CÂND SEMENI CU BĂSE, NU-MI MAI PLACE DE TINE, CĂLINE!

Participant la Scoala de vară a TNL de la Costineşti, premierul Călin Tăriceanu a afirmat că există doar două partide în România, PNL şi PSD, şi „o adunătură de conjunctură”, PD-L, întrucât partidele veritabile se constituie pe criterii ideologice şi doctrinare. Până aici, nimic extraordinar. Deşi, parcă ar mai exista şi PNŢCD. Ceea ce îl putea ajuta în argumentaţie. Dacă se gândea.

Dar se pare că nu s-a gândit mult când a ţinut să fie pentru noi, Băsescu II şi să-i facă proşti, textual, pe cei de la PD-L. Istoria cu majorarea pensiilor, pe care PSD a tratat-o „mai isteţ”, pentru că a ţinut să se alăture iniţiativei, pe când PD-L a contestat măsura.

Ca veche amică şi simpatizantă, îmi permit să-i atrag atenţia lui Călin Tăriceanu că va avea succesuri multe dacă va continua aşa. El are un stil şi cine i-a spus că trebuie să şi-l altereze l-a minţit.

Preşedintele PNL şi premierul României a ratat o bună ocazie de a da o lecţie de clasă în faţa tinerilor liberali. Nu trebuia decât să fie aşa cum este: un domn. Când vrea să fie mârlan, seamănă cu cel pe care îl contestă.

El a ratat şi ocazia de a reaminti, cu toată seriozitatea, realitatea că majorarea pensiilor este o realizare care îi aparţine PNL. Unu, pentru că era imposibilă fără creştere economică. Şi doi, că proiectul pe care l-a adoptat Parlamentul în unanimitate este al PNL, nu al PSD. Este o realitate.

În acest timp, PD-L tăcea – atitudine înţeleaptă, cel puţin pe moment. Că mâine Emil Boc va avea o minge la fileu şi nu va fi chiar aşa de „prost” încât să o rateze, asta-i vina lui Călin Tăriceanu. Victimizează-i, Căline şi vor câştiga procente. Aşa cum Traian Băsescu i-a victimizat pe liberali şi au crescut în sondaje. Cine te-a sfătuit că prin poza de golănaş de cartier îţi sporeşti electoratul te-a minţit. Nu faci decât să-ţi contrariezi electoratul titular, în loc să-l motivezi. Şi să-l consoliodezi.

Şi în timp ce Călin Tăriceanu îi insulta pe cei de la PD-L – cînd era atât de uşor să folosească un termen civilizat, „fraieri”, de exemplu, PSD ataca guvernarea PNL pe toate planurile.

Cu tot riscul de a fi antipatică, spun ceea ce le spuneam şi ţărăniştilor când erau la guvernare şi greşeau: nu e bine, Căline! Drumul e greşit, te duce pe fundătură. Revino-ţi, fii domnul pe care îl cunoaştem! Fă diferenţa, altfel, nu vom mai avea ce alege.

Asumându-mi riscul suplimentar de a aprecia ceea ce a spus alt liberal, pe care îl simpatizez la fel de mult ca şi pe Călin Tăriceanu, am să consider că noroc cu Ludovic Orban, care a afirmat că pentru PNL sunt variante proaste atât PSD – ale căror guvernări nu le putem uita, cel puţin în aspectul lor represiv, cât şi PD-L, ale căror tentative de desfiinţare a PNL nu pot fi ignorate. Şi nici nu trebuie.

Ludovic Orban a mai spus că o alianţă PSD-PD-L n-ar fi decât firească, o refacere a FSN, în condiţiile în care PD-L n-are nimic comun cu dreapta.

PNL, prin noi înşine! Este mesajul pe care premierul Tăriceanu l-a ratat la şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal. Sper să nu repete eroarea. Dar poate că votul meu nu-i important. Şi nici al altora care gândesc în mod asemănător. Dar ce e, oare, important în viziunea (post)electorală a PNL? Are partidul condus de Călin Tăriceanu o strategie? Sau merge pe laissez faire … alţii?!

21 răspunsuri to “CÂND SEMENI CU BĂSE, NU-MI MAI PLACE DE TINE, CĂLINE!”

 1. J o h n s o n Says:

  Bravo Caline,in sfarsit esti barbat politic ! Se putea si mai bine : ” O adunatura jegoasa de domni Goe ” ” O adunatura disperata ca ramane izolata ca intr-o leprozerie ” PD-Leprosii nu au ce sa le propuna romanilor in afara de : Traiti sefu ” „PD este ne mult un partid capuse,niste nemernici care s-au asezat alaturi de betivanul natiunii in speranta ca dvs(poporul) le veti oferi sansa sa ajunga la ciolan „…In sfarsit,se mai poate lucra la acest capitol,imi place insa schimbarea de atitudine ” 🙂
  PS Nu va luati dupa Roxana,dusmanul nu iarta si nu umbla cu manusi 😡

 2. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Eu i-am reproşat numai că i-a făcut proşti. O să-l coste.

 3. moshcalifar Says:

  @Roxana: nu i-a facut el prosti, singuri s-au facut zi-de-zi de 4 ani incoace. In plus in viata reala tre’ sa-i vorbesti marlanului in singura limba pe care-o intelege. Era mai bun cand incasa la greu in 2005-6 ? A fost bine cum a inghitit cuminte Ludovic in campanie si a tacut malc ?
  Sa mearga singuri inainte, cine se face ca nu vede rezultatele guvernarii „ori e prost ori e prost”.
  Ah sa nu uit . Pentru boc „prost” e aproape un elogiu…

 4. Roxana Iordache Says:

  @moshcalifar. Rămân la părerea că a greşit. Putea fi chiar mai dur, dar să fi folosit alt termen.

 5. roxana Says:

  http://liviualexa.ro/2008/08/despre-hrebenciucii-din-advertising/

 6. Roxana Iordache Says:

  @roxana. Foarte subtil. :mrgreen:

 7. hendrix Says:

  N-ai dreptate Rox, Tariceanu n-a facut decat o constatare, aceea ca sunt prosti! Doar n-o sa ai pretentia sa se poarte cu manusi cu acea ,,adunatura” de pedelepre, care au singurul merit ca tin aproape de ba-secu, doar-doar vor ajunge la cascaval. Hai sa vedem daca a avut dreptate? In vara anului trecut guvernul Tariceanu a decis marirea pensiilor. Psd ceruse ca punctul de pensie sa fie 45% din salariul mediu brut pe economie, asa cum prevede si legea. Tariceanu a propus cresterea in 2 etape, pana la 37,5% in 2008 si pana la 45% in 2009. Pedeleprele s-au opus maririi pensiilor, pretextand ca nu ar fi bani. Iata ca au fost bani suficienti, ba inca s-au dat in avans incepand cu 1 noiembrie 2007. Asa cum se vor da in avans si anul acesta de la 1 noiembrie. Singura explicatie este cresterea economica, a salariilor, a numarului de angajati, care toate sunt meritele incontestabile ale guvernarii PNL. Jocul politic facut de pedelepre a fost PROSTIE, intrucat pensionarii n-au gustat deloc contrele bagate de pedelepre impotriva maririi pensiilor. Trebuie sa fie musai PROSTI niste oameni politici, fie ei si pedelepre, care sa sustina ca n-ar fi cazul maririi pensiilor. Este ca si cum un lider de sindicat s-ar opune cresterii salariilor pe motiv ca patronul n-ar avea bani suficienti pentru asta. Spune tu, draga Roxana, daca acel lider sindical ar spune asa enormitate ar fi catalogat mai sever decat cu blandul apelativ PROST?

 8. radu Says:

  Si inca ce seamana! A inceput sa „conspecteze” discursurile lui Base din acesti 4 ani. Am observat de citeva luni. Nu mai au idei finkelsteinii? 😉

 9. octavpelin Says:

  De cand a dat unda verde la data alegerilor uninominale ca se vor desfasura la 30.11.2008 si cresterea punctuluide pensie la data de 1 noiembrie a.c.,am spus ca Atat premierul cat si intregul guvern va fi atacat in haita de PD-L,PSD si Traian Basescu,prin oficioasele si Realitatea TV care ii sunt aservite.Calin Popescu Tariceanu este domn,dar este si un om ca toti oamenii.Cred ca va ramane in istoria Romaniei ca fiind singurul premier atacat in cei 4 ani de mandat ,mereu de Traian Basescu,de aceia am zis ca daca cei 2 vor pleca cu acelasi avion la summitul UE de la 1 septembrie a.c.,Traian Basescu risca sa fie fugarit prin aeronava,daca mai continua sa jigneasca.Totul are o anumita limita?Care presedinti de stat si-au criticat vreodata guvernele in strainatate ,doar Traian Basescu.De ajuns…

 10. Filip G Says:

  Tariceanu a spus voalat cu cine face alianta.Pai daca sunt doar 2 partide,logica spune ca va fi PSD+ PNL.Joaca dur Tariceanu,a acumulat ceva energii.Da aia care ziceau ”Ciocu mic acum noi suntem la guvernare”pe unde or fi,ati auzit ceva zilele astea de ei?Care le sunt proiectele inafara de Stolo premier si duduia Elena urechiata?

 11. Roxana Iordache Says:

  @hendrix. Eu de la Călin Tăriceanu, pe care îl cunosc personal, am pretenţii mari. El a fost mereu un domn. Asemenea limbaj îl descalifică, Repet, dacă zicea: au fost fraieri şi-ar fi atras chiar şi simpatia unei părţi, măcar, a electoratului lor, format din cei capabili să recunoască realitatea.

  @radu. Nici vorbă de ce susţii tu. Sunt diferite esenţial. Eu m-am referit doar la folosirea insultelor, care riscă să-l coboare pe Tăriceanu la nivelul lui Băsescu. Şi Finkelsteinii, din punctul meu de vedere, n-au idei, ai dreptate. Sau au, dar favorabile vouă. :mrgreen:

  @octavpelin. Nu cred că e bine să-l încurajaţi să greşească, am văzut că simpatizanţii liberali de aici spre asta tind. Pentru mine n-ar fi o noutate postura ingrată şi antipatică de Casandră. Mi s-a mai întâmplat şi pe vremea ţărăniştilor.

  @Filip G. O alianţă de guvernare cu PSD este tot ce ar trebui pentru discreditarea pe termen lung a PNL.

 12. Radovan Says:

  Tariceanu e pe val, n’are ce pierde. Faptul ca a spus ca PSD e singurul partid in afara de PNL nu va spune nimic? Degeaba vrea Orban opozitie si moralitate fiindca baza partidului vrea la putere cu orice pret. Daca psd-ul ii lasa lui Taricenu functia de PM se va consolida definitiv la presedintia PNL. Singura posibilitate sa se intample altfel e tandemul Basescu-Geoana. Daca Geoana reuseste sa prosteasca suficienti psd-isti sa mearga impreuna cu Basel, lucru posibil si de dorit pentru soarta partidelor istorice pe termen lung, FSN-ul va guverna in timpul unei crize economice mondile care abia incepe.

 13. Filip G Says:

  Roxana, care e soarta Taranistilor?In viitorii 20 de ani nu-i vad singuri sa treaca pragul electoral.Politica e o curva,conteaza prin care pat ai trecut.Poti fi una de lux sau una de trotuar.Logica spune ca PNL aflanduse la guvernare se erodeaza si pierde in sondaje.Realitatea e alta,are procente bune si nu prea vad politician liberal autentic care vrea sa colaboreze cu Basescu si Stolojan.

 14. Radu Humor Says:

  Gresala-i ca Tariceanu nu trebuia sa le deschida ochii la aceste PD-Laturi.Ei nu erau siguri 100%ca sunt prosti,acum vine confirmarea si s-ar putea sa incerce sa se miste altfel. Serios vorbind ,premierul a fost prost (el de data aceasta)sfatuit sa adopte acest ton agresiv si persiflant avind in vedere ca se afla in fatza unor tineri,mai teribilisti si pusi pe shotii(probabil ca pe ei i-a cucerit aratindu-si muschii precum Stolo budigaii la presa),dar pe noi nu prea ne-a dat pe spate cu astfel de fitze(dar noi il atentionam si apoi il iertam,nu-i asa Roxana?).Pe mine m-a impresionat mai neplacut felul(basit) cu care incepe sa relationeze cu „fatucile”din massmedia si aici daca-l cunosti personal ar trebui sa-l tragi putin(asta sigur nu-ti place!)de urechi. P.S. Base si PD-laturile au ramas putin(iar!)stupefiati de asemenea atacuri,ce uneori ,ca intre interlopi, daca-l pocnesti pe unul cind se asteapta mai putin(!),surpriza-i devastatoare si riposta intirzie, sau lipseste cu desavirsire. P.S.2 Roxana,zi-i ceva si din partea noastra ,ca-i spre binele tuturor!

 15. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Adică tu vezi PSD-ul susţinându-l pe Băsescu pentru al doilea mandat? Serios te întreb.

  @Filip G. În privinţa PNŢCD, depinde de viteza Justiţiei.

  @Radu Humor. Pe-asta cu fătucile n-am mai zis-o şi nu-l caracterizează, el e un domn şi are o relaţie bună cu jurnaliştii, e păcat să o degradeze.

 16. Radovan Says:

  Depinde care PSD… Pe Nastase, Mitrea, Iliescu, nu’i vad. Dar Geoana ii uraste mai mult pe astia decat pe Basel, asa ca… Nu uita ca e posibil ca Basel sa’l nominalizeze pe Prostanac si atunci in Parlament psd-istii ar trebui sa voteze impotriva propriului Guvern. Tare nu? Dupa ce au votat un guvern din care nu faceau parte. Nu stiu ce sa zic.

 17. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. E vorba de activiştii PSD, indiferent cine e preşedinte. Dacă baza partidului nu vrea, nu execută, fie chiar şi de tip monolit cum sunt cei ai PSD.

  Cred că pierzi din vedere data alegerilor. Alegerile prezidenţiale sunt la un an după cele parlamentare.

 18. fresh Says:

  „Le style c’est l’homme meme” – Buffon

 19. olimpiu Says:

  dupa marirea pensiilor s-a vazut ca PNL a fost votat de un electorat ce vota mai degraba PSD sau PD_L. prin discursuri din astea Tariceanu lor li se adreseaza si genului asta de electorat submediocru ale carui voturi vor conta si ele.cei cu,, papion ” il voteaza oricum
  nu am vrut sa fiu avocatul premierului sunt ultimul avocat de care ar avea nevoie dar ca om care votez PNL din 1990 incerc sa inteleg comportamentul acestui lider

 20. moshcalifar Says:

  Adevarul e ca in expresia „Adunatura de prosti” cuvantul „adunatura” e chiar ofensator. Putea sa ii numeasca ” o familie de prosti ” cu trimiteri la familiile siciliene , fireste

 21. Katrina Says:

  Roxy,

  Cu permisia ta, am sa ma dau si eu putin rotund: Am servit o cafea pe o terasa pariziana in compania doamnei Maria Bratianu, la invitatia ei, bineinteles; pastrez si acum cartea ei de afaceri….IBM

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: