CRISTI OPREA L-A BĂTUT PE BĂSESCU ÎN JUSTIŢIE

base-caraghios-wwwcondeiro

Foto: www.condei.ro

Cristi Oprea a câştigat procesul cu preşedintele Băsescu. Care îl dăduse în judecată pentru un articol inofensiv din „Cotidianul”, după ce Cristi l-a susţinut, atâta vreme, cu bună credinţă.

Mai mult, Băsescu a îngroşat nota, încercând să influenţeze justiţia când a declarat, în cadrul unor interviuri pe la televiziuni, că îl vrea condamnat pe Cristi Oprea pentru că – vezi Doamne! – ar fi ridicat suspiciuni asupra angelicilor lui consilieri, atunci când în articolele lui a folosit formula „din surse de la Cotroceni”.

Băsescu a luat-o mare, pentru că, azi, completul de la Judecătoria sectorului 1 i-a dat câştig de cauză jurnalistului şi l-a obligat pe preşedintele ţării la plata a 11 milioane vechi, cât a costat traducerea sentinţei judecătoreşti prin care un jurnalist italian care l-a făcut idiot pe Berlusconi a avut câştig de cauză în instanţă.

Cristi Oprea nu l-a insultat niciodată pe Băsescu. Dimpotrivă, Băsescu ar fi trebuit să-i fie recunoscător. Dar nu-i stă-n caracter. El se foloseşte de oameni după care îi calcă în picioare, atunci când consideră că nu-i mai sunt de folos sau că îi poate folosi ultima oară, discreditându-i. Aviz amatorilor!

Dar nu i-a mers cu Cristi Oprea tocmai pentru că el e un jurnalist vertical şi care tot ce a scris, a scris din convingere, şi atunci când l-a susţinut pe Băsescu, şi atunci când i-a semnalat derapaje. Mulţi au mâncat necomestibil când l-au acuzat pe Cristi că de fapt e părtaş la o mascaradă convenită cu Băsescu. Acum le stă în gât propria meschinărie.

Iar imensa majoritate a colegilor din presă care nu l-au susţinut sau chiar l-au denigrat, ori doar s-au spălat pe mâini ar trebui să-i fie recunoscători, pentru că sentinţa favorabilă lui Cristi Oprea este în favoarea breslei jurnalistice. Şi jurnaliştii ar trebui să-şi onoreze statutul. Dacă n-au curajul să se solidarizeze când trebuie, măcar să nu mai denigreze. Să-şi poarte laşitatea în tăcere. Cei care sunt laşi, evident.

Mă bucur pentru vechiul meu coleg şi camarad de la „România liberă”, şi mă bucur că au luat-o peste bot toţi denigratorii şi mai ales preşedintele Băsescu. Dacă nu face apel, recunoaşte, tacit, că a greşit – ceea ce ar fi o formă fie şi mută de a-şi prezenta scuze. Dacă face apel, se face de râs la scenă deschisă. Dreptu-i că n-ar fi nici o noutate.

Reclame

25 răspunsuri to “CRISTI OPREA L-A BĂTUT PE BĂSESCU ÎN JUSTIŢIE”

 1. Art Vandalay Says:

  Venind vorba de angelicii consilieri…Acelasi Ordin conferit brasoveanului erou cu doua saptamani inainte l-a capatat(oare pentru ce ?) si Valeriu Turcan.Probabil a avut grija ca frapiera sa fie tot timpul plina iar cuburile sa zornaie fara pauza in paharele cu Whisky…Alalalt si-a dat viata…

 2. octavpelin Says:

  Care este diferenta intre Oprea si Basescu,niciuna,unul militian,celalalt la Anvers,fesenisti amandoi,unul prefect,celalalt primar,asa ca ce am avut noi romanii dupa procesul lor?!,pe sleau ce-am avut si ce-am pierdut?!,Tavi:( p.s.sunt cumva VIP importante pentru careva?!

 3. balbeck Says:

  Oare incepe sa functioneze justitia?

 4. Liviu Says:

  Stati linistiti, ca nu l-a ‘batut’. Urmeaza recurs, apel etc. Mai vorbim – s-o gasi cineva sa ‘repereze’ onoarea prezidentiala.

 5. octavpelin Says:

  Rox, imi fac mea culpa l-am confundat pe Ziaristul Cristian Oprea cu fostul ministru al MAI,Gabriel Oprea.
  Reformuleaza te rog titlul intrucat multi nu stiu cine este Cristian Oprea si cand vad numele de Oprea il confunda cu cel al prefectului.
  Cat despre proces ziaristul Cristian Oprea mai are de asteptat intrucat mai sunt atatea cai de atac pe care le are Basescu,cu scuzele de rigoare o seara buna,Tavi:(

 6. instalatorul Says:

  Doamna Iordache, e nenorocire, stiti ca dl Basescu nu are bani, dar poate, ca in cazul operatiei, il va ajuta familia. Si uitati-va putin cu atentie la poza pe care ati publicat-o, nu cumva, acolo in coltul gurii, presedintele are un herpes?

 7. Marius Mina Says:

  S-au incheiat alegerile pentru Presedintia Partidului Republican din SUA. Noul Presedinte ales dupa cel de-al saselea tur de scrutin este fostul Lt.Guvernator de Maryland si totodata primul afro-american in istoria RNC care preia sefia dreptei americane. Michael Steele a obtinut 91 de voturi intr-o cursa, umar la umar cu Katon Dawson, fiindu-i necesare 85 pentru victorie.

 8. Radu Humor Says:

  @ Roxana ,
  Ce-ai zice , daca ti-as spune ! ca Basescu s–a lasat batut ?!
  In anul asta electoral Piratului ii prinde bine o victimizare si dupa aia , cand se vede cu dosarele-n Logan , da drumul la condamnari…
  Sa vezi ce o sa se aleaga si de libertatea asta aparenta si coontrolata de pe blogguri , care acum ii foloseste de minune ,si parca-mi vine sa-ti dau dreptate cand instigi la non-combat , dar nu ma-ndur sa nu folosesc aceste ultime prilejuri spre a-mi spune pasul…

  @ Marius , pe la voi se poarta negru-n draci , cum s-ar spune….

 9. Marius Mina Says:

  RHumor -Se cam poarta , e trendy si uneori chiar recomandat.Pentru 2010 !

 10. Roxana Iordache Says:

  @Art Vandalay. 😦

  @balbeck. Justiţia a funcţionat tot timpul. Nu o confunda cu fazele preliminare.

  @Liviu, @octavpelin. Eu mi-am spus punctul de vedere cu privire la apel.

  @instalatorul. Herpesul e problema cui are relaţii intime cu el.

  @Marius Mina. Succes! Şi stainless steel să fie! 🙂

  @Radu Humor. Aş zice că iar te pronunţi fără să cunoşti. Ca să nu mai zic şi că dispreţuieşti justiţia.

 11. Neveu Says:

  @ R
  justitia ta cand functioneaza?

  da click pe nickul meu sa vezi comentariul numarul 4 lasat de marca inregistrata de mankat kkat, de jegul uman supranumit Katrina®.

  cand Plano, Marcus si eu iti spuneam cine este individul ne credeai nebuni si ii dadeai apa la moara, uite-l de cate dragalasenii e in stare oligofrenul 🙂

 12. Neveu Says:

  @ R
  justitia ta cand functioneaza?

  da click pe nickul meu sa vezi comentariul numarul 4 lasat de marca inregistrata de mankat kkat, de jegul uman supranumit Katrina®.

  cand Plano, Marcus si eu iti spuneam cine este individul ne credeai nebuni si ii dadeai apa la moara, uite-l de cate dragalasenii e in stare oligofrenul.

 13. Stefan Says:

  Roxana, iata cu intarziere, ma tin de cuvant si pun si eu umarul cu istorioara capitanului Basescu. Un weekend senin iti doresc!

 14. balbeck Says:

  Justitia a functionat tot timpul?Iti pot da exemple in Ploiesti in care justitia nu-si-a facut,nu-si face si nu-si va face datoria.Sunt sute de smecheri sa le zic?Au zeci de dosare si sunt si in functii cheie.Probabil se inchid dosarele,asa isi face datoria justitia.

 15. Marius Mina Says:

  O pisica prinsa de inundatii a ignorat incercarile disperate ale pompierilor sa o salveze si, dupa ce a inotat in apa inghetata a unui rau, a naufragiat pe o scara.

  Pompierii au incercat orice truc posibil sa convinga pisica sa vina spre ei, insa, asa cum este cazul felinelor, ghemotocul de blana avea propriile idei si i-a ignorat.

  Le-a aratat, in schimb, ca se poate descurca de una singura si s-a catarat pe o scara, informeaza Daily Mail.

  Insa inainte sa ajunga la scara, pisica s-a aventurat in apa inghetata, timp in care pompierii au privit-o cu sufletul la gura cum inoata pana la mal, dupa care se urca, victorioasa, pe scara.

  „Si eu am pisici si lucrul la care se pricep cel mai bine este sa te faca sa pari prost”, a spus unul dintre pompierii care a fost refuzat de pisica

 16. Riddick Says:

  Pionul ,,de buna credinta ” al lui Vantu a raspuns la comanda cu articolul cu pricina. Oricum, mai sunt doua instante pana la sentinta definitiva si irevocabila.

 17. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.
  Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman. Desfintarea culturii natiomale este institutionalizata devenid politica de stat.
  Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustuieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati,

    SOSIREA HALATELOR ALBE LA „ROMANIA MARE”
                                                  alo! spitalul 9!

                                        Prea putin stimabile coleg Grig Modorcea
      Te numesc in acest fel pentru faptul ca am absolvit amandoi aceiasi facultate, IATC, Bucuresti. Deosebirea dintre noi a fost de la inceput evidenta prin faptul ca eu am invatat o meserie,cea de cineast, in timp ce dumneata la sectia de critica de film nu ai invatat decat sa critici, sa sa injuri si sa scuipi in altii.
  De si sunt departe de a fi un admirator a lui Vadim considerand ca are mai mult talent ca bufon dechat de om politic  numeroase articole semnate de mine si-au gasit locul in Tricolorul publicatie la care esti un fel de redactor sef. Mentionand ca nu am trimis niciodata un rand la aceast ziar recunosc ca nici nu am protestat considerand ca pe linga xenofobi si antisemiti  ziarul poate sa fie citit si de oameni de bine. In articolele mele am atins subiecte care se discuta in soapta sau nu se discuta deloc. Spunerea adevarului intarita prin documente asupra evenimentelor din cel de al dilea razboi mondial,apararea culturii romane si a demnitatii tituror pare sa fie o crima pentru o clasa politca dominanta formata de securisti si cozi de topor. Pentru a reliefa panica creiata de orice voce independenta in multimea de articole  impotriva mea voi selectiona cateva din cele aparute in presa centrala:
  „Un papagal ungur bruiaza arta romana la New York”, „Ce se intampla cand inebuneste un spion roman” Spionul 007 Deva pregateste noi atacuri la New York,la care trebuie sa adaug si capodopera semnata Modorcea sub titlul „Demolatorul Demolat”.Pentru ca delirul sa fie complect trebue sa mentionez evenimentul teatral antiromanesc organizat de grupul Tanga
  in sprijinul ICR. .Isteria anti romaneasca este descrisa intr-un articol cu un titlu de o imbecilitate greu de depasit (Cotidianul din 22 August 2008 ) „Din punct de vedere evreiesc,poneiul cu zvastica e ok” La articol este atasat un video in care artistii inbracati in rosu,galben,si albastru citesc bascalios  din textul trimis presedintului inca in functiune Traian Basescu.Robert Horvath, New York: “Săptămâna trecută, în premieră mondială, membrii sectei lui Neagoe au atacat şi au vandalizat clădirea oficială a statului român cu steag şi stemă la intrare. Serviciul de pază a primit ordine să nu intervină. Grafitti şi termeni scatologici – 4-5 metri – au mânjit consulatul, misiunea permanentă şi ICR. Această acţiune a avut loc la New York, la lumina zilei, la cinci minute de sediul ONU. Nimeni nu a fost arestat sau trimis în tribunalul militar. Peste o zi, lumpenii sunt aplaudaţi la conferinţa de presă ICR Patapievici.
  Preşedintele are datoria constituţională de a apăra teritoriul şi demnitatea cetăţenilor. Băsescu trebuie chemat în faţa Parlamentului urgent”.
  Recitand  azi acest text ma intreb ce este rizibil in acest text si de ce nimeni nu afost arestat iar un presedinte care se asociaza acestei murdarii poate sa mai fie in functiune.
  Documentul al acesei salbaticii fara seaman este materialul filmat de J.G Marinescu
  Spectacolul se incheie intr-o isterie antinationala care atinge paroxismul:Performance-ul a inclus şi un montaj pe fondul melodic “What is more obscene”, în care apăreau juxtapuse imagini din “Freedom for Lazy People” şi din, de exemplu, mineriade şi evenimente din decembrie ‘89. Încheierea a constat în participanţii suiţi pe scenă prestând un număr de karaoke pe “Ţara noastră-i ţara noastră” şi invitând publicul să intoneze: “Noi suntem români ca brazii/ Noi suntem români ca grâul/ Noi suntem români ca focul/ Noi suntem români”. Performance-ul s-a lăsat cu ovaţii, iar participanţii, cu aplauze îndelungi la scenă deschisă.
  Nu ramane decat adaugat ca la spectacol rusinos a participat numele cele mai sonore ale teatrului national
  Echipa din spatele performance-ului era formată dintr-o duzină de oameni de teatru: Vera Ion, Ioana Păun, David Schwartz, Andrei Ioniţă, Andreea Eşanu, Alex Fifea, Cristina Găvruş, Monica Marinescu, Sînziana Nicola, Sorin Poamă, Gabriel Sandu şi Andrei Şerban. Paul Duncă, şi el participant, s-a prezentat chiar cu o cravată de pionier.
  Aceasta aruncare la gunoi a tot ce este scump unui neam simbolurile si cultura merita pe linga un comentariu chiar luarea la palme .Las un comentator sa exprime sentimentele mele:” alo! spitalul 9!
  Tupeul „infometatilor” astora dupa banii ICR n-are limite. Servilism, prostie, confuzie totala pana la opacitate absoluta, creiere nedezvotate, cam asta reprezinta adunatura care vrea sa ne convinga ca batjocura si impostura sunt tipic romanesti. Singurul gest destept era sa cheme cineva politia si la Bucuresti. Sau pe cei de la Spitalul 9.”
  Sper ca ati inteles unde am vrut sa ajung. Dupa articolul Nazistii la New York in care in care descrieti abuzurile ICR si o numiti pe Corina Suteu „cateaua de la Buchenwald” ma invinuiti ca urmaresc demolarea Demolarea aceleiasi institutii. Sosirea halatelor albe este iminenta.

  Robert Horvath 30 Ianuarie 2009

  P.S. Am uitat sa mentionez celebrul articol Statuia mitocanului roman, comunitatea romana din New York.El trebue citit invers. Mitocanii si nebunii sunt la Bucuresti.

 18. Vasi Says:

  Le ziseși bine! Șarpele este a doua natură a lui Base, un șarpe, adică Necuratul! Un anticreștin, un comunist, o Iudă bolnavă! Bleahhhh!!!

 19. Roxana Iordache Says:

  @Stefan. 😆 Un weekend senin şi ţie – cu un gând bun în primul rând pentru tatăl tău!

  @balbeck. Păi ţi-am atras atenţia să nu faci confuzie între instituţiile sistemului judiciar. Tu, ca şi Băsescu, faceţi confuzie între justiţie, anume, instanţa judecătorească, şi poliţie şi parchet (procuratură), adică instituţiile care instrumentează ancheta.

  @Marius Mina. Poză ai? Foarte mişto, mai ales concluzia: genială! 🙂 Numai că a fost un caz în care mâţa a simţit că se poate salva singură. La noi, în vară la inundaţii, un tânăr – un ţăran care m-a impresionat – a salvat o pisicuţă. Pisicuţa (parcă o văd, în alb-negru), stătea foarte cuminte la el în braţe. Apa venea până dincolo de genunchii tânărului. În alte locuri, până peste cap. Iar când cu Katrina – despre care ni s-a dat o imagine de neglijenţă … rasistă – am reţinut, printre altele, o ştire cu privire la salvarea a trei pisici ale cuiva care a dirijat echipa de intervenţie la casa lui aflată sub ape. Din păcate, pe a patra n-au găsit.-o. 😦

  @Riddick. Go fuck yourself!

  @Vasi. Eşti nedrept cu şarpele.

 20. Riddick Says:

  Dar nu-i bine , Roxie ! Acum sunt cu Velma, poate mai incolo…

 21. mariusmioc Says:

  Asta nu va împiedica speculaţiile că justiţia funcţionează la ordinele lui Băsescu.

 22. Roxana Iordache Says:

  @mariusmioc. Pentru că se confundă justiţia cu sistemul judiciar. Se confundă justiţia cu DNA. Şi asta pentru că însuşi Băsescu a indus în rândurile populaţiei confuzia cu pricina.

  @Neveu. Eşti plictisitor. Chiar alt gen de mesaj nu eşti capabil să trimiţi? Repeţi aceeaşi prostie, mi-ai trimis zeci de mesaje cu acelaşi conţinut. Nu-mi pierd timpul să merg după linkuri care nu mă interesează. Tu chiar nu poţi să înţelegi că NU mă interesează ce spun X şi Y pe forumuri?! Cu atât mai puţin psihopaţii.

  P.S. Am recuperat comentariul tău de la spam.

 23. Neveu Says:

  @R
  asa este, AI DREPTATE. niciodata n-am avut talent sa pun adevarul pe tava intr-un mod care sa nu ofenseze pe cei carora nu le place sa-l admita.

  doar aici o scrantesti, cu „zeci de mesaje”….

  RECUNOSC, e vorba de „aceeasi prostie” careia tu ai vrut sa-i dai valoare de VIRTUTE pupandu-te in botic cu K cu(!) speranta ca vei demonstra cuiva (cui oare?) ca psihoza OLIGOFRENULUI este vindecabila, tu fiind socio-psihologul perfect…

  sa ai o duminica buna.

 24. Roxana Iordache Says:

  @Neveu. Controlează-ţi limbajul, cel puţin pe acest blog! Şi dacă Adrian Năstase şi-a numărat ouăle, tu numără-ţi neuronii. Duminică bună şi ţie.

 25. Neveu Says:

  @ Roxanico:)

  QED

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: