CRIN ANTONESCU ADMITE CĂ N-ARE ŞANSE

crin-antonescu3

Foto: Mediafax

Crin Antonescu a comis-o. Nu doar pentru că a zis „panaceu universal”, care panaceu înseamnă leac sau remediu universal. A comis-o pentru că a început să recunoască. A început, mai precis, să-i acomodeze pe liberali cu proiectul lui, până acum ţinut în ceaţă.

La recenta conferinţă a TNL, a declarat, pentru prima dată, că nu se ştie care-i sunt şansele şi cu ce se vor solda alegerile prezidenţiale. Unii liberali nici n-au fost, de fapt, interesaţi de alegerile prezidenţiale. Ei şi-au decontat o frustrare. Participarea la guvernare. Oricum. Nu le place unora opoziţia demnă. Ei preferă o poziţie subalternă. Dar să le pice şi lor ceva, acolo, un (sub)secretariat de stat, o maşină la scară. o şefie de cabinet pe la vreun ministru. N-au importanţă consecinţele pe termen ceva mai lung asupra PNL. Interesele lor imediate să fie recompensate pentru că l-au cocoţat pe retoricul Crin Antonescu în locul intransigentului Călin Tăriceanu.

Care Antonescu spune acum că important e să participi. La cursa prezidenţială. De fapt, de ce e important? Că doar alegeri parlamentare mai sunt abia peste trei ani de la data celor prezidenţiale. Deci nu se justifică prin necesitatea locomotivei. Dar prin ce? Prin ceea ce Crin Antonescu încă nu recunoaşte, dar ar face-o înainte de turul al doilea. Anume, ceea ce sesizează, cu cinism pragmatic şi conducătorul campaniei lui Mircea Geoană, Cozmin Guşă, într-un interviu din Gândul.

Anume că Antonescu ţine să candideze nu pentru preşedinţia ţării, la care ştie că nu are şanse, ci pentru negocierile dintre tururi, de natură să aducă PNL remorcă la guvernare. Fie cu PD-L, fie cu PSD, în schimbul procentelor lui din primul tur. Nu contează că recomandarea nu are prea mare impact printre alegătorii liberali, de regulă, spirite rebele, independente în decizii şi opţiuni, care nu merg cu gloata, ceea ce Guşă n-are de unde să ştie, obişnuit cu electorate gregare. Totuşi, recomandarea lui Antonescu va dirija o parte din voturi.

Guşă a lansat acum bombiţa pentru a determina presiuni din teritoriu asupra lui Crin Antonescu, în vederea unui troc mai degrabă cu PSD. Dar şansele sunt destul de slabe în acest sens, pentru că, de fapt, PNL este condus de Ludovic Orban, nu de Crin Antonescu. Aşa încât direcţia este spre o guvernare cu PD-L, după alegerile prezidenţiale. Demersurile prin teritoriu ale lui Ludovic Orban în acest sens sunt deja avansate. Se dau exemple de decapitare a preşedinţilor de organizaţii care se poziţionează anti-PD-L.

Dacă au distrus PNL, măcar să-i dea şansa să se reabiliteze şi mai ales, să nu distrugă şansele ţării de a scăpa de Traian Băsescu şi de a avea un preşedinte de elită. Dacă ar avea onoare şi dragoste de ţară – pe ultima, nu i-o pun la îndoială -, Crin Antonescu s-ar retrage, iar PNL i-ar oferi susţinere candidatului independent Radu al României. Astfel, Crin Antonescu ar dovedi viziune politică la nivel naţional, nu măruntă mentalitate bizantină partizană. Atât de banală.

46 răspunsuri to “CRIN ANTONESCU ADMITE CĂ N-ARE ŞANSE”

 1. virgil Says:

  He-he-he ! Ce spuneam io ?…

 2. virgil Says:

  ROXANA …

  Totusi da-mi voie , un sfat … Prietenesc …

  Nu asta-i calea . Calea toroipanului vreau sa zic . Dindu-i in cap in halul in care o faci , nemeritat altminteri , lui Crin nu te astepta sa-ti si imbratiseze ideile . Nici el si nici simpatizantii liberali .

  PS

  Evident sfaturile se dau spre a nu fi urmate , n’asa ?

 3. Roxana Iordache Says:

  @virgil. Se pare că tu nu înţelegi. Ce e incorect în ce am scris acolo? Şi care „toroipan”? Chiar aşa? 😐 Sigur că aici e un blog personal, stilul e mult mai liber, dar editorialele mele s-au predat, totuşi, la SSJ, facultatea de jurnalistică, materia stilistică.

 4. Marius Mina Says:

  “Anunţ cu speranţă şi încredere că voi candida la funcţia de preşedinte al Romaniei la alegerile din noiembrie 2009”. Ropotul de aplauze avea să fie deschis de un bătrîn venit parcă doar pentru a bate primul din palme. Îşi găsise un loc pe scaun, în faţă, la stînga Principelui şi a Principesei, şi, de la apariţia acestora şi pînă la finalul discursului, a stat cu palmele pregătite pentru aplauze asurzitoare. Lîngă el, alţi patru-cinci moharnişti convinşi, după mărimea insignelor din piept. Cu toţii au oftat adînc atunci cînd principele-candidat a anunţat că “nu îşi propune restaurarea moharniei”, dar şi-au revenit cîteva secunde mai tîrziu, auzind completarea: “o astfel de opţiune poate fi decisă doar de întreaga naţiune”.
  În afara micului grup de monarhişti, pajiştea Palatului Elisabeta a fost ocupată cu vreo 200 de persoane, majoritatea tineri. Doar cîteva feţe cunoscute: cîntăreaţa Alina Sorescu, medicul oftalmolog Monica Pop, fostul ambasador la Chişinău Marian Enache, fostul director al BBC Christian Mititelu. Au mai putut fi zăriţi şi cîţiva consultanţi politici sau sociologi, veniţi pentru a urmări pe viu prima lansare a unei candidaturi prezidenţiale, dar şi foştii directori ai campaniei lui Sorin Oprescu – Victor Dumitriu, Adrian Thiess şi Cornel Comşa. Toţi trei păreau să lucreze acum pentru candidatul-principe şi, pentru a urmări mai bine prima acţiune electorală a acestuia, s-au urcat, asemenea lunetiştilor, pe acoperişul porţii de la intrarea în Palat. Au coborît abia la finalul discursului de intenţii prezidenţiale, prea lung, după cum se comenta ulterior, la un pahar de şampanie servit de ospatarii Casei Regale în pahare de plastic.
  Principele şi Principesa s-au întreţinut apoi cu mulţimea şi au acordat autografe pe pliantele cu discursul, împărţite de aceiaşi ospătari îmbrăcaţi în haine albe, cu stema regală brodată la rever. În îngrămădeală, Principesa Margareta a încasat, discret, peste faţă, o lovitură de cameră video din partea unui operator tv care-l urmărea pe soţul lei. Şi-a revenit repede şi a continuat să zîmbească. Nici Principele Radu n-a părut afectat cîteva minute mai devreme de urletele unui bătrîn care cerea să-i răspundă la cîteva întrebări despre trecutul său legat de Securitate.

 5. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina, Şuţu e un dulce, dar are limite. Ca fiecare. A omis destule personalităţi de pe-acolo, cum e Sorin Dumitrescu. Incidentul cu cameramanul denotă cât de ghiolbani sunt unii. Dar îşi va da seama şi Cristi, că e băiat deştept.

 6. Marius-Mina Says:

  @Roxana, trebuia sa lasi tot comentariul lui Sutu cu link cu tot, era mai interesant asa.
  Omul relateaza exact ce a vazut la Elisabeta.

 7. Marius Mina Says:

  Cateva impresii de la lansarea candidatului Duda (via Cristi Sutu)

  textul de mai sus postat de mine nu a luat si linkul de la Cristi Sutu, de ce oare?

 8. mihai 4 Says:

  Asa e Marius.Totul a fost dea dreptul jenant acolo ,de la paharele de plastic si pana la ,,prostimea” adunata acolo.Tot Crin e number1 stai tu si Sutu linistit.Stati cu ,,actorasu-n gura” toata ziulica.Vorba ta:de-ar fi o carne ceva acolo sa va intre la toti in gurite.[PS. tu ai ziso primu intro zi de priveghi,eu doar am repetato,prin urmare sunt mult mai putin nesimtit decat tine.Tu ai o varsta mai inaintata,eu mis mai vlastar oleaca].Sutu,acest tip care sa balacit intre cotidieni,in loc sa-l cuprinda o stare de voma la apucat dragostea de liberali.Imi place felul in care crede el ca se concureaza in ideii cu Andronic.Am stat si am reflectat la cum te confesai tu,ca venise Emil in America si sa facut ca nu te recunoaste.Dramatic as zice.Ai si de ce nene sa-l numesti Milica.Pe Radu actorasu grabit,pe Calin-no come back in politics.Ce au in comun astia 3?Eu as vedea la ei coloana,caracter,educatie,eleganta,prestanta,trecut.Da dai in masa.Nimeni nu se poate atinge de ragnetele si dansurile lui Orban sau prieteniile cu oameni de bine din pdl.Ce sa mai zic de Crin ,omul care singur fara Orban avea gramezi intregi de sanse sa iasa primul la pnl.Vad ca a inceput si la el jocul de picioare intre psd printre care avea si prieteni si mai nou pdl.Asta e :daca Orban la facut presedinte trebuie sai faca pe plac lui si valului de oportunisti care la ales.Asa ca vad mai degraba un pdl-pnl decat un psd-pnl.Asa cum il miros pe Ludovic.

 9. mihai 4 Says:

  Intreaba-l pe Sutu ,ce mai face Patrascoiu?Sutu sturlubaticul.Tupeist tipu.Nu orice cacanar isi permite un ,,hei dude”cu un print sau titlu,,sampanie cu dude la plastic”,doar un cacanar din Romania vorba aia.Unde nu e minte ce pula mea sa te astepti la vreo umbra de respect.Cred ca la facut masa la bascalie in ciuda fata de tasu al prost.PS.Daca-l vad il umplu de flegme,fereascase morisca de rahat ce e.Imi place la el acolo ca e cerc inchis si nul vede multa lume la cat de tamp poa sa fie.Da hai ca-l baga-i in seama cam mult.

 10. Roxana Iordache Says:

  @mihai. Tu nu dormi niciodată noaptea? Văd că degeaba îţi tot spun să te controlezi, că tot sari peste cal cu vorbele greţoase. :mrgreen:

  @Marius Mina. Te miri ca pe scenă? Ai uitat că ai trimis comentariul de trei ori? Faci prea multe eforturi. Să nu te extenuezi. :mrgreen:

 11. virgil Says:

  ROXANA …

  Doamne fereste , departe de mine gindul de a contesta calitatile tale de jurnalist , numa ca …

  Numa ca tu faci acum ce faci si pentru ce si cine faci nu in calitate de jurnalist , asta chiar daca te folosesti de notorietatea si talentul tau de jurnalist , ci de participant direct si nemijlocit la punerea in opera a unei idei , a unei formule politice pina la urma , menita zici tu , sa scoatza tzara din rahat , n’asa ?

  E , pai daca asa , da-mi voie sa-ti spui ca procedeul toroipanului de ziceam este profund gresit , daunator scopului de atins .
  Te poti trezi far de clienti .

  Iata de ce , atunci cind de un par ezamplu vrei sa „incalti” o gramada cit mai mare de oameni respectabili la pravalia ta , nu ii pui firma „R.S.R.-P.C.R.” …

  Asta pentru ca , si deoarece , orice cetatean onorabil o sa se simteasca dator sa te afuriseasca , ba chiar si mascareasca trecind prin dreptul usii de la pravalie cind vede ” R.S.R.-P.C.R. ” pe care nu poate sa-l traduca la prima vedere decit drept Republica Socialista Romania – Partidul Comunist Roman , n’asa ?

  Asa ca schimba firma exact cu aia de e explicita si pe indelete de priceput si atras clientii …
  „Repar Sandale Rupte – Pentru Cetateni Romani” …
  Pai , ie cu totul altceva … Asta daca si vrei sa-ti vinzi marfa si sa incalti clientii necesari acestei cauze nobile altminteri .

  Pentru ca poti sa intrunesti in acelasi timp calitatile unui foarte bun jurnalist , dar si pe cele ale unui prost propagandist .
  Prapaganda unde tatelu ie oarecum doftor , sau ma rog , un felcer bun …
  Ce dracu , tu nu ai cetit „Indreptarul Micului Propagandist in orice situatie si cu orice prilej” scris de tetea ?
  Ia da fuga la librarie si vezi …
  Ie epuizata ?
  Nu-i nimica , ia-l si asa ca oricum o sa-ti fie de folos …

  In concluzie , lasind gluma la o parte , nu dindu-i la cap omului in care liberalii si-au pus speranta o sa si obtii atasamentul lor la a-si lasa de izbeliste candidatul lor pentru al tau .
  Asta chiar daca al tau este mult mai bun dupa cum crezi si zici .
  Lor trebuie sa le si demonstrezi trebusoara asta , trebuie sa le arati care ar fi pentru dinsii alea avantajele unei atare tarasenii , la ce le-ar folosi .
  Cu blindete , cu mare grija , far de sa te iriti si sa faci bashici si musai ferindu-te ca dracul de tamiie sa le terfelesti sefii .
  Altminteri o sa ocoleasca pravalia ta si o sa ramii cu dhestu in gura tot asteptind sa si incalti pe careva la cauza de ti-ai propus-o .

  Asta ca sa nu-ti mai spun ca pina la coada si al urma urmelor , sefii de ii injuri hotarasc , n’asa ?
  Ori , vaz ca te strduiesti din toate puterile ca acestia sa ocoleasca pravalia ta si sa spuna ” Ia mai da-o dracului de nebuna cu printzul ei cu tot ! Nu vedeti ce ne face ? ”

  PS

  Acuma cum ti-am mai spus …
  Sfaturile se dau spre a nu fi urmate , n’asa ?
  Da pe cuvintul meu ca este un sfat prietenesc dat cu tot sufletul .
  Fa cum poftesti , da io zic ca nu faci bine cum faci …

 12. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Nu, Marius, nu trebuia nimic pe blogul meu. Eu nu-ţi spun ţie ce trebuie şi ce nu trebuie pe blogul tău. Cine vrea să posteze linkuri publicitare să plătească. 100 de dolari link-ul. Ce consider că merită lăsat 4 free, las. Ce nu – contra cost. Iar unele nu le las nici pentru greutatea-n platină. :mrgreen:

  @virgil. E vorba de stil. Şi în general, şi în particular, fac ce vreau. Numai ce vreau. Mereu am făcut aşa. Şi nu vreau să schimb asta. Dar poţi să continui, dacă pe tine te amuză ca la infinit să-mi dai mie indicaţii preţioase, în loc să evaluezi ceea ce scriu şi să vii cu (contra)argumente. Nu o faci, doar îmi ceri să-mi bat joc de mine şi să mint propagandistic. Cred că mă confunzi. Şi ai şi obiceiul să consideri că toată lumea gândeşte şi reacţionează ca tine. Şi mai şi profiţi ca să arunci insulte – de ce nu mă înjuri direct, n-ai curaj? :mrgreen: Asta a fost în loc de cafeaua de dimineaţă, special pentru tine. Cu cât mai tare şi mai amăruie, cu atât mai bună. Mie aşa-mi place. Tu mi-ai dat mie o cafeluţă slabă şi dulceagă. :mrgreen: Şi-mi place, tare mult îmi place când văd cum îi frământă pe câte unii grija. :mrgreen:

 13. Ovidiu Says:

  In alegeri fraudate nimeni nu-l bate pe Basescu,

 14. virgil Says:

  ROXANA …

  Ma vad nevoit sa constat , cu mare regret , ca nu ai inteles nimic din ceea ce ti-am scris .
  Fie nu poti , fie nu vrei …
  Nu , nu-i nici pe departe vorba de stil .
  Este vorba de metoda .
  Chiar am crezut ca-ti doresti candidatura si succesul principelui , dar acum am mari indoieli .
  Oricum nu inurindu-i pe toti si toate o vei putea sustine .
  Cel putin pe mine unul , chaiar in momentul cind incepeam sa inclin spre asta … iata . m-ai pierdut de client .
  Iarasi trebuie sa constat ca tu scrii aici si nu-ti doresti altceva decit sa fii aprobata ad literam .
  Fara indoiala ca esti la tine in casa si ai acest drept , dar mi se pare tare anapoda sa afirmi ca doresti o discutie , dar taxezi , profund iritata orice parere cit de cit in neconsonanta cu ale tale .
  Ba mai mult , te consideri si jignita …
  Daca asta ai inteles , atunci extrem de putin ai inteles , ba chiar pe dos as zice ca ai inteles .
  Te-as sfatui sa mai citesti o data . mai pe indelete si cu calm , cu mult calm …
  In concluzie , nu-mi ramine decit sa-ti cer scuze si sa te anunt ca aceasta este ultima mea postare aici .
  Iti doresc succes si sa auzim numai de bine !

 15. Mihnea Georgescu Says:

  O alegere imposibilă – între Duda şi Antonescu… Totuşi, Roxana, ca să-ţi dau totuşi dreptate, cred totuşi că Duda ar fi mai bun decât Antonescu… Măcar a mai văzut şi ALTCEVA decât România asta comunistă… a mai intrat prin cancelariile europene…

 16. cenushares Says:

  aoleu … e groasa rau … marius nu’l vrea pe duda … tot asa nu l’a vrut nici pe bogdan olteanu si olteanu „a iesit” … e clar, niciodata nu sustine cauza invingatoare … deci duda i sa „iasa” … 🙂

 17. cenushares Says:

  erata: o sa „iasa” .. 🙂

 18. Mihnea Georgescu Says:

  „Dacă ar avea onoare şi dragoste de Ţară – pe ultima nu i-o pun la îndoială…” – fraza asta e genială! 🙂

 19. Mihnea Georgescu Says:

  Adevărul este că nu e obligatoriu ca şeful unui partid să fie, automat, şi candidat la Prezidenţiale – vezi şi cazul nefericit al lui Geoană!

 20. marcus Says:

  @Roxana, un mic amanunt ca bonus:
  Soc si Jale la Cotroceni
  Vesel ca in fiecare dimineata, deoarece au trecut mai bine de patru ani de zile si romanii inca nu i-au gasit dosarul de fost colaborator al Securitatii si nici pe cel de ofiter undercover al aceleasi structuri comuniste, Zeus intra in baie, se priveste in oglinda si intreaba:
  – Oglinda, oglinjoara cine-i cel mai conspirat fost colaborator/securist prezidentiabil din tara?
  Ofiterul de Serviciu SPP, Vasile fos colonel de Securitate, ascuns in spatele oglinzii ii raspunde:
  – Printul-cetatean Duda, Maria Ta!
  sa fii iubita
  marcus

 21. marcus Says:

  Crini regali si Dude republicane pentru cosmaruri cotroceniste

  Anuntata ieri printr-un discurs ireprosabil, de manual, candidatura D-lui Duda la presedentia Romaniei a venit sa mai bata un cui la coparseul mandatului actualului nostru presedinte.
  Daca celelalte candidaturi nu au starnit decat reactii aproape neinsemnate, prin predictibilitatea lor, din partea camarilei pedeliste formata din slugile prezidentiale (sic!), se pare ca aceasta candidatura a dat cu “amocu’ de primavara” in liota portocalie de aragati de pe mosia cotrocenista.
  Traditionalele, pana la exasperare deja, “tocsoaie” au avut ca invitati, in nota deja obisnuita, reprezentanti ai principalelor partide politice, care au opinat in legatura cu aceasta candidatura.
  In timp ce atat analistii politici cat si reprezentantii PSD si PNL, au reactionat normal si decent la acest anunt, in pedelisti parca a dat strechea, vehementa cu care au reactionat demonstrand un oarece acces de panica, determinandu-i pe unii dintre acestia sa faca declaratii, daca nu penibile de-a dreptul, cel putin rizibile.
  Specialista in probleme politice ale Republicii Norvegia, a dat-o pe pericolul iminent al Restauratiei, in timp ce un senator pedelist, confundand Legea Salica si Protocolul Casei Regale cu Constitutia Republicana, s-a apucat sa-i destupe la minte pe mujicii de romani, cu privire la caracterul antidemocratic cu care actioneaza reprezentantii de provenienta monarhica, ajunsi in functii de decizie la nivel de conducere in stat.
  Mai pe seara discursurile au capatat o nota si mai inveninata , prin incercarea de discreditare si decredibilizare a candidatului Duda la care, in opinia lor, nici macar vestimentatia n-ar corespunde criteriilor de eligibilitate prezidentiale, riguros, onorabil si magistral satisfacute de actualul presedinte al tarii, un exemplu in materie (sic de sic!).
  In opinia mea, si nu numai, aceasta candidatura nu are sanse de reusita, insa in economia strategiei de inlocuire a actualului presedinte, este mai mult decat binevenita.
  Pana nu demult, corul reunit al pupinbasistilor interpreta zi de zi aria aria unicitatii si invincibilitatii zbanghiului, cu leit-motivul mesianismului personajului central.
  Ori inscrierea in lupta a trei candidati redutabili, se pare ca le-a taiat macaroana iubitorilor de basesc, care de la atitudinea de automultumire si fericire intru proslavirea Alesului au trecut la cea de atac disperat.
  Strict matemateic si luand in calcul doar turul II, decisiv al prezidentialelor, este clar ca voturile adunate de cei trei contracandidati vor fi contabilizate in bagajele celui intrat in acest tur, basescului ramanandu-i sa numere doar voturile obtinute in primul tur si sa se intrebe molfuz, cum de nu-i iese socoteala.
  Si dupa cum se prefigureaza confruntarea, se pare ca va ramane doar cu numaratul si cu nostalgia unui mandat care va intra in manuale la capitolul ASA NU!

 22. Dragoş Sorin Nicula Says:

  http://dragossorinnicula.wordpress.com/2009/04/10/ce-va-fi-in-turul-doi-al-prezidentialelor-din-toamna/

 23. marcus Says:

  @all: cu scuzele de rigoare fata de gazda, ii invit pe doritori sa ma viziteze la http://marcus-ironicus.livejournal.com/, unde pe langa comentariile zilnice, incepand de maine, voi publica in fioleton „Letopisetul Domniei Ratate a lui Chiombu’ Imparat I”. Nu sunt o gazda neprietenoasa, astept comentarii cat mai acide din partea contestatarilor acestui letopiset, comentarii la care vor primi replici pe masura.
  sa fiti iubiti
  marcus

 24. Marius Mina Says:

  @Roxana, ai dreptate, ma mir pentru ca mi-e inca greu sa cred in ce hal se degradeaza persoana umana cand criza loveste in plin.
  Si tot din cauza crizei probabil,ai mai ramas cu vreo doi/trei „supradotati” pe aici cu care faci schimb de complimente.
  Restul au luat cateva lectii despre cum sa-ti vinzi sufletul pentru un mic si-o bere …
  Asta o spun inclusiv persone care ne cunosc bine pe amandoi si se multumesc sa citeasca doar expresiile luptei de clasa ,unii spun chiar ca daca ar mai trai, madame Pauker te-ar invidia
  Propaganda, dar multa , proasta si ieftina combinata la cerere ,seceraa si ciocanul mai lipseau din poza.

  PS: Din nou ai ales calul perdant.Vorba lui Olteanu”O gloaba” …una rosie cu picioarele strambe.

  Keep in touch !

 25. marcus Says:

  Erevan News informeaza
  Ca urmare a penuriei de cetateni moldoveni arestabili pe motiv de neinghitit regimul comunist (incepand cu data de 10.03.2009 orele 06.00 O.M. stocul a fost epuizat), tovarsul Voronin a ordonat militienilor si fortelor de securitate, fortarea si trecerea Prutului si continuarea operatiunilor de propeliste in randul moldovenilor din judetele romanesti. Se spera ca aceasta operatiune sa descurajeze eventualele actiuni de solidaritate cu fratii de peste Prut.
  a consemnat pentru Dvs.
  Varujan Arachelian

 26. marcus Says:

  @Erata cu scuze:postarea Erevan a se citi:
  Ca urmare a penuriei de cetateni moldoveni arestabili pe motiv de neinghitit regimul comunist (incepand cu data de 10.03.2009 orele 06.00 O.M. stocul a fost epuizat), tovarsul Voronin a ordonat militienilor si fortelor de securitate, fortarea si trecerea Prutului si continuarea operatiunilor de propeliste in randul moldovenilor din judetele romanesti. Se spera ca aceasta operatiune sa descurajeze eventualele actiuni de solidaritate cu fratii de peste Prut si sa satisfaca totodata cifrele de plan trasate de la Kremlin.
  a consemnat pentru Dvs.
  Varujan Arachelian

 27. Filip G Says:

  Eu am o varianta ori votez pe Crin ori nu merg la vot.
  Ca mine sunt multi,Radu nu prinde nici procentele prin care un partid intra in parlament.

 28. Marius Mina Says:

  @Filip G, Radu Duda joaca manutza moarta pentru Geoana,asta cere „sistemul ticalosit” care s-a cam saturat de ragaiturile alcoolicului de la Cotroceni .personajul nostru a mancat o paine buna din mana PSD ului ani de zile, basca gradele de colonel luate la urgenta, n-asa?
  Si-acum judecati voi cei cu mintile inca nealterate, ptr cine joaca Printul ratacitor?

 29. Ovidiu Says:

  Superba Natalia Barbu – Ingerul meu ! Solidaritate cu fratii nostri de peste Prut.
  DA CLICK !!!!

  http://stirea.wordpress.com/

 30. octavpelin Says:

  Rox,ne-a bagat in ceata!daca declara ca nu are sanse la prezidentiale,macar sa recunoasca ca este monarhist,sau numai este?,si daca nu are sanse de ce candideaza?mi-o sarit mustarul,o zi placuta 😦

 31. Filip G Says:

  Sa admitem ipoteza urmatoare.Tariceanu trebuia sa ramana presedinte PNL,astfel voturile obtinute erau plafonate.Nu putea primi voturi de la cei nemultumiti din PSD si PD-L.Cum datele problemei s-au schimbat CRIN e chiar un candidat cu sanse.Radu nu reprezinta pe nimeni ca doctrina ,cat despre monarhie nici nu poate fi vorba.Cum ar suna titulatura PRINTUL RADU,Presedintele Romaniei.Cat despre sustinerea lui RADU de catre REGELE MIHAI nici nu cred ca sa discutat vre-o data in familie.
  Eu cred ca e altceva la mijloc:
  Printul Radu forteaza mana regelui Mihai,pentru a fi recunoscut oficial ca succesor.

 32. Florian Says:

  Asadar, intr-o tara in care curentul monarhic este extrem de firav, Crin ar trebui sa se retraga ca un las si sa puna PNL in slujba acestei dude de Duda. Asta pentru ca, mai apoi, prabusirea liberalilor in sondaje sa-i fie pusa (pe buna dreptate) in carca, iar nostalgicii motocicleni sa exulte.
  Stau si ma crucesc cand vad redutabili monarhisti si focoase monarhiste preaslavind (re)convertirea dudei la republicanism. Cineva scria ieri, intr-un comentariu la precedentul articol, ca cine-i da la gioale principelui republican loveste in monarhie, neintelegand ca tocmai ipochimenul in cauza, cu ambitiile sale prezidentiale, este cel care umple de ridicol Casa Regala.

  De multe ori privim realitatea prin oglinzi strambe si avem nevoie de repere solide la care sa ne raportam, pentru ca imaginea sa se limpezeasca.
  Unul din gesturile sublime ale Seniorului a fost acela de a refuza sa se inscrie in cursa prezidentiala, argumentandu-si pozitia demna prin incompatibilitatea de ordin moral dintre orientarea lui monarhista si lupta pentru fotoliul prezidential.

  Nevolnicie, numele tau e Duda, iar cei ce-i preaslavesc miselescul gest de a arunca monarhia in derizoriu ori nu stiu ce fac, ori stiu prea bine, dar n-au de ales.

 33. stiriRo Says:

  am pus un sondaj pe blog la mine „Cu cine veti vota la presedintie?” sa vad ce rezultate vor fi 😛 e interesant sa vad ce alegere ar face cei care vor vota acolo

 34. josephusflavius Says:

  Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că „încercarea” principelui Radu de a candida la Preşedinţie este „romantică” şi a subliniat că îl susţine „cu toate forţele”, în cursa pentru Cotroceni, pe Crin Antonescu, „singurul candidat care are toate şansele de a fi ales”.
  „Cred că încercarea principelui Radu este romantică, dar timpul ei nu a venit încă. În aceste alegeri există un singur candidat care are toate şansele de a fi ales: Crin Antonescu. Cred că în spatele acestuia ar trebui să se ralieze toţi cei care vor să împiedice alunecarea spre o dictatură iraţională a lui Traian Băsescu. Eu îl susţin pe Crin Antonescu cu toate forţele”, a spus Patriciu.

 35. mihai 4 Says:

  Dinu Patriciu,un far calauzitor pentru noi toti.Las asemana cu Moise atunci cand si-a trecut poporul prin mare.E maret omu asta.

 36. Julia Says:

  Roxana, tavalugul a pornit……e pe un platou acum, si se rostogoleste mai incet, dar nu e nimci sa-l opreasca…..oamenii nu vor accepta sa le fie rapiti copiii, batuti, intimidati si traumatizati……GATA! ….eu cred ca tavalugul nu va putea fi oprit cu violenta, amenintari si tipete stridente de „taceti naibii din gura!”……lumea vede panica comunistilor, o intelege si o ataca ca este un punct slab. Cu cit sitn mai agesivi comunistii sa inchida gura oamenilor cu atit se vor trezi cu mai multe si mai galagioase proteste…….parerea mea………

  Eu stiu ca atunci cind m-am eliberat de frica si am pornit pe strada pe 22 decembrie dimineata, cind Ceausescu era inca la putere, militia si armata NU erau cu noi, iar securitatea isi arata rinjetele pe fata contabilului sef care facea liste cu cei care alegeau sa treaca poarta si sa intre in coloana noastra, odata trecut pragul ala, CALE DE INTOARCERE NU MAI ERA! ACUM ORI NICIODATA avea cel mai mult sens………..
  Dumnezeu sa fie cu ei…..si cu jurnalistii curajosi care nu se vor lasa…..

 37. daurel Says:

  Sper ca demersul d-lui Radu Duda face parte dintr-o strategie. Oricum este bine ca se discuta din nou despre monarhie; Prea o aruncase in derizoriu Ion Iliescu. Acum ar fi cazul sa retracteze, daca tot s-a conciliat cu Regele Mihai

 38. Nabbú Says:

  N-am citit de mult o prostie mai mare. De ce să-l sprijine pe Radu Duda, un „principe consort” care după toate aparenţele s-a căsătorit cu principesa Margareta tot din parvenitism. Nu ştiu ce şanse are Crin, dar are o imagine destul de bună, de om onest şi serios, pe când Duda e doar un nume, nici nu ştie lumea cum arată. Auzi, „Radu al României”… 😆

 39. mihai 4 Says:

  Nabbu–asa e ca tine.Practic din ce zici tu reiese ca Printesa sa casatorit cu Radu din dragoste de p…. Sau faptu ca a jucat pe scena cu Rebenguic iarasi este un punct slab.Tot fu trimis omu sa adune diplome de la Harvard sau prin alte scoli militare straine,numai numai sa se aleaga si ceva de spatiul asta mioritic plin de cretini adormiti.Dute acolo de unde ai venit ,adica in rahatu din tine.Va doresc o zi implinita.

 40. Roxana Iordache Says:

  @Ovidiu, Nu se pot frauda alegerile la noi, dacă îşi fac datoria cei de la secţii.

  @virgil. Îmi pare rău. Nici nu cred că ai citit ce ţi-am răspuns şi acelaşi lucru îl spui tu despre mine. E un dialog al surzilor. Sunt planuri paralele. Eu zic de una, tu de alta. Doar că am încercat să folosesc termeni care să nu te lezeze. Acum, vrei să te retragi. De ce, pentru că nu fac ca tine? Cine nu suportă opinia celuilalt?

  Dacă tu aşa consideri, faci cum vrei, Virgil, eu nu-ţi impun nimic, cum faci tu. Şi foloseşti inadecvat nişte termeni (cum ar fi cel de înjurătură). Niciodată nu ai comentat un singur lucru din ce am scris eu. Nici nu observi schimbul de replici pe care îl am cu alţii, care chiar se referă la ce scriu eu. Tu în schimb mi-ai cerut mereu să fac propagandă, niciodată nu te-ai referit la ceea ce am scris şi nici măcar nu ai adus contraargumente. Mereu te-ai limitat la a-mi spune că nu-i bine aşa. Eu ţin la tine şi îmi face plăcere să fii printre comentatori dar, repet, este alegerea ta să continui sau nu. Nu-mi permit să-ţi impun ceva, nu aş avea nici un drept şi nici n-ar fi politicos.

  @Mihnea Georgescu. Cele mai înalte personalităţi politice şi culturale îl cunosc şi le face o reală plăcere să-l reîntâlnească.

  @cenushares. :mrgreen:

  @Mihnea Georgescu. :mrgreen:

  @marcus. Nu credeam că eşti aşa de influenţabil. Parcă ai fi Cristian Preda.

  @Dragoş Sorin Nicula. Mă tem să mai vin pe blogul tău. E atât de încărcat încât îmi blochează computerul.

  @marcus. Ţi-ai făcut blog! Bravo! Să fie într-un ceas bun, succes!

  @Marius Mina. În lipsă de argumente, tot ce-ţi rămâne e insulta. Urâtă de tot. Dacă vorbeşti de degradare, în mod sigur găseşti tu vreo oglindă prin casă.

  @Filip G. Părerea ta.

  @Marius Mina. Eşti jenant de penibil.

  @octavpelin. A spus că susţine „teoretic” monarhia. Sunt cuvintele lui Crin Antonescu.

  @Filip G. Îmi pare rău, dar raţionamentul tău şchioapătă, pentru că e plin de sofisme. Porneşti de la premise false. Tăriceanu trebuia să rămână preşedintele PNL pentru că e cel mai bun. A spus de la început că trebuie un independent în calitate de candidat prezidenţial. Radu are toate şansele dacă e susţinut solidar. Crin Antonescu nu are şanse nici să intre în turul al doilea. Şi este extrem de precar din punct de vedere politic şi caracterial. Fă comparaţie între cei doi, nu-i nevoie să comunici concluzia, dar pentru tine, compară-i. Nu în ultimul rând, gândeşte-te la faptul că Radu e cunoscut şi agreat în toate cancelariile lumii civilizate, toţi şefii de state şi guverne, ca şi liderii opoziţiei, îl cunosc. De ce să nu valorificăm pentru România tot ce avem mai bun? Gândeşte-te cu toată obiectivitatea la toate astea.

  @Florian. În lipsă de argumente şi în incapacitate de obiectivitate, rămân insulta şi calomnia.

  @stiriRo. E dreptul tău.

  @josephusflavius. Ce contează ce spune Patriciu? Contează mai ales în ce parte cotizează mai substanţial. 🙂

  @mihai. 😆

  @julia. Ştiu, te-ai referit la Basarabia, ţi-am răspuns dincolo.

  @daurel. Da.

  @Nabbu. Dacă ţi-ai folosi capacitatea de judecată mentală, poate ai afla. Şi dacă ai renunţa la prejudecăţi şi n-ai recurge la atât de vulgarul obicei de a insulta în loc să încerci să cunoşti nu te-ai mai expune la ridicol.

 41. Florian Says:

  In comentariul la precedentul articol, am comparat atmosfera de pe acest blog cu cea dintr-o pivnita umeda si mucegaita, dar stapana nu s-a ofuscat.
  In randurile postate mai sus am folosit sintagma „nostalgici motocicleni”, iar din cealalta dimensiune a tragicului personaj a venit riposta inscrisa in fisa postului.
  Pentru unii, din fericire nesimnificativi numeric, liberalismul este echivalent cu adularea, uneori sincera dar adesea rasplatita, a moastelor motociclene din PNL.
  Gata, ies din nou la aer curat.

 42. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Un mârlan mai puţin.

 43. Nabbú Says:

  Desigur. Mereu ăla care nu-i de-acord nu-şi exercită capacitatea de „judecată mentală” (sună cam pleonastic asta), are prejudecăţi, insultă pe nedrept (nu aşa ca autoarea, care nu-i aşa, insultă pe drept) şi mai e şi ridicol. Un răspuns aşa de ieftin că nici nu merită contrazis.

 44. Florian Says:

  Cand iti exteriorizezi crizele de neputinta prin grobianisme, reusesti sa-mi provoci adevarate erectii spirituale. Te oftici ca nu te-ai prins la chestia cu pivnita. Iar daca la azvarlirea viermanoasei dude in colbul peste care a pasit cu demnitate Seniorul ai strans din dinti (ai simtit colbul scartaind?), cand m-am referit din nou la moastele motociclene n-ai mai rezistat si ti-ai pus mainile-n solduri, insotindu-ti gestul cu un limbaj adecvat. Dai senzatia ca moastele cu pricina sunt un adevarat punct G al psihicului tau si ma inciti sa te zgandar, ca sa vad cat de departe poti ajunge.

 45. mihai 4 Says:

  Cat gunoi ai in tine Floriane.Breee,mata te-a scapat in cap cand tea facut, exact ca pe Boc.

 46. Florian Says:

  Ca-n orice pivnita, mai dai si pe aici peste cate un vierme.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: