BĂSESCU, MAFIE PE FAŢĂ. A CERUT BANI DE LA CLIENTELĂ

casuneanul cotid

Foto: Cotidianul

Ziceam în ultima actualizare din postarea anterioară că Băsescu s-a dus la Ministerul Transporturilor, în dublu scop: 1. ca să fie dat în direct şi facă o diversiune de la audierea lui Ridzi care era în toi la comisia parlamentară de anchetă şi 2. ca să strângă bani pentru spălarea imaginii sponsoriţei fiică-sii. Cea cu foloasele necuvenite. De care trebuie să se uite. Motiv pentru care, cum a anunţat ministra, ea are în intenţie să comande un audit extern, pe care să-l efectueze o mare companie internaţională. Compania de detergenţi de lux costă şi Ridzi a anunţat că expertiza va fi plătită cu bani privaţi. Cum vine asta? Oricum, Băsescu s-a pus deja pe strâns bani. Ostentativ.

Şi a părut că a făcut-o special ca să sfideze. Să demonstreze că e mare şi tare. Le-a cerut bani patronilor din construcţii de drumuri. Era şi Căşuneanu (foto) acolo şi l-a întrebat dacă a primit vreun contract cât a fost el Ministrul Transporturilor. Căşuneanu evident că a negat. Dar nici nu a precizat ce a făcut cât era Băsescu primar general. Care se hăhăia. Căşuneanu a pus condiţii, a zis că firmele străine să nu le mai ia oamenii, deci să nu mai vină şi să angajeze români. Cu alte cuvinte, i-a cerut preşedintelui ţării să elimine concurenţa externă.

Băsescu a zis că nici nu înţelege de ce mai vin străinii dacă nu au profit. Şi le-a transmis clienţilor de la firmele de construcţii să ţină legătura cu ministrul Berceanu şi să aibă grijă ca „banii să se întoarcă acolo unde trebuie să se întoarcă„. Şi ne-am întors la parandărătul lui Ridzi. N-are nici o grijă. Un audit privind modul în care şi-a bătut joc de banii publici va fi finanţat cu bani privaţi. Adunaţi cu sudoarea frunţii de preşedintele ţării, în vizitele lui anunţate pe şantiere. De unde îşi va finanţa şi campania. Jagardelele merg la intimidare. Mizează pe prostia populaţiei. Şi pe resemnarea celor care pricep prea bine. Până când îşi vor bate joc de noi? Până când vom accepta.

Când nu vom mai accepta, vor cădea. Urât de tot.

25 răspunsuri to “BĂSESCU, MAFIE PE FAŢĂ. A CERUT BANI DE LA CLIENTELĂ”

 1. Mircea Suman Says:

  Observatii corecte. Nu uitati absorbtia excedentului de euro de la bancile comerciale, absorbtie care inseamna imprumuturi contractate de Ministerul de Finante.

 2. gabimihaela Says:

  Definitiv tipul nu mai are nici o limita! daca cineva mi-ar fi povestit de dialogul purtat cu casuneanu as fi spus ca cineva voit exagereaza!
  DNA-ule, unde esti?
  Curte Constitutionala, pe unde dormi?
  PSD-ule mai existi? Sau te-a ingropat Geoana cel vestit?

 3. J o h n s o n Says:

  Nu stiu unde in lumea asta civilizata un presedinte se duce peste un ministru aflat in sedinta de lucru cu drumarii ca sa editeze indicatii pretioase.
  La fel nu stiu unde oare in lumea civilizata societatile comnerciale sint santajate cum ca in cazul in care doresc sa li se inapoieze un drept (TVA-ul) la randu-le trebuie sa-si plateasca „darile”…intelege fiecare ce vrea de aici.Chiar si darile la Stat nu au cum sa fie solicitate conditionat,ele nu se platesc automat firma intra in faliment si gata.Saui domnul Prese4dinte nu vrea sa-si falimenteze sursele de venit ? Se mai facea ca nu-i cunoaste pe cei din sala apreciind ca sint „noi”…Probabil si Casuneanu e nou nout si nici cu Basescu n-a lucrat vreodata.
  Dupa care intr-un binecunoscut stil ceausist introduce soparla ca va veni sistematic pe santierele patriei pentru a urmari lucrarile adica in traducere pentru a vedea cat fura Casuneanu & Co pentru a nu-l pacali la parandarat.Ca oricum sosele n-o sa avem chiar daca o sa intram in alegeri cu cincinalul facut in 4 ani si jumatate.Poate ca la consumul de whisky,acolo sintem campionii Europei de departe.

 4. olimpiu Says:

  in fond si la urma urmei de ce sa nu se comporte asa Basescu ???
  avem noi parlamentari cu simtul raspunderii pt care sa conteze democratia si statul de drept??? avem elite intelectuale cu verticalitate care sa ia pozitie si sa fie adevarati lideri de opinie???
  avem o presa cu adevarat ,,caine de paza a democratiei” ??
  ma uitm azi cu mila la un muncitor care isi zice apasul la tv: ,, sa se ia din salar la aia cu salar mare si sa se dea la muncitori”. asta a inteles bietul om din economia de piata si capitalism
  Basescu are terenul propice si normal ca-i merge, iar institutiile statului sunt populate d eoameni fara valoare profesionala si morala

 5. Plano Says:

  Intrebarea intrebatoare este ca daca bancile au exces de euroi de ce nu acorda imprumuturi direct firmelor private si altor agenti economici implicati in programele de dezvoltare a infrastructurii si nu Ministerului de Finante?
  Nici pe timpul Comitetului de Stat al Planificarii nu a fost un centralism etatist mai ridicat decat cel propus astazi de Basescu.

  Ceausescu nu fi trist, centralismul traieste prin partidul PD-Labist!

 6. tony Says:

  Cred ca situatia economica a Romaniei e dezastruasa! Basescu promite firmelor de constructii 1,5 miliarde euro dintr-un imprumut cu conditia ca statul sa primeasca inapoi prin taxe 600 milioane.In acelasi timp ,Boc amana cu 6 luni plata taxelor restante catre stat a unor firme afectate de criza cu conditia ca acestea sa-si plateasca taxele de acum incolo.
  De aici se vad legaturile financiare ale lui Basescu cu regii asfaltului,de la care asteapta acum sustinere pentru campania electorala.

 7. gabimihaela Says:

  13,5 milioane de euro, PRIME de VACANTA la ministerul finantelor, in conditiile in care alte categorii bugetare nu-si primesc lefurile….(parca prin Gorj trenurile stau oprite deoarece cei de CFR nu si-au primit banii).
  Lista cu cheltuielile bugetare data publicitatii de catre Antena 3 (initial intocmita de Nistorescu) si confirmata de Pogea e(desii da in balbaiala cautand justificari…) ste mai mult decat oripilanta!

 8. Franklin Says:

  Adevarata problema economica este contradictia dintre producatorii si beneficiarii prosusului brut national. Am ajuns ca in Romania bugetarii sa fie platiti mai bine decat cei care contribuie de fapt la buget.
  Care buget sustine si sistemul paralel de pensii. De exemplu, un salariat la o multinationala platit cu 200 mil pe luna in ultimii 5 ani de serviciu (pentru care lucreaza vreo 12 ore pe zi) primeste o pensie de ca 25 mil lei (pt ca pensia sa e calculata dupa sistemul pe puncte) in timp ce un jandarm care are un salariu de 50 mil in ultimele 3 luni de serviciu primeste o pensie de 40 mil de lei pt ca pensia sa e calculata dupa o pensie speciala. Primul iese la pensie la 65 ani al doilea pe la 48 ani. Ce mai vreti de la un astfel de stat? De ce tineti ciocul mic?

  Foarte grav este ca banii s-au terminat si Geoana a declarat azi ca PSD doreste reintroducerea sistemului proportional de impozitare. Inseamna ca PSD stie cat de prosti pot fi romanii. Personal n-as vota 10 generatii cu astfel de politicieni. Imi amintesc cu groaza de vremurile de saracie din timpul lui Stolo cabd salariul meu era imens doar pe hartie fiind impozitat cu 60%.
  Actuala putere PDL-PSD ne FURA munca pe fata in folosul aparatului birocratic al clientelei si in ciuda bunului simt si principiilor economice.

 9. tony Says:

  Oana Dobre a maturat cu Pogea pe jos! 🙂 🙂
  (machiajul nu a fost prea strident)

 10. mihai 4 Says:

  Auuu,Tony sa indragostit.Vreau sa fiu nas,vreau sa fiu nas[ma lasi?].

 11. mihai 4 Says:

  Nu stiu daca v-ati prins, dar stirea zilei de azi e ca marinarul ne va exaspera pan’ la toamna vizitandu-si amicii[Casuneanu,Umbrarescu,Bucsaru] cu elicopterul.

 12. tony Says:

  La ora asta,pentru Oana Dobre mi-as da cativa ani din viata! 🙂

 13. mihai 4 Says:

  Tony,ia spune-mi,va fi retrogradata FC Arges?

 14. tony Says:

  mihai 4
  ma confunzi cu Mircea Sandu! 🙂

 15. Cârcotaşu Says:

  @ Roxana
  Inexact, Băse l-a întrebat pe Căşuneanu dacă „a lucrat la Primăria Capitalei” pe vremea când era el primar. Am reţinut pentru că m-a şocat. De ce? Păi pen’că Căşuneanu n-a lucrat niciodată la Primăria Capitalei, el a lucrat cu şi „pentru”, în consecinţă nici n-a minţit când a răspuns că NU.

 16. mihai 4 Says:

  http://mariusghilezan.blogspot.com/2009/06/ridzi-isi-bate-joc-de-institutiile.html

 17. mihai 4 Says:

  http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-07-01&id=32104 Mare cameleon jigodia asta cheala.Parese ca al mai mare antrenor de pe planeta ”manca” dupa Ritzy: http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-07-01&id=255192 Se foloseste chelie de tine Belutule.La spartu’ targului te bagi si tu?

 18. mihai 4 Says:

  Stire: http://www.cotidianul.ro/ana_blandiana_noi_nici_macar_nu_ne_amintim_ca_doinea_cornea_exista_printre_noi_si_ca_timp_de_cativa_ani_ne_a_tinut_locul_tuturor-90162.html Ma intreb daca era in sala si egala ei,Monica Macovei sau finii observatori, Tru&Preda.

 19. MARIAN Says:

  De ce PNTCD nu se reorganizeaza si impreuna cu PNL sa devina o alternativa la Basescu.Aceste vremuri pe care le traim seamana tot mai mult cu cele din epoca de aur.

 20. Roxana Iordache Says:

  @Mircea Suman. Aveţi dreptate.

  @gabimihaela. Mizează pe pasivitatea populaţiei şi pe corupţia instituţională.

  @Johnson. Observaţii logice, dar cui îi pasă?

  @olimpiu. Ai dreptate.

  @Plano. Şi PSD e la guvernare.

  @tony. Evident.

  @gabimihaela. Da, dar populaţia nu va zice nimic.

  @Franklin. Eşti periculos rău pentru sistem. 🙂

  @tony. Nu am urmărit. Dar pari cam uşor de fraierit. 🙂

  @mihai. Da, a anunţat cu tot cinismul că va face multe vizite de lucru.

  @Cârcotaşu. Ai reţinut greşit.

 21. Sibilla Says:

  Aiii de soarta noastră, c-am ajuns la mâna majoretelor-ministerese… 😦
  Roxana, căî bine le mai zici – jagrdele, dar că pufuleţii şi pufarinele tac şi-nghit…
  Cuza, Ţepeş şi Arkan de s-ar rădica din mormânt şi pe ăştia pare că nu-i mai poate opri nima-n lume. Au rămas căţiva luptători pe redute, politicienii noştri ie ocupaţi cu altele, dorm, vegetează, măcar de-ar înmuguri drak ceva şi ei, că-i iulie dija…. turbez şi spumeg şi invoc tăţi Zeii, doar, doar s-o Trezi sărman popor român, căci cu ” clasa politică românescă ”, adicătelea dârza oicui… slabă nădejde… vai steaua nostră… 😦
  Aşa, spune tu Roxana Iordache lucrurilor pe nume, că viţelul Jioana exersează pe musici country, balerina sclifosită care e, că nu-l iertăm veac, gropar smintit ! Fac Lenuş Cucurigu, ridtzi-pitzi şi-alte ” dive ” din ” Curtea ” zăusului, ce vor muşchii lor de iepe desşălate cu banul public, ” politicienii ” de doi bani dorm, îşi văd de… trebi, soarta ţării la această oră, Doamne, Doamne cu mila…
  Oare să ne fi rămas numai Rugăciunile la-ndemână, chiar aşa vai mama noastră am ajuns… ? 😦
  respecte, Roxana,
  Sibilla

 22. octavpelin Says:

  Parca pe la Costel Casuneanu,mai tragea cateodata si Trutulescu,ce mica este lumea pentru ei,pe ei ii macina criza ca nu stiu cum sa mai fure,sub obladuirea tatucului,trist pentru un popor care nu intelege sa-si aleaga un conducator care sa fie echidistant fata de toate puterile statului de drept.,O zi placuta 😦

 23. ALM Says:

  Sunt furios pe jegurile astea portocalii-cacanii! A iesit pe sticla ministrul Ferrari (Ion Bazac – PSD) sa ne spuna ce si cum cu tichetele (coplata) de sanatate. Si a scapat porumbelul: porcii astia ghiftuiti de cat fura, adica pedeleii, au amanetat nu numai veniturile copiiilor, copiiilor nostrii, ci si sanatatea pe cateva generatii!!! Iar pesedeii au protestat cu limba-n curul lor! La cererea FMI si BM, a fost limitat pachetul de servicii medicale – fara diminuarea birului incasat, inclusiv de la pensionari – astfel incat, cu rare exceptii, omul sa mai dea cateva sute de lei (cica 600 de lei maximum) pentru actul medical normal si obligatoriu. A mai macanit el ceva despre principiul bolsevic prin care cei care n-au decat X vor fi privilegiati, iar cei care au X+1 isi vor da palme ca n-au zbughit-o cand s-au deschis granitele …

  In Romania de astazi, ca sa traiesti bine trebuia sa alegi una din cele doua cai: ori freci duda la rece ca sa devi asistat, ori furi vartos ca sa nu-ti pese cat te fura statul (eventual un fel de ping-pong din care sa piarda statul). Altfel, dracu’ te-a luat! Iti pun pielea pe bat jigodiile guvernamentale …

 24. Petru Clej Says:

  Ar trebui ca Traian Băsescu să candideze la președinție? – votați în noul sondaj al revistei ACUM

  http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

 25. renata Says:

  Limpede ca lumina zilei textul tău, Roxana!
  Excelent. Precizie de ceasornicar elveţian. Nu-l citisem ieri. Noroc că am recuperat azi. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: