MILITAR ROMÂN CĂZUT LA DATORIE ÎN AFGANISTAN

Un militar a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi astăzi, 31 august, în jurul orei 10.00, ora României, în Afganistan.

 

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat – Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

 

În urma exploziei, sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu a fost ucis. Militarul era căsătorit, avea doi copii şi este angajat al Ministerului Apărării din 2003.


Militarii răniţi au primit asistenţă medicală la faţa locului, după care au fost transportaţi la spitalul militar din Baza Lagman.

 

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi este alături de familiile greu încercate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE

9 răspunsuri to “MILITAR ROMÂN CĂZUT LA DATORIE ÎN AFGANISTAN”

 1. Marius Mina Says:

  Cazut la datoria cui? 😉
  Ce-a ajuns sa faca foamea din romani….

 2. J o h n s o n Says:

  Basescule uita-te in ochii copiilor acestui tanar si spune-ne cum te simti ! 😡

 3. takifugu Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  Justificarea morala a prezentei in Afganistan e evidenta. Ca natiune responsabila, avem nu numai drepturi, dar si obligatii. Freedom is not free.

 4. Roxana Iordache Says:

  @Marius Mina. Nu era nici pe departe genul fomist. Era angajat al MApN, câştiga binişor şi aici, Era un militar adevărat şi şi-a asumat toate riscurile când a plecat acolo. Şi unchiul lui a declarat acelaşi lucru. E o mentalitate de Aliaţi. Sau tu ai vrea „să ne dea” cineva, fără ca noi să contribuim cu nimic în schimb?

  @Johnson. Nu pot fi absolut deloc de acord cu tine. Cei care au plecat în misiuni periculoase au făcut-o benevol şi asta face parte din profesia de militar. Iar dacă e cineva de blamat, e de blamat Guvernul, că nu a suplimentat din timp bugetul Apărării ca să le trimită în Afganistan blindate sigure.

  @takifugu. Bun venit! Întrutotul de acord.

 5. J o h n s o n Says:

  @ Roxana…Scuze,Tariceanu e de vina 😕 😦

 6. Alexandru Dumitraşcu Says:

  Atât mass-media cât şi new media relatează moartea recentă a unui alt soldat român în Orientul Mijlociu.

  De ce uită ele însă să menţioneze inutilitatea morţii acestor oameni? De ce uită să menţioneze că soldaţii ce mor în Orientul Mijlociu nu au murit pentru patria lor, pentru vreo cauză nobilă sau ceva de acest gen, au murit pur şi simplu degeaba.

  Credeţi că soldaţii români pleacă în Irak pentru a lupta pentru idealurile democraţiei? Nu, pleacă doar pentru că astfel îşi pot întreţine familiile, şi asta este valabil atât pentru soldaţii originari din America, cât şi pentru cei ce vin din România sau orice altă ţară.

  Moartea inutilă a 8 soldaţi români în lupta mânjită de aur negru pentru “democraţie şi libertate” cade pe de-a întregul sub administraţiile româneşti ce fără niciun pic de demnitate s-au redus la a fi slugile marilor puteri (când de-o parte când de cealaltă, după zeitgeist) şi a trimite trupe în Irak şi Afghanistan pentru a da bine şi a respecta deviza:

  Eşti umil şi servil? Eşti util!

  Este însă tragic că unii oameni mor din prostia altora. Ar trebui să facem cu toţii apel pentru retragerea trupelor române din Irak şi Afghanistan, din nişte războaie murdare ce nu ne aparţin în niciun fel. O să o facem?

 7. octavpelin Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!!! Duminca aceasta de 31 .08 .2008 a fost o duminica neagra si sper sa nu se mai repete.Condoleante famiililor indurerate ale sergentului major Dragos Traian Alexandrescu,care nu-si va putea vedea cei doi copii crescand,iar tragedia prin care trece aceasta famile nu poate fi alinata baneste,cine le da pe tatal si sotul inapoi???Acesti ostasi pleaca pe fronturile de lupta ,sttind ce-i asteapta,moartea,mutilarea pe viata,dar pleaca datorita nevoilor materiale ,ca si capsunarii romani din Spania si romanii din Italia,pentru a face un rost famiililor lor.Aceasta-i o parte din Romania reala.SA TRAITI BINE!!!tov.Traian Basescu,putin va pasa de natiunea romana si dramele ei.

 8. Marius Mina Says:

  Sa ne dea ce Roxana?..NE dau UE destul…

 9. ignorantilor Says:

  cine a zis ca pleaca benevol? poate nu cunoasteti legea, copii… este obligatoriu. pleaca de frica de a nu ramane pe drumuri si obligati de niste politicieni care nu ies afara din masina daca ploua, daramite cu gloante pe langa ei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: