ADRIAN NĂSTASE SAU CUM SE COMPROMITE ANTICORUPŢIA

adrian-nastase-tricou-sunt-blogger

Dosarele au ajuns în instanţă. Adrian Năstase a trecut azi pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca să ceară amânarea procesului cu afişele electorale, în vederea copierii dosarului judiciar. Care cuprinde 942 de martori.

Se ştie că fostul premier a cerut colegilor din PSD să voteze pentru cererea DNA privind începerea urmăririi penale, în ideea trimiterii dosarelor în instanţă.

Se va pune Parlamentul în calea cererii formulate de Adrian Năstase?  N-are importanţă, pentru că DNA a transmis în instanţă dosarul materialelor electorale, considerându-l pe inculpat nu în calitate de premier cu imunitate, ci de preşedinte de partid.

Eu cred că toată mascarada asta judiciară cu termopanele şi afişele electorale are glorioasa menire de a compromite anticorupţia.  Şi de a-l victimiza pe Adrian Năstase, în aşa fel încât el să nu candideze la preşedinţia ţării şi să evite, astfel, o nouă înfrângere în faţa lui Traian Băsescu.

Sistemul îşi protejează copiii, mai ales atunci când ei se joacă de-a războiul.

Adrian Năstase, acum, la Realitatea zilei. Putem comenta în timpul emisiunii. Timp în care îmi puteţi răspunde şi la întrebări. Încă una:

Chiar credeţi că sunt adversari reali Iliescu şi Băsescu, Băsescu şi Năstase?

Eu cred că între timp istoria se scrie cu Troţki de catifea. Părerea mea!

26 răspunsuri to “ADRIAN NĂSTASE SAU CUM SE COMPROMITE ANTICORUPŢIA”

 1. alex.dumitrascu Says:

  Daca n-ar fi pe sticla si pe bloguri subiectul nu ar exista.
  Asa ca istoria se scrie de catre oameni mici, comentand niste petice mici, cum s-ar zice niste zdrente de idei.
  Din peticele astea, vor ei sa croiasca istoria si tot comenteaza petic cu petic, sa nu se vada cumva grotescul intregii alcatuiri.

 2. Filip G Says:

  Adversarul lui Basescu vine din partea Liberala sau un independent cu sustinere larga.Tariceanu nu poate strange voturile nemultumitilor din PSD,PD_L si alte partide.Daca PNL prin alegerea unui prededinte altul decat Tariceanu si va fi credibil ramanand partidul unit are o sansa istorica sa-l infranga pe Basescu.
  Basescu a gresit impunanduse in formarea guvernului,asta va atarna greu.Iar numarul celor ce-si vor pierde locul de munca sub carmuirea ‘SA TRAITI BINE”conteaza.
  Nastase e simpatic in felul sau,din pacate a pierdut biletul castigator.
  Avea o sansa daca demonstra in instanta adevarul.

 3. Riddick Says:

  Ce mai intrebare ! Pai cine a nascocit dosarul ,,Flota”, nu Nastase si Iliescu ? Au trecut de atunci 15 ani, timp in care Basescu a avut imunitate numai 7 1/4 (1996-2000, 2004-2009). Nastase daca nu avea complici in guvern si parlament dupa 2004, adica dupa sesizarea DNA-ului, acum procesele lui se judecau pe fond.

 4. johnson Says:

  Thoader Paleologu sau cum se compromite numele unei mari familii boieresti :

  Ocazia i-a fost oferita tinarului politician de dezbaterea organizata, ieri, de Institutul de Studii Populare, Fundatia Konrad Adenauer si Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI) pe tema “Doctrina dreptei populare din Romania”. Povestea a inceput odata cu apelul transmis de Paleologu colegilor de partid pedelisti: “Este foarte important sa ne concentram pe munca de definire doctrinara, pentru ca avem o problema din cauza aliantei cu PSD (…) si pentru ca succesul nostru e in mare masura datorat unei persoane, care e persoana presedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi sa fim la inaltimea acestui noroc care a cazut peste noi. E o pleasca de care trebuie sa fim constienti. Lucru acesta nu se mai intoarce asa usor, sa ai pe un Basescu care iti ridica poporul si te aduce la putere prin charisma lui. (…) Suntem unde sintem, in mare masura, gratie charismei unui lider politic care nu e etern si caruia nu trebuie sa-i taiem noi craca de sub picioare”. Povestea cu eternitatea lipsa a priceput-o lesne lumea, cu totii fiind muritori de profesie. Cea cu taierea cracii de sub picioare – nu, ea fiind probabil doar pentru uz intern de partid. “Faptul ca noi sintem la putere se datoreaza in foarte mare masura factorului Basescu, care e o ciudatenie. La noi, factorul Basescu a dat peste cap toata scena politica. Basescu e un paradox, nu e un om structural de dreapta, dar a devenit, paradoxal, eroul drepte. Basescu s-a aratat foarte deschis catre ideile noastre. A preluat o cauza care e cauza noastra” – a continuat Paleologu, multumit probabil de primul efect. Cum insa si asa mai era loc de gravat niste laude pe soclul mentorului democrat-liberalismului mioritic, actualul ministru al Culturii a apelat la eruditia sa si l-a comparat pe Basescu cu clasicii francezi in materie. “(Traian Basescu) Apeleaza la popor impotriva sistemului (…) Exista o anumita afinitate – poate spontana, poate nu indelung reflectata – cu acest tip de bonapartism al apelului la popor, al gaulle-ismului impotriva regimului partidelor”. Odata facuta si aceasta comparatie, Paleologu a reamintit ca Basescu – ca si Bonaparte si De Gaulle de altfel – are valabilitate limitata in timp, prin urmare ar fi bine ca pedelistii sa-si puna de pe acum problema ce vor face dupa: “Intotdeauna cind dai de un lider cu o asemenea charisma se pune pune intrebarea ce faci cind nu o mai fi el”. Pina sa vada PDL ce va face in epoca post-Basescu, tinarul Paleologu pare preocupat sa-si consolideze el cariera cita vreme mai este Basescu. Ce-i drept, cu un astfel de “portret-robot”, viitorul politic suna in general foarte bine!

 5. Roxana Iordache Says:

  @alex.dumitrascu. Ştiu, autiştii sunt geniali.

  @Filip G. Te-am mai rugat să argumentezi. Dacă vrei. bineînţeles. Oricum, astea sunt afirmaţii. Băsescu n-a făcut rău pentru el, a făcut rău pentru PSD. Pentru el, Băsescu a făcut bine controlând PSD. E ca şi reales, din păcate.

  @johnson. Ştiu, am un draft cu asta. Mâine, probabil. Sau mai târziu.

 6. serban tudor Says:

  @ DNA este de-a dreptul ridicol.Oricum Nastase nu e solutia care sa-l bata pe Basescu asa ca nu-i inteleg pe procurorii politici de ce mai insista.

  ps.Roxana vezi pe mail pe cine sponsorizez. 😆 😳

 7. Lucia Verona Says:

  Roxana, din ce scrii tu reiese că Adrian Năstase ar dirija DNA-ul. Chiar crezi asta? 🙂

 8. octavpelin Says:

  Traian Basescu , pe care multi il vad deja presedinte pentru inca 5 ani si-si pregatesc de pe acum un loc caldut pe langa oamenii lui,vor fi deceptionati cand vor vedea ca „Tatucul” Sa Traiti Bine!,va pierde aceste alegeri prezidentiale din toamna acestui an 2009,datorita „efectului de bumerang”,un termen utilizat in politica occidentala,o seara buna !

 9. blikkenslager Says:

  Roxana, you’re in love with Mr. Prosecutor Daniel Morar? Is incredible! Tell your story about love!

 10. blikkenslager Says:

  Chiar credeţi că sunt adversari reali Iliescu şi Băsescu, Băsescu şi Năstase?
  It is a rhetoric question ?

 11. Roxana Iordache Says:

  @Riddick. Cine naiba a născocit că am avut o flotă? Reciteşte şi tu să vezi ce prostii ai spus.

  @serban tudor. Pisi scumpe! 🙂

  @Lucia Verona. Eu ziceam de sistem. 🙂

  @octavpelin. Şi cine-l bate? Tata Noe?

  @blikkenslager. Kiddin’ ?! 🙂

 12. Mihnea Georgescu Says:

  Poate sunt naiv, dar eu cred că Băsescu şi Năstase sunt fundamental antagonici! Fiecare are partea lui de vină, totuşi, Băsescu e prea grobian, iar Năstase prea arogant…

 13. octavpelin Says:

  @Roxana.Rox,oricare dintre politicienii care au curajul sa-l infrunte,chiar si un necunoscut,vremea acestui om a trecut,poate multi nu realizeaza,dar vad ca-i fac unii o campanie electorala mascata,da Rox, si tata Noe,l-ar bate!,o seara buna !
  Rox,esti fana Basescu?!,daca este adevarat raman siderat .

 14. Ovidiu Says:

  vezi aici !

  http://ceausescunicolae.wordpress.com/2009/02/26/operatiunea-de-dezinformare-ion-iliescu/

  ps. nu ma intereseaza de Nastase.

 15. cristian Says:

  @Roxana
  Nu cunosc detalii de substanta juridica din dosarele Zambaccian si Tamara. Insa saorma asta cu afisele si calitatea in constructii mi-e un pic mai cunoscuta. I-am cunoscut personal pe actorii inculpati din planul doi. Sunt doua probleme. 1. Atitudinea lui Nastase e nepotrivita. 2.Iar cei din randul doi sunt capabili de mantocareli grele…

 16. Mihnea Georgescu Says:

  Troţki de catifea… asta e memorabilă!

  Nae de catifea…

 17. Radu Humor Says:

  Basescu nici nu va mai candida si voi va faceti false probleme !
  Nenorocirea care va veni dupa el ne va pune la pamant cu totul !

  P.S. Daca Palatul Cotroceni ar avea oglinzile de la Versaille cred ca s-ar sparge cate una pe zi….

 18. Art Vandalay Says:

  Aroganta acestui domn si modul discretionar prin care a inteles a conduce acel guvern nu i-au adus multe simpatii dimpotriva a provocat nevoia de schimbare care ne-a adus pe cap un rau si mai mare,acest produs rezidual al FSN numit basescu.
  Acum este greu pentru domn Nastase sa mai stranga voturi,faptul ca cineva il mai baga in seama chemandu-l pe la DNA ar trebui sa-l multumeasca,inseamna ca lumea nu l-a uitat chiar de tot insa de aici pana a isi face iluzii ca l-ar putea bate pe cel mai sus amintit este o cale lunga.

 19. heinrich Says:

  Nu stiu si sincer nici nu ma intereseaza daca Basescu si Nastase sunt cu adevarat adversari sau nu. Ceea ce ma intereseaza este ca Nastase sa ajunga odata cu dosarele acelea in instanta. Ar fi o dovada ca si in Romania un fost prim-ministru este tratat ca orice om obisnuit, asa cum este normal in orice stat de drept. A fost ridicola toata fofilarea lui de pana acum privind dosarele. In alta ordine de idei, desi trebuie sa-i acordam prezumtia de nevinovatie, Nastase are totusi o problema: ca functionar de stat din 1990 pana azi are o avere, dupa parerea mea greu de justificat (daca l-ar lua cineva cu adevarat la intrebari). La tine Roxana ma mir ca te faci frate cu „dracul” doar sa lovesti in Basescu. E bine sa judecam cu aceasi masura pe amandoi. Eu cel putin incerc sa fac asta!

 20. marcus Says:

  @all: imi cer scuze pentru off topic, dar n-am rezistat tentatiei:
  Pleasca & Plescoi Co. Unltd.
  Una din trasaturile de baza ale poporului roman, trasatura care l-a ajutat sa supravietuiasca in multe momente de prigoana ale existentei sale milenare, a constat si consta in „hatrosenia” acestuia si in simtul umorului de care a dat si da dovada, trasatura care l-a determinat sa faca haz de necaz in aproape orice situatie nefavorabila aparuta in decursul timpului.
  Astfel, pentru a contracara efectul ridicol si hilar al calcarii involuntare intr-o pleasca de rahat (eufemism), sau in cazul pricopsirii sale, la fel de hilare, cu o pleasca de gainat pe cap, romanul a pus intamplarea respectiva in seama Divinitatii si a transformat penibilul in purtator de noroc.
  Mai catre zilele noastre, mai precis ieri, un demn urmas al intelepciunii populare, respectiv d-l ministru al Culturii Toader Paleologu, intr-un interviu acordat unui cotidian central, cu o dezinvoltura caracteristica doar anilor naivi ai copilariei, motiveaza ajungerea la Putere a partidului din care face parte, PD-L, prin norocul ceacar sosit pe cale aeropurtata si parasutat pe capul acestui partid, sub forma de pleasca basescu.
  Din spusele domniei sale se poate concluziona faptul ca, iubitul presedinte al tuturor romanilor, cunoscut deja pentru histrionismul sau, mai este „haruit” de la Dumnezeire si cu un mimetism, care-i permite, precum eroului din poveste, sa se dea de trei ori peste cap si sa ia orice forma dorita, sa procedeze la fel si de data aceasta si sa ia forma gainatului traditional purtator de noroc in folclorul romanesc.
  Ceea ce a uitat d-l ministru sa spuna este faptul ca, pleasca respectiva fiind supradimensionata, la impactul cu craniile pedelistilor a explodat, stropi din aceasta blagolslovind si capetele pesedistilor, care vazand ce noroc usor chior le-a cazut in cap, i-au dat dracului de alegatori si au batut palma cu basescu intru impartirea Ciolanului numit Putere.
  Tot un aspect ramas nedezvoltat de ilustrul ministru al Culturii este acela legat de reinventarea de catre d-l presedinte a limbii romane, prin lansarea pe piata literara a masculinului cuvantului „pleasca” si anume „plescoi”.
  Si aceasta deoarece, inegalabilul nostru presedinte, intr-un exces de virilitate tomnatica, a pogorat precum Luceafarul eminescian si, intrand la ora de asternut in iatacul duducii Elena cea blonda si nurlie, nu i-a cazut pe cap (Doamne Fereste de-o sperietura!), ci s-a cuibarit frumusel in asternutu-i sub forma de plescoi.
  Efectul acestei descinderi in rapel s-a facut imediat simtit, doamnei respective fiindu-i asigurate de catre partidul plescuit, toate facilitatile pentru a ajunge ministereasa (un minister nou, cu un buget umflat cu pompa).
  Incurajat de aceste manifestari intru noroc ale plescuitului, boboru’ basescian aseapta acum cu sufletelul la gura sa vada ce pleasca o sa-i cada si lui pe cap cu ocazia alegerilor prezidentiale.
  In ceea ce ma priveste, eu am renuntat la loto, loz in plic si septic pe bani si zilnic fac incursiuni in parcurile orasului meu, dornic sa calc intr-o pleasca, fie ea si de origine canina (de preferat ar fi totusi basesciana), parcuri in care, atunci cand ajung, caut sa ma pozitionez sub cuiburi de pasari, cu aceeasi dorinta arzatoare in suflet, de a fi plescuit de zburatoarele patriei.`

 21. cristian Says:

  Marcus:) Avem pasiuni comune… Treci si pe la mine:) Prin blog, vreau sa spun…:)

 22. Chat Noir Says:

  @ Marcus
  Tu n-ai blog ?

 23. marcus Says:

  @Cristian: pls link! @Chat Noir: Nu, nu am, deranjeaza daca postez aici?
  sa fiti iubiti
  marcus
  PS Am o pagina a mea pe http://www.intersectii.com, dar nu am actualizat-o. Intentionez sa ordonez cronologic tot ce am postat pe diverse bloguri si, sub titlul (sau ma rog, apropiat ca titlu) „Letopisetul Domniei lui Betivan Voda”, sa postez acolo toate materialele respective, inclusiv alte materiale ce nu au legatura cu asimetricu’
  ipac sa fiti iubiti
  marcus

 24. marcus Says:

  @Chat Noir: rectificare-adresa este http://www.intersectii.ning.com
  sa fii iubit(a)
  marcus

 25. Chat Noir Says:

  @ Marcus
  Ai inteles gresit, nu era o critica, imi plac postarile tale si vroiam sa stiu daca te pot citi si in alta parte. Sanatate !

 26. marcus Says:

  @Chat Noir: OK, TKS !
  sa fii iubit
  marcus

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: