PAUL NEWMAN S-A STINS IERI. A VRUT SĂ MOARĂ ACASĂ

Paul Newman a închis minunaţii lui ochi albaştri, la ferma pe care o avea lângă Westport, Connecticut, înconjurat de soţia lui, actriţa Joanne Woodward – cu care a trăit peste 50 de ani, cele cinci fiice, cei doi nepoţi, fratele lui mai mare, Arthur şi prietenii apropiaţi, după cum relatează purtătorul de cuvânt din Los Angeles al actorului, Jeff Sanderson.

„Moartea lui a fost la fel de privată şi discretă ca şi modul în care şi-a trăit viaţa – un artist smerit care niciodată nu s-a considerat ‘mare’ -, înconjurat de familia lui iubită şi de cercul prietenilor săi apropiaţi”, se arată în comunicatul familiei, citat de Reuters.

Paul Newman s-a externat luna trecută, pentru că a vrut să moară acasă, după o lungă bătălie cu cancerul, timp în care şi-a continuat actele de caritate.

Avea 83 de ani.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

11 răspunsuri to “PAUL NEWMAN S-A STINS IERI. A VRUT SĂ MOARĂ ACASĂ”

 1. windwhisperer Says:

  RIP , Paul !

 2. neveu Says:

  A fost un om de inalta tinuta morala si un actor desavarsit.
  Dumenzeu sa-l aiba in paza!

 3. Rabbi Schtrudell Says:

  Un mare om. „I’m not running for sainthood. I just happen to think that in life we need to be a little like the farmer, who puts back into the soil what he takes out”. Si asa a si facut.

 4. J o h n s o n Says:

  Cancer la plamani ? Tigarile desigur.Uffff ! Totusi 83 de ani,chiar si nefumatorii l-ar invidia…pentru un barbat e o varsta buna.Dar pentru un asa mare actor este insuficient,ei ar trebui sa fie nemuritori si la propriu.Precum Zeii,caci Paul Newman dintre ei se trage.Dumnezeu sa-l odihneasca

 5. Bleen Says:

  O viata exemplara atat personal cat si profesional. Trebuie sa ai imaginatie, placere de a trai si multa empatie ca sa stai cu acelasi om timp de 50 de ani fara sa te plictisesti si sa te acresti. Si-a hranit atat viata personala cat si cariera din interior, nu a avut nevoie de trucuri exterioare. A avut suficiente resurse interioare pentru amandoua.

 6. Roxana Iordache Says:

  @windwhisperer. May God rest him in peace!

  @neveu. Foarte frumos şi adevărat, Octav.

  @Rabbi Schtrudell. Minunat citat. L-ai ales cu inspiraţie, îl defineşte.

  @Johnson. Splendid!

  @Bleen. Definiţia ta are perfectă acoperire în realitate privindu-l pe Paul Newman, nu sunt doar obişnuitele cuvinte care se spun pentru morţi. Iar în privinţa vieţii în doi, aşa cum faci tu referire la ea, ştii cum spun americanii: it takes 2! Săraca Joanne, nu va mai trăi de aici înainte decât pentru marea reîntâlnire. Minunea sufletelor (şi trupurilor)-pereche este fericirea inegalabilă din timpul vieţii de aici, iar penitenţa pentru atâta fericire rămâne tristul fapt că, de cele mai multe ori, unul moare înainte.

 7. Pr.Ciprian Says:

  A murit un om ce a inteles ca adevaratul cinema este poezie,arta si visare!
  Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii!

 8. Roxana Iordache Says:

  @Pr.Ciprian. Ce frumos! Dumnezeu să-l odihnească, aşa cum spuneţi!

 9. Marius Mina Says:

  Odata cu plecarea lui Paul Newman ,D-zeu si-a intarit Garda de Onoare.

 10. alex.dumitrascu Says:

  Despre titlul articolului, as zice si eu ca atunci cand murim, ne intoarcem de fapt acasa.
  Plecam din …haec lacrimarum vale

 11. octavpelin Says:

  Un actor mare,o lunga vara fierbinte alaturi de sotia sa timp de 50 de ani,a fost unul din monstrii sacrii ai Holliwoodului,nonconformistul,Paul Newman,ca si cei din generatia lui, Marlon Brando,este unic prin creatiile lui de pe scena teatrului si a filmului,un actor care cu privirea ochilor sai albastrii si patrunzatori ti se parea inaccesibil,era in fond un om cu un suflet mare,iubitor de oameni,si inainte de accepta rolurile,se inspira din viata de zi cu zi,a oamenilor simpli,sensibilitatea sa umana si talentul sau innascut,a facut ca acest mare actor sa creeze roluri memorabile,nu accepta compromisul,daca nu-i convenea un rol intr-un film,isi iubea familia si cele 5 fete,de altfel aparitiile sale pe ecrane au devenit rare,era si regizor de film,activitatea sa a fost dedicata umanitatii !S-a nascut o Stea .Dumnezeu sa-l odihneasca!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: