CHENEY LA TBILISI, US NAVY LA MAREA NEAGRĂ

Foto: Reuters

Vicepreşedintele Dick Cheney i-a făcut o vizită la Tbilisi preşedintelui Mihail Saakaşvili, asigurându-l de solidaritatea SUA, pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei, precum şi a regimului său politic, democratic ales.

În acelaşi timp, senatorul John McCain susţinea, la Minneapolis-St.Paul, aceleaşi principii, în cadrul discursului său de acceptare a nominalizării din partea Partidului Republican în calitate de candidat la preşedinţia SUA. John McCain a arătat că este inacceptabilă agresiunea Rusiei asupra Georgiei, incompatibilă cu dreptul internaţional. Şi că America îşi va onora în continuare vocaţia de promotoare şi apărătoare a libertăţii universale.

Ieri, USS Mount Whitney, nava-amiral a Flotilei a Şasea Americane cu baza în Italia, a ancorat în Portul Poti, cu mai bine de 17 tone de ajutoare umanitare. Cum semnalează şi ABC News, ruşii anunţă că îşi vor continua misiunile de patrulare în zonă, acuzând SUA că folosesc o navă maritimă de război, dotată cu un sistem sofisticat de telecomenzi, prin intermediul căreia intenţionează să construiască o bază americană în regiunea maritimă a Georgiei.

Adjunctul Statului Major General al Armatei Ruse, generalul Nogoviţîn, s-a plâns că în prezenţa a trei distrugătoare americane, cu dotarea lor de rigoare (2,500 km rază de acţiune), Marea Neagră devine o piscină americană. O declaraţie pentru liniştea noastră.

10 răspunsuri to “CHENEY LA TBILISI, US NAVY LA MAREA NEAGRĂ”

 1. Alexandru Dumitraşcu Says:

  Imediat dispare US Navy inapoi la ei acasa, stai liniştită.

 2. Filip G Says:

  Da ce te faci cand toti o sa care ajutoare militare cu nave militare?
  Modelul e periculos.
  In numele democratiei se petrec atrocitati,Pe acest model o sa vedem crucea rosie transportand arme ,etc

 3. emanuel deleanu Says:

  Putin si americanii se dau in barci, da’ alegerili romanesti ce ? Nu este importante ? Pai acolo sa vezi dat in barci, asta cu georgienii e nimica. 🙂

 4. olimpiu Says:

  poate ca americanii i-au dat o cravata noua presedintelui georgian, una cu indicatii de folosire pt ca ,,eroului” din Caucaz sa nu i se opreasca in gat

 5. Radu Humor Says:

  Nu stiu de ce mi se pare ca Cheney,impreuna cu Saa nu vor face nici-un Dick la Marea Neagra,reusind doar sa-i enerveze si mai tare pe rusi,care pe linga Kosovo vor mai avea prilejul sa care si ei ajutoare tot cu tancuri si nave de razboi,sau chiar cu avioane de lupta.Cineva vrea cu tot dinadinsul sa-si arate muschii,departe de Casa ce-n curind intra-n renovare(cel putin asa fac la noi prim secretarii cind se instaleaza in Consiliile Judetene si tot ce-a fost inainte le pute de nu mai suporta decit mobilier,masini si oameni noi)

 6. octavpelin Says:

  Este un demers al diplomatiei USA,pentru a aduce ajutoare umanitare,Dick Chenney a folosit caile uzantelor diplomatice ale Dreptului international.

 7. Pic si Poc Says:

  Roxana draga, ce ai mai gatit ??

 8. Roxana Iordache Says:

  @Filip G. Nu mai pot de îngrijorare. 🙂

  @emanuel deleanu. Fii serios, aici totul e derizoriu.

  @olimpiu. Să te fi văzut pe tine în locul lui. Sau poate spui că n-ai fi avut curajul să te baţi cu ruşii…

  @Radu Humor. Ruşii who?!

  @octavpelin. Şi aşa au pus americanii ancora la Marea Neagră.

 9. Alexandru Says:

  Este o miscare stralucita a americanilor si in acelasi timp fireasca. Merg intr-o tara suverana sa o sprijine si sunt liberi sa o faca asa cum e necesar. In acelasi timp creaza un cap de pod NATO acolo si arata europenilor (niste fricosi buni numai de palavre) cum se face treaba si cine este coloana vertebrala a NATO. Iar rusii raman privitori cu ochii ca ceapa si confirma ceea ce au fost si sunt -niste blufisti !

  PS.cat despre comentariile sovieticilor sau amnezicilor parasiti pe aici prin Romania si pe aceasta pagina, care au ramas cu fixatie pe „tatucul ” sovietic, le transmit unora (recuperabilii) sa-si mai ascuta putin memoria „binelui” facut tarii asteia de tancurile sovietice, iar celorlalti (irecuperabili-agentii sovietici pierduti pe site) sa aiba de grija, identificarea lor e pe final, iar finalul va fi mai grandios decat paradele lui Stalin pentru ca la noi se practica sulitele verticale !

 10. Alexandru Says:

  Si apropo, bravo Roxana!
  Romanii adevarati sunt alaturi de tine !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: