CE SEMNIFICĂ, ÎN FOND, RĂZBOIUL ANDRONESCU-BONDREA

Video de anfalagu

Se dedică lui Alexandru, strălucit absolvent

al Facultăţii de Automatică, Secţia Calculatoare-IT

O excelentă lovitură de imagine a ministrului Ecaterina Andronescu, care a participat la festivitatea de celebrare a promoţiei 2009 a Universităţii Politehnice Bucureşti.

A vorbit scurt şi a spus exact ce trebuie, ca să electrizeze sala (Palatului). Îmbrăcată în roba UPB, ea a evidenţiat mândria de a fi absolvent al unei universităţi serioase şi prestigioase, a invitat promoţia să se ridice în cinstea Politehnicii, să-i scandeze numele, apoi, să-şi aplaude părinţii şi profesorii. După care a invitat părinţii şi profesorii să aplaude absolvenţii.

O şcoală care scoate tâmpiţi pregătiţi să ţină măcar pe linia de plutire România distrusă de politicieni veroşi şi hoţi, în timp ce universităţile de genul fabricii de diplome a lui Bondrea scot pe bandă deştepţi învăţaţi că totul se poate obţine prin învârteală, înşelăciune şi parvenire, în detrimentul celor cinstiţi şi care chiar au reuşit la facultăţi consacrate. Să mă scuze excepţiile de genul Oanei Mizil.

Dacă doamna Andronescu pleacă, o face cu cinste. Şi şterge imaginea bramburelilor comise la Educaţie, fie şi din bună intenţie. Bine că rămâne Marean Vanghelie, specialist consacrat în învăţământul universitar, care a anunţat că n-o garantează. Şi bine că PD-L susţine frauda lui Bondrea. Marile spirite se întâlnesc. Şi tâmpiţii suportă consecinţele.

“MEC nu poate recunoaşte o diplomă care a fost obţinută în urma unui proces ilegal”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu. Un profesor universitar a trimis la postarea anterioară, pe aceeaşi temă, un comentariu în care ne aminteşte că doamna Andronescu a mai căzut o dată din funcţie, tot din cauza Universităţii „Spiru Haret”, pe vremea Guvernului Năstase, după ce s-a pronunţat pentru ridicarea acreditării.

Acelaşi domn profesor ne semnalează faptul că două treimi din numărul de studenţi din România sunt de la „Spiru Haret” şi că profitul net al acestei universităţi private pe anul 2008 a fost de 35 de milioane de euro, mai mare decât al Romtelecom sau MacDonald’s. De ce au tăcut ceilalţi miniştri, de la toate partidele? De ce au acceptat mafia? Oare pentru că partidele lor au profitat, financiar, de ea? Pentru că mafia cotizează. Cam peste tot.

Dacă – puţin probabil – va câştiga Ecaterina Andronescu în acest război inegal cu un sistem nu ticăloşit, ci ticălos din start, pentru că perpetuat de pe vremea lui Ceauşescu, avem o rază de speranţă că se poate schimba ceva în ţara asta, ceva în bine şi că PSD are şi OAMENI, nu doar mafioţi transpartinici.

Dacă – probabil – va câştiga, din nou, Bondrea, va câştiga sistemul mafiot moştenit din comunism şi multilateral dezvoltat în capitalism. El reprezintă dovada vie şi până acum nederanjată că stâlpii regimului comunist au devenit mari, tari, prosperi şi chiar respectaţi în regimul “capitalist”, în timp ce majoritatea oamenilor cinstiţi sunt marginalizaţi în continuare, ba chiar denigraţi.

Respectele mele, doamnă Andronescu!

P.S. Sistemul a atins o dublă ţintă: scapă de un ministru curajos şi mută atenţia de la scandalurile de corupţie din PD-L. Au reuşit. Cel puţin o vreme nu se va mai vorbi decât despre cazul Andronescu. Şi mă tem că va fi marginalizat, abordat la categoria scandal politic, nu la categoria grea.

P.S. 2. S-a dus Băsescu la tinerii de la Tuşnad ca să-i provoace să-l huiduie şi să atragă simpatia extremiştilor români. Băsescu, un nenorocit!

22 răspunsuri to “CE SEMNIFICĂ, ÎN FOND, RĂZBOIUL ANDRONESCU-BONDREA”

 1. rusnac Says:

  Roxana, din 89 si pana acum politica lor, a fostilor-actuali, a fost aceeasi: doar Dumnezeu si noi! (precum calaii pe vremuri). Nu patrunde nimeni in casta lor privilegiata. Daca cumva s-a strecurat vreunul (gen Androneasca, dar cred ca si ea este o „fosta”), e urgent aruncat de guler afara. Cunosc si eu, si cred ca fiecare stim destule universitati particulare care arunca anual pe piata mii si mii de absolventi care nici nu stiu sa scrie, dar isi cumpara functii strategice si dirijeaza tot. In Banat este cazul „universitatilor” de la Herculane si de la Lugoj (Fundatia Europeana Dragan), care au umplut regiunea cu produsele lor. E drept ca nici universitatea de stat de la Resita nu e cu nimic mai buna, deci au si ei o justificare. Iar noi ceilalti trebuie sa inotam printre ei. Impotriva curentului, fireste.

 2. olimpiu Says:

  si eu sunt mandru ca sunt absolventul Politehnicii Bucuresti. si doamna Andronescu a avut o conduita ireprosabila in vremea comunismului si a fost apropiata de studenti. cred ca este un bun rector si cu siguranta apreciata in Politehnica. ca ministru am rezerve, nu in acest caz
  sunt amuzat de Base asta si ma bucur ca pierde sprijinul maghiarimii
  desi transilvanean sincer daca nu ar fi normele constitutiei nu m-as opune autonomiei secuilor. au avut-o mereu de-alungul istoriei. au luptat alaturi de Mihai Viteazul la Calugareni si Selimbar

 3. Roxana Iordache Says:

  @rusnac. De acord. Un amendament: ei n-au Dumnezeu.

  @olimpiu. Ştiu că e o profesoară bună şi respectată. În ce priveşte autonomia, cea administrativă e normală. Îi înţeleg, nu m-aş duce să le recit art.1 din Constituţie, că asta înseamnă să-i înjur de mamă la ei acasă.

 4. ELMMAR Says:

  Oua si huiduieli.
  Inceputul sfarsitului.
  Pdl este bolnav de deces…

 5. absolvent "69-IP Timisoara fac.Electro Says:

  din ce cauze scade calitatea invatamintului an de an ?
  1.expansiunea universului, cresterea entropiei,decadentei lumii
  2.cei sapte ani de acasa, din cauza disocierii importantei celulei de baza a societatii-familia(neajunsuri,programe tv,site-uri deocheate pc,publicitate relatii sexuale,inclusiv perverse,etc)
  3.lipsa unui nou sistem de educatie sociala organizat pt. a inlocui educatia sociala de stat dinainte de „89, care incepea de la gradinita cu soimii patriei si continua pe toate palierele de invatamint-pionieri,sa pina la scoala de meserii, liceu sau facultate. chiar si in armata se scolariza vezi: soferi, bucatari, radiotelegrafisti, etc.? urma, apoi, educatia concreta prin munca la locul de munca si familia tinara…
  4.renuntarea, de astazi,la competitii sportive si artistice scolare si studentesti
  5.nedefinitivarea educatorilor,invatatorilor si profesorilor pe post
  6.explozia mijloacelor de comunicatie si killgame-urile electronice
  7.lipsurile pedagogice a unor dascali la clasa si incurajarea astfel a meditatiilor particulare si a micii coruptii, care constiutue in mare parte evaziune fiscala
  8.renuntarea la uniforma si matricola in invatamintul preuniversitar si incurajarea arderilor unor etape in dezvoltarea tinerilor(limuzine si alte produse si obiceiuri de lux,etc)
  9.bussinesul anumitor profesori cu studenti si coruptia pentru promovarea examenelor,a titlurilor stiintifice,sa
  10.inflatia de universitati si facultati, fara a tine seama de un necesar de studenti-cifre de scolarizare pe specialitati reale si obiective.nu cumva prapadul de asazise facultati,care scot secretare pe bada rulanta, exercita o presiune de angajare de prospaturi in administratie,ducind la fenomenul de obezitate birocratica?
  11.neajungerea niciunei universitati in top 500 pt. a crea modele si emulatie
  12.lipsa de munca organizata in intreprinderi industriale stabile sau santiere nationale pt. a se forja prin munca caracterul tinerilor de orice meserie sau specialitate si reducerea vagabondajului si a abandonului scolar
  13.necorelarea de virsta in cazul carnetului de sofer, care se poate lua la 18 ani,toata clasa a 12-a de liceu fiind spulberata de pusti cu limuzine,netinindu-se de carte.asadar, terminarea liceului ar trebui devansata cum era odata la 11 clase(a fost liceu chair cu 10 clase,propunerea ramine de mijloc) si atunci clasa a 12-a nu s-ar mai suprapune cu obtinerea carnetului de sofer, liceul ar fi liceu, nu salon auto periculos si de fite!
  14.raminerea in urma a dezvoltarii satelor si agriculturi pt.meserii si specialitati specifice
  15.slabirea vigilentei si preventiei fortelor de ordine.nu se vad pe teren, pt.a intimida eventuale derapaje infractionale
  concluzie: trebuie reformata intreaga societate

 6. Doru T Says:

  Roxana,
  am deveni de mult un stat mafiot! Partidele si asa numitii independenti nu sunt decat unelete ale Mafiei! D-na Andronescu are dreptate in ceea ce spune si vrea sa faca! Sa dea Dzeu sa reuseasca, desi ma indoiesc. Iar situatia din invatamantul romanesc este mult mai complicata si tragica decat lasa sa se vada cazul Spiru Haret. Multe din aspectele „descoperite” la Spiru se regasesc si in multe alte institutii universitare,inclusiv la cele de stat. Am o multime de exemple! Mafia e peste tot si in toate! Singurul lucru care conteaza, este banul! Nu conteaza nici actul de educatie, nici profesorii,nici calitatea absolventilor. Am absolvit 2 facultati. Prima la stat, la Univ. Tehnica din Iasi….pe aceea vreme situatia era sub un oarecare control, dar tot am avut profesori care isi trimiteau asistentii sa colecteze „taxa de trecere”, vreo 4 la numar in cei cinci ani. Am avut si profesori exceptionali, pentru care am tot respectul! Nu trebuie sa generalizam si sa-i bagam pe toti in aceeasi oala! Din pacate, teama imi este ca sunt pe cale de disparitie. A doua facultate am absolvit-o la particular, Finante-Contabilitate la Univ. Europeana Dragan din Lugoj. Profesori exceptionali, multi dintre ei mult mai severi decat cei de la stat! Imi aduc aminte cu palcere de cursurile d-nei Liliana Donath, ale d-nei Cechin sau ale d-nilor Trandafir sau Cazan. Profesori de nota 10! Insa. cum altfel, si aici a fost un specimen…trebuia platita „taxa de trecere”, nu i-am retinut numele, am considerat ca nu merita! Stiu ca „preda” Statsitica! Am fost revoltat la aceea perioada, am discutat cu rectorul, raspunsul a fost scurt si dur:” Doru, stiu, cunoastem situatia, din pacate nu avem ce face….ne-a fost impus, altfel riscam sa nu obtinem acreditarea!” De cine a fost impus, de ce era atat de important pentru acreditare acel specinem, nu a putut sa-mi spuna, sau nu a vrut! Oricum, opinia personala, cadrele dictatice de la particular au fost peste cele de la stat. Mai am un exemplu, o persoana, ce a absolvit anul acesta Finante Banci din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov! O catastrofa in ce priveste pregatirea! e un mister , cum a absolvit! E un mister, cum au ajuns unii profesori universitari la aceasta Universitate! Pe langa o obordare total nestiintifica a cursurilor, unii dintre ei sunt ANALFABETI! Dezastru! Daca mi se permite, as sfatui-o pe d-na Andronescu sa intre in controale serioase la toate universitatile!

 7. Bordelezu Says:

  @Roxana

  Ufff… iar trebuie sa-ti dau dreptate, numa’ ca aproape toti absolventii sunt plecati in State, Canada, Anglia, Franta, Germania..
  Daca vei da o cautare pe Google ii vei gasi in posturi de mare raspundere, profesori universitari la Universitati de renume, sunt prea putini cei ramasi, iar acestia sunt in marea lor majoritate la multinationale si la societatile private, vorbesc de cei buni…
  Cei care au terminat taras-grapis aceasta institutie de invatamant superior, ii putem spune „institutie”, zic eu, ii gasesti in politica sau in con… „deconcentrate”. 🙂

 8. echoofsilence Says:

  Ce se va intampla insa cu procentul de studenti ai USH care de bine de rau chiar si-au dat interesul sa invete? Nu cred ca sunt foarte multi dar oricum si ei vor fi afectati de deciziile ministerului.

 9. octavpelin Says:

  Suuuuuuuuuuuper melodia Printre Cretini cantata de formatia Parazitii,weekend placut 🙂

 10. Roxana Iordache Says:

  @ELMMAR. Ce bine-ar fi! Ce mai face @Aya? 🙂

  @absolvenit 69. Bun (re)venit! În mare parte, vă dau dreptate.

  @Doru T. Mulţumesc pentru comentariu. Aşa este, depinde foarte mult de om. Şi depinde şi de cei care acceptă. N-ar fi trebuit ca voi să acceptaţi.

  @Bordelezu. Cam aşa e. Dar au mai rămas din ei şi pe-aici, că altfel nu mai exista ţara asta. 😐

  @echoofsilence. Ministrul a spus foarte clar, au cinci ani ca să dea două examene de atestare. Cine e bun le poate da rapid, le ia şi demonstrează că are valoare. Cine nu, nu.

  @octavpelin. Weekend plăcut şi ţie, Tavi!

 11. ELMMAR Says:

  Rox

  Aya bantuie prin haladuire prin capitalele Europei.
  Io stau acasa si am grija de gradina zoo.
  Fiecaruia dupa carte.

 12. ALM Says:

  @ Roxana Iordache (sâmbătă 18 iulie 2009 la 4:12:26 pm)

  N-ar fi mai bine sa dea TOTI absolventii din ultimii cinci ani examenele alea? „Cine e bun le poate da rapid, le ia şi demonstrează că are valoare. Cine nu, nu.” Ce circoteca ar iesi …

 13. ALM Says:

  @ echoofsilence (sâmbătă 18 iulie 2009 la 1:25:36 pm)

  Ma bucur, stimate coleg, ca mai este cineva care se gandeste si la pagubele colaterale. Sunt curios daca cineva si-a pus problema de ce Romania nu a avut si nu va avea un inventator de talia lui Thomas Alva Edison? Raspunsul este extrem de simplu: nu avea nici o diploma! In schimb coordona un colectiv de 20 de ingineri, care aveau statut de maistrii!

  Candva, in trecutul apropiat, am angajat si eu ingineri. Diploma era ultimul lucru de care-i intrebam, dar numai daca treceau testele de creativitate. Aveam nevoie de mintea lor si nu de datele memorate, date pe care le puteam gasi in orice biblioteca tehnica sau pe Internet. Cand am fost nevoit sa restrang activitatea, toti si-au gasit imediat de lucru la firme cu ceva nume, printre care si Philips …

 14. ELMMAR Says:

  O vazui pe elena ot plescoi la Muzeul Satului din Sibiu cantand la bot de fluier.
  Ce tunata muiere,ce tunata!
  …da blonda.

  PS.
  Rox,te rog sa mi faci rost de un elefant vreau o surpriza pentru Aya cand vine(asta ne mai trebuie),da sa fie republican ca monarhist are,adica je.
  The danke!

 15. Roxana Iordache Says:

  @ELMMAR. 🙂

  @ALM. Nu comentez, nu vreau să vă lezez.

 16. Cârcotaşu Says:

  Ce e drept nu stă-ntr-o parte.
  1. Fabricile de diplome o duc bine, parcă şi Riţi avea două, masterate, ce mai? Lenuţa Udrea – parcă Conferenţiar, ce mai? Alţi exponenţi „străluciţi”? Gârlă.
  2. Da, bine ochit, s-a dus special să-i înjure. Culmea e că e apreciat pentru asta. Mare hahaleră!

 17. Cârcotaşu Says:

  Victime colaterale?
  Sorry. Când te înscrii ai tot timpul şi toate informaţiile referitoare la Acreditarea opţiunii tale. După aia mai dai şi bani. Oare de ce?

 18. Ecaterina Andronescu – un gest de curaj « Mihnea Georgescu Reloaded Says:

  […] P.S. Despre acest subiect a mai scris, cu talent, şi Roxana Iordache. […]

 19. Mihnea Georgescu Says:

  Bună dimineaţa, Roxana, c’est moi! Am şters blogul cel vechi, că avea şi multe aberaţii, dar acum am revenit în forţă! 😉

  http://mgeorgescu.wordpress.com/

 20. ALM Says:

  @ Roxana Iordache (sâmbătă 18 iulie 2009 la 10:00:52 pm)

  Lezati-ma stimata Roxana, nu va sfiiti. Din 90′ am avut de infruntat atatea tentative de „lezare” incat sunt aproape imun. Mai fac si eu fite de domnisoara ca sa dau culoare mesajelor, dar sunt un partener de nadejde si un adversar incomod. Faptul ca nu apreciez rasturnarea scarii valorilor poate fi pus pe seama educatiei din primii sapte ani de viata. Iar valoarea o apreciez dupa capacitatile intrinsece ale indivizilor si nu dupa adeverinte mai mult sau mai putin valabile. Cand am venit pe blogul dvs, am facut-o dupa ce am studiat ceva timp temele de discutie propuse. Asa mi-am facut o impresie despre caracteristicile intrinsece ale dvs si n-am avut nevoie sa stiu ce atestate aveti ca sa le pot aprecia pozitiv sau negativ. Deoarece, dupa parerea mea, pozitivul este preponderent, iata-ma combatant in transeele sapate de dvs …

 21. krudus Says:

  Felicitari pentru obiectivitatea acestui articol !

 22. Dinu Says:

  :8):

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: