20 DE ANI DE LA MASACRUL DIN PIAŢA TIANANMEN. FILM

Clipuri postate de dinzzz414, cu documentarul:  The Tank Man by Antony Thomas, about Tiananmen square protests of 1989 in Beijing

Acum 20 de ani, pe 4 iunie 1989, regimul comunist chinez a reprimat criminal uriaşa manifestaţie pentru libertate din Piaţa Tiananmen.

Manifestaţia a fost iniţiată de studenţi.

Studenţilor li s-au alăturat muncitorii.

De fapt, întreg poporul chinez era reprezentat în acea demonstraţie pornită de studenţi în 22 aprilie 1989, după moartea fostului secretar general al Partidului Comunist Chinez din perioada 1982-1987, Hu Yaobang, înlăturat şi obligat să-şi facă autocritica publică, fiindcă susţinuse reforme politice şi economice, spre democraţie şi capitalism.

Manifestaţia de protest a durat 7 săptămâni.

Pe 4 iunie, puterea a trimis în Piaţă o coloană de tancuri şerpuitoare. Şi a urmat masacrul. 2500 de morţi, 10000 de răniţi.

Mai înainte, un tânăr cu două pungi de cumpărături s-a aşezat în faţa tancurilor şi a dansat cu ele un tango. Dansul curajului şi al demnităţii, care a inspirat o lume întreagă. Tânărul s-a şi urcat pe primul tanc şi le-a spus ceva celor din interior, probabil, un îndemn la solidarizare. După care s-a dat jos şi a reluat dansul cu tancul. Totul a durat câteva minute, după care au venit nişte persoane în civil şi l-au dus de-acolo. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu acel tânăr. Nu s-a mai aflat nimic de el. Din păcate, e puţin probabil să mai trăiască.

Chinezii au iniţiat mişcarea de demolare a regimului comunist, care încă îi domină, după 20 de ani. Dar marea lor manifestaţie anticomunistă a fost inspiratoare pentru noi, cei din jumătatea de Europă fostă comunistă, în care comunismul a fost demolat ca regim. Din păcate, nu şi ca mentalitate. Oricum, nu în totalitate.

Mă tem că la noi nu va fi nici o manifestaţie de comemorare a masacrului din Piaţa Tiananmen şi de solidaritate cu deţinuţii politici chinezi de ieri şi de azi. Păcat.

Măcar atât putem să facem: o neuitare pe blogurile noastre, a eroilor luptei pentru eliberarea Chinei de tirania comunistă.

Citiţi o foarte frumoasă evocare pe blogul lui Romulus Cristea.

Poate vizitaţi şi un site, „Uită să uiţi 1989„, care propune un memorial mondial,  prin „dansul cu tancul”, menit să reitereze omagial, în oraşe ale lumii, curajul eroului necunoscut  din Piaţa Tiananmen.

39 răspunsuri to “20 DE ANI DE LA MASACRUL DIN PIAŢA TIANANMEN. FILM”

 1. cenusharamus Says:

  de ce tienanmen si trianon nu?

  4 iunie 1920 … s’a semnat in Palatul Marele Trianon de la Versailles intre ungaria in calitate de stat succesor al imperiului austro-ungar si mai multe tari aliate printre care si romania „tratatul de la trianon” … adica intre invins si invingatori .. 🙂

 2. Florian Says:

  Dupã jumãtate de an, flacãra luptei pentru libertate din Piata Tiananmen s-a reaprins în întreaga Românie. Dacã la noi a reusit sã pârjoleascã regimul comunist (scãpând neatinse niste petice mai mari si mai mici, cum bine zice Roxana), în China moartea celor 2500 de eroi a fost aproape zadarnicã. Finalul diferit probabil cã se datoreazã în principal fortelor externe, care în cazul României au fost la unison de acord cu rãsturnarea regimului comunist, la care au si pus umãrul.
  Din pãcate, sau poate spre binele speciei umane, timpul atenuezã mânia, estompeazã amintirile dureroase, vindecã rãnile sufletului. De aceea, poate nu trebuie sã ne condamnãm prea aspru pentru neimplicarea în organizarea unei manifestãri de comemorare, la 20 de ani dupã Tiananmen. Personal, rãmân cu bucuria de a fi avut ocazia sã particip la marsul cãmãsilor albe, în vara lui 1990.

 3. daurel Says:

  China, Romania si acum Basarabia: tinerii le demonstreaza parintilor ca viata nu trebuie traita cu frica si mana intinsa la mila unor tirani imbatraniti in pervesiunile puterii

 4. Radu Humor Says:

  O intrebare pentru mai marii lumii :
  De ce trebuie sa se apeleze la revolutii, cand exista VOTUL 💡 ???!!

  Bine , atunci de ce nu se face nimic pentru ca acesta sa fie liber si in cunostinta de cauza 🙄

  Si apropos de vot :
  Ce ziceti de lectia pe care ne-o da opozitia romaneasca de dincolo…?!

 5. Florian Says:

  @Radu Humor
  Mi-ai amintit de o fazã nostimã vãzutã de ieri pe Animal Planet, cu un cãtel care se învârtea în jurul cozii.
  Pãi, cum nu se face nimic pentru ca votul sã fie liber si în cunostintã de cauzã, cã se face. Revolutie.

  Lectia basarabeanã meritã într-adevãr aplauze. Numai cã lectia nu ne este datã nouã, ci molustelor din parlamentul nostru.

 6. Florian Says:

  @Radu Humor
  Ca sã nu-mi dezmint aiureala, am scris mai sus „vãzutã de ieri”, în loc de „vãzutã ieri”.

 7. Bordelezu Says:

  Bine v-am gasit! Sărumânuşiţele, doamna Roxana, incitant subiectul…
  Nu-s venit cu intifada… numai că:

  Ştie cineva de la ce s-au luat, care a fost punctul de pornire al mişcării Tiananmen?
  Un scandal, dacă pot să-l numesc aşa, o revoltă a intelectualilor bugetari vis-a-vis de câstigurile taximetristilor, un profesor câstiga până-n 100 de ioani, a zecea parte din câştigul unui taximetrist.

  Chinezii introduseseră capitalismul de pe la inceputul anilor ’80, erau departe, chestia cu părtile sociale credeţi ca o luase Împuşcatu’ de la americani?
  Bugetarii vroiau să câştige toţi cât privaţii, de la asta s-a pornit…
  Mai vorbim…

  Bordelezu

 8. Stefan Says:

  Bravo Roxana, remarcabil! Multumesc! Am inceput sa numar jurnalistii care continua sa-si faca meseria liberi, fara moguli, fara alta motivatie afara de cea vocationala. Sunt cativa, dar intr-o buna zi se va povesti si despre ei precum se povesteste acum despre omuletul cu tancurile.

 9. joi Says:

  @Florian

  Molustele din Parlament sunt votate de tine nu de altcineva. Asa ca, stati acasa, nu mergeti la vot ca sa puteti comenta dupa aceea ca e rau in România 🙂

 10. julia Says:

  offtopic

  Am ascultat discursul lui Hussein. Aproape nimic nou fata de ce spunea Bush inaintea lui. Singurele lucruri in plus au fost pomenirea repetata a lui Mohammed, a valorilor musulmane si promisiunea de a aduce cit mai multi musulmnai in US, ceea ce eu cred ca va fi proliferarea teroristilor musulmani crescuti chiar la noi acasa. 😦 Oribil.

  PS Interesanta a fost una dintre frazele lui Hussein, in care spune ca „Moise, Iisus si Mohammed, pacea sa fie cu….ei…”…..au trait in pace impreuna. …..hm…..Musulmanul din el are deja reflexul de a dori „pace sufletului lui” de cite ori ii pomeneste numele……….greata imi e! 😦

  Concluzia mea este ca ori este de o inconstienta crasa si si-a exprimat vederile utopice in ce priveste alcatuirea lumii noi, ori chiar vrea ca America sa devina cea mai mare tara musulmana, el afirmind ca deja este.

 11. julia Says:

  Despre Tiananmen: un dizident chinez, scapat afara din tara, a spus ca la citiva ani dupa eveniment, seful statului chinez intrebat insistent de sefi de state straini ingrijorati de soarta omului care a oprit tancurile, i-a asigurat cu convingere ca este inca in viata. Deci dizidentul crede ca tinarul e probabil in inchisoare pe viata, izolat de toata lumea…..deci habar nu are ce simbol mondial a devenit fapta lui eroica……..pacat……….

 12. Florian Says:

  @joi
  Crezi cã dacã stau acasã se schimbã ceva? Mãcar asa, mergând la vot, am satisfactia cã le dau la gioale unuia sau altuia, chiar dacã nici al meu n-o fi cu mult mai breaz.
  Chiar dacã, prin absurd, s-ar ajunge la un consens ca nimeni sã nu mai meargã la vot (propunea cineva greva electoralã), ce crezi cã s-ar întâmpla? Ar rãmâne tot ãstia de acum, dacã altii noi nu ar fi alesi.
  Iar de comentat am dreptul sã comentez, fie cã votez fie cã nu. Statul mã jupoaie de impozite si, dacã le prãduieste sau le cheltuieste aiurea, nu ma poate opri nimeni sã înjur.

 13. Radu Humor Says:

  @ Julia, de asta il acuza Osama Bin Laden ca duce aceeasi politica proiudaica, indreptata impotriva musulmanilor , ca si George Bush?
  S-ar parea ca cei care au mizat o carte mare pe Obama, tinand cont numai de culoarea pielii si cea politica, vor avea ceva surprize…..

 14. mihai 4 Says:

  Bagati un ochisor: http://www.paralele-paralele.com/2009/06/sondaj-intern-pnl-pdl-35-psd-26-pnl-21.html

 15. mihai 4 Says:

  Ai ajuns acasa?

 16. julia Says:

  Radu, ce spune OBL nu este relevant. Relevant este ca in lumea musulmana NU EXISTA reconciliere cu Israel. Musulmanii toti, nu numai extremistii, vor disparitia statului Israel de pe harta. Si atunci cum ai putea sa ii reconciliezi, cind ar avea un stat vecin cu Israel? Si ASTA este baza de la care OBL pleaca in afirmatiile lui ca Hussein este pro-iudaic: pentru ca refuza sa accepte stergerea Isarelului de pe harta.

  Cei care au mizat pe Hussein ar trebui sa fie mindri acum ca iubitul conducator a afirmat ca US este cea mai mare tara musulmana din lume. rinjet! (nu am smillie pentru ‘rinjet’)

 17. mihai 4 Says:

  http://botosaninews.blogspot.com/2009/06/pnl-vs-pnl.html

 18. Ana Birchall Says:

  Felicitari pentru acest post

 19. Roxana Iordache Says:

  @cenusharamus. Nu trebuie să te strădui atât. :mrgreen:

  @Florian. De acord, cu un amendament. Pentru că niciodată nici un act de demnitate nu e zadarnic. Uneori e tot ce îţi rămâne.

  @daurel. Tinerii de acum din China n-ar mai face asta. Sunt pragmatici, îi interesează aspectul economic. Dar asta tot datorită celor care au murit pentru reformele de azi, măcar economice – deşi economia privată este deţinută de exponenţi ai aparatului comunist.

  @Radu Humor. Şi atunci când votul e liber, dacă nu e în cunoştinţă de cauză devine un argument în favoarea unui aparat criptorepresiv şi/sau nemernic. Pentru că oamenii îşi votează răul de bunăvoie.

  @Bordelezu. Bun venit! Deci sunteţi doi. 🙂 Ar fi mult de discutat. Oricum, acolo Hu Yaobang, care fusese 5 ani secretar general al partidului comunist, a vrut să introducă reformele din interior şi Den Xiaoping l-a dat jos, în cele din urmă. Totul a pornit de la un număr relativ mic de oameni ieşiţi în stradă la moartea lui, 15 aprilie, care au devenit 100000, pe 22 aprilie, cu o zi înainte de înmormântarea liderului reprimat şi apoi, un milion, în următoarele săptămâni. Protestul a fost amplu şi profund. Dacă era doar o revendicare economică simpluţă, nici nu lua atâta amploare şi nici represiunea nu ar fi fost atât de masivă.

  @Stefan. Te referi la tine şi ai dreptate. Referirea şi la mine este probabil lucrul cel mai frumos pe care mi l-a putut spune cineva cu privire la profesia de jurnalist.

  @joi. Aleşii provin din rândurile alegătorilor. Alegătorii au dreptul să voteze sau să stea acasă sau să meargă şi să-i şteargă. Deci, hai să facem pe grozavii.

  @Julia, @Radu Humor. Aveţi dreptate amândoi despre Hussein. Nu se contrazic. Doar că afirmaţia privind SUA, cea mai mare ţară musulmană, e cel puţin deplasată. Referitor la omul cu tancul, Julia, nu cred că opinia acelui disident este condamnabilă, dimpotrivă, ar fi minunat să fie în viaţă, pentru că erou va rămâne oricum, peste timp. Ar fi fabulos să trăiască şi când va cădea politic comunismul şi acolo, ceea ce se va întâmpla, el să fie eliberat şi celebrat aşa cum merită.

  @mihai. BS sondaje. Oricum, tot ei câştigă, asta-i populaţia.

  @Ana Birchall. Mulţumesc.

 20. julia Says:

  Rox, graba! Scuze.
  Nu spuneam ca dizidentul „nu stie” ci Eroul „nu stie” ce simbol international a devenit fapta lui eroica. Despre dizident, numai de bine zic eu, cu tot respectul pentru dizidentii lumii.

  Eu SPER si de aceea as vrea sa cred ca le-a fost frica sa il ucida, asa ca il tin la pastrare. Iti dai seama ce viata?……….

  Va dati seama ce fromidabil curaj pentru cel care a oprit coloana tacurilor? Acest curaj al unora eu il respect fara rezerve. Si le multumesc petnru exemplu.

 21. neinfectat de comunism Says:

  daca e asa de criminal regimul comunist chinez, de ce victor ponta a dus-o pe dacian, bortoasa, tocmai la beijing pt a o lua de nevasta? este pt ca socialistii se trag din comuna de la paris?

 22. Roxana Iordache Says:

  @julia. Am înţeles. Sunt întrutotul de acord cu tine.

 23. julia Says:

  http://washingtontimes.com/news/2009/jun/04/obama-calls-new-beginning-muslim-world/?feat=home_cube_position1&page=2

  comentarii la discursul lui Hussein…..din care eu subliniez urmatorul paragraf:
  „In a speech that quoted from the Koran, Talmud and Bible, Mr. Obama offered up his own heritage, using his full name – Barack Hussein Obama – and noting he heard the call to prayer when living as a young boy in Indonesia.”

 24. Radu Humor Says:

  @ Florian, te invidiez ca mai poti urmari si „Animal Planet”, dar nu divulga chiar toate locurile prin care te invarti, precum catelu’ , ca s-ar putea sa te dibuiasca „dusmanii” ( sper sa ramana asa, cu ” 😉 ).

 25. Roxana Iordache Says:

  @julia. Am încercat să mă pun în pielea lui. Părinţii sunt de vină. Nu-i vina lui că a fost supus atâtor traume „multiculturale”. Important e că, în ciuda prostiilor de acest gen, păstrează linia pe plan extern. Încă. Şi nu cred că-şi va permite să o ia pe arătură. Cam aşa scriam şi după ce a fost ales. Mai prost e pe plan intern, că văd că deveniţi Republica Socialistă America. :mrgreen: Doamne fereşte!

  @Radu Humor. :mrgreen:

 26. Radu Humor Says:

  @Roxana,@Julia
  Nu credeti ca-i cel putin deplasat sa le pretindem altora sa-si respecte eroii, cand noi romanii, ne batem joc de amintirea si sacrificiul lor .
  E de inteles pe undeva, sa avem un monument al Holocaustului in Bucuresti, cu pretul doborarii la pamant a catorva zeci de arbori( s-o fi suparat Dumnezeu pe noi si a mai dat cu vreo cativa de pamant, arbori , nu nemernici!), dar asta numai dupa ce am fi avut mai intai, un Monument al Victimelor comunismului.
  De LIVIU BABES, clujeanul care si-a dat foc pe partia de sky, pentru ca, sa zicem, un clujean de-al lui sa poate ajunge prim ministru intr-o tara libera, isi mai aminteste cineva ( nici macar boc!), ca sa nu mai vorbim de statui( as vrea ca macar Boc sa aiba, ca nu trebuie mult bronz!).

  De floarea intelectualitatii romane, ucisa cu bestialitate in inchisorile comuniste, sau de eroii glorioasei armate romane, acea rezistenta eroica
  din munti, vanati si ucisi ca animalele de bestiile securiste, mai stie cineva , macar cu aproximatie , pe unde le putrezesc oasele ?!

  Un asemenea popor, uituc, ca sa nu-i spun altfel, isi merita cu prisosinta soarta, pe care i-o dirijeaza o mana de smecherasi politici….

 27. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Păi cred că de-aia suntem blestemaţi. De ingratitudine. 😐

  Elisabeta Rizea şi bărbatu-său ar trebui să aibă statuie. Când colo, localnicii din Nucşoara îi înjurau cât au fost în viaţă. Şi acolo a fost floarea rezistenţei, în Muscel sau în Făgăraş. Erau atât de curaţi şi au reuşit satanele să distrugă fibra morală a poporului român.

 28. Radu Humor Says:

  Pana la urma , da ! va cadea comunismul si acolo,
  dar stie cineva, ce va fi pus in loc ?!
  Si la aceasta jumatate de lume, este greu sa-i gasesti…
  formula castigatoare.
  Sincer, cred ca mai bine decat acum, nu le va mai fi niciodata!

  Dar cineva nu se impaca cu aceasta idee……

 29. Bordelezu Says:

  @Roxana

  Doamne fereşte, n-a fost doar o revendicare economică, dacă cineva îţi dă o negresă, ţi-o plimbă pe la nas, te lasă chiar să muşti din ea… şi-apoi ţi-o smulge din mână, poţi tăcea, stai ca muta-n iarmaroc?
  Chinezii apucaseră prăjitura capitalistă cu ambele mâini, mirosul libertăţii le umpluseră nările, vorba lu’ Paleologu ăl mic, nu mai puteau sta precum Panda la Zoo, erau nevoiţi să-şi apere habitatul, reacţie normală, în oricare habitat libertatea e foarte importantă.
  Dar, pentru că există şi un dar, eu vreau să-mi spui dacă ai mai fost prin China, iar dacă ai fost, în mod sigur ai văzut ce e acum acolo, eu pot să-ţi spun doar că toate cele ce-ţi asigură comunicarea, scule de marcă, sunt made in China, toate marile firme, nume, nu glumă!, produc acolo, fie în propriile fabrici, fie în cele făcute de localnici cu tehnologie de ultimă oră.
  Nu vreau să luăm în discuţie şi reversul, îl cunoaştem amândoi foarte bine, l-am trăit, nu?, dar libertatea de a vorbi în van nu ţine de foame… degeaba ai libertatea de a vota, daca nu ai ce, sau dacă ai, un vot e prea puţin.
  E umila mea părere, dincolo de libertate mai trebuie ceva, ceva ce-ar fi bine să fie la îndemâna tuturor, astfel încât fiecare să poată da cu votu-n capul celor care au puterea…
  Doar atât, vom mai discuta 🙂

 30. julia Says:

  Roxana, inclin sa cred ca ai dreptate. Nu e vina lui.
  Dar acum e Presedintele Americii. Si ACUM e nevoie sa asculte si sa nu ia decizii pripite sau sa isi renege tara. DE CE in tara nu isi da numele intreg, dar la musulmani s-a laudat cu Hussein? Ipocrizia si oportunismul nu le mostenesti. 😦

 31. julia Says:

  Radu, nu stiu de unde ai inteles tu ca eu as pretinde cuiva ceva. Te asigur ca daca ma citesti cu atentie, o sa vezi ca imi exprim doar parerea si afirm doar respectul meu pentru cine cred ca il merita, NU PRETIND NIMIC NIMANUI.

  In ce priveste romanii si felul in care isi bat joc de adevaratii eori ai neamului, sint de acord cu Roxana. In plus iti spun ca sufar fizic cind vad indiferenta, reaua vointam dispretul mitocanesc al unor romani fata de Eroi. Este parca un facut ca romanul sa se simta umilit de curajul unui erou-dizident, care isi sacrifica comfortul si chiar viata pentru altii. In loc sa simt mindrie, recunostinta, dorinta de a face sacrificiul acestora sa conteze prin luare de atitudine si solidarizare sau chiar prin comportamnent asemanaror eroic, romanii se detaseaza scirbiti batjocorind faptele eroice. E ca si cum fiecare dintre acestea le fura demnitatea in loc sa le-o daruiasca. Umilinta ca ei nu sint capabili de asemena fapte eroice, ii face pe majoritatea romanilor sa scuipe cu dispret in fata Adevaratii Eroi si sa se caciuleasca, sa cerseasca si sa laude tot felul de pseudo-eroi cum sint toti borfasii, tziganii, hotii si descreieratii. Idoli falsi peste tot in Romania. Si asta numai datorita mentalitatii handicapate a romanilor, care daca nu se schimba, ne va urmari cit timp vom exista ca neam. Exceptiile de la aceastga regula au suferit si sufera in continuare. Domnul Coposu cum spunea Roxana a vazut toate astea si ca un adevarat martir a refuzat sa se detaseze de poporul roman, cu toate ca asta merita.

  Eu ca persoana obisnuita, fara nimic care sa ma faca iesita din comun, afirm ca REFUZ sa fiu parte de aceasta mentalitate schioapa. Eu nu pot fi martir, asa cum a fost domnul Coposu oricit l-as admira. Daca ma mai informez in ce priveste poporul roman si Romania este numai ca ma rog Domnului sa traiesc sa apuc Marea Schimbare care a fost prezisa de cunoscatori in mentalitatea romanilor. Semnele se vad. Trebuie doar sa se intimple. Nu stiu daca va fi brusca sau daca va dura un timp odata cu epurarea generatiilor. E POSIBIL. Eu am speranta. In rest, viata mea personala e rupta definitiv de Romania si de romani. Nu e usor. Dar e ce am ales sa fac.

 32. provincialu' Says:

  D-zeu sa-i odihneasca pe cei ucisi de tancurile armatei chineze.

 33. octavpelin Says:

  Am postat pe bog evenimentele sangeroase care s-au intimplat acum 20 de ani ,in China,in piata Tiananmen,cand tancurile regimului comunist chinez i-au omorat pe atatia tineri,dar sunt uimit ca am rasfoit atatea bloguri si nimeni nu a mentionat ca pe 4 iunie 1920 s-a incheiat Tratatul de la Trianon ,nerecunoscut de Ungaria si publicat in M.O. nr.36/1920.L-am publicat eu,o seara placuta romani 😦

 34. Radu Humor Says:

  @Octavpelin, felicitari ,chapeau bas , ai un blog splendid !
  Dar atat de complicat….
  Pacat !

 35. Masacrul din piata Tiananmen | ROMANIA INEDIT Says:

  […] Pe blogul lui Romulus Cristea puteti citi o evocare a masacrului din Piata Tiananmen , iar Roxana Iordache ne aduce aminte tuturor ca au trecut 20 de ani de la masacrul din piata Tiananmen . […]

 36. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  De acord cu tine, nici un sacrificiu pentru o cauzã nobilã nu este zadarnic, dar am si eu un amendament la amendamentul tãu (dãdui tura asta-n jurul cozii ca sã-i fac plãcere lui @Radu Humor, cã-i haios). Amendamentul tãu nu are obiect, si eu am afirmat aproape acelasi lucru, iar aici voi cita din adânca mea cugetare, ridicãte-n picioare: „… moartea celor 2500 de eroi a fost aproape zadarnicã”. As bolda si sublinia cuvântul „aproape”, da’ nu stiu cum se face chestia asta decât în Word. A, am uitat, poti sã te asezi din nou.

  Off topic: Scuze tuturor pentru inutilul duel pe care l-am purtat cu o armurã goalã si pentru zdrãngãneala pe care, din cauza mea, a produs-o pe blog. I-am promis cã voi renunta sã-i mai dau vreo replicã, lupta cu o moarã de vânt hodorogitã este lipsitã de sens. Iar acum adaug cã aceasta este ultima trimitere pe care o fac la respectivul om de tinichea, a cãrui încercare de a strãluci pe dinafarã nu poate sã ascundã golul dinãuntru. Punct final.

 37. Morfoze Says:

  20 de ani şi … toată lumea laudă „miracolul economic chinezesc” !

 38. Radu Humor Says:

  @ Florian
  Ei, lasa ca n-a fost chiar inutil, am mai deslusit si noi cate ceva 😉

 39. romania inedit Says:

  Voi va dati seama ce se intampla daca acuma China era o tara democrata , nu ” o democratie populara ” ?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: