PRIMA DEZBATERE PREZIDENŢIALĂ AMERICANĂ. INTEGRAL

24 răspunsuri to “PRIMA DEZBATERE PREZIDENŢIALĂ AMERICANĂ. INTEGRAL”

 1. Marius Mina Says:

  Salvarea lui Mc Cain
  WASHINGTON – Key lawmakers who struck a post-midnight deal on a $700 billion bailout for the financial industry predicted Sunday it would pass Congress, putting in place the largest government intervention in markets since the Great Depression.

 2. octavpelin Says:

  John Mc Cain a avut la prrima dezbatere prezidentiala,un discurs realist,cu solutii privind inceputul crizei economico-financiara in care se afla USA,dar care poate fi rezolvata,BarackObama a fost depasit de situatie,dandu-i la sfarsit dreptate rivalului sau.

 3. neveu Says:

  @ ocatvpelin

  am impresia ca dumneata confunzi domnia cu prostia. ma refer la recunoasterea de catre obama a unor puncte de-ale lui mccain. erau puncte clare si evidente cand obama nu putea spune ca pamantul e patrat.
  de ce nu l-ai vazut si pe mccain cu o atitudine asemanatoare, de domn modest si elegant, dand dreptate lui obama cand acest avea? adica platind eleganta lui OB cu aceeasi moneda?

  n-a avut…change?
  doar bill-uri mari?
  🙂
  au fost destule ocaziile cand mccain ar fi putut sa arate ca e un gentleman dar a preferat sa fie mojic. personal, m-am simtit rau pentru situatia in care s-a pus neprivindu-si niciodata adversarul in fata…
  ce sa-i faci, infatuarea batu-o-ar focu…sau i-o fi fost frica?

 4. toader Says:

  eu cred ca e pe muchie de cutit. pana la sfarsitul campaniei se pot intampla multe si masinaria de campanie republicana inca nu si-a dat drumul. obama, care imi place fiindca e un intelectual pe langa biata hillary, nu se ridica (inca?) la inaltimea puterii de a sta drept a lui mccain. vom vedea.

 5. toader Says:

  (desi nu foarte in largul meu in meandrele politicii americane cred ca punctul slab al lui mccain este sarah palin care mi se pare un fel de udrea a politicii americane. alta scara ce-i drept dar mult sub ce ma asteptam)

 6. Julia Says:

  Roxana, primeste te rog complimentele mele trimise sincer din…P-ta Victoriei, Bucuresti. Am intrat scurt pe IC la JN si am vazut ca ai intrat si tu in colimatorul demen tuloui Katrina. Te rog sa ma crezi, cu aceasta ai intrat in rindurile oamenilkor normali. Demen tul nu suporta normalitatea sub nici-o forma. Sa te astepti la atacurile cele mai josnice…atit de josnice incit vei vedea cu surpriza ca imaginatia ta nu era capabila sa atinga tenebrele mintii bolnave a acestui DEMENT.

  Deci Roxana, bine ai venit in ridul oamenilor normali. 🙂

  O sa continui sa te citesc cu placere si sa aflu ce se mai intimpla….

  In ce priveste alegerile din US, uite: eu prezic ca Hussein Obama NU va cistiga. Detasat.

  Seara buna.

 7. Julia Says:

  Roxana, primeste te rog complimentele mele trimise sincer din…P-ta Victoriei, Bucuresti. Am intrat scurt pe IC la JN si am vazut ca ai intrat si tu in colimatorul dementului K*atrina. Te rog sa ma crezi, cu aceasta ai intrat in rindurile oamenilor normali din virtual. 🙂 Dementul nu suporta normalitatea sub nici-o forma. Sa te astepti la atacurile cele mai josnice…atit de josnice incit vei vedea cu surpriza ca imaginatia ta nu era capabila sa atinga tenebrele mintii bolnave a acestui DEMENT.

  Deci Roxana, bine ai venit in ridul oamenilor normali. 🙂

  O sa continui sa te citesc cu placere si sa aflu ce se mai intimpla….

  In ce priveste alegerile din US, uite si ‘prezicerea’ mea: Barak Hussein Obama NU va cistiga. Detasat.

  Seara buna.

 8. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Mă mir că tu de-acolo nu ştii cu ce o să-l troznească drept în moalele capului pe Nobama.

  @octavpelin. Dar e obraznic, Tavi. E un corupt plin de tupeu Obama. Un fake patetic.

  @neveu. Obama e domn şi McCain nu e gentleman, negrul-alb şi viceversa, după cum spuneam.

  În competiţia electorală, cine intră-n defensivă sau acceptă să rămână defensiv pierde. În confruntarea electorală trebuie să ataci continuu, fără ezitare şi fără să-i dai nici o dreptate adversarului, decât cel mult ca pe o ironie.

  P.S. Keep the change!

  @Toader. Iar te hazardezi! Intelectualismul lui Obama e un amalgam de bs-uri. Hillary ştie carte, n-a făcut Dreptul ăla degeaba. Democraţii îşi vor muşca mâinile că n-au nominalizat-o pe ea. Dar ce să-i faci, misoginismul… 🙂 Mai ales monumentul pe care l-ai ridicat despre Sarah Palin.

  @Julia. Înţeleg că până acum eram anormală? 🙂

  Stai liniştită, eu recunosc că nu sunt normală. Întreb-o şi pe @Karina. 🙂

 9. Julia Says:

  Mai draga, nu poti fi ‘normala’ in virtual pina cind nu te spurca dementii, pe limba lor veninoasa! 🙂 E un fel de botez al lumii virtuale…..cind astia te invidiaza si te spurca, o fac pentru ca iti sint inferiori, si ei STIU asta!….si „spurcindu-te”, te aseaza fara sa isi dea seama deasupra lor ca fiinta virtuala…..he-he-he-he-heeeeeee……..

  Cit esti tu de ‘normala’ in viata reala, numai tu si cu tine stiti! Eu iti doresc numai bine! Si iti mai doresc sa ai parte de ce ‘normalitate’ vrei tu sa ai parte!

  salut!

 10. Roxana Iordache Says:

  @Julia. Aha! Ei, da, acum am înţeles! Nici o problemă, au mai fost mulţi alţi spurcaţi.

  Salut şi ţie! 🙂

 11. Felicia Mandrea Says:

  @ Toti, inclusiv Johnson:

  Despre mentionarea lui John McCain cu privire la ORGANIZATIA TARILOR CU DEMOCRATII AUTENTICE care va inlocui ineficienta si deja-compromisa organizatie ONU/ ( REAL DEMOCRACY este de asemenea caracterizata prin dreptate si egalitate in conceptul numit SUBSTANTIVE DEMOCRACY (Definit astfel: Proponentii argumenteaza ca o tara nu este cu adevarat democratica daca, cu toate ca indeplineste toate procedurile Democratiei Substantive, TOTUSI PRODUCE CATEGORII DEFAVORIZATE REZULTAND DIN CAUZA NEDREPTATII PRODUSE DE UN SISTEM JUDICIAR NEPERFORMANT, CARE MAI DEPARTE CAUZEAZA DISCRIMINARE BAZATA PE RASA, ETNIE, SEX, SAU PRIN ALTI FACTORI. Un asemenea sistem, argumenteaza ei, are doua hibe. PRIMUL, depriveaza cetatenii de cel mai important element al democratiei– dreptul substantiv al omului la egalitate – chiar daca guvernul adereaza la motiunile procedurale ale democratiei. AL DOILEA, competitia nu este dreapta. UN SISTEM IN CARE EXISTA O VASTA SI DRASTICA INEGALITATE ECONOMICA INTRE CETATENI TOCMAI DIN CAUZA CA CEI BOGATI –i,e. INDIVIZII, GRUPURILE, CORPORATIILE – POT CHELTUI MULT MAI MULT DECAT CEI SARACI CA SA INFLUENTEZE PROCESUL POLITIC IN FAVOAREA LOR. [Citate din tratatul faimosului academician si analist de relatii internationale, John T. Rourke intitulat „International Politics on the World Stage,” p. 178 – precum si in discursul sau rostit la Harvard Univ. in Iulie 2007])

  Tarile cu democratii de fatada CU NUMAI DEMOCRATIE PROCEDURALA i.e. (Def: free speech si alegand periodic leaderii lor dintre candidatii electorali)/, ca cea a Romaniei risca si ele sa fie lasate pe dinafara, asa ca ATENTIE!! Sunteti direct avizati, mai ales ca Romania inca taraganeaza asanarea claasei politice, DEkghizarea, deconspirarea scuristilor si scoaterea lor afara din cercurile de influenta socio-politiea ale tarii.

  Le-am mai spus eu in private unor PNListi ca ONU va fi trecut pe linie moarta si inlocuit de sus-numita organizatie tocmai deoarece tari totalitare ca Rusia si China blocheaza orice rezolutie care sa aduca reala democratie, si ca atare, mult-ravnita stabilitate geo-politica –pacea– in lume. Da, i-am mai si avertizat ca riscati cu totii –i.e. TOATA CLASA POLITICA DE LA PSD,PNL, PDL, ETC – sa izolati din nou Romania imediat cum aceste strategii au fost facute publice pentru prima data de think-tank-ul republicanilor lui John McCain. I-am trimis niste e-mail-uri si lui Crin Antonescu (membru al Comisiei de Afaceri Externe al Parlamentului din Romania) dar nu cam sunt sigura ca le-a receptionat cum trebuie, ori ca nu le-ar fi luat in serios. Oricum, vinovatia politrucilor vostri consta in a se preface cu totii ca nu inteleg asemenea noi rigori cerute de statutul de „tara cu democratie autentica.”

 12. Karina Says:

  @Julia

  Haha! Da, Rox nu e normala. Dar asta in sensul bun, si in masura in care niciunul nu suntem normali, ca altfel nu am scrie atat pe toate blogurile si forumurile ziarelor, si nu ne-am agita atat pentru politica asta de rahat. Ma uit si mai sus la mesajul @Feliciei. Doamne, cat s-a chinuit sa insire totul, sa bolduiasca, sa citeze, sa bage intr-un singur mesaj si Statele Unite, si China, si Rusia, si toata clasa politica de la noi, ba pana si ONU.
  (ma opresc ca sunt rea acum)

  In ceea ce il priveste pe acel @Katrina…sau altii ca el..sa stii ca cei mai rai pe internet nu sunt cei care posteaza, oricat ar injura ei, ci cei care doar citesc si actioneaza in anumite momente. Sau unii care iti vorbesc foarte frumos pana la un punct cand intorc cu totul foaia. Aia sunt cu mult mai periculosi. Am vazut cateva cazuri chiar pe acest blog.

 13. Pendulul lui Foucault Says:

  @Felicia Mandrea. De acord. Oricum ONU e ceva facultativ de cand USA au invadat Irak-ul si acum chitaie ca Rusia le-a dat cu pumnul in cap la georgieni.

 14. Dani Says:

  Obama, câştigătorul primei dezbateri
  Potrivit unui sondaj CNN realizat imediat după dezbatere, 51% dintre respondenţi au fost de părere că Obama a câştigat „meciul”, doar 38% considerând că McCain a fost mai bun. Majoritatea celor intervievaţi au considerat că atât Obama cât şi McCain ar face faţă dacă ar câştiga alegerile. În timp ce preferinţele telespectatorilor bărbaţi s-au împărţit aproape egal între cei doi candidaţi, 59% dintre femei l-au declarat pe Obama „câştigătorul serii”, şi doar 31% dintre ele au spus că McCain a câştigat. Un sondaj ,,USA Today’’ indică faptul că 46% dintre americanii intervievaţi îl consideră câştigător pe Obama şi doar 34% pe McCain. Cotidianul „New York Times” consideră că Obama a dominat discuţiile cu privire la economie. ,,Wall Street Journal’’ crede că dezbaterea nu a adus prea multe surprize. „Nici unul dintre candidaţi nu s-a îndepărtat de principalele lor teme, nici unul nu a făcut vreo gafă şi s-au concentrat pe temele pe care le stăpânesc cel mai bine: John McCain pe politica externă, iar Barack Obama pe chestiuni de politică naţională“. Pentru ,,Washington Post’’, dezbaterea a scos în evidenţă punctele comune dintre cei doi candidaţi. ,,Chicago Tribune’’ îl consideră pe McCain câştigător „la limită”.

  Din nou, disponibil la http://cotidianul.ro/obama_si_mccain_in_prima_dezbatere_prezidentiala-59494.html
  Asta ca sa fim echilibrati si sa nu prezentam numai un sondaj, nu ? 🙂

 15. Roxana Iordache Says:

  @Felicia Mandrea. Era de mult cazul! Mai ales după isprăvile de la ultima reuniune, ale lui Ahmadinejad şi Morales, ONU şi-a dovedit nonsensul în formula actuală, pentru cine se mai îndoia. Evident, de opinie contrară sunt statele infractoare, cărora le convine starea de fapt actuală, în care ele au drept de cuvânt egal cu al democraţiilor consolidate.

  @Pendulul lui Foucault. Sigur, SUA e de vină. Nu cei de mai sus. Şi nu regimul totalitar al lui Saddam, care trebuia lăsat să persiste, ba chiar trebuia colaborat cu el, la fel şi petrolul, trebuia lăsat la discreţia dictatorilor. Poate că şi creştinii ar trebui să treacă de bună voie la islam, nu de alta, dar ca să evite jihadul. Legitim, nu? Probabil că nici Israelul n-are rost pe hartă, vorba democratului absolut din fruntea Iranului, împotriva dictatorului Bush, vorba amicului @dadatroll.

  @Dani. Eu n-am nevoie să-mi spună nimeni ce să cred. Şi nu am prezentat nici un sondaj, ci doar convingerea mea. Tu eşti liber să-ţi spui opinia, sub formă de sondaje la care aderi. 🙂

 16. Dani Says:

  Daca ai ajuns sa faci si misto de oamenii care-ti scriu pentru ca aduc vorba de o opinie contrara, incep sa cred ca esti chiar indoctrinata de republicanism. Actually e de efect si faptul ca dai vina pe criza din 2008 pe guvernarea de pana in 2000. Daca aia au deschis un robinet in ’95 si nimeni nu l-a inchis pana in 2008, afla ca vina nu e neaparat a celor care au deschis robinetul. Parerea mea, fara sondaj, dar pe care o sustin cu toata convingerea.

 17. Felicia Mandrea Says:

  @Dani: Administratia Bush nu a fost lasata de Congresul dominat de democrati ca sa „inchida robinetul” (dupa cum te exprimi tu) sau mai binezis, sa faca ordine in a reglementa conduita Feddies si Fannies.

  Iar ce citezi tu sunt mai degraba dezinformari din presa stangista democrata care tin cu tot dinadinsul sa-l scoata invingator pe Obama prin propagandistica mincinoasa care sa-i ademeneasca numai pe prostii sau ignorantii care nu au vizionat dezbaterea sa-l sustina chipurile ca el va fi castigatorul. Dar cine a vizionat dezbaterea nu poate sa nu-si dea seama de marea superioritate la nivel de experienta si de expertiza in domeniul de aparare si relatii internationale , cat mai ales de leadership demonstrat de John McCain fata de amatorismul, dar mai ales de naivitatea periculoasa(pentru functia prezidentiala!) a lui Obama.
  Americanii nu sunt deloc stupizi in a-si risca vietile si destinul pe mana unui astfel de neispravit lipsit de minimul de experienta executiva. Cu siguranta ca ei nu isi vor incredinta vietile la mana unui asemenea incompetent ca Obama!

 18. Felicia Mandrea Says:

  Numai ca astfel de tertip bazat pe minciuni nu-i va tine de cald deloc in lipsa de strategie de campanie, de experienta si de verticalitate morala lui Obama si democratilor (care se mai si fac vinovati de coruptie, cauzand astfel si actuala crizafinanciar/ economica de pe hausing si financial investment markets) cand va veni ziua judecatii, ziua alegerilor pe Noiembrie 4, 2008!

 19. Dani Says:

  Multumesc pentru votul de incredere. Nu aveam idee ca m-am uitat la o dezbatere si nu am inteles nimic pana sa-mi spuneti dumneavoastra. E relaxant sa stii ca exista oameni care pot fi ochelarii claritatii pentru noi, cei mai putin vazatori.

 20. Dani Says:

  A, si intre noi fie vorba, republicanii au avut majoritate in Congres o bună bucată din preşedinţia lui Bush.

 21. Roxana Iordache Says:

  @Dani. Trebuie să fii îndoctrinat ca să faci mişto? 😆

  Tu dacă faci mişto de un doctorand şi asistent universitar la Harvard – Felicia Mandrea, ar însemna că eşti îndoctrinat de stângism. 🙂

  Dacă ştii de filibuster, trişezi voluntar. Dacă nu, nu. 🙂

 22. Dani Says:

  Eu stiam ca in dezbateri conteaza ce zici, nu neaparat cine esti. Indoctrinat de stangism? Nu cred, doar foarte reticent in ceea ce priveste politicienii – de peste tot.

  Stiu de filibuster, dar asta nu inseamna ca sunt de acord. O problema cu potential vadit de crash economic – cum o fac republicanii sa para in filmele pe care le-ai prezentat – nu ar fi putut sa fie ignorata. Chiar si de 3/5 din Congres/Senat.

 23. Felicia Mandrea Says:

  @Dani:

  Ai zis, „O problema cu potential vadit de crash economic – cum o fac republicanii sa para in filmele pe care le-ai prezentat – nu ar fi putut sa fie ignorata. Chiar si de 3/5 din Congres/Senat.”
  Aceste maltrapazacuri nu au fost cunoscute de public decat foarte recent; altfel s-ar fi facut presiuni ca sa se schimbe legea. Deci democratii au profitat de factori ca 1) IGNORANTA si 2) OVERSIGHT ale tuturor celorlalti congressmeni care nu cunosteau tema (inclusiv ale acelor congressmeni republicani care, nefiind familiarizati cu acest subiect, nu au dat mare importanta trecand acest subiect cu vederea tocmai ca nu li se parea important) Astfel democratii au reusit sa ascunda sau sa mature sub covor aceste probleme si pe de o parte au reusit sa evite scrutinizarea lor in public, dar numai pana cand criza financiara a izbucnit la iveala.

 24. Pendulul lui Foucault Says:

  @RoxanaIordache:
  1. Zice Yehezkel Dror in Capacitatea de a guverna ca daca un popor isi alege sau accepta o forma de guvernare care chiar daca altui popor nu ii convine nu prea iti poti permite sa zici ca ce faci tu e mai bine. Adica, daca alora le place sa traiasca dupa Sharia(sau cum s.o scrie) as fie sanatosi la ei in tara. Adica daca unii nu vor sa traiasca in democratie nu le-o baga pe gat cu arma ca e posibil sa iti dea in cap.
  2. Regimul lui Saddam era laic. Nu e nimic. Acu’ femeile nu mai au voie sa cumpere castraveti ca seama cu sula. Bing, bing.
  3. Cand SUA au intrat in Irak, nu scria nimic de dictatura acolo. Scrie de arme de distrugere in masa, de legaturi cu Bin Laden. Rezultatul: nu s-a gasit nici o urma de arma de distrugere in masa si nici legatura lipsa dintre Saddam si Bin Laden. Ba mai mult Saddam nu era de acord cu ce vroiau Bin Laden, stat musulman, califat sau ce dracu mai vor
  4. Pai Saddam era dictator si cand ii dadeau arme in anii 80
  5. Dictatori au fost si Pinochet, Suharto, samd. Si astia au fost buni.
  6. Acum cine controleaza petrolul din Irak? Poporul irakian? Nu. Niste concerne.
  7. Personal cred ca SUA nu face politica idealista, iar Kissinger a explicat destul de clar in „Diplomatia” cum sta treaba. Si intre versiuni oficiale cu libertatea individului, daramarea dictaturilor, samd. se ascunde interesul practic care nu are nicio treaba cu idealul. Poate cateodata se intalnesc pe drum.
  8. Legat de imbecilul ala din Iran, am citit transcrierea unor interviuri, transcriere oficiala a gov. USA si legatura cu titlurile din ziare, gen Ahmamaciuca sustine in continuare stergerea Israelului de pe harta, era faptul ca imbecilul zicea ca Israelul e un faliment si ca va disparea de la sine.
  9. Israelul sta foarte bine unde este si sa ramana acolo in continuare. Daca imi aduc aminte Saddam in afara ca tras niste scuduri in rest nu a avut nimic cu el. Da’ cu toate astea…
  10. Cand USA a intrat in Irak, fara mandat ONU, fara mandat NATO, doar cu Noua Europa s-a cacat in el de ONU si l-a facut facultativ. A doua turu a facut cand a recunoscut independenta Kosovo. Acu’ cand rusii fac la fel tipa si chiraie.
  11. M-ai facut curios cu Felicia Mandrea.Dupa nume e din zona Fagarasului de unde sunt eu. Am cautat-o la http://www.harvard.edu/ si nu am gasit-o. Nici la alumni nici in site. Nu are o pagina acolo? De obicei toata lumea care a trecut pe acolo apare prin liste iar cei carel lucreaza sunt pe pagina de net. Poate ma ajunta cineva sa gasesc pagina respectiva. Saru’mana

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: