RADU AL ROMÂNIEI LA REALITATEA TV. COMENTĂM LIVE

poze costi 1 348

Emisiunea „Ora de foc”, cu Adrian Ursu, Adrian Cioroianu şi Luca Niculescu

„Nu există nici un candidat al României cu numele de Hohenzollern-Veringen”, a spus Principele Radu ca răspuns la frustrarea Principelui Karl Friedrich, care l-a acuzat pe tatăl lui, Şeful Casei de Hohenzollern-Sigmaringen,  că i-a acordat titlul princiar, într-un interviu stupid publicat azi în „Cotidianul”.

În statutul Caselor Regale, cuvântul legat de dinastie îl are şeful Casei Regale, a adăugat Radu al României Duda şi a spus că intră în cursa prezidenţială sub acest nume conferit de Majestatea Sa Regele Mihai.

Adrian Cioroianu: Au mai existat astfel de conflicte în secolul trecut. Poate prelua numele soţiei.

Luca Niculescu: Tatăl d-lui Karl Friedrich avea tot dreptul să-i acorde titlul.  Apropo, de ce v-aţi schimbat numele?

Radu al României: Titul românesc are precădere în faţa oricărui titlu străin – Regele Mihai i-a acordat titlul de Principe al României şi nepotului nostru, Nicolae, titlu care intră în vigoare în aprilie anul viitor. Şi Karl şi prietenii lui care aranjează astfel de chestiuni ca interviul ştiu foarte bine.

Principele Karl a fost primit  prima dată-n viaţa lui la Prinţul Charles, invitat de Principesa Margareta şi de mine. Karl a făcut ceva pentru România, în aceşti 50 de ani?

Adrian Cioroianu: Privesc această candidatură cu oarecare reticenţă. Nu cred că este oportună în primul rând pentru Familia Regală. Eu cred că singura persoană care are de câştigat din această candidatură este Principele. Deci notorietatea dânsului în mod cert va creşte. Dar nu ştiu ce se va întâmpla cu renumele Casei Regale.

Radu: Notorietatea mea a fost măsurată. Era de 78% când am intrat în cursa prezidenţială. Printr-o muncă de opt ani în comunităţile româneşti. Titlul de principe este acordat de către Rege în acord cu Statutul Casei Regale, atunci când doreşte. Atâta vreme cât România rămâne o republică, titlul nu are decât o semnificaţie de familie.

Candidaţii politici sunt contracandidaţi, dar nu sunt rivalii mei. Pentru că dacă eu ajung preşedinte, ei sunt eligibili pentru funcţia de prim-ministru, spre deosebire de mine. Politica de partid este o politică ce nu are nimic de-a face cu fişa postului de preşedinte al ţării.

Adrian Cioroianu: Sunteţi cu atât mai expus cu cât n-aveţi un partid. Nu e vorba de notorietate, ci de credibilitate. Credeţi că vă va ajuta titlul de principe?

Adrian Ursu: Notorietatea, 78%, credibilitatea, 24%.

Luca Niculescu. Eu aştept ca Principele să fie mai prezent.

Radu: Am făcut declaraţii cu privire la evenimente. Eu am refuzat să vă răspund la întrebările privind politica de partid. În ceea ce priveşte chestiunile importante, sunt singurul candidat care a fost în Covasna şi Harghita în calitate de candidat. Atitudinea este de natură statală, nu politică.  Să vă dau trei cifre de ziare locale care depăşesc tirajul dv.?

Ursu: Tunsul oii vi se pare o atitudine statală?

Radu: Mi se pare o abordare care subminează statalitatea românească în fundamentele ei. Dv. vă permiteţi să faceţi această glumă, eu nu. N-am văzut nici un şef de stat european făcând gesturi care să pună în pericol propria instituţie. Numai atunci când provin din zona politică. De-asta candidez.

Ursu: Ce relaţie bilaterală aveţi cu preşedintele Băsescu?

Radu: Nu există nici un fel de relaţie bilaterală.

Ursu: Este în relaţie cu declaraţiile preşedintelui?

Radu: Sunt declaraţii regretabile. Familia Regală niciodată n-a făcut vreun gest public care să pună într-o situaţie umilitoare pe vreun demnitar. În acest moment, degradarea instituţională în România este maximă.

Cioroianu: Singurul avantaj al candidatului Radu Duda este să se ţină departe de această bălăcăreală.

Ursu: Pe cine contaţi în turul II?

Radu: Pe cine contez şi în turul I. Pe cei 61% absenţi de obicei la alegeri.

Ce mă deosebeşte fundamental de contracandidaţi este că ei sunt oameni politici. Faptul că sunt membru al Familiei Regale primează în imaginea oamenilor.

Cioroianu: Dacă iese din pluton este singura şansă a Principelui.

103 răspunsuri to “RADU AL ROMÂNIEI LA REALITATEA TV. COMENTĂM LIVE”

 1. viermelebolsevic Says:

  niciun mascarici nu e destul de mascarici daca nu se da si’n spectacol … 🙂

 2. Petru Avram Says:

  S-au şmecherit conaşii de la Realitatea. Nu mai aduc toţi nespălaţii să tragă de ureche Alteţa Regală.

  @Roxana
  Eu vi-aş putea înţelege simpatia pentru Cioroianu dacă şi-ar exprima mai bine ideile. Exprimarea orală e destul de ştirbă, chiar dacă e relativ preţioasă.

  Apropo de prezidenţiabili antenişti tocmai ce-l face praf pe Nati Meir. Eu nu-l simpatizez deloc dar chiar aşa de disperat să fii după rating?

 3. viermelebolsevic Says:

  monarhia a modernizat atat de bine romania incat in 1948 in cel mai industrializat sat din romania nu era un dispensar … 🙂

 4. viermelebolsevic Says:

  77 dintre cele 78 de procente ce le indica masuratorul de notorietate veneau de la faptul ca’l cheama duda … cand p’a unu’l cheama ca pe fructele alea mici albe sau negru-rosietice te stie toata lumea … plus ca prin multe sate „duda” e porecla prostului satului .. 🙂

 5. viermelebolsevic Says:

  erata: pa

 6. viermelebolsevic Says:

  wow, ce’mi place cand se musca de cur unu’ pa altu’ .. 🙂

 7. Petru Avram Says:

  @viermelebolsevic

  Auleu @viermelebolsevic. Serios !? Vorbim de perioada în care veneau oameni din Italia să muncească aici? Perioada în care s-a construit România fără sudoarea condamnaţilor politici şi a „duşmanilor poporului”? Sunteţi ridicol.

 8. viermelebolsevic Says:

  ma duc sa ma culc pentru ca vad ca nimeni n’are curaju’ sa ma contrazica .. 🙂

 9. atreides Says:

  Cam nasoala declaratia lui Cioroianu despre relatia lui actuala cu PNL: ”Nu sunt in conflict cu partidul, ci cu o mana de oameni care a pus mana pe partid”. Oare chiar nu poate face Crin un gest ceva pentru a se impaca? Si cu Daianu la fel. Parca tot zicea Crin la congres ca e nevoie de o mai mare deschidere etc etc etc

 10. Petru Avram Says:

  @Roxana
  Ai o pacoste de blog, care nu se pretează la activitatea stresantă de live-blogging. Apreciez efortul, cu toate astea.

  A fost destul de bine, răspunsul candidatului Duda unde nu a fost obstrucţionat de „binevoitoarea” deontologie.

  PS: nu înţeleg de ce ai şters replicile viermelui. Replicile lui erau puerile şi goale de conţinut. Eu sunt defapt supărat că o lasă în aer pe a mea.

  PPS: pariu că nu se laudă Badea cu ratingul de azi? 🙂

  PPPS: scuze pentru excesul de opinii de azi; se datorează optimismului relativ de azi faţă de mizeriile de ieri cu alegerile pt PE.

 11. Claudiu Says:

  Principele se comporta demn. Cioroianu este o mare pierdere pentru PNL. Crin intelege oare ceva?

 12. razvan Says:

  Intresanta emisiune.
  De observat stilul ceva mai ofensiv a lui Radu Duda.
  De apreciat faptul ca in ultimele doua saptamani s-a tinut departe de media si implicit de circul electoral.
  Imbucurator a fost faptul ca de data aceasta a fost invitat domnul Cioroianu, care a putut face o analiza obiectiva, demna de un cadru universitar.
  A fost putin ciudat zambetul dlui Duda care in cateva randuri a parut prea sigur pe el.
  Notorietatea de 74% mi se pare neverosimila.

 13. octavpelin Says:

  „In acest moment ,degradarea institutionala in Romania este maxima”spune totul,succes PRINCIPELUI RADU,in demersul sau de a salva ROMANIA!,o seara placuta !

 14. Florian Says:

  De vorbit, vorbeste bine. Nu stiu pe cati va reusi sa si convinga ca nu e vorba de butaforie oratorica, in afara celor deja convinsi. Pe mine sigur nu, pacaleala pe care am luat-o cu Basescu, la votul din 2004, m-a lecuit definitiv de naivitate si m-a facut sa privesc mai intai in trecutul unui om si abia dupa aceea sa ascult ce spune.
  In acelasi registru, @Claudiu are perfecta dreptate, Cioroianu este un monument de competenta atunci cand vorbeste, yes, of course.

 15. Radu Humor Says:

  @ Roxana
  nu stiam ca ai sa faci o postare speciala si am postat la „61 de ani de la Nationalizare”.
  Ti-as multumi daca ai putea-o aduce aici….

 16. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor spune:

  joi 11 iunie 2009 la 10:24:45 pm

  Din pacate n-am stiut nici eu ca la ” Realitatea”
  a fost invitat Principele Radu !
  Din ce am vazut , Merita sa fie vazut !
  Stie sa fie altfel, fara a se osteni prea tare, ceea ce ma face sa cred ca
  aerul majestos al Casei Regale si al cercurilor selecte frecventate a avut pe ce-si pune/lasa amprenta.
  Din pacate anii si regimurile care au lasat urme adanci in fizionomia si sufletul acestei natii ( peste 60 de ani), vor fi greu de sters de pe chipul unei Romanii uratite de personaje grotesti precum Ana Pauker, Dej, Ceausescu, Iliescu sau Basescu
  Dar avem cu certitudine, intr-o lume atat de deformata si traumatizata, un reper moral pe care nu mai avem voie sa-l ratam

 17. renata Says:

  Roxana…
  Un critic de artă contemporan şi imbecil, l-a întrebat pe Cezanne: cum nu pricepe Cezanne că un gram de verde e la fel de verde ca un kilogram de verde?
  Era o reacţie la tuşa insistentă a artistului.
  Dar aici subiectul nu e un post-impresionist de succes, ci o Dudă persistentă vocal, inexistentă în fapt.
  Eşti un jurnalist de excepţie, totuşi nu poţi înţelege că doar mesajul subliminal infectează spiritul celorlalţi, persuasiunea le stimulează instinctul de apărare.
  NU EXISTĂ niciun principe Duda!
  Duda e o construcţie cu aromă de perspectivă în viitorul care nu e nici măcar probabil.
  Majestatea Sa a comis ireparabilul, încercând să pună în scenă un spectacol comestibil cu un actor mediocru.
  Părerea mea de consumator al ideii propuse de tine: cu cât insişti mai mult asupra ideii de principe candidat la presedinţie, cu atât îi reduci şansele de-a aduna voturi, fie şi îmtâ,întâmplător…

 18. Ovidiu Says:

  Nu are nicio sansa, pacat de timp.

  Vezi la mine ultima postare

 19. mihai 4 Says:

  http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-06-12&id=254416

 20. mihai 4 Says:

  http://www.badin.ro/2009/06/rzboi-n-pd-l-consilierul-stolojenist-al-lui-boc-pr.html http://www.badin.ro/2009/06/virgil-nemoianu-s-au-creat-niste-categorii-de-noi-.html http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-06-12&id=30406

 21. mihai 4 Says:

  Roxi,am vazut emisiunea in reluare si mi s-a parut mai incisiv decat in altele. Semn bun spun eu.

 22. Bordelezu Says:

  @renata

  Principessă, un nepriceput în ale artelor vizuale, adicătelea eu, şi-a aruncat privirea la tabloul agăţat în cuiul de sus de către Roxana Iordache – un jurnalist de excepţie, tu spui dar eu cred –, şi n-a văzut kilul de verde ci mâna de mov.
  E foarte bine că a fost aruncat în focul fierăriei lui Iocan un membru al Familiei Regale – Radu Duda – tu spui: un actor mediocru, eu afirm: un om care e altceva, şi îşi face bine treaba. E foarte bine că un Gândirist de la Realitatea TV l-a scos în faţă, ca să contracareze astfel damful mormanului de portocaliu degradat – orange au jus rouge – din altă pânză, din altă galerie, e o galerie mare acolo, nu? – galeria Cotidianul.
  Neica nimeni, adicătelea tot moi, vede că în România mai sunt şi altfel de oameni, nu doar roberte şi elene.
  Şi pentru că tot era o întrebare, pe undeva, p-acilea, ceva… cum că pe cine ar vota monarhiştii în turul doi la prezidenţiale, dintre Geoană şi Băsescu, la care nime’ n-a răspuns… răspund eu, ca nesimţitu’ – nici o noutate, o ştii.
  Noi, monarhiştii, n-am votat şi nici nu vom vota vreodată… cum să mă exprim eu mai plastic… da… folosind vorbele Humorului, cu voia talică, sal’tare Radu!, „personaje groteşti precum Ana Pauker, Dej, Ceauşescu, Iliescu sau Băsescu”.

 23. balbeck Says:

  Nu ia nici 1%.Se vrea si presedinte?De ce?Nu-i ajunge?Sau mai vrea si el niste bani publici in plus?

 24. http://morfoze.wordpress.com/ Says:

  O emisiune nu rezolvă nimic – dacă nu cumva tulbură apele şi mai rău…

  Pentru că :

  1. Duda o să se apere cu mâinile şi picioarele;

  2. Moderatorii sunt prea „politicoşi” ca să-l înghesuie-ntr-adevăr.

 25. mihai 4 Says:

  Morfoze, spune-mi te rog,dar ce a facut fata de ceilalti de trebuie inghesuit?Please, vreau sa aflu adevarul de la tine caci imi pari destept\a.

 26. viermelebolsevic Says:

  petru avram,

  atunci cand majoritatea romanilor erau analfabeti sau semianalfabeti mi se pare normal sa vina italieni sa munceasca aici … asta era urmarea „modernizarii” romaniei de catre monarhie … 🙂

 27. renata Says:

  Măi dragă Borde!
  Nuş’ cum să-ţi zic că n-am dovezi, da’ cine s-a fript cu ciorba, suflă şi-n iaurt.
  Eu nu zic că a fost colaborator al securităţii. El zice că n-a fost!
  Citeşte şi asta, integral şi atent:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Duda,_Prin%C5%A3_de_Hohenzollern-Veringen
  Că a fost membru pcr, nu contează, fiindcă toţi cei de vârsta noastră ştiu cum se făceau membri de partid în facultate, pe bandă rulantă…
  Dar a fost pesedist. La psd nu mai era pe bandă rulantă. Era la bucată.

  Dacă monarhiştii şi toţi românii care tânjesc după un strop de decenţă îl consideră pe Duda exponentul a „altceva” decât ne bagă portocaliii pe gât, cu tot respectul, am senzaţia că ăsta e un comportament similar cu al diabeticilor care mănâncă prăjituri îndulcite cu aspartam şi au pentru o clipă senzaţia că ăla e un „dulce” autentic.

 28. viermelebolsevic Says:

  duda? … reper moral? … era sa mor de ras .. 🙂

 29. viermelebolsevic Says:

  io cred c’ar trebui sa cautam bine peste tot ca poate gasim traista aia cu care’a venit sarantocu’ de carol in romania si sa i’o inmanam, in cadru festiv bineinteles, lu’ mihaita intaiul … s’apoi sa’l duca, bratianu cartofior daca n’o fi murit intre timp, pe el si suita la turnu severin cu vreo caleasca si sa’l urce intr’o barcuta spre germania … si sa nu mai auda romania in vecii vecilor de el si de urmasii lui .. 🙂

 30. Petru Avram Says:

  Ei, ce de concluzii. Trag speranţa să-şi ia lumea ochii de pe ecranele televizoarelor când mai organizează autoarea sesiuni de live-blogging a evenimentelor princiare (glumesc, evident).

  @Florian
  Cât de naiv să fi fost încât să înghiţiţi lacrimile alea prin care se vedea prefăcătoria din elicopter mai abitir decât scrisă pe dealuri cu oi? Nu vă mai scuzaţi. Băsescu a zis exact ce doreaţi să auziţi şi să votaţi, şi nici acum nu sunteţi departe de asta.

  @renata
  Dezamăgitoare comparaţia plastică. Vorbim de politică aici, unde maro e culoarea preponderentă.
  Dacă e să facem „glumiţe” legate de nume am putea să începem cu Băsescu, Crin, Tăriceanu, Muscă. Nu?
  O întrebare naivă: când „prompterista” spaniolă Letizia Ortiz Rocasolano a primit titlul de Prinţesă de Asturia v-aţi supărat pe Juan Carlos? Continuaţi discursul lui Băsescu ceea ce m-ar întrista dacă nu m-ar amuza. Notaţi că nu râd cu Băsescu (sau la glumele lui) ţinându-mă de burtă, ci de „ineditul” situaţiei în care vă aflaţi.

 31. Petru Avram Says:

  @viermelebolsevic
  Tăiatul lemnelor e cu şcoală multă, ca şi tăiatul de frunze la câini. În calitatea auto-asumată de vierme căutaţi-vă ceva fructe de parazitat prin grădină fiindcă nu o să vă săturaţi muşcând din Duda.

 32. hendrix Says:

  Am vazut si eu emisiunea si trebuie sa spun ca a fost ceva deosebit! Dupa balciul declansat la alegeri de tzoape de genul elenei curvea, EBA sau ritzi-putzi, dupa manelisti de genul lui jiji fecali, dupa liota de pedelepre abjecte si pesedisti populisti si demagogi, a venit momentul sa ne delectam cu vorbele unui OM! Asa este, in comparatie cu multe vertebrate din menajeria politica mioritica, pare singura finta umana cu adevarat. Singurul om politic care cu adevarat prestanta si caracter desavarsit ar fi Tariceanu, dar nu a participat activ la balacareala electorala.
  Multi romani inca nu inteleg corect rolul unui presedinte intr-o republica parlamentara. Chiar daca actuala Constitutie confera unele puteri presedintelui, ea proclama Parlamentul ca principala putere in stat. Presedintele este un REPREZENTANT al statului si nu ,,seful statului”, asa cum isi aroga ba-secu aceasta functie! Principele Radu ar fi singura persoana capabila sa reprezinte statul roman, singura persoana cu adevarat independenta de jocurile politice. Romanii trebuie sa inteleaga odata ca vremurile in care aveau nevoie de un TATUC AUTORITAR au apus, fiind semne ale unor timpuri dictatoriale bolsevice apuse. Presedinti ca ilici si ba-secu si-au batut joc de rolul prezidential, ei nefiind arbitri impartiali ai jocului politic, fiind prea vizibil partizani ai partidelor din care au provenit. Doar Constantinescu, singurul presedinte ale de forte opuse fesenistilor, a fost apropiat de ceea ce trebuia sa fie un presedinte.
  Singura speranta de insanatosire a tarii ramane in momentul de fata Principele Radu. Cum bine spune, acum ,,În acest moment, degradarea instituţională în România este maximă.” Dupa un regim basescian despotic, institutiile democratice sunt in mare pericol! Despre degradarea lor, facuta in mod intentionat, ce sa mai spun? Marea masa a nehotaratilor si scarbitilor de politica mizera damboviteana, adica 73% la ultimele alegeri, are acum ocazia sa aleaga! Daca nu vor accepta nici acum aceasta candidatura, atunci ce vor? Ei trebuie sa inteleaga ca lehamitea, scarba fata de politica a fost INDUSA VOIT de continuatorii fostului pcr, adica de fesenisti. Scopul lor a fost sa indeparteze lumea de politica prin modul lor grobian de a face politica, lucru dus la ,,arta” duminiuca trecuta. Trebuie sa le aratam ca nu suntem IMUNI, NEPASATORI, ca stim inca sa vedem valorile si reperele morale de care avem mare nevoie. Sper din toata inima ca Principele Radu va avea suficienta putere de lupta, caci in mod sigur propaganda portocalie va face tot posibilul sa-l compromita. Iar daca nu va reusi asta, va face tot posibilul de a-l minimaliza si a-l ignora, sunt convins de asta. Sunt 5 luni bune pana la alegeri, timp suficient pentru o campanie sustinuta, vie si percutanta.

 33. viermelebolsevic Says:

  monarhie vs comunism:

  speranta de viata

  1932 – 42 de ani
  1990 – 70 de ani

 34. viermelebolsevic Says:

  cum a acumulat monarhia miliarde de euro in doar 81 de ani:

  „Cum la ziua Regelui nu te puteai duce cu mîna goala, instituţiile publice i-au ofe­rit lui Carol numeroase daruri, achi­ziţionate din bugetul sta­tului. Cea mai însemnată „atenţie” a venit din partea Băncii Naţionale, care i-a ­ofe­rit monarhului o hartă a Ro­mâniei gravată pe o placă de aur, cîntărind 16 kg. Cînd a văzut cadoul, Regele a întrebat: „Dar unde-s munţii?”. Peste cîteva zile, cadoul s-a în­tors la Carol al II-lea avînd for­mele de relief cerute. Cîn­tărea de această dată 19,6 kg!”

 35. viermelebolsevic Says:

  monarhie vs comunism:

  mortalitate infantila la 1000 de nasteri

  1932 – 200
  1990 – 24

 36. Plano Says:

  @bordelezu
  Jura-te, facand cruce cu limba -n gura, ca in 2000 n-ai votat cu Iliescu …de frica lui Vadim…. si te cred!
  Si… nu vorbi in numele tuturor monarhistilor!
  Cel care in turul 2 absenteaza, voteaza in alb sau anuleaza votul sa nu mai afirme ca este anti Base!

 37. viermelebolsevic Says:

  monarhie vs comunism:

  numarul de lucuitori rurali / medic

  1938 – 17000
  1990 – 1500

 38. Dinu Says:

  @
  viermelebolsevic,

  in timp veti reusi sa deveniti o mica pata …dar nu de culoare, pentru ca negru nu este culoare.
  Dar nu dezarmati, intr-o zi veti deveni util, pamantului. Il veti ingrasa, ca noi toti dealtfel. …nu uitati, intr-o zi veti deveni util!

 39. viermelebolsevic Says:

  dinu,

  nu’s sustinator al comunismului … in schimb sunt dusman al monarhiei … si asa o sa ingras pamantul patriei … 🙂

 40. Bordelezu Says:

  @Plano

  Am mintit, bre, mi-am dat seama dupa ce-am postat, dar nu la 2000, atunci n-am votat sigur, n-am fost in tara… daca eram… cred c-o votam pe ma-mare.
  Am mintit la 2004, ca sa nu iasa Nastase am scos la vot o strada intreaga… am votat „vitzeversa”…
  Ca sa nu crezi ca ma dau mare, iti spun ca-i o strada cu case, nu cu „bloace”, toti ne cunoastem.

 41. viermelebolsevic Says:

  bordelezu,

  nimeni nu reuseste sa convinga pe cineva sa voteze intr’un anume fel … poate oferindu’i cadouri, da’ nici atunci nu’i sigur… 🙂

 42. viermelebolsevic Says:

  monarhie vs comunism:

  gratuitatea si obligativitatea invatamantului

  1945 – 4 clase
  1990 – 12 clase

 43. Naşu Says:

  pt viermelebolsevic

  ceea ce faceti dumneavoastra este sa comparati mere cu pere, sau pe Dobrin cu Hagi, sau crestinism vs ateism, sau Mercedes vs BMW.

  sunteti adeptul sintagmei asa tata asa fiu?

  noi le stim datele acestea pe care le furnizati dumneavoastra, de ce insistati cu ele?

  totusi sa stiti ca aveti niste predecesori celebrii, ma refer la cei care ne spuneau ca s-au gasit droguri la peneteu si dolari falsi la peneleu, ceea ce uitasera predecesorii era sa ne spuna ca dolarii falsi de la peneleu erau facuti la xerox pe format A4 si drogurile erau medicamente.

  va rugam frumos ne puteti spune ce parere aveti despre religie vs ateism, credeti ca religia tine prostii ocupati, credeti ca religia a facut foarte mult rau omenirii de-a lungul veacurilor?

  va rog frumos si un raspuns pentru intrebarea aceasta: tricolorul este un ziar patriotic sau simbolul de infratire a poporului roman?

  va multumesc.

 44. Naşu Says:

  Uite ca pe blogul sau apar si critici nu doar mesaje de adeziune si criticile zic eu au baza reala, redau cateva restul se poate citi pe blogul sau.

  „”…
  1_Constat ca multi sustinatori liberali sunt foarte agresivi la adresa dumneavoastra, gandindu-se ca sunteti candidatul care ia voturi de la Crin Antonescu, sper sa nu se repete greseala din 2000 cand prin trei candidati cu profile asemantoare s-a permis accesul in turul 2 a unui candidat extremist care a permis realegerea celui care trebuia sa fie ales. Trebuie facut ceva in aceasta directie pt a nu ne trezi in aceeasi situatie, tinand cont de resuscitarea extremismului anul acesta.

  3_Iesirea aceea la KFC a fost deranjanta, unu la mana fotografia prost facuta, doi la mana oameni interesati de prezenta dumneavoastra in jur nu se vedeau in cadru si trei la mana erati in costum, la patru ace, in KFC.Nu pareati din acel film, seamana a propaganda electorala iefina, asta o fac politicienii si sunt satul de iei. Ei se pot bate pe burta cu electoratul, le place si astfel castiga voturi. Vedeti tunsul oii, bautul de palinca, dansul cu “poporul”, mesele campenesti. Riscati ca prin miscari gen KFC sa nu iesiti din pluton dupa cum zicea domnul Cioroianu. Probabil colaboratorii dumneavoastra vor sti ce trebuie facut pentru a nu parea distant fata de oameni si va vor consilia cel mai bine. Casa Regala impune respect si probabil multi va cred distant si rece, de 20 de ani suntem obisnuiti cu presedinti populari, care i-au copiii in brate, eu unul nu mai vreau asa ceva. Vreau decenta, vreau bun simt, vreau normalitate. Cred ca aici am divagat, important era mesajul cu iesirea la KFC in costum.
  …””

  Multa lume il acuza pe Radu Duda ca nu ar avea un proiect clar pentru Romania, ce vrea sa faca, ma intreb au citit ” Romania. O viziune pe 30 de ani”? Si ma mai intreb presedintele trebuie sa fie premier ca sa aiba un proiect clar pe ficare domeniu, plecand de la Aparare si terminand cu Educatia? Oare asta nu trebuie sa o faca specialistii din fiecare domeniu?

  De asemenea am mai pus intrebarea si NU AM PRIMIT raspuns de la nimeni, daca Radu Duda nu are un program concret care este programul concret al urmatorilor: Basescu, Antonescu, Geoana? Au un program concret sau doar declaratii? Stie cineva raspunsul?

 45. Dragoş Sorin Nicula Says:

  of-of-of ! 🙂
  esti incurabila ! 😉

 46. viermelebolsevic Says:

  nasu,

  da, cred ca religia tine prostii ocupati

  tricolorul cred ca’i ziaru’ lu’ vadim … n’am citi si nici n’o sa citesc niciodata asa ceva

  altceva? … 🙂

 47. Bordelezu Says:

  @viermelebolsevic

  Observ că eşti priapic…
  Tălică mi-eşti foarte simpatic, nu ne ştim de azi, de ieri… încearcă… nu cu mine, cu altu’, dar cel mai bine-ar fi cu o femeie.
  Văzut-ai tu la mine, în cap, vreo uvertură?
  Da’, ca să-ţi fac pe plac, cânt ca tine, ţi-o recunosc:

  Iepoca de aur şi Ceau-uşescu „le-a criat toati condiţiili pentlu dieplina afilmale, ca plodus al societăţii noastre multi-late-lal diezvoltate, ca oameni noi”, lu’: Nae Ionescu, Gheorghe Brătianu, Petre Ţuţea, Eugen Ionesco, Emil Cioran, Mircea Eliade, Petre Pandrea, Vasile Voiculescu… ba si lu’ Brâncuşi, şi nu-ţi dădui lista completă… pricepuşi tălică…
  Burse, chestii-trestii, el le dădu, n’aşa?
  „Cultulă”, nenică, le dădu cultulă, le dădu apă vie, să se-adape, ce de Jii… dintr-un canal plin cu apă rece de izvor, sec?, nici vorbă!, la cei care nu s-au lăsat duşi, nu?, până n-au mai putut…
  Aşa este, le-a dat condiţii de trai, la toţi cei care nu o ştiau p-aia cu ţianura, a dat omului de rând securitatea de care avea nevoie, nu?

 48. viermelebolsevic Says:

  perioada interbelica .. o rusine pentru romania … dovada clara ca monarhia nu’i in stare sa gestioneze ceva in tara asta … 🙂

 49. viermelebolsevic Says:

  bordelezu,

  io ti’am dat cifre .. tu’mi dai bascalie … cum o fi mai bine? … 🙂

 50. Franklin Says:

  @Balbeck
  Corect se scrie Baalbek.
  Cu doua greseli in propriul nick name ia-o mai usor cu previziunile!

 51. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Mulţumesc mult! Sunteţi extraordinari. Continuaţi!

  @viermelebolsevic. Viorico, ce-ţi dăm să-ţi ţii gura ocupată, un măr, o chestie maronie sau nişte UE? :mrgreen:

 52. viermelebolsevic Says:

  roxana,

  e nevoie de cineva sa va aduca pe voi „lingaii monarhiei” cu picioarele pe pamant .. 🙂

 53. Bordelezu Says:

  @viermelebolsevic

  Mai am si treaba… dar ca sa-nchei, doar atat iti zic:

  Zâzanie, numele tau e viermelebolşevic 🙂

 54. Naşu Says:

  pt simpaticul viermebolsevic:

  mai toate forumurile si blogurile au un astfel de vierme, oare menirea lui este de a genera ideile PRO? de a putea face comparatia intre pro si contra, daca asa este, recunosc ca este o strategie buna.

  ma intrebati si altceva, pai era scris mai sus dar nu ati dorit sa vedeti, reiau intrebarea, intrebare adresata nu numai dumneavoastra:

  ” am mai pus intrebarea si NU AM PRIMIT raspuns de la nimeni, daca Radu Duda nu are un program concret care este programul concret al urmatorilor: Basescu, Antonescu, Geoana? Au un program concret sau doar declaratii? Stie cineva raspunsul?”

  daca raspundeti si la intrebarea de mai sus eu sunt multumit, am uita sa-i adaug si pe Vadim, pe Doctorul independent la lista de mai sus.

  va multumesc pentru raspunsul referitor la religie, nu degeaba am pus intrebarea, 99% eram sigur ca veti raspunde DA, religia este pentru prostime.

  cu multe multumiri dumneavoastra si celor care vor raspunde referitor la PROGRAMUL concret.

 55. viermelebolsevic Says:

  cred ca majoritatea monarhistilor sunt sinceri atunci cand considera ca romania monarhica a fost minunata …. ei fac insa o greseala majora … nu vor sa inteleaga ca romania aceea nu inseamna doar bucurestiul si marile orase …. 80% din populatie traia intr’o sarcie lucie … sa vii acuma si sa spui ca monarhia a fost minunata nu e in regula … pentru asta e nevoie de cei ca mine .. 🙂

 56. zanzanie Says:

  bordelezu,

  n’am ce face … trebuie sa’ti dau mielu’ .. 🙂

 57. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  s’aude monarhisti? … 🙂

 58. Dinu Says:

  @viermelebolsevic,

  pana la urma frumusetea vietii sta si in diversitate, de toate felurile. 🙂

  PS
  Va sugerez sa „audiati”, neaparat „in tacere”, un absolvent de „4 clase monarhiste” la el acasa, intr-un catun „ascuns” de ochii „civilizatiei republicane”.
  Ce este mai periculos pentru o societate: un analfabet, or un semidoct? …or, cand 4>12.

 59. Roxana Iordache Says:

  @vierme. Eşti în stare să ai şi tu micuţa-ţi demnitate de vierme şi să nu te dai după nick-uri? Da, nu-l veţi uita niciodată pe lt. Ion Antonescu, care v-a belit. De mici. 🙂

 60. toader Says:

  daca geoana ajunge in turul 2 cu basescu va amenint ca votez cu basescu.
  sper sa ia crin 35 si duda 16. din pacate domnul duda nu are cum si nici nu va trece de 5%.
  m-am saturat insa si de cioroianu si de calin care fac tot posibilul si penibilul. eu ii credeam pe liberali mai intelepti decat taranistii ca partid.

  bolsevicu’ nu-in intreg la minte sau se distreaza?

 61. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  dinu,

  partial sunt de acord cu tine … 4>12 da’ rar

 62. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  toader, dece sa crezi ca cineva care nu’ti impartaseste parerile nu’i intreg la minte? … 🙂

 63. Franklin Says:

  @Dinu
  De acord cu dvs. In plus, sa remarcam si o diferenta de calitate anume aceea ca absolventii celor 4 clase monarhiste chiar corespundeau standardelor vremii pe cand absolventii celor 12 clase de azi habar n-au pe ce lume se afla, trec prin scoala ca gasca prin apa, nici scris si nici citit. Ba mai fac si vreo 2-3 facultati la „cu plata”. Si-atunci cum devine treaba? Oamenii aia chiar nu acceptau sa se minta pe ei insisi, nu ca acum.
  Cam la fel si cu doctorii, inainte de stalinizare, gaseai unul prost la 10 doctori buni pe cand azi, viceversa. Altminteri, succes total in sanatate.

 64. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  nu’i nici o diferent intre monarhisti si pupincuristii basescieni pentru care orice basina pe care’o trage base miroase minunat si e exact ce lipsea ca viata sa para minunata … 🙂

 65. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  franklin,

  in 1940 0.4% din populatia rurala isi permitea studii universitare … si 2% din populatia urbana … asa a modernizat monarhia romanica?

 66. Marcus Says:

  @Roxana: citez din d-l Duda:”In acest moment degradarea institutionala in Romania este maxima” Perfect de acord si ma intreb cum ar putea fi altfel cand upgradarea se face la „Pescarus”, in loc de Golden Blitz. Iaca ase:

  Daca Golden Blitz nu este, nimic nu este!
  11/06/2009

  Ete, vacs, s-o creada puletii!!!

  Ne-a aratat el, dom’ presedinte ca sunt de gasit intocmai si la timp inlocuitori si pentru Golden Blitz, la o adica, “lacasuri de cultura politica” chiar mai trainice si mai frumoase decat birtul transformat initial de ales in centru de strategie si comanda politico-controcenista de bodega, politica aplicata cu imense succesuri de mai bine de patru ani, unei Romanii mute in contemplatia sa fata de faptele anticonstitutionale si nu numai ale lui Idi Amin de Basarabi.

  Usurat de stresul problemelor organizatorice ce tineau de mosirea partidului prezidential, operatiune incheiata la defunctul si mult hulitul Golden Blitz si stropita la greu cu trascauri care mai de care, mai nou, asimetricu’ da lectii de democratie puletilor, lectii croite pe tiparul falsificarii si validarii acestei manareli a alegerilor, ori de care ar fi ele, la noul sediu strategic, care-i trezeste, prin denumire, amintiri legate de clipele din viata lui, cand era una cu marea, restaurantul Pescarus.

  Acilea si numai acilea, nostalgicul nostru presedinte poate rezolva pe triluri de “Fetele lu’ tata” si “Pusca si cureaua lata”, in aburi bahici mai puternici decat smog-ul londonez, problemele care ar putea aparea in procesul electoral din care EBA tocmai a iesit premiata si incununata cu laurii exit-poll-ului.

  Reteta rezolvarii acestor probleme este simpla si pe intelesul oricarui prostanac:

  Se ia una bucata vicepresedinte purtatoare de sutien, neutra si impartiala a BEC (pentru cine nu stie, Biroul Electoral Central), recomandata in prealabil pentru post de institutia prezidentiala, se aduce in miez de noapte electorala la brateta cu Primul Ministru, inconjurati de paza de corp inalt portocalie, se aseaza cu onoruri la masa de taverna, in timp ce toata lumea este ocupata cu numaratoarea voturilor si incheierea Proceselor Verbale, se ghiftuieste bine cu alde somon si caviar udat din belsug cu produse de crama, i se desfata urechiusele cu triluri de manele pe versuri la tema si in pauza de sprit a tambalagiilor i se traseaza sarcini precise despre modul in care trebuiesc rezolvate fara tam-tam si favorabil PD-L si Eba eventualele contestatii cu aroma turistica sau vot ca sarcina de partid.

  Pentru aprofundare, i se aminteste faptul ca, in conformitate cu legea, misiunea ei la BEC tocmai in asta consta: rezolvarea contestatiilor si verificarea provenientei fondurilor de campanie ale candidatilor.

  Misiune indeplinita ulterior cu succes!

  Geaba tipa presa, alde Crin si chiar unii de-ai lui Geoana ca s-a furat ca-n codrii Sherwood in alegeri, geaba este descoperita strategia de ciordit electoral, scrisa alb pe negru, pe o tabla din sediul PD-L, geaba a prins alde Nica niscai infractori electorali pe colo si pe dincolo, BEC este neclintit in sentinta sa: alegerile europarlamentare din Romania au fost atat de corecte, incat in viitor ele vor fi luate ca model de desfasurarea de intreaga Uniune Europeana si de ce nu si de Statele Unite.

  Si uite asa, ne-a mai pus-o asimetricu’ de un sut in cur si un cap in gura, dupa care s-a urcat din nou tamaiat la volanul Loganului si a sters-o englezeste spre asternuturi.

  Si boboru’ alegator, sutuit la poponeata si cu buba la gurita, tace si tace si tace, iar pentru variatiune din cand in cand mai si “voteaza”.

  Vai de mama ta Romanie, pe mana cui ti-ai dat destinul!

  P.S. Nea Geoana, eu zic ca la toamna, in aceste conditii de alegeri cu iz de crama si putind de la o posta a hotie pe fata, pe suficientii aia din staff-ul PSD-ului sa-i pui sa-si fotografieze cu telefonul mobil locul unde au stampilat “Votat”, ca dupa cum s-a manifestat conu’ Ponta aseara, la Sinteza Zilei, in interventia sa pe Antena 3, de la astfel de “lideri” ai partidului vei avea parte de vot canci.

  Noi, puletii, te-om vota, daca vei ajunge in turul II, ca ne-am saturat de nefacubilele asimetricului, dar vezi ce faci cu activul de partid ca astia ie cu matale la hoha, in timp ce votul si’l vor baga chiombului.

  sa fii iubita
  marcus

 67. Radovan Says:

  @ oxiubolsevic
  Esti mazochist, sau doar atat te duce capul? Cu cine ai facut istoria, cu Roler? Nu zice nimeni ca Romania era un rai, dar prin comparatie cu celelalte tari europene se situa pe un loc mult mai bun decat in timpul comunismului sau in prezent. Poti sa folosesti cate nick-uri vrei fiindca duhoarea ramane aceeasi.

 68. Bordelezu Says:

  @zanzanie

  Sarumuna, sa fie primit! 😦 🙂

 69. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  minge la fileu pentru monarhisti:

  🙂 … cand mi’am schimbat niku’ din „cenusharasmus” in „viermelebolsevic” n’am suparat pe nimeni … cand l’am schimbat insa din „viermelebolsevic” in „nu_vom_uita_niciodata_1907” multi au sarit de cur in sus … nu inteleg de ce … 🙂

 70. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  radovan,

  ai dreptate … pe vremea monarhiei romania se situa pe locuri fruntase in europa … de exemplu la mortalitate infantila eram pe primul loc in europa … mi se pare normal sa fim mandri de asemenea realizari .. 🙂

 71. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  va las putin ca vine ploaia si am uitat „memoriile lui lenin” in gradina si nu vreau sa se strice ca’i un fel de biblie pentru mine .. 🙂

 72. Roxana Iordache Says:

  @1907. E prea lung ca să ne pierdem timpul. A rezolvat repede Antonescu. Păcat de cele câteva gloanţe, au costat ceva. :mrgreen: Câteva zeci de derbedei trimişi la colegii tăi, să-i hrănească, vierme. 🙂 Între timp, evident că aţi adăugat trei zerouri, în nulitatea voastră nesătulă. 😆

 73. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  sa inteleg ca e mai bine sa fii vierme decat paduche lat? .. 🙂

 74. Naşu Says:

  pt Roxana: am un comentariu care nu a trecut de spam.

 75. Florian Says:

  Sunt de acord cu principiile enuntate de Radu Duda, inclusiv cu faptul ca un presedinte trebuie sa respecte si sa fie garantul respectarii regulilor, principiilor si legilor statului de drept. O singura nedumerire am, cum se impaca aceste frumoase si inaltatoare crezuri cu faptul ca domnia sa se afla in plina campanie electorala, in care scop bate tara in lung si in lat, dupa cum singur a afirmat, cu multa seninatate, in emisiunea „Ora de foc”. Toti ceilalti – Basescu, Geoana, Crin – sunt niste jigodii patentate, se sterg la cur cu statul de drept, dar Tu? Tu, Radu Duda, nu esti din lumea lor marunta, Tu nu te cobori la nivelul comportamentului lor politicianist, Tu privesti cu princiara superioritate viermuiala clasei politice, de pe soclul cladit din cuvinte demne si angajamente solemne.
  O fi inceput in mod oficial campania electorala si n-am aflat eu?
  Nu veniti cu argumentul ca Basescu isi face campanie pe banii nostri, pe cand Radu Duda foloseste fonduri proprii (???), ca nu despre asta este vorba. Intrarea ilegala in campanie electorala, cu luni bune inainte de startul ei oficial, in timp ce, pe de alta parte, vine prin emisiuni sa ne impresioneze cu morga sa de Luceafar pogorat printre muritori, sa-i invete ce inseamna principiile, demnitatea, moralitatea.
  In teatru, un astfel de actor se numeste cabotin. In viata politica, el se numeste Radu Duda.

 76. Radu Humor Says:

  Ptr.Cenu, vierme 1907
  1945 – aveai 5 ani
  2009 – ai 64 de ani

  La ce ti-au folosit, cand se vede de la o posta ca ai trait degeaba :mrgreen:

 77. Naşu Says:

  Scuze Roxana, mesajul trecuse de spam, nu l-am vazut eu…

 78. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  radu,

  de unde’ai scos’o p’asta cu cei 64 de ani din 2009? … 🙂

 79. Florian Says:

  Erata: Ultima fraza din penultimul paragraf e neterminata (stiu, ca si autorul ei). Revin si, dupa ultimul cuvant (moralitatea), pun virgula si adaug: asta e problema.

 80. Radu Humor Says:

  @ Bordelezule, sal’tare !
  Nu te mai obosi sa-l lamuresti pe cel cu mai multe perechi de picioare, in schimb fara cap, si care in subconstientul sau, si-a ales si un nike pe masura, intrand in randul celorlalte nevertebrate, fara coloana vertebrala, morala de data asta.
  Astia ca el pot fi totusi folositori in masura in care fac diferenta specifica intre comentatorii unui blog, numai ca atunci cand sunt platiti la bucata, devin obraznici si amenintatori.
  Ce vrei, e painea lor in joc si mai au si cate o droaie de guri de hranit, iar
  varsta nu le mai permite sa faca si altceva( au si uitat de centura tineretilor si s-au retras pe centura politica ).
  Fii bland si intelegator, ca asta-i termina mai repede decat curatenia de care se feresc ca de cele sfinte…..

 81. Roxana Iordache Says:

  @vierme1907. Eşti laş, păduche! Am să aduc eu aici ce-ai postat tu dincolo:

  „nu_vom_uita_niciodata_1907 spune:

  vineri 12 iunie 2009 la 1:14:34 pm

  de o mica parte din cei 20000 de tarani morti la 1907 au fost omorati de criminalul ion antonescu .. la 1907 criminalii au fost alexandru averescu si carol I sub obladuirea caruia s’a produs masacrul … si care a ordonat distrugerea tuturor documentelor ca sa nu se mai stie ce si cum … oniciun roman normal nu poate uita asta … la fel cum nu poate uita iunie 1990”.

  Acum să-ţi răspund: ai schimbat prefixul şi ai adăugat încă un zero, ca să demonstrezi că am avut dreptate. Şi te mai dai şi fantomă-acum, că ai trăit atunci şi nu poţi uita. :mrgreen: Oricum, nu mai amesteca tu iunie 1990 în mizeria-asta bolşevică, că eşti doar o loază de securistă. Ăia deştepţi au alte misiuni.

  P.S. Nu era pragmatic să împuşte mai mult de câteva zeci, fiindcă trebuia muncit pământul. Idioato! 😆

 82. Dr.Parazitu Says:

  Unii copii in Romania anului 2009 mor de foame, saracia este o problema majora in Romania iar pe noi ne preocupa in titlu de noblete? sau mai rau principele Radu? Oameni buni mai bine faceti o campanie de strangere de fonduri pentru cei nevoiasi decat sa comentatii o chestie mai mult decat stupida!

 83. Petru Avram Says:

  @Florian
  Eram încă în comunism dacă ne ghidam după standarde stupide. Cine îmi zice mie că poate să seteze un politician pe cel puţin două moduri, unul electoral şi altul ne-electoral, îi cer prima dată să îl seteze pe Traian – marele cioban (mai nou) –, pe modul ne-electoral până „se dă startul” după care, asemenea lui Vadim, cer să-mi dea un glonţ. Până atunci, cum am mai zis: în jurul cozii. Campaniile electorale încep când are chef timpanul alegătorului să recepteze mesajul electoral şi se termină când îi obosesc muşchii de la lupta electorală. În republicile prezidenţiale, care şi când se aruncă cu capul în jos iau viteză mai mare pentru că au formă mai aerodinamică şi în orice moment îşi deschid aripile îşi reiau zborul, aşa se întâmplă. Nu se plânge nimeni, şi cine nu-i fair play e pus urgent la colţ, în vreme ce ai noştri breji idealişti mai deliberează.

 84. Radu Humor Says:

  @Florian, in goana asta nebuna in care vrei sa-l desfiintezi pe Principele Radu, ca sa faci loc , banuiesc ca ai vrea tu lui Crin, dar rezultatul se dovedeste a fi cu totul altul, atunci cand luciditatea este culcata la pamant, ca la rugby, de ura-ti starnita de ceva care mie-mi scapa, sau mai bine zis imi este groaza sa ma gandesc la el, acel ceva, care poate face din tine , opusul a ceea ce eu am crezut ca ai fi….
  Deocamdata uimirea care a pus stapanire pe mine, ma impiedica sa-mi continui rationamentul legat de iesirile-ti intempestive !

 85. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  roxana,

  oi fi in toate felurile posibile da’ lasa nu sunt … n’am inteles ca vrei sa mut postarea … bine c’ai mutat’o tu daca asta te satisface … 🙂

 86. Shadow Says:

  @nu vei uita niciodata
  toate prostiile:

  Comparatiile se fac nu intre „mere si pere” ci intre mere si mere. Ia cauta tu numarul de medici pe in anul 1990 intre Romania si Norveegia de exemplu. Asa ca „exercitiu”. Ma anunti dupa aia cum stau „perele” din cosul matale. Hai fugi acuma ca ai de studiat.

 87. Florian Says:

  @Radu Humor
  Daca indraznesc sa contrapun principiile etice pe care le clameaza Radu Duda faptului ca incalca legea electorala, ba se mai si lauda cu suverana seninatate ca este intr-o campanie electorala ilegala, insemna ca nu sunt lucid, ca judecata imi e intunecata de ura. Deci, dupa tine, cel care striga ca imparatul e gol si-a pierdut mintile, iar cine-i lucid se face ca nu observa minciuna, sau chiar nu o observa si admira sincer hainele cele noi.
  Ori s-a intors lumea cu fundul in sus, ori trebuie sa ma duc la culcare.
  In ce priveste banuielile tale cu nu stiu ce forte malefice care m-ar dirija, ai un fix cu chestia asta, suferi de ocultism cronic cu accese de spionita. Parca tot tu ma banuiai cu ceva vreme in urma ca fac parte din nu stiu ce conspiratie mondiala sau interplanetara, n-ai precizat dimensiunile caracatitei, dar in mod sigur chitita sa faca deranj mare pe Terra.
  Ai dreptate ca nu-mi convine candidatura lui Radu Duda, pentru ca va atrage din voturile care altfel ar fi mers la Crin. Dar procentul pe care il va obtine Radu Duda va fi atat de mic, iar partea din acest procent care s-ar fi dus la Crin atat de nesemnificativa, incat nici un om normal la cap nu si-ar face griji din atata lucru, in orice caz nu ar ajunge ca ura sa-i ia mintile, asa cum ma acuzi tu. Ceea ce nu reusesc sa imi reprim, de cate ori il ascult pe Radu Duda, este impresia de fals, de facatura. Daca tu crezi in el foarte bine, sa fii iubit, vorba lui @Marcus, n-o sa ma apuc sa te acuz ca faci parte din conspiratia securista care l-a infiltrat in interiorul casei regale, spre a o compromite. Scenariul asta nu l-am inventat singur, ci impreuna cu niste nenorociti de securisti care se dau monarhisti si care sunt sustinuti din exterior de forte mondiale oculte, conduse din umbra de Nicolette Frank.
  Daca cineva educat intr-o democratie consolidata ar vedea modul incrancenat in care sarim in apararea idolilor nostri politici, chiar si cand acestia gresesc, fie ca ei s-au numit de-a lungul vremii Iliescu, Basescu sau Radu Duda, cred ca s-ar uita la noi ca la niste ciudatenii preistorice ajunse, printr-un accident al naturii, in epoca de azi. Nu vreau sa intelegi ca, daca imi spun parerea asta, eu ma autoplasez undeva pe o trepta superioara, cum o face Radu Duda al tau. Si eu sunt la fel, poate cu singura deosebire ca, daca cineva il critica in mod justificat pe Crin, fac ciocul mic, vorba unei doamne a politicii dambovitene, sau incerc sa scot in evidenta circumstante atenuante, daca ele exista. In orice caz, nu ma apuc sa-i torn criticului o caldare de cacat in cap, spunandu-i ca nu-i lucid, ca ura i-a intunecat mintile si ca e securist, mason, kaghebist sau mama dracu’ stie ce alta lighioana spurcata.
  Am vrut sa inchei aici, dar rana din pulpa nu ma lasa, pardon, constiinta nu ma lasa. Pana la urma, nu pot sa nu-ti marturisesc adevaratul motiv care ma mana-n lupta impotriva lui Radu Duda: Nu pot, dom’le, nu pot si pace sa sufar numele asta de Radu, e bine?

 88. ALM Says:

  N-am intrat pana acum in aceasta discutie fiindca n-aveam nimic de comentat in plus. Dar un set de intrebari tot am: traieste cineva cu impresia ca Radu Duda (numele de candidat) a iesit la inaintare asa, nitam-nisam? Ca este singur si cu pieptul gol, ca marinarul Jelezniak in fata ambrazurii? Mai sa fie, i-a venit cheful sa-si toace banisorii intr-o campanie electorala fara sanse la pot? Eu zic ca in ultima suta de ani deciziile interne, fara influente din exterior, se pot numara pe degetele de la o mana …

 89. nu_vom_uita_niciodata_1907 Says:

  shadow,

  comparatia romaniei cu norvegia in 1990 ar avea relevanta daca am face acceasi comparatie pentru 1940 de exemplu sa poti vedea care a fost evolutia fiecarei tari … altfel e ca si cand ai compara mere cu pere … 🙂

 90. Roxana Iordache Says:

  @Dr.Parazitu. Bun venit! Ai idee câţi copii ajută ÎN FIECARE ZI Fundaţia Principesa Margareta? Este implicat şi Prinţul Radu. Şi contează, e stupid să spui că nu contează să ai primul preşedinte independent, al tuturor românilor, deopotrivă elevat şi apropiat de oameni. Mulţumesc pentru comentariu.

  @Petru Avram. Ai dreptate.

  @ALM. Conspiracy theory. 🙂 Da, e apreciat, şi la Washington şi la Bruxelles. Chiar Hansel Poettering, preşedintele Parlamentului European şi vicepreşedinte al PPE, îl apreciază în mod deosebit. 🙂 Poate de-aia candidează Băsescu independent. :mrgreen:

  @Tuturor celor cărora încă nu v-am răspuns. Îmi cer scuze, am să recuperez. 🙂

 91. Naşu Says:

  pt viermelebolsevic ce-si schimba numele precum lupul parul dar naravul ba si nu numai pentru el:

  exista o regula de aur pe forumuri si bloguri, pe care o voi respecta de acum incolo, NU HRANITI TROLII.

 92. idioatabolsevica Says:

  cum ii ajuta principesa pe copiii aia multi in fiecare zi? … sa traca strada?

 93. Radu Humor Says:

  @ Florian
  Din pacate ma vad nevoit sa-ti aduc aminte ca (se poate lesne verifica), am fost unul din simpatizantii lui Crin Antonescu, atata timp cat nu s-a aventurat( are scuza ca nu la initiativa lui) intr-o lupta mult prea serioasa, cu mana goala si la propriu si la figurat, bazandu-se doar pe iscusinta verbala , ce din coada frumos suna, dar nu intotdeauna reuseste sa „editeze” mesaje convingatoare, care sa coboare pana la genunchiul populimii romane, dar si sa urce Golgota care-i are in varf pe cei mai rafinati dintre romani, printre care vad ca te numeri( asa-mi iese socoteala 😳 ).
  Spuneam inca inainte de parlamentare, ca bine ar fi ca cei doi sa mearga separat si in functie de sondaje( cele adevarate, pe care conu’ Dinu le poate plati si avea la timp), unul din ei sa se retraga ( daca diferentele intre ei si ceilalti, releva ca pot ramane amandoi in cursa, cu atat mai bine).
  Cea mai perfida si revoltatoare insulta pe care o aduc si intelectului meu, cei care-l ataca pe Principele Radu Duda, consta in imposibilitatea lor de a
  intelege si accepta ca un om oarecum obisnuit , pe care iata, unii ca tine-l considera inferior chiar si lor, nu numai si lui Crin Antonescu, Geoana sau acest Basescu ( pe care se incapataneaza serviciile sa-l faca sa pocneasca/plesneasca, daca nu le-o va lua inainte Chivasul Royal :mrgreen: ), poate sa ajunga ” mare scula pe bascula”, cum le place unora sa li se explice 😳

  Se uita insa ca omul acesta provine dintr-o familie de intelectuali, ca absolvit un Institut unde nici macar beizadelele comuniste nu indrazneau sa viseze( mai ales dupa esecul altei „tarentata” , cu mult mai mult bun simt decat asta) si a reusit sa obtina un titlu de noblete, ce-i inverzeste pe unii mai ceva ca iarba cruda o rochie de mireasa, dar mai ales a reusit sa obtina increderea celei mai prestigioase personalitati romanesti inca in viata, M.S. Regele Mihai, pe care niste netrebnici il tin inca , la fel ca pe Romania, la poarta Istoriei 🙄
  Orice Stat condus de niste Conducatori adevarati ar fi profitat de a-l avea printre ei pe acest fauritor de Istorie, care nu mai are timp sa astepte pana cand cei care l-au izgonit din propria-i tara , si urmasii lor aflati inca in fruntea ei, sa repare una din marile nedreptati ale tavalugului comunist ce a distrus Romania.

 94. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Bre, ce superbitate!

 95. idioatabolsevica Says:

  roxana,

  da’ mie de ce nu mi’ai admirat niciodata superbitatile?

 96. Roxana Iordache Says:

  @Naşu. Ai dreptate.

 97. Florian Says:

  @Radu Humor
  O iau pe sarite, ca-mi topaie ideile prin cap mai ceva ca puricii pe tabla de sah.
  Familia de intelectuali din care provine cineva si inaltele scoli absolvite nu sunt o garantie a calitatii stofei din care este croita persoana respectiva. Toader Paleologu este trista confirmare a spuselor mele.
  Faci ce faci si-mi pui in carca niste fapte sau ganduri de raman traznit. De unde ai mai scos-o si p’asta, ca m-as considera superior lui Radu Duda? Daca ii critic o anumita vorba sau fapta inseamna ca il tratez ca pe un inferior? Daca cineva care imi este superior din foarte multe puncte de vedere face o greseala, trebuie sa tac pentru a nu fi taxat drept infatuat? Am criticat, ce-i drept, superioritatea pe care Radu Duda si-o atribuie fata de contracandidati (chestie care chiar ca ma enerveaza), in timp ce se comporta exact ca si acestia, furand grosolan startul campaniei electorale (aici il includ si pe Crin Antonescu, fara nicio strangere de inima, dar daca zic de Radu Duda tu iei foc). Iar tu, vazand ca il critic, te apuci sa faci deductii si sa ajungi la concluzia ca ma consider superior. Haida de!
  Cu Tariceanu poate ai tu dreptate, sau poate n-ai. Nu stiu daca simpatia mai mare pe care i-o port lui Crin ma face sa fiu subiectiv, cum nici tu nu poti sa stii daca nu te afli exact in aceeasi situatie, dar de partea opusa. Amandoi sustinem ca ne bazam pe argumente, le putem insira spre a ne sustine punctele de vedere, dar fiecare ramanem convinsi ca argumentele noastre sunt mai solide si ale celuilalt lipsite de consistenta. Ca sa iau un singur exemplu, cei din tabara lui Tariceanu sunt sedusi de faptul ca acesta a lansat ideea sustinerii unui candidat independent (recte Radu Duda, desigur), dar nu stiu daca ar fi avut aceeasi parere, in cazul in care ramanea la carma PNL. Sunt sigur ca ideea candidatului unic nu este sincera, ci o stratagema menita sa scindeze electoratul liberal in dauna lui Crin Antonescu. In razboiul pe care Tariceanu il poarta cu Crin, PNL este o victima colaterala dinainte luata in calcul. Probabil ca distrugerea partidului, odata cu cea a lui Crin, va oferi satisfactii nemasurate taberei lui Tariceanu. Desigur ca tu nu vei fi de acord cu scenariul asta si ca vei contraataca, aducand in discutie vreo fapta de-a lui Crin pe care tu o consideri reprobabila, iar eu la randul meu te voi contrazice si… Propun pat (nu te bucura Roxana ca nu e ce crezi tu, e vorba de tabla de sah cu care mi-am inceput mesajul).
  Despre MS Regele Mihai, ce sa mai vorbim? Le-a fost lor frica de Corneliu Coposu, pe care l-au tinut pe 22 decembrie ’89 la poarta Televiziunii Romane (Libere, desigur), puteam sa ne asteptam sa nu le tzatzaie curul in fata Regelui?
  Ultimul salt in diagonala, pe drumul nebunului, pana in casuta cu sondajele de departajare intre Crin si Calin. Cu mintile zapacite de mersul asta oblu, n-am priceput cand si de ce trebuiau facute sondajele astea.

  @Florian: Bre, ce stupiditate (am ghicit Roxana?)

 98. Radu Humor Says:

  @ Florian
  Eu stiu ca declaratiile lui Tariceanu de sustinere a unui independent au fost facute inainte de alegerile din PNL si aceasta pozitie a lui a fost taxata cu siguranta de unii liberali…..
  Vorbeam de un sondaj referitor la procentele lui Crin Antonescu si Radu Duda (asa-i mai bine ?), si in functie de asta unul dintre ei sa se retraga, pentru ca nu cred in varianta ca nu-si impart electoratul.
  De acord cu un pat 😉 pe a carui noptiera sa troneze cateva din siluetele(pline!) aduse de tine…. atat de provocator in discutie 🙄

 99. Florian Says:

  Ma bag, eu umplu noptiera cu siluete, tu patul (accept numai 90-60-90).

 100. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Cu DDT ai încercat? 🙂 De ghicit, n-ai ghicit în totalitate. Dar la faza cu pat-ul propus lui @Radu Humor ai dat dovadă de crinpride. 🙂

  1. Familia educată nu-i totdeauna o garanţie, dar de regulă, da.

  2. Critica este o analiză obiectivă a unor erori şi/sau vulnerabilităţi. Tu nu faci critică, faci atac la persoană, axat pe procese de intenţii.

  3. Ca să fii ferit de dilemele unei false relativizări: a.îţi aminteşti că e normal ca oamenii să fie subiectivi, în sensul că au simpatii şi antipatii, precum şi criterii personale de evaluare şi b. te raportezi la criterii obiective, condiţia fiind să ai onestitatea faţă de tine în primul rând, de a recunoaşte şi ce nu-ţi convine. Atât cu privire la simpatia, cât şi la antipatia ta.

  Deci – răspunde pentru tine la întrebarea, ce-a făcut Tăriceanu pentru PNL şi pentru ţară, şi ce-a făcut Antonescu; compară-le caracterul şi personalitatea; raportează-i la criteriile necesare pentru funcţia prezidenţială (mă refer la partid, pentru că, din punctul meu de vedere, e neavenit un preşedinte de ţară care provine dintr-un partid).

  Nu mi se pare prea strălucit să le faci procese de intenţie lui Tăriceanu şi susţinătorilor lui, că ar vrea să vadă partidul distrus, pentru falimentul lui Crin. N-ai dreptate, nici logic, nici faptic. Faptic, pentru că majoritatea organizaţiilor cu cele mai bune rezultate din ţară sunt cele care l-au susţinut pe Tăriceanu la Congres. Şi logic, pentru că, după ce a ridicat spectaculos partidul şi în ideea că va reveni, Tăriceanu n-ar avea interes să se chinuie să-l ridice la loc de şi mai jos. Mai ales că e extrem de riscant să cazi sub un anumit procentaj, poate fi un efect psihologic cvasi-ireversibil asupra alegătorilor.

  Mi se pare şi mai aproape de un nivel lamentabil şi contradictoriu în sine să-ţi închipui că Crin Antonescu e atât de important ca potenţial electoral prezidenţial încât să trebuie să intervină cineva cu demersul de a scinda electoratul liberal. 1. Dacă ar avea potenţial real şi ar fi preferat în sine, nu crezi că nimeni nu i-ar putea scinda electoratul ci, dimpotrivă, electoratul lui ar fi atât de determinat şi deci, dinamic, încât să atragă alte categorii? Dacă ar fi real că Radu ia de la Crin, atunci Crin are vulnerabilităţi. Nu că n-ar avea, dar electoratele celor doi sunt diferite şi ar putea fi reunite doar în anumite circumstanţe. 2. Ca să nu mai spun că ne atribui nouă, susţinătorilor lui Radu al României, prezumţia de ticăloşie.

  Deci, lasă mania persecuţiei şi judecăţile excesiv de subiective şi încearcă să priveşte problema realist, în interesul nostru, al tuturor.

  De ce a pierdut PNL procente, în condiţiile în care Crin a fost atât de prezent în campania europarlamentară?

  Dacă n-a reuşit să crească şi n-a reuşit nici măcar să menţină partidul la cota electorală sau „greaua moştenire” de la Tăriceanu, deci nu i-a convins nici măcar pe liberali, cum crezi că va reuşi să convingă alte electorate?

  Referitor la sondajul de care vorbeşte @Radu Humor şi tu spui că nu-i vezi rostul, nici eu nu cred că e necesar. Era vorba de un sondaj în care alegătorii liberali să fie întrebaţi pe cine consideră ei că ar trebui să susţină PNL la preşedinţia ţării, cu şanse reale de a intra în turul al doilea şi a-l bate pe Băsescu.

  Eu cred că PNL trebuie să facă o analiză sinceră şi dură. Şi să se întrebe, ce vor ei de fapt? Să scăpăm de Băsescu sau să ajungă ei la guvernare, via negocieri de voturi pentru prezidenţiale? Şi să se întrebe dacă nu cumva cele două aspecte sunt – strâns – legate. Realist, dacă acceptăm criteriile de partid, Geoană are mai multe, poate chiar mult mai multe şanse decât Antonescu să intre în turul al doilea. Şi merge la cacealma: un iepure care, ajuns în finală, nu se ştie de unde mai sare. Oricum, fie că bate, fie că-l bate Băsescu, pentru noi tot prost e. Tot FSN-ul face legea, tot ei cu ei. Oricare din ăştia iese preşedinte, mai degrabă se menţine coaliţia maronie, care le convine, iar dacă, presupunând că ar câştiga Geoană, ar fi cooptat PNL – e praf în câteva luni, la remorca PSD. Ca să nu mai vorbim de eventualitatea în care, reales preşedinte, Băsescu ar coopta PNL la guvernare, asta ar fi reţeta sigură de anihilare.

  Dacă sunt băieţi deştepţi, liberalii îl susţin pe Radu la preşedinţie. Tăriceanu a spus de la început că e preferabil un candidat independent. Apropo, de ce i-o fi dat Regele titlul de Radu al României? Pe urmă. nişte negocieri serioase cu PSD şi UDMR au toate şansele să se soldeze cu suţinerea candidaturii independente din partea celor trei partide. Băsescu e terminat. De fapt, NUMAI aşa ai garanţia că e terminat. Iar partidele şi-ar putea creşte credibilitatea, printr-un asemenea demers lepădat de partizanat.

  După care, e simplu să scapi de pedelepre.

  P.S. Proporţia contează, numerele sunt mai puţin importante. 🙂

 101. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Nu mai am puterea s-o iau si cu tine de la capat, sa iti explic de ce nici Tariceanu n-ar fi obtinut un procent mai bun la europarlamentare, de ce niciun partid serios, din nicio tara cu democratie consolidata nu ar sustine un independent, de ce un PSD cu prima sansa de a intra in turul II n-ar renunta la propriul candidat, de ce… de ce… Lui Plano i-am propus pat si stii tu de ce, tie iti propun remiza tot d’aia.

 102. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Ba da, explică-mi. Până atunci, te contrazic eu:

  – Tăriceanu obţinea spre 25% şi-ţi spun şi de ce:1. îi călca în picioare pe guvernanţi cu argumente economice şi era identificat pentru oameni cu perioada de prosperitate postdecembristă, 2. lista lui (care era gata pentru a fi adoptată de Congres) era beton (poate tu nu-ţi dai seama cât de mulţi votanţi – şi foarte mulţi tineri – s-au pierdut prin înlăturarea lui Dăianu, ca să nu mai revin şi să spun şi de promovări şi retrogradări aberante).

  – Jumătate din ţările europene cu democraţii consolidate sunt monarhii. 🙂 Cele care nu sunt monarhii sunt totuşi democraţii consolidate, deci îşi permit luxul preşedinţilor provenind din partide, pentru că 1. majoritatea sunt republici parlamentare, 2. în rest, e Franţa, în care coabitarea se lasă cu scântei şi chiar când e vorba de preşedinte şi premier provenind din acelaşi partid, dualismul puterii executive generează conflicte, fiind conflictual în sine.

  – PSD cu prima şansă (deci, recunoşti) de a intra în turul II ar renunţa la propriul candidat pentru că 1. e departe de a fi unitar, dimpotrivă, 2. sunt şanse foarte mari pentru Băsescu să-l bată pe Geoană, 3. perspectivele guvernamentale pentru PSD cu preşedintele Radu Duda sunt mult mai interesante decât cu preşedintele Băsescu reales.

  Am şi eu o-ntrebare: dacă ştii că Geoană are prima şansă să intre-n turul II, înseamnă că ţii la candidatura lui Crin pentru negocierile de intrare la guvernare? Sau doar aşa, pentru că e febleţea ta? 🙂

 103. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  Ma predau fara lupta, dar nu pentru ca ai avea dreptate, ci ca sa te oftic. Dar raspunsul la-ntrebare trebuie sa ti-l dau, noblesse oblige, ce mama dracului. Asadar vrei raspuns, poftim raspuns, dar ia si un pahar de apa la-ndemana:
  Votand cu Crin, votez cu PNL. Daca era Tariceanu, votam cu Tariceanu. Daca propuneau un independent, il votam pe independent. Gata incalzirea, incepe meciul.
  In privinta sanselor, am spus ca Geoana are prima sansa, dar am crezut ca stii cine o are pe a doua (aici fac o pauza ca sa-ti revii; daca nu te ajuta o gura de apa, stropeste-te putin si pe fatza).

  Gata pauza, te simti mai bine? Atunci sa continuam. Daca n-ar avea sanse sa intre in turul II, ar trebui sa il tradez? Mai stii ce mi-ai zis de Ciuhandu? Aoleu, ce-i cu tine? Incearca sa te linistesti ca am sunat la 112, iar pana vine Salvarea bea ce-a mai ramas in pahar si stai lungita. Si uite, ca sa-ti mai revii putin iti spun ca, de cand si-a schimbat frizura, Crin nu mai e febletea mea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: