PALEOLOGU: „CE NE FACEM CÂND N-O MAI FI BĂSESCU?”

toader-paleologu

Asta-i întrebarea.

101 răspunsuri to “PALEOLOGU: „CE NE FACEM CÂND N-O MAI FI BĂSESCU?””

 1. marcus Says:

  @Roxana: gand la gand cu bucurie. Imi cer scuze pentru „balbaiala” repostarii, dar am fost un pic mai matinal decat tine:
  Pleasca & Plescoi Co. Unltd.
  Una din trasaturile de baza ale poporului roman, trasatura care l-a ajutat sa supravietuiasca in multe momente de prigoana ale existentei sale milenare, a constat si consta in “hatrosenia” acestuia si in simtul umorului de care a dat si da dovada, trasatura care l-a determinat sa faca haz de necaz in aproape orice situatie nefavorabila aparuta in decursul timpului.
  Astfel, pentru a contracara efectul ridicol si hilar al calcarii involuntare intr-o pleasca de rahat (eufemism), sau in cazul pricopsirii sale, la fel de hilare, cu o pleasca de gainat pe cap, romanul a pus intamplarea respectiva in seama Divinitatii si a transformat penibilul in purtator de noroc.
  Mai catre zilele noastre, mai precis ieri, un demn urmas al intelepciunii populare, respectiv d-l ministru al Culturii Toader Paleologu, intr-un interviu acordat unui cotidian central, cu o dezinvoltura caracteristica doar anilor naivi ai copilariei, motiveaza ajungerea la Putere a partidului din care face parte, PD-L, prin norocul ceacar sosit pe cale aeropurtata si parasutat pe capul acestui partid, sub forma de pleasca basescu.
  Din spusele domniei sale se poate concluziona faptul ca, iubitul presedinte al tuturor romanilor, cunoscut deja pentru histrionismul sau, mai este “haruit” de la Dumnezeire si cu un mimetism, care-i permite, precum eroului din poveste, sa se dea de trei ori peste cap si sa ia orice forma dorita, sa procedeze la fel si de data aceasta si sa ia forma gainatului traditional purtator de noroc in folclorul romanesc.
  Ceea ce a uitat d-l ministru sa spuna este faptul ca, pleasca respectiva fiind supradimensionata, la impactul cu craniile pedelistilor a explodat, stropi din aceasta blagolslovind si capetele pesedistilor, care vazand ce noroc usor chior le-a cazut in cap, i-au dat dracului de alegatori si au batut palma cu basescu intru impartirea Ciolanului numit Putere.
  Tot un aspect ramas nedezvoltat de ilustrul ministru al Culturii este acela legat de reinventarea de catre d-l presedinte a limbii romane, prin lansarea pe piata literara a masculinului cuvantului “pleasca” si anume “plescoi”.
  Si aceasta deoarece, inegalabilul nostru presedinte, intr-un exces de virilitate tomnatica, a pogorat precum Luceafarul eminescian si, intrand la ora de asternut in iatacul duducii Elena cea blonda si nurlie, nu i-a cazut pe cap (Doamne Fereste de-o sperietura!), ci s-a cuibarit frumusel in asternutu-i sub forma de plescoi.
  Efectul acestei descinderi in rapel s-a facut imediat simtit, doamnei respective fiindu-i asigurate de catre partidul plescuit, toate facilitatile pentru a ajunge ministereasa (un minister nou, cu un buget umflat cu pompa).
  Incurajat de aceste manifestari intru noroc ale plescuitului, boboru’ basescian aseapta acum cu sufletelul la gura sa vada ce pleasca o sa-i cada si lui pe cap cu ocazia alegerilor prezidentiale.
  In ceea ce ma priveste, eu am renuntat la loto, loz in plic si septic pe bani si zilnic fac incursiuni in parcurile orasului meu, dornic sa calc intr-o pleasca, fie ea si de origine canina (de preferat ar fi totusi basesciana), parcuri in care, atunci cand ajung, caut sa ma pozitionez sub cuiburi de pasari, cu aceeasi dorinta arzatoare in suflet, de a fi plescuit de zburatoarele patriei.`
  sa fii iubita
  marcus

 2. Paul Says:

  Ma imbat manga vreo 3 zile! De bucurie! :mrgreen:

  @Roxana: nu a sosit postasu’?

 3. Lucia Verona Says:

  Întîi mi-am zis că o fi făcînd mişto de Băsescu – zicerea cu pleaşca mi-a sunat aproape a crimă de lèse-président. Dar acum mă întreb, apropo şi de întrebarea din titlu: o fi ştiind el ceva? 😀

 4. Roxana Iordache Says:

  @marcus. N-am apucat eu să-ţi răspund acolo. Super-mişto! Cred că asta-i cea mai tare producţie a ta pe tema amicului cotrocean. 😆

  @Paul. 🙂

  Referitor la poştaş, ba da, dar din partea ta nu mi-a adus nimic, azi. 🙄

 5. Lucia Verona Says:

  Roxana, cred că iar am intrat în spam 🙂

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Roxana,

  Eu cred că e la mişto! Toader e băiat deştept, grec ca mine, a dat-o cu dialectică…

 7. Diana Says:

  Asa cum nu moare nimeni de dorul lui Tariceanu, tot asa, n-o sa se prapadeasca nimeni de dorul lui Basescu.

 8. FuckYouTovarasi.blogspot.com Says:

  Blogul nostru sustine politica liberala inca de la infiintare. Asteptam sa ne sustineti si voi la RoBlogFest 2009 pentru CEL MAI BUN BLOG COLECTIV !

  Multumim !

 9. [D][S][N] Says:

  Mai cresc putin sansele… sa ne facem bine.

 10. cristian Says:

  @marcus
  http://cristian.alvalia.ro
  gasesti destule cu basescu acolo:)

 11. Paul Says:

  @Mihnea Georgescu: Ma insel eu … dar parca erai evreu? Si ceva imobiliare? Ca acum nu mai vad pe blog la tine acest lucru…

  Nu considera ca am vreo problema xenofoba… doar intreb!

 12. cristian Says:

  @marcus
  da click pe numele meu:)
  gasesti destule cu basescu acolo:)

 13. Paul Says:

  Intrebare (retorica!): Sa ma fac ranga cu rom? Ca vorba zice ca marinerilor plashie rom! :mrgreen:

  Macar atita sa fac si eu in cinstea lui Pop Eye! 😛

  Parerea lui io… Hic!

 14. Shutz Says:

  Cand n-o mai fi tzambalistu la Cotroceni ii dau lu Shmen toate ponturile mele pe-o luna desi e fraier cu ecuson si precis ma face de gargalie in mahala

 15. Roxana Iordache Says:

  @Lucia Verona. V-am recuperat! 🙂

  @Mihnea Georgescu. De-a binelea hegeliană. :mrgreen:

  @Diana. Mai ştii? 😉

  @FYT. Votul meu voi îl aveţi din start! 😉

  @DSN. 🙂

  @cristian. Ioi! Mi-am amintit că am o vizită restantă pe blogul tău. 😳

  @Paul. Mihnea e evreu turcit, care ţine şi sărbătorile creştine. 🙂

  Rom, numai din ăla original, că altfel … faci pop eye. :mrgreen:

  @Shutz. 😆 Şi ce zice Motro? Că el e de pe tarlaua lui Blaga, acoalea! 🙄

 16. marcus Says:

  @Cristian: veni, vidi si lasat un mic cadou
  sa fii iubit
  marcus

 17. Paul Says:

  @Roxana: o venit postasu’? Sau asta sta si bea romu’!

  Atentie… am folosit un singur R! 😛

 18. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Paul,

  Cu naţionalitatea e greu de explicat, sunt şi grec… dar asta e o altă poveste… Roxana are ceva dreptate…

  Cât priveşte imobiliarele am intrat în adormire deocamdată, astea sunt vremuri de aşteptat, până se potoleşte Criza…

 19. Mihnea Georgescu Says:

  Roxana, tipul e deştept, acum pe bune… Taică-său nu a fost liberal?!?

 20. cristian Says:

  @marcus
  asumat:)

 21. Hendrix Says:

  Iata citatul incriminat:,,succesul nostru e în mare măsură datorat unei persoane, care e persoana preşedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroc care a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi.”
  Daca analizam fara patima spusele sale, amputea spune ca este SINCER! O sinceritate de nepermis pentru un om politic. El afirma un lucru stiut: pedeleprele n-ar fi obtinut scorul lor electoral daca n-ar fi fost votati datorita ,,meritelor” lui ba-secu! El stie asta, el stie ca a fost votat nu uninominal ci politic! El stie ca oamenii au pus stampila pe pedelepre doar datorita faptului ca il percep pe ba-secu ca pe un tatuc. Aceiasi oameni care acum il voteaza pe ba-secu l-au aclamat in anii ’90 pe ilici, strigand din rarunchi ,,iliescu apare/ soarele rasare!’. Ba-secu se bucura acum de acelasi tip de electorat ca si ilici in anii ’90, adica cei care pot fi manipulati usor, fiind mai putin educati si mai putin informati. Masa de bizoni portocalii intregeste liota de fripturisti si mafioti care se infrupta din contractele oneroase cu statul, la adapostul carnetului de partid portocaliu. Exact la fel era si pe vremea in care ilici era jupan!
  Tanara pedelepra recunoaste ca nu are nicio valoare politica, el fiind ales din alte ratiuni decat valoarea sa. El isi pune justificat problema ce se va alege de Partidul Derahat daca n-ar fi ba-secu? PRAFUL!!! Pentru simplul motiv ca actualul partid este gonflat doar datorita ,,carismei” lui ba-secu, care are oarecare trecere la bizoni. Dar cand ,,carisma trece”, ce se va intampla?
  Eu cred ca isi face probleme reale. Intr-un an al crizei economice, care va duce inevitabil la somaj accentuat, scaderea drastiaca a nivelului de trai, paleologu se intreaba indirect ce se va alege din Partidul Derahat daca ba-secu va deconta criza la alegerile din toamna. FRICA il face sa gandeasca cu voce tare si are motive sa-i fie frica. Daca ba-secu va rata, ceea ce-i doresc din suflet, Partidul Derahat se va dezumfla la fel de rapid pe cat s-a umflat artificial. Oportunistul paleologu de fapt isi pune problema ce se va alege de el atunci, el fiind constient ca este o nulitate politica. Ce DRAMA o fi acum in sufletelul lui, ala mic si urat! Ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

 22. Paul Says:

  Ca Paleologu jr. e destept educat si cult era de asteptat!

  De neinteles e bagatu’ limbii intre bucilii marinerului!

  Parerea lui io… Hic!

  @Mihnea Georgescu: Nu am cerut arborele genealogic! 🙂 Vroiam sa stiu daca nu incurc eu borcanele…

 23. flavius Says:

  servus Roxana…
  cita decenta si ce spirit fin, intelectual, nu/i asa, in aprecierea domnului Paleologu? Un intelectual rasat, de „viţă nobilă”, dupa cum zice lumea… M-as fi asteptat, in naivitatea mea, la mai multa demnitate in peisajul asta 🙂
  Cele bune!

 24. Diana Says:

  @paul

  Dar faptul ca pe acest blog „se baga limbile intre bucile lui” Tariceanu nu va da de gandit chiar deloc?
  Opiniile sunt diferite. Bucile, la fel. Exista cumva vreun indreptar in acest domeniu?
  N-ai cum sa-l aperi pe x fara sa fii acuzat de y ca esti lingau. Reciproca e general valabila.
  Daca la asta se rezuma opinia publica nu putem trage decat o singura concluzie logica. Fiecare e cu limba intre bucile cuiva.

  Mai gandeste….

 25. Marius Mina Says:

  Bogdan Olteanu divorteaza oficial
  Feb 27, 2009

  Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a depus, vineri, la Judecatoria Sectorului 1, cerere de divort impotriva sotiei sale, Cristina Izabela Olteanu.
  Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 martie.

  Liberalul vrea sa puna capat casniciei de cinci ani in urma careia au rezultat doi copii din cauza celui mai important colaborator al actualului purtator de cuvant al PNL. Este vorba despre Diana Tusa, fost director general al Cancelariei lui Olteanu, in prezent deputat liberal de Braila.
  Bogdan Olteanu si Diana Tusa au o relatie extrem de apropiata de aproximativ doi ani, fara ca sotia liderului PNL sa stie ceva. Olteanu si sotia sa au fost vazuti impreuna, in public, ultima oara la sfarsitul anului trecut, in decembrie, dupa ce cu mai putin de o luna inainte participasera la ziua unui om de afaceri, la hotelul Mariott.
  Cu Diana Tusa, fostul sef de la Camera Deputatilor obisnuieste sa se intalneasca in locuri publice. Ei au fost surprinsi in timp ce savurau o cafea intr-un local din Capitala. Dupa ce au stat unul langa altul, cei doi au decis sa iasa separat din localul respectiv, pentru a se feri de ochii indiscreti.
  Diana Tusa este in PNL de la 19 ani. „Ambitioasa si inca idealista”, asa cum se caracterizeaza pe blogul personal, ea a obtinut ce si-a dorit. Si pe plan profesional, si pe plan sentimental. Proaspata deputata a fost in ultimii ani mana dreapta a liderului liberal, cunoscand cele mai ascunse secrete ale acestuia.
  Usor, usor, cei doi s-au apropiat din ce in ce mai mult, transformand relatia profesionala intr-una de dragoste. Iubirea lor a devenit, cu timpul, din ce in ce mai vizibila. Spre exemplu, Bogdan (38 de ani) si Diana (30 de ani) au vizitat insoritul Mexic intr-o delegatie oficiala si, cu aceasta ocazie, apropierea dintre cei doi a fost observata de mai multi deputati si membri ai staffului.
  Sentimentele dintre purtatorul de cuvant al liberalilor si proaspata deputata sunt atat de puternice, incat au daunat uneori relatiilor lui Olteanu cu alti conducatori ai PNL.
  Un important lider al Partidului National Liberal s-a certat cu fostul presedinte al Camerei Deputatilor tocmai din cauza Dianei Tusa. Totul a pornit atunci cand Olteanu a vrut sa-i ofere Dianei Tusa o functie importanta in partid, insa a intampinat opozitia acestuia. Din acel moment, cei doi, care de altfel avusesera o relatie extrem de apropiata, sunt in conflict.

 26. Roxana Iordache Says:

  @Paul. Am primit, am primit şi ieri, ţi-am răspuns. Dacă nici acum nu primeşti, e clar că băieţii au luat-o pe ulei. 😯

  @Mihnea Georgescu. Poate ai uitat scrisoarea mea deschisă către el din campanie. Conu Alecu era minunat.

  @Hendrix. Iarăşi eşti excesiv! E şi sincer, şi are şi valoare. A fost ales pentru el, să ştii că n-a avut altă campanie decât nişte fluturaşi pe care i-a împărţit el personal. L-au ajutat doar nişte puşti. Nu putem pune omul la zid nici pentru opţiunea lui, nici pentru oportunism. E foarte bine că e acolo, altfel n-ar fi spus nimeni ceea ce a spus el.

  @Paul. E dintre cei cărora chiar li se pare sincer Băse o valoare. De care se poate profita. :mrgreen:

  @flavius. Cele bune şi ţie!

  @Diana. Eu apăr dreptul tău absolut de a fi penibilă. Caută în dicţionar cuvântul eufemism. Cât despre gândire, ea e o funcţie a altui organ decât cele pe care le foloseşti tu când compui ce postezi aici.

 27. Diana Says:

  Marius Mina

  Sa fim seriosi. Este foarte greu sa-i explici sotului/sotiei ca te deplasezi in Mexic cu secretarul/secretara, doar in interes de serviciu.
  Chiar daca ar fi intr-adevar vorba numai de relatii de serviciu, suspiciunile raman.
  In occident nu prea sunt agreate asemenea deplasari iar oamenii care isi iubesc intr-adevar sotul/sotia, evita asemenea situatii.

  Si cand te gandesti la anumite emisiuni TV, recente, unde Olteanu facea pe gospodarul inconjurat de familia iubita si iubitoare………

  toti o apa si-un pamant..

 28. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Dar nu pentru @Diana. 😉

 29. Diana Says:

  @Roxana

  E dreptul tau. Tu ai limba intre bucile cuiva, eu intre ale altcuiva.

  Nu stiu ce ne deosebeste in acest caz.

 30. Shutz Says:

  @ Diana…te rog foloseste un vocabular cuviincios pe acest forum.Doar taica Motro are permis de limbaj alternativ aici,ne-am inteles da ?

 31. Diana Says:

  @Shutz

  Eu doar am preluat limbajul existent.
  Reciteste si o sa te convingi.

 32. Shutz Says:

  @Diana…ai licenta de a prelua limbajul existent ? Sau o dovada ca esti absolvent(a) a Scolii de Papagali(tze) si-atuinci asta intra la pachet,te-ai scos.Daca nu intrii pe datorii la Stat vorba cantecului de cartier.

 33. Diana Says:

  @shutz

  spre deosebire de tine, eu ma adaptez blogului pe care intru.

  PS. „intrii” se scrie cu un singur „i”

 34. Marius Mina Says:

  Roxana, Alina stie ?

 35. tony Says:

  Domnul Paleologu o sa se orienteze si o sa devina sluga altuia de la putere.Frica lui Basescu s-a transmis si la el,dar,fiindca n-are scrupule,el o sa-si revina.Totusi el simte ca domnia lui Basescu se apropie de sfarsit,dar nu are curaj sa sara din barca.

 36. Shutz Says:

  Stiu,mi-a scapat pedala.Dar esti sigur(a) ca ai intrat pe blogul asta ca sa spui ca te-ai adaptat sau e doar o fantasma ca ai intrat,poate esti chiar Toderas si vrei sa schimbi vorba dar pe orice frecventa te-ai duce o sa auzi acelasi lucru…Vaaai ce papagal esti ! …asta daca esti Toderaaaash,pacat de numele lui taica-su fie-i tarana usoara,vad ca nu-i respecta deloc memoria…ce zici ?

 37. Marius Mina Says:

  @Roxana, Alina Ghorghiu stie ?

 38. Shmenar Says:

  Shutzane lasa vrajeala ca avem treaba,toata brigada in Zabrauti peste o ora !
  Diano papi asta nu se pricepe la oameni da acus a nimerito…tare papagal tea facut mata.

 39. Diana Says:

  „Nu divortez, nu stiu de unde a aparut aceasta idee. Ma inteleg foarte bine cu sotia si am o familie fericita. Speculatiile pe tema divortului tin de domeniul fantasmelor jurnalistilor”

  Declaratia lui Olteanu acum 6 luni.

 40. Marius Mina Says:

  @Diana, eu cu una ca Diana ..Tusa n-as fi plecat nici macar pina-n Chitila.Ma opream pe centura….;-)

 41. Marius Mina Says:

  @Roxana, am aflat pentru cine..Ptr NAOMI, pleaca impreuna la Las Vegas sa se casatoreasca intr-o totala disecretie…. 😉

 42. Roxana Iordache Says:

  @Diana. Diferenţa e că dacă tu îţi exerciţi dreptul ăsta, nu trebuie să fie şi ceilalţi la fel de reduşi mintal ca să te imite.

  @Shutz. Păi de-acolo se trage. De pe la Motro :mrgreen:

  @Diana. Fă un curs de adecvare, poate reuşeşti să înţelegi care e diferenţa între regulă şi excepţie. Dacă vrei traducere, îl rog pe @Shutz .

  @Marius Mina. Alina e plecată cu Cristi prin Europa. 😉

  @tony. Nu cred că se pune aşa problema. El are loc în PNL, dar are bun simţ, ştie că trebuie parcurse nişte etape.

 43. Marius Mina Says:

  Un nou shmen CCSB
  (Cel mai nou sondaj CCSB)

  PARTIDE (vot pt PE):

  PD-L – 39%

  PSD+PC – 36%

  PNL – 14%

  UDMR – 6%

  Presedintie:

  Traian Basescu – 48%

  Sorin Oprescu – 24%

  Mircea Geoana – 13%

 44. Diana Says:

  @shutz, shmenar

  nimerit-o
  ma-ta

 45. Marius Mina Says:

  @Roxana , era vorba de Alina Ghorghiu nu de verisioara…hehehe

 46. tony Says:

  Roxana,parca el a zis ca adevaratii liberali sunt la PDL.

 47. vali plesca Says:

  ce-o sa faci TU, roxana, cand n-o mai fi basescu?

 48. Marius Mina Says:

  Colac peste pupaza coincidenta nefericita, Olteanu baga actiunea de divort si Naomi este calcata in picioare de indivizi necunoscuti….Senzational bun de pus in gazeta OTV

  Travestitul Naomy, tuns si batut de patru barbati

  Travestitul Naomy a avut parte aseara de momente terifiante. Potrivit acestuia, patru indivizi necunoscuti l-ar fi atacat, din senin, in plina strada, in jurul orei 20.00, pe bulevardul Decebal din Capitala, in dreptul unei cunoscute cafenele.

  Incredibil este faptul ca scenele de groaza s-au petrecut sub privirile trecatorilor, care au asistat impasibili la corectia corporala primita de travestit: a fost batut cu violenta si tuns.

  Imediat dupa incident, Naomy s-a aruncat intr-un taxi si a fugit la OTV unde, odata ajuns, a si intrat imediat in direct la emisiunea condusa de Dan Diaconescu. Artistul travestit arata jalnic, chipul ii era plin de vanatai si rimel scurs, iar din splendoarea de par cu care se mandrea, tot în studioul OTV, nu mai ramasese decat o amintire. Fusese tuns scurt, cu o foarfeca mare de birou, ciuntit pur si simplu, atacatorii lasandu-i, in batjocura, cateva suvite lungi la ceafa.

  „Unul ma tinea, altul ma batea, iar un al treilea imi facea poze. Nu stiu unde mai era si al patrulea. Eram atat de speriata, incat nu mai vedeam in jurul meu. Am auzit numai cum o voce de barbat tipa: «Faceti poze din toate pozitiile, pentru ca vreau sa apara la ziar»”, a povestit travestitul pe culoarele televiziunii lui Diaconescu.

  Acesta a mai spus aseara ca, imediat dupa ce va parasi sediul televiziunii, va merge la politie pentru a depune o plangere: „Mi-e frica sa nu ma omoare. Am gresit ca mi-am dat numarul de telefon la tv. M-a sunat un tip si mi-a spus ca vrea sa ne intalnim. L-am crezut. Il asteptam in bar, m-a sunat si mi-a zis sa ies in fata, ca a ajuns cu cativa prieteni. Am iesit si… m-au luat la bataie. Cred ca faceau parte dintr-o grupare neonazista”,

 49. Roxana Iordache Says:

  @Diana. Cine stăpâneşte gramatica se şi joacă. Cine e făcut pe puncte, are mereu complexul de a nu greşi. Aşa că mai bine foloseşte-ţi limba pentru ce ai spus că practici. Numai să nu te îneci.

  @Shmenar. Poate nu plătiţi taxa de protecţie! :mrgreen:

  @Marius Mina. Eşti rău, Naomi a fost bătută şi tunsă. Săraca! 😦

  Da, verişoară-mea e cu bărba-su la prietenii lor din Luxembourg şi fac o tură prin Europa. 🙂 Dar ce treabă are Alina Ghorghiu în toate astea?! 😯

  Sondajul e pe Bucureşti. Bucureştenii s-au tâmpit de mult.

  @tony. N-a zis el tâmpenia-asta. Oricum, fiecare mai zice prostii.

  @Marius Mina. Ai postat despre bietul Naomi când îţi răspundeam. Asta-i o porcărie ce i s-a întâmplat. 😦

  @vali plesca. Te frământă grija? :mrgreen:

 50. Shmenar Says:

  Dianule da ce mata no nimereste decat despartit ?

 51. Roxana Iordache Says:

  @Shmenar. 😆

 52. Diana Says:

  Un blog insignifiant, deplorabil.

  Pa!

 53. marcus Says:

  @Roxana: Apai cand ti se pune tie pata, ti se pune soro! Referitor la acest purtator de nume intr-adevar valoros si demn de a fi respectat, ne-am mai ciondanit si in campanie, dupa ce am avut „revelatia” discursului politic al respectivului si cand ti-am atras atentia ca omul a mostenit doar numele nu si genele lui tatane-su. Lasand la o parte introducerea cuvantului mai mult decat colocvial „pleasca” intr-un discurs tinut la o dezbatere ce s-a vrut de tinuta politic-elitara, cuvant care-l trimite practic pe tatucu’ asimetric exact unde ii este locul, in hazna, chiar modul de gandire al acestui „politician” lasa de dorit, in sensul incadrarii sale la etatea de grupa mare de la gradinita (cu toate ca analizand prin prisma zicerii ca „gura prostului adevar graieste), pana la urma esti nevoit sa-i dai dreptate. Totusi de la asta, si pana la a-l credita pe ilustrul mostenitor cu gandire cat de cat inteligent politica, este o cale destul de lunga. Nu-i contest pregatirea profesionala, deoarece nu i-o cunosc si , sincer, nici nu ma intereseaza (e posibil sa fie as), insa din punct de vedere al politichiei omu’ este varza.
  sa fii iubita
  marcus

 54. Roxana Iordache Says:

  @Diana. Bravo, ai căutat în dicţionar!

  @marcus. Nu te superi dacă nu e necesar să mi se atragă atenţia asupra lui Toader Paleologu? Îl ştiu de 20 de ani. Şi evident că avea dreptul să folosească acel termen, mai ales într-o reuniune de tip colocvial. Bine că te-a găsit scorţoşenia! :mrgreen:

 55. marcus Says:

  @Roxana: daca-l cunosti tu, asta nu-l face automat mai destept sau mai politician.
  sa fii iubita
  marcus

 56. Roxana Iordache Says:

  @marcus. Dar nici nu te scuteşte pe tine să fii atent la context. Că iubit probabil eşti. 🙂

 57. Mihnea Georgescu Says:

  Roxana, las-o bre pe Diana, că e invidioasă… răutăţi feminine! O macină invidia, ai cel mai cool blog politic, de ne-politician! Părerea mea!

 58. Roxana Iordache Says:

  @Mihnea Georgescu. Wow! M-ai dat pe spate. 😳

 59. Art Vandalay Says:

  Diana nu esti prima si nici ultima care intra intr-un astfel de „dialog” cu trupa de comando…Pana acum toti au patit-o cu acesti oameni de bine asa ca mai intelept este sa te retragi la o peluza si sa urmaresti de acolo.Cat priveste concluzia ta,aici m-ai dezamagit…este un blog de exceptie in care tot registrul de pareri se imbina perfect si dau o nota de realism si dinamism…aici nu te plictisesti hai ca mi-am gasit cuvantul.
  In ceea ce-l priveste pe domnul Toader P(chiar nu pot sa scriu numele ilustrului sau tata in acest nefericit context)…da,cred ca deja am spus totul…. 😕

 60. Art Vandalay Says:

  @Roxana :wink:…Tu ai rezistat psihic 20 de ani doar stiind ca-l cunosti pe acest descendent ?

 61. BârlogulPNŢCD Says:

  Pentru Paleologu trecerea mai departe este o treabă extrem de grea, nu poate să o facă atâta timp cât oamenii din jurul lui sunt la fel de senili din punctul ăsta de vedere.

  Oricum fără Băsescu poporul acesta merită măcar atâta lucru, o reîntoarcere a lui Stolojan în politică, încă o dată, încă o dată, încă o dată. Omul mai are lucruri de spus, se mai poate retrage din nenumărate poziţii.

  Ar putea să lupte împotriva lui Oprescu la Bucureşti sau împotriva lui Mazăre la Constanţa, la europarlamentare sau la alegerile din asociaţia de proprietari.

  Dar ce ai zice dacă ar candida la Preşedinţie, împotriva lui Băse ca să facă o criză de stomac cu doar trei zile înainte de votare.

 62. Roxana Iordache Says:

  @Art. 😳

  Cu privire la Toader, eşti rău. :mrgreen:

  @Bârlogul PNŢCD. 😆 Mulţumiri omagiale pentru istorica onoare a postării cu umor letal. 🙂

  @Tuturor. Cei faţă de care aveam restanţe la postarea despre Cătă Predoiu, pot da o raită acolo, pentru că le-am onorat. Inclusiv Marius Mina. :mrgreen:

 63. Art Vandalay Says:

  @Roxana 😦

 64. Roxana Iordache Says:

  @Art. Ai spus o superbitate despre acest blog, pentru care m-am fâstîcit. 😳

  Dar aia despre Toader a fost răutăcism. :mrgreen:

 65. Art Vandalay Says:

  @Roxana,i-am spus Dianei tu de ce ai tras cu ochiul ? 😆 Toader ? Care Toader ?

 66. Filip G Says:

  CE NE FACEM CÂND N-O MAI FI BĂSESCU?”
  Afirmatie corecta de om responsabil,dar trebuia pusa inainte de a face pasul decisiv.Datul la fluierul piciorului pe sub masa e sport national.Toti VENETICI{oile breze]captate in partid sunt lucrate din umbra.
  Iar cand tatuca nu o mai fi,eu ce ma fac?
  Urasc tradarea,iar fata de tradatori nu am mila

 67. Radu Humor Says:

  Lucia Verona :”Dar acum mă întreb, apropo şi de întrebarea din titlu: o fi ştiind el ceva? 😀 ”

  Cu siguranta , ca-n cercurile in care se invarte el , orice adiere e prinsa din zbor , iar efectul e major….

 68. Radu Humor Says:

  Toader asta trage cu ochiul pe blogul @Roxanei si apoi se trezeste si el intreband ,fara pic de jena ceea ce l-am intrebat eu pe Marcus :
  – Ce te-ai face domnule fara Basescu ?
  @ Marcus te rog sa nu-mi dai un raspuns ca ti-l captureaza cel mic si face iar conferinta de presa .
  Sa fiti iubiti !

 69. buddy Says:

  Interesanta intrebare…
  Cine ar putea fi un urmas care sa se ia la tavaleala la propiu si la figurat cu toti si sa iasa bine mai totdeauna….
  Sper ca nu bombonel sau prostanacul…
  Taricel ar fi un bun urmas dc. invata ceva de la Zeus…
  Cu stima tuturor.

 70. alexandru alexe Says:

  Aceasta-i intrebarea numai ca domnia sa s-a folosit de elogiere presedintelul pentru a decela de fapt unalt aspec ce poate ii bantuie in fiecare noapte cand merge la culcare in celebra camasuta de noapte si fesul piticului insidios, acel sentiment ca PNL-ul s-a scufundat prem Titanicul si ca , chiar daca PD-L uul la facut deputat si ministru el tot vis-a vis de PNL are cele mai puternice sentimente.Inainte de sa stinge luminita micutei lumanai domia sa mai e strafulgerat de un gand morbid si infricosetor si anume unde-i regalitate de pe vremea lui tata?!

 71. Radu Humor Says:

  @Roxana ,apropos de tras cu ochiul pe blog, chiar n-ai gasit alta poza cu Paleologu , ca asta-i haioasa rau , cum trage el cu ochiu-n spate , peste umar , curios sa vada mai repede ceva , inainte de a intra la idei…

 72. balbeck Says:

  Ne continuam viata

 73. Roxana Iordache Says:

  @Art. Paleologu, bre!

  @Filip G. 😆

  @Radu Humor. 😆

  @buddy. Cred că a învăţat. Să-şi poarte bine numele. 🙂

  @alexandrualexe. Nu prea e de râs. 😐

  @Radu Humor. Oamenii lui Şuţu sunt de vină. 😉

  @balbeck. Corect!

 74. johnson Says:

  Domnul Teo stiu ca Roxana se va supara pe mine dar dupa evolutia dvs politica spre stanga cosmetizata va declar purtator imoral al numelui tatalui dvs,in cazul acesta e mai grav decat daca ar fii fost o ilegalitate.

 75. Roxana Iordache Says:

  @johnson. De ce să mă supăr eu pe tine, care eşti unul din cei mai dulci comentatori ai mei? 🙂 Nu m-am supărat nici pe Toader, doar m-a întristat. 😐

 76. Marius Mina Says:

  @Roxana,intreab-o pe Alina de ce divorteaza Bogdan. 😳

 77. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Ţi-am mai spus că e plecată din ţară. 🙂

 78. Marius Mina Says:

  @Roxana, pe Alina Gorghiu 😳 😉

 79. johnson Says:

  @ Roxana,mai degraba acru-amarui,lui bashila i s-au screpezit deja dintii,d-aia si-i drege cu tarie la 7 dimineata

 80. Marius Mina Says:

  Liberalii din Moldova merg pe mana lui Crin Antonescu

 81. johnson Says:

  Chiar asa intreaba-l ce se mai aude cu turnul de langa Zoia ? nu cumva a auzit ca aprobarea a venit de la mentorul lui spiritual via Adriean si-acum urla precum cainele la bec adica trage gloante oarbe de ochii lumii pe fond el fiind deja convins ca nu poate face nimic ! Deci,cum este domnule Teodor ? Bagam turn de sticla sau lasam dracului Bucurestiul asa cum il stim dintotdeauna,cel putin generatia noastra.

 82. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Ce s-o întreb, că n-are nevoie Bogdan de avocat. E chiar el. 🙄

  @johnson. Partea proastă pt el e că uneori trebuie să reziste până după ora 12-13, iar când e 16-17, atunci e nasol. :mrgreen:

  @Marius Mina. Ce să le faci, dacă au nevoie de mână.

  @johnson. Au! Mi-ai amintit de imbecilitatea Primăriei Capitalii. 😡

 83. Paul Says:

  @Diana:

  Daca mai bagi ochiu’pe acilea (banui ca da) hai sa ne lamurin cu datu’ limbii in buci!

  Eu m-am referit strict la declaratia de cacat facuta de Paleologu jr.! Ca sincer.. este dezarmant limbajul folosit stiind ca omul nu e de pe girla!

  Si fii sigur(a) ca amendez toate limbile bagate! Indiferent de cine linge si ale cui buci is lustruite!

  Amendarea nu o exprim de fiecare data… recunosc! Dar cind devine asa grosiera si pe fata… merita! Si mai ales ca de Paleologu jr. chiar am pretentii!

  Legat de anumite tendinte pro-liberale… e treaba gazdei! Eu am comentat contra daca am simtit! Nu am orientari politice!

  Asa cum nu imi pare deloc firesc sa se discute ca x divorteaza de y! E treaba alora! Pur si simplu! M-ar interesa poate daca personajele au interactionat puternic cu mine sau anturajul meu f apropiat!

  Parerea lui io… Hic!

 84. Satmareanca Says:

  Ne facem pleaznă şi dansăm pe masă 😀 Paleologu va plânge 😆

 85. Roxana Iordache Says:

  @Paul. Foloseşte-ţi energia pentru o cauză meritorie. :mrgreen:

  @Satmareanca, Gata! S-a făcut! 😆 Dar nu cred că va plânge, e liberal. 🙂

 86. blogideologic Says:

  @ Mihnea Georgescu
  Da, cred că ai dreptate. Tatăl său avea o carte despre codificarea exprimării la masoni. Nu trece „gloria lumii” !

 87. dadatroll Says:

  Eu cred ca o sa dorm si apoi o sa ma trezesc si o sa ma duc la scoala. Sau la liceu, daca intru.

 88. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Titus Filipaş,

  Exact! Toader e prea deştept pentru a fi băsescian, îl suspectez de inteligenţă, adică de duplicitate…

 89. blogideologic Says:

  @ Mihnea Georgescu
  Da, şi este un mesaj multi-ţinte. Sursa cred că se află în versurile unui cântec popular dinainte de 1989: „Ce ne facem noi ţiganii/Dacă vin americanii ? / Că ne duce cu vaporul / Şi ne strică viitorul!”

 90. The traffic magnet :-) « Manelist Says:

  […]  Paleologu: “ce Ne Facem CÂnd N-o Mai Fi BĂsescu?” Asta-i întrebarea. […]

 91. Roxana Iordache Says:

  @blogideologic, @Mihnea Georgescu, @dadatroll. 😆 😆 😆

 92. Felicia Mandrea Says:

  @Blog Ideologic: Eufemismul tau plictisitor mai mult dauneaza argumentului tau. Era mai bine daca scriai zicala corecta, care reda mult mai succint savoarea rationamentului din spatele pozitiei lui Paleologu Jr. Posibil ca nu ai invatat corect zicala, deoarece tiganii nu puteau sa fie chiar asa de ferchezuiti pe plan intelectual ca sa zica, ” Că ne duce cu vaporul / Şi ne strică viitorul!”
  ZICALA CORECTA ESTE: „NE IMPUSCA CU ALICE SI NE SCOATE DIN SERVICE;” or lui Paleologu ii e frica tocmai ca isi va pierde serviciul cu toate privilegiile aferente; ca va fi inlaturat de la ciolan.

 93. blogideologic Says:

  @ Felicia Mandrea
  Vorbeam cu amicul Mihnea Georgescu.

 94. Felicia Mandrea Says:

  @Blogideologic:
  Reactionati de parca mesajul dvs este unul privat pentru Dl.Mihnea Georgescu. Dar cum noi toti vedem continutul blogului Roxanei, nu puteam trece cu vederea eroarea.

 95. blogideologic Says:

  @ Felicia Mandrea
  Eroarea faţă de folclor ? „FOLCLÓR n. 1) Creaţie populară orală.” Sunt posibile multe variante. Am dat varianta auzită de mine. Pune mâna pe carte, Felicia Mandrea !

 96. blogideologic Says:

  @ Felicia Mandrea
  „nu puteam trece cu vederea eroarea”
  Şi este o eroare faţă de acurateţe, ori faţă de precizie ? Dacă este o eroare faţă de acurateţe, cum ai tu acces la această acurateţe, Felicia Mandrea ? Iar dacă este o eroare faţă de precizie, de câţi sigma este această eroare faţă de precizie ?

 97. Radu Humor Says:

  Varianta corecta :

  Ce ne facem mai tigane ,
  C-au venit americanii…
  Pai eu ce sa-ti fac rumane
  DESI-I RAU ,TU ZII CA-I BINE….

 98. Felicia Mandrea Says:

  @blogideologic
  1) Chiar daca este fata de FOLKLOR si indigerent demagnitudinea ei, eroarea e tot eroare!
  2) (Luand in consideratie fraza ta )Eroarea este de ambele (acuratete si precizie inseamna acelasi lucru.) MAI PUNE TU MANA PE CARTE, COMPLEXATULE.

  Si acum, sa-ti trag eu o lectie: mai bine foloseai „succint si concis”

 99. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. 😆

  @blogideologic. Ne vaut pas la peine! 😉

  @Felicia Mandrea. Dacă e prea greu cu cartea, atunci du-te direct la teatru, „Preţioasele ridicole” ţi-ar prinde bine. 🙂

 100. blogideologic Says:

  @ Roxana
  Teatru absurd: http://www.youtube.com/watch?v=FGOFBLHiVXU&hl=fr

 101. Felicia Mandrea Says:

  @Roxana: cine zice aia sa se ducas unde vrea… Degeaba cititi carti si tot nu se alege nimic de pe urma voastra, „desteptilor”! Numai aroganta, pruecii si plojnitele de pe urma voastra!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: