PARLAMENTARII ŞI-AU MAJORAT PENSIILE ŞI AVANTAJELE

 

Foto: România liberă

Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au votat în unanimitate majorarea pensiilor parlamentarilor cu până la 2,000 lei, precum şi alte facilităţi pentru familiile lor, relatează Ev.Z. Decizia este semnată de parlamentarii PSD, Doru Ioan Tărăcilă şi Eugen Nicolicea.

„Mişcarea a fost una simplă. În loc să treacă prin plen un proiect legistativ care să modifice reglementările actuale, parlamentarii au adoptat o hotărâre prin care au schimbat normele de aplicare a legii în vigoare.

Ziariştii de la Evenimentul Zilei au făcut şi câteva calcule de majorări de pensii:

Nicolae Văcăroiu: de la 5.230 de lei, la 7.644 de lei

Bogdan Olteanu: de la 3.139 de lei, la 4.586 de lei

Corneliu Vadim Tudor şi Doru Ioan Tărăcilă: de la 5.232 de lei, la 6.497 de lei

Teodor Meleşcanu: de la 4.185 de lei, la 5.197

Vasile Blaga: de la 5.232, la 5.595.

De aceleaşi avantaje se va bucura, de altfel, orice parlamentar care a fost măcar secretar de comisie sau lider de grup o lună. Profitul este, însă, mult mai mare pentru cei 135 cu funcţii”, relatează Antena 3.

Pentru că a ajuns la Parlament după discursul preşedintelui Băsescu din 24 septembrie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, nu a participat la vot şi a declarat, pentru Mediafax, că hotărârea a fost introdusă peste ordinea de zi aprobată de el şi că ar fi votat împotrivă.

„Nu a fost o hotărâre secretă şi nici nelegală”, a declarat, în schimb, Norica Nicolai pentru Jurnalul de la ora 12 al Antenei 3.

Ce-ar mai fi de zis?

5 răspunsuri to “PARLAMENTARII ŞI-AU MAJORAT PENSIILE ŞI AVANTAJELE”

  1. octavpelin Says:

    Cum pot fi asimilati parlamentari cu magistratii?!,Primii sunt alesi prin vot universal,pana in prezent pe liste de partid,deci trebuie sa puna inaintea intereselor personale,interesul national si bunastarea natiunii romane,este o aberatie ca parlamentarii sa primeasca pensii ,doar au candidat pentru electorii care i-au ales,si nu pentru interesul lor personal,nu au studii??,nu au lucrat nicaieri??,nu sunt actionari,nu au firme,nu sunt in consilii de administratie ale societatilor sau fondurilor de investitii,nu au afacerinu sunt profesori universitari la mai multe facultati,sunt mai presus de lege???,iar parlamentarii nu se pot compara cu magistratii,care au un statut aparte si reprezinta puterea judecatoreasca in Romania!

  2. Roxana Iordache Says:

    @octavpelin. Beneficiază de cumul de pensii şi alte facilităţi.

  3. Filip G Says:

    Da un pic de m**e si toate alea nu se poate indexa la facilitatile existente.Uite pentru astea nu ma supar ,le ofer cu placere.

  4. Plano Says:

    Cei mai in varsta din Parlament au pensie de asigurari sociale, pensie ocupationala de parlamentar si indemnizatie de parlamentar . Pentru restul muritorilor Legea 19 prevede ca se poate cumula pensia cu salariul, dar pentru fiecare an lucrat dupa pensionare i se mai adauga o,3 % la punctul de pensie. Pentru ei de ce n-ar fi valabila aceeasi regula?

  5. Roxana Iordache Says:

    @Filip G. Pune şi tu singur steluţele lui Adomniţei de pe ex-steagul UE. 🙂

    @Plano. Sunt nesimţiţi, probabil nu era destul de jos imaginea Parlamentului.

Lasă un comentariu