BĂSESCU A SPUS CĂ NU-I PASĂ DE GREVA PROFESORILOR

base-cotid

La întâlnirea pe tema Educaţiei de la Cotroceni, când reprezentanţii federaţiilor sindicale au adus în discuţie greva, preşedintele Băsescu a răspuns că nu-i pasă, conform declaraţiei de presă a liderului sindical Răsvan Bobulescu de la „Alma Mater”.

În ce-l priveşte, în declaraţia de presă făcută după întâlnire, de la pupitrul prezidenţial, preşedintele Băsescu s-a spălat pe mâini de educaţie, declarând că misiunea şi obligaţia lui publică s-au încheiat.

Ştie cineva care-a fost misiunea? Deocamdată, am aflat de ce s-a obligat ca guvernul de după alegerile din noiembrie 2008 să aplice imediat legea de majorare a salariilor profesorilor cu 5o%: ca să zică acum că nu-i pasă.

Profesorilor le va păsa la votul pentru alegerile prezidenţiale?

UDPATE. Răspunzând unei întrebări, preşedintele Băsescu a afirmat că el doar le-a zis liderilor sindicali că sunt liberi să facă ce vor, atâta tot, dar că totodată înţelege responsabilităţile guvernamentale. Spre deosebire de cele ale Guvernului Tăriceanu, pe care nu le înţelegea.

UPDATE 2. Premierul Boc şi ministra Andronescu au susţinut o conferinţă de presă la Palatul Victoria în care n-au spus nimic. Doar au etalat un tupeu lipsit de orice urmă de bun simţ.

Ecaterina Andronescu s-a declarat îngrijorată de decizia sindicatelor privind greva generală, a anunţat noi negocieri pentru luni şi a dat vina pe Guvernul Tăriceanu. La fel şi Boc care a zis că actualui Guvern a plătit datoriile predecesorului pentru educaţie. Întrebat care ar fi fost situaţia economică-financiară a ţării dacă Tăriceanu majora salariile cu 50%, Boc a zis că nu sunt resurse. Deci nu a răspuns.

Personaje penibile care au minţit că vor face majorări salariale când foştii guvernanţi îi avertizau că sunt imposibile şi anticipau că se va întâmpla exact ce se întâmplă. Boci şi bramburici, demisia! Şi luaţi-l şi pe Băsea.

17 răspunsuri to “BĂSESCU A SPUS CĂ NU-I PASĂ DE GREVA PROFESORILOR”

 1. tony Says:

  S-a delimitat de educatie.Va fi sacrificata Cati?

 2. Chrysthyan Says:

  Mie nu imi pasa de el. Jos cu el!

 3. mihai 4 Says:

  Profesorilor le va păsa la votul pentru alegerile prezidenţiale?––––eu asa cred,si sunt peste 4sute de mii.

 4. Roxana Iordache Says:

  @tony. Părea o femeie cu bun simţ, trebuia de mult să-şi dea demisia.

  @mihai. Vorba e, cu cine votează? 🙂

 5. Roxana Iordache Says:

  @Chrysthyan. Deci, eşti profesor. 🙂

 6. mihai 4 Says:

  Cu Radu normal.La cate au ,,primit” profesorii,ma astept sa nu mai pupe aia, niciun vot.

 7. Franklin. Says:

  1. Am dat de unu Croitoru pe Rea TV, cica se da lider de sindicat. N-am mai vazut un astfel de politruc, profesorii astia chiar isi merita soarta.
  2. Mi-e din ce in ce mai clar ca Traian Basescu s-a resemnat. Nu inteleg avertizarile cu subestimarea lui, ca asa si pe dincolo…
  3. Episodul de azi de la Cotroceni mi-a dat senzatia ca PSD isi surclaseaza partenerul de coalitie, ca toate oalele se vor sparge in capul lui T.B. si PD-L desi ministrul titular tine de PSD. Cred ca Abramburica e teleghidata de unii mai QI high!

 8. gabimihaela Says:

  Tocmai am asculatat si eu citeva din „ragaielile” marinarului vestit legat de reforma invatamintului. Cea cu schimbarea formei de bacalaureat mi s-a parut notabila: sa nu mai fie unic! ci bazat pe profilul liceului. Deci vom avea unii „mai bacalaureati” ca altii. Si ce te faci cu admiterile la facultate? Atita timp cit nu sint corelate e absurda schimbarea. Aici de exemplu unul din criteriile de admitere este scorul la unul din testele unice (ACT sau SAT), unele universitati cerindu-le pe amindoua. Mai bine ar desfiinta bacalaoreatul, s-ar introduce sistemul de absolvire pe baza numarului de credite acumulate si s-ar introduce testele unice criteriu de admitere in universitati. Nu este perfect dar atunci nu-i mai faci pe unii mai bacalaureati ca altii.
  Evident este doar o parere.

 9. Radu Humor Says:

  Cea mai penibila dintre toti, in afara de Basea , este E caterinca Andronescu ,cea care a initiat legea maririi cu 50% a salariilor profesorilor si s-a batut alaturi de Base ,pentru ca acum…..
  Nasol moment, misto coliva ! de guvern….

 10. Plano Says:

  In ultimii ani profesorii s-au facut ca ii educa pe elevi si statul s-a facut ca-i plateste pe profi!
  Perdanti sunt parintii… ca trebuie sa plateasca meditatiile si elevii care nu au bani pentru meditatii.
  Cine sunt castigatorii?
  Scolile au devenit un fel de cabinete medicale din policlinicile de stat. Te duci la consultatie si medicul platit de Casa de Asigurari te invita la cabinetul sau privat pentru a continua investigatiile!

 11. octavpelin Says:

  Pentru prima oara Basescu,gaieste adevarul,ca „putin ii pasa de greva profesorilor,doar ii are pe Croitoru si pe Abramburica,care inca dinainte de ’89 era ahtiata dupa functii de conducere,Romania este o tara neosocialista!,o seara placuta! 😦

 12. daurel Says:

  Luni se vor intalni sefii de sindicate cu guvernantii si nu va fi greva. Sefii de sindicat sunt santajabili…Este multa galagie, sunt ca niste tobe, dar nu tobe de carte. Citez aprox. din „Inscriptie pe o toba”: „Scula asta are/ Mare cautare/ Niciodata golul/ N-a sunat mai tare!” O noapte linistita tuturor!

 13. Roxana Iordache Says:

  @mihai, Să dea Dumnezeu!

  @Franklin. De data asta, în dezacord pe linie. 🙂 În privinţa lui Croitoru, a fost cu PSD, acum e membru PD.

  @gabimihaela. Cred că nu se poate fără bac.

  @Radu Humor. 🙂 Deşi e jalnică. Nici un strop de demnitate.

  @octavpelin. 😐

  @daurel. Sigur va fi grevă. Părerea mea! Cel puţin pe 5. Ca să nu fie, trebuie „să le dea” ceva. N-au.

 14. gabimihaela Says:

  In conditiile actuale nu se poate. Problema este ca nimeni nu intelege ca restrucurarea invatamintului nu se face pe bucati: azi preuniversitar si miine mai vedem noi, Trebuie totul elaborat unitar. Cind vorbesc cu fostii mei colegi nu-mi vine sa cred cit s-a degradat (si crede-ma nu ma refer la salarii!). Ar trebui facuta o greva zdravana in educatie, dar pentru a combate degradarea si incompetenta. Si trebuie inceput de sus.

 15. geta pascaru Says:

  basescu esti total dizgratios ,mai cu seama de cand mi-ai trimis ,cu tupeu, scrisoare ca invatamantul va fi reconsiderat…halal sa ti fie, cu atat mai mult cu cat ,malefic fiind, ai revoltat prostimea (si nu e putina) impotriva scolii, a invatamantului.ai nevoie de prostime ca de aer…dureros , o vei avea !…

 16. geta pascaru Says:

  daurel, perfect de acord cu tine!

 17. Daiana Says:

  ce de pe clasa a-IV-a ce fac??? merg la scoala sau nu merg???

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: