PENTRU CEI CARE SE CRED MAI MONARHIŞTI DECÂT REGELE

prince-radu-simeon

Candidatura Principelui Radu al României a aprins contestaţii din partea a două categorii: unii monarhişti care se pretind mai monarhişti decât însuşi Majestatea Sa Regele Mihai şi unii republicani care, brusc, s-au pomenit apărători ai purităţii monarhiei şi valorilor ei. Ca pretext de contestare a candidaturii A.S.R. Radu.

Să le luăm pe rând: republicanilor care se erijează în apărători teoretici ai monarhiei,  dar pe care o contestă practic, cred că le putem recomanda să citească răspunsurile către monarhiştii care se cred mai monarhişti decât Regele. Cu această ocazie, ei îşi aduc la suprafaţă mai vechi frustrări legate de succesiunea la Tronul României şi o contestă, acum, pe faţă, încurcând, însă, planurile, pentru că succesiunea regală nu are nici o legătură cu scrutinul prezidenţial pe care îl va câştiga Prinţul Radu.

Mai precis, i se contestă Regelui Mihai decizia de a o desemna ca succesoare pe A.S.R. Principesa Margareta a României, după ce unii au contestat, tacit, acordul Majestăţii Sale privind căsătoria Principesei pe care avea să o desemneze moştenitoare cu – vai! – actorul Radu Duda. Şi din acest sofism ei îşi construiesc pretextul contestării candidaturii prezidenţiale a prinţului consort, care a primit, între timp, de la Casa de Hohenzollern-Sigmaringen, titlul de Principe de Hohenzollern-Veringen, iar de la Majestatea Sa Regele Mihai, Şef al Casei Regale a României, titlul de Alteţă Regală.

Mai precizăm că respectivii contestatari pornesc de la premise greşite, pentru a putea trage concluzii eronate. Mai precis, ei susţin că trebuie respectată legea salică, dar se pronunţă pentru Nicolae, nepotul Regelui care l-a însoţit, pe când era copil de 7 ani, în vizita pascală din 1992.  Şi amestecă, dezinvolt, contestarea succesiunii şi contestarea candidaturii Principelui Radu.

Să demontăm sofismul hiper-monarhiştilor, făcând nişte precizări necesare şi separând, totodată, planurile între succesiune şi candidatura prezidenţială.

SUCCESIUNEA

Regele si Principesa la Peles2

 

A contesta decizia Regelui Mihai este o trufie şi o desconsiderare a Majestăţii Sale care, în calitate de Şef al Casei Regale Române are dreptul suveran de a decide. Deci, cei care se declară monarhişti purişti, şi topiţi de respect şi iubire pentru Rege, dar îi contestă deciziile,  în realitate, Îi insultă inteligenţa şi discernământul. Şi demonstrează o înapoiere ipocrită, faţă de Regele Mihai, care este un spirit novator şi vizionar, o întruchipare perfectă a echilibrului între tradiţie şi modernitate.

Unii ar fi vrut să rămânem blocaţi în proiectul legii salice, demodată şi abandonată peste tot în Europa. Ei invocă, astfel, strict fariseic respectarea vechilor rigori ale Casei Regale a României, pentru a inova, mai precis, a improviza preferenţial pe marginea lor. Contestă, adică, desemnarea Principesei Margareta ca succesoare, ceea ce nu denotă decât misoginism stupid, din moment ce se pronunţă pentru Nicolae, care tot în interdicţiile prevăzute de legea salică se înscrie, fiind urmaş pe linie feminină.

Oricum, problema e privită emoţional şi fără să se ţină seama de datele realităţii. Nicolae nici nu e încă prinţ, abia la anul va primi titlul de la Casa de Hohenzollern. Dar nu asta-i problema, cred că ea s-ar fi soluţionat anticipat. Problema este dublă: România aşa cum e la ora actuală n-are perspective monarhice şi chiar dacă ar avea, Nicolae nu e încă pregătit pentru asta. Ar avea de domnit peste o şerpărie, pe care nu o ştie. 

prince-radu-asr-margareta-nicolae-georg-al-prusiei-ludovic-orban-princeradublog

Nicolae este un tânăr instruit cu educaţia pe care o primesc alteţele regale europene, chiar dacă nu are încă acest titlu. Dar instrucţia lui se datorează – trist paradox –  tocmai faptului că mama lui, Principesa Elena, a refuzat să-l lase să vină să se stabilească în ţară, atunci, după vizita pascală din 1992, cum ar fi vrut Regele Mihai. Ăsta-i un aspect. Alt aspect este că nu trebuie să rămânem blocaţi în proiect. Legea salică e o absurditate de mult depăşită în Europa (în Marea Britanie nici n-a funcţionat vreodată, ca dovadă şi epocile cele mai înfloritoare din istoria Angliei care poartă nume de regine), deci desemnarea ASR Principesa Margareta în calitate de succesoare a fost firească.

Alteţa Sa Regală s-a implicat în societatea românească încă de la începutul anilor 1990, în principal, prin fundaţia pe care a iniţiat-o sub egida Casei Regale Române. De ce să i se conteste dreptul la succesiune? Din misoginism, dar ca să n-o recunoască,  niciodată cei care o contestă nu au adus nici un argument. Ba da, am uitat: faptul că s-a căsătorit cu un român devenit principe meritocrat, aşa cum se întâmplă în toate Casele Regale moderne ale Europei –  e.g. Principele consort al Reginei Danemarcei (naşa Principesei Margareta) , Principesa Laetitia a Spaniei – o fostă jurnalistă superbă şi sclipitor de inteligentă, n-a avut nici o importanţă nici că era divorţată, iar căsătoria cu Prinţul Moştenitor Felipe s-a petrecut chiar la catolicii fervenţi din Spania.

Şi dacă Majestatea Sa Regele Mihai, cum era şi normal, a renunţat la legea salică – are această calitate decizională, Parlamentul doar o consemnează, în cazul revenirii la monarhie constituţională -, nu era decât firească desemnarea Întâii Născute, în condiţiile pregătirii, calităţilor, notorietăţii la Casele Regale şi implicării ei româneşti. Dar problema unora este Principele Radu.

CANDIDATURA PREZIDENŢIALĂ A PRINCIPELUI NON-DINASTIC

PRINCIPESA MARGARETA - OPERA

 

Cei care îl contestă o fac, de fapt, dintr-un simplu efect de frustrare, că un om dintre noi a ajuns Alteţă Regală şi că Principele meritocrat are perpectiva de a deveni preşedintele României. Contestatarii sunt orbiţi de patimă, nu vor să-l (re)cunoască pe Radu al României, ceea ce contestă ei fiind tocmai meritocraţia ca principiu: şi aici ei se întâlnesc aparent paradoxal cu acei republicani care se erijează, subit, în avocaţi ignoranţi ai purităţii monarhice. Deşi, totodată, acei republicani consideră, hilar, monarhia constituţională – cea mai nouă formă de stat – ca „relicvă istorică”, dar în acelaşi timp se dovedesc retrograzi, fiindcă ignoră alcătuirea monarhiilor europene moderne.

Corul de lamentaţii fariseice pune aceeaşi placă: „un actor, un actoraş, un provincial, Principe şi candidat prezidenţial”. Meritocraţia a fost apanajul României Regale şi Regele Mihai decide atât în acord cu tradiţia naţională, cât şi cu actualitatea europeană. Cine îl contestă pe Radu al României Îl contestă, de fapt, pe Regele Mihai. Din moment ce i-a conferit lui Radu titlul de Alteţă Regală – care era facultativ şi este onorific, fiindcă nu-i conferă drepturi dinastice – înseamnă că şi-a dovedit caracterul şi valoarea, fiindcă Regele Mihai nu ar fi făcut asta pentru cineva care nu merită. Şi nici nu şi-ar fi dat consimţământul la căsătorie, oricât şi-ar iubi fiica, dacă Radu Duda nu era deosebit. Şi nici ASR Margareta nu se mărita cu el, pentru că, superbă şi inteligentă cum e, a avut atâţia ani de unde alege şi nu a ales, a refuzat şi oferte din case domnitoare europene, şi din rândul personalităţilor publice internaţionale, precum actualul premier al Marii Britanii, Gordon Brown, a cărui dragoste a vieţii a fost. Ca să fim sinceri şi să dovedim bună credinţă.

prince-radu-uniforma

Dacă lăsăm prejudecăţile stupide, vedem imediat că Radu al României este urmaş de intelectuali şi militari ieşeni, şi pe jumătate basarabeni, un om educat, profund inteligent şi elevat, prezentabil, o mândrie pentru România. Da, a fost actor. Şi asta-i de ruşine sau de laudă? Din nou îi discredităm pe artişti? Chiar credem că Olga Tudorache ar fi acceptat pe oricine partener de scenă, dacă nu era artist autentic? Ar trebui să se ştie ce actor a fost Radu Duda – ca dovadă şi reuşitele lui pe scenele internaţionale. Pe de altă parte, dacă nu ar fi fost de elită, conta pentru rolul de azi? Şi Ronald Reagan a fost actor, şi a schimbat istoria lumii.

În haosul mizerabil care guvernează România, trebuie un reper ferm, care să pună ordine şi să rânduiască lucrurile instituţional, iar această persoană este Radu al României ca preşedinte al ţării, aflat deasupra partidelor, deasupra politicului şi a intereselor de grup. Să lăsăm prejudecătăţile şi să încercăm să evaluăm realist realitatea. Fără pragmatism, transformăm Casa Regală şi monarhia în instituţii muzeale, pe care le contemplăm steril, sperând să ne pice din cer restaurarea monarhiei – mă tem că aşa vom ajunge bătrâni, fără să fi reuşit să contribuim cu nimic la atingerea unui ideal pentru care chiar nu ne implicăm altfel decât contestând înseşi căile reale şi realiste de scoatere a României din mocirlă.

02_Mitropolia Iasi_Inviere_18 04 2009

Repet: mi-aş dori din inimă ca România să revină la monarhie. Dar asta ţine de voinţa poporului român. Care trebuie exercitată în cunoştinţă de cauză. Repet şi asta: dacă Radu al României ca preşedinte pe principiul monarhului constituţional – adică mai presus de partide, un garant instituţional, unificator social şi naţional – va determina, prin exemplul personal, poporul român să ceară revenirea la monarhie va fi minunat. Dacă românii vor prefera în continuare forma actuală de stat, măcar vom avea un preşedinte de elită, cu o continuitate de 10 ani – sunt sigură că va fi reales – timp al edificării instituţionale de durată şi al dezvoltării durabile.

Radu al României este garanţia pentru scoaterea României din impas. Şi asta nu pe principiul omului providenţial, aşa cum le place românilor paternalişti, ci pe principiul instanţei instituţionale care este preşedintele ţării în principiu. Radu al României a înţeles că impasul României este, în principal, de două feluri: instituţional şi moral, iar aspectul moral, precaritatea morală se leagă de haosul instituţional. Cheia este să pui ordine în acest haos şi numai un Principe non-dinastic o poate face la ora actuală.

Contestatarilor le recomand să se gândească nu în ultimul rând la faptul că fac un păcat, deoarece contestă discernământul Regelui şi Îi desconsideră spiritul vizionar. Regele Mihai e mult mai inteligent decât noi şi are acel instinct al binelui şi al viitorului bun al României, pe care ar trebui să-l credităm cu toată recunoştinţa, nu să-l contestăm.

Cred că premisa majoră de la care se cuvine să pornim este încrederea în Majestatea Sa Regele Mihai I. Dacă ne pretindem monarhişti, dar contestăm deciziile Regelui înseamnă că ne socotim mai deştepţi, mai morali şi chiar mai monarhişti decât Majestatea Sa.

Dixi et salvavi animam meam.

154 răspunsuri to “PENTRU CEI CARE SE CRED MAI MONARHIŞTI DECÂT REGELE”

 1. Andrei Antica Says:

  Draga Roxana
  Nu mantuire am cautat eu zicand cele trecute. Nu se pune problema increderii in Majestatea Sa. Nici nu ma gandesc sa contest deciziile luate de catre domnia sa, le respect si ma gandesc ca la originea acestora a stat ratiunea pura si gandul bun pentru viitorul Romaniei. Nu am indoieli si prin urmare ma limitez aici sa spun ca iti raman dator pentru descrierea exacta si lamuririle asupra starilor ce au generat decizia luata de Majestatea Sa Regele Mihai I. Sa fie in ceas bun !

 2. mihai 4 Says:

  Nici nu mai stau sa citesc textul tau acum Roxi,caci ma regasesc in el cu siguranta.Titlu e pentru cei ce cred ca stiu ei mai bine.

 3. Roxana Iordache Says:

  @Andrei Antica. Tare îmi e dor de tine! Când veniţi în ţară, tu cu Betty sau ai tăi, anunţă-mă, te rog!

  @mihai. OK, se vede şi din poze. 🙂

 4. Radu Portocala Says:

  Multe dintre lucrurile pe care le scrieti ar putea – si chiar ar trebui, daca tinem la buna informare a cititorilor – sa fie contrazise. Vazind insa cum raspundeti celor care indraznesc sa aiba o alta parere decit Dumneavoastra, ma abtin.
  Va intreb insa – simpla intrebare retorica – daca nu cumva ati avut acelasi entuziasm si pentru Emil Constantinescu.
  Daca as fi pervers si daca as vrea raul tarii, as incheia dorindu-va sa-l vedeti pe dl Duda presedinte. Dar nu sint pervers. Deci, va doresc doar sa va pastrati intacte rezervele de entuziasm. Cum sinteti tinara, poate, cine stie?, in urmatoarele zeci de ani veti avea norocul sa descoperiti in sfirsit adevaratul om providential.

 5. daurel Says:

  Noi, romanii suntem niste ciudati, ne opunem democratiei! Cetateanul Radu Duda are cateva atuuri putin comentate: 1. nu face deosebiri intre cetateni pe criterii de rasa, etnie, religie, profesie, categorie sociala, sex, convingeri politice; 2. este singurul cetatean instruit si educat (cu exceptia Regelui Mihai I) pentru a prelua postul suprem, post definit prin constitutie ca APOLITIC; 3. este tanar, prezentabil, orator convingator. Am impresia ca diferite categorii sociale si-ar dori sa promoveze la Cotroceni un om de-al lor ( vorba aia: din popor, sa incalte cizme, sa joace geamparale!) Va trebui sa intelegem ca functia suprema are misterul ei, protocol si indatoriri greu de indeplinit pentru un neinitiat – cateva printese britanice au clacat! Nici n-ar trebui sa-i treaca prin cap oricarui imbogatit sau hipnotizator sarlatan ca ar putea accede la demnitati.

 6. mihai 4 Says:

  Aviz pentru cei ce n-au entuziasm sa-si cumpere.De la o varsta incolo e normal sa dispara,iar unii nu inteleg asta.Eu am vazut la o taraba de vanzare.Chiar langa demnitate era si entuziasmul,dar i-am uitat pretul. http://www.youtube.com/watch?v=PssiJ9ywc0g

 7. mihai 4 Says:

  In lipsa de juice prefer rachiul.

 8. Ovidiu Says:

  Roxana,
  Ziarul Cotidianul a publicat un articol interesant de pe blogul lui Ion Iliescu, dar si despre mine… pentru o fotografie.

  http://stirea.wordpress.com/2009/04/22/ion-iliescu-si-nina/

 9. Roxana Iordache Says:

  @Radu Portocală. Ar fi păcat să vă abţineţi, a trecut Postul Mare. 🙂

  Cum nu agreez stilul insinuant, am să vă întreb direct, mai precis, am să vă invit să daţi exemple de cei care „au îndrăznit să mă contrazică” şi mai ales, cu privire la modul în care „m-au contrazis”, nu de alta, dar să văd cu cine vă comparaţi.

  Nu vi se pare că riscaţi un pic de suficienţă când prezumaţi o întrebare retorică în ce mă priveşte? 🙂 Nu sunt obligată să vă răspund, am să o fac, totuşi: departe de a fi avut vreun entuziasm faţă de candidatura prof. Constantinescu, am susţinut-o pentru că înainte de a se duce, Corneliu Coposu îmi spusese că e prea târziu ca să găsim pe altcineva şi nici nu am avea pe cine. În ultima parte a campaniei, însă, dacă aveţi sinceritatea să vă amintiţi, a fost foarte bun. Iar în timpul mandatului ne-a dus decisiv spre NATO şi Uniunea Europeană, structuri în care dacă nu eram acum, situaţia noastră nu ar fi fost mult diferită de cea a R.Moldova.

  Aţi trecut razant pe lângă ironie. 🙂

  @daurel. De acord. Iar această prestanţă (se) va impune.

  @mihai. Dar să fie natural, lacrimă de Ardeal. 🙂

  @Ovidiu. OK.

 10. mihai 4 Says:

  Da Ovidiule,esti celebru acum. Daca vreau sa-mi clatesc ochii recunosc,intru la tine. Roxi–acolo e palinca.Ha ha

 11. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Doamna Roxana admir din partea dumneavoastra nu numai puterea opinilor ci si
  faptul ca incurajati diversitatea comentarilor. Deci sper sa nu stergeti MESAJUL meu de si acesta contine idei care se repeta. RH.

  O ZI ISTORICA PENTRU POPORUL ROMAN. PRIN ABDICAREA REGELUI MIHAI PRINTUL NICOLAE DEVINE NOUL REGE AL ROMANIEI. 
  Majestatea Sa Regele Mihai va face o declaraţie de sprijin pentru candidatura prezidenţială a Principelui Radu, pe 23 aprilie, de Sf.Gheorghe. Sprijinul unui rege pentru un candidat republican, membru al familiei sale, nu are precedent in istorie. Un rege are indatoriri deosebite si privilegii speciale. In momentul in care incalca legea fundamentala si devine adeptul unei guvernari republicane, el pierde automat tote privilegile acordate Casei Regale de statul roman. Abdicand de la conceptul de monarhie constitutionale, el deschide calea unei succesiuni directe la tron. Tinand seama ca constitutiile republicane au fost aduse pe turela tancurilor sovietice sau prin tarnoacoapele minerilor,ele sunt neavenite si ilegale. Constitutia din 1923 este singurul act prin care se afirma vointa democrata a poporului Roman. Monarhul nu are in prerogativele sale schimbarea constitutiei . PRIN ACCEPTARE CONSTITUTIEI REPUBLICANE REGELE MIHAI DE HOHENZOLLERN SIGMARINGEN, RENUNTA LA TRONUL ROMANIEI PREDAND PUTERILE CONSTITUTIONALE NOULUI REGE . 

  Constitutia din 1923  
   Art. 77. – Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului. 
  Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron. 
   
  Prin abdicarea Regelui Mihai pe data de 23 Aprilie 2009 PRINTUL NICOLAE este singura imaculata demna de a ocupa tronul Romaniei,ca urmas al M.S REGELUI.  
  NOUL REGE NICOLAE, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila.  
  O ZI NOUA IN ISTORIE . TRAIASCA NOUL REGE AL TUTUROR, REGELE ROMANIEI MARI. REGELE NICOLAE. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU 
   
   
  Robert Horvath DEVA artist New York http://www.devagallery.com

 12. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  SCUZE AM LASAT SITE-UL DIN NEATENTIE.

 13. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Nu de mult am trimis o scrisoare Printului Charles, care ma onorat cu un raspuns. „Revenirea la monarhie prin varul meu Printul Nicolae de Romania este o idee surprinzatoare care merita interesul nostru, dar in ultima instanta viitorul depinde de vointa poporului roman” Daca dumneavoastra credeti ca creiarea unei republici monarhice poate a avea sprijinul curtilor europene poate va inselati. Regulile inpuse monarhiei romanesti sunt clare. Ele interzic pentru succesorii la tron casatoria in afara curtilor monarhice SI INTERZIC ORICE CASATORIE CU O PERSOANA DE ORIGINE ROMANA.

 14. Marius Mina Says:

  De Sfantul Gheorghe, Regele il proclama pe Duda candidatul Casei Regale la Presedentia Republicii. O miscare inteligenta care tine de „intelligence”, prin care Regele isi semneaza oficial si nesilit de nimeni(in afara de fiica sa si consortul) ABDICAREA si recunoasterea republicii .Daca n-au reuist comunistii cu toata securitatea lor multilateral integrata a reusit agentul Duda , produsul lui Talpes si Ion Iliescu. Incep sa-i dau dreptate D-lui Jean Varlam care-l numea pe actorul de la Iasi devenit intre timp „os domnesc”, un soi de agent secret sexual .
  Inca mai sper ca pina maine cand va fi fortat de catre Margareta si Duda sa renunte intr-un mod mai mult decat umilitor la tron , prin finalizarea si fructificarea unei blasfemii ….
  Dar sa nu uitam ca actiunea se consuma in Romania, „the land of choices” si Casa Regala face parte din acelasi decor….

 15. mihai 4 Says:

  Aceleasi vorbe pe care le vanturi mereu.Vino cu ceva nou,si lasa retorica asta de manual de clasa a saptea. http://www.youtube.com/watch?v=ht0wuHLMmaE&feature=related Uite,ti-o spune si fata asta.Vorbesti la porti ferecate aci.Uneori ai ceva si tu din Patrascoiu,cel ce suge coiu.

 16. mihai 4 Says:

  Moralistu lu peste.Sa strans tot adevaru,numai si numai la tine-n teasta.Hai fugi deaci si pitulate-n porumb sa nu ma dau la tine.

 17. Stefan Says:

  Remarcabil scris, Roxana! Ai suflu..

 18. mihai 4 Says:

  Habar n-ai tu.Sa o vezi in plin fuleu,atunci sa te feresti Stefane.

 19. cenushares Says:

  roxana,

  „sunt sigură că va fi reales”

  aici sunt de aceeasi parere cu tine … si eu sunt sigura ca va fi reales … de ales nu are nici o sansa … reales insa va fi suta la suta .. 🙂

 20. cenushares Says:

  roxana,

  „Contestatarii sunt orbiţi de patimă, nu vor să-l (re)cunoască pe Radu al României .. ”

  cu radu n’am nimic … eu am ceva cu legatura lui cu monarhianarhia … poate ca daca n’ar fi fost „principe”, daca ar fi fost un simplu candidat independent as fi votat cu el … asa, nici nu vreau sa’l cunosc … de recunoscut nici atat … 🙂

 21. cenushares Says:

  erata: monarhia

 22. Radu Humor Says:

  @ Marius Mina
  vad ca nu te deranjeaza deloc compania unor Anca , Cenushares sau Plano.
  A, era sa uit de domnul Radu Portocala ,care prin definitie nu poate fi decat …portocaliu.

 23. Radu Humor Says:

  @ Roxana
  Felicitari pentru radiografia exacta a actualei situatii in care se afla Casa Regala a Romaniei si implicit Poporul Roman !
  Pierderea acestei uriase sanse prilejuita (din nou) de prestatia mizerabila a ultimului presedinte ales(si in ordine valorica), ar reduce aproape la zero posibilitatea de renastere nationala si adancirea in servilismul docil spre care imping Romania , tot felul de neaveniti politici.
  Surprinzatoare ramane cerbicia unor persoane cu certe calitati intelectuale ,care nu pot ,sau nu vreau sa priveasca realitatea in ochi si sa recunoasca superioritatea demersului intreprins de Casa Regala , ca ultima solutie la scoaterea din impas a Romaniei si aducerea ei la masa marilor puteri.
  Din respect pentru tine am sa ma abtin in a-i eticheta dupa cum ar merita !

 24. Homer J.-N. Says:

  Ia un articol scris de o femeie deşteaptă, madam, sau care n-are nici o agendă ascunsă privind candidatura Dudei :

  http://www.revista22.ro/principele-candidat-cui-prodest-5934.html

 25. cristian Says:

  @Roxana
  Dincolo de argumentele (corecte, sa zicem) pe care le invoci, pentru mine raman doua nedumeriri. Dinastica sau nu, unei altete nu i se poate contesta dreptul republican-democratic de a candida la presedintie. Insa mi se pare mai moral sa o faca in calitate de cetatean, dupa ce renunta la titlul regal, bucurandu-se apoi de sprijinul casei regale in calitatea republicana de cetatean. In al doilea rand, de ce esti convinsa ca va castiga?:)

 26. Gheorghe Says:

  @Cristian „unei altete nu i se poate contesta dreptul republican-democratic de a candida la presedintie. Insa mi se pare mai moral sa o faca in calitate de cetatean, dupa ce renunta la titlul regal”

  Ignorand faptul ca termenul moral nu admite grade de comparatie, gestul e legal si nu vad de ce ar fi catalogat ca imoral.

  Chiar Majestatea Sa Regele se supune Constitutiei Romaniei, cu toate ca a fost adoptata fara o dezbatere care sa respectee principile de la Geneva.
  Printul Radu a indeplinit functii guvernamentala, si atunci nu i-a contestat nimeni dreptul de a reprezenta interesele Romaniei pe motiv ca ar injosi titlul regal.

  Daca a fost acceptat ca functionar cu rang de secretar de stat, de ce nu ar fi acceptat ca Presedinte?

  De ce in cazul Regelui Bulgariei nu se considera ca e cazul sa renunte la titlu si se accepta sa ocupe functii guvernamentale?

  Daca participarea la acte de binefacere prin intermediul ONG-urilor nu lezeaza demnitatea membrilor caselor regale de pa mapamond, nici servirea popoarelor lor prin ocuparea de functii in aparatul de stat nu ii
  descalifica.
  Orice actiune in interesul cetatenilor este morala.

 27. cenushares Says:

  homer,

  „Ia un articol scris de o femeie deşteaptă … ”

  desteapta e andreea pora? … 🙂 … desteapta nu prea e, in schimb e foarte frumoasa … 🙂

 28. vali plesca Says:

  Exerciţiu de imaginaţie:

  Dacă Duda ajunge Preşedinte iar Regele Mihai moare (are 87 de ani, în ultimul an de eventual mandat al lui Duda, în 2014, va avea 92 de ani) Margareta va fi proclamată Regină a României. Şi, în acelaşi timp, va participa la evenimente publice şi diplomatice în calitate de soţie a Preşedintelui şi, deci, va fi în planul doi, în umbra acestuia. În timp ce Prinţul Consort, Duda, Preşedinte al României, va da mâna şi discuta cu alţi şefi de stat, Regina României, Margareta, soţia Preşedintelui, se va întâlni cu soţiile celorlalţi şefi de stat şi va discuta despre grădinărit şi ultima modă la spălat şosete de preşedinţi.

  Cine va fi consortul cui? Asta îşi doreşte Regele Mihai de la viitoarea Regină a României, de la viitorul Şef al Casei Regale, să ajungă consoartă de Preşedinte? Adică ideea lui Câmpeanu, dar ceva mai prost aplicată: monarhul nu va fi preşedinte, va fi consort de preşedinte.

  Monarhul va reprezenta public Republica, dar nu din prima linie, ci din a doua linie, de la doi metri în spatele Preşedintelui. În timp ce Preşedintele va discuta probleme de stat cu omologii săi, Monarhul va dispărea pe uşa din spate împreună cu alte soţii de preşedinţi, le va duce în camera din dos, unde le va arăta colecţia sa de mileuri prezidenţiale. Toate onorurile, inclusiv cele militare, le va primi Preşedintele Prinţ Consort, în timp ce Monarhul Consoartă de Preşedinte va aştepta cuminte după colţ. Astfel, sa va consacra simbolic prevalenţa Consortului asupra Monarhului. Care va deveni un breloc la blugii rupţi ai Republicii.

  Iar Monarhul va recunoaşte implicit Republica. Iar demnitatea Casei Regale va deveni Preşul de la Intrarea în Palatul Prezidenţial. Asta va fi ultima înfrângere pe care Casa Regală a României o mai putea suferi: cea la nivel simbolic, umilirea cea mai cruntă. Cam ce au făcut maoiştii cu Împăratul Chinei: l-au reeducat prin umilinţă.
  http://bleen.ro/2009/04/regina-romaniei-sotia-presedintelui-experimentul-reeducarii-de-la-cotroceni/

 29. cenushares Says:

  vali,

  „Dacă Duda ajunge Preşedinte … ”

  desi teoretic si cu 5% poti ajunge presedinte nu cred ca dumnezeu il iubeste atat de mult pe mihaita primul incat sa aranjeze lucrurile in asa fel … 🙂

 30. Franklin Says:

  Si pana la urma, care este, de fapt, problema candidaturii ASR Radu? Roxana se concentreaza in comentariile sale pe unitatea sustinatorilor monarhiei temandu-se ca voturile vor fi injumatatite prin boicotarea candidatului de catre adeptii puritanisti ai regalitatii. Desi inlaturarea aceastui pericol merita toate eforturile e clar ca decisive vor fi voturile altora. Mai toti cetatenii de buna credinta simt ca problema principala a alegerilor prezidentiale din acest an este bararea personajui de cosmar, numit Traian Basescu. Desigur ca aceasta performanta ar fi prin ea insasi salutara, reconfortanta si progresista. Dar cine este oare acest Traian Basescu? Este el un irezistibil si feroce animal politic, dupa cum ni se sugereaza deloc dezinteresat din moment ce toate actiunile din viata politica se invart in jurul lui? Sau este mai degraba omul de serviciu din fruntea oligarhiei securiste si a gloatei profitorilor de profesie? Din perspectiva istorica, in ultimii 20 ani am trait vremuri marcate de lupta pentru putere intre neo-comunisti (Iliescu, Nastase si compania) si neo-securisti (imprastiati prin toate partidele, acum condusi de Pazvante). Primii, conservatori, etatisti si dogmatici, ceilalti -astazi victoriosi- intreprinzatori, mai bine organizati dar odiosi si lipsiti de scrupule. Revenind la prezidentiale, probabil, Traian Basescu nu va mai candida pentru un nou mandat. Daca e asa, anuntul va fi facut dupa alegerile pentru PE, mai precis dupa epilogul rusinos EBA, numarul de la masina. Paradoxal, aceasta decizie nu va simplifica alegerile ci dimpotriva! Acum cinci ani, in turul II populatia a votat in proportie de 1/4 Basescu si 1/4 Nastase in timp ce 2/4 nu s-au prezentat. Campania ASR Radu trebuie sa-i mobilizeze pe acestia din urma, avand in vedere milionul de bucuresteni care la-au intimpinat pe MS Mihai in 1992. Si mai trebuie sa respinga cu hotarare si convingere maxima acuzatiile de apartenenta la Secu. Nu colaborarea de atunci ar fi problema (santajul era nemilos) ci ipoteza consistenta ca ASR ar putea sa colaboreze chiar si acum. Acesta e virusul perfid care risca sa atace subconstientul unei parti importante din electorat! Nu sunt deloc suporterul lui Crin Antonescu dar imi sunt clare doua lucruri. Mai intai ca cei doi se bat pe aceiasi votanti si al doilea ca presedintele PNL are sanse reale de succes, intrunind intr-o proportie castigatoare, suficient populism si spirit combativ, ceva distinctie personala (pentru mine bine absconsa), inteligenta (nu prea multa ca oricum nu ar fi suficienta doar ea) precum si sprijinul clasei medii si al segmentului juvenil. Indiferent daca Traian Basescu se retrage sau nu de la prezidentiale, participarea ASR Radu l-ar putea impiedica pe Crin sa acceada in turul II. Fie Traian Basescu, fie un alt candidat al PD-L (sau unul sprijint de PD-L – Isar Mugurescu) l-ar zdrobi pe Mircea Geoana, actual si viitor patzer, acum si pururea. Prostanacul va beneficia insa de suficiente voturi pentru a acede in turul II (nucleul dur) unde va pierde, bineinteles, in fata celuilat finalist, oricare ar fi el. Marea provocare este ca ASR Radu sa convinga poporul roman de buna sa credinta (chestiunea cu virusul). Asta astept si de la MS Mihai in discursul Sau de maine. De la Crin Antonescu astept renuntarea la candidatura proprie si sprijinul pentru candidatul Majestatii Sale. De la societatea civila astept sa renunte la servilismul atat de jenant si sa se inregimenteze in randul celor care inca mai cred in salvarea Romaniei. Astept sa lase de o parte resentimentele care au dezbinat-o pana la disolutie si sa strige DESTUL! De la moguli astept sa realizeze ca nu se pot opune cursului istoriei, ca nu sunt facatori de istorie ci traitori prin ea. In concluzie, cred ca decizia Casei Regale e corecta si de bun simt. Daca dintr-un motiv sau altul romanii au temeri fata de monarhie, in schimb, ei ar putea beneficia de ea prin aceasta solutie originala. Casa Regala ar putea fi acel garant moral al echidistantei prezidentiale atat de necesara si de dorita in Romania. Odata castigat respectul romanilor (ceea ce nici nu e chiar atat de greu cand ii urmezi unuia ca Pazvante), posibilul presedinte Radu Duda va putea dobandi adevarata putere in stat, nu cea politieneasca, de care probabil ca Traian Basescu este atat de mandru, iar noi atat de scarbiti.

 31. marcus Says:

  I.M.M.-urile si strategia de criza

  “Doi patroni de I.M.M.-uri stau la un bar si descanta “una mica”:
  -Auzi ba Ioane, ai tai vin la munca?
  -Vin Vasile, da’ ai tai?
  -Vin si ai mei ba!
  Mai beau ei cate o masura si la un moment dat:
  -Da’ tu’i platesti ba Ioane?
  -Nu’i platesc ma, da’ tu?
  -Nici eu Ioane!
  Dupa inca doua masuri:
  -Pai ba Ioane, in situatia asta eu zic sa le punem o taxa de intrare, ce zici?”

 32. marcus Says:

  @Roxana: tu deja esti renumita pentru campaniile duse (cel putin unde te-am putut citi eu, pe acest blog) in sustinerea unor candidabili, fie ei la prezidentiale aiurea, fie la conducerea unor partide in Romania.
  Din pacate strategia electorala aplicata in cazurile enumerate nu a reprezentat si vad ca nu reprezinta atu-ul tau.
  Parerea mea despre CETATEANUL Duda, candidat le presidentie, o stii. Ceea ce faci tu insa, introducand Casa Regala a Romaniei in ecuatia alegerilor prezidentiale, nu este in masura sa-i aduca nici simpatie in plus si cu atat mai mult voturi. Din punctul meu de vedere, CETATEANUL Duda, ca prezidentiabil, trebuie votat doar pentru calitatile sale personale si pentru intentiile sale, foarte bine expuse in discursul sau de anuntare al candidaturii, in ceea ce priveste modul in care, in cazul ca va fi ales, va sti sa-si exercite prerogativele de PRESEDINTE AL TUTUROR ROMANILOR, inscrise si garantate de CONSTITUTIA REPUBLICANA A ROMANIEI.
  Atat si nimic mai mult!
  Transformandu-l pe CETATEANUL Duda, intr-un apendice al Casei Regale si prezentandu-l drept un continuator al valorilor monarhice, nu faci altceva decat, pe de-o parte, sa trezesti resentimentele unor republicani care mai cunosc ceva istorie, iar pe de alta parte nemultumirile unor monarhisti convinsi, care in infatuarea lor considera amestecul regalitatii in noroiul pulimii republicane, drept un act de lezmajestate.
  De aici se isca atatea controverse pe o tema cat se poate de simpla si anume ca CETATEANUL Duda, este la fel de prezidentiabil ca orice alt Ion sau Gheorghe cu drepturi garantate de Constitutia tarii.
  Sa fii iubita
  marcus

 33. zexe Says:

  Si daca Duda divorteaza intre timp? E posibil, iar Duda este absolut liber sa o faca. In acest caz, Duda isi va pierde titlul de Principele Radu al Romaniei? Dar suportul familiei regale?
  In acest caz, toata povestea cu monarhia sta in gusturile pentru barbati ale Principesei?
  In acest caz, se mai poate considera ca cine il va contesta pe Duda il va contesta pe Regele Mihai?
  Dar ce ne facem daca urmatorul sot al Principesei va fi un arab? S-au mai vazut cazuri, nu?

 34. marcus Says:

  @All: va invit sa cititi „Letopisetul unei domnii asimetrice ratate”, aici:
  http://marcus-ironicus.livejournal.com/2500.html
  Sa fiti iubiti
  marcus

 35. Radu Humor Says:

  @ Zexe :” Si daca …….,sau daca…..,etc.”

  Dar daca ai gandi si tu putin si n-ai sari ca prostul din baie , plin de clabuci (la gura), sa-ti exhibi aparenta grija fata de niste posibile viitoare intamplari cu personaje a caror soarta te …copleseste ?
  Ce zici e asa de greu ?
  Sau vazand pericolul care se apropie de cercurile voastre perfide ati iesit sa dati alarma :
  Romani , va paste ceva ! (ca tot a fost Pastele) :
  Disparitia structurilor securisto-comuniste si daca nu sunteti atenti si nu puneti stampilele unde trebuie , s-ar putea sa va treziti cu o societate normala in care ,valoarea , competenta si dragostea de tara , sa faca de-acum Legea in Romania….

 36. Franklin Says:

  @marcus
  Pentru ca ne ureaza la toti sa fim iubiti, ii sugerez sa reflecteze daca nu cumva e mai bine sa iubesti tu pe altii decat sa fii iubit. Daca nu cumva e mai bine ca tu sa fii indragostit, tu sa fii cel care sufera, sa fii sensibil la flori, fluturi si randunelele perechi, sa oftezi sau sa suspini cu gandul la fiinta de cate esti indragostit lulea, eventual in secret, desi, de multe ori, dragostea ta e vizibila pana la ridicol pentru toata lumea. De ce ne ureaza sa fim iubiti, adica sa nu putem sa ne vedem linistiti de afacerile noastre, sa nu putem conduce linistiti Porchele Cayene din cauza blondelor care ne aduleaza, sa nu putem sa ne afumam linistiti cu tigari cafele si alcool in localurile de noapte favorite din cauza celor care ne sufoca cu dragostea lor pentru portofelele noastre sau pentru vestimentatiile pline de fite? Daca nu cumva e mai bine sa-ti cheltuiesti putinele economii pentru un cadou de suflet pentru fiinta iubita pentru alegerea caruia sa nu poti dormi zile la rand decat sa primesti, in diverse ocazii, cate un portbagaj de obiecte cu tot felul de dedicatii care mai de care mai istete ca deh, tu esti iubit de toata lumea? In sfarsit, ce e de preferat, sa simti tu fiorul divin al dragostei sau sa-l simta altii in jurul tau, in timp ce tu calculezi de zor cursul de schimb valutar?

 37. Filip G Says:

  Asa e cum spui Roxana,totusi cetateanul e suveran la Vot.
  Momentan discursul lui Radu nu a convins.
  O zi buna!

 38. Marius-Mina Says:

  Radu Humor si Mihaita oligo/repetentul, de ce nu va luati de manutza sa iesiti la o plimbare prin curtea sanatoriului, putin oxigen v-ar prinde bine.Dupa care reveniti si cu toata forta continuati lupta de clasa (a 3 a) alaturi de ceilalti gladiatori republicani/monarhisti .

 39. Ovidiu Says:

  Roxana,
  cum sta in sondaje ?

 40. Marius Mina Says:

  Radu Humor si Mihaita oligo/repetentul, de ce nu va luati de manutza sa iesiti la o plimbare prin curtea sanatoriului, putin oxigen v-ar prinde bine.Dupa care reveniti si cu toata forta continuati lupta de clasa (a 3 a) alaturi de ceilalti gladiatori republicani/monarhisti . Spor la succesuri multiple (era sa zic orgasmuri)

 41. Marius Mina Says:

  Sta bine , daca intorci sondajul cu fundul in sus e pe primul loc Dl Duda…e competitiv dar problema lui e ca-si joaca rolul vietii intr-un teatru de provincie, la matineu , cu sala goala…Un fel de monolog cu fata la perete.

 42. Zexe Says:

  @Raducu, am o singura pretentie de la familia regala, si anume sa nu imi propuna un presedinte a carui singura virtute este sa fie ginerele casei regale. Daca nu ar fi fost Duda ar fi fost o alta smochina cu pretentii princiare. Acum nu ma mai mira nimic. Regele garanteaza pentru Duda tot asa cu Vanghelie garanteaza pentru Oana Mizil sau pentru Abramburica. Se pare ca se poarta aceasta metoda de garantare.

 43. marcus Says:

  @Franklin: sincer sa fiu m-ai pierdut pe drum ! n-am inteles ce este rau in a fi iubit in sensul crestin al cuvantului si nu in cel mercantilo-dambovitean de fite de dorobanti pe care ni-l descrii dumneata. in alta ordine de idei mi se pare de prost gust sa fac declaratii colective de dragoste virtuala, in sensul unei urari (sic!) de genul : fratilor, surorilor eu va iubesc pe toti!, cu care imi inchei de regula postarile. Ce zici, ar suna bine, nu de alta dar sunt receptiv la sugestii?!!!!
  sa fii iubit si sa stii ca si eu te iubesc pe tine (da’tu pe mine?)
  marcus

 44. spedy Says:

  Imi este foarte greu sau chiar imposibil sa emit consideratii sau sa comentez in legatura cu o institutie ce, mie unul imi este total necunoscuta ,chiar daca am citit si am cautat referinte si repere despre o perioada istorica ce s-a dovedit benefica sau chiar a favorizat cristalizarea Romaniei moderne si contemporane.Expunere de argumente este interesanta si documentata cu o doza partinica perfect justificata de optiunea declarata a domniei voastre pentru institutia in discutie.Constat numai ca-s multi chiar foarte multi cei ce nu pot pastra un anume nivel al discursului politic(cum altfel)sau, pur si simplu se lasa purtati doar de pasiuni meschine si rautate,uzand de argumenta demne de alte regimuri politice nicidecum democratice.Nu-s ei multi latratorii dar, ce zarva fac!!! Oricum nu se-ntelege nimic din maraiala lor…
  Mi-am propus acum multa vreme sa nu mai fac partizanat politic de nici un fel,dar ar fi o eroare inpardonabila sa nu cunosti oamenii si argumentele lor vis a vis de oricare dintre optiunile politice ale unui moment sau altul.Si am mai descoperit ca sant si meseriasi ai denigrarii din principiu ,fie si pentru faptul ca despre orice se poate discuta si pro si contra dar,s-o faci din convingere nu ca simbrias.

  spedy/22/04/2009

 45. marcus Says:

  ZIUA de Constanta
  aprilie 22, 2009 la 7:39 am

  ZIUA de Constanta, ziar interzis de Mazare

  Începând cu data de 6 aprilie a.c., mai mulţi cititori ne-au sesizat că, în chioşcurile Conpress Group nu au găsit ZIUA de Constanţa, iar abonamentele ce trebuiau distribuite prin grija aceleaşi companii nu au inclus şi ediţia locală a ziarului ZIUA. După verificarea informaţiilor a reieşit că situaţia prezentată este reală, fapt confirmat şi de vânzătorii de la punctele de distribuţie a presei ce aparţin societăţii Conpress Group şi în care ziarele sunt difuzate de SC Tutun şi Ziare SRL. De asemenea, responsabilii de chioşcuri ne-au comunicat că nici nu vor mai primi acest ziar, lucru ştiut de la şefii lor. SC Tutun şi Ziare SRL are ca unic asociat firma Conpress Group SRL, în acţionariatul căreia îl regăsim pe primarul Constanţei, dl. Radu Mazăre. Societatea deţine 85% din distribuţia de presă din Constanţa. Cu alte cuvinte, monopolul. Vânzarea ziarelor distribuite de SC Tutun şi Ziare SRL se face în chioşcurile ce aparţin Conpress Group, pe terenuri cesionate de la primăria condusă de Radu Mazăre. Cum linia ziarului nostru a fost întotdeauna echidistantă şi a prezentat atât părţile pozitive, cât şi pe cele negative ale administraţiei publice locale, dar şi ale activităţii primarului Radu Mazăre nu ne rămâne decât să afirmăm că edilul este deranjat de prezenţa noastră pe piaţa media constănţeană şi că scoaterea ziarului ZIUA de Constanţa de la difuzare din chioşcurile Conpress Group nu poate fi considerată decât o formă de interzicere a cotidianului nostru.

  Este adevărat că încă de la sfârşitul lunii noiembrie 2008, SC Tutun şi Ziare SRL a informat că „datorită costurilor logistice ridicate“, se află în imposibilitatea de a mai distribui ZIUA de Constanţa. Adresa din 28.11.2008 a fost urmată de alte documente care menţionau acelaşi aspect, fără a avea însă urmări. În fapt, documentele transmise de SC Tutun şi Ziare SRL pot fi considerate avertismente ale societăţii de distribuţie faţă de materiale de presă apărute în cotidianul nostru. După cum precizam, prima adresă purtând semnătura directorului Tutun şi Ziare SRL a fost primită pe 28.11.2008, la doar două zile după ce ZIUA de Constanţa îşi arăta solidaritatea faţă de jurnalista Feri Predescu şi se alătura demersului de susţinere a acesteia pentru strângerea banilor cu care trebuie să-l despăgubească pe primarul Radu Mazăre (http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/social/…). Următorul document, semnat de acelaşi director a fost datat 11.03.2009. În ediţia din 25 martie a.c. prezentam informaţii referitoare la terenul pe care Beatrice Mariş, judecătoarea care a condamnat-o pe Feri Predescu în procesul cu Mazăre primise de la edil, prin dispoziţie de primar, teren pe legea 10 din 2001 (http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/…). Punctul culminant l-a reprezentat materialul „Mazare: «M-au votat 70% din constănţeni» Greşit: NU l-au votat 70% din constănţeni“ (http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/deschidere-editie/…), apărut în ZIUA de Constanţa pe 31 martie 2009. considerăm că acesta a fost motivul care a dus la interzicerea cotidianului nostru în chioşcurile Conpress Group.

  Am ales să nu facem cunoscut faptul că am fost interzişi în chioşcurile Conpress Group imediat după ce s-a demonstrat acest aspect din cauza faptului că nu am dorit să întinăm Săptămâna Mare cu probleme de acest gen. Cu toate acestea, SC Tutun şi Ziare SRL a recurs la demersul comunist şi a interzis distribuirea cotidianului ZIUA de Constanţa cu exact o săptămâna înainte de sărbătoarea Învierii Mântuitorului. În acest sens, am considerat necesar să aducem la cunoştinţa opiniei publice abuzul la care au recurs mai-marii urbei, interzicând un ziar considerat de conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean, ca fiind unul de opoziţie. ZIUA de Constanţa îşi informează cititorii că va aplica metoda de difuzare proprie, într-un număr şi mai mare de exemplare, care se va completa cu ediţia on-line http://www.ziuadeconstanta.ro. Ataşat comunicatului de presă puteţi găsi toată documentaţia care ne susţine afirmaţiile, însoţită de un link către filmări în chioşcurile Conpress Group, mail-uri şi sesizări telefonice de la cititori care atestă faptul că ziarul ZIUA de Constanţa nu mai este distribuit în acele puncte de difuzare a presei.

  http://www.ziuaconstanta.ro/comunicate-de-presa/ziua-de-constanta-comunicate/ziua-de-constanta-ziar-interzis-de-mazare.html

 46. Roxana Iordache Says:

  @Robert Horvath. Da, repetaţi aceeaşi placă, nici n-are importanţă ce scriu eu, vă susţineţi cu dezinvoltură fixaţiile. Referitor la Prinţul Charles, vă înţeleg, pentru că eu vorbesc foarte des cu Albert de Monaco şi mereu îmi povesteşte de mama lui, Grace Kelly. 🙂

  @Stefan. 😳

  @mihai. Eşti amuzant! Ştefan chiar mă cunoaşte, am vorbit de multe ori în timp ce hrăneam căţei comunitari. 🙂

  @cenushares. Bine că recunoşti că nu vrei să recunoşti. 🙂

  @Radu Humor. Şi totuşi, domnul Portocală nu-i portocaliu. 🙂 Îţi mulţumesc pentru aprecieri, ca şi cele din partea lui Ştefan, mă obligă, pentru că vin de la spirite drepte şi exigente.

  @Homer J.-N. J.-N, de la jenă cu minus? 🙂

  @cristian. Nu contraargumentezi, ca să mă mă „condescendezi” cu acel „să zicem”. 🙂 Şi nu argumentezi de ce ar trebui să renunţe la un titlu non-dinastic, de natură să nu-i permită accederea la tron, dar la preşedinţia României, da.

  @Gheorghe. Mulţumesc, o argumentaţie limpede. Şi o afirmaţie plină de realitate: orice acţiune în interesul cetăţenilor e morală.

  @vali plesca. Totdeauna aduci în loc de argumente, afirmaţiile altora, de regulă, susţinători ai lui Băsescu? Faptul că portocaliii îl atacă atât de vehement pe Radu al României este relevant. Şi binevenit. Că prostia nu doare. Nici chiar un tip inteligent ca @Bleen nu face excepţie. Fascinaţia faţă de promiscuitatea-Băsescu paralizează funcţiile gândirii şi simţirea curată a inimii.

  @cenushares. De când e un ateu atât de familiar cu Dumnezeu? 🙂

  @Franklin. Bun venit. Mulţumesc foarte mult pentru sinceritate, seriozitate şi argumentaţie.

  @marcus. Da, exact pentru asta sunt renumită, exist ca persoană publică de când am deschis blogul. 🙂 Serios, Marcele, punctul tău de vedere este demn de considerat, dar am impresia că nu ai remarcat titlul meu: de regulă, în titluri condensez tema centrală a articolului. Şi mă tem că nici n-ai parcurs ce am scris, pentru că ţi-ai fi regăsit tratată problema. Atâta doar că nu putem face abstracţie de realitate, aşa cum propui tu şi nici n-ar fi normal, din moment ce ASR Radu al României face parte din Familia Regală şi are titlu de Principe. El este deosebit şi cred că tocmai de-asta merită să-l alegem. Merită să-l alegem tocmai pentru că, spre deosebire de orice alt cetăţean, printre care şi Traian, Radu al României este chiar prezidenţiabil. Faptul că oricine are dreptul de a alege şi a fi ales nu-i totuna cu a fi prezidenţiabil. Asta-i o calitate rară. Rarissimă, chiar.

  @zexe. Ţii să etalezi nivelul gândirii tale.

  @Radu Humor. @zexe e fan fervent al lui Băsescu. 🙂

  @Franklin. 🙂

  @Filip G. Îmi place mult de tot când unii se fac purtători de cuvânt impersonali. 🙂

  @Ovidiu. Încă nu s-au făcut sondaje care să-l includă, cu toate că este primul şi deocamdată singurul candidat oficial.

  @Marius Mina. Foarte spiritual. Indeed.

  @zexe. Într-adevăr, Radu al României nu se compară cu idolul tău, Băsescu. :mrgreen:

  @marcus. Adică, să iubeşti! 🙂

  @spedy. Mulţumesc. Doar că argumentaţia mea e cum vrei tu, numai „partinică” nu. Dimpotrivă, e degajată de orice interese partizane sau părtinitoare. În privinţa denigratorilor, nu-i nimic nou, asta a fost mereu o meserie. Trist e doar că au adoptat-o şi unii care promiteau altceva.

 47. Radovan Says:

  1. Atasamentul fata de valorile institutiei monarhice nu se confunda cu infailibilitatea judecatilor monarhului, vezi Carol al-II-lea. O eventuala sustinere a Regelui ar semana cu o recomandare a Bisericii de a nu mai crede in Dumnezeu.

  2. Problema legii salice e transata de catre Casa Regala: Principesa Margareta succesoare a Regelui Mihai I.

  3. Consider o „eroare” personala a Principelui Radu de Romania Duda amestecul in jocul de putere republican, „eroare” ce poate avea efecte fatale pentru viitorul Dinastiei.

  4. Rolul pe care incearca sa il joace domnul print nu este nici pe departe cel harazit unui print consort, ci un rol burlesc al unui actor bine fardat si scrobit care duce in ridicol Familia Regala.

  P.S. Daca tot se baga in politica si concureaza impotriva cadidatilor propusi de partide, propun sa mearga pana la capat si sa-si infiinteze si un partid, iar Partidul Natiunii ar fi un nume traznet. 🙂

 48. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Sunt simple afirmaţii în linia băşcăliei superficiale. Dar nu te obosi, nu mă aştept să poţi oferi argumente. Nu pentru că tu personal n-ai fi capabil de mai mult decât trista înşiruire de vulgarităţi, ci pentru că nu există contraargumente serioase împotriva lui Radu al României. Nici măcar domnul Radu Portocală nu le poate oferi, fapt pentru care se supune chiar la abstinenţă. 🙂

 49. mihai 4 Says:

  Homer J.–Nu e de mirare ce scrie Pora.E de ajuns titlu cu care incepe:,,bietul rege”.Mariusica ia-o de mana tata,si intarcativa amandoi caci sunteti prea acriti.Se vad siroaie de acreala pe unde va faceti voi prezenta.Vezi?si ia vorbeste de ,,actoras”,si Base,si tu,ce sa spun ,te afli intr-o companie selecta.Hai mai dute in mata pe gheata de clapaug. http://www.revista22.ro/principele-candidat-cui-prodest-5934.html

 50. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Doamna Roxana
  Cu tot respectul pentru parerea dumneavoastra si a altora, trebue sa fac cateva observatii.
  -Chestiunea succesiunii la Tron este reglementată de Constituţie şi nu de Statutul Casei Regale. Pe de altă parte, Regele nu poate modifica singur Constituţia.
  -Moştenitorii Tronului nu se pot căsători decît cu descendenţi ai familiilor suverane din Europa.
  -O conditie esential pentru succesorii este interdictia de casatorie cu un cetatean roman Conditile de mai sus apar in toate constitutile monarhice ramanesti.
  -Legea salica face ca desemnarea Principesei Margareta ca succesoare la tron sa nu aiba valabilitate. Modificarea acestei legi se poate face numai dupa decizia parlamentului, urmata de un referendum popular. Sansele ca acest lucru sa se intimple in timpul vietii Regelui Mihai sunt nule.
  -In statutul actual al Casei Regale Printul Nicolae ocupa locul trei dupa Margareta. Deci orice autoritate in drept monarhic il va considera pe PRINTUL NICOLAE CA SINGURUL MOSTENITOR LA TRON.
  -Cele sapte Curti Regale sprijina aceasta singura optiune legala.
  -Daca Regele Mihai recunoaste Constitutia Republicana el pierde dreptul moral de a fi rege. Incalcarea legii fundamentale al carui garantor este devine astfel…… abdicarea de la calitatea de suveran.
  -Pe data de 23 Aprilie de Sfantul Gheorghe PRINTUL NICOLAE DEVINE REGELE ROMANIEI.!!

 51. Marius-Mina Says:

  @Roxana, indeed, sunt la cafeaua de dimineata, o dimineata senina .
  BTW stii si tu ca nu suport fake urile …..
  Abia astept sa iasa Majestatea Sa sa-l unga pe Duda candidat, n-au facut-o pina acum ca era Saptamana Mare, azi de Sfantul Gheorghe e ok, este o zi normala ca toate cele… 🙂
  Nu stiu cine-i deseneaza strategia si textele lui Radu , ar trebui sa realizeze ca nu prind decat la scoala de copii cu probleme de la capatul tramvaiului 24.

 52. Marius-Mina Says:

  Mihaita , iar o sa-ti umplu gura aia mare si proasta cu niscaiva carne cruda…
  Eu zic sa te pastrezi pentru vremuri mai bune, te-ai uzat degaba pina acum.

 53. Filip G Says:

  Apropos maine la ce ora are loc declaratia Regelui?

 54. Dan Lazar Says:

  Este clar ca va opuneti hotararii familiei regale, in consecinta va intreb- ale carei interese le reprezentati. Normal, cele mai multe sanse sunt sa reprezentati interesele principalului contracandidat al ASR Radu , si anume- actualul presedinte. Este o gogoasa faptul ca sustineti la tron pe ASR Nicolae- atata timp cat nici el nici restul Familiei Regale nu si-au exprimat in vreun fel aceasta dorinta. De asemenea legile pe care le invocati au fost anulate demult. Sunteti foarte vehement, dar numele dumneavoastra nu pare a fi romanesc, de asenenea nu locuiti in Romania- atunci care va este interesul in aceasta problema?

 55. Dan Lazar Says:

  Scuze- m-am adresat domnului HORVATH

 56. Dan Lazar Says:

  Domnule Radovan- Faptul ca un presedinte ar trebui sa fie neutru si echidistant nu inseamna nimic pentru dumneavoastra? Nu este nici o sansa ca un presedinte propus de un partid sa fie echidistant ( si mai ales ne murdarit moral de namolul in care se lupta partidele din Romania). Suntem peste 50% din electorat care nu votam de mult, scarbiti de ceea ce ne ofera politicienii romani, acum avem o optiune.

 57. Dan Lazar Says:

  Pt Zexe- (cred ca stii ce inseamna- ZEXE- si daca stii sper sa fie de vina cultura si nu studii la fata locului ) Te rog fa o comaparatie din punct de vedere al moralei si al culturii intre familia Basescu si Familia Regala (inclusiv ASR Radu )- si ai sa vezi cine merita sa fie votat. Daca faci aceasta comparatie onest si nu-ti schimbi opiniile, inseamna ca esti deja intr-o tabara si ma intreb daca esti, nu cumva ai si ceva interese personale /materiale?

 58. Filip G Says:

  Ok,daca azi sunt inca dubii,maine se va clarifica.
  Regele va iesi cu o declaratie publica,dar daca nu va iesi?
  Cred ca Radu a mizat mult pe o declaratie de sustinere din partea regelui.
  Daca tot acest castel cladit pe nisip se va narui ,ce sanse mai are RADU?

 59. Radovan Says:

  @Dan Lazar
  Aveti mare dreptate, Crin Antonescu face parte din clasa politica plina de mamol pe care domnul print vrea sa o curete asa cum a curatat si Securitatea, din interior… 🙂

 60. Radovan Says:

  @Dan Lazar
  Deci reprezentati peste 50% din electorat, ce misto, sunteti mai tare decat domnul print care nu reprezinta mai mult de 1%, desi ar visa sa reprezinte 49% din electoratul lui Crin, si sa-l vada pe Prostanac in turul doi. 🙂

 61. cenushares Says:

  duda se va retrage din cursa in octombrie … 🙂

 62. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Domnule Lazar. Mai bine un patriot ungur decat un vanzator de tara roman. Nu este necesar sa fiti dumneavoastra acesta. Nu am plecat de bunavoie ,ci direct din beciurile securitatii. Se pare ca actiunile mele au contribuit la caderea lui Ceausescu. Ma intrebati ce interese reprezint. Bine inteles serviciul britanic. Amanunte le gasiti in articolul din Hunedoreanu „Agentul Deva 007 pregateste noi atacuri la New York”. Pentru prin casatorie si rezidenta sunt si cetatean japonez, actionez si pentru Serviciul Imperial. Comunicatul oficial ICR sustine ca sunt un vehement sustinator al Maresalului Antonescu iar T.Morar in Cotidianul sustine ca reprezint interesele gruparilor extremist nationaliste, iar T.Ungureanu spune ca sunt „un roman verde” . Dumneavoastra ce credeti? Va asigur oricum ca reprezint interese opuse celor reprezentate de dumneavoastra. Robert Horvath DEVA.

 63. Zexe Says:

  @Dan Lazar, sper ca stii ce inseamna -DUDA- si sper sa fie de vina cultura sau studiile de la fata locului.
  Nu stiu ce legatura vreti dumneavoastra sa fac, sau ce comparatie edificatoare pentru intentia mea de vot, dar observ ca nu mai vedeti decat doi candidati pentru Cotroceni, Basescu si Duda.
  Aveti ceva impotriva lui Crin Antonescu? Aveti ceva si impotriva lui Mircea Geoana?
  Daca i-ati scos din ecuatie pe acesti doi candidati sunt convins ca sunteti deja intr-o tabara si ma intreb daca sunteti, nu cumva aveti si ceva interese personale /materiale?
  Sa va fie de bine, domnule, dar cand mai doriti sa fiti ironic aveti grija cum va evaluati propria pozitie.

 64. marcus Says:

  @Nea zexe, ca tot le ai cu Dex-ul, poate ne spui ce inseamna si „Pleasca” cu masculinul „Plescoi” (sau poate invers;lumineaza-ne Invatatorule!!!)
  sa fii iubit
  marcus

 65. marcus Says:

  PS:zexe, si ca sa fie tacamul complet da-ne-o si p’aia cu etimologia de la basescu.
  la fel de iubit
  marcus

 66. Ovidiu Says:

  Roxana,
  multumesc pt. raspuns.
  apropo ai citit articolul despre Ion Iliescu de pe blogul meu ? toata mass-media a publicat – iti recomand tare sa o citesti.

  http://stirea.wordpress.com/

 67. dadatroll Says:

  Pe cand BAGI un post despre BOLDURI care se cred MAI litere decat literele OBISNUITE?

  Nam stiut cum sa bag bolduri in coment deci am pus cu caps.

 68. Dan Lazar Says:

  Radovan- Da- Crin Antonescu nu face parte din clasa politica din 90, nu face parte din PNL- CARE ERA LA GUVERNARE inca din 1990. Cu sondajele stai prost- gasesti pe net un sondaj on line- ASR Radu- 30%

 69. Dan Lazar Says:

  Domnule Horvath- va rog sa ma credeti ca m-am documentat- am simtit oamenii- noi cei de aici nu avem alta sansa sa iesim din malul puturos al sosietatii create de clasa politica. Sigur, ASR Radu nu are un partid in spate, dar aveti putina rabdare si veti vedea in spatele lui tineretul cu studii si suflet al tarii. Nu avem de mult in tara un reper moral care sa aiba priza la romani. El are. Aveti rabdare si ascultati-l cum vorbeste si mai ales ce spune. Cat bun simt si normalitate razbat din vorbele lui.

 70. Dan Lazar Says:

  Domnule ZEXE- v-am intrebat daca stiti ce inseamna ZEXE nu Duda. Cat despre ceilalti candidati, fac parte aceiasi clasa politica corupta- FSN-ul si criminal- nu s-au dezis si nu au explicat actiunile lor la „revolutie” sau la mineriade; iar PNL era la guvernare in 1990- C Antonescu cred ca a fost si el ministru (parca al tineret- sportului ) Toata clasa politica actuala nu merita votata- sunt toti legati in increngatura coruptiei.

 71. Dan Lazar Says:

  NINA- cred ca ai gresit initiala nu este G si I (Iliescu )

 72. Roxana Iordache Says:

  @mihai. Măi omule, dacă nu poţi să te controlezi, gândeşte-te măcar cum ţi-ar sta să citească Majestatea Sa o înjurătură a ta.

  @Robert Horvath. Îmi pare rău, nu vă pot ajuta.

  @Dan Lazar. Bun venit! Trebuie să înţelegem sindromul maniaco-obsesiv. Referitor la @zexe, este angajat la fratele Păunescu, la B1, în slujba lui BS.

  @Filip G. Wishful thinking în realitatea ta paralelă.

  @Radovan. Top stupid people.

  @cenushares. Sunteţi ca muştele. 🙂

  @Robert Horvath. De acord. Mai bine un patriot ungur. Sunteţi la antipodul lui. Trădător român asta puteţi proba.

  @Zexe. Ce stupizi suporteri are Băsescu! Nimic nou, de altfel. 🙂 Mai pune mâna pe istoria literaturii, poate auzi şi de Virgil Duda.

  @marcus. 🙂

  @Ovidiu. Da, l-am văzut. Ţi-am mai spus că eu am un respect deosebit faţă de doamna Nina Iliescu.

  @dadatroll. Ba tu eşti cu caps-a pusă. 🙂

  @Dan Lazar. Şi partidele ar trebui să dovedească patriotism şi să renunţe la candidaţii partizani ca să-l susţină pe Radu al României.

 73. cenushares Says:

  nina,

  calin popescu tariceanu a fost cel mai bun prim-ministru pe care l’a avut romania … pe langa el boc e un zero barat … 🙂

 74. Roxana Iordache Says:

  @cenushares. Nu e nici o Nină. A fost An-KK. Acum e unde-i e locul. La gunoi.

  P.S. Bietul Boc e zero barat oricum. :mrgreen:

  Referitor la Călin Tăriceanu, ţi-am mai spus, să-i dăm o şansă şi lui Ionel Brătianu. 🙂

 75. vali plesca Says:

  roxana, ca de obicei nu raspunzi la mesaj, ci ataci purtatorul mesajului. eu prezint opiniile altora doar cand sunt si eu de acord cu ele. ce nu inteleg eu e unde era vorba de basescu sau de portocalii? oricum, cum e sa te simti unica desteapta intr-o lume in care toti sunt prosti (evident, din cauza ca nu iti impartasesc opiniile)?

 76. Roxana Iordache Says:

  @vali plesca. Ca de obicei, nu spui adevărul. Mai încearcă.

 77. cenushares Says:

  roxana,

  ionel c. bratianu? … a mai aparut o candidatura? … si asta tot infiltrat de securiate? … 🙂

 78. cenushares Says:

  vali plesca,

  roxana, asa monarhista cum e ea, e mult mai desteapta decat orice pupincurist basescian … 🙂

 79. Julia Says:

  Daca optiunile pentru candidati la Presedentia Romaniei ar fi numai Basescu si Radu, pe cine ati vota? Eu una sigur cu Radu. Pentru aceleasi motive pentru care l-am votat pe Basescu: ca Romania si romanii sa aiba o sansa la schimbare de mentalitate. Poate doar cu ajutorul unei Altete Regale sa infiltram putina demnitate in constiintele romanilor de peste tot.
  De ce oare ne lipseste demnitatea? De ce am inlocuit-o cu minie, badaranie, aroganta si neincredere in oameni ca un semn de inteligenta? Pentru ca trebuie sa spun ca una dintre cele mai idioate caracteristici ale poporului roman de TOTDEAUNA a fost neincrederea in oameni, ca semn de ‘ascutita inteligenta’: „lasa bah ca stiu eu ce poti si cine esti, eu sint destept, nu ma duci tu pe mine”……………………

  Necunoscind mai mult despre istoria familiei regale a Romaniei decit citesc la Roxana si frinturi din trecut, consider ideea de a candida la functia de presedinte al RO a ASR Radu Duda foarte benefica tarii si poporului. Este o sansa a romanilor sa dea peste nas coruptelor partide, arogantilor politicieni romani de astazi care se vad mai presus chiar de Dumnezeu, pina cind iau cite o scatoalca cum a patit oierul………postura de demnitar i-a facut sa creada ca ei au dreptul pe viata la toate avantajele posibile si nu pot fi atinsi de marunte plingeri, doleante si nevoi ale oamenilor de rind…..aia nu sint bagati in seama decit la alegeri, o masa amorfa care e minata ca un banc de pesti catre votul necesar, nici macar de candidatii insisi ci de catre conducatorii campaniei lor.

  Deci asa cum in 2004 romanii au inteles ca au puterea de a vota si altceva, sa vina acum si sa voteze cu totul ALTCEVA decit partide si, scirbiti pina la voma de aceleasi fete ale acelorasi lipitori pe care le vad pe sticla tot timpul, sa voteze un om fara legatura cu ele. Ce grozav ar fi!

 80. Dan Lazar Says:

  Roxana- vezi sondaj on-line pe http://www.hotnews.ro/sondaje
  Este BINE

 81. cenushares Says:

  dan lazar,

  la sondajul ala o fi dat un raspuns si vecina mea care crede ca daca o sa avem din nou rege ea va purta opinci asa cum purta inainte de 1947? …. 🙂

 82. Dan Lazar Says:

  Roxana- „Golanii ” vechi si noi ar terbui sa-si puna armura- de mult nu a mai fost o lupta care sa merite a fi purtata in societatea romaneasca.

 83. marcus Says:

  @cenushares: ieri pe jn o cacanie era in orgasm aneuronic pe motiv de basesc pe primul loc in sondajul respectiv. stimabila nu a tinut cont de neste amanunte, atunci cand si-a dat drumul si ochii peste cap si anume:
  hotnews este bantuit in proportie covarsitoare de pupinbasisti si daca asiimetricu avea 36% inseamna ca restul de 64% sunt anti. Tu ce zici, cum va fi in turul II?
  sa fii iubit
  marcus

 84. cenushares Says:

  marcus,

  mamaaaa, ce’o sa’mi mai placa turu’ doi .. 🙂

 85. Roxana Iordache Says:

  @cenushares. Cum pomenesc de liberali, cum te înviorezi! 🙂

  @Julia. Mulţumesc pentru mesaj. Am nişte adrese în blogroll, ale unor site-uri despre monarhie. Dumnezeu să ne ajute! Şi cred că un om care este deasupra partidelor va contribui şi la reabilitarea lor, pentru că le va obliga să se verticalizeze.

  @Dan Lazar. Am mai spus pe-aici, eu cred că nu sunt bune sondajele pe site-uri sau bloguri, când e vorba de subiecte electorale, pentru că aceste sondaje nu au nici o relevanţă, nefiind făcute cu metode ştiiţifice.

  Cât priveşte Noii Golani, e opţiunea lor. Nimeni nu are dreptul să le impună nimic. Dacă ei se vor simţi reprezentaţi şi motivaţi, în mod sigur îl vor susţine pe Radu al României.

  @cenushares. Adică tu crezi că pe români i-au încălţat comuniştii? :mrgreen:

 86. cenushares Says:

  roxana,

  e vorba de ce crede vecina mea, un cetatean care n’a ratat nici un vot … 🙂 … votul tau va fi anulat de votul ei … 🙂

 87. Plano Says:

  Omagii comandantului suprem.

  Clisee izvorate din reminiscentele propagandei meritocratice ( ca sa n-o numesc cultul personalitatii) anterioara anului 1989:

  „Radu al României este garanţia pentru scoaterea României din impas.”

  ” Regele Mihai, care este un spirit novator şi vizionar, o întruchipare perfectă a echilibrului între tradiţie şi modernitate”

  „persoane cu certe calitati intelectuale ,care nu pot ,sau nu vreau sa priveasca realitatea in ochi si sa recunoasca superioritatea demersului intreprins de Casa Regala , ca ultima solutie la scoaterea din impas a Romaniei ”

  si pe locul 1:

  Radu Duda(nn) „este singurul cetatean instruit si educat (cu exceptia Regelui Mihai I) pentru a prelua postul suprem, post definit prin constitutie ca APOLITIC;”
  * *
  *
  Ca republican sunt impotriva formei de guvernamant monarhic. Si atat….
  Departe de mine gandul sa dispretuiesc monarhii sau familiile monarhice si, mai ales, ce au faptuit bine pentru Romania.

  Revenirea la monarhie nu ar fi ingrijoratoare pentru mine decat din perspectiva de a (re)asculta sau de a (re)citi opere scrise de „cantareti” precum cei citati aici.
  Se nasc ele camarile pe langa un presedinte care nu „domneste” mai mult de 10 ani… dar mite pe langa un monarh pe viata.

  Pe d-nul Radu Duda il recomanda calitatile sale de intelectual si capacitatea demonstrata de a servi Romania… ca sa fie prezidentiabil!

 88. Roxana Iordache Says:

  @marcus. Nu te amăgi, nu-i un sondaj ştiinţific. Dar ai dreptate, rezultatele sunt, totuşi, relevante, din moment ce e vorba de un site porto-băsist.

  @cenushares. Adică tu eşti la mintea vecinei tale antimonarhiste. 😆

  @Plano. Tu eşti – ţi-am mai spus – om om de treabă, dar, din păcate şi un rezultat al propagandei, şi de aceea proiectezi asupra altora reflexele tale. Propaganda nu este bună. Nici un fel de propagandă. Ea e admisibilă numai în campaniile electorale. În rest, e otravă pentru organism. Informarea este necesară. Metoda de gândire e esenţială.

 89. cenushares Says:

  roxana,

  atunci cand spui ca ar fi cazul sa’i dam o sansa si lui ionel bratianu la care dintre bratieni te referi? … la ion c bratianu cel care l’a adus pe carol in romania?

 90. cenushares Says:

  roxana,

  nu … eu as fi aceea care ar putea sa’i risipeasca vecinei temerile … da’ n’o fac pentru ca spre deosebire de ea eu consider opincile incaltari foarte comode si sanatoase … 🙂

 91. Julia Says:

  Roxana, de acord cu tine in ce priveste partidele. Uitasem de influenta benefica asupra lor. La inceput vor vocifera, si vor acuza cu miniie proletara poporul de imaturitate politica….dar pe urma isi vor reconsidera pozitia, si vor fi obligate sa isi revizuiasca atitudinea fata de ce inseamna sa muncesti petnru oamenii care te-au votat si sa le dai socoteala pentru faptele tale.

  Despre comunism, ma gindeam zilele astea, trecind prin dureroasele schimbari ale Americii impuse de un preseditne comunist la tribulatiile prin care au trecut toti cei care s-au opus instaurarii comunismului in Europa in general si in Romania in particular. Ce dureros a fost pentru ei sa vada cum se instaura nomenclatura care avea sa distruga constiinta, mentalitatea, istoria, continuitatea, credinta, obiceiurile stramosesti, sufletul si bucuria unui popor intreg. Popor care poate nu era cel mai grozav sau mai ideal din toate punctele de vedere, dar avea totusi o identitate.
  La noi, vad totul distrus in jurul meu……Nu cred ca Texasul va reusi sa ramina in Uniune. Dupa cum se preconizeaza, sub numele de „asigurari medicale pentru cei nevoiasi” se incearca impunearea distrugerii spiritului texan de catre guvernul federal. Perry face o munca de sisif incercind sa trezeasca constiinte. Daca nu reuseste, atunci va avea suportul a mai mult de 72% din populatie sa ne retraga din Uniune. 😦 (scuze de divagatie…..)

 92. Roxana Iordache Says:

  @cenushares. Dacă am zis Ionel Brătianu, ştii la cine m-am referit. Faci tu pe fraiera. 🙂 Cât priveşte opincile, sunt la modă – Vuitoane şi opinci. :mrgreen:

  @Julia. Eu cred că nu vor vocifera, decât cel mult prin şedinţele premergătoare renunţării la candidaţii proprii, în favoarea Prinţului Radu. 🙂 Trebuie s-o facă, e şi şansa lor.

  Referitor la Texas, am auzit că e trecut la ţările străine vizitate de Hilara Clinton. :mrgreen: Succes! Nu să vă retrageţi, dar să vă suspendaţi din Uniune. Aveţi preşedinte. 🙂

 93. Julia Says:

  Roxana, te-ar deranja daca as face aici reclama la un site unde am sa incerc sa vind ceva carti? Vin in RO in curind si ca sa imi transport sutele de carti mi-ar costa mai mult decit daca le-as cumpara din nou. Unele le voi pastra si le voi aduce, vreo 5 cutii a cite 32 kg. Dar restul va trebui sa le vind cind vin. Let me know please. tnks

 94. Julia Says:

  yeap! Hillary ‘Rotten’ Clinton will need a visa to visit us……. Yeee-haaaaaaw!

 95. Manole Says:

  Roxana, este pentru prima data in 20 de ani cand am variante, alegere, doua, la alegerile prezidentiale. Oricare dintre acesti DOMNI (caci amandoi sunt domni, in acceptiunea mea – A S Radu si C Antonescu) ma determina sa ies cu voiosie si speranta la vot. Nu vreau sa te mahnesc si nici sa-ti provoc o reactie dura, dar cred ca unul dintre ei se va retrage cu putin inainte de alegeri. Cred ca acest gest va fi facut de domnul Antonescu. Ma inclin.

 96. Roxana Iordache Says:

  @Julia. Ai prea mult bun simţ. Alţii pun link-uri de zeci de ori, fără să ceară voie.

  @Manole. Fiecare are dreptul la opinie, singura condiţie fiind limbajul civilizat. Singurele reacţii dure pe care le am sunt în cazul unor mesaje fără şapte ani de-acasă. Iar abjecţiile de mult le trimit la gunoi. Împreună cu autorii lor.

 97. cenushares Says:

  manole,

  eu cred ca acela dintre cei doi care se va retrage inainte de alegeri va fi radu. daca tu te’nclini io nu m’andoiesc … 🙂

 98. Roxana Iordache Says:

  @cenushares. La începutul şi la sfârşitul cuvintelor se scrie cu î din i. :mrgreen: Cu privire la retragere, s-a ofilit crinul. :mrgreen:

 99. cenushares Says:

  roxana,

  lui ion c bratianu, cel care ne’a procopsit in 1866 cu carol, i’a pierit in 4 ani entuziasmul pentru monarhie … in 1870 a fost printre cei implicati in revolta numita „republica de la ploiesti”, o revolta antimonarhica .. 🙂

 100. cenushares Says:

  roxana,

  ai dreptate …. acolo a fost o greseala de „viteza” … am scris „m’andoiesc” in loc de „ma’ndoiesc” … asa ca n’ai de unde sa stii ce fel de î am folosit … 🙂

 101. cenushares Says:

  roxana,

  electoratul hotaraste daca e sau nu crinul ofilit … 🙂

 102. mihai 4 Says:

  Roxi,ai nevoie de ajutor cu Cenusareasa,sau te descurci singura?Vad ca te bate la cap si ma doare.

 103. Plano Says:

  @cenushares
  In 1870 Carol I nici nu era rege. Era domnitorul Romaniei unite in 1859, sub AI Cuza.

 104. cenushares Says:

  plano,

  mda … atunci hai sa zicem ca in 4 ani si’a dat seama ca a ales domnitor nepotrivit .. 🙂

 105. Roxana Iordache Says:

  @cenushares. Candiano Popescu a devenit cel mai fidel monarhist, după revolta Miţii Baston. 🙂 Oricum, deşi n-aş crede că nu ştiai, Ionel Brătianu a fost prim-ministrul României Mari, cel care le-a spus ardelenilor: vă aşteptăm de 1000 de ani. E uriaş în istoria noastră, cel mai mare om de stat al României dintre politicienii din toate timpurile. Doar Iuliu Maniu a mai fost la nivelul lui. A fost mai moral, dar mai puţin eficient politic decât Brătianu. Însă ei doi sunt cei mai mari oameni de stat dintre oamenii politici din istoria României. În ce-i priveşte pe Regi, gloria României: în 1877, Carol I a comandat Armata Imperială Rusă, în 1919, Ferdinand I a cucerit Budapesta. Adică a eliberat-o de comunism. Mereu regret că n-am anexat atunci Ungaria. 🙂

 106. Deceneu Says:

  Se pare ca toti Presedintii Romaniei se termina in …escu, de la Ceausescu la Basescu.
  Se prefigureaza inca doi candidati la urmatoarele alegeri Basescu,/b> sau Isarescu si Antonescu.
  Sper ca romanii sa „sparga” ghinionul.

 107. Julia Says:

  Ce nu inteleg eu la cei care vorbesc despre revenirea monarhiei este ca de fapt ASR Radu Duda nu va candida la conducerea regatului Romaniei. Regele Romaniei ramine bine cunoscut. ASR RD candideaza la Presedentia tarii. E totusi o difernta. Dar mie imi convine ca ei sa continue campania asta. Cred ca aduce voturi lui Radu.

  Roxana, cu link-urile am vazut; iti dai seama ca ma delimitez hotarit de practica de a profita de blogul tau care este atit de popular, decit daca tu esti de acord.
  yei or nei? 🙂

 108. Roxana Iordache Says:

  @Julia. Yei, of course. 🙂 Şi vedeţi ce faceţi cu Texasu-ăla, că e iubirea mea din America. 🙂

 109. mihai 4 Says:

  Of Roxi ,esti data naiba si la istorie.Ma ungi pe inima, auzi?

 110. mihai 4 Says:

  Sa inteleg ca iti plac vacarii?

 111. Roxana Iordache Says:

  @mihai. E o expresie a Regelui Mihai: mă unge pe suflet. Aşa zicea şi bunică-mea.

  Cât priveşte spiritul texan, eu îl consider esenţa tare a spiritului american.

 112. mihai 4 Says:

  Sa vada si prostimea cum aratau oameni politici ai acelor vremuri,in frunte cu Iuliu Maniu. http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10667/3095117/1/04_dosare.maniuii.jpg

 113. mihai 4 Says:

  Inseamna ca o zic si eu fara sa vreau,si vorba aia ma cheama tot Mihai.

 114. Roxana Iordache Says:

  @mihai. Tu zici ce zici bine şi-odată-ţi dai în petic. Cred că uneori eşti în transă. 🙂

 115. cenushares Says:

  roxana,

  sa nu uitam marile „fapte de arme” din 1907 … 🙂

 116. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Doamna Roxana. Cineva spunea ca o persoana inteligenta trebue sa aiba capacitatea de a opera intelectual cu doua notiuni opuse in acelasi timp. Se pare ca posedati deplin aceasta calitate. Oricum la etichetele lipite persoanei mele, apare una noua, cea de tradator al romanilor. Anul trecut la o biserica ridicata de MARESAL in ziua in care se aniversa executia sa, un mare nationalist Ion Coja a declarat ca de peste ocean Robert Horvath a salvat onoarea si demnitatea romanilor. Revista Transilvania din Sibiu a dedicat un intreg numar pozitiei mele patriotice.Articolul meu ” Romanii criminali sau eroi?” „Scrisoare deschisa Regelui Mihai” a fost subiectul unei corespondente intre mine si majestate sa. Poate fi usor depistata pe internet. Mentionez ca steagul romanesc si portretul regelui Mihai a fost arborat la toate expozitiile
  personale din jurul lumii . Ca sa va convingeti deschideti http://www.devagallery.com. Deci competitia de patriotism intre mine si persoana dumneavoastra ramane deschisa,desi nu cred sa aveti vreo sansa.

 117. Julia Says:

  Multumesc mult, mai draga! 🙂

  Deci daca sint amatori si iubitori de carti in RO, sau aiurea, o sa pun o lista si poze aici:

  http://iulianad.sunphoto.ro/carti_de_vinzare

  Preturile le voi face in tara dupa anticariate. Ce nu pot vinde pe net, o sa incerc sa vind la anticariat.

 118. Roxana Iordache Says:

  @cenushares. Vio, las-o baltă, că Dinu are treabă cu nemţii lui, nu-i pe-aici să combateţi, cum aţi făcut în ultima dimineaţă a anului trecut. 🙂 Ştii bine că a fost o scânteie bolşevică, pe care a stins-o Ion Antonescu, pe când era tânăr ofiţer.

  @Robert Horvath. Dacă v-a lăudat Coja, v-aţi scos. Şi mie mi-a dat 10 când i-am fost studentă, ce să fac, n-am putut refuza. :mrgreen: Mai nou, era să-l mănânce căţelul mamei, a trebuit să-l strunesc de ham ca pe căluţ. 🙂 Oricum, cu spam-urile pe care mi le trimiteţi atât de inteligent, suma pe care o datoraţi campaniei se ridică deja la vreo 6-7000 de dolari. Noroc că nu accept bani de la oameni care au nevoie de ei pentru sănătate. Folosiţi-i! Poate faceţi o asociaţie cu Marius Mina, de când candidează ASR Principele Radu al României, v-aţi reconciliat tacit. :mrgreen:

  @Julia. Cu drag. Succes! Poţi relua link-ul când vrei. După cum vezi chiar mai sus, unii o fac fără probleme. 🙂

 119. Julia Says:

  Nu te supara nene Robert Horvath din New York, dar daca vrei sa duci o lupta dreapta, de ce n-o faci la tine pe blog? Vad ca profiti fara pic de rusine de blogul Roxanei, de parca esti la tine acasa…..iti faci reclama, aduci „dovezi” duci razboaie, te certi te victimizezi si pretinzi respect……….Din acest motiv nu esti luat in serios. Nici tu nici ……aialalta….cum o chema? …a! ‘felatia mindra’! :0…… O jena, ceva? Putin bun simt? Nu?

 120. Julia Says:

  Roxana: 🙂

 121. Roxana Iordache Says:

  @Julia. Omul zice că Radu Duda i-a fost coleg de facultate, un coleg bun, dar despre care nu concepe să fie preşedintele României. 😆

 122. mihai 4 Says:

  Ce faci J.

 123. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Doamna Julia. Sunt cetatean american sadea de trei decenii si scriu din New York. Pot sa va asigur ca nu gasiti un mai mare anticomunist decat mine. Daca credeti ca Obama este comunist sau America va iesi din capitalism, va inselati zadarnic. Capitalismul este inoculat in genele americanilor. Am votat cu Obama
  participand la un moment istoric. Povestea cu Texasul este un balon de sapun
  tinand atentia comentatotilor TV pentru o zi doua. Cu absoluta sinceritate sunt
  induiosat de naivitatea dumneavoastra.

 124. Roxana Iordache Says:

  @Robert Horvath. Păi dacă aţi votat cu Betsy Myers, participaţi şi la momentul istoric al alegerii lui Radu al României ca preşedinte al ţării. Cât priveşte naivitatea Juliei, 😆

  @Plano. Scuză-mă că te-am omis! Ai dreptate cu 1870. Faptele lui l-au recomandat pentru a fi proclamat Rege. La 10 mai 1881, fireşte. 🙂

 125. mihai 4 Says:

  Aha,da Roxi,bine punctat.

 126. Julia Says:

  Nenea Horvarth, oi fi eu naiva, dar nici cu matale nu mi-e rusine……sa votezi cu un comunist sperind la gena capitalismului din ADN-eul ameircnailor???? Care? Aias ca matale de 30 de ani? Aia ca mine de mai putin de zece ani? Sau aia care au adus cu ei toate racilele de care au fugit (si care in loc sa invete sa fie americani, se screm sa schimbe America sa devina aceaasi claoca din care au pelcat)…….

  Dar matale nu mi-ai rapsuns la ce te-am intrebat……comentatul, ca comentatul, ca toti avem dreptul la el…..dar ce facem cu profitatul? Ti se pare normal?

  PS La care TV te uiti matale? CNN? FOX? ABC? NBC? public? cable? ……….. La astea nici stirea ca o femeie frumoasa si curajoasa a spus adevarul in fata unui fag care a facut spume si a pedepsit-o refuzindu-i coroana bine-meritata, n-o s-o vezi mai mult decit citeva momente…….N-ai sa vezi matale ce se intimpla in Texas la media aservita stingii si lui Soros, nu mai fi NAIV! Daca vrei sa stii ce se intimpla pe aici, du-te pe sit-ul lui Perry si vezi acolo…….vezi ce isneamna sa pretinzi guvernului federal sa respecte Constitutia US! Si atunci mai vorbim……….

 127. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Doamna Roxana. Blogurile sunt facute pentru dialog si nu monolog. Repetand
  povestea cu spamul riscati sa va auto spamati. Va sunt recunoscator pentru rabdare si consideratia pe care o aveti si despre parerea altora nu numai a dumneavoastra. Va asigur ca blogul dumneavoastra este unic, fiind un fel de magnet pentru persoane inteligente. Este greu sa rezist. In Coja avem se pare un prieten comun.
  Doamna Julia. Eu sunt creatorul Scandalul ICR. Cu ajutorul extraordinarului blog
  politic romanesc sa creiat un fel de revolutie. Unul din eroi a fost Roxana Iordache. Dumneavoastra nu disociati intre o opinie si o ofensa. Limbajul dumneavoastra este excitant. Devin interesat.

 128. Tio Says:

  M-am lepadat de Basescu asta seara dupa ce am vazut cum vorbeste cu cei de la „Opriti codurile” (desi presimt cumva ca nici tie nu-ti plac(?))
  Inseamna ca si eu sint salvat daca am zis/scris?
  Fericito! ca numai cunoscatori de latina te citesc ca vad nimeni nu a intrebat ce inseamna textul in latina

 129. Julia Says:

  Roxana, Texasul are o istorie bogata, si ‘unii’ ar vrea s-o minimalizeze pentru ca nu e ‘perfecta’…….Asa e! Texasul nu e perfect…..si nici infiintarea statului asta nu a fost facuta cu duhul blindetii……dar e un stat in stat, cu drepturi prin Constitutie pe care nici-un alt stat din Uniune nu il are…….e un loc in care daca traiesti iti dai seama de spiritul vechii Americi……asa cum a fost ea la inceputuri……probabil ca si de aiai iti place tie! ….si mie! Nu as vrea sa traiesc in nici-un alt stat decit in asta, mai ales in timpurile noastre………

 130. Julia Says:

  Nene Robert, limbajul meu o fi excitant, dar te asigur ca fara intentie…..asa ca ia-o catinel…..

  Dumneata se pare ca nu faci nici-o difernta intre interlocutori…..eu ma refeream strict la faptul ca vii aici cu tot felul de trimiteri catre site-uri care sa te ajute, sau sa te sustina……fara sa fi cerut in prealabil eprmisiuena Roxanei (din cite am inteles)….eu te intrebam pe matale: ti se pare normal?

  Faptul ca blogul Roxanei este un loc de intilnire al oamenilor inteligenti, culti, belicosi sau mai putin, doritori sa isi faca vocea auzita, doritori sa asculte pe altii relaxati fara incrincenarea forumurilor romanesti si fara bruiajul unora ca si K (cum sint eu) l-am spus si eu, si o stim cu totii….dar una e sa-ti spui opinia si alta e sa-ti faci reclama la alte site-uri al caror trafic nu e nici pe departe ca al Roxanei……atit. Mai simplu de atit nu pot explica ce te-am intrebat eu pe matale. Raspunsul e la voia matalutza…….

  PS nu stiu ce e ICR…..vezi matale? eu nu fac parte dintre oamenii culti de pe blogul Roxanei……. 😉

 131. Radu Humor Says:

  Imbucurator :
  Tot mai multi oameni inteleg ca a venit momentul marei schimbari si ca Dumnezeu si-a intors din nou fatza catre Romania !
  Sa fie intr-un ceas bun !

  Trist :
  Pentru a-l terfeli pe Principele Radu sunt scosi la inaintare toti cei care mai au curajul sa-l denigreze( atacand si Casa Regala) fara motiv si fara a intra in pamant de rusine.
  Sa aduci in discutie si sa persiflezi , pana si numele Duda, cu tot ridicolul la care te expui afirmand sus si tare ca esti sustinatorul unui individ ce poarta numele Basescu , mi se pare prostitutie politica in toata regula !

  Sunt curios daca si dupa alegeri buzata cea mica va mai dori atat de mult sa-si pastreze si dupa o eventuala casatorie, numele cu puternica rezonanta olfactiva ( si auditiva!) ?!

 132. *** Says:

  @roxana
  am citit de 3 ori comentariile tuturor si nu l-am gasit pe cel care a fost coleg de facultate cu radu duda! mi-ar face placere sa gasesc aici la tine fostii colegi de la IATC, promotia 1984, mai ales daca au fost colegi buni cu studentii Marei Doamne a Teatrului, Olga Tudorache! si cum anul acesta facem 25 de ani de la absolvire, ar fi pacat sa nu ne intalnim cu totii!

 133. cenushares Says:

  ***spune,

  „Marei Doamne .. „? … rusinica … 🙂

 134. *** Says:

  pai: cand ai dreptate, ai dreptate 🙂

 135. Deceneu Says:

  @Radu Humor mie teama ca oficialii occidentali dau o mana de ajutor mentinerii actualilor guvernanti, prin imprumuturile substantiale de la FMI si UE. Probabil vor ca sa nu se produca miscari violente in proaspetele tarile membre ale UE, care sa se propage ca un seism in alte tari din vest.
  Imprumuturile ajuta guvernul sa mentina o stabilitate economica si politica cel putin pana la alegerile din toamna.

 136. Plano Says:

  @Roxana
  O(il)corectasem pe cenusa rasa.
  Pe tine te-am sarit cand, din avant regesc, i-ai zis domnitorului Carol I Rege… in Razboiul de Independenta. Eram convins ca tu stii amanuntul.

  Da`… periculoase regrete ai despre neanexarea din 1919!
  Ce… nu ne ajung cele trei scaune?

 137. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Nu stiu daca va referiti la persoana mea. Am facut o mare confuzie de ani, afirmand pe acest blog, ca am fost coleg cu Printul Duda. Am fost coleg de an cu Mircea Daneliuc si cu alti importanti cineasti. Am cunoscut multi actori si mai ales actrite . Pe una din ele am luat-o chiar de nevasta pe nume Mihaela Buta.
  Pentru ca vorbim de monarhie am fost un fel de rege al ceaiurilor bucurestiene. Martori printre altii Ion Coja sau prea diafanul Pusi Dinulescu. Marele meu prieten sa chemat actorul Nuni Anestin. Am absolvit impreuna aceiasi scoala de corectie. Fara diploma.

 138. Marius-Mina Says:

  @Roxana, daca Robert Horvath a fost prieten cu Nuni Anestin atunci reconcilierea nu e numai tacita, e pe fatza.
  Faptul ca a votat cu Obama ma obliga la o regandire mai profunda a demersului pentru reconciliere 😉
  Similitudinea de opinii privind candidatura lui Duda inclina balanta cu 2-1 catre zona verde.

 139. Radovan Says:

  @Roxana
  Cata dialectica…initial ai analizat temeinic, dupa care ai dispus. „Ma dor ochii, ma dor ochii…” N-ai pic de mila fata de ce va ramane din atitudinea ta dupa aventura lui Duda cu Romania? Memorie selectiva, militantism obtuz, executii sumare… Asa se sustine o cauza??!! Sau nu e o cauza? Poate e o profesie…. (:

 140. Julia Says:

  Plano, te simti bine dupa aruncatul cu bolovani? Chiar nu ai nici-o umbra de decenta? Speram sa te vad cerindu-mi scuze dupa imensa insulta de a ma confunda pe mine cu Loreley/Margareta……dar vad ca sper degeaba………E! Sa fie ASTA ultima mea dezamagire.

  PS Eu nu mai citesc si nu mai scriu nicaieri altundeva pe forumurile romanesti care sint doar o imensa hazna deoarece auto-cenzura nu exista. Mai intru pe cite un blog, atit.
  Daca mentalitatea de militian nu-ti permite sa pricepi atita lucru si tii neaparat sa ma confunzi pe mine cu Prostia, numai tu ai sa pierzi caci o sa arati ridicol sa te certi cu mine unde eu nu sint. Si o sa fii batjocura ei.

 141. Radovan Says:

  @Radu Humor
  Naivitatea ta ma emotioneaza…:)
  Ce „cauza ti-ai mai gasit si tu…

 142. Radovan Says:

  @Deceneu
  tu nu te-ai prins ca exista niste „deficite” care trebuisc acoperite de catre cineva? Daca nu-i turc, e roman, dar trebuie sa-l plateasca. 🙂 😦 Rasu’, plansu’….

 143. mihai 4 Says:

  ROXI ai mai castigat un suflet ratacit:TIO. Bravo tie pitico.Raspundei omului.––––––––––––– M-am lepadat de Basescu asta seara dupa ce am vazut cum vorbeste cu cei de la “Opriti codurile” (desi presimt cumva ca nici tie nu-ti plac(?))
  Inseamna ca si eu sint salvat daca am zis/scris?
  Fericito! ca numai cunoscatori de latina te citesc ca vad nimeni nu a intrebat ce inseamna textul in latina

 144. mihai 4 Says:

  Ai mai Julia, nu-ti mai bate capu cu un pampalau.Pierzi timpu aiurea.Cum e peste ocean,e vant acolo? tine http://www.youtube.com/watch?v=0dQ7DzpgkrU&feature=related

 145. Roxana Iordache Says:

  @Robert Horvath. Blogurile sunt făcute pentru ce vor autorii. Aveţi tupeu, nu glumă! Ca să folosesc un eufemism. În rest, nu încercaţi să mă flataţi, aţi greşit adresa. Denaturaţi adevărul. Nu am participat la acea campanie, detest linşajele mediatice şi nu marşez la campanii gregare.

  @Tio. Care-i problema ta?!

  @Radu Humor. Mai trist e când la asemena atitudine lamentabilă se pretează cei care se consideră anti-Băsescu.

  @***. Păi Robert Horvath zicea. :mrgreen:

  @cenushares. Serios? După ce ai scris cu â la început de cuvânt şi pe urmă te-ai scuzat, pretinzând în acelaşi timp că nu recunoşti? :mrgreen:

  @Robert Horvath. Aşa se numeşte minciuna, „confuzie de ani”?

  @Radovan. Poate nu-i prea târziu să mergi la dezintoxicare.

  @Marius Mina. Cămaşa verde? :mrgreen:

 146. mihai 4 Says:

  Verde imparat.

 147. Radovan Says:

  @mihai 4
  „P”-ul lipsa din grafia mea e pentru tine…paesane. Cat despre apentele erotice…ele desi nu sunt direct-proportionale cu inteligenta, spun multe despre: modalitate, durata si finalitate. In rest: sper sa existe mantuire prin demoni….

 148. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Doamna Roxana
  Spuneti ca nu ati participat la campania anti ICR Atunci cu acelasi tupeu o sa va amintesc careva consideratii care le-ti facut despre geniul cu papion.
  -„‘EXHIBIŢIA DE LA ICR-NEW YORK. O IMBECILITATE CONCEPTUALĂ
  Stabilimentul de la ICR-New York merită, într-adevăr, demolat.’
  -ŞI UNDE-I PROMOVAREA ROMÂNIEI?
  -Horia Patapievici greşeşte persistând în justificarea unei aberaţii pe bani grei.
  -Domnul Patapievici a omis, însă “fucking Menora”, care trebuie să fie fooaarte-foarte nostimă pentru evrei. Veeery funny indeed! Simbolul lor sfânt, lumina aprinsă de sus a eliberării din robie. A omis şi parodia de sfântă gunoieră care mătură creştinismul. Şi alte “icoane” de sfinţi blasfemiaţi.
  -Dacă nu din respect faţă de maeştri, măcar faţă de România, pentru a cărei promovare este plătit din bugetul de stat domnul Patapievici. O mulţime de nulităţi primesc bani de la ICR, în timp ce studenţi geniali şi tineri artişti n-au şansa să-şi promoveze arta, o artă care ar face cinste ţării.
  -ICR nu are ca obiect de activitate promovarea unor găşti de amici mai mici pe care-i chinuie talentul, ci promovarea României.
  -Dar promovarea României nu se face direct prin parodie sau blasfemie şi nulitate artistică. Dacă exhibiţia-asta ar fi sponsorizat-o vreun excentric şi era găzduită la o galerie de artă , chiar nu ne interesa. Dar e vorba de reprezentarea României, pe banii României.
  -Nici o problemă că istoria iudeo-creştină este zugrăvită sub acoperiş de
  bordel. Artă să fie! Măcar de-ar fi.
  -Chiar trebue sa se bea urina pe banii Romaniei
  -Treaba lor! Treaba lor ce fac, separat sau în grup, pot să-şi bea urina, să se lingă pe unde vor, să-şi tundă părul pubian şi să facă street-art cu el moţ. Numai să o facă pe banii proprii, nu pe banii României.
  Mai precizez că respectiva campanie anti-ICR a fost iniţiată de Robert Horvath, aşa cum menţionează chiar dumnealui pe forumul acestui articol.”
  Comentarile sunt de prisos. Sper cu tot respectul pentru adevar si persoana dumneavoastra , ca dupa alegeri,sa va amintiti ca ati fost cu tot sufletul pentru candidatura Printului DUDA.

 149. Radu Humor Says:

  „Similitudinea de opinii privind candidatura lui Duda inclina balanta cu 2-1 catre zona verde.”

  Verde de Paris !?
  Sau de… ura monarhica, pe care o simt crescand tot mai navalnic in unii ce-si simt aproape sfarsitul iepocii , care a crescut la sanul ei asemenea monstri….

 150. Dinu Says:

  cenushares

  „…sa nu uitam marile “fapte de arme” din 1907 … 🙂 ”

  …consecventa poate fi adesea …”infamanta”. 🙂

  Intrebare:
  De ce la 18 martie 1907 a fost declarata starea de asediu, pe întreg teritoriul Romaniei, urmata de mobilizarea generala, mobilizare la care au raspuns cca. 140.000 de oameni.

 151. Dan Lazar Says:

  Din epoca de piatra nu aveti evenimente? Si schimbati cartile de istorie editate intre 1948 si 1990, nu mai sunt valabile- propaganda comunista nu mai este obligatorie. Ar trebui sa va mutati la Mina Minovici sau mai bine la Antipa- moi ceilalti vrem o tara normala pentru sec XXI

 152. Devastatorul efect Roxana Iordache « Blogul lui Marius Mioc Says:

  […] grele”. Radu al României la Ciutacu, Radu al României la Realitatea TV. Comentăm live, Pentru cei care se cred mai monarhişti decît regele, Mesajul regelui Mihai referitor la principele Radu, Radu al României la Antena 3. Comentăm, […]

 153. Tudor Vişan-Miu Says:

  A republicat asta pe Monarhia Salvează România.

 154. Roxana Iordache, în 2009: „Cine îl contestă pe Radu al României Îl contestă, de fapt, pe Regele Mihai.” | Monarhia Salvează România Says:

  […] PENTRU CEI CARE SE CRED MAI MONARHIŞTI DECÂT REGELE, 21 aprilie 2009 […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: