APOSTOLII PETRU ŞI PAVEL. PESCARII DE OAMENI

Sfintii Apostoli Petru si Pavel

În această lună, în ziua a douăzeci şi noua, pomenirea Sfinţilor Slăviţilor şi întru tot lăudaţilor şi mai-marilor Apostoli Petru şi Pavel.

La aceştia care altă pricină mai mare de laudă ar putea cineva să gândească a afla, afară de mărturisirea şi chemarea Domnului.

De vreme ce pe unul l-a fericit, şi l-a numit piatră, asupra căruia zice că a întărit Biserica (adică asupra mărturisirii lui); iar pentru celălalt (adică pentru Pavel) a zis că va să fie vas alegerii, şi-i va purta numele Lui înaintea tiranilor şi a împăraţilor. Însă Sfântul Petru era frate lui Andrei cel întâi-chemat, trăgându-se dintr-un oraş mic şi neînsemnat, adică din Betsaida, feciorul lui Iona, din neamul lui Simeon, pe vremea arhiereului Ircan. Trăind cu mare lipsă şi sărăcie, îşi ţinea viaţa cu osteneala mâinilor sale. Murind tatăl său Iona, atunci Simon căsătorindu-se, şi-a luat femeie pe fiica lui Aristobul, fratele lui Varnava apostolul, şi a născut fii, iar Andrei a rămas întru curăţie. Deci pe vremea în care era Ioan la pază în temniţă, mergând Iisus la lacul Ghenizaretului, şi aflând pe Andrei şi pe Petru unde-şi întindeau năvodul şi mrejele, i-a chemat şi îndată au urmat după Dânsul. După aceea propovăduind Petru Evanghelia în Iudeea, Antiohia, Pont, Galaţia, Capadocia, Asia şi în Bitinia, s-a pogorât până la Roma. Şi pentru că a biruit cu minunile pe Simon vrăjitorul, împărăţind acolo Nero, a fost răstignit cu capul în jos, precum el însuşi a cerut şi şi-a primit fericitul sfârşit. El era la chipul feţei alb, puţin cam galben, pleşuv şi des la părul ce-i rămăsese, cam crunt la ochi şi roşu, cărunt la cap şi la barbă, cu nasul cam lungăreţ, cu sprâncenele înalte, la vârstă om de mijloc, drept la stat; se pornea îndată împotriva nedreptăţii, din râvnă dumnezeiască. Spre cei ce veneau la pocăinţă era iertător, şi lesne a schimba şi a muta hotărârile şi judecăţile cele mai dinainte.

Iar Sf. Pavel şi el era evreu, din neamul lui Veniamin, dintre farisei, fiind învăţat de Gamaliel, şi instruit desăvârşit în Legea lui Moise. Locuia în Tars, care fiind fierbinte iubitor Legii, jefuia şi strica Biserica lui Hristos, şi cu a lui voie şi sfat a fost omorât întâiul mucenic Ştefan. Cunoscându-se de Dumnezeu în amiaza zilei, şi orbindu-i-se vederea, i s-a trimis glas dumnezeiesc din cer, prin care a fost trimis către Anania, vechiul ucenic al Domnului, ce locuia în Damasc; şi acela învăţându-l, l-a botezat. Şi fiindcă s-a făcut vas alegerii, a purces, ca şi cum ar fi zburat cu aripi, de a înconjurat şi a cuprins toată lumea; şi ajungând la Roma, şi învăţând pe mulţi, şi-a săvârşit viaţa acolo, tăindu-i-se capul din porunca împăratului Nero pentru mărturisirea lui Hristos, în urma lui Petru. Şi se spune că din tăierea aceea a curs sânge şi lapte. Şi măcar că fericitul Pavel s-a săvârşit mai pe urma lui Petru, moaştele lor însă tot la un loc s-au pus. Fericitul apostol Pavel era şi el pleşuv la cap, vesel la căutătură, cu sprâncenele plecate în jos, alb la faţă, barba îi era cam lungă cu cuviinţă, cu nasul rotund şi cuvios, la toată faţa împodobit, cam cărunt la cap şi la barbă, om sănătos cu virtutea, puţin cam scurt la trup, înţelept, plin de daruri, cu cuviinţa obiceiurilor sale şi cu tăria cuvintelor sale, şi cu dumnezeiască putere trăgea pe cei ce mergeau la dânsul. Însă amândoi corifeii apostoli erau plini de Duhul Sfânt şi de dumnezeiescul har. Şi se face prăznuirea lor în biserica Sfinţilor Apostoli cea mare, şi la Orfanotrofion, şi în cinstita biserică a Sf. Apostol Petru ce este aproape de sfânta biserică cea mare, şi la toate cele de pe alocuri sfintele lui Dumnezeu biserici.

Calendar ortodox

Celor care poartă numele Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, LA MULŢI ANI!

Printre ei, nepotul meu Paul, fiul Mihaelei şi al lui Gabi, strălucit student la una din cele mai prestigioase universităţi americane.

Aceleaşi urări şi domnului Petre Băcanu, şi lui Petrică de la ambasadă, care şi-a mâncat nişte ani pe la PNŢCD, şi unchiului meu, Paul Angelescu.

Gânduri bune lui Petru Clej, bloggerilor Petru Andrei şi Paul P. de-şi zice Bărbosu’, lui Petrică Diţă şi tuturor sărbătoriţilor, nu în ultimul rând, doamnei Paula Iacob şi domnului Paul Goma.

14 răspunsuri to “APOSTOLII PETRU ŞI PAVEL. PESCARII DE OAMENI”

 1. spedy Says:

  o zi in care nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca:
  – multi dintre alesii nostri se cred „dumnezei”,fara nici un fel de chemare …
  – multi dintre cei ce se autointituleaza jurnalisti se cred „voci divine” , „iluminati”,dar bat campii cu gratie…
  – justitia imparte orice …mai putin dreptatea
  – ce-i stramb e drept si viceversa…
  – impostura-i de calitate iar probitatea profesionala un moft,
  – monarhia desbate republican iar republicanii au ambitii monarhice…
  parcai o fictiune de proasta calitate si o realitate

 2. spedy Says:

  bolnava

  spedy/29/06/2009

 3. Jurnalism deplorabil Says:

  Dupa parerea (mai mult decat umila) a pseudojurnalistei R. Iordche, Doamna Udrea este:

  sinistra
  tupeista
  nesimtita
  corupta
  prostituata
  ingalata
  nespalata
  grasa
  are sanii lasati
  poarta sutien prost
  târfa
  frustrata
  complexata
  indolenta..

  Si toate acestea intr-un biet comentariu care se vrea obiectiv si mai ales de mare clasa jurnalistica.
  Oare se mai mira cineva de ce aceasta biata faptura – R. Iordache a fost data afara chiar si de la „Ziua”, un ziar care…ma rog, nu merita comentarii……

  Iar „politica de vârf” pe care o practica aceasta fiinta – R. Iordache, este intr-adevar de pus in rama 🙂

  Atâta imbecilitate, cat gasesti in postarile acestei fiinte – R, Iordache, nu cred ca se mai gaseste decat in discursurile infocate ale lui Vanghelie 🙂

  Sa ne amintim cum se impopotona aceasta matroana cu Tariceanu al ei:

  Ah, am vb cu Calin
  I-am spus lui Calin
  Calin a inteles ce i-am spus…
  Ah, Calin…
  Noroc ca i-am deschis ochii….

  Si de fapt, acest Calin, nici macar n-o are pe „pipitza” Roxana in blogroll. 🙂 🙂

  Bata-te norocul sa te bata (ca soarta te-a batjocorit destul)

 4. Marcus Says:

  @La multi ani !
  Tuturor celor cu numele Sfinte azi praznuite!
  sa fiti iubiti
  marcus

 5. Marcus Says:

  @Draga Jurnalism deplorabil: ai citit din Roxana urmatoarele: sinistra
  tupeista
  nesimtita (da)
  corupta (da si coruptibila)
  prostituata (aici ai dreptate, prea mult, hai cu eufemismele si-i zicem doar adulterina)
  ingalata (uneori, nu stie ca la o intrunire oficiala, la sanda, se poarta ciorap)
  nespalata (bre, n-am mirosit-o si nici nu-mi doresc, dar poate ca limba romana mai cunoaste si sensul figurat!)
  grasa (pai s-a cam vazut asta, cand era nevoie de doi valei sa urce amazoana pi cal)
  are sanii lasati (in general uzura extraconjugala lasa urme asupra partilor erogene)
  poarta sutien prost (eu consider invers, ispravniceasa ie proasta, sutienu’ n-are nicio vina!)
  târfa (yeeeees!)
  frustrata (pai in momentul in care vii de la tata vacii s-ar putea sa ai anumite complexe-nu ca ar fi cazu’ doamnei-)
  complexata (vezi mai sus!)
  indolenta.. (nu, aici a gresit Roxana, la tupeu’ ei, DEX-ul nu are cuvinte!)
  In afara de asta, noi astia care venim pe bloguil Roxanei, nu venim nici chemati de ea, nici pentru ca am fi prea destepti.
  Breeee, noi suntem tampitii lu’ basescu si a Elenei ot Plescoa !
  Amice jurnalism du-te baaaaaa!
  Si sa fii iubit
  marcus

 6. Marcus Says:

  Erata: in loc de ai citit, ai citat.

 7. Jurnalism deplorabil Says:

  „Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat, luni, ca la reuniunea Coalitiei i-a acordat un termen de 48 de ore lui Mircea Geoana pentru a proba acuzatiile facute la adresa sa, in sedinta conducerii PSD de la Turnu Magurele.

  „L-am rugat ca in 48 de ore sa aduca dovezi sau sa corecteze afirmatiile facute altfel rezervandu-mi dreptul de a-l da in judecata”, a spus Videanu, dupa sedinta.”

  Nu stiu zau pe unde-si va scoate Roxana Iordache camashutza cand Udrea ii va da si ei un ultimatum pt acuzatiile sale. Vom vedea, foarte curând! 🙂 🙂

 8. mihai 4 Says:

  Roxi,uitate si zambeste: http://www.antena3.ro/stiri/fun/o-pisicuta-ne-invata-noi-metode-de-a-cobori-scarile_74689.html

 9. Marcus Says:

  @Bre jurnalism delorabil, chiar nu te-ai duuuus? ba’ mai mult ai dat-o si pe lenjerie strans legata de amenintari? Iti spun io pe unde : prin curu’ stiamtei doamne si a ibovnicului, imediat dupa alegeri. Le recomand multa vaselina (merge si unt).
  sa fii iubit
  marcus

 10. Jurnalism deplorabil Says:

  @Marcus

  De-atâta linguseala pe blogul lui Nastase ai ramas cu sechele legate de „cur si vaselina” 🙂
  Se pare ca Nastase inca are farmec si, cum face cum nu face, are mereu cate 2-3 admiratori prin preajma 🙂

 11. Roxana Iordache Says:

  @Marcus. Parcă ai promis că te prinzi când e vorba de lighioană şi nu-i mai răspunzi. N-are altă treabă decât să vină pe burtă când nu sunt online şi să-şi lase comentariile inestimabile pentru un manual de patologie aplicată. Dacă va continua, s-ar putea să-l facă medicii poştă pentru experimente în favoarea umanităţii. :mrgreen:

 12. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Lighioana a postat acum cu IP-ul: 91.46.98.89. Voi sesiza providerul de IP dinamic care începe cu 91.46. Trebuie să existe o modalitate judiciară ca astfel de bolnavi mintal să nu mai aibă acces la Internet. Poate că se impune, totuşi, o lege. Ştiu, poate că lighioane ca asta tocmai de aceea şi postează abjecţii şi sminteli, ca să clamăm noi o lege pe care o respingem în numele libertăţii de expresie. Dar când libertatea nu e însoţită de responsabilitate, trebuie să intervină Codul Penal. Şi/sau psihiatria.

  Târfe, hoţi, psihopaţi şi proşti cu pretenţii intelectuale – PD-Lichelele şi susţinătorii lor.

 13. Marcus Says:

  @Nu, Roxana, mi-a facut o deosebita placere sa-i transmit lighioanei, cum iti place tie sa-l alinti, anumite urari de sanatate! 🙂
  sa fii iubita
  marcus

 14. Me Says:

  @Roxana. Iti multumim pentru urare! (P.S. Acest mesaj este o reluare a celui original din 29.06.2009!)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: