PRINŢESA DIANA, UN MIT BOVARIC ŞI O DATORIE ÎMPLINITĂ

Lucrul cel mai important pe care l-a făcut Diana Spencer pe lume au fost cei doi prinţi moştenitori. Au urmat actele de caritate. Campaniile umanitare. Şi toaletele vândute la licitaţie în acelaşi scop.

 

Toate acestea au exorcizat-o de demonul deznădejdii. Al alcoolului. Al bulimiei. Şi de tot ceea ce o făcea să se simtă în plus într-o Casă Regală în care nu a fost niciodată acasă.

 

Diana Spencer era o nobilă de ţară sau o ţărăncuţă nobiliară. Şi s-a pomenit Cenuşăreasă. Consacrată chiar de prietena viitorului ei soţ. După feeria logodnei, a nunţii ca-n poveşti şi a lunii de miere, s-a mirat câţiva ani că viaţa de prinţesă sau de alteţă regală nu-i un bal continuu.

 

Şi a căzut într-o depresie profundă. Au scos-o din prăpastie dragostea de mamă, compasiunea inter-umană şi, finalmente, setea de viaţă. Din care au rezultat coarnele rămuroase puse Prinţului Charles. Cu domesticii.

 

Am să scandalizez, evident. De regulă, Lady Di este cea căinată, cea mult lăudată şi niciodată blamată. Iar Prinţul Charles este cel condamnat. Pentru iubirea vieţii lui, Camilla Parker Bowles, cu care s-a potrivit mereu ca o mănuşă şi care, de fapt, spre deosebire de Diana, era făcută sau născută să devină regină. Doar că sufletul ei-pereche nu a rugat-o să-l aştepte când a plecat la armată.

 

Şi aşa a urmat binecuvântata mezalianţă Charles&Diana. Binecuvântată pentru tronul Regatului Unit, asigurat cu doi succesori. Super-populari. William şi Harry. Amândoi au înfruntat, deja, moartea în bătălii antiteroriste în Irak şi Afganistan.

 

William e primul născut să fie rege. Şi crescut în acest sens. Îi place, evident, să danseze, să se distreze. E tânăr. Dar are totodată simţul datoriei. Ştie că în sângele lui curge obligaţia de a se subordona poporului său a cărui suveranitate o reprezintă anticipat. Mama lui rebelă n-a înţeles această obligaţie, decât într-o singură privinţă, anume cea esenţială: că fiii ei aparţin Regatului.

 

În rest, a suferit cumplit de pe urma revelaţiei că viaţa ei cu Prinţul Charles nu-i o petrecere continuă. La discotecă. Sau la concerte rock. Aşa cum i-ar fi plăcut ei să fie. După perioada de auto-compătimire necontrolată şi-a dat seama că îşi poate lua revanşa. Prin pasiunea de mamă exemplară. De soră caritabilă a marilor cauze ale umanităţii. De top-model. Şi de amantă. După divorţ, accidentul mortal din urmă cu 11 ani de la Paris a curmat o aventură amoroasă de natură să prejudicieze statutul auguştilor ei fii. Regii şi prinţii regali nu-şi aparţin. Cine uita asta nu merită.

7 răspunsuri to “PRINŢESA DIANA, UN MIT BOVARIC ŞI O DATORIE ÎMPLINITĂ”

 1. octavpelin Says:

  Diana,printesa inimilor ,un destin tragic,Dumnezeu sa o odihneasca!!!

 2. Roxana Iordache Says:

  @octavpelin. Dumnezeu s-o odihnească! Şi-a făcut datoria.

 3. Marius Mina Says:

  Accidentul tragic…Nimci nu e intamplator , mai ales in situatii in care dai o palma unui sistem intreg…Charles este autorul moral si poate mai mult …Motivul „accidentarii” a fost zvonul sarcinii si dezastrul care s-ar fi produs in momentul cand viitorul rege al UK avea un frate musulman.ceea ce s-a dovedit a fi un HOAX – o dezinformare a MI6 ajutat deMossad.
  Paris 1997- Long hand of the Queen

  „Super-populari. William şi Harry. Amândoi au înfruntat, deja, moartea în bătălii antiteroriste în Irak şi Afganistan.” ?
  Kidding me? Chiar crezi ce mint astia in tabloidele pro?

  Maine or sa- i decoreze ca l-au capturat pe Ben Laden 😉

 4. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Aştept de la tine mai mult decât conspiraţii lacrimogene. Ea a fost bună că a făcut copiii ăia frumoşi şi sănătoşi. În rest, a fost tot ce poate fi mai nepotrivit pentru regalitate.

  Referitor la prinţi, hai să fim serioşi, că nu scriu tabloidele despre misiunile lor militare. Tabloidele sunt pacifiste şi teori-conspiraţioniste. :mrgreen:

 5. Radu Humor Says:

  Inca odata s-a dovedit ca de secole,cei care au aparat casele regale de intrusi au avut dreptate .Regalitatea este un dat divin si cei care incalca morala divina se fac vinovati de nesocotire a voiei Domnului. Lady Dy,s-o ierte Dumnezeu a gresit mai mult decit stim noi si a fost pedepsita aparent, mai mult decit merita(ma gindesc la vlastarele ramase fara mama),dar daca numai un sfert din ceea ce se spune ca a facut si mai ales intentiona sa faca,este adevarat(printre altele se spune ca actiona in slujba unui serviciu,nu religios!),compasiunea ar trebui insotita firesc si de blamare.Dar despre morti,numai de bine(se spune ca-i zicere romana)….

 6. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Eu cred că şi-a răscumpărat anticipat păcatele prin fiii ei. Şi prin moartea violentă, în floarea vieţii.

 7. Mircea Suman Says:

  Poate mai personale, ca in cazul altor subiecte, comentariile. A murit tragic, iar „despre morti nimic de rau”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: