită, în vreme de austeritate, oricum nu s-ar fi gândit să schimbe perdelele sau draperiile sau ce-or fi, din spaţiul oferit la Ministerul Transporturilor, necum să arunce cu banii pe nimic.

Şapte-mii-cinci-sute-de-euro pentru câteva perdele din 3-4 camere! O parvenită nu-şi pune problema câte familii ar putea fi întreţinute vreme de o lună cu asemenea sumă. Cât e de lipsită de bun simţ s-a văzut şi când, după ce a dus fluierul la gură, l-a şters cu mâna şi l-a pus înapoi pe taraba omului, că probabil sărăcea dacă îl cumpăra după ce a pus gura ca să se dea în spectacol.

Trebuie să dea socoteală pentru dezmăţ pe bani publici.

Precedentul comisiei Ridzi motivează, dar mai ales, obligă. La seriozitate. Comisia o conduce Ludovic Orban. PNL a trimis-o şi pe Adriana Săftoiu. Riscând să dea imaginea unei reglări de conturi între nişte femei apropiate preşedintelui Băsescu, în condiţiile în care fosta consilieră PR a plecat din cauza celei la anchetarea căreia va participa. A mai fost şi declaraţia publică a lui Orban că Duduia e dintre cele care au promovat trecând prin paturi. Asta-i un fel de antepronunţare.

Ar fi lamentabil ca, spre deosebire de comisia Ridzi, comisia Duduia să fie mai mult un prilej de bălăcăreală şi deconturi personale, decât de anchetă parlamentară. Iar dacă problema bătăii de joc de banul public se coboară în derizoriu şi i se dă Duduii posibilitatea victimizării, rezultatul va fi contrar celui scontat. Iarna nu-i ca vara. Ridzi sfidează glacial, Duduia o face visceral. Membrii comisiei trebuie să aibă stăpânire de sine. Fără sobrietate nu obţin rezultate.

UPDATE: Uitai să vă spui: sinistra l-a ameninţat telefonic pe Cătălin Tolontan, live, la Realitatea TV, că-l dă-n gât cu privire la interesele lui financiare. Extrem de grav este ce a sugerat (încă) ministra, anume că ea foloseşte serviciile de informaţii. Sau poate n-o fi ştiind ea că mai degrabă viceversa.

24 răspunsuri to “CAZUL DUDUIA. ŞI LUI RIDZI I S-A TRAS TOT DE LA 75000 E”

 1. rusnac Says:

  Ar mai fi si hectarul de mocheta. Nu cunosc prea bine Bucurestiul, dar n-o fi ministerul ala mai mare decat un teren de fotbal 🙂

 2. Cezar Pesclevei Says:

  Dejeaba domniile voastre! Daca Ritzipeasca si cu Udreasca nu ajung la parnaie, restul e doar manevre stimabili! Nu vedeti domniile voastre ca toti sunt anchetati si nime’ nu pateste nika?

 3. Cezar Pesclevei Says:

  Pana nu o vad pe Ritzi si Urdea la parnaie nu cred ca e justitie in tara asta!!!

 4. Roxana Iordache Says:

  @rusnac. Ba este, numai că n-are decât 3-4 camere din Ministerul Transporturilor, aşa a spus secretarul de stat.

  @Cezar Pesclevei. Pe-astea sunt şanse serioase să le vezi printre gratii. :mrgreen:

  1. Şeful DNA e inamovibil. 2. Justiţia e dreaptă. E îndreptată spre Băsescu. :mrgreen:

 5. Filip G Says:

  „Ministra in lupta cu terorismul”
  Doamnei NUTZY parca i se oferise si serviciile secrete,nu?
  Serviciile secrete o fi invatat-o sa mute banii dintr-un cont in altul?
  Va fi sacrificata si Nutzy spre binele partidului.

 6. CAZUL DUDUIA. ŞI LUI RIDZI I S-A TRAS TOT DE LA 75000 E » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 July 2009 – Blog « Fara manie, despre impozitul pe proprietate […]

 7. octavpelin Says:

  Rox,atata stie Duduia de la Plescoi,noroc ca l-a intinit pe Cucos care a facut-o Duduia Udrea -Cucos,o zi placuta 🙂

 8. Draghi Puterity Says:

  Chiar asa, la inscaunarea duduii in nou-creatul minister al turismului parca era la un moment vorba ca va primi si atributii pe linie de anti-terorism. Stie cineva daca s-a renuntzat la idee sau daca le-a primit pe shest, cu resursele aferente? Sau se foloseste de serviciile din subordinea armasarului? (scuze, n-am gasit alta rima 😛 ) In orice caz, pentru o banuiala de genul asta, Atanasiu a trebuit sa zboare. Cu ajutorul Adrianei Saftoiu, daca nu ma insel, care s-a autosesizat suficient de tare pentru ca asimetricul sa il demita pe ministrul apararii. O fi de bun augur? :mrgreen:

 9. Elisa Says:

  Papa,
  te salut! Mi-era dor si am venit:lol:
  eu n-am perdele nicila casa,hahaha…
  dar cand eram la scoala…maaamaaaa…ce campanie de strans bani,de catre diriginti,de la pariniti,pentru a pune perdele la ferestele salilor de clasa,cabinetelor..,ma rog,pe holuri,peste tot…numa in sala de sport nu ..inca ,fiindca nu era terminata,era in amenajare cu fonduri ieuropiene…hahaha…

  Trista perioada traim si mari gainari sunt contemporanii nostri de la putere…si unde mai pui ca toapa nici nu-si da seama ca este,hahahaha..ca mai toate,de altfel…
  Ce mai faci tu, Papa??? 🙂 🙂

 10. Marius Mina Says:

  Secretul desfiintarii unitatii speciale ACVILA
  http://mariusmina.blogspot.com/

 11. Elisa Says:

  Roxana,
  esti vecina in blogroll cu Papa si de aici confuzia 🙂 Te rog frumos sa stergi comentariile astea ale mele,nu de alta dar nu as vrea sa deturnez”””discutia la comentarii, 😆 Multumesc…

 12. olimpiu Says:

  tarancuta ot Buzau a cheltuit banii pe imagine degeaba. acu ii va face comisia parlamentara cu presa in spate o imagine super. iar daca ea va continua cu arogantele stupide, isi va spoi imaginea la fix. pana la urma Saftoiu e in comisie, iar mie imi place rivalitatea dintre ele. sunt sigur ca Adriana vrea sa i-o plateasca

 13. Dinu Says:

  Roxana,

  in utopia mea sper ca Dumnezeu sa le ia mintile la toti, macar cateva luni, si sa se toarne, mai ales cu probe, unii pe altii. Stiu ca n-am sa vad asa ceva, dar am dreptul sa sper. 🙂 Pana la urma este vorba de banii nostri. 🙂
  Probabil ca pana la urma, dupa ce-si vor arata pisica unii altora si dupa ce vor evalua care ar putea fi pierderile pe termen mediu si lung, vor cadea la pace toti cei interesati, Tiganeste.

 14. Ovidiu Says:

  DEZVALUIRE SOPC – VEZI
  http://stirea.wordpress.com/2009/07/28/cristina-ursol-lady-dracula/

 15. Chat Noir Says:

  De acord cu viceversa … Tolo ştie mai bine 🙂

 16. Bogdan Says:

  Asta cu „abacurile” e din ciclul „succesurilor” 🙂

 17. spedy Says:

  daca-i indreptata ,nu e dreapta.se presupune ca-i numai ceva mai putin stramba .si daca -i indreptata intr-o oarecare directie,iar aceasta directie nu vine dintr-o argumentatie sustinuta de fapte,iar ii stramba.asa ca cel mai bine-i a fi doar dreapta si nu indreptata.orice ludecata gresita ,nu a fost reparata niciodata,fie si numai pentru faptul ca,suferinta celui stramb judecat ,ramane indiferent de reparatiile ulterioare .si unde mai pui ca de cele mai multe ori,actul in sine nu mai are relevanta pentru ca impricinatul s-a savarsit demult….sau cum s-ar spune,tot patitu-i priceput.

  spedy/28/07/2009

 18. spedy Says:

  de justitie era vorba da?

  spedy/28/07/2009

 19. julia Says:

  iata si centii mei: vad ca a inceput curatenia serioasa, in an de alegeri……mi se pare curios doar ca s-a inceput cu femeile…….adica vreti sa spuneti ca pipitzele sint mai corupte decit ‘pipitzii’? ……..nu prea-mi vine a crede………

  Daca as merge pe speculatii as spune ca toate pitzipoancele au fost aduse la inaintare tocmai ca sa fie sacrificate primele…..adica vezi, mai popor, ce lupta anticoruptie si ce taieri in carne vie face guvernul tau cel grozav si far’de pata? eeehehe-heee-he-he-heeeee…….. te pui cu te’ncurci?

 20. Marius Mina Says:

  Bye bye Volodea

  http://mariusmina.blogspot.com/2009/07/trupe-speciale-ale-moscovei-vor-asigura.html

 21. spedy Says:

  @iulia.
  nu-mi permit sa intru in discutie cu oameni pe care si pe care nu-i cunosc sau simt cumva si nu am sa mai intru in dialog dar,asa cum stiti,
  cand faci curat si vrei sa stergi praful,folosesti un pamatuf adecvat si umezit cumva .altminteri risti sa starnesti doar praful si-ti intra-n ochi si -n suflet de nu mai stii pe unde mergi.inca nu se vede partea lacramoasa asa ca …..astea-s doar pamatuful de starnit praful.cu respectul cuvenit

  spedy/28/07/2009

 22. george Says:

  Eu astept razboiul dintre Udrea si Saftoiu ( este in comisie ) ,,, abia stept.

 23. daurel Says:

  @ Julia. Doamnele (nu gasesc alt cuvant) sunt mai razbunatoare, mai rezistente la tavaleala. Se prefigureaza o lupta in noroi. Sau cu poalele in cap. Sa nu va faceti alt program!

 24. Augustin Says:

  Daca o celebritate crede ca se spune SUCCESURI, de ce cealalta n-ar crede ca se spune ABACURI? Sau o fi, poate, vreo deformatie portocaliu-maronie?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: