RADU AL ROMÂNIEI LA REALITATEA. COMENTĂM

principele-radu 3X3

Stelian Tănase: Dacă veţi câştiga, o veţi face cu siguranţă nu ca membru al Casei Regale.

Radu al României: E o cu totul altă percepţie a candidaturii mele în ţară, decât la televiziunile din Bucureşti. Sunt uimitoare interveniţiile telefonice la televiziunile locale.

George Stanca: Fără un discurs populist, n-aveţi şanse în România. Deşi sunteţi candidatul pe care îl simpatizez. Aveţi o imagine proaspătă şi v-aţi bătut pentru intrarea României în NATO. Dar dacă nu vorbiţi cu „bă” şi cu „pă”, n-aveţi şanse decât la maximum 10%.

Tănase: Aţi avut o declaraţie despre satul românesc. Ce soluţii aveţi?

Radu: Agricultura se va mişca, satul românesc va fi însănătoşit atunci când societatea românească se va ocupa de asta. Această luare de poziţie cu satul românesc nu a fost absolut deloc reflectată. Sunt două soluţii fundamentale. Una este rezolvarea irigaţiilor şi alta, împădurirea, dar sistematică, după jaful criminal. Trebuie o voinţă enormă pentru reîmpădurire.

Tănase: N-aveţi partid, să vă impuneţi soluţiile.

Radu: Nu e nevoie de partid. Ci de societatea românească. Câtă este, Constituţia e foarte bună dacă e respectată. Pârghiile preşedintelui se bazează şi pe puterea exemplului personal.

Tănase: Te votează la ţară dacă vii cu program pentru sate?

George Stanca: Te votează cine dă mai mult în aceeaşi noapte.

Radu: Mediul rural înţelege situaţia actuală mult mai mult decât credem noi că înţeleg ei. Există în fiecare comunitate elita locurilor. Omul are instinct. Dar sunt de acord că de la înţelesul mesajului meu până la crezut şi de la crezut până la vot sunt trei etape.

Tănase: Veţi trece-n turul II?

Radu: Da. Cred că da.

Tănase: La cât estimaţi prezenţa la vot?

Radu: Dacă nu va prinde această propunere pe care o fac eu societăţii româneşti, atunci vor fi, probabil, 40-49%.

Tănase: Credeţi că preşedintele Băsescu vă percepe ca pe un rival?

Radu: Da.

Tănase: O caracterizare a actualui preşedinte.

Radu: Acest exerciţiu de 5 ani nu a avut absolut nimic prezidenţial în el. A fost un om politic redutabil, dar care s-a comportat mereu ca un candidat politic, nu ca un preşedinte. Nu are nimic de-a face cu un şef de stat.

Stanca: Ar fi ca şi cum ai pune o simfonie, lângă o manea. E clar cine-i simfonia.

Tănase: Ce fel de preşedinte veţi fi?

Radu: Un preşedinte carereprezintă statul, care va face cinste ţării în străinătate şi care în interior va asigura să existe un singur premier, nu doi.

Tănase: Cine va fi premier, Traian Băsescu?

Radu: Nu, Emil Boc. (râde). Nu preşedintele schimbă premierul.

Tănase: Veţi aduce monarhia?

Radu: Nu voi încerca să fac asta, pentru că nu merită nici România, nici monarhia aşa ceva.

Tănase: Sunt tot felul de atacuri între partidele aflate la guvernare. Să zicem că sunteţi preşedinte. Cum veţi media atacurile politice, între partide?

Radu: Dinamica politică nu-i un lucru rău, totul este ca ea să nu inunde administraţia şi să blocheze instituţiile. Eliberarea preşedinţiei va fi deja un pas foarte important înainte.

Tănase: Cum o să le spuneţi: potoliţi-vă?!

Radu: S-ar putea să descoperiţi că dacă nu voi încerca să-i fac treaba omului ăluia care e premier, el chiar o să asculte. Nici măcar prietenilor mei, taximetriştii, nu le place să li se spună cum să conducă maşina. Guvernul trebuie responsabilizat, el trebuie să aibă autoritate.

Tănase: N-aveţi cum să-i chemaţi la ordine.

Radu: Eu aş folosi preşedinţia într-un mod foarte diferit, dialogul meu ar fi mai degrabă cu Parlamentul, decât cu Guvernul. Pentru că fiind un preşedinte ales de popor, relaţia firească e cu Parlamentul.

Tănase: Aveţi soluţii pentru criza financiară, economică?

Radu: Aveţi dreptate, dar eu cred că vocea guvernatorului Băncii Naţionale şi a BNR trebuie ascultată şi nu trebuie contrazisă. Dacă pleacă de acolo Mugur Isărescu e o pierdere importantă.

Tănase: Şi dacă intră într-o competiţie prezidenţială?

George Stanca: Dacă pleacă de la BNR, are o singură şansă, să schimbe locul la Cotroceni.

Tănase: Aţi fost la Tg.Jiu, la Congresul Extraordinar al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi.

Radu: E ceva extraordinar că au un patronat, ca să existe un instrument civic, economic atât de avansat, în condiţiile imaginii lor catastrofale, interne şi internaţionale. Am fost surprins când au venit 5-6 la Palat în legătură cu acest Congres, de modul impecabil în care s-au prezentat şi de proiectele pe care le-au reuşit. România e formată din 22 de milioane, din care 3 milioane sunt ei, un milion şi jumătate sunt maghiari, nemulţumiţi de situaţia din Covasna şi Harghita, 4 milioane lucrează în străinătate şi probabil sunt cei mai buni dintre noi, asta este ţara pentru care candidez.

Tănase: De unde aveţi bani?

Radu: E o asociaţie, „România pentru 30 de ani”. Sunt donaţii mici, suspiciunea de corupţie e atât de mare încât le prefer.

Stanca: Decât să primiţi un milion de dolari şi să aveţi un şef.

Radu: Exact. Sau doi!

Tănase: Există nişte oameni importanţi, foarte vizibili, care susţin candidaţii americani. Cine vă susţine, personalităţi publice româneşti?

Radu: Avem o listă, o vom face publică.

Tănase: Ziceţi-ne câteva nume!

Radu: Lista a fost începută de surorile Coposu. Nelly Miricioiu, Olga Tudorache, Oana Pellea, Răzvan Mazilu, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Carmen Tănase, Sorin Dumitrescum Vladimir Zamfirescu+ şi mulţi alţii. Nu e încă momentul să o facem publică.

Stanca: Eu cred că va fi o campanie cruntă.

Tănase: Cum veţi face faţă unei asemenea campanii?

Radu: Ca o hârtie de turnesol. Pentru o radiografie perfectă a societăţii româneşti. N-o să mă ocolească aceste modalităţi sub centură, numai că împroşcând cu noroi un membru al Familiei Regale, există posibilitatea ca într-un număr de ani să se rezolve un abcces. Va fi un mod de curăţire. Promit că voi fi în preajmă pentru cei 30 de ani ai viziunii mele.

Tănase: Titlul v-a fost contestat.

Radu: Are loc un proces în Germania, deschis de băiatul celui care mi-a dat titlul, un proces pe care îl salut, pentru că în felul acesta se va rezolva o dată pentru totdeauna problema. Este un om care minte, iniţial a spus că nu există titlul şi deja a fost nevoit să recunoască faptul că mi s-a atribuit, dar nu e el de acord.

Tănase: Cine alimentează conflictul în ţară?

Radu: Diverse marionete. El se va stinge.

59 răspunsuri to “RADU AL ROMÂNIEI LA REALITATEA. COMENTĂM”

 1. buddy Says:

  „Linga sat iata-ma iarasi

  Prins cu umbrele tovaras

  Toate-s altfel, omul, leatul

  Neschimbat e numai satul

  Dup-atiti prieri si toamne

  Neschimbat ca Tine, Doamne

  Ce frumos povestea Lucian Blaga satul romanesc….
  Totusi revenind la sec.21 trebuie sa va spun ca satul romanesc necesita transformari uriase ptr a se ancora in prezent…
  Radu Duda este inca odata singurul candidat care are o viziune mai altfel …ceva care atrage…
  Eu zic sa nu-l criticam prea aspru si sa-i acordam sanse sa vedem ce va face…
  Cu stima tuturor.

 2. buddy Says:

  Vreme buna , vreme rea….Satul Romanesc 2009 va asteapta!!!!

  Dragilor,

  Fie ca ploua ,fie ca e soare, Satul Romanesc 2009- Caruselul Natiunilor, isi deschide portile maine ,Simbata 20 Iunie.

  Va asteptam cu paine si sare, langosi, sarmale si mititei, prajituri ( Tanti Tia, Letitia, Marian Vija, Sorina Tintoi) si mai mult decit oricit va intimpinam cu voie buna si dragoste de viata si de oameni, ca sa risipim norii si grijile ce ne inconjoara!

  Ne vom intoarce in satul bunilor si strabunilor nostri vizitind expozitia de obiecte de artizanat dar si degustind bunatatile pregatite de tanti Letitzia si tanti Tia care au reusit si anul acesta sa conduca “ batalionul” de minute harnicute de la bucatarie. Si pt. ca si la lucru si la joc suntem pe primul loc , la petrecerea noastra se canta si se joaca pina la 12 noaptea, vacanta Corul de Copii al Scolii Duminicale iar grupul”Rapsodia” va dansa si invitatii nostri.

  Joc si voie buna la discretie!

  Azi In Windsor, Ontario,Canada se poate petrece in cadrul „Carousel of the Nations” La „Satul Romanesc” care are loc ca in fiecare an in aceasta perioada la Catedrala Ortodocxa Romaneasca Sf. Gheorghe. Puteti vedea mai sus o mostra din reclama ptr. Satul Romanesc, in lb. romana.

 3. Laura Says:

  Cine face regula in vestiar la Steaua si la PNL

  Cum este la Steaua:
  Steaua are unul dintre cei mai bogati patroni din fotbal. Si desi nu are probleme financiare, si destui jucatori buni, rezultatele intirzie sa apara. De ce oare ? Hai sa vedem. In vestiarul Stelei, indiferent de manager sau antrenor, erea „sef” finul patronului. El facea regulile, el erea tot timpul consultat cine intra in teren, el ii pedepsea pe cei pe care ii considera responsabili de rezultat. Ce facea el, sau protejatii lui erea “tabu”, ca doar prin vocea lui ajungeau la echipa, nu-i asa, dorintele finantatorului. La “Palat” putini aveau acces iar cei care aveau acces nu indrazneau sa il vorbeasca de rau pe “omul din teren” al stapinului iar el se simtea incurajat.

  Cum este la PNL:
  Dupa Congres, cînd toata lumea credea ca scorul bun, obtinut in alegerile locale si parlamentare poate fi lesne imbunatatit, a intrat in vestiar “omul finantatorului” (dl. Catalin Harnagea). Incercase el si in timpul dlui Tariceanu sa acceada in teren, numai ca acesta nu s-a lasat pacalit. La tinut pe margine si chiar l-a trimis sa joace la echipa a doua. Pozitionindu-se in echipa cistigatoare la Congres, acesta si-a mai incercat o data norocul. Si ce credeti, de data asta ia mers. El sa infiltrat in vestiar si chiar a impus echipa care urma sa il poarte pe dl Antonescu spre prezidentiale. Ca drumul sa fie mai scurt, ia inchiriat un BMW ultimul racnet. Si ca in teren sa nu miste nimeni, nici macar pe extreme, a adus un jucator de forta (dl Vlad Rosca). Acesta, desi retrogradase in liga inferioara cu PNTCD din cauza ca in loc sa ii marcheze pe adversari a sarit la picioarele propriilor coechipieri, dupa un stagiu de pregatire pe la mai multe formatiuni de buzunar si un pescuit deconectant in delta (cu dl Bittner), parea in forma maxima. Ca o echipa unita, au inceput sa puna in practica de la managementul echipei pina la strategia de joc. Nu stiu cum sa descurcat PNL-ul atitia ani fara „know-how-ul” si experienta acestor profesionisti. Vorba vorba, dar fotbalul este pe goluri si politica pe procente! Vine sfirsitul campionatului si ce sa vezi, PNL nu numai ca a pierdul campionatul dar are si 5 procente in minus in clasamentul adevarului !!! Cine este de vina ? Au dat vina pe antrenor si restul echipei (filialele locale) bineinteles.
  Eu in locul dlui Antonescu m-as duce direct la finantator si i-as spune, sa isi transfere finul la Al-Hilal iar restul echipei acolo unde ii este locul: in liga a doua. Poate asa ar mai putea exista o sansa, ca in toamna, PNL sa nu retrogradeze. Succes!

 4. Roxana Iordache Says:

  @buddy. Mai bine ne-am critica pe noi, cu deficienţele noastre. Ai dreptate.

  @Laura. Bun venit! E trist ce spui. Dar ai dreptate că Antonescu ar trebui să aibă responsabilitatea de a recunoaşte şi a se retrage acum: atât de la conducerea PNL, cât şi din calitatea de candidat la preşedinţia ţării. De fapt, Antonescu este, cum am anticipat când scriam contra debarcării lui Tăriceanu, Geoană al PNL.

 5. renata Says:

  Revin, aici, cu argumente… La discuţia noastră “redingotă vs. short”, cum mi-am permis s-o rezum.
  Mă refeream la ţinută, Roxana. Pe Pleşu nu-l anihilezi cu “Băi, Pleşu, hai sictir!”
  Vrei argumente? Iată…
  Unui tip care-şi compune cu graţiozitate studiată textele, recte Pleşu, care-şi intitulează articolul “Cordialitate românească” nu-i răspunzi în altă gamă lexicală cu titlul “Pleşu minte despre Coposu ca să-l crească pe Vadim”. În primul rând fiindcă tu, cu titlul acesta, te adresezi altei categorii de cititori, în niciun caz cititorilor lui Pleşu. În al doilea rând fiindcă reducând problema la “minte” şi “ca să-l crească” exagerezi întru simplificarea temei şi rişti ca, până şi cei care au “mirosit” despre ce e vorba în demersul lui Pleşu, să se retragă în expectativă, cu reacţia firească, “Stai dom’le, că nu-i chiar aşa!”
  Şi au dreptate! Fiindcă Pleşu nu minte, trunchiază adevărul şi nu vrea să-l crească pe Vadim, ci să-l denigreze pe Coposu. Ceea ce e cu totul altceva. Mult mai periculos. Pleşu neagă standarde morale deja existente (Coposu), subtextul lui e: “nu era nimic nici de capul lui Coposu, dacă l-a primit pe Vadim”. În niciun caz nu era: “nici Vadim nu e chiar aşa de rău, dacă l-a primit Coposu”.
  Tu reduci totul la luptă de clasă.
  Păcat!
  De-aia ziceam, la unele confruntări, dacă adversarul e în ţinută de seară, te îmbraci la fel, altminteri rişti să nu fii primit în local, că n-ai ţoala adecvată.

  Altceva!
  Îţi place Duda.
  Îl consideri o soluţie şi poţi trece cu vederea anumite aspecte cam nebuloase din C.V.-ul său. OK!
  Fă-ne un semn discret către el, nu ni-l pune în faţă ce pe-o jucărie obligatorie, explicându-ne că e făcut din ALTFEL de pluş decât celelalte jucării, fiindcă e posibil ca sub pluş să foşnească nişte paie, asta una la mână şi a doua, dacă insişti să-i bagi bebeluşului în gură un dumicat în plus peste momentul în care el respinge linguriţa, vomită TOT ce a mâncat anterior.

  Deplorabil, iritant, fragmentul pe care l-ai ales pentru a-i promova lansarea de carte.
  Un adevărat Principe nu poartă tricou inscripţionat cu „Principe”. Nu te împinge de ceafă să-i faci o reverenţă. Pur şi simplu te lasă să simţi că e principe şi să te comporţi ca atare.

 6. Radu Humor Says:

  @ Laura
  Esti barbata ! Interesanta paralela si mai ales aproape de realitatea din cele doua domenii….

 7. Radu Humor Says:

  Imi pare rau ca iar am vazut doar ultima parte….
  Din pacate se observa oarecare fina ironie/persiflare a Principelui, dar eu pun asta pe seama tinutei inferioare a celor care-l invita si astfel vor sa-si ascunda diferite inhibitii, dar si o oarecare retinere prevazatoare, pana la o eventuala clarificare a sondajelor.
  Radu Stanca mi se pare dizgratios nu numai fizic , ci si intelectual si moral, dar asta-i o problema a mea personala :mrgreen:
  Nu ca Stelica ar fi prea departe 🙄

 8. Radu Humor Says:

  @ Roxana, reiterez ideea ca ar trebui sa te implici decisiv in campania Principelui Radu si mai ales pana nu-i prea tarziu 😥

 9. olimpiu Says:

  e super principele asta si nu-s de acord cu George Stanca, cu opiniile lui despre cum ar trebui sa vb sau sa actionezi sa ai sanse. trist e ca-n Romania majoritatea ,cea care nu voteaza, are bun simt poate aprecia un om de bun simt, dar nu apare pe tv ca nu face rating. dar cred ac doar cu structura din teritoriu a unor partid epoate avea sanse ASR Duda.
  da Crin este, cel putin dupa cum a actionat pana acum, outsider, dar eu raman captivul PNL. e ultimul partid istoric roman, partidul care a facut Romania moderna , mare , independenta, ba l-a adus si pe Carol Eitel Friederich von Hohenzollern -Sigmaringen

 10. viermele_bolsevic Says:

  ietete, muicaaaaaaaa, la principele … cum le mai stie el pe toate … ce’o sa „modernizeze” el romania asa cum facura stramosii aia a lu’ baba’sa … cum o sa vanda narodu’ proprietatile de le spoliasera karolii, ferdinand si mihaita si’o sa ajute noroduuuuuuu’ … 🙂

 11. Corina Says:

  N-au fost rai interlocutorii cu el. Acuma ce vreti, sa se faca pres?

 12. viermele_bolsevic Says:

  corina,

  poate c’ar fi trebuit sa’i pupe cazmaua, c’asa e cu principii astia … 🙂

 13. viermele_bolsevic Says:

  mie’mi pare ca incepe sa iasa din ce mai mult la suprafata stofa de saltimbanc .. 🙂

 14. neinfectat de comunism Says:

  si daca nu iese duda, sfarsirul lumii va veni?

 15. viermele_bolsevic Says:

  roxana,

  abia acuma am observat ca’l admiri si pe zelea … e vreun nemernic pe care nu’l admiri? .. 🙂

 16. Florian Says:

  Cand nu e invitat, de ce nu e invitat. Cand e invitat, de ce are interlocutori de joasa conditie, la care poate fi detectata si o „oarecare fina ironie/persiflare „. Propun sa-i gasim un al doilea „Nashul”, dar cu studii la Sorbona si doctorate la Cambridge, Princeton si Harvard

 17. Florian Says:

  N-am pus punct in finalul comentariului precedent, pentru ca fara sa-l fi terminat am apasat din greseala pe butonul de trimitere. Asadar, punct si de la capat.
  Am prins doar finalul emisiunii, dar ce am vazut mi-a placut (foarte plastica si reusita mi s-a parut comparatia cu taximetristii). Am sesizat insa si o atitudine jignitoare la adresa electoratului. Nu retin exact exprimarea, dar a lasat sa se inteleaga ca, daca nu va castiga alegerile, aceasta se va intampla pentru ca alegatorii nu au ajuns inca pe treapta de evolutie care sa le permita pretuirea calitatilor sale. Roxana a escamotat sensul spuselor favoritului sau, nici nu ma asteptam la altceva, redandu-i replica (cea cu hartia de turnesol) ajustata astfel incat sa se piarda intelesul care se degaja din varianta originala.

  @renata
  Excelent comentariu, dar imi permit o observatie. Pentru distorsionarea mizerabila a adevarului cu privire la cele petrecute intre Corneliu Coposu si Vadim, Plesu nu merita sa i te adresezi altfel decat cu „Hai sictir”. Ai dreptate insa cand spui ca, daca vrei sa atragi atentia cititorilor sai, nu trebuie sa recurgi la un astfel de limbaj.

 18. Radu Humor Says:

  „S-ar putea să descoperiţi că dacă nu voi încerca să-i fac treaba omului ăluia care e premier, el chiar o să asculte”

  Aici ma gandesc ca a spus , sau a vrut sa spuna ca daca premierul ar fi lasat sa lucreze, fara a i se dicta ce sa faca, ar face el singur si ar fi mult mai bine !

 19. Radu Humor Says:

  @ Corina , cine a zis ca au fost rai ?
  Poate putin malitiosi….

 20. Radu Humor Says:

  Nu se vrea intelege ca unuia ca Plesu, poti sa-i vorbesti si ca lui Vanghelie, si va intelege perfect.
  Invers e mai greu …. 🙄

 21. Radu Humor Says:

  Acelasi lucru este valabil si pentru cititorii lui Plesu,
  ca ai lui Vanghelie….. 😆

 22. Radu Humor Says:

  @ Florian, chestia cu turnesolul ( ca asa trebuia sa se exprime, pentru a nu da ocazia unora de a ironiza pe seama bietei hartii 😉 ), a fost cat se poate de clara :
  Cu ajutorul turnesolului ( de fapt a candidaturii Principelui), se va colora intreg spectrul politic al Romaniei ( ca unii vor iesi mai rosi decat par, altii mai galbeni , sau unii mai putin portocalii, conteaza mai putin, dar s-ar putea sa mai apara si alte culori , pe care nimeni nu le-asteapta, dar nici nu fac nimic spre a le impiedica sa apara :mrgreen: ) si de abia atunci vom stii incotro ne indreptam ca natiune. 🙄

 23. Radu Humor Says:

  „e vreun nemernic pe care nu’l admiri ?

  Omido, pe tine cine te…..?!

 24. viermele_bolsevic Says:

  radu,

  decat sa m’admire una ca roxana mai bine sa ma consume fratii mei nebolsevici .. 🙂

 25. ela Says:

  Roxana,
  ma intreb cum ai „reusit” sa afli finalul ideilor pe care Duda ar fi vrut sa ni le impartaseasca, eu nu prea am.. pentru ca stelica tanase il intrerupea cam pe la mijocul frazei, iar Duda ca un om obisnuit sa respecte interlocutorul se oprea.
  Stelica e obisnuit numai cu mahalagioi din astia care vorbesc in paralel cu interlocutorul.
  Cam asta am observat eu in special de la alegerile pentru PE ca se face la TV in talk „shouri,” parca este un concurs despre care vorbeste mai mult si prost si mai tare peste celalalt.

 26. ela Says:

  Si inca ceva, am zis ca nu sunt hotarata in privinta votului pe care o sa-l dau, care oricum nu conteaza pentru cei care numara, ci numai pentru constiinta mea, cred ca m-am hotarat, o sa-l votez pe Duda, e altfel.
  Maine poate ma razgandes, poate base m-a va cuceri cu stilul sau caracteristic si asta numai daca imi promite ca o va numi pe Ridzi prim ministru, altfel nu, femeia le are cu cheltuirea banului public nu gluma.
  Si cu udrea la Finante, sunt prietene si vor face „ceva” pentru Romania ce n-a vazut Bruxellesul.

 27. republicanus_fost_ vierme Says:

  e bine de reamintit:

  constitutia din 1938 a lu’ carol a fost votata de 99% dintre cei peste 4 milioane de alegatori … votul a fost obligatoriu si exprimat prin „declaratie verbala facuta inaintea biroului electoral” .. probabil ca cei 5000 de votanti impotriva erau dusi cu pluta … 🙂

 28. republicanus_fost_ vierme Says:

  in 1938 constututia din 1923 a fost abrogata … in 1940 constitutia din 1938 a fost suspendata … intrebare: intre 1940 si 1947 mihaita a fost rege sau uzurpator? … 🙂

 29. Roxana Iordache Says:

  @renata. Sunt presupunerile tale, pe care le pot considera, cel puţin parţial, premise false, care să te ducă la concluziile preconcepute, deci impresii ale tale.

  1. Cititorii mei sunt inteligenţi. Indiferent că sunt pro sau contra mea. Nu vorbesc de imbecili, fatalmente sunt şi din ăştia, la fiecare. Dar aici se trimite artilerie grea ca să mă combată şi pentru că n-au argumente, încearcă să mă discrediteze personal, ceea ce e ultimul lucru care le-ar putea reuşi: nu sunt bărbat să mă las dusă de cântece de sirenă. :mrgreen: Şi ca să fie clar: am preferat mereu libertatea, sunt propriul meu boss, am făcut mereu ce-am vrut şi nu am să schimb asta. Nimeni nu-şi permite să mă condiţioneze.

  Nu înţeleg de ce complici. El a venit cu supoziţii de intoxicare, eu, cu fapte. Care-i problema?

  2. Ba minte şi chiar tu spui asta. Minciună prin omisiune. De fapt, nu trunchiază. Lansează o otravă nedemnă de un intelectual cu pretenţii, adică acreditează un zvon securistic de pe şanţ, ca dovadă şi cei care l-au susţinut pe blogul meu, cu ochi albaştri, dar nu de elită. Elita Securităţii, adică aceea care chiar ţinea la ţară, l-a respectat mereu pe Coposu. Chiar şi când l-a torturat.

  3. Cred că luptă de clasă faci tu, Renata. Îmi atribui prezumţios aberaţii. Eu accept critica şi chiar îmi place să argumentaţi unde vi se pare că greşesc şi de ce nu sunteţi de acord cu mine. Dar nu să-mi atribuiţi aiureli.

  4. NU mă interesează să fiu primită acolo unde e primit Pleşu. Am refuzat sistematic acele invitaţii, Pentru mine importante sunt invitaţiile la Casa Regală şi în Casa Coposu. Ca şi la prieteni. În rest, scuză-mă! Fariseismul poleit mi-a repugnat mereu. Morminte vopsite, vorba sfinţilor părinţi. Văruite frumos pe dinafară, date cu aur şi înăuntru, pline de viermi.

  5. Este blogul meu personal, nu-i un ziar. Şi chiar dacă ar fi, stilul meu nu-i reactiv, în funcţie de alţii. Ci invers. Editorialele mele s-au predat la Facultatea de Jurnalistică. Apropo de stil. Chiar dacă nu (mai) sunt jurnalist.

  6. Da, am orgoliu. Dar nu am vanitate. Cred că am învăţat mai mult de la Noica decât Pleşu. Chiar dacă eram copil faţă de el.

  7. Nu m-am adresat lui Pleşu cu Hai sictir! Deşi ar merita. Dar, ţi-am mai spus, trebuie să inventezi ca să mă combaţi. 🙂 Ar fi fost interesant să aduci contraargumente la ceea ce am scris eu. Ştiu, e mai greu decât să inventezi. Ştiu că ai fantezie, se vede şi din blogul tău simpatic. 🙂

  Referitor la CV-ul lui Radu Duda. Aspecte nebuloase în biografia lui sunt doar în minţi nebuloase. Eu n-am încercat să-ţi impun nimic, nici ţie, nici altora. V-am invitat să vă folosiţi materia cenuşie şi totodată, să nu vă zăvorâţi inima, pentru că ea simte autenticitatea. Atunci când are, evident, educaţie, Când nu, e dusă de nas.

  Te-ai gândit că poate deplorabil nu-i un fragment dintr-o carte de dialoguri cu Principele Radu, ci modul în care tu l-ai perceput? Ce uşor muşcaţi momeli! Aş câştiga o avere dacă aş paria pe reacţia voastră, a celor guvernaţi de prejudecăţi. Nu te supăra, dar aşa dai impresia. Tu ţi-ai spus părerea, mi-am spus-o şi eu. Dacă poţi accepta e OK. Dacă nu, asta e situaţia. 🙂

  @Radu Humor. Eu aş vrea să participe la emisiuni dure de tot. Sunt pregătitoare. Apropo de implicare, sunt implicată necondiţionat, aş face orice îmi stă în putinţă ca să fie ales preşedinte al ţării. Şi ştiu că foarte multă lume îmi va mulţumi. Dar asta o fac pe cont propriu. În rest, Principele are o echipă care lucrează susţinut. Dacă am să fiu implicată oficial în campania Principelui Radu, fii sigur că veţi afla, pentru că nu sunt genul care să mintă.

  @Florian. Şi tu ce vrei, ipocriţi la infinit, care să flateze deficienţele electoratului? De altfel, iarăşi eşti nedrept, el de fiecare dată încearcă să justifice idiotizarea poporului român la nivel de populaţie, din cauza zecilor de ani de propagandă şi a bătăii de joc postdecembriste. Totodată, a şi spus – ceea ce am menţionat – „dacă eu nu voi reuşi”. Iar la idioţenie sau ticăloşie s-a referit în contextul foarte clar al împroşcării cu noroi a Casei Regale. Ceea ce faci şi tu, care te consideri electorat elevat şi chiar eşti, dar doar intelectual, din păcate, nu şi moral. Ţine minte că având atitudinea calomnioasă faţă de Principele Radu, îl înjuri de mamă pe Regele Mihai, care îl creditează. E chiar aşa de greu să pricepi că Regele Mihai e şi mai inteligent, şi mai experimentat şi mai înţelept şi infinit mai curat decât noi?

  P.S. La ce limbaj am recurs eu în articolul despre Pleşu? La cel atribuit de @Renata? La fel cum şi Pleşu i-a atribuit lui Coposu o intenţie, contrar realităţii faptice? Se pretinde creştin, îl bate Dumnezeu pentru asta.

  @Radu Humor. 😆 Pentru comparaţia Pleşu-Vanghelie. Ţiganul nu cred, totuşi, că ar fi minţit despre Coposu, dacă l-ar fi cunoscut. Pleşu a fost un nesimţit.

  @ela. Înseamnă că l-ai înjurat în timpul ăla pe Stelică Tănase şi n-ai mai ascultat ceea ce, totuşi, reuşea Principele, cu stoicism amuzat. 🙂

  Ai umor. Poate faci tandem cu @Humor. 🙂

 30. Florian Says:

  @Radu Humor
  Dupa ce a comparat campania prezidentiala cu o hartie de turnesol care va colora intreaga societate romaneasca, Radu Duda a continuat (citez cu exactitate, poti sa ma verifici pe site-ul postului tv): „Cum voi incheia eu aceasta campanie, asta va fi o lectie buna despre cum se afla Romania in acest moment.” La fraza asta m-am referit in precedentul meu comentariu.
  Si, dupa parerea mea, a mai facut o afirmatie care, fara sa se inscrie in seria celor tributare atitudinii de superioritate pe care o afiseaza si care ma calca pe nervi, poate fi incadrata in categoria gafelor politice. La un moment dat, George Stanca l-a intrebat daca, odata ajuns presedinte, va schimba actualul guvern. Radu Duda s-a ferit sa cada in capcana unui raspuns afirmativ, dar a sarit in extrema cealalta si a spus ca guvernul Boc va ramane pana in 2012. Daca raspundea ca schimbarea guvernului nu este o prerogativa a presedintelui ci a parlamentului, totul era OK. Sa spui insa raspicat ca actualul guvern va ramane pana in 2012, cand i se incheie mandatul, suna aproape la fel de angajant ca si varianta opusa, ca vei schimba guvernul, si una si cealalta neavand insa nicio legatura cu vointa presedintelui. Poate ca ascultatorii nu au dat atentie acestei nuante, cu certitudine insa ca nu au batut din palme de bucurie, la aflarea vestii ca Radu Duda este un sustinator al guvernului Boc.

 31. ela Says:

  Roxi, pe mine ma enerveaza Tanase mai demult de cand rade aiurea. Principele, cum frumos ii zici, da, ar fi vrut sa spuna mai mult, da asta, i-o reteza ca sa debiteze el o intrebare kilometrica.
  Eu stiu ca e taman invers, intrebarea e scurta iar raspunsul laborios, mai ales ca trebuia sa-l lase sa-l auzim pe Duda,nu pe el, „Domul” tanase.

 32. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Nu ştiu ce număr poartă la pantofi, ţi l-aş spune, i-ai găsi un defect, că stă pe picior mare. Eu port 35/24. :mrgreen:

  @ela. Ştiu, aşa face el, îşi întrerupe invitaţii. Tare mi-ar plăcea să-l invite pe Piersic, dacă-l dovedeşte şi pe-ăla, merită o diplomă. 🙂

 33. renata Says:

  Roxana,
  mulţumesc pentru răspuns.
  Indiferent dacă nu m-am făcut înţeleasă în totalitate vorbind despre Pleşu, nu dorm liniştită dacă nu precizez fără echivoc, că îmi displace profund, de la o vreme, fiindcă e duplicitar şi oportunist.
  Cu Duda însă, regret, rămânem fiecare pe malul ei. Nu sunt câtuşi de puţin „intoxicată”. Dacă din fragmentul citat de tine, eu am perceput ceva infatuare de principe făcut, iar nu născut, cred că e dreptul meu de receptor al mesajului din bucata citită, să am o percepţie diferită de a ta. Şi de a multora.
  Când scrii ceva, îţi asumi riscul să fii perceput în cele mai neaşteptate feluri, de diverşi cititori. Pe principiul unde dai şi unde crapă.
  Aşa cum şi eu, scriind la mine pe blog, trebuie să-mi asum riscul că cineva, cândva – şi nu chiar oricine, ci Roxana Iordache însăşi – o să aleagă atributul „simpatic” pentru felul în care scriu eu acolo. 🙂
  Te citesc în continuare şi în continuare te voi deranja cu păreri, când simt nevoia. Mai mult sau mai puţin simpatice.
  O noapte bună bună îţi doresc, ţie şi cititorilor tăi!

 34. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Daca analizand prestatia cuiva ajung la niste concluzii, iar acestea ma conduc la creionarea unor umbre pe portretul luminos pictat de altii, asta nu inseamna ca-l calomniez pe cel in cauza, indiferent cat de simpatizat este el de cei care au trudit la pictarea tabloului. A calomnia pe cineva inseamna a-i atribui vorbe sau fapte care nu-i apartin, nicicum sa-i judeci vorbele sau faptele, atunci cand ele exista. Poti sa ma acuzi cel mult de subiectivism, dar chiar de-ar fi asa este un subiectivism sincer si prin urmare nu pot fi constient de el. Reciproca este si ea valabila, pentru toti cei ce-l sustin din convingere pe Radu Duda. Revenind la calomnie, intrucat ea nu exista, cade si acuzatia cu injuratura de mama la adresa MS Regele Mihai I (ce exprimare plastica, m-ai dat pe spate!). De asemenea, se duce pe apa sambetei si imoralitatea pe care mi-o atribui, ea decurgand din proferarea unor calomnii care de fapt nu exista.
  Cat despre acuzatia ca aducandu-i critici lui Radu Duda improsc cu noroi Casa Regala, reiei a nu stiu cata oara laitmotivul cu fabricile si uzinele.
  Ai perfecta dreptate ca este creditat de Regele Mihai, de ale carui calitati nu stiu ce te face sa crezi ca m-as indoi, dar si Regele este un om, iar omul este supus greselii. Un Rege este unsul lui Dumnezeu, dar nu este Dumnezeu. Pornind de premisa failibilitatii unui Rege, ca apartenent al speciei umane, admiti posibilitatea teoretica a ipotezei ca Radu Duda sa nu fie cel ce pare a fi si ca Regele Mihai sa se fi inselat?
  Raspuns la PS: Nu poti sa sustii ca articolul despre Plesu este scris in ceea ce se cheama un limbaj colocvial. Iti redau imprecatiile cu care l-ai alintat in primele sapte din cele paisprezece paragrafe ale articolului: a publicat o mizerie, este precar moral si intelectual, se prostitueaza in fata puternicilor vremii, este egal cu zero, il compari cu o prostituata care face sex oral, apoi cu o Eba care barfeste pe sant cu o Borfeta si, in sfarsit, minte ordinar. Ca nu merita un altfel de tratament este perfect adevarat, este exact observatia pe care i-am adresat-o @renatei. Am fost insa de acord cu ea ca, daca vrei ca revolta ta sa aiba ecou in randul cititorilor lui Plesu, acolo unde este important ca ea sa produca efecte, limbajul folosit nu este cel mai potrivit mijloc de a-ti atinge scopul.

 35. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Cu privire la numarul de la pantofi: Am ratat ocazia de a deveni ospatar sau tinichigiu, dar am absolvit cu brio cursul de cautat noduri in papura. Daca platesti bine il iau la puricat pe Crin, te bagi?

 36. Roxana Iordache Says:

  @renata. Mulţumesc şi eu. Ba da, eşti intoxicată de prejudecăţi. Uite, o dovadă simplă. Te grăbeşti să dai sentinţe, citind o singură frază, pe care am ales-o tocmai ca să testez reacţia celor cu prejudecăţi. Era previzibilă. Nu crezi că dacă vrei să ai o opinie avizată, trebuie mai întâi să citeşti cartea? 🙂 De deranjat, măcar de m-ar deranja mai mulţi la nivelul tău. 🙂 Am zis că blogul e simpatic, pentru că te cheamă. Altfel, nu-s chiar aşa de insensibilă încât să nu sesizez cât suflet e acolo şi câtă inteligenţă. 😐

  @Florian. Nu nu analizezi, denigrezi. 🙂 În cazul de faţă, evident. În rest, treaba ta, 🙂 Acum, ca să te justifici, în loc să te scuzi, schimbi până şi sensul cuvintelor. A calomnia înseamnă a susţine despre cineva lucruri oribile. Zici că tu critici? A critica înseamnă a argumenta contra, cât se poate de obiectiv. Ceea ce faci tu e atac la persoană bazat pe viscerele tale.

  Într-adevăr eşti disperat, ca dovadă că eşti sofistic. N-am spus că Regele e infaibibil. Am spus că ne e superior. Din toate punctele de vedere. Dacă tu consideri contrariul, e dreptul tău. Până aici ai ajuns! :mrgreen:

  Referitor la articolul meu despre Pleşu, chiar vrei să dai impresia că n-ai proprietatea termenilor. Sunt termeni duri, dar academici. Imprecaţie este, de exemplu, să te trimit eu pe tine la origini, la propriu. :mrgreen: Conu Alecu spunea că e supremul elogiu, de fapt (of, chiar m-a apucat lenea să-ţi explic de ce – nostalgie amniotică, etc.). 🙂 Încă o chestie: nu vreau să conving pe nimeni. Eu vă tot spun şi voi nu vă prindeţi de chestia-asta. Fiindcă voi îmi atribuţi tendinţa voastră. 🙂

  Referitor la Crin: săracul şi-aşa are probleme, să-l mai deparazitezi şi tu, îi cade toată blana! :mrgreen:

  P.S. Într-adevăr, la căutat noduri în papură cred că eşti doctor. 🙂

 37. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Am tinut sa te intreb ceva dar am uitat, Jack are grija sa nu ma surmenez cu prea multe probleme. Acum insa l-am domolit cu o cana de zeama de varza si mi-am amintit. Tu porti 35 la stangul si 24 la dreptul, sau invers?

 38. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  CALOMNÍE, calomnii, s.f. Afirmaţie mincinoasă şi tendenţioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputaţia cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie, lat. calumnia.

 39. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Criticile mele la adresa lui Radu Duda se refera, in modul cel mai explicit cu putinta, la vorbe sau fapte ale acestuia, ceea ce nu are nicio legatura cu acuza de denigrare pe care mi-o aduci.
  DENIGRÁ vb. v. calomnia (definitia calomniei am transcris-o in comentariul precedent).

 40. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Prin atac la persoana, eu inteleg in mare urmatoarele:
  – comentarii negative nefondate la adresa cuiva;
  – insultarea unei persoane in legatura cu defectele sale fizice;
  – comentarii jignitoare la adresa unei persoane pe motive ce tin de sex, rasa, religie, orientare sexuala, varsta sau altele asemenea.
  Tu ce intelegi prin atac la persoana si cum anume se incadreaza comentariile mele in aceasta notiune?

 41. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  E drept ca nu ai sustinut ca Regele Mihai e infailibil, dar cu urmatoarele cuvinte ai fost pe aproape: „Ţine minte că având atitudinea calomnioasă faţă de Principele Radu, îl înjuri de mamă pe Regele Mihai, care îl creditează. E chiar aşa de greu să pricepi că Regele Mihai e şi mai inteligent, şi mai experimentat şi mai înţelept şi infinit mai curat decât noi?”
  Tonul dur al cuvintelor tale, prin care nu permiti sa planeze nicio umbra de indoiala in legatura cu deciziile Regelui Mihai, le apropie de sensul notiunii de infailibilitate.

 42. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  IMPRECÁŢIE s.f. Blestem; injurie, ocară. ♦ Figură de stil care conţine un blestem. [Gen. -iei. / cf. fr. imprécation, lat. imprecatio].
  Exemplele pe care le-am cules si citat din articolul tau despre Andrei Plesu pot fi perfect caracterizate prin termenii de injurii sau ocari.

 43. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Te-am avertizat prieteneste, cu alta ocazie, sa nu ma starnesti ca-i bai mare. N-ai vrut sa ma asculti.

 44. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Slăbuţ de tot! În rest, definiţiile confirmă ce am spus. Noapte bună! „Măgarule, golanule”, ca să te critic. :mrgreen:

  P.S. Să mă ierte măgarul. 🙂

  P.S. 2. În rest, imprecaţie e un termen academic. La fel şi ceea ce consideri tu injurios în articolul meu.

 45. Radu Humor Says:

  @ Florian : Cred ca tu ai fi vrut ca @Roxana sa spuna in loc de :
  „îl înjuri de mamă pe Regele Mihai, care îl creditează. ”

  ” il injuri de Regina mama ….”

  P.S. Apropo de noduri :
  anunta-ma cand iesi din papura si vezi sa nu dai in …papula 😆
  Pe curand !

 46. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Golan da, am purtat si ecuson in ’90, il mai pastrez si acum intr-un fund de noptiera. Puteai sa adaugi si tampit, nu mi-am facut inca ecuson, dar ma bate gandul ca vreo 15 milioane de ecusoane s-ar potrivi momentului. Dar magar nu, as vrea eu…

  @Radu Humor
  Toate ca toate, dar pana la „pa”, e prea greu blestemul.

 47. sictireli Says:

  In urma cu multi ani, cand Radu Campeanu intentiona sa produca un soc in societatea romaneasca, propunandu-l pe Regele Mihai ca si candidat la presedintie, un tanar, intrebat de un reporter ce parere are, a raspuns, oarecum aiurit printr-o intrebare de bun simt: Daca este Rege, cum poate sa fie Presedinte?
  Cred ca aceeasi problema se pune si cu Duda. Diferenta este ca Duda nu are sange albastru, oricata transfuzie si-ar face, ori de cate ori ar repeta … de Romania, dupa Radu. Asa, ca actor, e ok. Joaca bine rolul. Poate ca tocmai asta il face sa fie mai putin ridicol in incercarea lui de a aplica pe blazonul familiei si cucuveaua de la Cotroceni.

 48. Gabriel Says:

  Paul de Romania…cred ca el este „papusarul „marionetelor”.

 49. Florian Says:

  @sictireli
  Yyyyeeesssssssssssssss!

 50. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. 😳

  @Florian. Când nu-ţi convine, faci pe prostul. :mrgreen:

  @sictireli. Nici o legătură între una şi alta. Principele Radu nu este în succesiune dinastică, el poate candida la preşedinţie. În altă ordine de idei, Regele Simeon al Bulgariei a fost prim-ministru, atunci când ţara lui avea mai multă nevoie de el, pentru admiterea în Uniunea Europeană. E bine să şi gândim şi să nu preluăm, facil, nişte clişee.

  @Gabriel Bun venit! S-ar bucura şi el. Dar nu cred că are anvergura pentru aşa ceva.

  @Florian. Ce uşor te entuziasmezi! Din nimic.

 51. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Nu-i vorba ca nu-mi convine, stii bine ca dreptatea e de partea mea ca intotdeauna, dar esti prea catar ca sa o recunosti. In toate dictionarele explicative, in dreptul cuvantului catar ar trebui pusa poza ta.
  Adevarul este ca mi-e mila de tine, disperarea in care vad ca te zbati ma obliga sa fiu concesiv. Nu am facut pe prostul ci ti-am cedat o victorie iluzorie, cu speranta ca vei avea o noapte mai linistita, nebantuita de cosmarul numelui meu. Ca sa nu dormi insa prea profund, ca pe urma cine stie cand te trezesti si nu mai am pe cine sa trimit in corzi, o sa te contrazic putin.
  Comparatia total nereusita (vai de capul ei, saraca) pe care ai incercat sa o faci intre niste injurii adresate cuiva asa, hodoronc tronc (mersi ca m-ai ales pe mine ca material didactic) si comentariile mele, stralucite demonstratii care vor fi introduse in toate manualele de logica de pe mapamond, are valoarea unei nuci izbite d’a-mboulea in perete. Daca eu sunt slabut de tot, cum ti se pare tie, tu esti costeliva de-a binelea, schelet scartaind in vanturile desertului dizarmonice si dezgustatoare sunete, ce zadarnic se vor dulci acorduri de lira.
  O seara buna in continuare iti doresc.

 52. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Nu ma entuziasmez din nimic, stiu sa recunosc si sa apreciez valoarea.
  Cand imi scrii nu te mai uita in oglinda, ca incurci borcanele.

 53. Liviu Says:

  http://blog.monarhist.ro/radu-duda-nu-este-interesat-de-restaurarea-monarhiei/

 54. ela Says:

  Buna tuturor,
  Liviu, tu ai crezut ca este interesat?, eu nici o clipa, a se face un comentariu pe tema asta e ca si cand ai vorbi despre nimic.

 55. Florian Says:

  @Liviu
  Multam pt. link, m-a ajutat sa ma mai racoresc un pic pe caldurile astea de pe-aci.

 56. Radu Duda nu este interesat de restaurarea Monarhiei » Blogul Monarhist Says:

  […] https://roxanaiordache.wordpress.com/2009/06/20/radu-al-romaniei-la-realitatea-tv-comentam/ 1 comentariu Publicat de administrator în Radu Duda Un comentariu […]

 57. Florian Says:

  @Liviu
  Ce-mi facusi bre, ma trimisesi in gura lupului aluia imbracat in blana de oaie? De ce nu avertizasi lumea ca locul ala de pierzanie, incotro ne indrumi cu un aer atat de candid, e o cloaca securista? Ia spune drept ce esti mataluta, tablagiu sau ofiter?

 58. Succesiunea în Dinastia Română. Răspunsul lui Dan Ghenea pentru Bogdan Duca: “Acest tip de monarhism a făcut posibilă A Treia Republică Franceză.” | tudorvisanmiu Says:

  […] Într-un interviu acordat lui Stelian Tănase în 2009, în timpul tentativei de a candida la alegeri, Principele Radu a scăpat un gând: […]

 59. Candidatura ASR Principele Radu şi pedagogia regală | Monarhia Salvează România Says:

  […] „Stelian Tănase: Credeţi că preşedintele Băsescu vă percepe ca pe un rival? […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: