DISPERARE. PD-L O APĂRĂ CU GHEARELE ŞI DINŢII PE RIDZI

Video de tragicomixus

Ministra Ridzi s-a prezentat la Comisia Parlamentară de Anchetă a parandărătului. Reprezentanţii PD-L se dau de ceasul morţii ca să determine suspendarea comisiei, pe motiv că Ridzi ar fi primit (pe mail!) de la procurori înştiinţarea că e cercetată penal.

Căcănăria PD-L denotă disperare. Disperarea e cu atât mai mare cu cât şedinţa are loc în prezenţa presei şi chiar se transmite live, periodic, pe Antena 3. Comisia de anchetă e condusă de lunetista PNL, Alina Ghorghiu.

Esenţialul l-a spus reprezentantul UDMR, Lakatos; el a arătat că e regretabilă atitudinea ministrei care, în loc să trimită la comisie documentele solicitate, a trimis scrisoarea de la Parchet.

Am să revin cu actualizări.

UPDATE 1. Alina Gorghiu: Având în vedere că nu ne-au fost prezentate documentele solicitate ca să discutăm cu ele-n faţă, să-i dăm posibilitatea d-nei ministru să prezinte situaţia, să-i punem întrebări şi să ne prezinte documentele, ca până mâine la data comisiei să avem timp să le vedem şi să avem o audiere suplimentară.

Boureanu: Pun la dispoziţie un document prin care se constată că au început cercetările penale. Să vă asiguraţi că nu funcţionăm în ilegalitate. În nici un caz nu trebuie să se sesizeze vreun procuror că undeva într-o instituţie există nişte domni care încalcă legea.

Alina: Să nu ajungem la situaţia ca o hotărâre a Camerei în plenul ei şi a Biroului Permanent să nu fie respectată, indiferent la propunerea cui.

Bănicioiu: Hotărârea de înfiinţare a acestei comisii este publicată în Monitorul Oficial.

Boureanu: Dacă nu cumva Procurorul General nu citeşte Monitorul Oficial eu sunt obligat să verific legalitatea.

S-a supus la vot propunerea lui Boureanu de verificare a legalităţii comisiei şi a picat.

UPDATE 2. S-a adoptat în unanimitate propunerea Alinei Ghorghiu privind audieri suplimentare, după studierea documentelor pe care ministra nu le-a prezentat la termenul stabilit. Alina Ghorghiu a întreabat de ce a fost în imposibilitatea de a le prezenta şi i-a prezentat obligativitatea de a spune adevărul, sub sancţiune penală.

Ridzi: Eu cu bună credinţă am înaintat acel document trimis de procurorul de caz, aşa am interpretat regulamentul. Am considerat că această comisie îşi încetează de drept activitatea, din moment ce e o acţiune declanşată de DNA. Nu voi putea până mâine dimineaţă, nu mai este nimeni în minister (ora 15:59, n.n.), ca să vă pun la dispoziţie, până luni, documentele, pe care le prezint la DNA…

Alina: Actele originale pe care vi le-am solicitat nu le-aţi trimis la DNA, sunt la minister.

Ridzi: (Nu răspunde la întrebare). Mi-am dorit încă de la primele suspiciuni clarificarea în cel mai scurt timp a acestei situaţii. Am solicitat un audit intern, sper să am deja rezultatele săptămâna aceasta. Intenţionez să solicit şi o expertiză făcută de o companie internaţională de prestigiu, ca să se clarifice dacă între mine şi rudele mele până la gradul III există vreo legătură între cele două companii şi mine. Voi cere un studiu comparativ de piaţă al altor oferte similare, inclusiv costul serviciilor conexe. Intenţionez, de asemenea, să sesizez organele abilitate să verifice modul cum cele două companii au încasat şi au valorificat banii. „Vreau să vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat ocazia să-mi îmbunătăţesc performanţa ca ministru, ca politician, poate să organizez puţin mai bine lucrurile şi cu siguranţă o voi face” (!!!). N-am nici o legătură cu firmele care au organizat evenimentele.

Este o obligaţie prin lege să organizăm evenimente de 2 mai. Permiteţi-mi un răgaz ca să vă prezint documentele. Şi eu doresc ca în cel mai scurt timp clarificări. Vă mulţumesc.

UPDATE 3. A avut şi Trulea o declaraţie de presă după şedinţa CSAT de la Cotroceni. Ca să mai ia lumea ochii de pe Pidzi. A anunţat că ne retragem din Irak şi că el va merge pe şantiere şi pe câmp. Poate şi-o lua câmpii.

UPDATE 4. Ridzi a răspuns la întrebări. A spus că expertiza nu va fi pe bani publici. Ar fi şi culmea să facă pe banii noştri o comandă publicitară la o mare companie de detergenţi politici. Sponsorizează clienţii lui tati al fetii. Dacă or mai considera rentabil. Dacă nu, vorba lui Toader Paleologu: au cacarisit-o.

UDPATE 5. Cât e de mare disperarea şi cât de tare îl motivează ea pe Băsescu s-a văzut din tenacitatea cu care a ocultat audierea lui Ridzi. Televiziunile de ştiri au transmis live şi discursul lui de la Ministerul Transporturilor, unde s-a dus ca să strângă bani pentru spălarea imaginii lui Ridzi, de fapt, a fiică-sii. A fost clar ce a făcut acolo, trebuie să fii tâmpit ca să nu-ţi dai seama. Despre asta, într-o altă postare.

Spre ora 19, Ridzi încă la Comisie. Dacă o ţin până la noapte, îşi mai găseşte Trulea vreo vizită de lucru.

21 răspunsuri to “DISPERARE. PD-L O APĂRĂ CU GHEARELE ŞI DINŢII PE RIDZI”

 1. atti Says:

  alina gorghiu

 2. ela Says:

  Roxana,
  la ce asistam noi acum in direct in cazul ridzi?
  S-au intr-unit de 40 de minute si nu discuta decat despre “a fi sau a nu fi”, valabila comisia pentru audiere, eu cred ca este tragere de timp, de 45 de minute ridztienii obosesc comisia si o intimideaza cu tampenii fara sa intre in cauza.
  “Cauza” nu a adus documentele. asa a fost sfatuita .
  O rusine nationala ce se intampla ce fac PDL-istii !
  L-au bagat pe bou_reanu la inlocuire, cica, zic eu pt. ca este mai nemernic, ca sa aiba sorti de neaudiere.

  ridzi iar sfideaza cu nerusinare, in timp ce PDL-istii sunt de-o impertinentza colosala! boicoteaza totul!

 3. Marcus Says:

  @Roxana: haidi bre, si matali acum? Vezi ca pe Prima Tv, are Walker cu Ciucu 🙂
  sa fii iubita
  marcus

 4. Filip G Says:

  E democratie in PDL ,dar pentru asta nu trebuie facut sex ziua in amiazamare cu perdelele trase si ferestrele deschise.
  De tinut in brate nu o mai pot tine pe RITZI,de dat drumul din brate iar nu o pot face.
  Si atunci urmeaza urmatoarea fraza:
  „Primesc sa se revizuiasca,dar sa nu se schimbe nimic”
  Nici intrarea in altar alaturi de Preafericitul Daniel nu mai salveaza PDl-ul.

 5. ela Says:

  Ce face base acum in direct, cu discursul asta neimportant paralel cu <comisia Ridzi?
  Asta ne crede prosti ! nu! e sigur de forta lui de manipulare a electoratului tinichigerist, sau de ce nu, de intelectuali .
  Sau a tras pereaua sa nu mai vedem cum face ridzi sex in amiaza mare?

 6. J o h n s o n Says:

  Pana la urma cum a ramas cu documentele solicitate de comisie si neaduse azi ? nu cumva de aia s-a incercat suntarea Comisiei si prezentarea direct la doamna baschetbalista tocmai pentru ca niste rufe murdare din acele acte sa ramana in „famiglie” ?

 7. olimpiu Says:

  vb Base acum. sunt penibili fsnistii. Ridzi e jalnica a dat instructiuni sa nu fie amestecata EBA si ce sa zica pdleprele.
  Base cica merge in teritoriu sa vada ce s-a intamplat cu miliardele pt investitii.de ce nu au scris astia: aici sunt banii dumneavoastra sa nu le caute matrozu pe la serbari campenesti sau bisericesti????

 8. Marcus Says:

  @Bre fratilor, de orice orientare politica, chiar nu vreti sa intelegeti ca aceasta ministru va ramane in scaun, atata timp cat chiombu’ e la Cotroceni? S-au schimbat legile, oare, de cand un Athanasiu sau oricare alt ministru liberal era demis de chiomb, cu toate ca nu putea sa faca asta, doar pe baza unei plangeri la Parchet? Cate comisii ati vazut voi intrunite in cazul ministrilor taricenesti, sau chiar pecisti, demisi de idiot? Voi vorbiti vorbe, pentru a ne afla in treaba, zau ase! Normal ca asta isi bate joc de noi, ce dracu, asteptati motivatia datului pantalonilor jos si invitat onor bobor roman la pupat cur cotrocenist, live? Cate trebuie sa mai faca acest avorton politic, pentru a va convinge ca noi, pulimea, vorbim discutii pentru a purta vorbe si a ne iluziona cu ideea de libertate a cuvantului, opiniei etc.
  O fi cald, ca-i vara si nu-i ca iarna, da’ toata lumea are posibilitatea turnarii apei chioare da’ reci in cap si a inceta sa o confunde cu oarece produse etilice, pentru a se imbata cu ea.
  sa fiti iubiti si beneficiati fie de briza de seara, fie de aerul conditionat (cine are si inca isi mai permite folsirea instalatiei),
  marcus

 9. tony Says:

  Comisia asta n-ar trebui sa o cheme si pe EBa la audieri in cazul Ridzi? Sau nu se poate?

 10. Filip G Says:

  Aia mica nu are voie sa caste gura,doar in anumite conditii.

 11. olimpiu Says:

  Ridzi Pizdi vrea audit!!! ca ea nu stie cum s-au cheltuit banii. oricum e un progres fata de ,,nu-mi pasa!”
  Base a scos-o din nou vb el de doua ori azi. tot mai frumos!

 12. gabimihaela Says:

  Basescu juaca tare de tot! pel anga faptul ca iar s-a sters cu constitutia pe picioare, a reusit sa deturneze atentia de la fata din casa Ritzi!
  Eu cred ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare, ne asteapta o vara lunga si fierbinte si o toamna si mai si….

 13. Plano Says:

  Eu mă rog să-i dea sărsăilă gând „bun” lu` Băse-lu să n-o suspende….hăt…pan` la toamnă pe Ridzi!
  Numai asa vor realiza si cei care inca sunt hotarati sa-i toarne voturi in urne ca Basescu nu este presedintele moral care sa se lupte cu coruptia.

  In loc de ţepele promise pentru corupţi a instalat in public ţepele Udrea, Ridzi şi Eba…etc in care trage banii prostimii votante.

 14. tony Says:

  Basescu nu are curaj sa o tunda si pe oaia neagra a PDL-ului?

 15. Roxana Iordache Says:

  @Plano. Nu va avea de ce s-o suspende, pentru că va primi NUP. Şi repede.

 16. Dan Stoica Says:

  Art. 74. – (1) Anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată.

  (2) O anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectul ei, situaţie în care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor anunţă organele de urmărire penală că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speţă, aflate în arhiva Camerei Deputaţilor. ”
  (Extras din Regulamentul Camerei Deputaţilor)

  Cat de tampit poti sa fii ca sa soliciti o ancheta penala care sa faca apoi sa inceteze (DE DREPT) activitatea comisiei pe care o prezidezi? Sigur trebuie sa porti numele de Gorghiu si Olteanu!

 17. Marius Mina Says:

  Muscatura calabreza: Elena Udrea ia taiat bara dintre picioare Monicai Ridzi
  http://mariusmina.blogspot.com/2009/06/lovitura-in-stil-calabrez-elena-udrea.html

 18. gabimihaela Says:

  &DN Vai cata dreptate ai! OOPS o mica omisiune, dine cite stiu, DNA-ul nu a mai isit pe post la tembelizor (cum face de obicei cand este vorba de toti adversarii PD_japitelor sau ai lui Basescu) sa ne anunte ca s-a demarat o actiune penala impotriva fetei de serviciu Ridzi. Cind o sa o faca, „timpitii” vor recuza si comisia parlamentara.

 19. Plano Says:

  @Roxana@ Dan Stoica
  Mai dau o data art .109 din Constitutie pentru a se intelege ca Parlamentul stabileste raspunderea politica a ministresei si Parchetul raspunderea sa penala:

  ” Art. 109: Raspunderea membrilor Guvernului

  (1) Guvernul raspunde politic numai in fata Parlamentului pentru intreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului raspunde politic solidar cu ceilalti membri pentru activitatea Guvernului si pentru actele acestuia.

  (2) Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie. Trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

  (3) Cazurile de raspundere si pedepsele aplicabile membrilor Guvernului sunt reglementate printr-o lege privind responsabilitatea ministeriala.”

  Complexitatea acuzatiilor care se aduc ministrului Ridzi si mai ales valva creata in jurul acestui caz nu vor putea permite niciunui procuror sa dea solutia de neincepere a urmaririi penale numai pe baza unor verificari sumare in procedura penala prealabila.
  Elucidarea acuzatiilor se poate face numai prin proceduri specifice urmaririi penale:luarea de declaratii, efectuarea de expertize, interceptari telefonice si de ambient, etc.
  Ori, inceperea urmaririi penale impotriva ministrei nu se face fara incuviintarea Camerei Deputatilor.
  Pe raspunderea politica a ministrsei Comisia poate sa continue ancheta pana la toamna si s-o finalizeze cu propunere de demitere politica.
  Daca rezulta si fapte de natura penala Camera Deputatilor poate sa ceara in temeiul art 109 din Constitutie inceperea urmariirii penale daca, intre timp, DNA, prin Procurorul General nu va fi cerut Camerei aprobarea de incepere a urmaririi penale.
  Asa ca lucrurile se prelungesc in toate situatiile posibile cu pierdere de imagine pentru PD-L si Traian Basescu.

 20. Alin Fărcaş Says:

  Eu pe Ridzi asta n-o vad bine! Sau pe Basescu, cu PD-L-ul lui cu tot. Faza e – mi se pare mie – ori EL cu EI, ori EA. Choose Base! EL CU EI… Ridzi la lei! Asta e cea mai buna varianta. Trust me marinarule. Nu ca asa s-ar rezolva problemele tarii, ca de furat furati toti, daaa`… da-ne si noua niste sange, ca de nu luam de la tine, c-am auzit ca ai grupa extrem de rara. B III B, sau ceva de genu. Roxi, am si eu o rugaminte. Langa videoclipul lui Chilian, daca oi merita, il poti pune si p-al meu? Adica asta de aici: http://www.alinfarcas.ro/2009/06/24/pamflezistul-the-ridzi-ridzi-song-video-version/ 😀 Can you?! 🙂

 21. Alin Fărcaş Says:

  Merci anticipat! 😀

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: