AM DAT CU VOTUL PE LUDOVIC ŞI CRIN. ACUM COMENTĂM

Guvernul Tăriceanu a ales data alegerilor parlamentare de Ziua Sfântului Apostol Andrei, datorită căruia poporul român s-a născut creştin. Botezătorul nostru ca popor este fratele Sfântului Apostol Petru al Romei – aşa cum arăta şi Papa Ioan Paul al II-lea în vizita pe care a făcut-o la Bucureşti.

Mâine este Ziua Naţională a României, Ziua idealului naţional deplin.

Se împlinesc 90 de ani de la acel vis împlinit.

Primul ministru de atunci al României, liberalul Ionel Brătianu, a rostit istoricele cuvinte către ardeleni: „Vă aşteptăm de 1000 de ani!”.

Am onorat anticipat această sărbătoare prin alegerea partidului care a făcut România modernă: Partidul Naţional Liberal. Şi care, în ultimii patru ani, condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu, şi-a onorat istoria, printr-o guvernare performantă.

300 răspunsuri to “AM DAT CU VOTUL PE LUDOVIC ŞI CRIN. ACUM COMENTĂM”

  1. vali plesca Says:

    ziua incepe sa devina foarte proasta, roxana, dupa procentele pe care le are pesedeul pana acum.

  2. Barengott Says:

    Fiti serioasa, domnita.
    Urmeaza o guvernare PSD. Si atat. 4 ani. De ce?

    Pentru ca idiotul de Tariceanu nu a facut ceea ce se intelese cu Basescu. Alegeri anticipate in 2005. PSD ar fi fost pe la 20-25%. Ar fi urmat o guvernare foarte linistita din partea ADA.
    Insa Tariceanu nu e un adevarat politician, unul care sa puna interesul tarii si a partidului pe termen lung… Acum urmeaza scadenta. Guvernare PSD. Poate singur. Fain, nu? Fiti barbata =))

    P.S.: Unde va sunt comentatorii? E cam pustiu pe aici, nu?

  3. Barengott Says:

    Mesaj pt. urmarii guvernant (PSD) “Vă aşteptăm de 1000 de ani!”.

  4. Roxana Iordache Says:

    @vali plesca. Nu uita, Vali, că în prima parte a zilei votează ai lor. Eu prin excepţie am votat, azi, până în ora 14:00 şi asta ca să pot fi prezentă cu voi la dialog. De regulă, votez seara. Cam aşa face dreapta. 🙂

    @Barengott. Domnule, eu nu rămân datoare, că nu-i frumos. Deci, idiot eşti dumneata. Nu te mai frământa grija de vizitatorii mei, oricum tot noi rămânem la putere. Iar dacă am să mă implic şi eu, oficial, aţi cam luat-o. :mrgreen:

    Referitor la mesaj – vă facem o rezervaţie pt zombies, să nu vă plictisiţi. Voi oricum aţi distrus în 60 de ani, cât alţii, în 6000. Feseniştii.

    Jackass, Băsescu nu dă nici un shit pe PD. Nu-i pasă decât de interesul lui.

  5. hendrix Says:

    Ce crezi ca rezolvi postand o serie de clipuri liberale, roxanico? Crezi ca va uita vreun LIBERAL ce ai facut in ultima vreme? Eu nu voi uita NICIODATA magariile tale, facute cu predilectie in ultima saptamana de campanie! In loc sa faci campanie liberala pentru liberalii pe care spui ca ii sustii, tu ce-ai facut? I-ai facut campanie DUSMANULUI liberalilor ba-secu, i-ai facut campanie acelui maimutzoi paleologu, care a ales sa se inroleze in Partidul Derahat, acea adunatura de pedelepre care si-a propus DISTRUGEREA PNL! Sa-ti fie rusine, roxanico!
    Cea mai grava lovitura antilibe4rala a fost sustinerea ta pentru o guvernare intre pedelepre si liberali. Acest sfat doar un DUSMAN al liberalilor il putea da. Dar acest sfat al tau se leaga logic de permanenta ta idolatrizare a lui ba-secu, dusmanul PNL. Intotdeauna l-ai vazut ca pe un castigator sigur al inca unui mandat, in loc sa lupti impotriva nemernicului! Mai mult, ti-ai permis sa scrii acum 6 zile o postare mizerabila, cea cu ,,Bun base!”. La fel de mizerabila ca si postarea ta din septembrie, cu titlul PNL=FSN3!!!! Si mai spui ca aperi PNL! Ai tupeu, nu gluma! Daca ar trai Coposu sa vada ce-ai ajuns, ipocrito! Mai bine fii consecventa si fa lobby unei guvernari intre pedeleprele tale si liberali, ar fi mai corect! Un sfat gratis: nu te mai da liberala! Toate eforturile tale de a parea altfel decat esti vor duce la degradarea sanatatii tale mentale si te paste o schizofrenie de toata frumusetea! Acum du-te inapoi la stapanul tau, ba-secu!
    Cea mai mizerabila campanie antiliberala a fost facuta de @mina! Blogul lui a devenit mai urat mirositor decat romaniamare, fiind un fel de ghena in care au fost aruncate toate mizeriile posibile pe seama lui Olteanu! Toate dejectiile lui nu te-au oripilat, ,,liberalo”! Mai mult, acum cateva zile, dementul @mina facea afirmatia halucinanta ca Olteanu ar urmari ,,suspendarea lui Chiliman”. Iar tu, in loc sa-l intrebi pe ce se bazeaza PROCESELE LUI DE INTENTIE, ii dai dreptate! Ba mai mult, mai arunci o acuzatie fara acoperire, cum ca Olteanu ar urmari, nici mai mult, nici mai putin, decat ,,DISTRUGEREA LUI TARICEANU”!!! In ziua in care te vei dezice de acel dement antiliberal @mina, in ziua in care iti vei turna cenusa in cap pentru gravele acuzatii aduse unor membri PNL, in ziua in care sincer iti va parea rau pentru deserviciile facute PNL, abia atunci voi crede ca esti pe drumul cel bun! Pana atunci nu esti decat autoarea unei imensa manipulari de pe bloguri. Pana atunci iti urez si eu sa fii iubita! De pedelepre, evident! Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

  6. Gheorghe Says:

    @Barengott – Nu se puteau face alegeri anticipate fara acordul PSD-PC-UDMR, si respectivii parlamentari nu doreau anticipate.
    Daca prin absurd mai multi premieri numiti de Basescu ar fi demisionat sa provoace artificial conditile juridice pentru alegeri anticipate, electoratul i-ar fi sanctionat sever, cu atat mai mult ca ar fi fost alegeri in pline inundatii.
    Anticipatele in 2005 sunt abureli basesciene. Basescu voia un alt premier, si PNL-ul fara premier ar fi fost o victima usoara pentru fuziunea cu PD.

  7. Barengott Says:

    Domnita, eu nu sunt simpatizant PSD, am votat PD-L pe linie, ca si toata familia mea.
    Insa cred ca tara asta plina de sadomasochisti merita un guvern de prostanaci rosii. Macar in numele celor care schiaza in loc sa voteze …

  8. Barengott Says:

    O veste ceva mai buna
    http://morar.catavencu.ro/2008/11/30/la-ora-16-36-la-33-deci-se-poate/

  9. Barengott Says:

    Stiti ce e prost la procentele astea?
    Timp de 4 ani de zile nu se poate schimba Constitutia

  10. *** Says:

    am votat (eu, sotul, baiatul) cu crin antonescu si l-am votat si pe budurescu – desi nu ne place el, am votat practic partidul.
    m-as bucura ca antonescu sa iasa din prima, dar ma cam indoiesc.
    in rest e cam nasol. am tot asteptat sa mai scada psd-ul, nu ca as vrea sa castige pdl-ul, dar eu mi-as fi dorit sa fie la egalitate.
    ce stii despre estimarile din sectorul 1? ma intereseaza antonescu, orban si olteanu.

  11. Liviu Says:

    Se confirma stirea asta?

    http://www.pesurse.ro/2008/11/probleme-la-pnl.htm

    Daca da, mi s-ar parea cel mai trist rezultat al zilei de azi, mai trist decat victoria PSD sau faptul ca Basescu e presedinte.

  12. olimpiu Says:

    eu n-am dat.repet! sunt in Buc nu am buletin de Buc si n-am acest drept.iar domiciliul il am la 500 Km.sotia mea a votat PNL
    imi doresc din suflet victoria dreptei si ma simt frustrat ca n-am votat pt prima oara din 1990 incoace. c’ est la vie!

  13. Marius Mina Says:

    @Liviu , nu se confirma, e bullshit, Nicolaescu este in alt colegiu(S1) cu Arin Avramescu.Ioska a spus destul de clar” se pare ca”.

  14. Marius Mina Says:

    EXIT-POLL – PENTRU ORA 18.00

    INSOMAR-RTV

    Alianta PSD+PC – 38%

    PDL – 31%

    PNL – 21,5%

    UDMR – 6,1%

    CCSB-ANTENA 3

    Alianta PSD+PC – 38%

    PDL – 29,8%

    PNL – 21%

    UDMR – 6

  15. zexe Says:

    @hendrix, calm down. Conservatorii comunisti si nostalgicii din PSD o vor mai lua inca o data in bot de la alianta DA, aripa reformatoare si democratica a politicii romanesti. Dreptatea si Adevarul vor iesi intotdeauna invingatoare in lupta lor cu fostii comunisti, delatori de profesie, care doresc sa mentina tacerea si uitarea peste atrocitatile comise de-a lungul istoriei de catre regimul ai carui nomenclaturisti s-au strans in formatiunea PSD-ului, sub aripa celui mai cunoscut comunist Iliescu.
    Doamne ce mi-a iesit fraza asta. Stai sa o notez undeva pentru ca este geniala.
    PSD-ul nu poate cumpara sau fura atatea voturi incat sa guverneze singur.
    Ascundeti-va cat mai aveti timp. O pregatim pe Macovei sa isi reia postul. Este binecunoscuta pasiunea ei pentru infractori guvernamentali si parlamentari. Matusa Tamara, mare pacat ai facut cu mostenirea aia!

  16. octavpelin Says:

    „Va asteptam de o 1000 de ani”rostita de marele om de stat si fruntas liberal I.I.C.Bratianu,la Marea Adunare de la 1 decembrie 1918,ardelenilor,spune totul!!!

  17. Roxana Iordache Says:

    @Berengott. Eşti domn. Deci n-are rost să te iluzionezi. Stabilimentul din Modrogan, la fel de mizerabil ca cel din Kiseleff, jumătăţi egale ale FSN. Dacă eşti aşa cum spui, cum de nu-ţi dai seama? Constituţia se poate schimba, cu PNL, adică dreapta la putere şi fără fiţe de proaste nerezolvate, cum s-a comportat PD cât a fost şi după ce n-a mai fost la guvernare. :mrgreen:

    @*** Felicitări pt voturile familiei dv. Ce pot să vă spun? Dacă şi în colegiul nostru, cel mai select din Capitală şi din ţară, s-ar putea întâmpla aşa, ce pretenţii am mai putea avea?!

    @Liviu. Vezi răspunsul de mai sus. Oricum, îmi e o scârbă suverană de târfele lui Felix.

    @olimpiu. Şi eu repet: deşteaptă nevastă ai! 🙂 Şi o meriţi, spre deosebire de alţii.

  18. octavpelin Says:

    Iar data de 30.11.2008,pentru alegerile uninominale ,nu este intimplatoare,intrucat Sfantul Andrei este PROTECTORUL ROMANIEI!!!,Iar aniversarea a 90 de ani de la Marea Unire a tuturor romanilor din toate provincile romanesti,de la 1 decembrie 1918,ar trebui sarbatorita la ALBA IULIA!!!

  19. Roxana Iordache Says:

    @octavpelin. Să te audă Dumnezeu, Tavi!

    @zexe. Dacă tu crezi că o târfă proastă şi beţivă poate face justiţie în România, atunci las-o să-ţi facă dreptate şi în rest, scuteşte-ne! :mrgreen:

  20. *** Says:

    cand ai ceva estimari de la sectorul 1, te rog, zi-ne si noua!

  21. *** Says:

    ps
    am uitat. multumim pentru felicitari.

  22. Roxana Iordache Says:

    *** Cu drag, dar cred că e mai bine să aşteptăm ora 21. Oricum, PNL e partidul-jucător. Restul sunt figuranţi, indiferent ce rezultate ar lua. Dacă PNL nu se aliază cu nici unul. atunci nu le rămâne decât să refacă FSN. Iar dacă se face guvern „de uniune naţională”, PNL participă tot numai cu Tăriceanu premier. Sunt premise clare, deci noi chiar suntem calmi. Lăsaţi-i pe bolşevici şi menşevici să se sfâşie, confirm blestematei lor tradiţii. :mrgreen:

    P.S. Cu mult, mult drag! 🙂

  23. Radovan Says:

    Primul lucru pe care ar trebui sa’l faca PNL, dupa intrarea in opozitie fata de guvernul FSN, ar fi sa ajute la refacerea PNTCD si sa’si asume revenirea sistemul monarhiei constitutionale.

  24. FuckYouTovarasi.blogspot.com Says:

    35% PSD

    30% PDL

    20% PNL

    Ca votant PNL sunt multumit. Acesta era procentul estimat pentru ai mei.
    Rog pedelistii sa nu se mai minuneze de procentul rosiilor atata timp cat au spalat creierele electoratului cu teoria ca nu liberalii au marit pensiile, ci pesedistii. Sa nu mai vorbim de salariile aberante ale bugetarilor cerute in ultima luna sau de programul COMPUTERE PENTRU COPII demonizat inclusiv de presedinte la sueta cu moderatorul Lache.

  25. Roxana Iordache Says:

    @Radovan. Stai un pic să vedem. 🙂

    @FYT. De unde e exit-ul? Nu de alta, dar sună cam cum anticipam. Cu vreo trei procente în plus la PSD.

    Eşti super-tare! Ar trebui să te ia Călin la PR. 🙂

  26. Romulus Cristea Says:

    Buna,
    Ai idee ce e cu pagina asta:
    http://www.dreptatea.ro

    Un tip Roiban m-a contactat. Il cunosti?

  27. Roxana Iordache Says:

    @Romulus Cristea. Bună! Chiar nu ştiu. Dar pare OK. S-ar putea să fie „Bârlogul PNŢCD”. 🙂

    Nu, după nume, nu. Din vedere, ca şi tine. în ultimii 19 ani, am întâlnit mii de oameni. Poate zeci de mii.

  28. Romulus Cristea Says:

    Dar e ceva ce arata ca habar n-au. Vorbesc de un tiraj de 20.000 exemplare in 89-90. Pai, erau de sute de mii tirajele. In perioada Pietei Universitatii era undeva la 300-500 mii.

  29. zexe Says:

    Cele mai calde date spun ca :
    PNL 35%
    PSD+PC 32%
    PD-L 19%
    Se pare ca Tariceanu intentioneaza sa renunte la sefia guvernului, pastrandu-se pentru a se bate cu presedintele ales al tuturor romanilor de pretutindeni, Traian Basescu, pentru locuinta de la Cotroceni.
    Ce sanse ii dati condidatului de Ciofliceni ?

  30. Marius Mina Says:

    @Zexe ai uitat PNG CD ul cu 67%

  31. Marius Mina Says:

    @Roxana -Dreptatea – e in mainile securistului Milutz cap de strutz

  32. FuckYouTovarasi.blogspot.com Says:

    @ roxana ->
    Nu m-a luat ?!? 😆 😆 😆

  33. zexe Says:

    Eu am decis. In acest caz il sustin pe Traiceanu. Are mecla de presedinte, tinuta impecabila(ma refer si la mersul pe podium), un zambet sarmant, si prieteni precum distinsul si controversatul om de afaceri, aaaa …imi scapa numele. Se ocupa el de petrolul si gazele Romaniei. Cine stie sa mi-l aminteasca, va rog!

  34. Marius Mina Says:

    Exit POLL ORELE 20.0

    INSOMAR-RTV

    Alianta PSD+PC – 37%
    PDL 30,2%
    PNL 20,5 %
    UDMR 6,1 %

    CCSB-Antena 3
    Aliantra PSD+PC – 38%
    PDL – 31%
    PNL – 21 %
    UDMR 6 %

  35. starlete Says:

    dupa top-ul facut de starlete,

    Salariile minime in Uniunea Europeana

    pnl ne-a dus pe penultimul loc in UE, deci nu chiar pe ultimul .

  36. Roxana Iordache Says:

    @Romulus Cristea. Proşti.

    @zexe. Să te văd cum ai să-i duci trena lui Felix, când se reface FSN-ul şi te transferă fratele Păunescu la antene.

    @starlete. Topul tău e oral. L-ai trecut?

  37. zexe Says:

    @mina, e clar. Alexandru Lăpuşneanul a avut dreptate cand a facut aprecierea, deja clasica, cu privire la cei multi. Norocul nostru este ca avem un presedinte jucator 😀

  38. Marius Mina Says:

    exit poll final

    INSOMAR-RTV

    Alianta PSD+PC – 37%
    PDL 30,2%
    PNL 20,5 %
    UDMR 6,1 %

    CCSB-Antena 3
    Aliantra PSD+PC – 38%
    PDL – 31%
    PNL – 21 %
    UDMR 6 %

  39. Marius Mina Says:

    @Zeze – pentru mine nu conteaza, presedintele meu e ciocolatiu si nu bea Chivas

  40. starlete Says:

    Roxana, ce scoala ai tu, ca poate ne inveti si pe noi cum se trece clasa ?

  41. zexe Says:

    @Roxana, am lucrat la mai toate televiziunile mari, numai la Antene nu. Sunt liber profesionist, si prefer sa raman liber. Nu mai spun ca daca vreau sa lucrez la antene trebuie sa am un dosar beton si ochii albastri, ceea ce imi este imposibil. Daca n-am pus botu’ pana acum, acum este prea tarziu.

  42. Marius Mina Says:

    Doar nu vreti sa-l vedeti pe prostanac prime minister 🙂

  43. Marius Mina Says:

    @Starlete -incearca in genunchi ca Elana Udrea

  44. Lulutza Says:

    Dupa 4 ani de hartuieli din partea fostilor aliati, condusi „transparent” chiar de cel sprijinit pentru a ocupa „tronul” de la Cotroceni, PNL revine destul de aproape de procentele din 2003-2004, inainte de „odioasa alianta”.

    Dupa 4 ani de balmajeli din partea DNA si a „conducatorului suprem” (al DNA, quoi!), PSD revine la procentele de la alegerile parlamentare din 2004.

    Dupa 4 ani de intrigi, manipulari si tradari, PD minus L acapareaza de 4 ori mai multe procente/voturi decit ar fi putut spera PD-ul in 2003-2004.

    Intrebare de baraj: Cine este adevaratul cistigator al alegerilor parlamentare din 2008?

    Pe scurt, motive de jubilare si fericire nu au decit Nutzi, stolobocii si alte lighioane… 😦

    Incolo, de-om trai, om vedea ce se mai poate intimpla! 😉

  45. Alexandru Petria Says:

    Am votat. Tot PNL.

  46. zexe Says:

    @mina, prefer un presedinte care se respecta, desi apreciez si un presedinte care s-a lasat de droguri, semn al vointei si al tenacitatii. Sa ne traiasca presedintii!

  47. starlete Says:

    Votul uninominal a confirmat si d-nul CTP confirma pe Realitatea TV cine sunt castigatorii.

  48. *** Says:

    roxana, felicitari pentru PNL.

  49. zexe Says:

    Conform rezultatelor de la aceasta ora, presedintele ales al tuturor romanilor va numi un prim-ministru. Basescu dovedeste ca este un jucator de top.

  50. starlete Says:

    Rezultate alegeri:

    Rezultate alegeri

    Dl. Geoana va conduce si va indrepta tara catre o cale mai dreapta. Sa ii uram mult succes.

  51. Karina Says:

    Si cu ajutorul (modest, e adevarat) al prietenului nostru Marius Mina 🙂 FSN-ul castiga din nou alegerile!

  52. *** Says:

    de ce realitatea si antena nu au dat in direct PD-L-ul?!!!
    ha, ha, ha!

  53. zexe Says:

    @starlete, ma faci sa rad. Ori matematica ta este alta decat cea clasica, ori mai speri ca dupa numaratoarea voturilor sa iasa cu un procent peste 50%. Geoana poate conduce Dabuleniul, da, dar tara o conduce executivul cu un premier numit de presedintele ales al tuturor romanilor de pretutindeni. Asa spune Constitutia.

  54. olimpiu Says:

    au luat cam prea mult bata-i Dumnezeu, dar sa asteptam numaratoarea
    FYT all red

  55. Marius Mina Says:

    Boc si Nosferatu trag semnale catre o alianta DA resuscitata, spera sa guverneze alaturi de cei pe care i-au scuipat din plin, PNL.

  56. Marius Mina Says:

    @Karina te maninca pielea?

  57. K♂ Says:

    In 90, dupa terminarea primului congres PNL postrevolutionar, in timpul unui mini-banchet, PNT a propus liberalilor lui Campeanu o alianta, pentru a intarai aripa de dreapta impotriva Iliescului. Conditia era impartirea ministerelor in cazul unui eventual castig, la care PNL a zis un nu hotarat, asa cum in cazul de fata zic un nu hotarat si pedeleului, pe motiv ca au fost de stanga inainte de a deveni de dreapta. Si uite asa, PSD-PC, inainteaza ca soldatul sovietic in timp ce dreapta…..se da cu stanga….
    Daca Bratianu l’a umilit pe Maniu, de ce n’ar face si urmasii la fel ?

  58. Karina Says:

    @Marius

    Te-am vazut la Ioska cum ii afuriseai pe Crin si Ludovic. Cred ca pe tine te mananca. 🙂

  59. starlete Says:

    @zexe
    CTP sustine ca Traian Basescu nu va admite un partid minoritar (adica sub 50%), asta-i adevarat.

  60. FuckYouTovarasi.blogspot.com Says:

    Emil Boc anunta disponibilitatea aliantei cu PNL pentru guvernarea de dreapta.
    Reintruparea Aliantei DA este cel mai frumos dar facut Romaniei pentru 1 Decembrie !

    Hai Romania ! La Multi Ani ! 😛

  61. zexe Says:

    @mina, este singura varainta credibila pentru pentru un partid de dreapta precum este PNL. O deplasare spre stanga a acestuia, va face ca partidul sa devina, din punct de vedere doctrinar cel putin, o caricatura sinistra. Plus ca rozaliul este un negociator veritabil si parca vad ca va pune conditii umilitoare. Hrebenciuc nu poate lasa PNL-ul la bucate, never. Din fericire, PNL-ul poate fi cosmetizat convingator astfel incat sa poata face coalitia cu PD-L.

  62. Marius Mina Says:

    @Karina , cred ca n-aveai ochelarii pe nas , nu eram eu ala…..eu n-am decat cu homo Olteanus de-mpartit…in rest chiar m-as oftica sa nu iasa Crin si Orban

  63. Marius Mina Says:

    @Zexe , eu sunt mai al dracu’, as prefera sa intre in opozitie si sa lase FSN eii sa -si rupa picioarele

  64. zexe Says:

    Pentru prima oara in istoria Romaniei postrevolutionare, comunistii au iesit invinsi de miscarea de dreapta. Mi-ar placea sa se poata forma un guvern fara UDMR, asta-i pofta ce-o poftesc. Studiez in ce conditii se poate face asta fara a schimba prea mult posibilitatea de a guverna lejer, fara unguri in executiv.

  65. zexe Says:

    @mina, pe tine te doare in basca. Ce iti pasa tie ? esti cu unchiul sam in barca, dai la vasle in compania uni echipaj de campioni, si chiar daca lasi vasla din mana, tot pe primul loc ajungeti. Aici, insa, daca mai vedem unul ca Geoana premier, astia sunt in stare sa dea invers din vasle, ca inainte era mai bine, dupa doctrina lor.

  66. cenushares Says:

    marius,

    da’ despre bogdan ce mai ziceti domnu’? .. nimic? …. 🙂

  67. Marius Mina Says:

    Tariceanu are 45.4%

  68. starlete Says:

    zexe este simplu, ii spui ceva lui Tariceanu ca sa spuna „DA!”

  69. zexe Says:

    @starlete, poate nu ai aflat, Traiceanu este premier, este seful PNL, dar nu poate decide orientarea intregului partid. Un partid nu sta intr-un singur om, fie el si seful partidului, dar, dupa cum il cunosc eu pe Tariceanu, este destul de inteligent ca sa nu isi arunce partidul in groapa de gunoi a istoriei doar pentru o fita de orgoliu personala. Sa fim seriosi, aici nu discutam despre retete culinare.

  70. Marius Mina Says:

    Olteanu si Tariceanu merg la redistribuire, niciunul nu au atins 50+1 %

  71. Roxana Iordache Says:

    @zexe. Un preşedinte care se respectă nu se dă în spectacol.

    @starlete. Asta cu trecutul clasa poate o afli de la Prostănac.

    @Karina. Chiar n-am înţeles.

    @Alexandru Petria. Bine ai făcut.

    @*** Nici o televiziune nu l-a dat live pe Boc. E penibil. De altfel, tristeţe mare la roşii şi portocalii. Oare de ce?!

    Mulţumesc la fel. 🙂

    @olimpiu. Un pic mai mult decât anticipam a luat PSD. Dar n-are importanţă.

    @K. Mănânci borş.

    @FYT. Adică Boc zice: am fost un dobitoc! 😆 La fel zice şi Ilici, că vrea alianţă cu PNL. Băi, animalelor! 😆

    @zexe. PNL e vioara-ntâi. Restul sunt iluzii. :mrgreen: Şi Guvern fără UDMR ar vrea doar primitivii.

  72. *** Says:

    dar crin? dar orban?

  73. cenushares Says:

    marius,

    greu frate cu matematica, majoritatile, cu procentele … nu e pentru oricine … 50+1% … 🙂 … trebuie sa recunosc ca p’asta n’am mai auzit’o niciodata … cred ca si aia din dabuleni stiu ca e vorba 50%+1 nu cum crezi tu

  74. zexe Says:

    @starlete, ia gandeste-te. Romania este in pragul unei crize care se anunta extrem de greu de trecut. Cum poate impaca PNL-ul, un partid care propune ca solutii pentru depasirea acesteia masuri de dreapta, cu masurile de stanga, propuse de PSD, stiut fiind ca PSD-ul numara in procente aproximativ dublu decat PNL-ul. Intr-o guvernare de dreapta, in compania PD-L-ului, PNL-ul isi poate atinge scopurile cu mult mai usor deact in remorca PSD-ului. Orgoliile personale sunt pentru fete mari. In politica nu exista decat interese de partid.

  75. Marius Mina Says:

    @*** naspa

  76. cenushares Says:

    marius,

    cat sunt eu de liberal da’ parca m’as bucura sa nu intre in parlament ludovic orban .. 🙂 … prietenii stiu de ce

  77. zexe Says:

    @roxana, UDMR nu este partid politic, este partid etnic. El guverneaza cu aceeasi placere atat cu stanga cat si cu dreapta. Ori, daca vrei sa discuti despre politica, UDMR-ul nu are ce cauta in discutie. Ori poate vizezi si tu la introducerea limbii maghiare in mod obligatoriu in scolile din Romania, fie ele din Harghita si Covasna.

  78. starlete Says:

    @zexe
    Am aflat si eu de la CTP, ca Tariceanu poate decide o alianta, dar totusi si fara alianta, se poate forta un anumit premier.

  79. *** Says:

    @m.mina
    sper ca nu!!!!

  80. zexe Says:

    @roxana, chiar asa! Ia spune-mi si mie cateva repere doctrinare ale UDMR, altele decat cele care sunt incluse in mult-reclamata automia teritoriala.

  81. zexe Says:

    @starlete, CTP este un tip frustrat de propria conditie de jurnalist. Mai uita-te si in jurul tau, nu doar in gura acestui personaj trist. Este bine sa ai modele dar sa nu ajungi sa cazi in adulatie. Nici macar CTP-ul nu se ia in serios cand spune ce spune. Mai gandeste-te ca nici el nu poate spune exact ce gandeste, ca doar nu pentru asta este platit.

  82. starlete Says:

    dl. boc este si el la realitatea.tv
    vrea neaparat sa fie cu pnl.

  83. starlete Says:

    @zexe tu ai blog?
    poate ma mai educ si eu.

  84. cenushares Says:

    starlete,

    daca vrei sa te educi mai bine o faci la otv decat pe blogul lu’ zexe

  85. zexe Says:

    @starlete, nu am blog, dar am un mail pe care putem coresponda. Poti sa imi scrii, dupa fiecare emisiune „Forta Presa”, pe adresa fortapresa@b1tv.ro cu titlul, „in atentia lui Fred”. Promit sa citesc.:)

  86. starlete Says:

    cenushares, deci sa intelegem ca otv este mama spiritualitatii si ca ai candidat pentru png ?

  87. Gheorghe Says:

    Daca PNL se aliaza cu PSD se compromite si isi reduce sansele la urmatoarele alegeri.
    Daca se aliaza cu PD-L se sinucide, pentru ca PD-ul nu-i un partener pe care te poti baza. PD-ul va incerca sa-i traga in piept pe liberali asa cum au facut-o cu CDR-ul.
    Daca ramane in opozitie si va declara ca sustine oricare varianta de guvern minoritar, PSD sau PD sa decida Presedintele cui ii va da puterea, o sa piarda o parte din parlamentari, pe cei care vor migra spre putere. In plus candidatii care nu intra in parlament vor ramane fara posturi, vor fi obligati sa se intoarca la profesile sau afacerile lor, si nu sunt putini. Pe umerii conducerii PNL apasa puternic soarta multor functionari publici de nivelul doi, e dificil sa-i lasi la cheremul adversarilor politici.
    E dificila decizia conducerii PNL.

  88. cenushares Says:

    starlete,

    nu .. n’am candidat … da’ nu stiu daca zexe poate educa pe cineva .. 🙂

  89. starlete Says:

    @zexe
    Multumesc pentru mail, desi ne place mai mult sa primim comentarii pe blog sau pe mail.

  90. cenushares Says:

    marius,

    bogdan olteanu la realitatea .. poate ti’e dor de el si vrei sa’l vezi .. 🙂

  91. Says:

    @R

    Toti aveti dreptate. Vrei un adevarat pronostic ? PNL o sa dispara in urmatorii 10 ani. De ce ? Pentru ca se considera singurul partid de dreapta si nu vrea sa asculte si pe altii….Cei care au votat, au votat pentru plasa cu alimente si nicidecum in cunoastinta de cauza. Daca se vota pentru platforma, obtinea un maximum de 3%…..N’au invatat nimic din esecul lui Nastase si nici din succesul lui Basescu. E timpul ca Tariceanu sa fie lasat la vatra, pentru ca a dat dovada de amatorism.
    Incearca sa vezi l=situatia fara a face apel la emotii………

  92. zexe Says:

    Se prea poate ca viitorul prim-ministru sa fie Razvan Ungureanu, unul dintre cei mai buni liberali ai momentului. Asa imi spune mie flerul. Daca ma insel, va trebui sa imi reevaluez sursele.

  93. Roxana Iordache Says:

    @cenushares. De ce? Pt că n-a reuşit să-l omoare Olteanu anul trecut, în decembrie, când cu accidentul? Am intervenit doar ca să ştie şi ceilalţi. Eşti, de fapt, o jigodie infectă. Un frustrat de două parale, care nu suportă oamenii verticali. Îţi plac doar jigodiile pe care să le felaţionezi. Chiar nu-ţi e scârbă de tine?

    @zexe. PPE. Răzvan kkt.

    @Gheorghe, @K. PNL e singura forţă care are toate opţiunile. Poate face ce vrea. Nimeni nu-şi permite asta. Tăriceanu e mai tare decât Băsescu.

  94. cenushares Says:

    k,

    nici pamantul nu mai are de trait mai mult de 3 miliarde de ani … pana atunci insa se vor mai intampla niste chestii … poate ca va disparea pnl peste 10 ani .. dar pana atunci va fi la guvernare si tariceanu premier … 🙂

  95. Marius Mina Says:

    Oricare ar fi rezultatul dupa redistribuire PNL ul are Asul din maneca.

  96. cenushares Says:

    oho .. marele ganditor mina intra in scena .. 🙂

  97. zexe Says:

    Fostul sef al statului a avut un discurs diferit de Geoana, care spusese ca PSD a cistigat alegerile: „Cum sa cistigi alegerile cu 40%? Cistigi cind ai peste 50%”, a declarat el. Iliescu a mai spus ca PSD ar trebui sa negocieze cu PNL.

    Analistul politic Ion Cristoiu s-a declarat extrem de iritat de declaratiile presedintelui de onoare al PSD. „Ion Iliescu a gresit enorm. Este o jignire enorma adusa oamenilor din PSD care au muncit enorm”

  98. Says:

    @cenushareasu

    Cand speranta dispare, dispare motivatia vietii.

  99. starlete Says:

    Sa vedem insa ce discurs are presedintele statului, poate conteaza mai mult. Oricum din ceea ce am vazut eu, cele mai percurtante la electorat au fost sloganurile, referitoare la cresterea salariilor(Geoana), pensia minima de 100 euro (Stolojan).

  100. Says:

    Marius Mina spune :

    „Oricare ar fi rezultatul dupa redistribuire PNL ul are Asul din maneca.”

    Si care’i diferenta atunci intre PNL si UDMR, daca folosesc doar pentru umplutura ?

  101. Marius Mina Says:

    PSD a intrat in sedinta de urgenta. Informatiile spun ca liberalii pe care se bazau asa de mult Mircea Geoana si alte marimi pesediste nu prea ar mai vrea sa se cupleze cu PSD. In aceste conditii, cei mai multi din liderii PSD se gandesc sa face concesii majore PNL-ului, astfel incat acestia sa fie sedusi de o alianta. In ecuatie intra si functia de prim-ministru pentru Calin Popescu Tariceanu

  102. Karina Says:

    Bogdan Olteanu – ora 22:50, Antena 3: „PNL vrea sa conduca guvernarea! Daca nu va reusi sa obtina asta, va trece in opozitie si va lasa sa se formeze o alta alianta pentru guvernare. Nu ne cramponam de putere in niciun fel”

  103. Roxana Iordache Says:

    @K. Spune tu, care te dai deşteptăciunea pământului. :mrgreen:

    @Marius Mina. Marius, îmi faci plăcerea să nu mai vehiculezi bullshituri din astea? 🙂

  104. cenushares Says:

    aha … acuma inteleg ce’i cu speranta ta ca pnl sa dispara in urmatorii 10 ani … te legi de ea ca sa nu trebuiasca sa’ti pui streangu’ de gat .. 🙂

  105. cenushares Says:

    roxana,

    lasa’l tu .. nu vezi ca el stie deja ce gandesc psd’isti .. 🙂 .. e tare de tot omuletu’ asta

  106. zexe Says:

    Cristian Diaconescu si-a schimbat discursul la Realitatea TV. Rectific, Cristian Diaconescu face spume la Realitatea TV

  107. Says:

    @R

    Te miri ca dreapta romaneasca nu are succesul scontat ? Daca republicanii americani aveau o aripa gen PNL, erau de mult haliti de democrati.
    Cum iti explici ca pedeleul in urma cu un an avea doar 2-3%, iar acum au depasit PNL ? Stiu raspunsul: din cauza lui Basescu….Si atunci nu’i din cauza lui Tariceanu ca PNL n’a progresat ? PSD este un BLOC care stie sa’si mentina pozitia pe piata, in timp ce „dreapta” inca mai lupta pentru imagine si orgolii ieftine…

  108. Marius Mina Says:

    @Roxana , ce-ai vrea sa ma duc peste ei si sa-i dau afara din sediu?

  109. starlete Says:

    Cristian Diaconescu afirma ca s-au luat masuri necesare si trebuie sa se ia masuri pentru oameni. Printre masurile necesare a fost se stie colaborarea cu PSD-ul.

  110. starlete Says:

    Cristian Diaconescu afirma ca s-au luat masuri necesare si trebuie sa se ia masuri pentru oameni.

  111. starlete Says:

    am gresit, trebuia sa spun coabitarea PSD+PNL.

  112. Cristian Ghitescu Says:

    Da, l-am auzit pe Bogdan Olteanu. E dur si e OK aceasta pozitie. Sper sa se tina tari. Pot sa impuna atat PSD-ului cat si pedalistilor ceea ce-si doresc. Cu oamenii lui Base, care ar fi vrut pana mai ieri sa vada toti penelistii trasi in teapa, pot sterge literalmente pe jos!
    Buna pozitia lui Olteanu. Hai, licitati, ca sunteti la mana noastra!
    De luni de zile tot zic: PNL va face legea! Si uite ca s-a implinit!

  113. zexe Says:

    @starlete, da, de acord. Printre acestea se numara si imunitatea parlamentara oferita cetatenilor in cazurile ce fac obiectul cercetarilor penale. Tot asemenea s-au gandit si la pensiile cetatenilor care doar intamplator sunt si parlamentari.

  114. starlete Says:

    zexe ce spui de psd + pdl ?

  115. Cristian Ghitescu Says:

    Si mai e inca ceva OK in ce-a zis Olteanu: Nu ne cramponam de putere, putem sta si-n opozitie! Bun!
    O sa crestem si acolo. Lasa-i sa-si faca FSN-ul de odinioara. Lasa-i sa guverneze, ca tot vine criza. Sa ramanem singuri pe dreapta. E foarte important asta! In felul asta si daca nu facem nimic tot crestem precum cozonacul! Yesss!

  116. Marius Mina Says:

    Solutia ideala ptr PNL este sa lase cainii rosii sa se devoreze intre ei , OPOZITIA este cea mai buna varianta .

  117. Cristian Ghitescu Says:

    @ marius mina: corect! Desi ar mai fi o varianta, dar nu vreau sa ma gandesc la ea… E ceva mai ticaloasa! E cam ce au vrut oamenii lui Base sa ne faca noua… Si se poate face!

  118. Says:

    Greseala capitala la care suporterii PNL au aderat neconditionat : PD-L = FSN.
    Ma intreb cati din „admiratorii” dreptei au citit programul PD-L, ca de comparat cu cel al PNL nu mai vorbesc…… E un moment crucial in politica romaneasca, dreapta sau stanga ?

  119. cenushares Says:

    marius,

    sa mori tu?

  120. zexe Says:

    @starlete, daca PNL-ul se da fata mare si nu sta frumos, o alianta de asemenea natura PSD – PD-L, adica impotriva firii, este tot atat de probabila ca a PNL-ului cu PSD. Adica exista sanse foarte mici sa se intample asa ceva. Numai o situatie de forta majora, doamne fereste, cum ar fi declararea autonomiei teritoriale din partea UDMR, ca semn de protest pentru o eventuala excludere de la guvernare, mai poate sa apropie pozitiile celor doua partide. De altfel, cred ca exista sanse mari ca PSD-ul sa exploateze sentimentul national de o asemenea maniera. Au mai facut-o!
    Bogdan Olteanu face decalaratii belicoase in mod iresponsabil, si nu cred ca sunt multi liberali care sa intre in acord cu pozitia asta de copil care isi ia jucariile si pleaca de la groapa de nisip. In acest mod, renunta la pozitia din care poate decide soarta Romaniei, si o lasa in seama UDMR-ului, care numai asta asteapta.
    PSD-ul ii vor seduce pe cei din UDMR si vor folosi sentimentul national ca moneda de schimb. Daca PNL-ul vrea sa iasa din joc, asa cum crede imberbul de Olteanu, UDMR-ul va face guvernul.

  121. Marius Mina Says:

    PDL ul este purtatorul trandafirului fesenist, analizati-i sigla si va veti convinge, de statut si program numai vorbesc, de oamenii care compun aceasta blasfemie nici atat. Din punctul meu d evedere PDL este o cloaca de interese mult mai periculoasa decat cealalta fractiune fesenista condusa de prostanac(deocamdata)

    PS:
    Dupa numararea voturilor in 3 sectii(Pajura- Damaroaia si Straulesti) de votare din colegiul 1 , Bogdan Olteanu este clasat pe locul 3.

  122. Marius Mina Says:

    @Zexe – Ai si tu dreptate in felul tau.Situatia e foarte complicata, se merge pe cioburi in picioarele goale.

  123. starlete Says:

    oricum udmr-ul a mai fost la guvernare.

  124. Marius Mina Says:

    @cenushares-You got a little brown on your nose there sweetie 😉

  125. Cristian Ghitescu Says:

    @zexe; Chiar daca intra in opozitie nu inseamna ca PNL-ul a iesit din joc. Din contra, ramane singur pe pertea dreapta, adica pe jumatate din esichierul politic. Nu-i de loc putin.
    @marus mina: Da, e clar ce reprezinta sigla PD-L, adica trandafirul. Ma rog, acuma mai are si un pumn, dar tot FSN-ul cu trandafir este. Da, PD-L-ul e un melanj infernal (uita-te la candidati, la judetul Mures jumatate din candidati erau membrii altor partide cu 6 luni inainte de alegeri). Aici e si slabiciunea lor.

  126. cenushares Says:

    marius,

    „Bogdan Olteanu este clasat pe locul 3.”

    ei uite ca trebuie sa te dezamagesc .. am schimbat deja legea si in damaroaia o sa castige cel de pe locul trei … ce parere mai ai acuma?

  127. Marius Mina Says:

    @Cristian Ghe- Nu e slabiciunea lor este o caracteristica pe care o intalnesti in majoritatea bordelurilor , Modroganul are de la infiintare un felinar rosu la poarta.

  128. Marius Mina Says:

    @Cenushares: It’s 12 o’clock. Do you know where your brain is?

  129. Radovan Says:

    @Roxana. Ar fi interesanta o lista cu cine s’a ales si cine nu. Oricum, scor bun.
    E amuzant sa’i vezi pe comunisti cum se gudura pe langa PNL. Practic nu e nici o diferenta intre 36, 30, si 20. Pentru PNL ar fi mai ok opozitia, dar pentru Romania, nu. Sa negocieze cum trebuie si sa guverneze cu cine cedeaza mai multor masuri liberale. Nu e nici o diferenta intre PSD si PD-L.

  130. cenushares Says:

    marius,

    aoleu … e miezul noptii … d’aia nu’mi prea mergea mie mintea … 🙂 .. noapte buna marius!

  131. zexe Says:

    UDMR-UL A FOST TOT TIMPUL LA GUVERNARE !

    Singurul meu regret este ca romanii nu au venit in mod masiv la votare. PSD-ul a incurajat lipsa la urne din motive pur egoiste. Ei stiau ca au un sector important de pensionari, oameni nostalgici care vad in Iliescu un alt Ceausescu, personaj care le dadea de mancare in orice conditii, case, butelii, etc, setati in mod ancestral sa voteze o stanga care sa incurajeze masuri populiste dar neperformante, vin in orice conditii sa voteze, ca alta distractie nu mai au. Cei cu vederi liberale, persoane active, productive, platitori de impozite si taxe care sa sustina aceste masuri populiste, au fost orbiti de aceasta campanie anti-vot, si au absentat intr-un semn de protest prost inteles. In acest mod, UDMR-ul, acest partid etnic, a capatat mai multa importanta in calculele postelectorale si va bate palma cu cel care ii va promite toleranta maxima, iar acest partid este numai PSD-ul. Orice alta varianta nu ii avantajeaza pe unguri. Sunt si eu curios pana unde va merge toleranta PSD-ului.

  132. Marius Mina Says:

    Adus cu surle si trambite in PNL su pus candidat pentru Senat in Arges, Florin Calinescu e pe cale sa iasa pe unde a intrat din politica. Aud din Arges ca pana acum la numaratoare e abia pe locul al III-lea, cu „”sanse” mari sa nu mai poata remonta. Pe de cealalta parte, actorul Mircea Diaconu despre care se spunea ca nu are sanse prea mari… este aproape sa obtina locul de parlamentar. O alta surpriza va fi in Arges si neintrarea in Parlament a lui Cristian Boureanu care isi va demonstra astfel valoarea de piata initiala
    ( zero barat)

  133. Says:

    Si care’i mesajul pe care alegatorii din circumscriptia lui Tariceanu l’au transmis ? Inca nu’i sigur ca va fi „calificat”….un esemenea catindat merita oare sa fie PM ?
    Daca PNL va ramane in opozitie, la urmatoarele alegeri vor obtine o performanta de 10%…..pentru locul doi nu se canta imnul…

  134. zexe Says:

    @Cristian Ghitescu, cine renunta la negocieri trebuie sa fie cel putin idiot. PNL-ul nu este un partid de idioti, crede-ma!

  135. Roxana Iordache Says:

    @K. Wrong!

    @Radovan. Da. Cum am prevăzut, TOŢI SUNT LA MÂNA PNL! 😆

    @Marius Mina. Nu-i nevoie, o să-i dea în curând liberalii afară din sediu. Ai dreptate, PSD ar face orice ca să atragă PNL. Şi ai dreptate, opoziţia e soluţia. Dacă n-ar fi nenorocita asta de criză. Oricum, Kuki e prim-ministru. La fel poate fi şi Ludovic. Are mai multe procente decât el. În jur de 50 la sută. Călin are vreo 45. Olteanu, în jur de 30. Crin, până în 40. Pe Bucureşti, PNL a câştigat 6 deputaţi şi vreo 2 senatori. LUDOVIC ŞI CRIN AU INTRAT ÎN PARLAMENT. În rest, să vedem care liberali mai intră pe Bucureşti.

    @Cristian Ghitescu. Bun venit! Mă bucur că postezi aici. Deocamdată, să vedem dacă Bogdan Olteanu intră în Parlament. E la limită. Sau sub.

    @zexe. PNL face ce vrea. Inclusiv cu voi şi cu Băsescu. Sunteţi la mâna liberalilor. Toţi. 😆

  136. zexe Says:

    @roxana, ai dreptate. Suntem la mana PNL-ului, si, intr-o oarecare masura, o misca bine. Chiar sunt curios cine va avea primul orgasm cand presedintele ales al tuturor romanilor, Traian Basescu, va anunta premierul.

  137. Cristian Ghitescu Says:

    @ zexe: daca a renunta la negocieri e un gest idiot… – ma rog, e parerea ta. Bine ar fi sa te faci ca negociezi, dar ca n-a iesit nimic din vina celorlalti. Si sa zici ca ceilalti (PSD si PDL) sunt in fond aceiasi comunisti. Ceea ce cam asa si este.
    Asa ca tu, adica PNL-ul, ramai singur pe dreapta si-i lasi sa faca ce zicea Marius Minea: sa se sfasaie intre ei.

    De fapt nu asta a facut PSD-ul timp de partu ani? Nu ne-a lasat sa ne sfasaiem intre noi? Si n-a castigat? Hai ma, ce dracu’! E asa de simplu!

  138. Roxana Iordache Says:

    @zexe. Spui prostii ca să nu plângi.

    @Cristian Ghitescu. Asta ar fi soluţia. Păcat numai că e criza asta. Dar, oricum, e o soluţie. Dacă se reface FSN la guvernare, asta înseamnă că Băse nu mai are şanse la al doilea mandat. De-aia sunt toţi atât de disperaţi „să cucerească” PNL. Ar da, fiecare, orice ca să guverneze cu PNL. Ce mă distrez! 😆

  139. Cristian Ghitescu Says:

    @ roxana: Salutari, imi dau si eu cu parerea, vechile reflexe nu se uita. Dar de citit sa stii ca te citeam, oricum, zilnic. Acuma am intrat si eu ca e zi de alegeri. M-am imbracat frumos, mi-am pus cravata (cum faceau FSN-istii la 20 mai, cand se duceau la vot) si hop; la Roxi pe blogushor!
    @ toata lumea de pe blog: Cum aflam (si cand) care sunt exact cei ce intra in Parlament? Intra Boureanu sau nu? Intra Madama Uda si Rea? Intra Dragastolo? Dar fluturul?

  140. Karina Says:

    @Cristian

    Si eu ma gandeam la pozitia aia ticaloasa. Nu cred ca PNL e capabil insa de asa ceva. Nu e stilul lor. Desi PDL ar merita acum.

  141. Karina Says:

    @Cristian

    Dar nu ai aflat ca Duduia a iesit plangand din sediul partidului?
    E stirea serii 😆

  142. Roxana Iordache Says:

    @All. Ce distraxcţie! Urmăriţi la Realitatea? Ăia de la PSD se bat cu ăia de la PD-L pentru PNL.

    Boul de Boureanu a dus disperarea pe culmile supreme când a spus că ar fi ideală o alianţă PD-L cu PNL, iar PNL să nu propună nici un candidat la preşedinţie.

    @Karina. A bătut-o Luminiţa sau are Jupânul o nouă febleţe? 😆

  143. Karina Says:

    @All

    http://www.gandul.info/alegeri-2008/boc-reclama-victoria-dreptei-si-cel-mai-bun-scor-din-istoria-pd-l-udrea-a-plecat-plangand-ravasita.html?11666;3585058

  144. Karina Says:

    @Roxana

    Exact la Realitatea ma uitam. Liberalii ar trebui sa stea pe fotolii cu berea in fata si sa-i lase pe astia sa pluseze. Hahaha!

  145. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Kari, asta facem! 😆

    @Cristian Ghitescu. Mă bucur. 🙂

  146. Karina Says:

    @Roxana

    Poate a batut-o Basescu. La fund! 😆

  147. Cristian Ghitescu Says:

    @Roxana: Si, daca tot au trecut alegerile astea (in chip multumitor, zic eu), cand incepem sa ne gandim la celelalte?
    Da, bun, negocieri, strategii, variante, lugu-lugu… guvern cu aia, guvern cu aialalti. Dar cand incepem sa pregatim pe dl X, succesorul lui Base? Caci treaba e musai sa fie incheiata odata… Mai stam, mai asteptam? Ca un an trece repede…

  148. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Eşti tu fată bună, nu l-a mai văzut de mult de aproape. 😆

    @Cristian Ghitescu. Dacă Băse e băiat cuminte, mai vedem. 🙂

  149. Karina Says:

    La mine pe blog tocmai despre asta discutam. Se pare ca se negociaza acum si asta: debarcarea lui Basescu. E posibil ca oameni din PD-L sa fie fooarte doritori contra scaune in guvern sa negocieze sustinerea lui Base. Asa se aude. O sa aflam in curand. :mrgreen:

  150. Karina Says:

    @Rox

    Am inteles. Au trecut la…”virtual” 😆

  151. Cristian Ghitescu Says:

    @karina: chiar beam o bere… uite ca si roxana la fel!

  152. Karina Says:

    Atunci o sa beau si eu ca sa va tin companie. 🙂

  153. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Vin să comentez şi la tine. Facem noapte semi-albă, peste vreo 2 h aştept nişte definitive. 🙂

    Asta cu debarcarea lui Băse e o naivitate. Să fim realişti, există la ora actuală doi jucători: PNL şi Băsescu. În ordinea-asta. Sau cealaltă. Tot aia e. Pt ceilalţi. 😆

  154. Karina Says:

    @Roxana.

    Da! Tine-ne la curent. Mor de curiozitate sa vad ce au facut candidatii acum.

  155. Radu Humor Says:

    Zexe ,esti gretos si obraznic,iar intrarile tale pe forum induc o stare de scarba si lehamite . Exprimi atat de elocvent ca n-ai nimic de spus, incat poti convinge si un necuvantator sa te inteleaga. Probabil ca doar dragalasele animalute ale blogului te mai suporta , se pare insa ca nici lor nu le mai poti mentine atentia treaza pentru prea mult timp . Tu chiar nu-ti dai seama ca pana si ridicolul pe care-l obligi sa te insoteasca permanent s-a saturat de tine ?

  156. Cristian Ghitescu Says:

    @Roxana: Base baiat cuminte? Noooo. Nu uita el o umilinta! Si ce poate fi mai umilitor decat situatia in care se afla? Si umilintele sunt abia la inceput! Ahhh, ce-mi place…
    Daca as fi in locul lui Crin sau in locul lui Calin maine, la Cotroceni, la consultari, i-as intinde mana… dar asa, mai sus, spre gura. Sa mi-o pupe!

  157. Marius Mina Says:

    @Gheorghe , Boureanu a sarit peste parlament, asa se-ntampla cand ai detenta mare. Udrea a luat UE .

  158. Gheorghe Says:

    Debarcarea lui Base la finalul mandatului, poate fi realizata de Tariceanu, daca ramane in opozitie. Daca se lipeste de functia de Premier ii face cadou lui Base al doilea mandat, pentru ca alt contracandidat redutabil nu exista.

  159. Cristian Ghitescu Says:

    Bine, cred ca si Geoana o sa vina maine cu sarumana, da’ pe el nu l-as umili.

  160. Karina Says:

    „exista la ora actuală doi jucători: PNL şi Băsescu.”

    Trebuie ca PNL sa se impuna ca nucleu. Si sa nu fie lasat Basescu sa impuna ca nucleu PD-L-ul. Ori totul se invarte in jurul PNL, ori PNL isi ia jucariile si pleaca, si lasa alianta rosie sa se formeze.

  161. Marius Mina Says:

    @Ghoerghe- Daca ar fi dupa tariceanu i-ar da si doua mandate chiorului la schimb cu doua mandate de premier.Totu-i pe puncte domnhule.Doar nu crezi ca un singur politician roman mai are vreun gram de principii in buzunarul de la piept.
    Circul abia incepe, ma distrez 100%.Cel putin m-am relaxat cand l-am vazut pe Bogdanel pe locul 3.

  162. Marius Mina Says:

    Eu cred ca speculam a paguba, pina la urma se va intampla cum vrea muschii lui Chioru’.A demonstrat-o de N ori pina acum .Nimeni n-are spor in fata lui deocamdata.

  163. Karina Says:

    @Marius Mina

    Aha. Deci „EU a luat UE”. Bun de titlu…Mi-am notat 😆

  164. Karina Says:

    @Marius

    Nu-i chiar asa cu Tari. Nu-i subestima orgoliul nici lui. El rabda, astepta, se razbuna la rece…Iar Chioru, cum ii zici, pana acum a luat-o in mana si nu are decat „esece”..ca sa le zic asa. 🙂

  165. Cristian Ghitescu Says:

    @ Gheorghe; exista un contracandidat redutabil, il cheama Domnul X. X are urmatoarele proprietati (ca-n matematica):
    1. Nu apartine multimii P, politicieni actuali;
    2. E suficient de necunoscut, dar a dovedit ca, acolo unde e, poate face ceva si oricine se duce acolo, in zona sa, vede ca e supercunoscut;
    3. E un element nou, surpriza
    4. E bun roman da nu-i roman. Na!
    Ghici ciuperca ce-i?
    Inteleg ca ar intra in vederile PNL, am vazut odata c-a baut o bere cu Calin, dar mai asteptam un pic?

  166. Roxana Iordache Says:

    @Karina. OK. 🙂

    @Radu Humor. Dă-i circumstanţe, are emoţii. 🙂 Dar şi tu ai, la fel, că vrei invers decât el. 🙂

    @Cristian Ghitescu. Acum ne jucăm, dar politica o facem realist. Ne pupă mâna şi ne desemnează premierul. 🙂

    @Marius Mina. Nici o noutate. 😆

    @Cristian Ghitescu. De ce, că e prea prost? Dar şi fudul. La faza-asta se spune: tăiete! 😆

    @Karina. Corect! 🙂

    @Marius Mina. Ai dreptate. Numai că de data asta voinţa lui se împarte la doi. :mrgreen:

  167. Marius Mina Says:

    Eu m-am exprimat: Incepe Circul !

  168. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. No way! Se rezolvă scurt. Până-n Crăciun, avem Guvern. Cu premier liberal. Dacă acceptă PNL. Dacă nu, nu. 🙂

    @Cristian Ghitescu. Wishful thinking în politică aduce fluierat a pagubă. După. :mrgreen:

  169. Ivan Ivanov Says:

    @Radu Humor, lasa-l frate pe zexe sa se bucure si el de izbanda asta minora. A surprins insa bine, nenorocitul, ca vrem sa batem palma cu ungurii ca sa-i dam in gat pe democrati daca liberalii nu pun botu la guvernare, din nou. Ce te ambalezi asa? nu a jignit pe nimeni, nu a injurat, ce ai cu el ?

  170. Karina Says:

    Am inteles ca Ludovic a luat peste 50% . O fi adevarat? M-as bucura mult.

  171. Cristian Ghitescu Says:

    Aoleu, s-a terminat emisiunea lui „Tatulici cu pete mici”!. Pai nu m-am saturat de sarumana, unde-i mai vad cu caciula-n mana?

  172. Roxana Iordache Says:

    @Ivan Ivanov. Tu n-ai văzut că din toată feseneaua, numai dragă Stolo zâmbea ca prostu’? 🙂

    @Karina. Ludovic e-n Parlament. L-a tras şi pe Crin. Cum ziceam, 6 deputaţi şi aproape 2 senatori la Bucureşti.

    @Cristian Ghitescu. Are patru ani să facă săru-mâna părinte la premierul pe care l-a denigrat. :mrgreen:

  173. zexe Says:

    @Radu Humor, nu dormeai ? Iarta-ma daca te-am trezit. Hai, du-te usurel la culcare, ca iar te supara prostata si uiti sa vorbesti civilizat. Nu mai bea si tu atata ceai, ca uite, te trezesti nopatea sa te duci la veceu si uiti de ce te-ai trezit.
    Somn usor, papusa dulce.

  174. Roxana Iordache Says:

    @zexe. Aha, vaz’zică, îţi plac băieţii! 🙂

  175. Karina Says:

    Dar am inteles ca si Felix a intrat.

  176. zexe Says:

    @Roxana, doar cei rosii, si, mai ales, imi plac pensionarii!!
    Radu este cel mai dulce dintre ei, si nu ma pot abtine sa i-o spun in mod direct.

  177. Karina Says:

    @Roxana

    Le-a purtat noroc domnul Chiliman lui Ludovic si lui Crin azi. 🙂

  178. Felicia Mandrea Says:

    Now that our two boys won & it suits us just fine to be in the opposition … CELEBRATION DOWN THE HALL! IT’S PARTY TIME!

  179. Cristian Ghitescu Says:

    @roxana: Are 4 ani? Nttt! maxim unu, p’orma pa! Tu poate uiti si ierti mai usor, eu nu pot. Na! Am fost la limita, ne-a zis ca vom pati ce a patit PNT, aveam cutitul la gat. Si el urla la noi.
    Acuma gata, cutitul e la noi, sa nu cumva sa indrazneasca sa se intoarca cu spatele ca….
    Sa nu uiti Roxana anumite treburi. Nu sunt de uitat!

  180. zexe Says:

    @Cristian Ghitescu, cutitul este la voi, painea este la el. Cum crezi ca putem manca ?

  181. Karina Says:

    @Zexe

    Eu zic ca cutitul e la PNL, painea la Parlament-ul care va vota omul desemnat de Base, iar Basescu nu poate fi decat bucatarul acum. Iar bucatarul, oricat de priceput ar fi, nu poate sa faca mai mult decat ii sunt oferite conditiile.

  182. Cristian Ghitescu Says:

    Un lucru imi place! Ma rog, majoritatea analistilor de la Cotidianul zic faptul ca mingea e la Basescu. Ce nu zic e ca, indiferent cum trage, o sa traga afara, in balarii.

    Ma intreb ce o sa faca? Ce o sa propuna? Pe cine o sa propuna ca PM? In ce varianta ar castiga macar ceva? Accepta PM Geoana? Se umileste. Accepta pe Calin? La fel. Desemneaza pe cineva de la PD-L? Iese un scandal enorm. Deci ramane doar un asa zis „neutru”. Cred ca cu bancul asta o sa ne vina.

    Nici cu un „neutru” nu-i iese, daca Geoana accepta anumite conditii ale liberalilor. Atunci?

    Ma rog, ideile lui Lazaroiu, c-o sa rupa o parte din PSD sau o parte din PNL, sunt simple fantezii. Cine are curajul sa lucreze cu individul asta?

    Incerc sa ma pun in locul lui, sa mut primul (ca doar e un presedinte-jucator) si ma apuca durerea de cap…

    Sigur o sa faca ceva! E vital pentru el sa arate ca are ceva de spus! E VITAL!

    Dar ce-o sa spuna?

  183. Marius Mina Says:

    S-a incheiat numaratoarea voturilor in 7 sectii de votare din Colegiul 1 Deputati.

    CFandidatul PNL Bogdan Olteanu se afla pe locul 3 in toate cele 7 sectii din nordul colegiului

  184. Says:

    „Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că nu a fost la fel de norocos în colegiul în care a candidat. El a obţinut cu puţin peste 45% din voturi şi va intra la redistribuire unde, cel mai probabil, va obţine un mandat de parlamentar.”

    Si vreti sa’mi ziceti ca asta are pretentii de PM cand nici intr’un sat amarat nu s’a calificat ? NEXT !!!!

    „Elena Udrea de la PD-L scapă de redistribuire, obţinând peste 50% din voturi.”

    Hahahahahahahaha!!! Cu un bun consilier K® totu’i posibil…..

  185. starlete Says:

    zexe, guvernul minoritar nu se pune la socoteala ?

  186. Cristian Ghitescu Says:

    Repet, incercati sa-mi dati un raspuns. Ce-o sa faca Base? Ca doar el e mort sa mute primul! Daca nu da el primul nu e Basescu!

    Si de data asta chiar e vital sa mute, sa arate ca e cineva, ca are ceva de zis!

    Vaaaaai, ce-mi place!

  187. zexe Says:

    @Karina, aici discutam cu un sustinator liberal, despre posibilitatea ca Basescu sa apeleze la cutitul PNL-ului ca sa taie painea formata din majoritatea PNL+PD-L. Ce are sula cu restul de umpluturi din Parlament ?
    Gata, daca PNL-ul bate palma, o mancam cu ei, iar daca nu, o mancam cu ceilalti. Eu vreau, insa, sa o mancam cu PNL-istii. PSD-istii vor trebui sa gaseasca scuze si sa le strecoare abil in cartile de istorie, de acum.

  188. Marius Mina Says:

    Elena Udrea s-a calificat…in finala probei de UE

  189. Marius Mina Says:

    Basescu va muta primul, daca vor sa scape de el liberalii intra in opozitie daca nu se vor face varza impreuna cu PDL sau PSD

  190. zexe Says:

    @Cristian Ghitescu, nu Basescu este la mutare. Este timpul liberalilor.

  191. Cristian Ghitescu Says:

    Iar faptul ca iese sau nu X sau Y de la PNL chiar nu e important. Important e ca avem 20% si punct!

    Basescu e in aceeasi pozitie fie ca iese sau nu Calin. Sau Crin. Vax. Calin poate sa fie PM si fara sa fie parlamentar.

    A duce discutia mai departe inseamna a ne axa pe lucruri secundare.

  192. Marius Mina Says:

    Surse PSD au declarat că negocierile cu liberalii ar fi picat şi asta pentru că premierul Tăriceanu ar fi convenit să se întâlnească cu preşedintele Băsescu pentru a discuta despre un guvern PNL-PD-L, poimâine-seară la Vila Lac 2. Sursele citate susţin că pedeliştii ar fi dispuşi să-i ofere lui Tăriceanu preşedinţia Camerei Deputaţilor şi o eventuală funcţie de vicepremier lui Bogdan Olteanu. (Nashul nu-si lasa niciodata finul in afara jocului)
    Băsescu ar fi dispus să ia în calcul chiar varianta unui premier care să nu provină de la PD-L, posibil un tehnocrat. Cu toate acestea, numele cotat cu cele mai mari şanse să fie desemnat să formeze un guvern PD-L – PNL, la care să adere, eventual, şi UDMR, este cel al lui Blaga.

  193. Gheorghe Says:

    @Cristian Ghitescu – Base are doaua mutari. In prima mutare o sa propuna un om de-al lui, nu neaparat din PD-L, poate fi unul din PNL, o sa incerce sa atraga in jurul PD-L-ului tot ce poate fi pescuit.
    Daca nu reuseste va negocia cu PSD-ul un premier propus de PSD, probabil altul decat Geoana.

  194. Karina Says:

    @Zexe

    Pai sustinatorul liberal cred ca e de acord cu mine dupa cate se vede. Ca doar suntem amandoi in aceeasi barca. Cum sa mancam painea cu dusmanul (PD-L)? Cam greu. Intra cu noduri. Si s-ar putea sa fie si cu pioneze si cuie. Nu merge nici cu adversarul (PSD). Ca pute…

    @Cristian

    Pai se vorbeste despre faptul ca ar desemna pe cineva gen MRU sau Maior.

  195. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Mi se pare normal! Dar e greu, sunt ciudăţenii pe la unele secţii.

    @Felicia Mandrea. Not yet!

    @Cristian Ghitescu. Politica se face pragmatic.

    @zexe. Fii serios! Totul e la PNL. Inclusiv Băse. :mrgreen:

    @Cristian Ghiţescu. Politica a fost polarizată între două persoane la noi, în ultimii patru ani. Şi aşa rămâne.

    @Marius Mina. Cam toţi liberalii sunt, din păcate, pe locul trei în colegiile lor din Bucureşti. Dar PNL a câştigat 6 deputaţi şi 1-2 senatori. Deci Ludovic şi Crin sunt în Parlament.

    @K. Mergi tu pe gândire doritoare, dar trezirea îţi va fi cu atât mai dureroasă. :mrgreen:

  196. Karina Says:

    @Gheorghe

    Corect! (si e un raspuns si pentru Cristian). Base va desemna pe cineva de la PNL sau PSD in stare sa sparga partidul din care provine.

  197. Cristian Ghitescu Says:

    Ma duc sa ma culc. Maine ma scol de dimineata, caci fiul meu vrea sa vada tancurile de la defilare. Sper ca, pana ma intorc, sa fi scos Basescu macar un ragait!

    Maine o sa ma uit sa vad daca e mahmur si sughitza!

  198. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Poate dai şi argumente.

    @Cristian Ghitescu. Să-ţi trăiască! Noapte bună. Nu va fi mahmur şi nici nu va sughiţa. Mi se pare că i-a ieşit cum voia. :mrgreen:

  199. Radu Humor Says:

    Zexe :”Cum crezi ca putem manca ?” Astia ca tine, chiar cu polonicul !

  200. zexe Says:

    @karina, cu riscul sa par misogin, eu consider ca din aceasta cauza politica este, cu precadere, o treaba masculina. Voi femeile va legati de amanunte si considerati ca adversarul politic este dusman politic. Daca iei in consideratie ca amandoua partidele sunt de dreapta, vei observa ca nu exista niciun „dusman”. La naiba, ca doar nu il astepti pe Fat Frumos sa omoare balaurul, nu ?

  201. Karina Says:

    @Cristi

    Somn usor. Raman eu cu @Rox si urmarim miscarile.

    @Roxana

    (Apropo, Cristi e prieten cu noi, sa stii) Vorbeam mai devreme si cu Gheorghe si de atatea alte ori cu Cristian sau alti amici despre faptul ca Basescu e incapabil sa construiasca ceva. Asa ii e firea. Ramane in istorie ca omul care a daramat buticurile, a omorat cainii, a distrus PNT-CD, a incercat sa distruga PNL. El doar distruge. Va avea si acum acelasi impuls. Cred ca va alege ori din PNL ori din PSD personajul pe care il crede el cel mai capabil sa nasca zanzanie si scandal in partidul din care provine.

  202. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. 🙂

    @zexe. Deci, eşti femeie proastă. :mrgreen:

  203. Marius Mina Says:

    Iliescu nu exclude posibilitatea ca PSD sa ramina in opozitie, dar spune ca va fi „o opozitie solida”. Iliescu a mai spus ca PSD ramine in opozitie daca se reface Alianta DA. Fostul sef al statului a avut un discurs diferit de Geoana, care spusese ca PSD a cistigat alegerile: „Cum sa cistigi alegerile cu 40%? Cistigi cind ai peste 50%”, a declarat el. Seful sau pe linie de partid, Mircea Geoana, l-a contrazis insa pe Ion Iliescu: „Cu un monstru masiv ca PSD in opozitie” un guvern nu va putea sa functioneze.

  204. starlete Says:

    zexe; totusi stolojan a zis ca este mai de stanga decat geoana propunand pensia minima de 100 de euro si o alocatie mai mare decat psd-ul. Deci electoratul de stanga este cel care a decis acuma castigatorii. Ar trebui un guvern minoritar psd, sprijin de pdl.

  205. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Nu, eu chiar aş vrea argumente. Astea nu-s. 🙂

  206. Karina Says:

    @zexe

    Tin sa-ti spun ca eu cu Cristian Ghitescu ma cunosc bine si sunt 100% de acord cu ideile lui si el cu ale mele. Asa ca…ai vorbit putin in plus acum. Bineinteles ca nu consideram ca PD-L ar fi un partid de dreapta, ci unul fara o ideologie conturata si cu un electorat volatil provenit de pe la toate partidele, cu o infuzie puternica de sange de la PSD si mai ales de la PRM.

  207. Ovidiu Says:

    Am avut dreptate, am zis ca PNL va obtine peste 20%

    Basescu il numeste pe Stolojan sau pe altul de la PSD.
    –––––––––––––––––––––
    Noul guvern

    PDL – PSD – UDMR

    PNL in opozitie.

  208. zexe Says:

    @Radu Humor, ma iubire mica, iar ai gresit. Nu aici e closetul. Hai sa te duc eu, ca imi aduci aminte de bunicu’, Dumnezeu sa-l odihneasca, ca si el se trezea ca cucuveaua sa urineze, numai ca el stia bine unde sa o faca.
    Hai la closet si la culcare, ca maine trebuie sa mergi in parc si sa le spui colegilor de table ca te lasi de politica.

  209. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Iliescu e un zombi. Dacă se face alianţa PNL-UDMR-PD, plus minirităţile altele decât cea maghiară, se ajunge la aproape 70 la sută. Şi poate să se solidifice Ilici cu ai lui până dau în statui. La mausoleul comunismului. 😆

  210. Marius Mina Says:

    @Roxana , pe mine ma intereseaza doar un singur liberal care este pe locul 3.
    Esti sigura de Crin si Orban?

  211. Marius Mina Says:

    Eu nu pot inghiti o combinatie in care PD ul face jocul impus de Basescu.De fapt nu pot accepta nicio combinatie cu PD.
    Cu ceva timp in urma spuneai ca mai repede ai da mana cu PSD decat cu jartelele lui basescu….te sucesti prea usor

  212. starlete Says:

    @ovidiu

    are 7 voturi sondajul, indica intr-adevar castigatoare varianta PSD+PD-L

  213. zexe Says:

    @starlete, nu te mai uita in gura lui Stolojan. Nu o mai face nimeni, de mai multa vreme.

  214. Marius Mina Says:

    Eu am stiut ca jocurile sunt facute la varf cu PDL, doar nu degaba l-au ajutat pe Olteanu , negociatorul sef

  215. Gheorghe Says:

    @R si eu cred ca prima varianta a construirii unui guvern in jurul PD-L, cu fractiuni din PSD si PNL, este cea mai probabila.
    Daca Basescu nu reuseste sa adune o majoritate in jurul PD-L, va lasa PSD-ul sa guverneze.

  216. zexe Says:

    @Gheorghe, ai baut deja? Tu te auzi ce spui ? Basescu va lasa PSD-ul sa guverneze ? LOL!

  217. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Băsescu nu e acum în poziţia să impună nimic. E în situaţia să se comporte ca un preşedinte responsabil. EU NU AM SPUS NICIODATĂ ce susţii tu că aş fi spus. NEVER EVER! Never! Confunzi. Acum vreun an şi jumătate, am zis că ar fi oportună o alianţă parlamentară a PSD cu PNL, pentru susţinerea guvernării liberale. Nimic altceva. În politică, ori ştii să profiţi, ori pleci acasă. PNL a profitat de PSD. Acum profită de Băsescu. :mrgreen:

    Da, liberalii au 6 locuri de deputaţi şi 1-2 de senatori la Bucureşti. Probabil intră şi Olteanu.

    @Gheorghe. Argumente?!

  218. Radu Humor Says:

    Daca a pierdut cineva la alegerile astea,culmea, fara sa participe la ele,acela este presedintele tuturor romanilor ce nu s-au trezit inca de cap !

    Orice decizie ar lua ,nu se mai poate urca pe capra (atelajului) sa conduca mai departe avand fraiele in mana . Asa ca cei care vor sa-l obisnuiasca din nou cu puterea aproape absoluta, facandu-se capra-n fata lui, vor avea surpriza sa-l vada /simta trecand resemnat si ingandurat pe langa ei .

    Dezastrul pentru el,dar si pentru noi,daca nu vom sti sa ne despartim la timp va fi inimaginabil si pana si priceperea unuia ca zexe va reusi sa-l perceapa .

    Doar pentru tine (sunt sigur ca ceilalti au priceput),n-are rost sa mai pierd timpul (ia cele spuse de Boc si aseaza-le invers , ca tot iti place) ….

  219. Marius Mina Says:

    @Roxana- Olteanu e pe locul 3 in 7 din sectiile la care numaratoarea s-a incheiat.

  220. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. Îţi faci iluzii. A ieşit cum trebuie. Nu e nici un dezastru pentru Băsescu. E un rezultat la fel de favorabil pt el cum e şi pt PNL. Gândeşte-te şi dă-mi contraargumente. Dacă ai. 🙂

    Când a avut Băsescu „puterea absolută”?! Să fim serioşi. n-a avut-o nici pe-aia relativă.

    By the way, tu cui i te adresezi?!

    @Marius Mina. Marius, n-are importanţă că e pe locul trei, are şanse să intre în Parlament, pt că a candidat într-un colegiu foarte mare, deci cu un număr f. mare de alegători. Chiar dacă are vreo 30 la sută, probabil că intră la redistribuire, pt că are un număr de voturi destul de mare, în absolut.

  221. Marius Mina Says:

    N-ar fi prima data cand liberalii se ard cu PDL si Basescu…

  222. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. S-au ars de-aşa natură îmcât au ajuns de la 1-2 la sută, cât aveau când i-a adunat la loc Coposu în Convenţie, la peste 20 la sută, prin ei înşişi. Ceea ce proştii de ţărănişti n-au fost în stare. Din păcate. 😦

  223. Karina Says:

    @Gheorghe

    Iti raspund aici la ceva ce ai scris pe blog la mine.

    Gheorghe spunea…
    @Lilick „Nucleul nu poate fi PD-L. Ci doar PNL.”
    Din perspectiva ta, dar din perspectiva lui Basescu se vede altfel.

    Pai s-o fi vazand din perspectiva lui. Dar nu conteaza cine priveste ci cel care se impune ca atare. De asta ziceam ca PNL trebuie sa se impuna ca nucleu in jurul caruia sa se formeze un guvern. Cum? Printr-un program excelent de criza de exemplu. Pe termen scurt. Atunci Basescu va putea fi obligat sa numeasca PM de la PNL si sa dirijeze o negociere intre ei si PNL. Dar!!!
    De ce ar prefera sa desemneze un liberal care sa sape din interior PNL-ul? (@Roxana)Pentru a-i soate in timp de la guvernare (razbunarea scorpionului), pentru a-i arata intr-o lumina proasta electoratului..etc, etc

  224. Karina Says:

    „Atunci Basescu va putea fi obligat sa numeasca PM de la PNL si sa dirijeze o negociere intre ei si PDL. ” – scuze

  225. Marius Mina Says:

    In Colegiul 1 , numaratoarea in 14 sectiid e votare s-a terminat.
    Bogdan Olteanu se afla pe locul 3 in 10 dintre sectii si pe locul 2 in alte 4 sectii .Asteptam …..

  226. Marius Mina Says:

    Basescu il vrea pe Blaga sau un tehnocrat, se va pune capra si contra la Tariceanu

  227. Marius Mina Says:

    Sunt curios cat de destepti sunt liberalii, de-abia astept sa-i vad cum se descurca cu piratul.

  228. Roxana Iordache Says:

    @Karina, @Marius Mina. I se rupe lui Băse de orice (program) în afară de ce(l care) i-ar garanta realegerea. Într-adevăr, un program anti-criză de succes, cel al PNL, îi poate fi favorabil, că doar el e cel care desemnează premierul. Dacă desemnează o loază care într-un an aduce populaţia la disperare, se sparge în capul lui Băse. Dacă desemnează un Tăriceanu care ştie, e, vorba cuiva, „spre gloria sa”. :mrgreen:

    Deci, Băsescu nu judecă emoţional, judecă pragmatic. Emoţional reacţionează doar când are timp. :mrgreen:

    @Marius Mina. Referitor la Bogdan Olteanu, ţi-am mai spus, n-are importanţă că e pe locul III, important e nr de voturi adunate.

  229. Karina Says:

    Bogdan Olteanu: „Nu putem spune dacă Dreapta a câştigat sau nu. Conform procentelor obţinute, stânga a câştigat”

  230. Marius Mina Says:

    Basescu forteaza formarea unui guvern PDL-PNL-UDMR. Liberalii se simt pe cai mari si au inceput sa solicite din ce in ce mai mult la negocieri. Pe la ora 11,30 a inceput la Palatul Cotroceni o intalnire intre Calin Popescu Tariceanu si Basescu, lideri PNL si PDL. Negocierile sunt in toi – se stie pana acum ca liberalii vor sa conduca guvernul, in timp ce Traian doreste incredintarea mandatului de formare a guvernului pentru seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu. Daca se va ajunge la a II-a varianta atunci liberalii doresc presedintia Camerei Deputatilor si nu ar spune NU si celei de la Senat + mai multe functii cheie in noul guvern (inclusiv una de vicepremier).
    situatie incerta ptr ca PSD se gandeste la o oferta tentanta.

    Sa asteptam …..

  231. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Dovadă că Bogdan Olteanu nu e chiar aşa deştept.

  232. Marius Mina Says:

    Roxana are foarte mare importanta, pe Bucuresti PNL n-a performat cum ma asteptam .Sunt sanse mari ca Olteanu sa iasa afara din joc si asta ii doresc.

  233. Marius Mina Says:

    Olteanu e cu tariceanu la Cotroceni la negocieri, era si normal doar e un fel de Radu Vasile al PNL

  234. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Tu chiar crezi că Băsescu e cretin să dea guvernarea pe mâna unui ageamiu ca Răzvan Ungureanu, când primul an din noua guvernare e vital pt realegerea lui? Are nevoie de un premier care ştie, pe care îl ştie şi care îl ştie. Ca-n dragoste, uneori te întorci, chiar dacă nu se prea potrivesc caracterele, dacă te înţelegi la pat, te trage aţa înapoi. Cel puţin, cât eşti încă tânăr. :mrgreen:

    P.S. Nu-ţi face iluzii, Bogdan Olteanu intră în Parlament. Din păcate.

  235. Marius Mina Says:

    Daca Olteanu nu candida in Colegiul 1, PNL avea garantat acum inca un deputat si un senator acolo.

  236. Karina Says:

    @Marius

    Lasa-ne cu astea. Pe Basescu l-au aratat la tv ca se ducea acasa… Crezi ca s-a intalnit Tariceanu cu clona lui Basescu? 🙂

  237. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Şi dacă se ducea acasă clona lui Băsescu? 🙂

  238. Marius Mina Says:

    Ma bucur ca esti optimista, peste doua -trei zile vei vedea ca lucrurile nu vor sta asa cum vrem noi, eu sau tu.
    Noi ne jucam aici nu influentam cu absolut nimic deciziile nimanui, mai ales ale psihopatului de la Cotroceni.

    PS: BASEA LA PROPUS PE MRU , TARICEANU FACE FITZE

  239. Karina Says:

    @Roxana

    Hahahahahahahaha!

  240. Marius Mina Says:

    KARINA , LASA-MA TU PLS CU CE VEZI LA TEMBELIZOR.
    DACA NU STII DE CE TE BAGI SINGURA IN SEAMA?

  241. zexe Says:

    @baieti, si voi doamnelor, desigur, ne revedem maine, daca nu cumva ma duc sa sarbatoresc la Snagov,cu prietenii si rudele victoria dreptei asupra comunistilor din PSD. Roxana, n-ai sa crezi, casa la care trag maine este chiar in Ciofliceni, la numai cateva case de a lui Tariceanu. Nostim, nu ? Rudele mele stau langa Tariceanu. Ma rog, pot sa dorm linistit. Tariceanu nu va trebui sa faca un drum lung pentru a negocia cu domnul Traian Basescu, presedintele ales al tuturor romanilor de pretutindeni. Voi reveni sub postarile tale despre Basescu. Somn usor si voua!

  242. Marius Mina Says:

    HAI SOMN USOR ZEXE !

  243. Karina Says:

    @Marius

    Si de ce sa cred scenariile tale fara nicio dovada, si sa nu cred ca il vad pe ala ca se urca in masina si pleaca, iar ziarisii alerga dupa el sa-l intrebe ce parere are de rezultate etc?…Hmmm?

  244. Marius Mina Says:

    @Roxana , n-am spus ca o da pe mana tembelului MRU, am spus ca a propus, joaca la misto , nu-l cunosti? Arunca tinte false sa poata lovi in plin cand isi amteste si oboseste adversarul.Ptr ca ne place sau nu el in PNL tot un dusman de moarte vede.

  245. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. De obicei, sunt cam realistă. Dar n-are importanţă cum sunt eu. Important e că n-are logică. Băsescu nu ar putea propune o guvernare prin care să se sinucidă. Nu-i stă-n caracter. 😆

    @Karina. Ei na! 😆

    @zexe. Mai bine dormi, într-adevăr, decât să fii ridicol. Apropo, câţi ani ai tu? Că eu la 13 ani gândeam un pic mai articulat. :mrgreen:

  246. Marius Mina Says:

    @Karina , nu-mi pasa ce crezi tu, doar ce stiu si cred eu. Esti libera sa crezi ce dau aia la tembelizor .
    O sa auzi probabil maine prin presa sau pe la colturi ca ce spun eu acum e adevarat.
    Eu am spus ce am auzit din surse care ingheata pe la portile Cotrocenilor.

  247. Marius Mina Says:

    Basescu este bolnav psihic , ii sta orice in caracter.

  248. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. Orice, până la realegere. :mrgreen:

  249. Marius Mina Says:

    Stai putin ca iar am musafiri la greu:
    Serviciul De Telecomunicatii Speciale (**.181.200.172) [Label IP Address]

  250. Roxana Iordache Says:

    @Marius Mina. 🙂

  251. Marius Mina Says:

    Colegiul 1
    Se fac investigatii in urma unor sesizari de mita electorala din partea unui candidat la deputatie, este vorba de cash ptr voturi.Politia ia declaratii.

    Din 25 de sectii s-a finalizat numaratoarea in 18
    Olteanu se situeaza pe locul 3 in 13 sectii si pe 2 in alte 5

    inca 7 sectii si raportez situatia finala

    La redistribuire , avand in vedere scorul pe capitala , pierde mandatul.

    Roxana interseaza-te te rog daca poti pentru Crin si Orban, aud ca sunt pe muchie de cutit. Sukar mare la sediul PNL

  252. Marius Mina Says:

    -Crin Antonescu e pe cale sa piarda in fata PDL-istei Cornelia Cazacu;

    -Ludovic Orban e pa cale sa piarda in fata lui Marius Marinescu de la PSD+PC;

    -Se pare ca printre pierzatori mai sunt: Eugen Nicolaescu, Dan Radu Rusanu, Teodor Atanasiu, Mariana Campeanu, Bogdan Olteanu… si din teritoriu continua sa vine vesti proaste.

    PS: In intreaga tara doar 16 liberali au luat mandatul de senator sau deputat cu peste 50%. Unul dintre performeri este si Dan Motreanu, secretar general al PNL. Oricum deocamdata multe se mai pot schimba… mai ales ca numaratoarea voturilor este in toi.

  253. Karina Says:

    @Marius

    Aud ca sunt niste scandaluri si probleme in colegiul lui Olteanu. E fooarte ciudat ca Groza ala care nu a lasat niciun pliant la usa si a fost inexistent in campanie sa castige. Cred ca o sa fie surprize.

  254. Marius Mina Says:

    Scandaluri am auzit si eu cu mita , cash ptr voturi.oamenii au votat politic nu candidatul, astfel imi explic ca Groza si Anton sunt pe 1 si pe 2 .In unele sectii conduce PSD ista in altele PDL istul.

  255. Says:

    PNL nu este in pozitie de negocieri; accepta ce i se da sau dispare in umbra PSD-PC. Tariceanu nici macar nu este sigur ca se va califica in Parlament…..
    Este chiar atat de dificil sa va treziti la realitate si sa terminati cu scenariile SF ?
    Tariceanu a distrus PNL, sau daca n’a facut’o inca, nu’i tarziu……Ludovic Orban ( Ardelean) ar trebui sa preia conducerea PNL.

  256. Says:

    Aveti dreptul sa ziceti ce vreti despre Presedintele Romaniei Traian Basescu, ca’i betiv, matroz, afemeiat, whatever, important este ca pentru el, restul sunt doar poese de sah, cu care se joaca cum vrea muschiul lui. Cei care incearca sa’l discrediteze se fac de ras…….

  257. Says:

    @R

    Cand faci o analiza politica, lasa emotiile pentru intalnirea cu Fat Frumos, altfel vei avea deceptii amare, care’l vor influenta si pe el……

  258. Karina Says:

    Mai frate, iar au intrat pe aici preasupusii Gollumi? Eu cred ca Marelui Mitocan a inceput sa-i tataie rau fundul pentru la anul si nu mai stie cum sa faca sa se inteleaga cu PNL.
    Udrea: 44%
    Boagiu: 32%

  259. Roxana Iordache Says:

    @K. Penibil.

    @Karina. E clar că fără PNL nu are cum să câştige.

    Referitor la procente, nu au importanţă în sine, ci în raport cu procentele partidului şi rezultatele colegilor.

  260. Says:

    @Karina

    Probabil rezultatul asta ar fi fost la festivalul de la Mamaia, la cel de la alegeri sharmanta Elena Udrea s’a calificat
    „BUCUREŞTI

    „Aura Vasile de la PSD şi Elena Udrea de la PD-L scapă de redistribuire, obţinând peste 50% din voturi. ” Conform custii Motanului Felics, Antena3.
    Protejatii mei nu pot decat sa castige……

    Ce zice aceeasi cusca despre loserul Tariceanu ?

    „Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că nu a fost la fel de norocos în colegiul în care a candidat. El a obţinut cu puţin peste 45% din voturi şi va intra la redistribuire unde, cel mai probabil, va obţine un mandat de parlamentar.”

  261. Karina Says:

    @K

    Procentul Elenei Udrea l-a anuntat PD-L-ul

  262. Says:

    Si totusi tipa de la EVZ are dreptate; se poate constata si pe acest blog:

    „PNL a colaborat fructuos în ultimii doi ani cu social-democraţii. Mulţi şefi liberali cred astăzi, spre deosebire de 2004, că PSD şi Dan Voiculescu reprezintă un rău mai mic decât Traian Băsescu.”

    PNL trebuie sa dispara de pe harta politica, din cauza colaborarii cu Iliescu. Asta numiti voi dreapta care apara interesele romanilor ? Hahahahahahaha!!!
    Bye PNL, locul vostru este in PSD-PC !!!

  263. olimpiu Says:

    PNL nu inseamna Olteanu si alti iubitori de psdisti ci in primul rand nucleul dur care sprijina din 1990 acest partid. asa ca nu mi-e teama ca se va desfiinta. in acest moment nu-mi doresc decat sa-i vad pe psdisti inca 4 ani in opozitie dupa cum le si prognozeaza ,,batranul edec”

  264. Says:

    @Karina
    Probabil asta ai vrut tu sa intelegi din mesaj. Important este ca a ajuns in parlament fara a fi nevoie sa recurga la artificii anti-democratice ca Tariceanu. Uneori, un consilier secret valoreaza mai mult decat milioanele date de Tariceanu jidanilor, din banul romanilor…..

  265. Says:

    @R
    Uneori adevarul este PENIBIL…..

  266. Karina Says:

    Eu ma duc la culcare. Vad ca Rox nu mai e. @K, ai grija sa nu mai incepi sa vorbesti cu tine insuti ca aseara 🙂

  267. Says:

    @Karina

    Stiu ca sunteti „obositi” din cauza efortului inutil pe care l’ati investit in partenerii PSD-ului din ultimii ani. Locul PNL, pentru ca a tradat principiile de dreapta, aliindu’se cu PSD este la cosul de gunoi al istoriei. PNT a fost distrus de securistii Iliescului blestemat ( nu de Basescu cum sustin unii) iar PNL de Tariceanu…

  268. Roxana Iordache Says:

    @K. Numai prostii spui. Varză ai în loc de creier.

    @Karina. Încă nu m-am dus. 🙂 Somn uşor! Nani e bun. 🙂

  269. Karina Says:

    „Aproape niciun candidat din Bucuresti nu si-a asigurat mandatul” – a spus Corina Dragotescu de la sediul PD-L.

    @Rox, am revenit ! O sa ma culc in curand dar mai stateam sa vad ultimele stiri.

  270. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Bine ai revenit! Ştiu. Şi din surse directe. Vestea proastă e că s-ar putea ca să nu intre Crin. Mai mult decât revoltător. 😦

  271. Says:

    @R

    Cu toata varza din creier, tot eu sunt cel care te va consola, dupa pariul pierdut de astazi:

    http://s392.photobucket.com/albums/pp2/CViktor_photo/

  272. Marius Mina Says:

    Romania isi merita soarta cu varf si indesat, daca o tiribombista ca Udrea a ajuns in parlament, ma bucur ca numai sunt acolo.
    Daca o coarda reeshapata si-un psihopat alcoolic fac regula in tara romaneasca mi-e destul de clar care-i sunt valorile.
    N-au decat sa se dea in barci in prime time si milioanele de fraieri sa priveasca extaziati aplaudand meritele deosebite ale excrocilor care compun clasa politica .

  273. Karina Says:

    Siviu Prigoana, Oana Mizil si Aura Vasilescu au obtinut din prima mandatul in Bucuresti. Sunt singurii.
    Orban e pe locul doi la el in colegiu.

  274. Says:

    Decat un loser tradator ca Tariceanu, care nici macar nu va intra in Parlament………dar care are pretentii de PM.
    PNL nu mai este in pozitie sa negocieze; accepta ce i se da si gata……a devenit un al doilea UDMR…..

  275. Karina Says:

    @Marius

    E vremea unora ca Prigoana. A manelistilor. A otevistilor pe care PDL-ul i-a introdus in politica. OTV e de altfel si televiziunea care l-a lansat pe Basescu pe vremuri. Nu mai tneti minte ca era singura TV care il primea pe timpul CDR-ului?

  276. Says:

    Asa se intampla si pe hipodrom cand unii pariaza pe gloabe machaiate in pur sange…..

  277. Says:

    @Karina

    Ai dreptate, dar aveau nevoie de oameni; PNL era ocupat cu alianta PSD pentru demiterea presedintelui, fara sa gandeasca la viitor. Acum vor fi pe post de aghiotanti ai „manelistilor”…..

  278. Marius Mina Says:

    @K bati campii sau te bat campii?
    O sa traiti in behaiturile lui Basescu si caterinka de 25 de bani a unui manipulator de gunoi menajer ca Prigoana.
    O tara in care nu se intampla decat accidente, unul mai genetic decat altul.

  279. Marius Mina Says:

    Pina si regula votului uninominal pus in praftica astazi pare inventata de o echipa de specialisti in traforaj viteza loviti de tembelism cronic nativ.
    O bataie d ejoc de la stanga la dreapta si invres, niste hahalere care in afara de delapidari n-au invatat nimic de cand au spart geamurile parlamentului sa -si poata prinde un loc pe scaun.

  280. neveu Says:

    @ kaka inregistrat K® si cu semn de maskul la nick k sa stie lumea k esti aktiv;)

    mi se pare mie ori doamna careia te adresezi n-are chef sa-ti asculte gogomaniile?

  281. Roxana Iordache Says:

    @K. Şi te dai în spectacol în continuare. De toată jena.

    @neveu. Alt penibil.

    @Karina. Sper să facă breşa şi Crin.

    @Marius Mina. Asta e situaţia. Oricum, important e că facem jocurile. Ne dixtrăm. :mrgreen:

  282. Karina Says:

    @Roxana, @Neveu,

    Pana la urma chiar nu mai ramane decat sa ne distram. Eram putin absorbita de niste ganduri (nu-l bag in seama prea mult pe @K. Nu ma supara. E inofensiv. Cred ca poate sa fie si simpatic daca nu mai abereaza) legate de TRU care s-a agitat atat cu PD-L-ul…ca sa ce? Ca sa castige Prigoana mandatul din prima!!! Ce umilinta mai mare vreti? Ar merita ca manelistul sa-i lipeasca o bancnota pe frunte pe ritm de manea. Pretul umilintei. Am scris despre asta mai devreme…

  283. Says:

    Cu toate astea, liberalii se vor distra de minune in parlament cand vor primi posturi de purtatori de valize la gunoierul din cicago Hahahahahahaha!!!
    Asta ie politica bajeti, depinde intotdeauna de cei destepti, iar fraierii orgoliosi raman loseri.
    Cu taranistii n’au vrut sa se alieze, cu pedelistii nici asa, acum se vor alia cu cine’i accepta iar data viitoare il vor urma pe Becali…..
    @Karina, iti imaginezi ca ultimul lucru pe care’l visez in viata ar fi sa fiu bagata in seama de tine ?…”gud loc” Hahahahahahaha!!!

  284. Says:

    @Mariusika

    Daca voi actiona ca si consilier din umbra ca si pana acum, Basescu va fi din nou presedinte cu 70% sau ++ Accidentati sau nu, el va trage sforile

  285. olimpiu Says:

    toti aveti dreptate si n-am cum sa va contrazic, dar mie a ajuns sa-mi placa circul asta. ma face mai atent si mai…analist ha ha ha
    si pe bune: imi place cum scrie Nastase si in opozitie are vreme, imi place cum il urecheaza bunicuta pe prostanac si iar in opozitie e cel mai bun moment si in plus scapa militienii de un nemernic ca Dragnea si liderii de sindicat din transporturi mai amana afacerile si furturile in lipsa lui Mitrea
    si apoi deja mi-era sila de discursul socialist al psdeilor
    pacat ca marile orase au absentat.n-ar fi avut psdeii nici macar iluzia victoriei

  286. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Excelentă şi tristă observaţie.

    @K. Travestită proastă. Şi prost. :mrgreen:

    @olimpiu. Iluzia asta a victoriei PSD era necesară în ecuaţie. 🙂

  287. Says:

    @R

    Ai dovedit doar ca esti o bad loseritza; ai pariat pe gloabe.
    Da’mi un exemplu concret de masura de dreapta pe care a luat’o PNL si’ti acord circumstante atenuante……
    Crearea de joburi la stat ???? Hahahahahahaha!!!

  288. Karina Says:

    Haaha! @K. Esti innebunit sa-ti dam atentie. Si Roxana si eu. Cred ca suferi cand nu suntem aici. Mai mult ca sigur. :mrgreen:

  289. Karina Says:

    Daca, asa cum zice Dragoteasca ca reiese din numaratoarea de la partide, nu e NICIUN procent intre PD-L si PSD, bataia pe PNL va fi si mai mare! Hahahahha! Tariceanu e tare!!!! Sa vedeti ce incepe acum. Excelent ar fi!

  290. Roxana Iordache Says:

    @Karina. Ba nu, e bine să aibă PSD un procent-două înainte. :mrgreen: Şi să se bată în procente cu PD. Pentru PNL. 😆

    Folks, am o nouă postare. Încă una, în afară de cea pentru ziua naţională. Vă aştept acolo să comentăm.

  291. Radu Humor Says:

    Zexe :”@Radu Humor, ma iubire mica, iar ai gresit. Nu aici e closetul ”

    Scuze zexe,m-am luat dupa miros si uite ca am dat iar de tine….

  292. Felicia Mandrea Says:

    @Masrius Mina: Cornelia Cazacu(PDL) NU CANDIDEAZA IN COLEGIUL LUI CRIN, CI IONUT POPESCU.

  293. Radu Humor Says:

    Si inca ceva Zexe,sa stii ca arat mult mai bine decat tine si pe dinafara si prin interior cu toate ca am ceva mai multi ani decat ai putut tu aduna (probabil ca-i singura ta avere) . De cele” interioare” ,m-ai lamurit cu prestarile de pe bloguri, iar despre aspectul exterior , faptul ca nici ceea ce „produci” ( imitand jalnic ) la miezul noptii, nu esti lasat sa prezinti tu (probabil pentru a nu speria adultii, ca de copiii, nu mai vorbesc) , spune de la sine ,totul despre tine ! ( te-ai prins ce se potriveste ?)

  294. Andrei Says:

    Un singur lucru am de zis PD+PNL

  295. Says:

    @Karina spune:

    „Haaha! @K. Esti innebunit sa-ti dam atentie. Si Roxana si eu. Cred ca suferi cand nu suntem aici. Mai mult ca sigur.”

    Vad ( in unghiul mort) ca’ti face placere sa crezi c’ar fi adevarat. Recunosc, sunt in chinuri groaznice cand nu’mi dati atentie, dar am gasit un remediu miracol: ceaiul de musetel… cand il consum, absolut toata lumea imi da atentie; este un remediu stramosesc. Poate ar trebui sa incerci si tu…sunt sigur ca vei primi si tu mai multa atentie.. ♫♪♫♪ 😆

  296. Roxana Iordache Says:

    @Radu Humor. Eşti rău!

    @K. Poor thing!

  297. Roxana Iordache Says:

    @Andrei. Bun venit! Inclusiv îm blogroll. Am găsit mesajul tău la spam, cu întârziere. La mulţi ani retroactiv!

  298. Felicia Mandrea Says:

    @Roxana: CEL MAI IMPORTANT LUCRU E CA BAIETII NOSTRI, CRIN, LUDOVIC,ETC AU CASTIGAT MANDATELE DE PARLAMENTAR! PARCA AM PRESIMTIT-O, SI DE ACEEA AM CELEBRAT DEJA (numai ca doream sa aflam cum merge cu redistribuirile) Chiar si cu acest sistem mai slab de „Roata a Zeitei Fortuna” numita redistribuire au reusit (DAR CU MARI EMOTII!!). ieseau si cu sistemul in doua tururi de scrutin, care, dupa mine este cu mult mai echitabil.

  299. Roxana Iordache Says:

    @Felicia Mandrea. Sistemul american e echitabil pt democraţiile consolidate, nu pt noi. Dacă ar fi funcţionat la noi, intrau în Parlament numai cele două jumătăţi ale FSN. 😦

  300. Felicia Mandrea Says:

    @Roxana: I guess, for now this system suited PNL ok. But what if PNL was at the receiving end of the farce (of their own doing…) and therefore could not have gotten even those few of its current winner-candidates elected, just like it happened to many from all parties who were shut out of Parliament? I don’t know if such a voting system, with its inherent unfairness, can be implemented in the long run – IT CANNOT BE CONSIDERED TO REPRESENT MEANINGFUL REFORM BY ANY STANDARDS. HISTORY SHOWS THAT ONLY THOSE MEANINGFUL REFORMS WHO DID IMPROVE THE SOCIO-POLITICAL SYSTEM HELPED THE SOCIETIES ADVANCE. But on the contrary, this electoral law (which can never be considered as meaninful reform) has already proven to be so divisive by its sheer contention and controversy.

Lasă un comentariu