GUVERNUL BOC, DOBITOC. IAR C.C., CU INTERESELE

curtea-constit-sala

Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului, introdusă la sesizarea PNL, privind neconstituţionalitatea OUG 230/2008 de interzicere a cumulării pensiei cu venitul.

Era previzibil. Ieri. CC a respins sesizarea preşedintelui Băsescu privind nelegiurirea Voiculescu, a legiferării furtului proprietăţii, prin interdicţia restituirii şi atribuirea imobilelor către chiriaşi.

Sunt multe de zis. Deocamdată, semnalez doar aspectul cel mai clar. Elementar. Curtea Constituţională a luat deciziile nu în funcţie de dreptul constituţional, ci evident, în funcţie de propriile interese ale membrilor ei.

Mulţi, poate chiar toţi membrii Curţii Constituţionale beneficiază de furtul proprietăţii, în calitate de chiriaşi de lux care, sub pretextul de „bună credinţă” au cumpărat pe nimic un bun de furat, despre care se ştia că e naţionalizat – cu sau fără tiltu, n-are importanţă, în ciuda discriminării nelegiuite din Legea lui Valeriu Stoica.

Mulţi, poate chiar toţi membrii Curţii Constituţionale sunt pensionari şi li s-ar fi afectat un drept constituţional dacă ar fi respins sesizarea Avocatului Poporului, el însuşi pensionar cumulat cu salariul. Deci, în România criteriile sunt nu principiile, nici interesele generale, ci interesele personale, pentru care se legiferează sau se admit excepţii de neconstituţionalitate.

Dincolo de toate acestea, putem observa următoarele:

1. Preşedintele Băsescu a atacat legea Voiculescu nu fiindcă nu mai poate de grija dreptului şi a dreptăţii – de altfel, el însuşi a beneficiat de casă furată -, ci pentru că încearcă astfel să prostească, din nou, cei mai prostibili dintre alegătorii lui şi ai PD(minus L) care şi-au închipuit că votează dreapta şi împotriva PSD(cruce PC). În concluzie, ori Băsescu dă bice PD-L ca să facă în aşa fel încât să blocheze legea Voiculescu, ori va miza în exclusivitate pe stânga şi o va promulga, spălându-se pe mâini de nelegiuire în faţa fraierilor de dreapta care încă mai pot fi înşelaţi.

2. Guvernarea actuală a lui Băsescu merge pe lupta de clasă. Ca dovadă şi delimitarea între marea majoritate a celor loviţi de ordonanţă, cu o pensie mică pe care o completează cu venit din activitate în continuare şi minoritatea blamată a celor care cumulează pensia – mare şi salariul – tot mare, la stat sau în privat. Şi ce dacă? Sau vrem să ne întoarcem la comunism? Ei – în număr de câteva zeci, maximum, au fost pretextul pentru ordonanţa imbecilă, care lovea în zeci şi sute de mii de oameni (şi familiile lor ar fi fost afectate). Boc deja a făcut o declaraţie pentru imbecili mizând pe capra vecinului, în care a insultat, din nou, sute de mii de oameni, numiţi „nesimţiţi”. Probabil, pentru că plătesc contribuţii către stat, pe care ordonanţa imbecilă le-ar fi eliminat. În realitate, dacă ar fi vrut dreptate într-adevăr, Boc anunţa că vor iniţia o lege care să vizeze ofiţerii de poliţie politică recompensaţi cu pensii pentru activitatea lor criminală, care sunt, dimpotrivă, menajaţi. În schimb, ofiţerii de Armată sunt blamaţi pentru cumulul pensiei cu venitul din activitatea ulterioară, de parcă ar fi vina lor că au fost/sunt pensionaţi în floarea vârstei profesionale – inclusiv medicii militari, la vârsta ridicolă de 50 şi ceva de ani.

3. Curtea Constituţională e o instituţie parazitară, pe care un partid responsabil care propune amendamente la Constituţie ar desfiinţa-o şi ar înlocui-o, ca în SUA, cu Senatul, Camera superioară a Parlamentului, care are şi rol de Curte Constituţională şi pe care preşedintele Băsescu vrea să o desfiinţeze, demagogic: pentru ca, ajuns preşedinte totalitar, să aibă doar o mică Mare Adunare Naţională de încălecat. Şi de prezidat.

4. Guvernul Boc este dobitoc. Circul FSN continuă.

UPDATE. După declaraţia de presă în care a anunţat că va transforma ordonanţa, în proiect de lege ca să fie votat de Parlament, Boc a dat fuga la Cotroceni. Mai bine şi-ar muta cabinetul acolo, iar biroul de premier din Palatul Victoria l-ar lăsa pentru Turism.

62 răspunsuri to “GUVERNUL BOC, DOBITOC. IAR C.C., CU INTERESELE”

 1. vali plesca Says:

  wow, sunt de acord cu tine intr-o proportie fantastic de mare.
  in fraza asta, insa: „Ca dovadă şi delimitarea între marea majoritate a celor loviţi de ordonanţă, cu o pensie mică pe care o completează cu venit din activitate în continuare şi minoritatea blamată a celor care cumulează pensia – mare şi salariul – tot mare, la stat sau în privat.”, ultimele trei cuvinte sunt in plus, pentru ca ordonanta se referea doar la cumularea din sectorul bugetar.
  parerea mea, totusi, este ca pensiile de serviciu sa dispara, in virtutea dreptului banal de egalitate in fata legii

 2. johnson Says:

  Las ca-i bine.Ti minte ce ti-am zis Roxana…Step by step….Deja si Realitatea e pe ei gramada…Step By Step…Boc ! Good Boy ! 😉

 3. marcus Says:

  boc a facut poc, impuns cu acul de cc
  dupa ce a dat dovada incompetentei, prin emiterea unei ordonante „concepute” pe genunchi si gindita cu rotula, „ultraspecialistii’ din B.O.R.D.E.L. au facut un dus rece si o pun de proiect de lege in chestiunea respectiva. Ceea ce nu este rau, avind in vedere unele abuzuri si disfunctionalitati ale actualului sistem de cumul bugetar pensie+salariu. Pe de alta parte am asistat la o alta anomalie si anume la conflictul de interese prezent in situatia in care judecatorii cc, beneficiari ai sistemului ce se dorea desfiintat, sint chemati sa judece constutionalitatea ordonantei respective si in urma votului dat de ei, ordonanta sa pice. Oricum o lege este necesara la acest capitol, sau eventual modificarea reglementarilor care au facut posibile cistiguri de jumatate de miliard de lei pe luna, la fosti caralii sefi de penitenciare.

 4. Plano Says:

  Boc zice ca va impune prin lege interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat. Se pare ca Decizia CC respinge si pe fond OUG.
  Cred ca Guvernul va avea succes cu o astfel de lege, dar numai in sectorul bugetar, numai daca interzicerea ii va viza doar pe beneficiarii legilor speciale de pensionare ( militari, magistrati, politisti, parlamentari etc), ale caror pensii sunt platite in totalitate sau partial tot din bugetul de stat.
  Nu cred ca, dupa decizia CC, interzicerea cumulului ii va mai putea viza pe beneficiarii sistemului public de pensii… ale caror pensii nu sunt platite din bugetul de stat ci din fondurile CAS!

 5. johnson Says:

  Plano vad ca ai inteles f bine,e logic ceea ce ai spus DAR…nimeni nu vede ca aceasta ordonanta nu a pornit de la Ministerul de4 resort ci direct de la Boc adica de la Basescu ! E un prim pas in executiv a matrozului dupa 4 ani in care i s-a dat peste bot din zona guvernului atat cat s-a putut.e pariul lui,provocarea personala a lui Basescu.Gandirea lui bineuronica nu cunoaste filozofia pasului inapoi chiar daca i se deschide prapastia in fatza.
  Un sfat pt premier : Boc ! Tine-o tot asa,good booooy !

 6. marcus Says:

  @johnson: esti generos, gindirea lui este mononeuronica si fixa:al doilea mandat cu puteri nelimitate!
  sa fii iubit
  marcus

 7. Attila Brushvox Says:

  Nici un guvern nu a avut o viziune în perspectivă sau o strategie naţională pe termen mediu sau lung. Toată clasa politică, de la dreapta la stânga şi de la stânga la dreapta şi-au văzut mereu strict de interese. De ce ar fi altfel acest Guvern? Sunt aceleaşi personaje în şi pe scenă de 19 ani, de ochii lumii se mai ceartă, dar afacerile merg pe la spate „as usual”.
  „Politically corect”?
  C.C.-ul mereu şi-a văzut de interese şi de interesele celor care i-au împins pe membrii săi acolo…totul e o mare abureală şi praf în ochii noştri.

 8. bursazvonurilorpolitice Says:

  Ce ziceti de un nou vechi Ministru de Interne, in persoana lui Ioan Rus!?

 9. tony Says:

  In ritmul asta,BASESCU nu va mai lua al doilea mandat.Are nevoie de sange asa ca va ataca.Are mai multe optiuni:PNL,PSD si altii mai mici.Arme are mai multe:DNA ,televiziuni,0215 ,Guvern,Parlament etc.Zilele astea va incepe un scandal si mai mare.

 10. tony Says:

  am mancat cateva litere,sorry

 11. johnson Says:

  Ministru la Interne va fi Liviu Dragnea cu conditia sa-l vrea Zeul Chior,cel de care s-a despartit venind in PSD.Se discuta inca dar am vazut ca baronii PSD sint hotarati in sensul asta,vor unul de-al lor,vor posturile subordonate direct ministrului,au oamenii pregatiti,niste panarame sa nu credeti ca dau buzna specialistii,o sa-i vedem.Nu cred ca Basescu va mai initia o tranta cu gasca lui Mazare si oprisan la 24 ore dupa ce si-a luat-o cu Ordonanta.

 12. marcus Says:

  @Guvernul B.O.R.D.E.L. iese din criza, prin diminuarea alocatiei de hrana a militarilor angajati cu contract in armata romana. Merg pe blat si le-au oprit la salariu bani oamenilor. „Curbe de sacrificu”, asa inteleg bordelistii sa nu intre si mai adinc in criza. Halal!

 13. cenushares Says:

  johnson,

  gandirea bineuronica a lu’ basescu? … il supra-apreciezi … 🙂

 14. cenushares Says:

  marcus,

  tu ai dreptate … mononeuron, da’ atrofiat

 15. octavpelin Says:

  Chiar circul continua,dar pana cand ?!

 16. marcus Says:

  @all: cu scuzele de rigoare, nu ma considerati bilbiit sau redundant, dar am o datorie de plata, la care puta verde (al de trebuie sa raspunda) tace precum fecalu’ in iarba (altfel este foarte vocal baiatu’). este doar o actualizare a unui raspuns:
  @zexe: pentru prima si ultima data ma voi adresa acum ca unuia care poate rationa. Las de-o parte lipsa din viata ta a perioadei celor sapte ani, perioada pe care daca ai fi avut-o, ai fi stiut ca sint de virsta parintilor tai, ca oamenii normali isi venereaza si au grija de batrinii lor, nu-i cauta la sfincter sau la prostata, ca meseria pe care am praticat-o este privita in tarile civilizate (si poate si de unii romani scoliti) drept o arta, o meserie de exceptie pe care un putoi ca tine n-o poate macar intelege, daramite visa s-o practice, ca taranii ne-au transmis unora intelepciunea strabuna pentru a putea discerne raul de bine si peste multe alte mitocanii pe care mi le-ai adresat “revarsindu-te” si asupra membrilor familiei mele, si voi incerca sa-ti expic de ce am adoptat atitudinea asta fata de categoria pupincuristilor din care faci parte.
  Deci, atitudinea respectiva mi-a fost dictata de scirba si oroarea pe care le resimt (ca urmare a cultului ciuruitului trait atita amar de timp), atunci cind vad perpetuarea in timp a unor specimene incapabile sa realizeze ca un om politic, fie el cel mai cel dintre alesi (de asimetric nici nu poate fi vorba), nu poate fi asemuit Dumnezeirii nici macar in gluma, deoarece astfel de analogii, in toate cazurile au insemnat moartea democratiei.
  Fata de tine am un plus de scirba, deoarece in afara de pupinbasismul desantat, lipsit de logica sau de argumente, te eschivezi in mod las sa raspunzi la niste intrebari simple si legitime legate de istoricul si comportamentul personajului in cauza, preferind la schimb modelul de raspuns schizoid-lozincard, caracteristic celor mai jalnici activisti PCR. Tragedia este amplificata, in cazul tau, de faptul ca apartii noii generatii, care ar trebui sa se detaseze net de tarele unui trecut comunisto-tiranocrat, nicidecum sa-l reinvie si sa-l promoveze. Puta verde, pune mina pe Istorie si vei vedea ca intr-adevar barbati de barbati ai speciei umane (nu ca aceasta caricatura bashita), barbati care prin actiunile lor au schimbat cursul istoriei, in momentul in care au incercat sa-si impuna statutul de Zeu sau Dumnezeu, au terminat mai devreme sau mai tirziu sub pumnalele, esafoadele, ghilotinele sau gloantele democratiei.
  In legatura cu comentariul referitor la comportamentul meu fata de cei care nu au aceleasi idei cu mine, minti cu nerusinarea tupeistului de doi bani, imi plac polemicile destepte, vii, chiar daca uneori ironice sau acide (nu este cazul tau) si stiu sa-mi scot palaria in fata unui adversar de calibru (iar nu este cazul tau).
  As mai putea sa insist asupra subiectului ce ne trimite la carte si la Codul Manierelor Elegante, consider insa ca am pierdut suficient timp, intr-o ultima incercare de aducere a ta in parametri umani de functionare.
  Sa fii iubit
  marcus
  PS-batrinetea este o boala de care nu scapa nimeni!

 17. buddy Says:

  In USA exista Supreme Court unde se iau deciziile care nu au putut fi finalizate in camera reprezentantilor sau Senat.
  La noi curtea constitutionala este formata din fosile comuniste care isi vad doar de interesele lor….
  Desfiintarea Senatului ar fi o mare eroare cum eroare este si sistemul semiprezidential.Personal inclin spre o monarhie democratica, dar ca alta varianta cred ca un sistem prezidential de genul celui din USA ar fi mai bun variantei parlamentare.
  Dar in orice conditii cele 2 camere trebuie sa existe…
  Anyway trebuie schimbata cit mai curind procedura de alegeri cu una cu un singur tur si sistem first over the post – parerea mea.
  Si constitutia ar trebui polizata putin mai mult sa nu se mai dezbata de x sau y propietetea.
  Cu stima tuturor.

 18. buddy Says:

  Am uitat sa adaug ceva f important
  trebuie sa existe recall la toate nivelele legislative.

 19. johnson Says:

  Baieti,unul e la vedere iar celalalt i-a cazut in sticla de whisky..s-a dus la fund,nu se vede

 20. marcus Says:

  Agentia Erevan News a reusit sa dezlege misterul care plutea in jurul deciziei D-lui presedinte Traian Basescu de a scapa de suvita de par, atit de rebela incit dadea nastere la glumite in mass-media si nu numai. Misterul a fost dezlegat chiar de doamna Maria, care a avut amabilitatea sa raspunda intrebarilor jurnalistului nostru Varujan Arachelian:
  Reporter:-Ne puteti relata stimata Doamna presedinte ce l-a determinat pe sotul Dvs. sa renunte la suvita rebela care-i dadea un aer de Don Juan sotului dvs?
  Doamna Maria:-Nimic mai simplu, eu ! Ori de cite ori ii pomeneam de dosarul lui de securist, de carnetul de membru PCR sau mai nou de democratie, suvita i se ridica pe cap, de timp de trei zile, nici macar cu fierul de calcat nu i-o puteam aseza la loc, ca sa nu mai pomenesc de fixative. Nu dadea bine la imagine.

 21. stelian muscalu Says:

  mie din toata povesteami-a placut un singur lucru, ma rog, hai sa nu va mint, mi-au placut mai multe… dar unul in mod special. A fost momentul in care, dupa anuntarea deciziei curtii constitutionale, micul Boc a plecat cu lacrimi in ochi la palatul cotroceni, asemeni unui copil batut de de gasca din cartier

 22. Dinu Says:

  C.C. !!!??? … talhar pe talhar nu se fura. au si ei demnitatea lor, normele lor, spiritul lor de solidaritate in fata primejdiei. :mrgreen:

 23. balbeck Says:

  Guvernul Boc dobitoc?Tot Guvernul sau doar Boc?Eu vreau sa spun de Boc.Omul nu se lasa.Aici ii dau dreptate.Un pensionar nu poate sa aiba si salariu de la stat.Sper sa-i mearga lui Boc si sa scoata legea.
  CC inseamna o adunatora de pensionari trecuti de 75 ani ce au si salarii foarte mari.Practic ii platim de doua ori regeste,in loc sa-i platim o singura data.
  Iliescu urla si el ca legea nu e constitutionala,ca se refuza dreptul la munca.Nu e bine.Inca mai are cuvant de spus.

 24. Roxana Iordache Says:

  @vali plesca. Wow! Referitor la amendamentul tău, ba da, pentru că e vorba de venituri – dacă nu asta au vrut să zică iniţial, le-a ieşit involuntar. :mrgreen:

  @johnson. Las’că la Realitatea vine Prigoană şi apără Guvernul. Şi mai vine şi Ciorbea şi îl face mop. 😆

  @marcus. Ai dreptate. Totuşi, în profesii de uzură şi mare responsabilitate, cred că recompensa trebuie să fie pe măsură.

  @Plano. Tu-ţi dai seama că ăştia n-au poiect de buget, plan anti-criză, nimic-nimic?!

  @Johnson. 😆

  @marcus. Poate vrei să spui, mandat de aducere. :mrgreen:

  @Atilla Brushcox. Bun venit! De acord cu ce spui despre C.C., nu în totalitate şi despre guverne.

  @bursazvonurilorpolitice. Asta ai băgat la zvonuri? N-aş crede, pentru că Rus are deja medalion la gât pe care scrie crescătoria Cotroceni. :mrgreen:

  @tony. O să aibă surprize de la un băiat din Guvern. :mrgreen: Poate şi de la o doamnă.

  @johnson. Eu v-am spus de Liviu Dragnea, dar de data asta nu-i vorba să-l vrea Băsescu, că-l vrea, e vorba să vrea el şi nu prea vrea, pentru că e preşedinte al CJ Teleorman, pentru 4 ani şi n-ar da funcţia asta pentru cine ştie câte luni sau săptămâni de ministeriat. 😉

  @marcus. Dacă asta e real (poţi să ne dai un link) e o mizerie! Şi de ce nu mă miră?!

  @cenushares. Râzi tu, râzi, dar el zice că nu-i trebuie neuroni, are alte chestii ceva mai mari pe care le numără şi cu care cugetă. :mrgreen:

  @octavpelin. Până când vor da spectatorii cu ouă în ei, oricât s-ar scumpi. :mrgreen:

  @marcus. Îmi pare rău pentru el. Mai ales că-i tânăr. Da’ ce, tu eşti bătrân? 🙂

  @buddy. În bună parte sunt de acord cu tine, de data asta. Nu înţeleg ce vrei să spui cu privire la dreptul de dezbatere, pe tema proprietăţii sau a orice. Dreptul la dezbatere e inalienabil, face parte din libertatea de expresie.

  @johnson. I-o ridică Cătălin Avramescu. :mrgreen:

  @marcus. 😆 Dar săraca doamna Băsescu. 😦

  @stelian muscalu. Bun venit! 😆

  @Dinu. 😆 Este că ne distrăm?! Eu şi-aşa râdeam mult, dar de când cu refacerea FSN la guvernare – that’s entertainment. 🙂

  @balbeck. Aşa preţuire ai tu faţă de mama ta, de unchi, mătuşi? Crezi că vârsta e un criteriu? Sau competenţa şi drepturile omului? Şi de ce un om să nu câşrige atât cât e capabil? Şi de ce s-a apucat PD să promită electoral că va reintroduce pensionarii în muncă? :mrgreen:

 25. echoofsilence Says:

  Acum cred ca e momentul sa iasa poporul asta in strada. Cum e posibil asa ceva? CC avea in componenta 4 judecatori care erau pensionari dar au si salariu. Doar nu erau tampiti sa se declare de acord cu acea ordonanta.
  ROMANI, TREZIREA. URGENT

 26. zexe Says:

  @marcus, ca sa va dovedesc ca pot rationa, ca unul care intelege bine ca domocratia si libertatile la care faceti trimitere nu vin in niciun caz de la cei infratiti in convingeri cu dumneavoastra, voi face un exercitiu democratic si va voi raspunde cu aceleasi cuvinte cu care sunteti atat de familiarizat, si pe care le-ati dobandit in cei sapte ani de acasa. Las deoparte ca ma luati de putoi, chestie interpretabila de altfel, si ca pupincurismul este un termen cu care v-ati construit cariera pe vremea cand nu puteati sa deschideti sedintele de partid fara sa aduceti aminte de cel mai pupat din “generatia de aur”, de care faceti atata caz, si va reamintesc ca nu sunt copilul dumneavoastra, deci nu va permit insultele.
  In continuare, ca sa intelegeti ce spun, voi pune intre ghilimele formulele de politete despre care spuneti ca le mosteniti din perioada celor sapte ani de acasa, si voi incerca sa fiu tot atat de binecrescut ca dumneavoastra.
  Cu alte cuvinte, domnule, daca doriti sa discutati “folosindu-va carliontii care va tin loc de circumvolutiuni”, desi cred ca aveti o calvitie galopanta, nu este necesar sa ” spumegati infantil” la orice opinie care nu coincide cu a dumneavoastra. Nu veti gasi nicaieri, dar absolut nicaieri, in textele mele, niciun elogiu adus presedintelui ales al tuturor romanilor de pretutindeni, domnul Traian Basescu. In consecinta, faptul ca folositi termenul de pupincurist fata de unul care nu si-a exprimat niciodata opinia, cu atat mai putin una elogioasa, cu privire la personajul care va tulbura batranetile, va tradeaza afectiunile patologice si “infantilismul in gandire”. In traducere libera, conceptul comunist care prevede ca “acela care nu este cu noi, este dusmanul nostru” tine loc, in opinia dumneavoastra, de logica sau de argumente. Cand mai discutati de moartea domocratiei, incercati sa va aduceti aminte de sedintele de partid si inchipuiti-va ca tineti acelasi discurs si ca, in loc de Basescu, ati fi vorbit despre Ceausescu.
  In final, domnule “puta verde”,(ma scuzati daca v-am facut un complimet deplasat), superioritatea cu care ma tratati este tot atat de consistenta precum va este limbajul. Din acest motiv, si pentru ca ati banuit ca nu am cei sapte ani de acasa, i-am imprumutat pe ai dumneavoastra, impreuna cu formulele de exprimare ai acestora. Poate, candva, vom discuta si despre Codul Manierelor Elegante.
  Sa fii iubit!
  Zexe.

 27. Combo Says:

  Din cate stiu eu judecatorii de la curtea constitutionala nu pot refuza sa judece un caz. Adica indiferent daca au pensia cumulata cu salariul tot judeca. Si apoi, de asta primesc salariu.

 28. Roxana Iordache Says:

  @ecoofsilence. Mai ales că acum e şi plăcut afară, soare, nu alunecă pe jos. :mrgreen:

  @zexe. Am să-ţi răspund şi la postarea de ieri, dar deocamdată îţi atrag atenţia că eşti caraghios, pentru că am avut cu @marcus mai multe polemici, la fel şi cu mulţi alţi vizitatori. Dar probabil la tine dialogul înseamnă când vă culegeţi scamele pe blogurile portocalii.

  @Combo. Bun venit! Sigur! Dar e vorba de o chestiune de principiu.

 29. balbeck Says:

  Din fericire noi angajam,nu suntem angajati,chiar si unchiul meu ce a fost dat afara de la uzina e la noi.
  Nu mi se pare normal ca cei de la CC sa aiba pensii uriase,iar in acelasi timp sa aiba si salarii uriase.Nu accept.Avocatul Poporului a iesit la pensie,dar are si salariu.Ce salariu are?Gabriel Oprea ii cere miliardul lui Boc inapoi?

 30. zexe Says:

  @Roxana, dar noi doi, adica eu si cu tine nu am avut nicio polemica. Eu nu imi aduc aminte sa fi avut. Este adevarat ca avem convingeri diferite, dar nu am avut polemici. O polemica presupune sa discutam despre acelasi lucru, in mod contradictoriu, aducand drept argumente si altceva decat insulte.
  Daca ai fi fost atenta, eu nu am facut altceva decat sa comentez critic, ironic, sau acid de-a dreptul, partidele sau personajele pe care le sustii tu, precum si declaratiile sau actiunile lor politice, in timp ce tu ai facut acelasi lucru cu ceea ce banuiesti ca sustin eu. Ai putea sa presupui ca suntem chit, desi este blogul tau, iar drepatatea iti apartine tie, asa cum istoria o scriu doar cei care au puterea, iar aici consider ca nu mai trebuie sa dau exemple.
  In timp ce pe blogul tau se discuta despre Basescu, Boc, Elena Udrea, etc, eu am discutat in permanenta despre ceilalti.
  Am evitat sa discut despre personajele preferate de voi tocmai pentru ca am vazut ca nu suportati o discutie in contradictoriu fara sa apelati la apelativele rupte din cei sapte ani de acasa ai lui marcus. N-am raspuns niciodata la insulte cu insulta, dar am atacat, asa cum este si firesc, intr-o maniera adecvata.
  Nu vreau sa imi dai drepatate si nici sa mangai pe ceafa intr-o maniera condescendenta. Stiam bine ce fac intrand pe blogul tau.
  E un blog liber, apreciez asta, si nu ma intimidez atat de usor.

 31. Roxana Iordache Says:

  @balbeck. Mă refeream la atitudinea faţă de cei în vârstă. Iar dacă tu nu accepţi ca oamenii să câştige mult şi bine, asta nu înseamnă că e incorect. Egalitarismele comunistoide nu le accept eu. Un magistrat, un medic, un militar, un poliţist au responsabilităţi uriaşe, şi un grad de periclitate şi de uzură care oricum nu poate fi echivalat financiar. La fel ar trebui să fie şi demnitarii.

  @zexe. N-ai memorie. Când ai fost civilizat, am polemizat cu tine, Când n-ai meritat, ori te-am ignorat, ori ţi-am dat replica pe măsură. Nu obişnuiesc să folosesc insulta. Şi nici pluralul turmei. Care VOI? Eşti deformat de spiritul de turmă portocalie şi le transferi celorlalţi deprinderile gregare. Eu respect oamenii şi evit pe cât posibil să-i lezez, indiferent de gradul unora de nesimţire. Scrii prostii fără acoperire în realitate. Îmi plac oamenii de convingere şi care îşi susţin convingerile, cu sau fără argumente. Dar nu în maniera tembelă la care şi tu, şi alţii ca tine recurgeţi. Ce polemică să porţi cu nişte persoane care fac cultul personalităţii şi afirmaţii teribiliste despre un preşedinte care face de râs ţara? Ce polemică să porţi cu persoane care, după ce se văicăreau că face PNL guvern cu PSD şi pe urmă se jeleau pentru alianţa PSD-PD-L, acum se fac că nu văd ce se întâmplă sau chiar au tupeul să justifice tot scandalul şi să bage diversiuni la adresa liberalilor? Când Tăriceanu va fi preşedintele ţării ai să-ţi aminteşti cu scârbă de Băsescu, dacă ai o minimă capacitate de judecată. Şi o ai. Tocmai de aceea e cu atât mai deplorabil modul în care te degradezi.

 32. balbeck Says:

  Ce au facut demnitarii sa merite?Nimic.Voteaza legi bune pt ei si rele pentru noi.Vor sa modifice constitutia.Aceasta modificare nu e in favoarea cetateanului de rand.Dupa mine peste 90% din demnitari sunt hoti cu acte in regula,iar restul complici.

 33. Marius Mina Says:

  @Roxana , vezi clipul la mine
  http://mariusmina.blogspot.com/2008/12/globalizarea-prin-criza-financiara.html

 34. maria Says:

  zexe

  E o pierdere de timp discutia cu agramatii care frecventeaza aceasta Gazeta de perete. Proasta asta e indragostita de Tariceanu si-l vede si pe tronul Romaniei, deci e normal sa se comporte ca un vataf pe tarlaua ei, cu toti cei care nu sunt de acord cu ineptiile ei. Marcus este un om bolnav, nu merita sa-ti pierzi timpul si rabdarea cu el, el „discuta” doar cu alti bolnavi ca el, care-l vad si in supa pe Basescu. Intelege ca omul e un ratat, in timp ce colegul lui de bransa a ajuns Presedintele tuturor romanilor de pretutindeni…..

 35. George V Says:

  zexe

  E o pierdere de timp discutia cu agramatii care frecventeaza aceasta Gazeta de perete. Proasta asta e indragostita de Tariceanu si-l vede si pe tronul Romaniei, deci e normal sa se comporte ca un vataf pe tarlaua ei, cu toti cei care nu sunt de acord cu ineptiile ei. Marcus este un om bolnav, nu merita sa-ti pierzi timpul si rabdarea cu el, el „discuta” doar cu alti bolnavi ca el, care-l vad si in supa pe Basescu. Intelege ca omul e un ratat, in timp ce colegul lui de bransa a ajuns Presedintele tuturor romanilor de pretutindeni…..

 36. johnson Says:

  Boc a dat fuga la Coptroceni sa-si ia papara….Un moment solemn va rog,urmeaza un apel umanitar …

  Mama lui Boc ! Luati-l doamna la Rachitele ca e prea prostut sa se joace de-a premierul p-aici…i-a tras-o Chioru cu lantoiul de la gat pana a tasnit „sange proaspat” din el,e complicata viata printre miticii astia rai,urati oameni,rai…luati-l acasa urgent 🙄

 37. Roxana Iordache Says:

  @balbeck. Am zis că ar trebui să fie. Şi unii chiar sunt. Mai mult de 10%, cât estimezi tu. Am mai spus-o, demnitarii nu sunt altceva decât oglinda alegătorilor.

  @Marius Mina. Am să văd, că am restanţe la tine. Ai hrănit-o pe Guli? 🙂

  @Tuturor. IP-ul de la care a postat K-Katrina genialele sale mesaje de mai sus, sub cele două nick-uri: 38.100.42.114. Ăsta-i doar începutul. Ai să ajungi la balamuc şi asta doar pentru că ai făcut, patologic, o pasiune pentru mine, fără să fii în stare să o cultivi necondiţionat, ca un bărbat adevărat. Eşti un biet nefericit frustrat. Dumnezeu să te ierte! Oricum, eşti penal. Şi doar certificatul psihiatric te va putea salva.

  @johnson. 😆

 38. @K Says:

  maria are dreptate, daca vreti sa stiti cine’i Roxana Prostache, gasiti explicatii decente pe blogul meu:

  http://katrinasisen.wordpress.com/

  Cei care au capacitatea intelectuala necesara ca sa gandeasca vor constatat ca idioata este o nulitate. Hahahahahahahahahaha!!!

 39. Marius Mina Says:

  @Roxana , da…
  si altii fac baie pe gerul asta..
  US AIRWAYS 1549 a cazut in Hudson River la 3 minute dupa decolare din NY

  http://mariusmina.blogspot.com/

 40. johnson Says:

  ce faci Katrino umbli cu cioara vopsita draga ? Este ca simti cum i se clatina scaunul Chiorului? Auzi cum schartaie ? Acus zici c-o sa cada.Si asta nu c-a trecut Blonda in vizita pe la el…asta scartaie a paguba de noiembrie…Stiu taica aveti o disperare,lucrurile merg prost si sigur spre si mai prost…Stolo are gand de despartire,Boc le comite sanatos…Nasol…Esti disperat ? Lasa bai ca te luam la noi pe blog dupa ce falimentezi,mai dai cu matura,mai speli niste geamuri nu te lasam noi in strada ca esti prea fraier sa te descurci in situatiii din astea de criza…Scaaaartztz ! Auzi Katrino ?

 41. Marius Mina Says:

  @Johnson

  Katrina este prea inteligent pentru tine retardatule. Pentru tine e prea tarziu ca sa mai inveti ceva si chiar daca ai vrea, nu ai capacitatea necesara, asa cum multi de la aceasta Gazeta de perete nu au. Sper ca n-o sa insinuezi ca ai ramas intarziat mintal tot din cauza lui Basescu, si nu din cauza parintilor tai alcoolisti.
  Da sunt disperat din cauza numarului mare de idioti care scriu pe aici, in frunte cu proasta Roksana Prostache….

 42. Draghi Puterity Says:

  @Roxi

  IP-ul respectiv e al unui proxy, NetEvader (www.netevader.info). Baneaza cu rabdare toate adresele de pe care scrie ca i se termina candva proxy-urile gratuite.

 43. Roxana Iordache Says:

  @K. Faci greşeli stupide în patologia ta. Tocmai ai făcut singur trimitere la un articol al tău penal. Aşteaptă citaţia, ai s-o primeşti zilele următoare. Până atunci, o expertiză psihiatrică te poate ajuta cu un certificat preventiv. Dacă eşti psihopat iresponsabil, du-te şi tratează-te, pentru că nu ai dreptul să insulţi şi să calomniezi persoane publice fără să suporţi consecinţele. Şi în general, n-ai dreptul să insulţi şi să calomniezi. Ţi-am dat drumul la mesaje ca să fie publice probele.

  @Marius Mina. Da, am auzit de accidentul Airbusului. Sper să se salveze.

  Vezi că K-Katrina te-a clonat. Şi a făcut şi trimitere la un articol al lui în care te incriminează. Şi pe Octav Pelin. Motiv de acţiune judiciară în solidar. Trebuie să existe un precedent şi pentru astfel de calomnii în blogosferă.

  @johnson. Ţi-ai dat seama că psihopatul l-a clonat pe Marius.

  @Draghi Puterity. Mulţumesc mult. Mesajele de mai sus sunt cu: 69.162.64.55

 44. Combo Says:

  Mersi.
  In principiu trebuiau sa judece cazul de fata. Iar ca alt principiu judecatorii nu pot schimbati dupa numire. De ex in US, odata numit un judecator in curtea suprema, acesta nu mai poate fi dat afara, poate doar sa se retraga el. Este si un caz misto cu un judecator propus de Eisenhower (sigur am gresit numele dar mi-e lene sa caut acum) care in general a luat decizii exact impotriva convingerilor lui. Ca si procedura, in US presedintele nominalizeaza pe cineva, Senatul il aproba si pe urma e judecator in Curtea Suprema pana cand moare sau se retrage.

  In alta ordine de idei, idiotii trebuie lasati sa oboseasca singuri. Baga-l in seama si parca ii torni apa la radacina. Bineinteles ca persoanele de fata se exclud.

 45. @Katrina Says:

  Tiganca imputita Roxana Prostache spune:
  „GUVERNUL BOC, DOBITOC”

  Demento, sa presupunem ca n’as avea dreptul sa calomniez sau sa insult, dar titlul pe care l’ai pus, vita incaltata, nu este o insulta la adresa Guvernului Romaniei ?
  Pe cine P.M. ameninti tu isterico, pe mine ? Hahahahahahahaha!!!! Du’te fah si spala’te inainte de a discuta cu mine, pentru ca eu nu fac parte din lumea ta, eu nu sunt tigan si nici nu ma arunc de pe blocuri pe cutii de carton ca loserul Mina sau repet ca un papagal toate ineptiile mintii tale bolnave precum dobitocul Octav Pelin…Hahahahahahaha!!!

 46. Katrina Says:

  @Dragi Prosty

  Bah idiotule, …..de fapt esti prea lent la minte ca sa’mi poerd timpul cu tine. Hai pa, cretinule !!

 47. Katrina Says:

  Amuzat spune:

  ianuarie 14, 2009 la 7:39 am modifică

  Roxana Iordache este o “jurnalista” submediocra, cum naiba sa te obosesti sa o promovezi si sa te chinuiesti sa o combati?

  In momentul in care constati ca biata de ea are VID in creier o lasi in plata domnului.

  Cred ca e prea mult sa iti deschizi un blog cu un articolas despre Roxana Iordache, o persoana a care valoare intelectuala nici macar nu conteaza.

  Daca v-ati lua de toti bloggerii, ar trebui sa angajati o armata de persoane care sa supravegheze spatiul Internetului populat de romani si v-ati ingrozi.

  Roxana Iordache v-ar parea decenta.

  Baieti, daca vreti sa aratati ca aveti ceva minte, nu va mai ocupati de bloggeri cu nivel intelectual redus. Va pierdeti timpul inutil.

  E ca si cum v-ati chinui sa umpleti un butoi cu apa, iar butoiul este ciuruit.

  Cata minte aveti voi ca sa va “luptati” cu nimeni Roxana Iordache?

 48. minunata manipulare « brushvox dezgolit Says:

  […] de propriile interese ale membrilor ei.” – cum corect punctează şi Roxana Iordache pe blogul ei. Pe de o parte atât Avocatul Poporului cât şi o mare parte din Judecătorii C.C.-ului intrau […]

 49. brushvox Says:

  ‘neaţa. mi-am permis să te citez. mulţam pentru vizită. o zi şi un sfârşit de săptămână cât mai plăcut îţi doresc!

 50. johnson Says:

  Katrino doar atat poti ? Pai doar „retardat”,”lent la minte” o sa mori de foame pe blog-uri mai ales ca inseamna unul si acelasi lucru infond, ori iti tragi un vocabular ca lumea,un arsenal de invective adaptat zilelor noastre ori te lasa Bashinosu la vatra ca nu faci nici doi bani…Zau,esti expirat si ne provoci mila crestina…mars d-aici si mai invata taicule ca repeti anul in ritmul asta.Simt nevoia de adversari redutabili,in primul rand inteligenti…

 51. marcus Says:

  @zexe recidivezi. daca la postarea mea atit ai putut, vai de virsta ta! O ultima sansa totusi: incearca sa-mi raspunzi cum se impaca anticomunismul si antisecurismul cu actualul B.O.R.D.E.L. condus pe fata de presedintele tuturor romanilor, cum te impaci tu cu ideea psd+pd-l=love, si daca basescu a fost sau nu membru pcr (propagandist pe nava), securist, contrabandist (1 milion de lei ceausisti+60000 usd la momentul decembrie), este sau nu penal pentru cele stiute cel putin (flota+Mihaileanu), este sau nu: arivist, mincinos, lipsit de onoare, betiv, badaran, adulterin, demagog, populist, mincinos din nou, fariseu, mediocru din toate punctele de vedere mai putin sulfariile, ranchiunos, mercantil, nerecunoscator si cite si mai cite, toate cu conotatii negative. Daca pe linga cele de mai sus, la care te eschivezi si fugi precum dracu’ de tamiie de la un raspuns care sa reflecte opinia ta pro sau contra (dar argumentat nu lozincard), mai adaugi si ceva bun facut de circarul national in asti 4 ani de presidentie, eu promit sa-mi cer scuze public, sa dau cu palaria de pamint si sa-ti zic maestre, fara niciun fel de ironie. Pina atunci sa fii iubit
  marcus

 52. Draghi Puterity Says:

  @Kakatrina

  Dulce mic si prostuz, nu te mai enerva asa de tare ca faci ochii bulbucatzi. Rrrrrrrautzule! 😆

  @Roxi

  Vezi mai jos o lista de IP-uri pt. proxy-uri Roxana. Daca vrei sa ii dai putin de lucru stalkerului, si altora care au propbleme cu propria identitate, baneaza-le (sterge lista dupa ce ai copiat-o, ca e luuunga si ocupa loc inutil). Desigur la faza asta el poate sa intre la tine de pe un „zombie”, un calculator oarecare conectat la internet pe care l-a hack-uit. Asta daca se pricepe cu adevarat. Dar la faza asta, devine penal, la propriu. Si cine stie peste a cui calculator da. Poate un honey pot al FBI-ului? Puscariile sunt pline de papagali din astia care se cred mari hacker fiindca au gasit doua trei exploit-uri cautand prin Google.

  Oricum, a rezolva partea tehnica e doar un prim pas. Trebuie sa il si psihanalizezi un pic ca sa il poti combate eficient. E cineva care are o mare doza de frustrare, cineva care ar vrea sa fi fost cineva, dar nu a reusit. Cineva care efectiv urla dupa atentie si care spera sa o obtina in lumea virtuala. In lumea reala probabil e un sociopat. De aceea are o mentalitate de parazit. El traieste doar din celebritatea altcuiva. Nu te lasa indusa in eroare crezand ca ar avea un punct de vedere clar definit. El te contrazice de dragul de a te contrazice pentru a fi vizibil.

  Asa ca sterge-i sau, si mai bine, editeaza-i cu rabdare mesajele ca sa ii iei scena pe care se produce. Eventual i-ati un ajutor o vreme. In cel mai rau caz, va trebui sa introduci moderarea. Urmatoarea faza pe care o fac de regula indivizii astia, dupa ce vad ca li se taie consecvent posibilitatea de a te parazita la tine acasa, e sa faca site-uri de „hate” pe care le fac sa semene cu al tau, saituri in care posteaza ei in numele tau si tot ei isi raspund in asa fel incat sa te puna intr-o lumina proasta. Ignora-le cu consecventza, si dupa un timp le abandoneaza ei singuri si isi cauta alta victima care sa le asigure vizibilitatea.

  Deci, cum spuneam, lista cu IP-uri de proxy-uri:

  *** se pare ca e prea lunga pentru o singura postare. daca vrei ti-o trimit pe e-mail.

 53. marcus Says:

  @Roxana: nu-ti pot da un link, deoarece baietii merg pe blat. Pur si simplu la salariu (cel putin in Marina Militara le-a oprit fara niciun fel de explicatie din banii cuveniti pentru alocatia de hrana). Tu ai mai multe posibilitati de informare, incearca sa stabilesti daca cele auzite de mine sint reale sau nu. Nu-mi place sa bag fitile aiurea, informatia o am de la trei militari (marinari) angajati cu contract (si nu in aceeasi UM).
  sa fii iubita
  marcus

 54. Zexe Says:

  @marcus, iti multumesc, mai intai, ca te-ai abtinut sa ma gratulezi, semn ca putem sa discutam si altfel decat pana acum. Ca semn al concilierii dintre noi, voi face un efort sa iti raspund, asa cum pot si eu.
  Sa presupunem, pentru inceput, ca as fi un impatimit sustinator al acestei aliante, cu nimic mai buna decat aceea dintre PNL-PSD din guvernarea anterioara, dar, cu diferenta ca, in cazul de fata, actuala alianta este oficiala, semn al transparentei si al lipsei de ocultism a acesteia. Cum as putea sa ma pronunt cand nici macar guvernul nu este configurat in totalitate, iar PSD-ul este atat de macinat de luptele intestine incat niciunul dintre ei nu s-au apucat de treaba in mod serios.
  Toata lumea si-a dat seama ca, disperarea cu care aripa corupta a PSD a tremurat din toate incheieturile la aflarea ca Ardelean va activa la 0215, este nascuta din frica de justitie, sau, mai corect spus, din teama ca acest aparat informativ isi va continua activitatea de acolo de unde s-a oprit prin plecarea lui Ardelean de la sefia acesteia. Este o idotenie sa spui ca, prin obstructionarea unei institutii a statului, PSD-ul a dat o lovitura presedintelui. Daca, ipotetic vorbind, aceasta institutie s-ar fi ocupat cu ridicarea gunoiului din fata locuintelor, ati fi simtit lovitura pe pielea dumneavoastra, pentru ca, din punct de vedere cetatenesc, nu conteaza cine va ridica gunoiul atat timp cat nu stati cu el in fata casei. In acesta situatie, vom fi siliti sa stam cu gunoaiele in parlamentul tarii sau in executiv si vom privi mai departe, la televizor, clipuri cu caltabosi si palinka sau tranzactii precum au fost cele dintre Morega si Pacuraru. Iar astea sunt doar mizilicurile, pentru ca anchetele s-au oprit la capitolul matusi bogate si decedate prematur. Din acest motiv, este evident ca aceasta alianta nu imi este foarte draga, dar, chiar si asa, pot deosebi graul de neghina.
  Cu privire la cealalta afirmatie prin care sustineti ca presedintele ar fi „arivist, mincinos, lipsit de onoare, betiv, badaran, adulterin, demagog, populist, mincinos din nou, fariseu, mediocru din toate punctele de vedere mai putin sulfariile, ranchiunos, mercantil, nerecunoscator si cite si mai cite, toate cu conotatii negative” nu ati facut, de fapt, decat sa trasati portretul politicianului roman, de la primul pana la ultimul, cu foarte mici exceptii. Desi nu pot sa dovedesc ca aceste trasaturi au si o componenta juridica, care sa ii impiedice sa fie pe mai departe oameni politici, recunosc ca as schimba aceasta clasa politica, si maine, daca ar fi posibil.
  Basescu este, pentru mine, cu bune, cu rele (va rog sa observati ca nu fac cultul personalitatii), singurul presedinte postdecembrist care si-a aratat intentia ca doreste sa schimbe aceasta stare de fapt. De altfel, nu ma intereseaza pe cine reguleaza presedintele sau ce bea dansul, cu cine bea, etc, atat timp cat eforturile de a schimba ceva in aceasta configuratie politica s-ar finalaiza intr-un procent de, macar, 30%. Constantinescu s-a dovedit a fi, desi l-am votat cu doua maini, cea mai mare dezamagire a mea. Despre Iliescu nu vreau sa vorbesc pentru ca iar veti sari sa ma gratulati.
  Obiectivul meu de cetatean marunt, salariat ca oricare altul, este sa traiesc intr-o tara cu standarde europene. Eu, sau macar urmasii mei. Stiu ca nazuintele mele nu se pot implini cu actuala clasa politica, si, din acest motiv, nu sunt membrul sau sustinatorul fanatic al niciunui partid politic. Aceasta pozitie imi ofera posibilitatea sa pun in balanta, in mod impartial, un partid sau altul, si sa apreciez care dintre ele ajung intr-o oarecare convergenta cu interesul meu. Daca ar fi sa imi evaluez orientarea politica, mai aproape as fi de de o doctrina social democrata, insa, foarte apropiat de pozitia de centru. Nu pot fi de dreapta, pentru ca nu am niciun interes, dar nici nu ma identific doctrina vreunui partid considerat de stanga, de la noi.
  In consecinta, considerand ca mi-am lamurit pozitia, putem discuta despre Basescu, presedintele ales al tuturor romanilor de pretutindeni, doar prin prisma actiunilor sale politice, de restul nu ma intereseaza si nici nu ma afecteaza.
  Sa fiti iubit!
  Zexe.

 55. Zexe Says:

  Acum , pentru ca n-am comentat nimic la adresa consideratiilor facute de Roxana, ar mai de precizat cate ceva despre aceasta ordonanta. Nu comentez continutul acesteia ci doar consecintele.
  Era previzibila rezolutia data de CC asupra acestei ordonante scrisa in graba. De altfel, cred ca asta s-a si urmarit. Prin sentinta data de aceasta Curte Constitutionala, s-a relevat atat latura imorala a acesteia, judecand o cauza in care se gaseau ca parte a ei, dar si prin faptul ca sunt platiti din bani publici, si nu putini, ca sa isi dea ei singuri dreptate.
  Ca sa ma exprim plastic, noi ii platim pe cei din Curtea Constitutionala ca sa isi aprobe, prin hotarari judecatoresti, mentinerea propriilor privilegii. Nu imi aduc bine aminte cine a spus ca legile trebuie sa fie aceleasi pentru toti cetatenii, fara exceptii, iar, cand este vorba de bani publici, orice exceptie naste coruptie. Bunaoara, sa privim spre ordonanta cu pricina. Consider ca nu este binevenita numai si numai din pricina ca este ordonanta, dar nu si pentru faptul ca ea nu prevede exceptii. Din acest motiv, consider ca o lege a salarizarii, chiar daca ar necesita mai mult timp pentru elaborare, trecerea ei prin parlament, etc, ar fi cu mult mai nimerita si mai eficienta. Ceea ce se va si intampla, pana la urma.
  In fond, legea va pastreaza in continutul ei aceeasi prevedere de bun simt cu mentiunea ca, odata fixat pragul varstei de pensionare, postul respectiv va fi scos periodic la concurs, daca nu a fost ocupat de o alta persoana aflata sub acest prag de varsta, iar optiunea celui care a depasit pragul de pensionare va fi intre salariu sau pensie, ceea ce mi se pare foarte cinstit. Daca persoana in cauza va gasi o alta forma legala de colaborare cu institutiile de stat, este in regula, iar daca se orienteaza spre domeniul privat nu mai este treaba nimanui.
  Cat priveste cumulul de venituri de la stat al diverselor persoane indreptatite sa beneficieze de acestea, lucrurile pot fi simplificate major. Sa luam cazul unui doctor, chirurg si profesor universitar, in acelasi timp. Amandoua fiind institutii de stat, cu alte cuvinte iau banii din acelasi buzunar, se pot intocmi acte intre cele doua institutii, astfel incat, doctorul cu pricina sa primeasca banii ori de la spital ori de la facultatea cu pricina, pentru ambele activitati, prin conventiile institutiilor. Astfel, facultatile pot sa isi aleaga profesorii, iar spitalele chirurgii, in functie de performantele pe care acestia le dobandesc in mod real in activitatea medicala, platindu-le serviciile intr-o maniera transparenta si eliberata de constrangerile stufoase ale legislatiei actuale. Renuntarea la serviciile unei persoane care nu corespunde pretentiilor ridicate de institutia de invatamant, sau de spitalul in cauza, sunt eliberate de constrangerile sindicale, iar la catedra se vor gasi intotdeauna profesorii care se dovedesc a fi performanti.
  In cazul actorilor, sau al celorlalte categorii vizate de situatia prin care statul se gaseste in situatia de a le plati si pensia si salariul, dar numai prin criterii de performanta, gasesc ca ordonanta raspunde corect. Anume, daca vrei sa prestezi pana dai coltul, si esti atat de bun incat sa poti face fata concurentei, ai tot dreptul sa muncesti, prin concurs periodic pe postul pe care il ocupi, dar nu poti beneficia in acelasi timp si de pensie, decat daca profesezi in spatiul privat ori prin alte forme legale, altele decat combinatia salariu-pensie.
  Tot acest scandal mediatic-telenovelistic este de prisos. Ori vrem sa devenim o tara cu un statut de tara civilizata, iar atunci ne orientam spre exemplul tarilor cu legislatiile care le-au asigurat acest statut, ori dorim sa ne pastram statutul, legile, si legiuitorul „care este”.
  Zexe.

 56. Shadow Says:

  kakalina si-a facut blog
  vai vai vai si ce logica a argumentelor pe blogul ei. Demna de sefa ei elena uda (pardon udrea).

  Te compatimesc sincer kakalino sper sa ceri ajutor medical ca tare ai nevoie.

  PS. O sa ma prind ca ai inceput sa te tratezi dupa cum le ceri altora in clipa in care o sa incetezi sa „frecventezi” blogul unei nulitati ca udrea. Pana atunci tratament placut si calm. Cat mai putine „spume”.

 57. Plano Says:

  @zexe
  Mai pi burta baiete…. ca este al n-lea comentariu in care folosesti cuvinte din fondul lingvistic al celor cu pregatire la si-un sfert…..
  De ce trebuie sa repeti atat de frecvent acea formulare pleonasmica” p-presedintele tuturor romanilor de pretutindeni”? Uite ca nu e si presedintele romanilor din Basarabia, Bucvovina si din alte teritorii vecine…
  De ce te supara comentariile care fac referire la sustinerea neconditionata pe care o acorzi unui politician mic la stat si la fapte?

 58. Zexe Says:

  @Plano, observ ca si tu ai o problema cu cei de la 0215. E cazul sa nu te simti amenintat de niste oameni care se duc la slujba lor, asa cum banuiesc ca te duci si tu, atat timp, si numai in cazul in care nu te gasesti in mod vulnerabil certat cu legea. Tot in aceeasi idee te-as intreba de unde cunosti tu „fondul lingvistic” al acestora 🙂
  Sintagma folosita de mine cu privire la presedinte este una corect exprimata, perfect adevarata(avand in vedere ca romanii de dincolo prefera sa li se spuna Moldoveni, iar cei ce vor sa fie romani si-au facut acte de cetateanie romana) si vine sa tina balanta echilibrata in contrapondere cu acele calificative care se vehiculeaza pe aici. Unul din motivele principale pentru care prefer sa il folosesc atat de des este si faptul ca am un prieten care comernteaza pe acest blog, si el, si caruia ii face o mare placere cand il folosesc.
  Privitor la pretinsa sustinere neconditionata pe care i-as acorda-o presedintelui ales al tuturor romanilor de pretutindeni, domnul Traian Basescu, tocmai am explicat mai sus ca nu este atat de neconditionata si nici fanatic motivata pe instincte precum idolatrizarea sau, de partea cealalta, ura viscerala. Tot asa l-am sustinut si pe Constantinescu, daca asta iti poate spune ceva, dar toate au o limita. In momentul in care Basescu va iesi la rampa si va declara cu ochii in pamant ca l-au invins structurile mafiote, ei bine, in acel moment imi voi schimba opiniile. Eu nu il urasc pe Constantinescu, desi ma simt tradat de acesta. Il dispretuiesc, lucru valabil si perfect legal pentru orice om liber sa aiba opinie.
  Pot accepta si limbajul licentios, mai mult, nu imi este straina nici capacitatea de a-l folosi, dar ma dezgusta cand este este folosit in mod gratuit si lipsit de imaginatie. Aici, insa, am vazut ca se vehiculeaza si varianta asasinarii presedintelui, chestie pe care nu o gasesc nimerita nici pentru glumele cele mai proaste.
  In concluzie, eu pot si mai pe burta dar n-ai precizat cine si-o pune la bataie. Te bagi ?

 59. Tizul Says:

  Daca s-ar vrea, legea s-ar putea da incat sa atinga exact pe aia pentru care se pretinde ca e data, fara sa afecteze oamenii cu venituri/pensii mici; dar cei din CC sunt fix din acea categorie, asa ca nu se vrea!

 60. Roxana Iordache Says:

  @Combo. N-ai greşit numele. 🙂

  @Draghi Puterity. Mulţumesc mult de tot. Pentru tot. 🙂

  @zexe. N-ai argumente şi vii cu peltele alcătuite din simple afirmaţii caraghioase, fondate pe gândire doritoare. Paralelă cu realitatea. Fără preşedintele Constantinescu pe care îl dispreţuieşti, nu eram azi în NATO şi UE. Cât priveşte afirmaţia ta tembelă privind „asasinarea preşedintelui”, scuză-mă, dar chiar n-ai minte. A fost o ironie a unui susţinător fidel al lui Băsescu, @Adrian. Şi era clar. Dar tu ai luat-o în serios ca parte din dramoleta victimizării unui derbedeu, pe care chiar nu merită să iroseşti un glonţ. Poate unul cu sare: în fund.

  P.S. Apropo, despre fratele Păunescu n-ai să răspunzi decât eventual după ce pleci de-acolo. Tot n-ai spus dacă te simţi confortabil şi cu ce e mai bun decât Voiculescu? Unul a furat hotelul omului, celălalt i-a legiferat furtul.

  @Shadow. E deja în spume.

  @Plano. E un puşti teribilist, foloseşte expresia-aia ridicolă ca să enerveze. 🙂

  @Tizul. Bun venit!

 61. Plano Says:

  @Zexe
  Nu-mi displac nici cei de la si-un sfert si nici cei cu norma intreaga! Vorba ta….pana una alta, ne sunt utili daca nu suntem certati cu legea. Am oaresce banuieli ca i-au cam scapat din haturi pe cei acoperiti prin „locurile de munca vulnerabile”.
  Am ajuns sa cunosc fondul lingvistic specific… din desele aparitii ale lui Talpes pe B(as)e TV. Cred ca tot de la el ti se trage si tie cu vulnerabilitatile. Si-apoi… nu-mi zice plotonier, pretinul tau, ala al carui IP, dezvaluit se Roxana, se conecteaza frecvent la serverele din Ungaria, care foloseste aceeasi expresie ” toti…de pretutindeni”?
  Eii..vigilentule, ai dreptate! Nu avem nevoie de asasinate politice! Da`, sa-l criticam, sa-l ironizam… sa nu-l votam, sa-l trecem in rezerva…. numai astia din Romania, nu si cei de pretutindeni, putem?
  Ziceam sa mergi mai pe burta sa nu ti se vada antenele lui B(as)e!

 62. marcus Says:

  @zexe nu stiu, dar imi spune mie cineva ca pe vremea lui Constantinescu, nu aveai drept de vot.. Esti chiar si acum prea necopt, imatur in exprimare pentru ca in 1996 sa fi votat. asa ca usurel cu minciunelele, tine-o pe lozincile de la invatamintul de partid al pd-l, ca esti mai credibil.
  Auzi cum se face ca daca tot ne-a transformat asimetricu in tara europeana (sic!), „Dinsul” este ignorat cu desavirsire de partenerii politici europeni, iar Romania la ora actuala este in carantina pe motiv de incompatibilitate a sefului statului cu standardele civilizatiei europene?
  sa fii iubit
  marcus

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: